Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Πάρτε τώρα και μερικές αλήθειες!

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 Σεπ 2009 - http://krogias.blogspot.com/2009/09/blog-post_369.html








ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ - ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Θυμάμαι μία εβδομάδα μετά τις εκλογές του 2004, παρακολουθούσα δελτιο ειδήσεων με τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου και ακούγαμε στα παράθυρα τις ανλύσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων, χωρίς να κατηγορούν τον Γιώργο για την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ, αλλά να λένε για "δαχτιλίδια" και ειρωνικά σχόλια για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.Κάποια στιγμή ο πατέρας ΜΟΥ πετάχθηκε και είπε "Τώρα πρέπει να ξανακατεβεί για αρχηγός με αντίπαλο για μήν του λένε αυτά". Αποδείχτηκε μετά πόσο δίκαιο είχε.. Γιατί ο Γ Παπανδρέου την πρώτη του θητεία ώς αρχηγός του ΠΑΣΟΚ την πέρασε μετάξύ "σφύρα και άμμωνος", με τα χαλιά να φεύγουν κάτω απο τα πόδια του συνεχώς.Οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις των "νταβατζήδων" της πολιτικής με τα "μέσα τους" συνεχώς προσπαθούσνα να παρουσιάσουν τον Γιώργο ώς άβουλο, ανίκανο και λίγο.Η δημοκρατικότητά του στο κόμμα, ερμηνεύτηκε ώς αδυναμία.Το υποκοριστικό και απαξιωτικό "Γιωργάκης" έδινε και έπαιρνε στις στήλες των εφημερίδων.Κονδυλοφόροι των στενών συμφερόνταν όπως ο Πρετεντέρης, καθημερινά προσπαθούσαν να διαμορφώσουν μία αρνητική άποψη στην κοινή γνώμη για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.Προσωρινά έστω το κατάφεραν.Αλλά σιγά σιγά και με μεθοδική δουλειά και με ήρεμο πολιτικό πολιτισμό ο Γιώργος κατάφερε να στρέψει την προσοχή του λαού στο πρόσωπό του, κατάφερε να δείξει ότι εκείνος διαφέρει και ότι πρσβεύει άλλες αντιλήψεις και νοοτροπίες. Να θυμήσω ότι με πολύ πολιτικό κόστος σε μία νύχτα δέν συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ 10 βουλευτές και πρώην υπουργούς τνω οποίων τα ονόματα ακούστηκαν αρνητικά για συμμετοχή τους σε σκάνδαλα, χωρίς κάν να κριθούν και μάλιστα καποιοι χωρίς να έχουν καμμία εμπλοκή, πράγμα που δέν έχει πράξει ποτέ ο κ Καραμανλής έως τώρα και άν το πράξει τώρα θάναι υποκτικό και κίνηση καθαρά για λόγους εκλογικούς.
Ελεγε και λεέι ο Γιώργος, " δέν χρωστάω σε κανένα" και έσπευσαν οι γνωστοί κονδυλοφόροι να ειρωνευτούν την θέση του αυτή.Ξεχνούν όμως ότι ο Καραμανλής μέσα σε μία εβδομάδα " οι νταβατζήδες της πολιτικής του Μπαιρακτάρη" έγιναν κολλητοί και συγκέντρωσαν στα χέρια τους τον πλούτο του ελληνικού λαού. Αντίθετα ξεχνούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι γιός του Ανδρέα, ο οποίος δέν στήριξε τους μεγαλοκαρχαρίες εκδότες - εργολάβους, με αποτέλεσμα το 1989 να τον καθίσουν στο σκαμνί και νάναι οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίες στο σκάνδαλο Κοσκωτά και όπως απέδειξε η ιστορία.. του την είχαν φυλαγμένη..Αρα λοιπόν είναι το πιό λογικό και λόγω πολιτικής ηθικής, χαρακτήρα αλλά και διδαγμάτων απο τον πατέρα του ο Γιώργος να αποφεύγει δεσμεύσεις και εξαρτήσεις απο εκείνους που σε στηρίζουν για να απομιζήσουν τον ιδρώτα Ελληνικού λαού, σε χρησιμοποιόυν και μετά σε πετούν σάν στημένη λεμονόκουπα.
Δέν θέλουν τα "συμφέροντα" να αφήσουν να περάσαει στο λαό η άποψη ότι υπάρχουν και διαφορετικοί πολιτικοί, με διαφορετική κουλτούρα,δημοκρατικότητα και ευαισθησία.
Δέν θέλουν οι επιτήδειοι εκφραστές του κεφαλαίού να πειστεί ο λαός ότι κάτι καιούργιο θα φέρει ο Γιώργος στην πολιτική σκηνή,μία αύρα δημοκρατίας, νακατανομή του εισοδήματος υπέρο των λαικών στρωμάτων, σε αντίθεση με τον θατσερικό φειλελευθερισμό που εφήρμοσε η σημερινή κυβέρνηση.
Ομως ο Γιώργος εφόσον εκλεγεί σε πείσμα και με πόλεμο όλων αυτών στο πρόσωπό του, χωρίς καμμίά εξάρτηση, θάχει πλεόν τη νομιμοποιηση απο τον Ελληνικό λαό, που θα απαιτήσει να φανεί αντάξιος των προσδοκιών του και να αλλάξει πολλά στην πολιτική σκηνή της χώρας μας. Θα κληθεί λοιπόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ξεικινήσει αμέσως τα πρώτα βήματα που θα τον απελευθερώσουν απο τα δεσμά της νοοτροπίας και πρακτικής των τελευταίων ετών και απο τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ , και ιδιίατερα απο την οδυνηρή παρένθεση της διακυβέρνησης της χώρας απο τη ΝΔ.
Γι αυτό λοιπόν ο Γιώργος πρέπει να τα αλλάξει όλα!!
-Να απομωνώσει όλους εκείνους που έχουν μάθει να τρυπώνουν στα κανάλια της εξουσίας και σάν τρωκτικά να πριονίζουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και της σωστής λειτουργίας ενός κόμματος εξουσίας, προς ιδιον όφελος βέβαια, είναι αυτοί που σε κάθε κυβέρνηση υπάρχουν και τόχει δέιξει το πρόσφατο παρελθόν και στο ΠΑΣΟΚ, γιατί ο λαός δέν θα νεχθεί πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι σε κάθε τοπική κοινωνία να εμφανίζονται όταν "μυρίζουν εξουσία" και να προσβάλλουν όλους τους άλλους με τις ενέργειές τους.
-Ομως ο Γιώργος , ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ και πρέπει να έχει τα μάτια του ανοιχτά, γιατί οι αυλικοί οι κάθε μορφής γλύφτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν το έργο μιάς κυβέρνησης και απαξιώνουν τον πρωθυπουργό και όλα τα στελέχη...
- Πρώτα απο όλα να επιλέξει συνεργάτες αμέμπτου ηθικής, με εμπειρία, διάθεση για δουλειά, ικανούς, που να σέβονται τον λαό και να τιμήσουν την ψήφο του.Συνεργάτες που δέν θα διαχωρίζουν τους Ελληνες σε ημέτερους και οι αλλοι, όπως έκανε η απερχόμενη κυβέρνηση.
-Το κυβερνητικό του σχήμα να είναι, ευέλικτο,λειτουργικό με βλέμμα πάντα προς την ιακνοποίηση των αναγκών των λαικών στρωμμάτω που τόσο υπέφεραν τα τελευταία πέντε χρόνια.
-Να δείξει πυγμή και εκεί που χρειάζεται να διώξει απο πάνω του κάθε στοιχείο που προσβάλλει τον ίδιο, την αισθητική του, την δική μας αισθητική και ολόκληρου του Ελληνικού λαού.
-Τέλος να αποδείξει με την πολιτική του ότι δέν θα μείνει στις διακυρήξεις του αλλά τις πραγματώσει για το συμφέρον του Ελληνικού λαού.
Γιαυτό Γιώργο, ο λαός που θα σε ψηφίσει, θα σου λέει ταυτόχρονα ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ!!!.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

"Το παιχνίδι ήταν στημένο...

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 Σεπ 2009 - http://krogias.blogspot.com/2009/09/blog-post_1681.html

...το παιγνίδι ήταν στημένο ..και από πριν ξεπουλημένο" όπως λέει και ο Παπακωνσταντίνου...

Διαβάστε τα εξής: "Βρώμικη συνέντευξη" και "Μία στημένη συνέντευξη".

Εγώ, το μόνο που έχω να προσθέσω είναι η χαρά του Παπαδάκη της ΕΤ3, που τα είδε όλα... ΜΠΛΕ!
Μπαμ κάνει το ότι η επικοινωνιακή επιδίωξη του Καραμανλή ήταν να περάσει ένα ευχάριστο και ανέμελο μεσημεράκι...



Αυτό δεν ήταν συνέντευξη... Καφενείο των φιλάθλων και των χειροκροτητών ήταν. Είναι πεντακάθαρο ότι με τις κατευθυνόμενες ερωτήσεις και τις καλά διαβασμένες απαντήσεις (για αυτό δεν χρειάστηκε "για πρώτη φορά" όπως λέει και ο Παπαδάκης, "σημειώσεις"), σκοπός του δεν ήταν να απευθυνθεί ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, αλλά μόνο στην καθαρά κομματική του βάση, μπας και καταφέρει να την πείσει για τους λόγους που κάνει πρόωρες εκλογές...

"Είναι η πρώτη φορά, εδώ στη ΔΕΘ, που όλα τα στελέχη συνωστίζονται στις κάμερες για να κάνουν δηλώσεις"... μα ρε φιλαράκι... εκλογές έχουμε! Πόσες φορές συνέπεσε η ΔΕΘ με εκλογές; ΤΖΑΜΠΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ! Τον σταυρό κινηγάνε για να είναι στους 90 που θα απομείνουν...

Απίστευτη κατάντια. Προσβολή του θεσμού της Συνέντευξης της Δ.Ε.Θ.

EDIT:

Ο κουρασμένος δεν δικαιούται να ζητάει "αίμα, δάκρυα και ιδρώτα", ο οποίος είναι ο κατεξοχήν υπαίτιος της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, των φόρων κα του μόχθου του Ελληνικού λαού! Δεν δικαιούται να είναι κανείς τόσο αλαζών, όταν είναι πρωθυπουργός επί έξι χρόνια. Όταν έχει καταχραστεί δύο φορές την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Σαν να του χρωστάμε κιόλας!!!!

Κι αν νομίζει ότι ξεμπερδεύει με αυτά τα προσχήματικα "έκανα λάθος", ε, λοιπόν, οχι!
Αυτά στο κόμμα του, κι ας κάνουν ό,τι θέλουν.
Ο Ελληνικός λαός, τον άκουσε και απάντησε: "Δώσαμε! Δώσαμε!"
Δύο φορές μάλιστα...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μήνυμα για τις εκλογές... Από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

.ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Η χώρα γυρίζει σελίδα. Ο κ. Καραμανλής παραδέχθηκε το προφανές: Δεν πήγαινε άλλο. Από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι σήμερα χάθηκαν δύο πολύτιμα χρόνια. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι - όπως αλλού – η διεθνής οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της. Εδώ η κρίση έχει προσλάβει πλέον διαστάσεις εθνικής ανομίας. Κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν και για τίποτα. Η κρίση δεν είναι μόνο δημοσιονομική, εισοδηματική, αναπτυξιακή. Είναι θεσμική και ηθική. Είναι κρίση του κράτους, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας.
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου το ζήτημα δεν είναι...

απλά και μόνον η ανάδειξη μιας άλλης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και μιας άλλης κυβέρνησης. Όλοι θεωρούν δεδομένη την νίκη του ΠΑΣΟΚ και η κοινοβουλευτική του αυτοδυναμία είναι απολύτως εφικτή. Το ζήτημα είναι όμως η έκταση και η ποιότητα της νίκης αυτής. Η χώρα χρειάζεται ένα άλλο κράτος, δικαίου και διαφάνειας. Ένα άλλο πολιτικό σύστημα. Μία άλλη δικαιοσύνη. Μια άλλη δημόσια διοίκηση. Ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης. Μια νέα εθνική στρατηγική στην οποία να χωρούν όλοι οι Έλληνες, χωρίς αποκλεισμούς και αδικίες.
Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε το εθνικό καθήκον αλήθειας. Στο ΠΑΣΟΚ ξέρουμε πολύ καλά πως ό,τι λέμε προεκλογικά είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε μετεκλογικά. Χωρίς περίοδο χάριτος. Χωρίς περιθώρια λάθους. Χωρίς τις αρνητικές όψεις του παρελθόντος.
Την επομένη των εκλογών το ζήτημα δεν θα είναι οι αυταπόδεικτες πολιτικές ευθύνες της Ν.Δ. που θα της καταλογιστούν στις εκλογές, αλλά το μέλλον του τόπου. Την επομένη των εκλογών η χώρα χρειάζεται σταθερή και αξιόπιστη κυβέρνηση, ικανή να ενώσει τους Έλληνες. Να τους δώσει προοπτική. Να διαχειριστεί την κρίση, να χαράξει την εθνική στρατηγική, με αίσθημα δικαιοσύνης, με κοινή λογική, με αποφασιστικότητα.
Γνωρίζετε την διαδρομή, το έργο μου, τις απόψεις μου. Έκανα και θα κάνω πάντα ό,τι περνάει από το χέρι μου για την ενότητα και την πολιτική αξιοπιστία της παράταξης, που υπάρχει για να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Έκανα και θα κάνω πάντα ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας απέναντι στον τόπο.
Η Θεσσαλονίκη, που με τιμά με την ψήφο της, έχει στο πλαίσιο αυτό πολλούς λόγους να παραπονιέται, να διεκδικεί, να αξιώνει από την πολιτεία αυτό που δικαιούται.
Στη συλλογική εθνική αυτή προσπάθεια χρειαζόμαστε ως ΠΑΣΟΚ – χρειάζομαι και προσωπικά – τη βοήθεια, τη στήριξη, τη συμμετοχή σας. Σας ζητώ να μου τη δώσετε.
Όλοι μαζί μπορούμε.
Το οφείλουμε στον τόπο, το οφείλουμε στη νέα γενιά.
Σας σφίγγω το χέρι.
Ευάγγελος Βενιζέλος

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πέμπτο θύμα από οχιές που άφησαν οικολόγοι!

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ
"Στη Γανοχωρα Πιερίας στις καπνοκαλλιέργιες και πέμπτος εργάτης πέφτει θύμα επίθεσης από οχιές που άφησαν οικολόγοι στην περιοχή!Το θύμα νοσηλεύεται σοβαρά στο νοσοκομείο. Οι κάτοικοι έχουν...
ξεσηκωθεί με τους οικολόγους που απελευθέρωσαν μεγάλη ποσότητα από τα δηλητηριώδη φίδια!Να σημειωθει οτι το χωριο απεχει λιγα χιλιομετρα απο την πρωτευουσα του νομου Κατερινη οπου ηδη υπαρχουν καταγγελιες οτι ειδαν τα φιδια. "

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Με μια βίδα και ένα καρφί

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

www.otoposmou.gr, από την ενότητα "Νοιάζομαι" του Γ.Σ.
Γεια σας κύριε Τσολακίδη

Να σας συγχαρώ για τις μέχρι τώρα ενέργειές σας, άσχετα με το τι σας σούρουν, εσείς συνεχίστε.! Υπάρχει πολύς κόσμος που είναι θετικός στις όποιες ενέργειές σας. Μέχρι τώρα αυτοί που στρέφονται εναντίον σας ποτέ δεν είχαν να αντιμετωπίσουν την όποια ''αντιπολίτευση''. Δεν πήραν χαμπάρι, ότι πλέον ο κόσμος είναι μορφωμένος και έχει ξυπνήσει πια και είναι πιο ενεργός και όχι το κοπάδι τους. Τέλος πάντων, ας αλλάξουμε θέμα.
Ύστερα δεν ξέρουμε ποιος καίει τα δάση μας έτσι; Λέτε να το λέω για πλάκα;
Κεντρική πλατεία Κατερίνης. Έναντι φαναριών. Κάποιος επαγγελματίας, έμπορος, βρήκε τρόπο διαφήμισης. Που; Εδώ σε θέλω! Πόση φαντασία μπορείς να διαθέτεις; Σε αυτό το παρακράτος που κανένας δεν φοβάται ούτε δίκαιο, ούτε νόμο, ούτε τίποτα. Όπως στα παλαιολιθικά χρόνια. Συγγνώμη για τις εκφράσεις μου αλλά δεν μπορώ, δεν αντέχω, έλεος, φτάνει πια!
Ποιος είναι αυτός ο κάφρος, ο βρωμονεοέλληνας, ο αλητήριος, ο κανίβαλος, που ΚΑΡΦΩΣΕ με μια βίδα και ένα καρφί τη διαφήμισή του σε ένα μικρο δεντράκι; Που δεν σέβεται κανέναν και τίποτα στην ζωή του. Μέσα στα μούτρα μας κάνει ότι γουστάρει γιατί δεν φοβάται ΚΑΝΕΝΑΝ. Που είναι η δικαιοσύνη να παρέμβει να τον κλείσει ΜΕΣΑ έστω για ένα μήνα. Να του κλείσει την επιχείρηση για ένα χρόνο αυτόν τον βρωμιάρη. Τι λένε τα παιδιά μας βλέποντας αυτήν την εικόνα, όπου κανείς δεν παρεμβαίνει; Τις προάλλες άκουγα ''όλη η πόλη ένας κήπος", κάπως έτσι; Κάποιους εμπόρους με τα ποτιστήρια να ποτίζουν τα λουλουδάκια μας στον πεζόδρομο. Μπράβο σας αν το πιστεύετε αυτό. Εδώ σας θέλω όμως ΤΩΡΑ.
Να μιλήσω πιο λαϊκά και πιο χοντρά γατί θα σκάσω, Ποιος έχει ΤΑ ....... να τιμωρήσει αυτόν τον κάφρο; Να γίνει ολόκληρο θέμα σε όλη την πόλη! Να ακουστεί αυτός ο ........ και να σηκωθεί να γυρίσει στις στέπες του στην Μογγολία.
Κύριοι περιμένω (Δήμαρχε, Δημοτική Αστυνομία, Δικαιοσύνη)
Το τηλέφωνο που φαίνεται είναι 23510 78975 και 698886086. Δεν ξέρω που ανήκει γιατί στον ΟΤΕ (internet ) που κοίταξα δεν υπάρχει και είναι παράξενο. Γ.Σ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Σκιά του εαυτού του ο Καραμανλής


ΚΥΡΙΑΚΗ 6 Σεπτεμβρίου 2009 ΠΗΓΗ

του Σπύρου Γκουτζάνη

Σε κομματική φιέστα μετέτρεψαν οι υπουργοί και οι συνεργάτγες του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή την συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ διακόπτωντας για να χειροκροτήσουν σε σημείο μάλιστα που ακόμη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να τους επισημάνει ότι είναι συνέντευξη και όχι εκδήλωση.

Αλλά και το Σάββατο ο κ. Καραμανλής εκμεταλλεύθηκε τον βήμα της Διεθνούς Έκθεσης για να οργανώσει κομματική συγκέντρωση με μαζική συμμετοχή Ονεδιτών και οπαδών στον χώρο του Βελλίδειου.

Ο κ. Καραμανλής ήταν εμφανώς κουρασμένος, καταβεβλημένος και βαρύς ίδρωνε και έχανε τον ειρμό του σε σημειό που να μη θυμίζει σε τίποτε τον παλιό καλό εαυτό του.

Ο κ. Καραμανλής άφησε ανοικτό το αν θα αποχωρήσει μετά από πιθανή ήττα του κόμματός. Μετά το αναμενώμενο «όχι δεν παραιτούμαι» -αν έλεγε διαφορετικά θα ενίσχυε τα φπρόσθεσε «όσο αισθάνομαι χρήσιμος για τον τόπο θα είμαι στην πρώτη γραμμή» που σημαίνει ότι μετά την ήττα μπορεί να πει ότι δεν αισθάνεται χρήσιμος στην συγκεκριμένη συγκυρία. Από την άλλη όμως άφησε ανοικτό να οδηγήσει την χώρα σε εκλογική περιπέτεια τον Μάρτιο αν ο κ. Κάρολος Παπούλιας για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι κοινός υποψήφιος. Σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος ο κ. Παπούλιας είπε ότι «δεν υπάρχει λευκή επιταγή» και ότι θα εξαρτηθεί από το πρόσωπο του υποψηφίου. Το τι θα κάνει ο κ. Καραμανλής θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της ήττας και από τους συσχετισμούς στο εσωτερικό του κόμματος την επομένη των εκλογών καθώς και με την πολιτική συγκυρία και την πορεία του ΠΑΣΟΚ τους πρώτους μήνες.

Ο κ. Καραμανλής απέκλεισε καταγηρηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας και μάλιστα έκανε επίθεση στον ΛΑΟΣ λέγοντας ότι «είναι ένα κόμμα με ακραία ανευθυνόητα που ρέπει στον λαικισμό και όπως έχουμε πει με τα άκρα δεν συνεργαζόμαστε». Λιγότερο κατηγορηματικός ήταν για την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι έχουν ουσιαστικές πολιτικές διαφορές και διαφορετική αντίληψη για την οικονομική κρίση συμπερασματικά όμως μπορεί να εξαχθεί ότι υπό προυποθέσεις δεν αποκλείεται. Ο πρωθυπουργός άρχισε να ξετυλίγει το πολιτικό πρόγραμμα των εκλογών αναφέροντας ότι «θα ανοίξει διάλογο για το εκλογικό σύστημα καθώς επίσης για τους ρόλους και τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημόρατίας όπως και για την αποτελεσματικότητα της Διοίκησης». Στην πραγματικότητα κινείται σε δεξιά ιδεολογική κατεύθυνση και προαναγγέλλει ένα πιο αυταρχικό κράτος.

Ο κ. Καραμανλής χρησιμοποίησε το βήμα που του έδωσε η συνέντευξη για να κάνει κομματική προπαγάνδα επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι «οι εκλογές υπαγορεύονται από το εθνικο συμφέρον» καθώς επίσης ότι «είναι ευθύνη του ΠΑΟΣΚ και του κ. Γιώργου Παπανδρέου που τις προκαλούν με την άρνησή τους να συναινέσουν την εκλογή του κ. Κάρολου Παπούλια. «Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μία κρίσιμη πρόκληση, χρειάζεται χρόνος και ήρεμο πολιτικό κλίμα για εφαρμοστούν κρίσιμες επιλογές, το ήρεμο κλίμα για να αποδώσουν οι αποφάσεις εξέλιπε από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ εκβιάζει εκλογές με την προεδρική εκλογή, ήταν μία δύσκολη απόφαση που ελείφθη με κριτήριο το συμφέρον του τόπου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι «πιστέυει πως θα κερίσει τις εκλογές» και αποδοκίμασε απερίφραστα τους υπουργούς που τάχθηκαν εναντίον των εκλογών λέγοντας ότι «έσφαλαν». Εκνευρισμό έβγαλε στην ερώτηση για την δημόσια διαφωνία του εξαδέλφου του κ. Μιχάλη Λιάπη αναφέροντας ότι «ο καθένας κάνει τις επιλογές και κρίνεται από αυτές».

Είπε ακόμη ότι η επόμενη κυβέρνηση –αν κερδίσει- θα έχει πολλά νέα πρόσωπα και εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και ότι θα κάνει δομικές αλλαγές. Είπε επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί η προεργασία για την δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος.

Για το αν οι Βατοδινοί και όσοι έχουν απασχολήσει με την εμπλοκή του σε σκάνδαλα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια απάντησε ότι «τα κριτήρια είναιι συγκεκριμένα και αφορούν το σύνολο της συμπεριφοράς, περιμένετε λίγες ημέρες και θα δείτε».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δραματική συνεδρίαση στον ΣΥΝ

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009 - ΠΗΓΗ
Συμβιβαστική πρόταση για συλλογική ηγεσία στις εκλογές, στην οποία θα μετέχουν και οι επικεφαλής των συνιστωσών, κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να διασωθεί, έστω και την ύστατη ώρα, η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ανανεωτική Πτέρυγα, δια στόματος του Φώτη Κουβέλη, απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο και προειδοποιεί, ότι, αν δεν τεθεί επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του Συνασπιμού, ενδέχεται η τάση να αποχωρήσει από το κόμμα.
«Δεν επιχειρώ να ερμηνεύσω τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά νιώθω ότι βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση. Ας τον βοηθήσουμε εμείς με τις αποφάσεις μας», είπε ο Γ. Κουβέλης.
Η πρόταση Τσίπρα προβλέπει ότι κανείς δεν θα έχει το προνόμιο της εκλογής χωρίς σταυρό και ότι όλοι οι επικεφαλής των συνιστωσών θα καταθέσουν από κοινού τους συνδυασμούς του κόμματος στον Άρειο Πάγο. Μετεκλογικά, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας θα αναδειχθεί μετά από ψηφοφορία των βουλευτών.
Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει απόψε, καθώς μετά την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ, που θα διαμορφώσει την τελική πρόταση της Κουμουνδούρου, αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση. Αν δεν επέλθει συμφωνία, το πιο πιθανό είναι ότι ο ΣΥΝ θα πάει στις εκλογές αυτόνομα, χωρίς τις συνιστώσες.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΑΣΟΚ: Αλαζόνας και αμετανόητος ο Καραμανλής

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

«Αλαζόνα» και «αμετανόητο» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ. «Οι πολίτες δεν έχουν κανένα λόγο για να δώσουν τρίτη ευκαιρία στον κ. Καραμανλή. Για τον κ. Καραμανλή πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι, οι πολίτες που δεν καταλαβαίνουν όσα ο ίδιος, ή οι κοινωνικοί εταίροι ή τα κόμματα, που δεν τον αφήνουν να κυβερνήσει και ποτέ ο ίδιος», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρωθυπουργός, επεσήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «απευθυνόταν στο εσωτερικό του κόμματός του, προσπαθώντας να διασφαλίσει την θέση του μετά τις εκλογές. Αυτό, όμως, δεν ενδιαφέρει τους Έλληνες πολίτες. Οι πολίτες ζητούν μια κυβέρνηση με όραμα και σχέδιο, μια κυβέρνηση που θα στηρίζει το κοινωνικό κράτος και τους πολίτες, θα στηρίζει την ανάπτυξη και θα δώσει στην Ελλάδα ισχυρή φωνή στο εξωτερικό, και αυτή θα είναι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», καταλήγει ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Δεν θα παραιτηθώ, ακόμη κι αν χάσω»

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Καραμανλής: «Φτάνει η ώρα της κρίσης για όσους προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους»

«Δεν θα παραιτηθώ, ακόμη κι αν χάσω»

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ


KYRIAKH 6 SEPTEMBRIOY 2009
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΕΛΝΤΗ
Έχει ειπωθεί από τον Μανώλη Δρετάκη παλαιότερα ότι η πολιτική έχει πάρει διαζύγιο από την ηθική. Σήμερα περισσότερο από ποτέ διαπιστώνει κανείς ότι το πολιτικό μας σύστημα νοσεί και χρειάζονται θεσμικές ανατροπές για την αποκατάστασή του. Καταθέτω σήμερα ενδεικτικά μερικές προσωπικές μου σκέψεις για την αποκατάσταση της «πολιτικής ηθικής».
1) Τον διαχωρισμό της κυβέρνησης από την κρατική μηχανή. Μια αναίμακτη οικονομικά επανάσταση που θα οδηγήσει στην κατάργηση των 6.000 περίπου κρατικών θέσεων που καταλαμβάνονται με την αλλαγή κάθε κυβέρνησης από «ημέτερους» , «κουμπάρους» και «αποτυχημένους βουλευτές» που όχι μόνο δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να διοικήσουν και προκαλούν με τους υψηλούς μισθούς που αμείβονται αλλά διαχειρίζονται τις περισσότερες φορές «πονηρά » το δημόσιο χρήμα. Αυτές οι κρατικές θέσεις θα πρέπει να ενταχθούν στην ελεύθερη αγορά εργασίας με αντίστοιχους μισθούς και να τις διεκδικήσουν αξιοκρατικά όσοι έχουν πράγματι τα προσόντα.
2) Την νομοθετική θέσπιση ή την ηθική δέσμευση των βουλευτών για 8ετή θητεία στο κοινοβούλιο. Είναι προσωπική μου εκτίμηση ότι ένας βουλευτής ο οποίος θέλει πραγματικά να συμμετέχει στα κοινά μόνο για να προσφέρει στα 8 χρόνια θα πρέπει να αποχωρεί. Πιστεύω ότι 8 χρόνια ή 2 θητείες πλήρεις είναι αρκετές για να προσφέρεις έργο. Είναι λογικό μετά την 8ετία να μην έχεις την απαραίτητη πολιτική ενέργεια, την όρεξη, το πάθος να αλλάξεις τα «πράγματα» και φυσικά δεν υιοθετώ την φθηνή δικαιολογία που προβάλλουν οι περισσότεροι ότι δεν ολοκλήρωσαν το έργο τους. Μόνο ένας ζωγράφος ένας καλλιτέχνης μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ολοκλήρωσε το έργο του. Κανένας άλλος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύτηκε για μια Ελλάδα Αρχών , για μια Ελλάδα Αξιών και έχω την πεποίθεση ότι μπορεί να ενώσει την πολιτική με την ηθική γιατί είναι ένας Ηγέτης που δεν χρωστάει σε κανέναν.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΟΥ - «Μικρό σχήμα, εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί»

«Στις εκλογές αυτές κρίνεται το μέλλον της χώρας και όχι η μοίρα του Καραμανλή ή του Παπανδρέου». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -απαντώντας γραπτώς- στην πρώτη συνέντευξή του μετά την προκήρυξη των εκλογών κατηγορεί τον αντίπαλό του ότι «συμβιβάστηκε και συγκάλυψε τα φαινόμενα διαφθοράς στην κυβέρνηση και στο στενό περιβάλλον του, όταν δεν τα ενθάρρυνε συνειδητά με τη στάση ανοχής».

*Από την άλλη πλευρά, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «οι πολίτες θα προτιμήσουν μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση» και περιγράφει τις προτεραιότητές του στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση. Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει:

* «Δεν θα επιτρέψω να εκφυλιστεί η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση σε κοκορομαχία. Θα καλέσω τον Κ. Καραμανλή σε μια αναβαθμισμένη διαδικασία προεκλογικού διαλόγου».

* «Σε κάθε περίπτωση και με αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει συναινέσεις και συνεργασίες με ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις. Θα εξαντλήσουμε σε κάθε περίπτωση όλα τα περιθώρια».

* «Τα φαινόμενα διαφθοράς δεν υπάρχει περίπτωση να επαναληφθούν. Θα είμαι άτεγκτος. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διαψεύσει τις ελπίδες των πολιτών, να αμαυρώσει τη δημοκρατική παράταξη. Και θα το αποδείξω από την πρώτη στιγμή, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαλευκανθούν όλες οι δυσώδεις υποθέσεις που πλήγωσαν τους Ελληνες, όποιους και να αφορούν».

* «Τα εξωθεσμικά κέντρα έχουν όση εξουσία είναι διατεθειμένος κανείς να τους παραχωρήσει. Δεν χρωστάω σε κανέναν, εγώ λογοδοτώ μόνον στους πολίτες».

* «Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο αναστροφής ή βελτίωσης των συμφωνιών που έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ.» (Ολυμπιακή, ΟΤΕ, λιμάνια).

* «Το υπουργικό συμβούλιο που θα σχηματίσω θα έχει σημαντικά μειωμένο αριθμό υπουργών και υφυπουργών. Υπάρχουν, επίσης, πολλοί άξιοι Ελληνες εκτός ΠΑΣΟΚ, αλλά και εκτός κομμάτων, τους οποίους θα καλέσω να συμβάλουν από θέσεις ευθύνης».

* «Ο Κώστας Σημίτης τίμησε τη χώρα. Οποιες αποφάσεις πάρει και πάρουμε συλλογικά θα τιμούν αυτήν την προσφορά του».

* Αν το δίλημμα αυτών των εκλογών, κύριε πρόεδρε, είναι Παπανδρέου ή Καραμανλής, τότε γιατί οι πολίτες να διαλέξουν εσάς;

- Στις εκλογές αυτές κρίνεται το μέλλον της χώρας και όχι η μοίρα του Κώστα Καραμανλή ή του Γιώργου Παπανδρέου. Κρίνεται το μέλλον του έλληνα πολίτη, η ευημερία του και η ασφάλειά του. Κρίνεται το αν θα συνεχίσουμε την πορεία προς την παρακμή, την οικονομική και ηθική κρίση, την έκπτωση αξιών, ή αν θα βγούμε από το τέλμα με μια συλλογική προσπάθεια που θα συνενώσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. Στην κρίσιμη αυτή επιλογή που έχουμε μπροστά μας, συγκρούονται δύο αντιλήψεις για τη χώρα και την κοινωνία μας. Η μία είναι η αντίληψη της ιδιοτέλειας, του σφετερισμού του δημόσιου πλούτου, της υποταγής του συλλογικού συμφέροντος της χώρας σε κάθε λογής πελατειακά, μικροκομματικά και αδιαφανή συμφέροντα, της παράδοσης της χώρας σε προσωποκεντρικές βλέψεις. Η άλλη είναι η πίστη στην Ελλάδα των αξιών, της αλληλεγγύης, της συνοχής, του κράτους δικαίου. Τις αντιλήψεις αυτές ενσαρκώνουν δύο διαφορετικά κόμματα και δύο πολιτικοί ηγέτες.

* Εκτιμάτε ότι θα υπάρξει πόλωση στο δρόμο προς τις κάλπες του Οκτωβρίου;

- Εγώ δεν θα επιτρέψω να εκφυλιστεί αυτή η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση σε κοκορομαχία. Θα καλέσω τον Κ. Καραμανλή σε μια αναβαθμισμένη και πιο ουσιαστική διαδικασία προεκλογικού τηλεοπτικού διαλόγου, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να σχηματίσουν πληρέστερη αντίληψη για το τι πρεσβεύει ο καθένας μας πριν λάβουν την κρίσιμη απόφαση για την ψήφο τους. Ελπίζω ειλικρινά να ανταποκριθεί. Οι πολίτες συγκρίνουν και θα μας κρίνουν. Θα κρίνουν τη διαδρομή του καθενός μας, το όραμα που πρεσβεύουμε, την αξιοπιστία μας, τη συνέπεια λόγων και πράξεων. Εγώ αναλαμβάνω τις προσωπικές μου ευθύνες. Αυτό έκανα πάντα. Δεν κρύβομαι ποτέ, δεν μεταθέτω τις ευθύνες μου αλλού, δεν υπεκφεύγω και δεν αναζητώ άλλοθι. Οι πολίτες να είναι βέβαιοι πως το ίδιο θα κάνω και αύριο, εφόσον με τιμήσουν με την ψήφο τους.

* Πιστεύετε ότι θα κατακτήσετε την αυτοδυναμία. Αν, όμως, δεν πετύχετε το στόχο σας, τι θα πράξετε; Ξανά εκλογές ή εξάντληση των περιθωρίων για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας;

- Ζητήσαμε εκλογές για να αποτραπεί η πορεία της χώρας προς τον γκρεμό, για να ανακοπεί η αποδιάρθρωση του κράτους και η κοινωνική αποσύνθεση, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα ακυβερνησίας της χώρας. Αυτή είναι και η αγωνία των πολιτών. Εμείς τους προτείνουμε να γυρίσουμε σελίδα, να κάνουμε μια νέα αρχή με μια νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση με την αυστηρή εντολή να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματα του τόπου. Πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η απόφαση των πολιτών, ότι θα προτιμήσουν μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση στην παρούσα συγκυρία.

* Αυτοδύναμη και μονοκομματική κυβέρνηση;

- Σε κάθε περίπτωση, και με αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει συναινέσεις και συνεργασίες με ευρύτερες προοδευτικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, γιατί το απαιτεί το μέγεθος των προβλημάτων της χώρας, γιατί το απαιτούν οι φιλόδοξοι στόχοι που θέτουμε. Είμαστε κόμμα με βαθύ συναίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους πολίτες. Θα εξαντλήσουμε σε κάθε περίπτωση όλα τα περιθώρια για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματά τους.

* Κατηγορείτε τον κ. Καραμανλή ότι υπήρξε ελαστικός απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς που αφορούσαν στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησής του. Αν γίνετε εσείς πρωθυπουργός και βρεθείτε σε ανάλογη θέση, πώς θα αντιδράσετε;

- Στην καλύτερη περίπτωση, ο κ. Καραμανλής συμβιβάστηκε και συγκάλυψε τα χειρότερα φαινόμενα αδιαφάνειας και διαφθοράς στην κυβέρνησή του, στο στενό του περιβάλλον. Στη χειρότερη εκδοχή, τα ενθάρρυνε συνειδητά με τη στάση ανοχής που επέδειξε. Το τραύμα είναι βαθύ. Η έξαρση των φαινομένων αυτών έπληξε καίρια την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα, έβλαψε την εικόνα της χώρας διεθνώς, βασικοί θεσμοί του πολιτεύματος, όπως η Βουλή και η Δικαιοσύνη, απαξιώθηκαν στο βωμό της κυνικής συγκάλυψης.

* Ποιες είναι οι εγγυήσεις ότι δεν θα ξαναδούμε ανάλογα φαινόμενα;

- Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να επαναληφθεί! Οχι μόνο διότι φαινόμενα και συμπεριφορές αυτού του είδους μού είναι προσωπικά παντελώς αδιανόητες. Οχι μόνο διότι δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις αξίες που πρεσβεύουμε και υπηρετούμε ως κόμμα. Αλλά και διότι δεν το αντέχει η χώρα. Το έχω, λοιπόν, ήδη καταστήσει σαφές: Η συμμετοχή στο συλλογικό εγχείρημα που θα ξεκινήσουμε την επομένη των εκλογών σημαίνει προσφορά και υποχρεώσεις και όχι δικαιώματα και προνόμια. Οποιος συγχέει το ιδιοτελές συμφέρον του με αυτό της χώρας, δεν έχει καμία θέση στην προσπάθεια αυτή αλλά ούτε και στις τάξεις μας. Θα είμαι άτεγκτος! Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διαψεύσει τις ελπίδες των πολιτών, να αμαυρώσει τη δημοκρατική παράταξη. Θα το αποδείξω από την πρώτη στιγμή, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαλευκανθούν όλες οι δυσώδεις υποθέσεις που πλήγωσαν τους έλληνες πολίτες, όποιους και να αφορούν.

* Ακούω από στελέχη της Ν.Δ. υπαινιγμούς ότι ο Κ. Καραμανλής σύρθηκε στις πρόωρες εκλογές πιεζόμενος από εξωθεσμικά κέντρα. Τελικώς, αυτά τα κέντρα είναι τόσο χαλκέντερα και αντέχουν με όλες τις καταστάσεις ή πρόκειται για μια βολική κατασκευή που εξυπηρετεί τις πολιτικές ηγεσίες για να δικαιολογήσουν τα λάθη και τις αστοχίες τους;

- Για τη Ν.Δ. και τον Κ. Καραμανλή πάντα κάποιος άλλος φταίει. Πότε το ΠΑΣΟΚ, πότε ο στρατηγός άνεμος, πότε οι ασύμμετρες απειλές, πότε η διεθνής κρίση, πότε εξωθεσμικά κέντρα. Τόση έλλειψη θάρρους στην ανάληψη ευθυνών δεν έχουν ξαναδεί οι πολίτες. Ηταν ναι ή όχι πρωθυπουργός της χώρας τόσα χρόνια; Σύρθηκε στις εκλογές από τα προβλήματα που προκάλεσαν στη χώρα και στους πολίτες οι δικές του πράξεις και παραλείψεις. Οι πολιτικές της κυβέρνησής του υπηρέτησαν πιστά κάθε λογής ιδιωτικών και ιδιοτελών μεγάλων και μικρών συμφερόντων. Αυτά τα συμφέροντα έχουν όση εξουσία είναι διατεθειμένος κανείς να τους παραχωρήσει. Εγώ έχω καταστήσει σαφές πως δεν χρωστάω σε κανέναν - εγώ λογοδοτώ μόνο στους πολίτες. Αυτοί θα μας στηρίξουν και θα είναι η δύναμή μας. Θα δουλέψουμε μόνο για το δημόσιο συμφέρον.

* Εγκαλείτε τη Ν.Δ. ότι ξεπούλησε δημόσια περιουσία. Εσείς ως κυβέρνηση θα πάρετε πίσω τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τα λιμάνια;

- Η Ν.Δ. υπηρέτησε και υπηρετεί πιστά το χρεοκοπημένο μοντέλο της παράδοσης των πάντων στις ανεξέλεγκτες δυνάμεις της αγοράς, της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα, χωρίς αρχές και εξασφαλίσεις. Η πολιτική της συνιστά αναχρονισμό, διότι το μοντέλο αυτό κατέρρευσε με τη διεθνή οικονομική κρίση και έχει πια εγκαταλειφθεί και από τις περισσότερες ευρωπαϊκές συντηρητικές κυβερνήσεις. Δικός μας γνώμονας είναι το δημόσιο συμφέρον - και με βάση αυτό έχουμε τοποθετηθεί με σαφήνεια για την ανάγκη να υπάρχει ένας δημόσιος έλεγχος στις βασικές υποδομές της χώρας. Με αυτή την αρχή αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περίπτωσης θα πορευτούμε, εξαντλώντας κάθε περιθώριο αναστροφής ή βελτιώσεων των συμφωνιών που έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

* Να περιμένουμε σε περίπτωση νίκη σας ένα μικρό υπουργικό συμβούλιο, ίσως και εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς;

- Να είστε βέβαιος πως το υπουργικό συμβούλιο που θα σχηματίσω θα έχει σημαντικά μειωμένο αριθμό υπουργών και υφυπουργών. Η κυβέρνηση πρέπει η ίδια να δώσει το παράδειγμα της εγκράτειας, της καταπολέμησης της σπατάλης, του νοικοκυρέματος. Να είστε, επίσης, βέβαιος πως μοναδικό μου κριτήριο για το σχηματισμό κυβέρνησης είναι η αξιοκρατία, το ήθος, η γνώση, το κύρος και η αποτελεσματικότητα των προσώπων που θα τη στελεχώσουν. Το ΠΑΣΟΚ έχει πληθώρα στελεχών με τα χαρακτηριστικά αυτά. Αλλά υπάρχουν και πολλοί άξιοι Ελληνες εκτός ΠΑΣΟΚ και κομμάτων τους οποίους θα καλέσω να συμβάλουν από θέσεις ευθύνης σε μια εθνική προσπάθεια υπεράνω κομματικών διαχωρισμών.

* Εχετε κάποιες εκκρεμότητες με ορισμένα στελέχη... Τι θα κάνετε με αυτούς που είχαν εμπλακεί, για παράδειγμα, στην ιστορία Πάχτα;

- Το έχω ξαναπεί, οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ θα ληφθούν ακολουθώντας τις καταστατικές μας διαδικασίες, τους κανόνες δεοντολογίας που έχουμε και με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και του τόπου. Αυτό ισχύει για όλους.

* Ο Κ. Σημίτης θα είναι ξανά υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ;

- Ο Κώστας Σημίτης τίμησε τη χώρα ως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - και φυσικά προσφέρει και σήμερα ως πολιτική προσωπικότητα. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι οι όποιες αποφάσεις πάρει και πάρουμε συλλογικά θα τιμούν αυτήν την προσφορά.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΟΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ; ΕΝΔΟΜΥΧΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΜΕΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ !...

Κυριακή, 6 Σεπτέμβριος 2009

http://logoplokies.blogspot
Μονοσήμαντα προσανατολισμένος, λόγω ιδεολογικοπολιτικής αγκύλωσης, στο συνεχές χτύπημα των λαϊκών κατακτήσεων και στην παραπέρα λεηλάτηση του εισοδήματος των εργαζόμενων, ο αναχωρών, πρωθυ-πουργός παρουσίασε χθες στη 74η ΔΕΘ, το κύκνειο άσμα του…
Βέβαιος για την πανωλεθρία, που έρχεται και έχοντας πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με την εγκατάλειψη της πολιτικής σκηνής, επεχείρησε να το παίξει υπεύθυνος και να πρωτοτυπήσει, αποκαλύπτοντας τα σκληρά οικονομικά μέτρα, που θα ελάμβανε, αν ο λαός τον ψήφιζε και για τρίτη φορά.

Δυστυχώς γι αυτόν, κανείς δεν εξεπλάγη ακούοντας την πολιτική, που σχεδίασε για τα επόμενα χρόνια, γιατί, απλούστατα, αυτή η πολιτική, ούτε νέα είναι, ούτε πρωτοεφαρμοζόμενη : είναι η πολιτική της σκληρής λιτότητας, την οποία η νεοδεξιά εφαρμόζει, όλα τα τελευταία χρόνια κι έχει οδηγήσει την μεν Οικονομία στη χρεοκοπία, το δε λαό στο μαρασμό… Το μόνο καινούργιο είναι η παραπέρα σκλήρυνσή της, σε βαθμό βασανιστικό για τα λαϊκά στρώματα.
Καμιά εκδήλωση ειλικρίνειας και καμιά παρουσίαση υπευθυνότητας δεν είχαμε, λοιπόν, από τον Καραμανλή, χθες στη ΔΕΘ. Το κρεσέντο με το πακέτο των σκληρότατων αντιλαϊκών μέτρων, ήταν η εξωτερίκευση του μύχιου μένος του, κατά του λαού, ένα μένος, που είναι ίδιον των πολιτικών, οι οποίοι φορούν τις παρωπίδες της νεοφιλελεύθερης και νεοσυντηρητικής ιδεολογίας και είναι πλήρως υποταγμένοι στις αδιέξοδες ατραπούς της…
Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, ο καραμανλισμός, στην …ανιψιακή του έκδοση, οδεύει, ταχύτατα, στο να δρέψει τη μεγαλύτερη, στην ιστορία του, αποδοκιμασία του εκλογικού σώματος, στην αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου…
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πώς φτάσαμε στις εκλογές


ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΠΗΓΗ

Ολο το παρασκήνιο των πιέσεων, των αναβολών και των συζητήσεων που οδήγησαν τον Πρωθυπουργό στο μεγαλύτερο ρίσκο στην πολιτική καριέρα του

Πώς φτάσαμε στις εκλογές

Αλλες δύο φορές μέσα στο 2009 ο κ. Καραμανλής σκέφτηκε να στήσει κάλπες, αλλά υπαναχώρησε την τελευταία στιγμή

Από τις 16 Σεπτεμβρίου του 2007, όταν ο κ. Κ. Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές αλλά διαπίστωσε ότι θα αναγκαστεί να κυβερνήσει με μια ισχνή και προβληματική πλειοψηφία, αντιλήφθηκε πως δεν θα μπορέσει να ξεχάσει για πολύ τις κάλπες. Παρά την προϊστορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη που άντεξε τριάμισι χρόνια και τα ευφυολογήματα του στυλ «όσο πιο μικρή τόσο πιο ισχυρή είναι η αυτοδυναμία», τα προβλήματα άρχισαν να φαίνονται από την πρώτη στιγμή. Η ιδέα των πρόωρων εκλογών έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου από τον κ. Θ. Ρουσόπουλο παραμονές της περυσινής ΔΕΘ, όταν φαινόταν πια καθαρά πως η ΝΔ δεν θα είναι για πολύ πρώτο κόμμα. «Θα μας πάρουν με τις πέτρες» απάντησε τότε ο κ. Καραμανλής και απέρριψε χωρίς δεύτερη κουβέντα την εισήγηση.
Το «κάδρο» της ΔΕΘ
Πέντε μήνες αργότερα όμως και αφού απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση ολόκληρο το «κάδρο» της ΔΕΘ (Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης, Αλογοσκούφης, Λιάπης, Φώλιας), ο κ. Καραμανλής άρχισε να καταστρώνει εκλογικά σχέδια. Μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες του 2009 ο Πρωθυπουργός αποφάσισε τρεις φορές να πάει σε εκλογές. Τις πρώτες δύο υπαναχώρησε διαπιστώνοντας την οργή της κομματικής βάσης του. Την τρίτη φορά έκλεισε αφτιά και μάτια και προκήρυξε τις εκλογές, αναλαμβάνοντας το σημαντικότερο αλλά και πιο επικίνδυνο ρίσκο της πολιτικής σταδιοδρομίας του. Η πορεία του κ. Καραμανλή προς τις εκλογές ήταν γεμάτη αβεβαιότητα και παλινδρομήσεις, για την οποία κινδυνεύει να απολογείται για ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή του...
Το εγχείρημα του Πάσχα
Η πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός σκέφθηκε σοβαρά να καταφύγει σε εκλογές ήταν την περίοδο μετά το Πάσχα. Ο κ. Καραμανλής είχε συναντηθεί στις αρχές Απριλίου με τον νέο αμερικανό πρόεδρο κ. Μπαράκ Ομπάμα και ο ανασχηματισμός του Ιανουαρίου τού έδινε κάποιες ανάσες από την πίεση που ένιωθε επί μήνες και μια εικόνα πιθανής ανάκαμψης. Τα αμφιθέατρα στα πανεπιστήμια είχαν ηρεμήσει, η Δικαιοσύνη έπαψε να τον αιφνιδιάζει και οι έριδες μεταξύ των υπουργών είχαν κοπάσει. Οι δημοσκοπήσεις όμως, οι οποίες έδειχναν σαφώς ότι οι πολίτες θα τιμωρήσουν όποιον προκαλέσει πρόωρες εκλογές, τον έκαναν να δειλιάσει. «Αν είχε πάει σε εκλογές τότε, δεν θα είχαμε στην πλάτη μαςούτε τον Χριστοφοράκο, αλλά ούτε και τον Παυλίδη» υποστηρίζουν ακόμη και σήμερα κορυφαίοι υπουργοί, τονίζοντας ότι τότε χάθηκε η μοναδική ουσιαστική ευκαιρία που είχε η ΝΔ να πραγματοποιήσει μια αποτελεσματική αντεπίθεση, προτού ξεσπάσουν τα σκάνδαλα και η διαφορά με το ΠαΣοΚ μεγαλώσει απότομα.
Η περίπτωση των ευρωεκλογών
Η δεύτερη φορά που ο κ. Καραμανλής σκέφθηκε τις εκλογές ήταν τον Ιούνιο, με την ευκαιρία που προσέφερε η αναμέτρηση των ευρωεκλογών. Ωστόσο τα τραύματα που προκάλεσαν οι υποθέσεις Βατοπαιδίου, Παυλίδη και Siemens τον ανάγκασαν να απορρίψει τις προτάσεις για διπλές κάλπες. Οπως αποδείχθηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα, αν η αποχή ήταν μικρότερη, τα πράγματα για την κυβέρνηση σήμερα θα ήταν μάλλον καλύτερα. Αλλά ο κ. Καραμανλής δεν τόλμησε, διαπιστώνοντας τότε από τις ποιοτικές μετρήσεις ότι ένα κομμάτι των ψηφοφόρων του ήταν αποφασισμένο να τον τιμωρήσει.
Από την ημέρα όμως που ο κ. Καραμανλής απέκλεισε τις διπλές κάλπες άρχισε να δείχνει καθαρά ότι έχει σημαδέψει τις Κυριακές του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου στο ημερολόγιό του, προγραμματίζοντας εκλογές. Η πρώτη σαφής ένδειξη ότι έχει αρχίσει τον εκλογικό σχεδιασμό ήταν όταν ξαφνικά μια Παρασκευή του Μαΐου τερμάτισε τις εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής.
Το κλείσιμο της Βουλής

«Για να κλείσει τη Βουλή τόσο νωρίς, μάλλον δεν θα την ξανανοίξει» υποστήριζαν τότε έμπειρα στελέχη της ΝΔ και, όπως αποδείχθηκε, είχαν απόλυτο δίκιο. Ο βασικότερος ίσως λόγος που ο κ. Καραμανλής προσέφυγε στις κάλπες είναι αυτός που δημοσίως δεν πρόκειται ποτέ να ομολογήσει: ότι γνώριζε πλέον πως δεν μπορεί να βασίζεται στην κοινοβουλευτική του πλειοψηφία, μετά την ανταρσία του κ. Αρ. Παυλίδη και την άρνησή του να παραιτηθεί, αλλά και μετά την παραίτηση του κ. Ι. Μανώλη στις αρχές της εβδομάδας που έδειξε πως αρκετοί βουλευτές δεν θα δίσταζαν να διαφοροποιηθούν τώρα που βλέπουν ότι η καριέρα τους τελειώνει.
Η απόδειξη της θεωρίας αυτής ήλθε την επομένη της προκήρυξης των εκλογών με την ανακοίνωση του κ. Μιχ. Λιάπη που δημοσιοποιούσε και τη δική του απόφαση να μην είναι υποψήφιος, επιμένοντας ότι οι πρόωρες εκλογές είναι λανθασμένη κίνηση. Ο πρώην υπουργός προσπάθησε να αποτρέψει τον Πρωθυπουργό από την «πολιτική αυτοκτονία», όπως χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του, αλλά πέτυχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Τα όσα όμως ανέφερε στην ανακοίνωσή του αυτή επιβεβαίωναν το εκρηκτικό κλίμα που υπήρχε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και τις αποστάσεις που είχαν αρχίσει να κρατούν πρώην υπουργοί από τις κορυφαίες κυβερνητικές επιλογές.
Οι διαγραφές και οι αποχωρήσεις
Στιγμιότυπο από τις βουλευτικές εκλογές του 2007 σε εκλογικό τμήμα της Αθήνας
Μέσα σε 24 μήνες ο κ. Καραμανλής αναγκάστηκε να διαγράψει προσωρινά δύο και οριστικά έναν βουλευτή του, ενώ είδε άλλους τρεις να... του κουνάνε το μαντίλι. Και όλα αυτά προτού ξεκινήσει καν τις εργασίες του το τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι «αντάρτες». Βουλευτές που κάποτε ήταν στενοί συνεργάτες του κ. Καραμανλή, όπως οι κκ. Γ. Αλογοσκούφης , Γ. Βουλγαράκης, Χρ. Φώλιας, Σ. Τσιτουρίδης, Β. Πολύδωρας , Μ. Κεφαλογιάννης κ.ά., μετά βίας κρατούν τα χείλη τους σφραγισμένα και δεν επικρίνουν μόνο την επικοινωνιακή πολιτική αλλά και τη στρατηγική που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες ο Πρωθυπουργός.
Φαίνεται λοιπόν ότι ο κ. Καραμανλής αποφάσισε να καταφύγει στις εκλογές επειδή δεν μπορούσε να καταθέσει τον νέο προϋπολογισμό και να βασίζεται στην ψήφο βουλευτών του, οι οποίοι τον αντιμετωπίζουν πια με καχυποψία, αν όχι και με απέχθεια.
Είναι επίσης εξακριβωμένο ότι ο κ. Καραμανλής είχε αποφασίσει έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό προτού ανακοινώσει τις πρόωρες εκλογές. Τον απέφυγε μετά τις ευρωεκλογές και τον σχεδίαζε για τα τέλη Αυγούστου. Ηρθαν όμως οι πυρκαϊές στη Βορειοανατολική Αττική να του καταστρέψουν τα σχέδια και να του ακυρώσουν το πλάνο προετοιμασίας των εκλογών, αφού αν προχωρούσε σε αυτόν μετά την οικολογική καταστροφή θα ήταν σαν να φόρτωνε την ευθύνη σε δύο-τρεις υπουργούς του και θα βρισκόταν αντιμέτωπος με την κατηγορία ότι καταφεύγει και πάλι σε ανθρωποθυσίες, όπως τον Ιανουάριο.
Τον τρόμαξε η οικονομία
Ωστόσο ο επίσημος λόγος για τον οποίο ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι καταφεύγει σε εκλογές είναι πέρα για πέρα αληθινός. Ο Πρωθυπουργός τρομάζει κάθε φορά που ακούει τα δεδομένα από τον κ. Ι. Παπαθανασίου και πληροφορείται ότι η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται. Δεν ήθελε καν να σκέφτεται ότι θα ανακοίνωνε στις 24 Οκτωβρίου ένα νέο πα κέτο διαρθρωτικών μέτρων για να διασφαλίσει τη διετή παράταση που ζητεί η κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να περιορίσει το έλλειμμα σε ποσοστό κάτω από το 3%. Τον έπιανε πονοκέφαλος όταν σκεφτόταν πως θα έπρεπε να ανακοινώσει έναν νέο προϋπολογισμό τον Οκτώβριο στη Βουλή, βάσει του οποίου οι εργαζόμενοι δεν θα δικαιούνταν αυξήσεις αλλά θα είχαν ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση από τους έμμεσους φόρους.
Και επιπλέον αυΤών, οι επαφές που είχε με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς τού θύμισαν ότι τους έχει όλους απέναντι και ότι τον περιμένουν όλοι τον χειμώνα με απεργίες για να τον πιέσουν, γνωρίζοντας πόσο αδύναμος είναι. Ακούγοντας τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την ΟΤΟΕ να τον απειλούν με κινητοποιήσεις και το ΕΒΕΑ να του επισημαίνει ότι η αγορά ανησυχεί και εξεγείρεται, διαπίστωσε πως αν απέφευγε τις εκλογές ως τον Μάρτιο, ίσως τότε να μην υπήρχε καμία δυνατότητα, ούτε για μια αξιοπρεπή ήττα.
«Δεν μπορεί να κυβερνήσει κανείς χωρίς να έχει επιτύχει ένα μίνιμουμ συναίνεσης από τα κόμματα και από την κοινωνία» είχε πει στις προεκλογικές εμφανίσεις των ευρωεκλογών, προετοιμάζοντας από τότε τα επιχειρήματά του για τις εκλογές που σχεδίαζε για το φθινόπωρο.
Το κόστος της απόφασης
Το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ηγεσία της ΝΔ
Για πρώτη φορά από το 1997 που ο κ. Κ. Καραμανλής ανέλαβε τα ηνία της ΝΔ αμφισβητείται τόσο έντονα μια απόφασή του και απειλείται με ανοιχτή αμφισβήτηση και ο ίδιος, εφόσον το κυβερνών κόμμα ηττηθεί καθαρά και το ΠαΣοΚ σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Πήρε την απόφαση μόνος και θα αναλάβει και το κόστος μόνος» προεξοφλούν ορισμένοι, δηλώνοντας βέβαιοι ότι αν ο κ. Καραμανλής ηττηθεί, θα αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος. Ο ίδιος πιθανότατα θα το διαψεύσει σήμερα στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.
Αλλά τα όσα συνέβησαν ως την Τετάρτη είναι πρωτοφανή για τη ΝΔ του Καραμανλή. Για πρώτη φορά στελέχη της κυβέρνησης αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν την αντίθεσή τους σε ένα ενδεχόμενο που ήταν ευρέως γνωστό, ότι δηλαδή έχει αποφασίσει ο Πρωθυπουργός τις εκλογές. Η συμπεριφορά τους προκάλεσε την οργή του ίδιου του κ. Καραμανλή και την αμηχανία των συνεργατών του.
Στις αρχές της εβδομάδας το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούσε έκπληκτο τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μαρκόπουλο να δηλώνει βέβαιος πως δεν θα γίνουν εκλογές, τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντ. Σαμαρά να ζητεί έστω και έναν πειστικό λόγο υπέρ των εκλογών και τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη να στέλνει γραπτό μήνυμα από το κινητό του σε δημοσιογράφο του Μega Channel για να διευκρινίσει στο δελτίο ειδήσεων ότι και ο ίδιος ήταν κατά των εκλογών. «Καλά να μην μπορούμε να τιθασεύσουμε τον Λιάπη και τον Τσιτουρίδη, αλλά τους υπουργούς κανείς δεν τους ελέγχει;» αναρωτιόνταν οι πάντες.
Εκτός από ένδειξη απόλυτης ασυνεννοησίας και έλλειψης στοιχειώδους στρατηγικής, ήταν και ένα απτό μήνυμα ηττοπάθειας που εξέπεμψαν σε συγχορδία μια μεγάλη ομάδα υπουργών και μια ακόμη μεγαλύτερη ομάδα βουλευτών, που επιχείρησε μάλιστα να συντάξει υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό.
Οσο και αν την επομένη οι περισσότεροι έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι παρά τη διαφωνία τους συντάσσονται με τον Πρωθυπουργό, το θέαμα που προκάλεσαν ήταν κωμικό, και μάλιστα σε μια στιγμή που ο αρχηγός τους επιχειρούσε να εντυπωσιάσει την κοινή γνώμη.
Από την άλλη πλευρά, οι βουλευτές και οι υπουργοί που αναγκάζονται να καταπιούν τη διαφωνία τους και να σιωπήσουν έχουν από την Τετάρτη κηρύξει παρασκηνιακό πόλεμο κατά των υπουργών και των στελεχών που είχαν ταχθεί υπέρ των πρόωρων εκλογών και επηρέασαν στις αποφάσεις του τον Πρωθυπουργό, επικεντρώνοντας τα πυρά τους κατά του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά και λιγότερο κατά της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Ευ. Μεϊμαράκη, που ήταν επίσης υπέρ των εκλογών αλλά ακολούθησαν μια σιωπηρή και έξυπνη στρατηγική.
Ανεξάρτητα από την έκβαση αυτής της αντιπαράθεσης, αλλά και από το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου, είναι σαφές ότι η ΝΔ αλλάζει πρόσωπο και εποχή, καθώς στην επόμενη Βουλή δεν θα είναι παρόντες τουλάχιστον 60 από τους βουλευτές που κάθονταν ως την Πέμπτη στα έδρανα της εθνικής αντιπροσωπείας, αλλάζοντας σημαντικά τη φυσιογνωμία της ΝΔ και ανατρέποντας τις ως τώρα ισορροπίες.
Στρατηγική
Μετωπική με τον ΛΑΟΣ
Ενας ακόμη λόγος που ανάγκασε τον κ. Καραμανλή να επισπεύσει την προσφυγή του στις κάλπες, χωρίς όμως και αυτόν ποτέ να τον ομολογήσει δημοσίως, είναι η διαρκώς αυξανόμενη εκλογική δύναμη του ΛΑΟΣ. Το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη σχεδόν διπλασίασε τα ποσοστά του στις ευρωεκλογές, ενώ με την εξαγγελία των εκλογών ο αρχηγός του ανακοίνωσε την προσχώρηση δύο πρώην βουλευτών της ΝΔ ( Δ. Κωνσταντάρας και Γ. Γαρουφαλιάς ) δημιουργώντας την εντύπωση ότι η κυβέρνηση φυλλορροεί και ότι οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος μετακινούνται ομαδικά στο κόμμα που θεωρούν συγγενικό τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμανλής προετοιμάζει μετωπική επίθεση κατά του ΛΑΟΣ, την οποία απέφυγε στις ευρωεκλογές για να είναι αιφνιδιαστική και αποτελεσματικότερη την ώρα που πραγματικά το χρειάζεται. Λέγεται μάλιστα ότι την επίθεση θα συνοδεύσουν και καταγγελίες περί αδιαφανών συναλλαγών, προκαλώντας οξύτατη αντιπαράθεση με τον κ. Καρατζαφέρη, η οποία ή θα αποδώσει ή θα απογειώσει τον ΛΑΟΣ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στη ΔΕΘ χωρίς βέλη στη φαρέτρα


ΚΥΡΙΚΑΗ 5 Σεπτεμβρίου 2009, ΠΗΓΗ

Μέσα σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα και με το κυβερνητικό στρατόπεδο να θυμίζει διαλυμένο ασκέρι, ανέβηκε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός κινδυνεύοντας να επαναληφθεί η περυσινή πανωλεθρία για τον επιπλέον λόγο ότι τώρα έχει απέναντι και ένα σημαντικό κομμάτι δικών του στελεχών.

Εκτός από την ανακοίνωση ότι δεν θα συμπεριλάβει τα στελέχη που πλήγωσαν ο κ. Καραμανλής δείχνει να έχει περιορισμένα βέλη στην φαρέτρα του. Ήδη από την δήλωσή του μετά την επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει δώσει το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί. Θα επαναλάβει το σκεπτικό της προκήρυξης των εκλογών χρεώνοντας την ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ λόγω της άρνησής του να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου και θα προβάλλει την δική του απόφαση σαν πράξη ευθύνης για να αποφύγει η χώρα τις συνέπειες μίας μακράς προεκλογικής περιόδου. «Η απόφαση που ανακοίνωσα χθες δεν ήταν καθόλου εύκολη. Είναι μια απόφαση ευθύνης. Μια απόφαση που ελήφθη με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Ηταν αδιανόητο να αφήσω την πατρίδα μας να σέρνεταιγια έξι μήνες στη δίνη μιας καταστροφικής προεκλογικής ατμόσφαιρας» είναι η αποστροφή στην ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο που θα επαναλάβει πολλές φορές μέχρι τον Οκτώβριο ο κ. Καραμανλής. . Θα επιτεθεί προσωπικά στον κ. Γιώργο Παπανδρέου και θα βάλλει στους πολίτες το δίλημμα υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα. Ήδη όμως από το δεύτερο διάγγελμά του μετά την επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει αρχίσει να διαμορφώνει ότι το μείζον δίλημμα αυτών των εκλογών είναι η «επιλογή πρωθυπουργού» ποντάροντας ακόμη και τώρα στο ότι υπερισχύει του κ. Παπανδρέου.

Η προεκλογική περίοδος ξεκινά με τους χειρότερους οιωνούς με το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Τα διαλυτικά φαινόμενα και η ηττοπάθεια στο εσωτερικό του κόμματος εντάθηκαν από την επιστολή του κ. Μιχάλη Λιάπη ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος εξαπολύοντας ένα δριμύ κατηγορώ εναντίον του εξαδέλφου του πρωθυπουργού που προκαλεί ρήγμα στον στενό πυρήνα του καραμανλισμού. Ο κ. Λιάπης λέει ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στον παραλογισμό της πρόωρων εκλογών και κατηγορεί τον κ. Καραμανλή ότι πρόδωσε τις παρακαταθήκες του ιδρυτή της παράταξης και προβλέπει ήττα για τη ΝΔ και δεινά για τον τόπο και την παράταξη. Το ύφος της επιστολής προκάλεσε σοκ στο Μέγαρο Μαξίμου και ισχυρούς κραδασμούς στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος ενώ επισκίασαν τις κινήσεις του κ. Καραμανλή στην έναρξη της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Το χειρότερο όμως για την ηγεσία του κόμματος είναι ότι η τοποθέτηση του κ. Λιάπη έχει απήχηση στο εσωτερικό του κόμματος.

Αρνητική αίσθηση προκάλεσαν και οι δύο προσχωρήσεις πρώην βουλευτών της ΝΔ στο κόμμα του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη του κ. Δημήτρη Κωνσταντάρα και του κ. Γιώργου Γαρουφαλιά. Οι προσχωρήσεις που επιτείνουν την γενική αίσθηση αποσάθρωσης συνοδεύθηκαν από όργιο φημών για πιθανές αποχωρήσεις και άλλων εν ενεργεία βουλευτών. Πλήγμα όμως αποτελούν και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και οι προσχωρήσεις στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη στελεχών από τα χαμηλά κλιμάκια της κομματικής πυραμίδας που αποτελούν τους στρατιώτες της εκλογικής μάχης. Μέσα στο κλίμα αυτό γενικότερης αμφισβήτησης ακόμη και η «επιχείρηση καθαρά ψηφοδέλτια» της Ρηγίλλης με το κόψιμο των «Βατοπεδινών» και όσων ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα τείνει να γίνει μπούμερανγκ αφού τροφοδοτεί την εσωτερική αντιπαράθεση και συντηρεί την εσωστρέφεια. Σειρά στελεχών μεταξύ των οποίων ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο κ. Αναστάσιος Καραμάριος, ο κ. Πάνος Καμένος ζητούν δημοσίως από τα στελέχη αυτά να παραιτηθούν από μόνα τους και από την ηγεσία να μην τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια. Από την πλευρά τους πάντως ένιοι εξ αυτών όπως ο κ. Πέτρος Δούκας αλλά και ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης αρνούνται με το επιχείρημα ότι αφού δεν έχει αποδειχθεί τίποτε εναντίον τους ας τους κρίνει ο λαός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμανλής θα ανακοινώσει από την Θεσσαλονίκη ότι δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια πρόσωπα που με την συμπεριφορά τους πλήγωσαν τον κόσμο της ΝΔ αλλά ακόμη και αυτή η κίνηση έχει προεξοφληθεί και το αποτέλεσμά της θα είναι περιορισμένο όσο κι αν η Ρηγίλλης ευελπιστεί να εκτονώσει έτσι την συσσωρευμένη δυσαρέσκεια και να αρχίσει να αντιστρέφει το κλίμα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ρεύμα αλλαγής 6,7 μονάδες προηγείται το ΠαΣοΚ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Ρεύμα αλλαγής καταγράφει η δημοσκόπηση της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής». Το ΠαΣοΚ προηγείται της ΝΔ με 6,7 μονάδες και στην παράσταση νίκης ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Επιχείρηση αρετή» στην Ιπποκράτους


ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Στόχος η αποφυγή κριτικής για σκιές τόσο στη συγκρότηση ψηφοδελτίων όσο και στα οικονομικά του κόμματος

«Επιχείρηση αρετή» στην Ιπποκράτους

Προσεκτικές κινήσεις στην επιλογή υποψηφίων, λιτή και οικολογική εκστρατεία


Χαμόγελα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κοινοβουλευτικού Οργάνου του ΠαΣοΚ την περασμένη Τετάρτη και σύμπνοια στο θέμα της αξιοπιστίας των δεσμεύσεων που θα αναλάβει το ΠαΣοΚ προεκλογικά
ΣΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ επενδύει το ΠαΣοΚ από την έναρξη κιόλας της προεκλογικής περιόδου. Το επιτελείο του κ. Γ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει να μειώσει όλες τις προεκλογικές δαπάνες και να διεξαγάγει μια λιτή καμπάνια, με «πράσινες» συγκεντρώσεις και οικολογικό προεκλογικό υλικό. Σε αυτή την προσπάθεια επιστρατεύτηκε και το Διαδίκτυο, μέσω του οποίου θα αποστέλλονται
οι αιτήσεις όσων επιθυμούν να είναι υποψήφιοι του κόμματος, μαζί με το «πόθεν έσχες» και το ποινικό τους μητρώο- αυτό υπό τον όρο του απορρήτου. Η φημολογούμενη επιχείρηση «καθαρά ψηφοδέλτια» από την κυβερνητική παράταξη οδηγεί εκ των πραγμάτων σε αντίστοιχη «επιχείρηση αρετής» το ΠαΣοΚ, το οποίο επιλέγει προσεκτικά τους νέους υποψηφίους του και
αποφάσισε να αμυνθεί διά της δικαστικής οδού αν επανέλθουν στο προσκήνιο αποκαλύψεις για τις προμήθειες της Siemens. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου σκέπτεται να δώσει εντολή στους υπευθύνους για το ταμείο του κόμματος να μη δεχθούν χρηματοδοτήσεις από ιδιώτες επιχειρηματίες παρά μόνο από τα μέλη και τους φίλους του ΠαΣοΚ.

Oι αντιδράσεις των επιτελών του κ. Παπανδρέου δείχνουν ότι δεν επιθυμούν να αφήσουν τίποτα στη σκιά. Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές. Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των ψηφοδελτίων έχει να δει πώς θα χειριστεί τους κκ. Χρ.Βερελή και Χρ.Πάχτα, καθώς και τιςυποψηφιότητες των κκ. Ι. Παπαντωνίου, Α. Τσοχατζόπουλου και Μιχ. Νεονάκη. Οι συνεργάτες του προέδρου του ΠαΣοΚ παραπέμπουν στα αρμόδια όργανα ή ακόμα και στον ίδιο τον κ. Παπανδρέου- ο οποίος έχει ασχοληθεί προσωπικά με τις περιπτώσεις ορισμένων υποψηφίων- για απαντήσεις. Το κλίμα που επικρατεί στην Ιπποκράτους πάντως είναι να μη δώσουν λαβές για κριτική σε ό,τι αφορά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Για τον λόγο αυτό, αλλά και επειδή παρατηρείται υπερπληθώρα ενδιαφερομένων, επιστρατεύτηκε το Διαδίκτυο, όπου μέσω μιας ανοιχτής διαδικασίας ο καθένας θα μπορεί να αυτοπροτείνεται ή να προτείνει άλλον υποψήφιο. Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Επιτροπές, οι οποίες θα τις προωθήσουν στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων. Ο κάθε υποψήφιος είναι υποχρεωμένος να καταθέσει στην Επιτροπή Διαφάνειας δήλωση «πόθεν έσχες». Βεβαίως, σημαντικό κομμάτι των ψηφοδελτίων έχει συμπληρωθεί εδώ και καιρό, ενώ δεν αναμένει κανένας να προκύψουν οι εκπλήξεις των εκλογών μέσω του Ιnternet.

Πολιτική σεμνότητας
Σε αυτή την προεκλογική μάχη οι «πράσινοι» υποψήφιοι θα πρέπει να είναι σεμνοί. Οι πολυτελείς καμπάνιες θα αντιμετωπιστούν περίπου σαν στίγμα, ενώ κατατέθηκε και πρόταση να υπάρξουν ενιαίοι φάκελοι με τα φυλλάδια των υποψηφίων- προφορική απαγόρευση βγήκε και για τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια-, αλλά δεν θεωρείται εφικτό να πειστούν τα μεγάλα στελέχη να μοιραστούν τις λίστες με τους ψηφοφόρους τους με τους νεόκοπους υποψηφίους και κυρίως με τους ανταγωνιστές τους... Το ΠαΣοΚ προσανατολίζεται μεν σε μεγάλες συγκεντρώσεις, αυτές όμως θα είναι «πράσινες», με την οικολογική διάσταση του όρου. Οι αφίσες και το προεκλογικό υλικό θα είναι λιγότερα και υπάρχουν προτροπές προς τους οπαδούς του κόμματος, όπως αυτή που είχε απευθύνει στις ευρωεκλογές ο κ. Παπανδρέου, να μαζεύουν φεύγοντας σημαίες, αφίσες και φυλλάδια. Την προηγούμενη φορά, οι συνεργάτες του προέδρου του ΠαΣοΚ διαπίστωσαν ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε με μεγάλη προθυμία και σκέπτονται σε αυτές τις εκλογές να το καθιερώσουν ως τρόπο συμπεριφοράς των οπαδών τους.

Ταυτοχρόνως, θα καταβληθεί προσπάθεια να μειωθούν οι προεκλογικές δαπάνες τόσο του κόμματος όσο και των υποψηφίων βουλευτών. Επιδίωξη είναι να σταλεί το μήνυμα στους ψηφοφόρους ότι όταν ο κ. Παπανδρέου και τα στελέχη του μιλούν για περιστολή των δημοσίων εξόδων το εννοούν. Η αξιοπιστία των δεσμεύσεων τις οποίες θα αναλάβει το ΠαΣοΚ κατά την προεκλογική περίοδο απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κοινοβουλευτικού Οργάνου. Εκεί ο κ. Ευ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠαΣοΚ θα πρέπει να τηρήσει απαρέγκλιτα τις υποσχέσεις που θα δώσει στον ελληνικό λαό και ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε μαζί του. Αλλωστε, ο ίδιος έχει πει επανειλημμένως ότι «δεν θα υποσχεθούμε τίποτα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε».

Αυτή η σύμπλευση Παπανδρέου - Βενιζέλου θέτει εκ των πραγμάτων το ερώτημα της αναπροσαρμογής τμημάτων του προγράμματος στα σημερινά οικονομικά δεδομένα, όπως έχουν ζητήσει ορισμένα στελέχη, μεταξύ των οποίων η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου (αν και το πρόγραμμα του ΠαΣοΚ υπόκειται σε μια αέναη διαδικασία αναμόρφωσης).

Αλλα στελέχη όμως, όπως ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Π. Μπεγλίτης, έχουν εκφράσει σε κομματικές συνεδριάσεις τον προβληματισμό τους μήπως η εμμονή στη συγκεκριμενοποίηση των προτάσεων αφυδατώσει πολιτικά την προεκλογική καμπάνια. Ομως, οι ημέρες πριν από τις εκλογές συνήθως διαμορφώνουν τη δική τους δυναμική, η οποία διευθετεί τέτοιου είδους ζητήματα.

Σύμπνοια για Siemens
Στο ΠαΣοΚ φαίνεται ότι υπάρχει σύμπνοια και στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν τυχόν αποκαλύψεις που αφορούν το σκάνδαλο της Siemens. Αν επιχειρηθεί ξανά εμπλοκή μέσω του κ. Κ. Γείτονα θα υποβληθούν αμέσως μηνύσεις. Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται στο να δώσει εντολή στους υπευθύνους για το ταμείο του κόμματος να μη δεχτούν (φανερή) χρηματοδότηση από ιδιώτες επιχειρηματίες παρά μόνο από τα μέλη και τους φίλους του ΠαΣοΚ. Αν τελικώς λάβει μια τέτοια απόφαση θα φορτώσει άλλον έναν πονοκέφαλο στον κ. Ρ. Σπυρόπουλο και στο υπόλοιπο επιτελείο του, το οποίο ήδη προβληματίζεται για τη μεγάλη δαπάνη που απαιτεί η μετακίνηση των ετεροδημοτών και η οποία αποτελεί σχεδόν το 50% του ποσού που θα ξοδέψει το κόμμα για τις εκλογές.

Οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου θεωρούν απαραίτητες αυτές της μικρής κλίμακας προσαρμογές σαν προοίμιο της εισαγωγής του προσαρμοσμένου στα ελληνικά δεδομένα γερμανικού μοντέλου, με μικρές περιφέρειες, οι οποίες θα απελευθερώσουν τους υποψηφίους από τις υπέρογκες δαπάνες και τις κάθε είδους εξαρτήσεις.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΡΘΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΙΤΖΗ

ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑ.ΠΟ...

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ- ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.. ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ..

Γιώργο Παπανδρέου το πράγμα έχει ξεφύγει

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ - ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΕ ΧΙΟΝΙΔΗ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ;

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΡΓΟΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ - ΔΕΝ ΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΕΤΣΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ..

Ο ΚΑΚΟΣ ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΑΚΙΑ

Γιατί Γιώργο Παπανδρέου βάζεις υποθήκη το όνομά σου;

Τί γραμμή έδωσε χθές ο ΠΑΠΑΧΡΉΣΤΟΥ;

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΔΕΝ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΛΑΛΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ.. ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΨΕ...

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ - ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΕΛΑΗΔΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ.. ΠΟΙΟ ΠΑΣΟΚ ΥΠΟΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΥΛΩΝΕΡΟΥ;

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΥΛΩΝΕΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ..

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΑ ΕΓΚΥΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ "ΚΡΑΧΤΗΣ" ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ http://dionolympos.blogspot.com/ "ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΙΤΖΗ"

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.... Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΛΩΝΕΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΦΑΡΜΑΚΗ - ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ..

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

εδώ το άρθρο του διον... για τον Δήμο Δίου και τα χρήματαΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΙΣ 18\04\2011.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ - ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.. ΣΤΗΝ ΔΙΟΝ.. ΒΙΝΤΕΟ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ. ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.. ΒΙΝΤΕΟ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝ..ΒΙΝΤΕΟ

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΧΤΕΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ .. ΒΙΝΤΕΟ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠΟΙΡΙΔΗΣ .. ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ... ΒΙΝΤΕΟ

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ Η άλλως ΝΑ ΕΚΠΕΣΕΙ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ - Η ΝΔ - Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ - Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ..ΒΙΝΤΕΟ

Που να 'βρω τώρα δικηγόρο...

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ...

ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ.. ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙΣ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΤΟ ΝΟΜΟ..ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΜΟΥΤΖΩΝΕΙ..

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΡΓΙΑΣ - ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ κ.ΨΩΜΙΑΔΗ.. ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

"Ταφόπλακα" στον Καραμανλή από τον Σαμαρά...ΒΙΝΤΕΟ

κ ΣΩΚΟ .. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ; ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ;Η ΠΡΟΛΑΒΕ ΒΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ;

"ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ...ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...

κ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ - ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΑΝ "ΕΞΟΥΣΙΑ"

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΛΟΥ.. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙΣ ΤΣΙΓΑΡΑ.. ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ Η "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ" ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΡΟΝΟ..

 

ΚΑΡΦΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΛΤΖΑΡΗ

ΚΑΡΦΙΑ- ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΚΑΙ "ΧΙΟΥΜΟΡ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Λείπει ο Μάρτης απο την Σαρακοστή;

ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ - Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΤΑΚΤΣΗΣ.. ΒΙΝΤΕΟ

κ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ - ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΑΝ "ΕΞΟΥΣΙΑ"

 

ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ "ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ - ΣΕ ΑΡΓΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ"

ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ - ΣΕ ΑΡΓΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ- ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ δήλωσαν οι 17 Ισπανοί δημοσιογράφοι

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ; ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΧΡΕΗ;Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ .. ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ..

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΝΕΥΤΗΡΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ..

Η ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 4 3 2011 - ΒΙΝΤΕΟ

ΜΕ ΤΑ BLOGS ΤΑΒΑΛΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΚΗΣ ΤΑΤΣΗΣ - ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ...ΟΧΙ ΤΑ BLOGS ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΥΡΙΟΙ...

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ.. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΣΕ ΑΡΓΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ; ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ- ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.. 2 ΒΙΝΤΕΟ

Τι γυρεύει η Πιερική Τρόικα στην Αθήνα

ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΑΘΗΣ... ΤΕΡΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ

Η ΚΡΙΣΗ, Η ΥΦΕΣΗ, Η ΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ "ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ


ΓΙΑΤΙ Ο "ΠΙΕΡΙΚΟΣ" ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.. ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ...

ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΚΑΙ.. ΓΑΡΓΑΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΟΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ.. ΤΙ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΤΕ;

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ.... ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ.. ΜΕΡΟΣ Β..

ΑΝΦΕΡ ΟΛΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ... ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕΙ.. ΑΛΛΑ .. "ΛΑΓΟΣ ΤΗΝ ΦΤΕΡΗ ΕΣΕΙΕ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ"....

 ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΝΕΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ "ΕΥΡΩΠΗ" ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ!!! Μήπως ήλθε η ώρα οι κοινωνίες και οι λαοί να σκεφτούν και λίγο "σοσιαλιστικά";

 

ΜΑΝΟΣ ΚΡΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ (γεννηθείς το 1998) - ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ.. ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΑΡΣΕΝΑΛ

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ "ΛΙΓΩΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΩΝ ΨΥΘΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Η ΒΡΟΝΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...ΚΑΙ "ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΤΟ "ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ"

ΚΥΡΙΕ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ.. ΠΑΤΗΣΕΣ ΠΕΠΟΝΟΦΛΟΥΔΑ..

ΠΟΣΟ ΚΟΡΟΪΔΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑ....;

ΑΝΦΕΡ απο την στήλη "ΕΝ ΨΥΧΡΩ" .. της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ της ΠΙΕΡΙΑΣ..για το Νίκο Λάππα

ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ... με το ΠΑΣΟΚ να σύρρεται;..

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΙΤΖΗ

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ - ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΞΑΝΑ

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ... Ο ΘΕΣΜΟΣ.. ΟΧΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ


ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΙΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΜΗΤΡΗΣ... ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΑΠΠΑ

ο "ΛΑΛΙΩΤΗΣ" - ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΠΠΑ

κ ΠΑΠΑΧΡΉΣΤΟΥ ....ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΟΥ.....

ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ.. ΑΛΛΑ ΜΑΝΤΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ...ΠΑΣΟΚ.... ΠΑΣΟΚ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ" ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ..

 Ποιός είδε το Φαρμάκη και δέν φοβήθηκε.....

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ...ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΙΟΝ ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΟΣ, ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ;

ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ..

OMIΛΙA ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ - ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΟΛΑ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗ ΝΔ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ - το ρεπορταζ απο τη συγκέντρωση στη Λεπτοκαρυά στην "κινηση των πολιτών"

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ - Η αναέωση παίρνει σάρκα και οστά - μεγάλη συγκέντρωση χτές στη Λεπτοκαρυά

ΠΑΠΑΧ.. εναντίον ΠΑΠΑΘ..;

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Αιγίνιο Πιερίας...

ΜΑΓΕΨΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΙΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ

Όλυμπος: Στα λημέρια των αρχαίων Θεών - ΤΑ 8 ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ - Κύριε υπουργέ, μας προσβάλλετε!

 

 

 

 

 

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟ "ΚΑΛΙΚΡΑΤΙΚΟ " ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ..



Μήπως ήλθε η ώρα οι κοινωνίες και οι λαοί να σκεφτούν και λίγο "σοσιαλιστικά";


ΠΙΕΡΙΑ - ΨΝΠΟ - ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΣΠΑΤΑΛΗ ΤΩΝ ΠΟΡΡΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!

ΚΥΡΙΑΚΗ 30-5-2010ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - Στην Ελλάδα λέμε ότι " όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες."

Ο ΣΤΑΥΛΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ

ΕΓΩ ΜΑΓΚΑΣ ΦΑΙΝΟΜΟΥΝΑ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ.. ΜΟΝΟ ΚΕΛΑΗΔΙΣΜΑΤΑ...

Ο ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ - ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ

ΟΡΙΣΤΙΚΟ - ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ - ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΛΙΜΕΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ.. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

εδώ ΠΑΠΠΑΣ εκεί ΠΑΠΠΑΣ και ΠΑΠΑ.. ΠΑΠΑ..ΠΑΠΑ!!! και χαράς Ευαγγέλια

ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΝΑ ΤΕΛΙΩΝΟΥΜΕ...

ΑΝΕΜΟΣ ΣΙΓΟΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΑΠΠΑ

ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗ....

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ - ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ

 

 



ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
του Δημήτρη Καλαιτζή

****ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΔΩ!!***

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑΤΑ!!


=============================

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

BLOGER - ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ BLOGERS

ΒΙΝΤΕΟ το top

ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ google on line

EMAIL - ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΑΣ

LIVE δελτίο ειδήσεων

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINGS

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΔΩ!!

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΕΔΩ!!

ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ :

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ - Η αναέωση παίρνει σάρκα και οστά - μεγάλη συγκέντρωση χτές στη Λεπτοκαρυά

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ


Το «πάρτι» με το δημόσιο χρήμα! Ψ.Ν.Π.Ο - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ ΣΤΑ ΜΜΕ
Γρηγόρης Λαμπράκης (1912 - 22 Μαΐου 1963) - ΒΙΝΤΕΟ
ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ..
sxedio_nomou_kallikratis_aftodioikisi.doc
SINOLODIMON_aftodioikisi.pdf
SinoptikoAllagonKallikratiXorotaxiko_aftodioikisi.doc
ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ ΚΛΠ Ν.3843/2010 (ΦΕΚ 62/Α/28-4-2010) και εδώ ,και εδώ
2010: Το νέο Ασφαλιστικό
Ολο το νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ - ΟΙ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΟΥ "ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ" ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ... ΓΙΑΤΙ;

ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ; ΠΑΡΤΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ με ΙΑΤΡΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ... ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ ΚΛΠ"

Βουλή - η συζήτηση για τα έκτακτα μέτρα - ΒΙΝΤΕΟ
Διαβάστε το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου στήριξης
ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ..
Υπουργικό Συμβούλιο | 28.4.2010 | Σχέδιο "Καλλικράτης" - ΒΙΝΤΕΟ
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ
ΟΙ ΠΡΕΜΟΥΡΕΣ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΦΗΜΕΣ.. ΘΕΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ.. ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑΝΑΙ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟ ΠΑΣΟΚ 27 4 2010 - ΒΙΝΤΕΟ