Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Δραματική συνεδρίαση στον ΣΥΝ

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009 - ΠΗΓΗ
Συμβιβαστική πρόταση για συλλογική ηγεσία στις εκλογές, στην οποία θα μετέχουν και οι επικεφαλής των συνιστωσών, κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να διασωθεί, έστω και την ύστατη ώρα, η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ανανεωτική Πτέρυγα, δια στόματος του Φώτη Κουβέλη, απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο και προειδοποιεί, ότι, αν δεν τεθεί επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του Συνασπιμού, ενδέχεται η τάση να αποχωρήσει από το κόμμα.
«Δεν επιχειρώ να ερμηνεύσω τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά νιώθω ότι βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση. Ας τον βοηθήσουμε εμείς με τις αποφάσεις μας», είπε ο Γ. Κουβέλης.
Η πρόταση Τσίπρα προβλέπει ότι κανείς δεν θα έχει το προνόμιο της εκλογής χωρίς σταυρό και ότι όλοι οι επικεφαλής των συνιστωσών θα καταθέσουν από κοινού τους συνδυασμούς του κόμματος στον Άρειο Πάγο. Μετεκλογικά, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας θα αναδειχθεί μετά από ψηφοφορία των βουλευτών.
Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει απόψε, καθώς μετά την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ, που θα διαμορφώσει την τελική πρόταση της Κουμουνδούρου, αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση. Αν δεν επέλθει συμφωνία, το πιο πιθανό είναι ότι ο ΣΥΝ θα πάει στις εκλογές αυτόνομα, χωρίς τις συνιστώσες.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: