Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Βάζουν «χέρι» και στο Δημοτικό Πάρκο!

PARKO_1
Όχι μόνο δεν απομακρύνονται τα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης, αλλά θα κλέψουν χώρο και από τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης, το Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης!
Σε μπούμερανκ φαίνεται να μετατρέπεται για τη διοίκηση του δήμου η επιχείρηση κατασκευής κυκλικών κόμβων, που πληθαίνουν και αυξάνουν στο κέντρο της πόλης, εισβάλλοντας ακόμη και στο σήμα κατατεθέν της, Δημοτικό Πάρκο.
Σύμφωνα με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, η χάραξη του υπό κατασκευή νέου κυκλικού κόμβου στη ....

ΔΙΟΝ - Στο φως τριώροφη έπαυλη

Τριώροφη έπαυλη, της ύστερης αρχαιότητας, έκτασης 1.200 τετραγωνικών μέτρων, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο Δίον. Η σχετική ανακοίνωσε έγινε κατά τη διάρκεια του 23ου Αρχαιολογικού Συνέδριου Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο.
Η έπαυλη εντοπίστηκε στο κέντρο της αρχαίας πόλης του Δίου, απέναντι από την επισκοπική βασιλική του 4ου αιώνα μ.Χ., αναπτύσσεται σε τρεις ορόφους και έχει δωμάτια που οργανώνονται γύρω από μια περίστυλη αυλή. Μέχρι σήμερα έχουν έρθει στο φως τέσσερα δωμάτια, τμήμα της αυλής, καθώς και μια κτιστή κρήνη στο κέντρο της αυλής...

Ούτε απλοποιείται, ούτε αποκεντρώνεται

«Ψευδεπίγραφη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας την αποκέντρωση των πόρων του ΕΣΠΑ, που υποσχέθηκε η κυβέρνηση. «Η Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση είναι παντελώς απούσα από οποιαδήποτε διάταξη του νομοσχεδίου αφορά το σχεδιασμό, προγραμματισμό και υλοποίηση του προγράμματος», δήλωσε ο Δημήτρης Δράκος, αμέσως μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΝΑΕ, που κλήθηκε να συζητήσει και να καταθέσει  προτάσεις για το νέο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ εκτιμά ότι η με ...

Διαδικτυακή ψηφοφορία οργανώνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας - Νέος κυκλικός κόμβος…μέσω πάρκου!

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010
Διαδικτυακή ψηφοφορία προκειμένου οι δημότες  της Κατερίνης να καταθέσουν την άποψή τους για το νέο κυκλικό κόμβο που σχεδιάζεται επί των οδών 7ης Μεραρχίας και Σβορώνου οργανώνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει μάλιστα, ο νέος κυκλικός κόμβος «τρώει» και τμήμα του πεζοδρομίου και του πάρκου της Κατερίνης.
Στην επιστολή που έστειλε ηλεκτρονικά αναφέρει συγκεκριμένα:

Στηρίζω την ελληνική οικονομία!

Γράφει ο: Χρήστος Πρασκίδης
Μέλος της ΕΟΔνΠ
Όπως καταλάβαμε όλοι θα το πιούμε το πικρό ποτήρι και θα σκάσουμε. Μας έβαλαν κάτω και οι ευρωπαίοι «φίλοι» και βαράνε αλύπητα.
Το άδικο είναι ότι:
• Ξέρουν πως δεν είμαστε μόνο εμείς που χρωστάμε τόσα. Ίσως είμαστε ο ευκολότερος στόχος.
• Ξέρουν πως ο μέσος Έλληνας δουλεύει περισσότερο από τον μέσο ευρωπαίο και αμείβεται αρκετά λιγότερο.
• Ξέρουν ότι το κακό προέρχεται από τον ...

Σκληρό παζάρι

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010
Διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε. για τη μορφή στήριξης της ελληνικής οικονομίας
Σκληρό παζάρι
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) ευελπιστούν να καταλήξουν σε κάποιου είδους συμφωνία σχετικά με τον τρόπο παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, παρά την επιφυλακτικότητα της Γαλλίας και της Γερμανίας για την επιτυχή έκβαση των συνομιλιών.
Οι υπηρεσίες του αρμόδιου επίτροπου Όλι Ρεν, έχουν ολοκληρώσει την επεξεργασία του σχεδίου, ύψους 20 έως 25 δισ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει δύο εναλλακτικά σενάρια:
Το πρώτο προβλέπει τη χορήγηση δανείων με την εγγύηση των χωρών της ευρωζώνης, υπό τον συντονισμό της Κομισιόν. Το σενάριο αυτό είναι το ....

Διάλογοι για δύο κιθάρες, από ένα κορυφαίο ντουέτο

2_KITHARES_1
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, μια ακόμη μουσική εκδήλωση  του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ανοιξιάτικες Μουσικές Ημέρες 2010».Η Κυριακή Κόντη και ο Θανάσης Παύλου, ένα από τα κορυφαία ντουέτα κιθάρας στην Ελλάδα, παρουσίασαν μια ανθολογία από μουσικά έργα υπό τον γενικό τίτλο «Διάλογοι για δύο Κιθάρες» και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του πολυάριθμου κοινού που παρακολούθησε την εκδήλωση.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΤΟΠΙΚΗ

ΤΡΙΤΗ 16-3-2010
http://www.imerisiatispierias.gr/photos/big/2010-3-16%20copy.jpg
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 16-3-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2016-03-2010.jpg
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-3-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του προπονητή του Πιερικού Αρχελάου
Δημήτρης Γαλάνης: «Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει, έχει πολύ δρόμο ακόμη και όποιος έχει εφησυχάσει θα βρεθεί προ αρνητικών εκπλήξεων»
Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με τον Πανερυθραϊκό στην Κατερίνη, ο προπονητής της κατερινιώτικης ομάδας Δημήτρης Γαλάνης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Τροχαίο με έναν τραυματία στο κέντρο Κατερίνης


Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010


http://lefteria.blogspot.com

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε απόψε στις 8 η ώρα στο κέντρο της Κατερίνης στην οδό Κασσάνδρου, όταν ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μοτοποδήλατο, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο νεαρός οδηγός του δίτροχου, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κατερίνης.

ΑΠΟ... ΝΤΟΥΛΑΠΑ!

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-3-2010  
http://fimotro.blogspot.com 
Πως τον έβγαλαν έτσι τον Χρυσοχοίδη σήμερα στο Mega; Σαν να βγήκε από τη ντουλάπα του υπουργείου! Υποφωτισμένος και υπερβολικά μακιγιαρισμένος σε μοβ απόχρωση! Δεν μας είπε, πάντως... καμία σημαντική είδηση για το θέμα των ημερών. Προσεκτικός όπως πάντα στα θέματα της τρομοκρατίας. Προσεκτικός σε σημείο παρεξήγησης. Γιατί όμως; 

"Λουκέτο" στα Βενζινάδικα την Πέμπτη 18 Μαρτίου

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-3-2010
Εικοσιτετράωρο κλείσιμο των πρατηρίων καυσίμων για την άλλη Πέμπτη, 18 Μαρτίου αποφάσισε χθες το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών. Στις 21 Μαρτίου συγκαλείται εξάλλου γενική συνέλευση του κλάδου προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή περαιτέρω κινητοποιήσεων. Οι βενζινοπώλες αντιδρούν στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών χωρίς ταυτόχρονη εγκατάσταση ..

Afentulis» plan - ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ


ΔΕΥΤΕΡΑ 15-3-2010
«Δε με τρομάζουν τα νέα μέτρα» δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ο επινοητής του «Afentulis plan». Το σχέδιο του θείου Αφεντούλη αντιμετωπίζει τη μείωση της αγοραστικής δύναμης, που συνεπάγονται τα σκληρά μέτρα, με στροφή στην αυτάρκεια.
  «Το πρώτο αντίμετρο λέγεται Πελοπίδας» είπε προχτές ο θείος, αναλύοντας το ...

Έχουμε τη δημοκρατία που πρέπει

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-3-2010
του Γιάννη Κορομήλη
«… Ο Έπαρχος(…)
κ’ οι πέριξ του ξόανα
επίσημα και σοβαροφανή
τρισβάρβαρα τα ελληνικά των,
οι άθλιοι»  Κ. Καβάφης
Επιμένει ο Υπουργός Εσωτερικών. Κατόπιν άνωθεν εντολής προφανώς: «η τροπολογία πρέπει να περάσει». Και μάλιστα, όπως και το προς συζήτηση νομοσχέδιο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Διαμαρτύρεται ο αρχηγός της ...

Σαρωτικές αυξήσεις λόγω αύξησης του ΦΠΑ



ΔΕΥΤΕΡΑ 15-3-2010

* Σε βασικά είδη διατροφής
* Σε καύσιμα, τιμολόγια ΔΕΚΟ, εισιτήρια
* Σε φάρμακα, νεόδμητες κατοικίες, αυτοκίνητα

Ντόμινο ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες θα φέρει η αύξηση του ΦΠΑ από σήμερα 15 Μαρτίου, ενώ στην αγορά έχει ξεσπάσει «πόλεμος» βιομηχανίας - λιανεμπορίου σχετικά με την απορρόφηση του αυξημένου φόρου.
Πληθωρισμός...

SuperLeague - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ 25ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ


ΔΕΥΤΕΡΑ 15-3-2010
SuperLeague....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΒΙΝΤΕΟ 23 3 2010

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-3-2010

http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΠΑΝΕΡΥΘΡΙΑΚΟΣ 77-71 - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-3-2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2009-2010
Β΄ ΓΥΡΟΣ - 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

    Πιερικός Αρχέλαος – Πανερυθραϊκός 77 - 71

Μετά τη σημαντική νίκη του Πιερικού Αρχελάου με 77-71 επί του Πανερυθραϊκού, η κατερινιώτικη ομάδα ισχυροποίησε περισσότερο τη.....(ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)..

ΝΕΣ ΤΙΜΕ ΔΙΟΔΙΩΝ - ΔΕΙΤΕ


ΔΕΥΤΕΡΑ 15-3-2010

 
ΔΕΙΤΕ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΙΣ ΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΔΙΟΔΙΩΝ..

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-3-2010
Προς τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ
Κυρίες και κύριοι,
«ΟΛΥΜΠΟΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ» ήταν η ονομασία της εκπληκτικής ταινίας, με θέμα το βουνό των θεών, που παρακολουθήσαμε σήμερα Κυριακή 14.11.2010 στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «Ευκαρπίδη» στην Κατερίνη.
Ο σκηνοθέτης, κ. Μπεϊνάς Ιωάννης, μεταξύ άλλων, έκανε μια σύντομη...

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 15 Μαρτίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
"Εμείς δεν θα μειώσουμε τον ΦΠΑ. Θα ήταν ευχής έργον αν μπορούσαμε. Δεν θα αυξήσουμε όμως τον ΦΠΑ"...

Θ. Παπαγεωργίου: Δεν θα λειτουργήσουν περισσότερα διόδια στην Πιερία

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-3-2010
Θετικές φαίνεται να είναι για την Πιερία, οι εξελίξεις στο στάδιο της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης της εθνικής οδού κυρίως σε ότι αφορά τα διόδια του Αιγινίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ....

Ζητούν από το ΕΣΠΑ τα … στοιχειώδη

BASIKO_1
Στη διαδικασία της επανα-ιεράρχησης των αναγκαίων, κατά προτεραιότητα, έργων μπήκαν για άλλη μια φορά οι δήμοι της Πιερίας, ενόψει της αναμόρφωσης του ΕΣΠΑ. «Λεφτά υπάρχουν», τους διαμήνυσε τον περασμένο μήνα η περιφερειάρχης ..

Μαρία Μίχου: Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στους νόμιμους μετανάστες

Ομιλία της βουλευτού Πιερίας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια
Με αναφορά στο νομό Πιερίας και την άμεση...

Την ανακαίνισαν με … φθαρμένα υλικά!


PROASTIAK
 

Δε λειτουργεί, γιατί δεν επιτρέπει στα τρένα να αναπτύξουν ταχύτητα άνω των 140 χλμ. την ώρα, όταν σε άλλα τμήματα της ηλεκτροκίνησης η ταχύτητα φθάνει στα 200 χλμ. την ώρα    
Ενώ ο δήμος ...

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010
Να συμμαζευόμαστε σιγά-σιγά και να μάθουμε να ζούμε όπως οι Γερμανοί, δουλειά και μπύρα. Από δουλειά δεν ξέρω αλλά από μπύρα και τσιπουράκι κάτι θα ....

Γιάννης Μαγκριώτης: Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι το Πάσχα θα ανοίξουν

«Τα Τέμπη θα ανοίξουν, όταν είναι απολύτως ασφαλής η διέλευση των οχημάτων. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι το Πάσχα θα ανοίξουν».
Στη διφορούμενη αυτή δήλωση ....

“Δόκανο” στους φοροφυγάδες

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010
Εστίες φοροδιαφυγής ακόμα και μεταξύ μισθωτών και συνταξιούχων αναζητά  το υπουργείο Οικονομικών
“Δόκανο”
στους φοροφυγάδες
Εστίες φοροδιαφυγής ακόμα και μεταξύ μισθωτών και συνταξιούχων αναζητά το υπουργείο Οικονομικών, στήνοντας -μέσω Taxis- ηλεκτρονικό «δόκανο» και στα 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο «Αλτ στη φοροδιαφυγή» έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή με τη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων..

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-3-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2015-03-2010.jpg

http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Νίκησε ο Πιερικός το Αιγάλεω ΜΕ ΣΚΌΡ 0-1


ΔΕΥΤΕΡΑ 15-3-2010
Φάση από τον αγώνα Αιγάλεω - Πιερικός
alt
Με τους βαθμούς της νίκης έφυγε ο Πιερικός από το Αιγάλεω, καθώς επικράτησε 1-0 της ομάδας της Αθήνας. Οι Κατερινιώτες ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ωστόσο στο "σίτι" εκφράζουν παράπονα για τη διαιτησία. Το ματς κρίθηκε με .πέναλτι του Πλάτανου, που αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους.
Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλό, καθώς οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Οι Μακεδόνες, πάντως, "πατούσαν" καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν απείλησαν το Αιγάλεω.
Στην επανάληψη, ο Πιερικός ανέβασε την απόδοσή του και αφού στο 65' έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Γκουγκουλιά, έφτασε τελικά στο γκολ στο 74' με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Πλάτανος. Πάντως, οι Αιγαλεώτες διαμαρτυρήθηκαν για τη φάση αυτή καθώς θεωρούν ότι δεν υπήρξε παράβαση.
Από την πλευρά τους, οι Μακεδόνες φρόντισαν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα ως τη λήξη, φτάνοντας στο "διπλό".(novasports.gr)