Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

15:00.. Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει κανέναν.!!!

07 Ιουλίου 09 ! ...by senariografos MAS!!
Είναι ΝΤΑΛΑ το μεσημέρι ώρα 2 και κάτι και οι πέριξ της Πλατείας αργόσχολοι την βρίσκουν στη δροσιά του Caffé Peros ως γνωστόν! Ταλαιπωρημένος φτάνω στον καφενέ για ένα εσπρέσσο μισαώρου. Πολίτες …ενός κατώτερου Θεού είναι οι Έλληνες ? ρωτάει ο χοντρός κύριος τον τηλεοπτικό βουλευτή Μανώλη! που τρώει το παγωτό του διπλα του.- Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες δειγματοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης, την προηγούμενη εβδομάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε στα 1,077 ευρώ ανά λίτρο, θυμίζοντας πλέον τα νούμερα του περσινού καυτού καλοκαιριού, που το βαρέλι είχε φτάσει στα 138$ ενώ σήμερα έπεσε κιάλλο στα 65$ του απαντά ο συμπαθής βουλευτής! Και σείς τι κάνετε του αντιτίνει ο καπνίζων τσιμπούκι ευωδιαστό ο χοντρός κύριος! - Εμένα ρώτας !? εγώ τα λέω και αυτοί με γραφ...δεν πρόλαβε να τελειώσει και το ούφο Αντώναρος με τα της συνοδείας του εισέρχονται θορυβώδεις στον καφενέ! - Γειά σας πως πάτε ρωτά, ο έχων την πληροφόρηση της Ελλάδας στο στόμα του προκλητικός Αντώναρος! Εμείς καλά του απαντά ο χοντρός, να ρωτήσεις τον κόσμο που στενάζει στις Λαϊκές και στα βενζινάδικα κύριε μου! Ναι θα μιλήσουμε και για αυτές αλλά έχουμε πιο σοβαρα θέματα τώρα ! Τι εννοείς του λέει ο βουλευτής? Την συμμορία των 15 του ανταπαντά ο κασσετοφόρος ενημερωτής Αντώναρος! Και εμείς έχουμε ακόμα πιο σοβαρά από αυτό που είπατε του λέει ο χοντρός τσαμπουκαλεμένος πλέον! Τι εννοείτε τον ρωτάει με το μειλίχιον ύφος ο Αντώναρος ενώ ρούφαγε την πρώτη γουλιά του φραπέ του! - Την συμμορία την δικά σας κυριέ μου που μας έχετε ξεσκίσει στις αρπαχτές και στις ρεμούλες..... και γυρίζοντας πρόσωπο με πρόσωπο λέει στον ευφυη???? κυρ Αντώναρον! <Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει κανέναν>Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω..χαιρετε κυριέ μου και έφυγε!!( -ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Χωρίς νερό 50.000 παραθεριστές

Τρίτη, 7 Ιούλιος 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ! (ΑΝΗΛΙΑ)!



Χωρίς νερό κινδυνεύουν να μείνουν από την ερχόμενη Παρασκευή 50.000 παραθεριστές στην Καλλικράτεια, στα Μουδανιά και στη Ν. Τρίγλια, καθώς ο σύνδεσμος ιδιοκτητών γεωτρήσεων προτίθεται να διακόψει την παροχή σε εκατοντάδες εξοχικές κατοικίες που υδροδοτεί. Πρόκειται για σπίτια που κτίστηκαν εκτός σχεδίου πόλεως, στην πλειοψηφία τους αυθαίρετα.
Της Σοφίας Χριστοφορίδου
Τα σπίτι αυτά εδώ και χρόνια έπαιρναν νερό από ιδιωτικό δίκτυο. Πριν από τρία χρόνια ορισμένοι ιδιοκτήτες εξοχικών απευθύνθηκαν στο κέντρο προστασίας καταναλωτή, το οποίο έθεσε θέμα καταλληλότητας του νερού στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ
Κατόπιν αναλύσεων που πραγματοποίησε σε δείγματα από τις συγκεκριμένες γεωτρήσεις, η περιφέρεια διαπίστωσε ότι “τα νερά είναι ακατάλληλα είτε χημικά είτε μικροβιολογικά κατά περίπτωση”. Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2008 αποφάσισε “την απαγόρευση της χρήσης και διάθεσης νερού για οποιαδήποτε υδρευτική χρήση (…) μέχρι την έκδοση νεότερης διοικητικής πράξης”.
Το ΚΕΠΚΑ κάλεσε τους κατοίκους αυτών των περιοχών να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αυτό το νερό όχι μόνο ως πόσιμο αλλά και για οποιαδήποτε ανθρώπινη χρήση (μαγείρεμα, μπάνιο κτλ.), εξαιτίας του μικροβιακού φορτίου που φέρει. Ο Σύνδεσμος Υδροδοτών Χαλκιδικής σημειώνει ότι έχει ενημερώσει τους πελάτες του ότι το νερό που διαθέτει είναι ακατάλληλο προς πόση, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οικιακή χρήση, καθώς συγκεντρώνεται σε κλειστές δεξαμενές και χλωριώνεται.
ΣΤΕΓΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΣΕΣ
“Προφορικά μας είπαν να μην κλείσουμε τις παροχές, μέχρι να μας δώσουν προσωρινές άδειες”, σημειώνει ο Θόδωρος Μεκιτανίδης, μέλος του συνδέσμου υδροδοτών-υδρονομέων Χαλκιδικής. Ωστόσο η θερινή περίοδος έχει αρχίσει χωρίς να έχει βρεθεί λύση στο θέμα, με αποτέλεσμα η γενική συνέλευση των μελών του συνδέσμου να αποφασίσει τη διακοπή της υδροδότησης μετά τις 10 Ιουλίου 2009. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, από το επόμενο Σαββατοκύριακο περίπου 50.000 παραθεριστές θα μείνουν χωρίς νερό.
“Αν μας κόψουν το νερό, πώς θα κάνουμε μπάνιο, πώς θα χρησιμοποιήσουμε τα αποχωρητήρια; Θα δημιουργηθεί χάος”, λέει ο Αχιλλέας Κυπριανίδης, ιδιοκτήτης κατοικίας στην Καλλικράτεια, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα έπρεπε να έχει λυθεί από το χειμώνα.
ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Οι γεωτρήσεις στην Ποτίδαια, στην Καλλικράτεια και στα Μουδανιά αδειοδοτήθηκαν για την άρδευση χωραφιών. Στη συνέχεια άρχισαν να ξεφυτρώνουν διάφορα εξοχικά σε περιοχές εκτός σχεδίου, πολλά από τα οποία χωρίς πολεοδομική άδεια, ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να υδροδοτηθούν. Όσοι είχαν γεωτρήσεις έφτιαξαν με δική τους δαπάνη δίκτυο και άρχισαν να διαθέτουν νερό αντί τιμήματος 100 ευρώ ετησίως. Το νερό χρησιμοποιείται για οικιακή χρήση και για τις ανάγκες υγιεινής των ενοίκων.
Για την ιδιότυπη κατάσταση που δημιουργήθηκε τέθηκε ερώτημα στα νομικά συμβούλια δύο υπουργείων (Μακεδονίας-Θράκης και ΥΠΕΧΩΔΕ) που προσπαθούν να λύσουν το γρίφο υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί ένας ιδιώτης να πουλά νερό, το οποίο μέσω ιδιωτικού δικτύου παρέχεται σε αυθαίρετα οικήματα. Στην αρχή του έτους δόθηκε η πρώτη άδεια σε ιδιώτη να διαθέτει νερό από τη γεώτρησή του για οικιακή χρήση. Το επόμενο βήμα είναι να μετατραπούν οι άδειες για αρδευτική χρήση σε άδειες για μεικτή χρήση. Ωστόσο το ζήτημα εξακολουθεί να είναι περιπλεγμένο στα γρανάζια της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, καθώς πρέπει να οριστούν οι όροι εκμετάλλευσης και πώλησης των υδάτινων πόρων από ιδιώτες.
* Πού έχουν γίνει γεωτρήσεις
* Δήμος Καλλικράτειας, τοποθεσία Δελφίνια (Δ.Δ. Συλλάτων), Τούμπα Ηράκλειας και Κάμπος (Δ.Δ. Νέας Καλλικράτειας).
* Δήμος Τρίγλιας, τοποθεσία Σερβικό Μετόχι (Δ.Δ. Ν. Πλαγίων).
* Δήμος Μουδανιών, τοποθεσία Βουλγάρες, Πετριώτικο, Ξεπατώματα (Δ.Δ. Νέας Ποτίδαιας).
Αφού υπάρχει ακατάλληλο νερό στη Νότια Χαλκιδική ευκαιρία να πιούν οι τουρίστες και οι επισκέπτες νερό από τις έξι βρύσες στον Πολύγυρο... μπορούν να βγούν και αναμνηστικές φωτογραφίες εκεί...
Τι καλύτερο έχουν να κάνουν;
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Αναγκάστηκε να παραιτηθεί η διευθύντρια του Γραφείου του υφυπουργού Μ. Σαλμά...

ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

...Μαρία - Κυβέλη Σωτηρίου, ύστερα από την αποκάλυψη - σοκ του Press-gr για τις σχέσεις με τον Γ. Τρομπούκη. Ηταν και υποψήφια ευρωβουλευτής υπό τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη!
Του Σπύρου Καπαδάκου
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
.
Αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν ότι πριν από λίγο υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τη θέση της Διευθύντριας του Γραφείου της υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, η Μαρία Κυβέλη - Σωτηρίου ύστερα από τις διαστάσεις που πήραν οι αποκαλύψεις του Press-gr (διαβάστε εδώ) για τον συλληφθέντα για την απαγωγή Παναγόπουλου Γ. Τρομπούκη που συμμετείχε στο συνδυασμό της.
Η κ. Σωτηρίου, η οποία χθες δεν πήγε στο γραφείο της στο υπουργείο, είχε διατελέσει δήμαρχος Αμφιλοχίας αλλά το σημαντικότερο είναι ότι υπήρξε και υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ το 2004 υπό τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη. Είχε δηλαδή μια κορυφαία κομματική θέση στο κυβερνών κόμμα. Αυτό δεν είναι τυχαίο. ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κυριακή στο Βόλο ο Γιώργος

ΤΡΙΤΗ 7/7/2009-ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Κυριακή στο Βόλο ο Γιώργος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου την ερχόμενη Κυριακή 12 Ιουλίου επισκέπτεται το Βόλο.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε το Βόλο για να συμμετέχει στις εργασίες της εκδήλωσης που διοργανώνεται την ίδια μέρα πανελλαδικά από τις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Πράσινη Ανάπτυξη και Τουρισμός|».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενία στο Βόλο στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.
Οι προετοιμασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ αργά χθες το απόγευμα οι στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσαν σχετικά το κομματικό επιτελείο της Μαγνησίας και τους βουλευτές για την άφιξη του Γιώργου Παπανδρέου.
H απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου να βρεθεί την Κυριακή στο Βόλο ασφαλώς και δεν είναι τυχαία, καθώς συνδέεται άμεσα και με τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 και την επιλογή να αναδειχθεί η περιβαλλοντική τους διάσταση μέσα από συγκεκριμένες δράσεις για «πράσινους αγώνες».
Πρόσφατα ο Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάζοντας την ολοκληρωμένη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Πράσινη Ανάπτυξη, είχε τονίσει ότι «η κρίση αποτελεί ευκαιρία να ανατρέψουμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα στηρίζεται στην Πράσινη Ανάπτυξη και θα σημαίνει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας».
Το «πράσινο» αναπτυξιακό σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων προτάσεις για την πράσινη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, τη δημιουργία «Πράσινου» Ταμείου, το αυτόνομο υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς και ΕΣΠΑ και επενδυτικό νόμο που θα αποτυπώνουν τις νέες προτεραιότητες. «Η πράσινη ανάπτυξη σημαίνει σύγκρουση με τον παραδοσιακό κρατισμό, τα πελατειακά δίκτυα, τον συγκεντρωτισμό» είχε υπογραμμίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. που αναμένεται και από το Βόλο να απευθύνει κάλεσμα στην Πολιτεία, επιχειρήσεις, εργαζόμενους, πολίτες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να συμμετέχουν ενεργά στην Πράσινη Ανάπτυξη.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Amstel Eco Bar, Στην Ακτή Περίστασης -παραλία Κατερίνης το Σάββατο 11 Ιουλίου 2009 - και παραλία του Αγιόκαμπου στη Λάρισα την Κυριακή 12 Ιουλίου


ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Το πρωτότυπο οικολογικό beach bar της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Amstel Eco Bar, ταξιδεύει στις ελληνικές παραλίες και επισκέπτεται την Κατερίνη και τη Λάρισα!

Στόχος του να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να κινητοποιήσει τον κόσμο για τη διατήρηση των παραλιών καθαρών και την ανακύκλωση,μέσα από παιχνίδια και δώρα!
Αθήνα, 1 Ιουλίου 2009. Το πρωτότυπο οικολογικό μπαρ της Amstel, Amstel Eco Bar, θα επισκεφθεί την Ακτή Περίστασης στην παραλία της Κατερίνης και την παραλία του Αγιόκαμπου στη Λάρισα το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουλίου αντίστοιχα. Μικροί και μεγάλοι θα κληθούν να συγκεντρώσουν σκουπίδια από τις ακτές, να παίξουν παιχνίδια περιβαλλοντικών γνώσεων και να κερδίσουν δώρα από την Amstel. Το Amstel Eco Bar έχει ήδη επισκεφθεί τις παραλίες του Σχινιά και της Παλαιάς Φώκαιας στην Αττική ενώ θα βρεθεί σε έξι ακόμα πολυσύχναστες παραλίες της Ελλάδας, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του στις 2 Αυγούστου στο Ρέθυμνο. Το Amstel Eco Bar, δημιουργήθηκε από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και λειτούργησε για πρώτη φορά πέρυσι. Στους τρεις σταθμούς της περσινής περιοδείας του έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από περίπου 8.000 άτομα, γι΄αυτό και φέτος θα ταξιδέψει σε περισσότερα σημεία. Σκοπός του είναι η ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και εκπαίδευση των λουόμενων γύρω από τη διατήρηση καθαρών ακτών, αλλά και την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση κάποιων υλικών, μέσα από δύο πρωτότυπες και δια-δραστικές ενέργειες: - τη συλλογή απορριμμάτων από την παραλία, τα οποία οι λουόμενοι παραδίδουν στο Amstel Eco Bar, διαχωρίζοντάς τα σε ανακυκλώσιμα και μη και - ένα παιχνίδι γνώσεων, μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται γρήγορα και ευχάριστα γύρω από σημαντικά περιβαλλοντολογικά θέματα. Και οι δύο ενέργειες επιβραβεύουν τους συμμετέχοντες με δροσερά και καλοκαιρινά δώρα από την Amstel, όπως μπάλες θαλάσσης, καπελάκια, δροσερή μπίρα Amstel και νερό ΙΟΛΗ.

Μετά από την Κατερίνη και τη Λάρισα, το πρόγραμμα του Amstel Eco Bar είναι:
 Σάββατο 18.07, 11.00 – 18.00 Θεσσαλονίκη
 Κυριακή 19.07, 11.00 – 18.00 Χαλκιδική

 Σάββατο 25.07, 11.00 – 18.00 Καλογριά
 Κυριακή 26.07, 11.00 – 18.00 Κάτω Αχαϊα

 Σάββατο 01.08, 11.00 – 18.00 Ρέθυμνο
 Κυριακή 02.08, 11.00 – 18.00 Ηράκλειο

Ο κ. Μηνάς Μαυρικάκης, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, δήλωσε σχετικά: «Πέρυσι που ξεκινήσαμε αυτήν την πρωτότυπη περιβαλλοντική εκστρατεία εντυπωσιαστήκαμε από την ανταπόκριση του κόσμου και δεσμευθήκαμε πως θα συνεχίσουμε. Φέτος, όχι μόνο πολλαπλασιάζουμε τους σταθμούς του Amstel Eco Bar, αλλά ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι να προβάλλουμε τη σημασία της προστασίας των παραλιών μας και παράλληλα να παρακινήσουμε τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά για την προάσπιση αυτού του ανεκτίμητου φυσικού πλούτου. Περιμένουμε και φέτος την ενεργή συμμετοχή όλων, γιατί δε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε την Ελλάδα χωρίς καθαρές παραλίες!».
Το Amstel Eco Bar αποτελεί μέρος της εκστρατείας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Amstel Eco, για καθαρές παραλίες και φροντίδα του περιβάλλοντος. Το φετινό πρόγραμμα ξεκίνησε το Μάιο με εθελοντικούς καθαρισμούς παραλιών και με τη στήριξη της εκστρατείας του Δικτύου Μεσόγειος SOS, «Καθαρίστε τη Μεσόγειο». Στo πλαίσιο της εκστρατείας Amstel Eco, πραγματοποιήθηκαν και ειδικές ενέργειες ενημέρωσης φοιτητών πανεπιστημιακών σχολών θαλασσίων και περιβαλλοντικών σπουδών στη Μυτιλήνη, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Η εκστρατεία, επεκτείνει τις «πράσινες» ενέργειες που ήδη υλοποιεί η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στις εγκαταστάσεις της, όπως η χρήση φυσικού αερίου, η ανακύκλωση και ο καθαρισμός των υγρών αποβλήτων.
Θα σκεφτόσασταν την Ελλάδα χωρίς καθαρές παραλίες;
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ και την εκστρατεία AMSTEL ECO απευθυνθείτε:
- Ναταλία Καραχάλιου, CIVITAS Ketchum, τηλ. 210 68 35 401, e-mail: n.karahaliou@civitas.gr
- Έλλη Παναγιωτοπούλου, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, τηλ: 210 5384368, e-mail: elli_panagiotopoulou@heineken.com
Σημείωση για τους συντάκτες
Σχετικά με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία:
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα έχει 4 εργοστάσια σε όλη την Ελλάδα, τρία εργοστάσια μπίρας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και ένα εργοστάσιο στη Λαμία που παράγει το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ.
Εδώ και αρκετά χρόνια, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δραστηριοποιείται ενεργά σε θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, στη διαμόρφωση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας και στην ενημέρωση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση του αλκοόλ.
Τα εργοστάσια της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας λειτουργούν με φυσικό αέριο, και όχι με πετρέλαιο – περιορίζοντας έτσι δραστικά την ατμοσφαιρική ρύπανση. Παράλληλα πραγματοποιείται καθαρισμός των υγρών αποβλήτων, ενώ οι εργαζόμενοι ενημερώνονται και κινητοποιούνται σχετικά με την ανακύκλωση. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού Αυγούστου, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, μελέτησε τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν και υλοποίησε άμεσα ένα πρόγραμμα υποστήριξης σε επίπεδο βοήθειας αλλά και πρόληψης με την προσφορά 15 πυροσβεστικών οχημάτων σε αντίστοιχους δήμους της χώρας.
Παράλληλα, η συμμετοχή στα κοινωνικά, αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα αποτελεί σημαντικό άξονα της δραστηριότητας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Ήταν Μέγας Χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, ενώ από το 2005 χορηγεί την πιο δημοφιλή αθλητική διοργάνωση, το UEFA Champions League και στηρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, χορηγώντας τη SUPER LEAGUE. Παράλληλα, μέσω της Heineken, προσφέρει τη δυνατότητα στους λάτρεις της καλής ξένης μουσικής να απολαμβάνουν μοναδικές μουσικές βραδιές, ενώ, μέσω της Amstel, υποστηρίζει την καλή ελληνική μουσική και πολλά ακόμα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ας εξέλθουμε

ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

6a00d83451654569e200e54f06158c8833-800wi

του Θεόδωρου Ε. Παντούλα, διευθυντή του περιοδικού manifesto

Το μισό κοινοβούλιο κατηγορείται για κλεπταποδοχή. Το άλλο μισό σιωπά. Κορυφαίοι, τέως υπουργοί, δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι λειτούργησαν ως βαποράκια πολυεθνικών, εργολάβων, βιομηχάνων και πλοιοκτητών. Όλα αυτά φαίνονται φυσιολογικά σε αρκετούς εκλογείς και σε όλους τους εισαγγελείς.

Ωστόσο όσοι δεν ζούμε εγκλωβισμένοι στην τηλεοπτική ρητορεία γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι πολίτες που απείχαν από την διαδικασία των ευρωεκλογών δεν πήγαν όλοι τους στις παραλίες. Οι περισσότεροι, απ’ ότι φαίνεται, έμειναν σπίτι τους κι εθρήνησαν με μαύρο δάκρυ το άταφο και τυμπανιαίο πτώμα του μεταπολιτευτικού φιάσκου μαζί με την ανημπόρια τους να το ενταφιάσουν άπαξ και δια παντός. Η ψευδεπίγραφη δημοκρατία μας είναι μια κοινοβουλευτική κλεπτοκρατία στην υπηρεσία μιας δημοκοπικής ολιγαρχίας. Κι όπως σε όλες τις μαφίες του κόσμου, έτσι κι εδώ έχουμε τις «οικογένειες» που κάνουν τα κουμάντα τους και τους παραγιούς τους που κάνουν τα θελήματά τους.

Αυτό το μικρό, μεγάλο ή μεγαλύτερο εκλογικό σώμα που δεν προσήλθε στην εκλογική διαδικασία, όχι από οκνηρία αλλά από απελπισία περιμένει ή και αναζητά όχι μιαν άλλη κομματική φενάκη αλλά μια όντως πολιτική πρόταση. Διότι αυτό που λείπει είναι το άθλημα της πολιτικής. Αυτό που πλεονάζει είναι η αθλιότητα της παραπολιτικής. Αυτό που αναζητείται, ή θα έπρεπε να αναζητείται, είναι η επιστροφή της πολιτικής. Της ανιδιοτελούς έγνοιας και της αφειδώλευτης προσφοράς. Της κριτικής αποτίμησης και της επιτελικής επάρκειας. Του αποτελεσματικού σχεδιασμού και της τολμηρής δημιουργίας. Της ανυστερόβουλης διακονίας και του μέτρου. Η κυρίαρχος προτεραιότητα της ατομικής «τακτοποίησης» δεν είναι μέτρο είναι εκφυλισμός του μέτρου και τυραννία της μετριοκρατίας.

Όσοι με τον ένα ή άλλο τρόπο δραστηριοποιούμαστε στα δημόσια πράγματα, έχουμε ευθύνη να συναντηθούμε με αυτούς τους ανθρώπους, να συνομιλήσουμε μαζί τους και να συνδιαμορφώσουμε τις δράσεις εκείνες που θα επιτρέψουν την επιστροφή της πολιτικής. Οι συνθήκες ποτέ δεν ήταν χειρότερες για τον τόπο αλλά και ποτέ δεν ήσαν τόσο ώριμες για την ανατροπή τους. Κι αν προσώρας μας παρηγορεί η αποχή, δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Διότι η απαξίωση και η άρνηση δεν είναι πολιτική. Είναι κριτική εγρήγορση αλλά μπορεί να είναι και κόπωση ή και παραίτηση, η οποία όχι σπάνια γίνεται καταφυγή, που καθηλώνει πρόσωπα και ομάδες σε μια βολική για όλους απραξία.

Χρέος μας, χρέος όλων όσων δεν υπηρετούν την κατεστημένη λωποδυσία, είναι να εξέλθουμε. Να μιλήσουμε και να προστατεύσουμε την άλλη Ελλάδα, την λιγότερο δημοφιλή αλλά όχι και λιγότερο υπαρκτή. Διότι η πρωτοφανής αποχή κατέδειξε ότι υπάρχουν δυο Ελλάδες. Ότι από την μια υπάρχει και λειτουργεί ένα ισχυρό πελατειακό σύστημα του οποίου οι πελάτες παρασιτούν σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτε και στους αντίποδες αυτής της ολιγοφρένειας υπάρχει μια άλλη Ελλάδα που λαθροβιώνει φιμωμένη μέσα σε μια γενικευμένη απελπισία, που ωστόσο δεν έχει διαμορφώσει μια συγκροτημένη αντιπρόταση. Υπάρχει η Ελλάδα και η αγελάδα του κομματικού παρακράτους, που λεηλατεί τον τόπο και τις ζωές μας και εκ παραλλήλου υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος το οποίο μένει ανεκπροσώπητο κι ανέκφραστο. Είναι αυτό που δεν υποστέλλει την σημαία, που δεν εμπορεύεται την αξιοπρέπειά του, που εργάζεται με ακεραιότητα, που δημιουργεί με ευθύνη, που δεν σκύβει το κεφάλι στους τυχάρπαστους παραγοντίσκους του απόπατου που κατ’ ευφημισμόν καλούμε δημόσιο βίο.

Δεν αυταπατώμαι. Ούτε υποστηρίζω ότι πλεονάζουν η κριτική εγρήγορση, η σοβαρότητα και η διάθεση. Όσοι διασώζουν τέτοιες αρετές κι ευαισθησίες μειοψηφούν. Πλειοψηφούν οι απαίδευτοι καιροσκόποι. Το ζούμε στην καθημερινότητά μας, η οποία έχει κατακλυσθεί από την επιθετική χυδαιότητα και την άνανδρη βία. «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» αναρωτάται ο κάθε συμπλεγματικός τσιφτετέλληνας; Είναι ο ίδιος που παραβιάζει τους στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς, που ρυπαίνει τους δημόσιους χώρους, που καμαρώνει για την δουλοπρέπειά του, που καυχάται για την ατιμία του, που θεωρεί την εξαπάτηση εφόδιο καταξίωσης. Και πλάι σε αυτή την γονατισμένη αθλιότητα η ανεξαγόραστη περηφάνεια και πλάι στην κραυγαλέα θρασύτητα η σιωπηλή σεμνότητα, και πλάι στην κυρίαρχη έπαρση η συνετή περιφρόνηση.

Πρέπει να εξέλθουμε. Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας εξόδου δεν μπορούμε ούτε να τα προεξοφλήσουμε ούτε να τα προδικάσουμε. Μπορούμε όμως να τα διεκδικήσουμε.

Κανένας δεν σώζεται δια της βίας. Όποιος επιθυμεί να μείνει στρατωνισμένος στα κομματικά ποιμνιοστάσια, ας σταυλίσει ακωλύτως την αναξιοπρεπή «καπατσοσύνη του» στα παχνιά τους. Όποιος πάλι θέλει να διασκεδάσει τις ενστάσεις του με ανέξοδες καταγγελίες και ανώδυνες αιτιάσεις ας το πράξει. Δεν λείπουν δα οι αυτιστικές ομάδες κι οι ομαδούλες που καταγράφουν εξαιρετικές επιδόσεις στην ομφαλοσκοπία. Μόνο που όλες αυτές οι αλαζονείες, συνειδητά ή ασυνείδητα, λειτουργούν επ’ ωφελεία του κατεστημένου κρετινισμού κι ενίοτε και ως άλλοθί του. Κανείς δεν θα εμποδίσει κανέναν να σώσει το κακτάκι που έχει στο μπαλκόνι του μόνο που δεν ξέρω τι νόημα θα έχει μια τέτοια σωτηρία όταν έχουν κατακαεί τα πάντα γύρω μας. Όποιος θέλει ας συνεχίζει, ανοήτως, να ποτίζει το κακτάκι του.

Όποιος όμως θέλει ας αναλάβει τις ευθύνες του κι ας εξέλθει για ν’ ανταμώσει πρόσωπα, για να ξεδιπλώσει σημαίες, για να διαδηλώσει ότι ΔΕΝ «είναι όλοι ίδιοι». Ότι το «όλοι ίδιοι είναι» είναι ένας αναντίστοιχος ολοκληρωτισμός. Ας εξέλθουμε λοιπόν. Κι ας είναι η έξοδός μας ΠΡΑΞΗ αξιοπρέπειας, προσωπικής και συλλογικής. Τώρα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΝΔ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ


ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
ο Κ. Μητσοτάκης εγγυάται μόνο για τον εαυτό του ότι δέν έιναι ανακατεμένος στο σκάνδαλο ΖΙΜΕΝΣ αλλά ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ το χαβά του, κούρασε όλους με τα ΄δια και τα ίδια καθημερινά να προσπαθεί να πείσει ότι άν γίνουν εκλογές θα φταίει το ΠΑΣΟΚ και ότι ευτελίζει τον θεσμό του προέδρου της δημοκρατίας .κύριε Αντώναρε αλλάξτε κασέτα, μας κουράσατε με το ίδοι σλόγκαν καθημερινά.Εντάξει το κατανοήσαμε.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Γαλάζιο βραχυκύκλωμα για τη Ζίμενς Διχάζει τη Ν.Δ. η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για επιείκεια σε όσους μιλούν

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννης Λ. Πολίτης

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη Ν.Δ. με την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την οποία ο Μ. Χριστοφοράκος θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με επιείκεια από τη Δικαιοσύνη στην περίπτωση που εκδοθεί στη χώρα μας και μιλήσει για όλους και για όλα, προκειμένου να μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου που δηλητηριάζει το δημόσιο βίο.
Η σύγχυση στο κόμμα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. για τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Γ. Τραγάκη με τις οποίες άφηναν, υπό προϋποθέσεις, ανοιχτό παράθυρο να προχωρήσει μια τέτοια εξέλιξη. Άλλωστε για αμνηστία του κ. Μ. Χριστοφοράκου προκειμένου να αποκαλύψει ονόματα και διευθύνσεις είχε μιλήσει πρώτος ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός της Ν.Δ. κ. Β. Μιχαλολιάκος, ενώ σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους πολλοί βουλευτές έβρισκαν θετική αυτήν την πρόταση.
Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ευ. Αντώναρου, ο οποίος κατέβαλε προσπάθεια να το κλείσει. Είχε όμως κυριαρχήσει η εντύπωση που άφησε στους δημοσιογράφους ο αρμόδιος υπουργός κ. Ν. Δένδιας. Το αποτέλεσμα ήταν νωρίς το απόγευμα να ενταθεί η σύγχυση μεταξύ των βουλευτών για το πια είναι η γραμμή που θα ακολουθήσει τελικά η κυβέρνηση. Έτσι, μετά τον θόρυβο, ανέλαβε αποστολή να κλείσει το ζήτημα ο γραμματέας του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτης. Μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Μega για να πει ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν μπορεί να δοθεί «αμνηστία» στον κ. Χριστοφοράκο. Το μονο που μπορεί να γίνει είναι να πει όλη την αλήθεια και το δικαστήριο θα κρίνει εάν θα δείξει επιείκεια. Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μιλάει για «αμνηστία», αλλά για ευνοϊκή ρύθμιση, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και τόνισε ότι η Ν.Δ. δεν άπαντα με πειστικό τρόπο για ποιον λόγο δεν αποδέχεται την πρόταση. «Η Ν.Δ. άνοιξε έναν λάκκο προεκλογικά και έπεσε μέσα. Προσπάθησε να βαφτίσει το σκάνδαλο Ζίμενς σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΚΗΣ
με δηλώσεις τους άφησαν, υπό προϋποθέσεις, ανοιχτό παράθυρο να προχωρήσει η «αμνήστευση» Χριστοφοράκου
Έκρηξη Λιάπη για τους «συκοφάντες»

Η ΥΠΟΘΕΣΗ της Ζίμενς προκαλεί αναταράξεις σε πολλά επίπεδα στο εσωτερικό της Ν.Δ., καθώς αρκετά στελέχη και βουλευτές του κόμματος θεωρούν ότι είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Η μάχη που μαίνεται στο παρασκήνιο για το ποιοι θα μπουν και ποιοι θα βγουν από τα ψηφοδέλτια αποκαλύφθηκε χθες με την πρωτοφανή έκρηξη του κ. Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος με αφορμή δημοσιεύματα- τα οποία δεν κατονόμασε- μίλησε για ασύστολα ψεύδη που λέγονται εναντίον του και κάλεσε τους συκοφάντες να σιωπήσουν.
Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. εκτιμούν ότι οι σκληρές δηλώσεις του πρώην υπουργού στρέφονται και εναντίον συνάδελφων του- κυρίως ορισμένων βουλευτών της Β΄ Αθηνών που προεξοφλούν ότι θα βρεθεί εκτός ψηφοδελτίου: «Ως εδώ! Η ανοχή έχει και τα όριά της. Καιρό τώρα ανεύθυνα δημοσιεύματα, χωρίς καμία τεκμηρίωση, επιχειρούν με παραπλανητικούς τίτλους ασύστολα ψευδή και αήθη υπονοούμενα να δημιουργήσουν εντυπώσεις εις βάρος μου», δήλωσε με έμφαση ο κ. Μ. Λιάπης και πρόσθεσε: «Επιτέλους οι συκοφάντες να σιωπήσουν. Είμαι αναγκασμένος πια να προστατεύσω τον εαυτό μου με κάθε τρόπο».
Προεξοφλούν κόψιμο
Είναι γεγονός ότι ο πρώην υπουργός βρέθηκε πριν από σχεδόν έναν χρόνο στη δίνη του κύκλωμα, όταν αποκαλύφθηκε ότι έκανε διακοπές με τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο. Αυτός είναι και ο λόγος που στον ανασχηματισμό βρέθηκε εκτός κυβέρνησης, όπως ισχυρίζονται άσπονδοι φίλοι του στη Ν.Δ. Σε κάθε περίπτωση παρ΄ ότι- μέχρι σήμερα τουλάχιστον- δεν έχουν προκύψει από την ερεύνα της Δικαιοσύνης στοιχεία εις βάρος, ο κ. Λιάπης βρίσκεται πολύ συχνά στο «κάδρο» των προσώπων που ανήκουν στον κύκλο του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Ζίμενς. Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί συνάδελφοί του σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις του σπεύδουν να προεξοφλήσουν ότι ο κ. Μιχάλης Λιάπης είναι πιθανό να μη συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια στην περίπτωση που ο κ. Κ. Καραμανλής αποφασίσει να βγάλει εκτός λίστας όχι μόνο τους βατοπεδινούς, αλλά και όλους όσοι έχει ακουστεί, δίκαια ή άδικα, ότι εμπλέκονται σε υποθέσεις που έχουν σκανδαλίσει την κοινή γνώμη και έχουν εξοργίσει τη βάση του κόμματος.

Απολογούνται τα «παρένθετα» πρόσωπα για το 1 εκατ. μάρκα ΣΤΑ «ΠΑΡΕΝΘΕΤΑ» πρόσωπα που χρησιμοποιήθηκαν από τον άλλοτε στρατηγό του ΠΑΣΟΚ Θ. Τσουκάτο για τη διαδρομή του ενός εκατ. γερμανικών μάρκων από τα ταμεία της Siemens, πέρασε χθες η σκυτάλη των απολογιών για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της γερμανικής εταιρείας.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα «παρένθετα» πρόσωπα, σε λογαριασμούς των οποίων στάθμευσε- έστω για λίγο- το επίμαχο ποσό, είναι συνέργεια σε δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παρότι από την πρώτη στιγμή ο Θ. Τσουκάτος υποστήριξε πως οι εμπλεκόμενοι αγνοούσαν την πηγή προέλευσης του ενός εκατ. γερμανικών μάρκων.
Ελεύθεροι οι τρεις πρώτοι
Οι τρεις πρώτοι από τους «παρένθετους» που απολογήθηκαν χθες αφέθησαν ελεύθεροι, με σύμφωνη γνώμη του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού και του εισαγγελέα Λ. Νικολόπουλου. Συγκεκριμένα στον επιχειρηματία Στ.
Βίο επιβλήθηκε εγγυοδοσία 20.000
ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, στον Γ. Γενναίο, πρώην συνεργάτη του κ. Τσουκάτου, εγγυοδοσία 5.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ στον Θ. Βόσσο, επίσης συνεργάτη του άλλοτε στρατηγού του ΠΑΣΟΚ, μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ο Στ.
Βίος είχε υποστηρίξει ότι ο Θ. Τσουκάτος «μου ζήτησε εξυπηρέτηση για να φέρει χρήματα στο ΠΑΣΟΚ απ΄ έξω», λέγοντάς του ότι προέρχονται από κομματικές οργανώσεις της Γερμανίας. Για διευκόλυνση σε ενδοκομματική διακίνηση χρημάτων έπειτα από παράκληση του Θ. Τσουκάτου είχε μιλήσει από την πρώτη στιγμή και ο Γ. Γενναίος.
●Με εξώδικη δήλωσή του ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παν. Κρητικός καλεί τον Μιχ. Χριστοφοράκο να διευκρινίσει ότι δεν συγκαταλέγεται στους 153 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που είχαν- κατά τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου- αθέμιτες συναλλαγές με τη Siemens. Ο κ. Κρητικός επισημαίνει ότι αν ο Μιχ. Χριστοφοράκος δεν επανορθώσει, θα βρεθεί ενώπιον των ποινικών και αστικών ευθυνών του για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Αμεσα στη Βουλή η τροπολογία για την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στα βενζινάδικα Δηλώσεις Χατζηδάκης

ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Αμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία, με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η εγκατάσταση ταμειακών μηχανών και συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών καυσίμων στα πρατήρια, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης.

Με την ίδια τροπολογία επεκτείνονται οι αρμοδιότητες των Κλιμακίων Ελέγχου Διακίνησης Αγοράς Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ), έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν και κοστολογικούς ελέγχους, πέρα από τους ελέγχους για νοθεία.

Υπενθυμίζεται πως ήδη με υπουργική απόφαση έχει επιτραπεί η λειτουργία αυτόματων πωλητών στα πρατήρια καυσίμων, 24 ώρες το 24ωρο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με την αύξηση της μέσης τιμής της αμόλυβδης την προηγούμενη εβδομάδα κατά 3,16 % στα 1,077 ευρώ ανά λίτρο, από 1,044 ευρώ που ήταν η προηγούμενη μέτρηση, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η αύξηση οφείλεται στην άνοδο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 6 λεπτά το λίτρο, η οποία δεν μετρήθηκε στις τιμοληψίες της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κριτική προς την κυβέρνηση είναι ευπρόσδεκτη, θα πρέπει ωστόσο όσοι ασκούν κριτική να παρουσιάζουν όλα τα στοιχεία για την εξέλιξη των διεθνών τιμών, των τιμών διυλιστηρίου, χονδρικής και λιανικής, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να βγάλουν σωστά συμπεράσματα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ομπάμα - Πούτιν: ενταφιάζουν οριστικά τον Ψυχρό Πόλεμο «Η Αμερική επιθυμεί μία ισχυρή, ειρηνική και ευημερούσα φίλη Ρωσία»

ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

«Μια νέα εποχή ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ρωσία, και μια ουσιαστική σχέση που σηματοδοτεί οριστικά τον ενταφιασμό του Ψυχρού Πολέμου, ο οποίος άλλωστε έχει λήξει εδώ και πολλά χρόνια, εκφράζει η σημερινή μας συνάντηση». Με αυτή τη φράση ξεκινησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα τις συνομιλίες του με τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια προγεύματος εργασίας που είχαν οι δύο άντρες σε προάστειο της Μόσχας.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, απο τη δική του πλευρά, δήλωσε ότι η χώρα του βασίζεται στον πρόεδρο Ομπάμα για την αποκατάσταση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων και ότι ελπίζει σε καλύτερες σχέσεις με τις ΗΠΑ. «Στηρίζουμε τις ελπίδες μας στο πρόσωπό σας για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων», είπε. «Η ιστορία των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων γνώρισε διακυμάνσεις. Υπήρξαν χρόνια απόλυτης ευημερίας, υπήρξε γκρίζα ρουτίνα ακόμη και αντιπαράθεση», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα εξήρε το έργο που έχει επιτελέσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο ως πρόεδρος και από το Μάιο του 2008 ως πρωθυπουργός. «Γνωρίζω όχι μόνο το εξαιρετικό έργο που έχετε επιτελέσει για το ρωσικό λαό τα προηγούμενα χρόνια από τη θέση του προέδρου αλλά και τώρα ως πρωθυπουργός», υπογράμμισε, παρότι μόλις την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή του ο Ομπάμα είχε χαρακτηρίσει τον Πούτιν, άνθρωπο προσκολλημένο στο παρελθόν. «Είχαμε μια σπουδαία ευκαιρία να θέσουμε πιο στέρεες βάσεις στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις. Ίσως δεν συμφωνούμε σε όλα, δεν μπορούμε να συμφωνούμε άλλωστε σε όλα, αλλά έχουμε διαβουλεύσεις με γνώμονα το συμφέρον του ρωσικού και του αμερικανικού λαού», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα, εξέφρασε χθες το «βαθύ σεβασμό του» για την κληρονομιά της χώρας, κατά τη διάρκεια σημαντικής ομιλίας του σε τελειόφοιτους της Νέας Οικονομικής Σχολής της Μόσχας. Όπως είπε στο ακροατήριό του, ήταν «η τελευταία γενιά» που γεννήθηκε σε έναν «διχασμένο κόσμο». «Η Αμερική επιθυμεί μία ισχυρή, ειρηνική και ευημερούσα φίλη Ρωσία», όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Στα θεμελιώδη ζητήματα που θα διαμορφώσουν αυτόν τον αιώνα, οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι μοιράζονται κοινά συμφέροντα που αποτελούν τα βάση συνεργασίας». Απηύθυνε έκκληση στη Ρωσία να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στον περιορισμό της εξάπλωσης ων πυρηνικών όπλων. Εάν επιτύχουν να αποτρέψουν τη Β. Κορέα και τον Ιράν από το να κατασκευάσουν πυρηνικά όπλα, δεν θα υπάρξει ανάγκη για τη δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη. «Αν η απειλή από το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν πάψει να υφίσταται, η κινητήριος δύναμη για την πυραυλική άμυνα στην Ευρώπη θα πάψει να υφίσταται», δήλωσε συγκεκριμένα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Θρίλερ με Καραγκούνη!

ΤΡΙΤΗ 7/7/2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Θρίλερ με Καραγκούνη!

Πικρή γεύση άφησε στις τάξεις του Παναθηναϊκού το φιλικό με την Βασιλεία. Δεν ήταν τόσο η ήττα με 2-0 αλλά ο τρόπος από τον οποίο προήλθε, ενώ ήταν καταφανέστατα τα κενά στην άμυνα. Και δεν είναι μόνο αυτό... Η αποβολή του Γιώργου Καραγκούνη ίσως αποδειχτεί... μοιραία, αν και μέχρι στιγμής κανείς δεν είναι σε θέση να πει με σιγουριά πότε θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής.
Η ποινή εξαρτάται από τα όσα θα γράψει στην έκθεσή του ο διαιτητής της αναμέτρησης. Γεγονός είναι ότι πολύ δύσκολα θα αποφύγει την ποινή της μιας αγωνιστικής, ωστόσο η ερμηνεία του σχετικού κανονισμού λέει ότι θα την εκτίσει την πρώτη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, στην Κρήτη, κόντρα στον Εργοτέλη, έστω κι αν μεσολαβούν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.
Αυτό συνέβη και πρόπερσι στην περίπτωση της αποβολής του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο τελευταίο φιλικό κόντρα στη Λάτσιο, αλλά βέβαια τότε συνέπεσε κιόλας το πρώτο παιχνίδι να είναι η πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό.
«Συμφώνησαν με Μπιέρσμιρ»
Οπως και να χει, επιβεβλημένη θεωρείται η ενίσχυση της αμυντικής γραμμής για τον Παναθηναϊκό και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι άνθρωποι του συλλόγου. Οι «πράσινοι» έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον Ματίας Μπιέρσμιρ, για 4ετές συμβόλαιο έναντι 500.000 ευρώ ετησίως σύμφωνα με τον σουηδικό Τύπο. Το μόνο που δεν έχει διευκρινιστεί είναι εάν θα ενταχθεί τώρα ή το Δεκέμβριο, όταν και λήγει το συμβόλαιό του, στο δυναμικό της ομάδας.
Ο αθλητικός διευθυντής της Γκέτεμποργκ, Χάκαν Μιλντ, μιλώντας στην «Sportbladet» τόνισε πως δεν υπάρχουν ακόμη επαφές με τον Παναθηναϊκό. «Δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τον Παναθηναϊκό. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως διαπραγματεύονται με τον Ματίας», είπε, ενώ ερωτηθείς αν πρόθεση του συλλόγου είναι να πωληθεί ο παίκτης ή να εξαντλήσει το συμβόλαιό του, απάντησε: «Δεν ξέρω. Δεν ξέρουμε τι πρόταση μπορεί να γίνει».
Ο 22χρονος άσος αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό από την αναμέτρηση της ομάδας του με τη Χάλμσταντ για το σουηδικό πρωτάθλημα τη Δευτέρα, αλλά δεν φαίνεται να ανησυχεί μήπως αυτή η ατυχία «χαλάσει» την άμεση μετακίνησή του στο «τριφύλλι». «Ένιωσα ένα σφίξιμο, που γινόταν όλο και πιο έντονο. Ξεκουράστηκα μόνο για λίγες ημέρες μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ελπίδων και ήμουν επιβαρημένος. Δεν ανησυχώ όμως. Δεν πιστεύω πως θα με εμποδίσει από το να αγωνίζομαι», είπε στον σουηδικό Τύπο.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Σύλληψη 35χρονου βιβλιοπώλη για παιδική πορνογραφία

ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Μέσω ιστοσελίδας που διατηρούσε διοχετευε καθημερινά σε άλλους χρήστες σκληρό υλικό με παιδικό πορνό που απεικόνιζε βιασμούς ανηλίκων ηλικίας δύο εως εννεά ετών

Τριανταπεντάχρονος βιβλιοπώλης από την Αθήνα συνελήφθη την Τρίτη για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου.

Ο άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος μετά από συντονισμένη επιχείρηση και σε συνεργασία με τις Ολλανδικές αρχές που εντόπισαν στο Ιντερνετ ιστοσελίδα με διαχειριστή τον συλληφθέντα.

Μέσω της σελίδας διοχετευόταν καθημερινά σε άλλους χρήστες του διαδικτύου σκληρό υλικό με παιδικό πορνό που απεικόνιζε βιασμούς ανηλίκων. Τα παιδιά, που δέχονταν την σεξουαλική κακοποίηση στην πλειοψηφία τους ήταν αγόρια ηλικίας δύο εώς εννεά και εμφανίζονταν δεμένα πισθάγκωνα.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι, και άλλο οπτικοακουστικό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πίσω από τους αριθμούς

ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Ανατιμήσεις ως και 26% σε βασικά είδη διατροφής «κρύβονται» πίσω από την παραμονή του επίσημου πληθωρισμού σε ιστορικά χαμηλά τον Ιούνιο. Παιδεία, διατροφή, αλκοόλ και καπνός καλπάζουν σταθερά.


Πίσω από τους αριθμούς

Σε ετήσια βάση, οι ανατιμήσεις που καταγράφηκαν ανά κατηγορία προϊόντων και υπηρεσιών είναι:

  • 6,4% σε Αλκοολούχα ποτά και καπνό
  • 4,7% στην Εκπαίδευση
  • 3,0% σε Διατροφή και ?η αλκοολούχα ποτά
  • 2,9% σε Ένδυση και υπόδηση
  • 2,8% στην Υγεία
  • 2,4% σε Άλλα αγαθά και υπηρεσίες
  • 2,2% σε Ξενοδοχεία - Καφέ - Εστιατόρια
  • 1,7% σε Διαρκή αγαθά - Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες
  • 1,0% σε Αναψυχή-Πολιτιστικές δραστηριότητες

Αντίθετα, η μεγάλη υποχώρηση των τιμών το χειμώνα στα καύσιμα συνεχίζει να πιέζει προς τα κάτω κατά 3,9 τη Στέγαση και κατά 6,9% τις Μεταφορές, ενώ ο ανταγωνισμός στις τηλεπικοινωνίες οδήγησε 0,7% τον αντίστοιχο δείκτη.

Το «σωσίβιο» του δείκτη...

Η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και οι επιδράσεις της στην εγχώρια αγορά αποτελούν τον κύριο λόγο που ο επίσημος πληθωρισμός στη χώρα μας παραμένει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Τον Ιούνιο η υποχώρηση σε ετήσια βάση αφορούσε τα εξής προϊόντα και υπηρεσίες:

  • Πετρέλαιο θέρ?ανσης -36,4%
  • Καύσι?α αυτοκινήτου (βενζίνη) -16,8%
  • Γάλα νωπό παστεριω?ένο -12,3
  • Αυτοκίνητα -10,3%
  • Ελαιόλαδο -4,8%
  • Έξοδα ξενοδοχείων -3,9%
  • Οπτικοακ/κός εξοπλισ?ός-Υπολογιστές-Επισκευές -3,8%
  • Υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας -1,0%

...και ο εφιάλτης του καταναλωτή

Ωστόσο, η «εικονική πραγματικότητα» του δείκτη διαλύεται εάν παρατηρήσει κανείς καλύτερα τις επιμέρους αυξήσεις που είναι πολλαπλάσιες, σε μία χρονιά μηδενικών αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις.

Οι ανατιμήσεις σε ετήσια βάση καταγράφηκαν για τα εξής προϊόντα και υπηρεσίες:

  • Πατάτες νωπές 26,0%
  • Τέλη κυκλοφορίας-Διόδια 18,6%
  • Λαχανικά νωπά 14,5%
  • Ταξί 14,2%
  • Φρούτα νωπά 11,8%
  • Ρύζι 9,5%
  • Υδρευση ? αποχέτευση 7,5%
  • Αστικές συγκοινωνίες 7,2%
  • Ψάρια νωπά 7,3%
  • Καπνός (τσιγάρα) 6,7%
  • Ηλεκτρικό ρεύ?α 6,5%
  • Επισκευή και συντήρηση κατοικίας 5,3%
  • Νοσοκο?ειακή περίθαλψη 5,0%
  • Δίδακτρα 4,7%
  • Αλκοολούχα ποτά (?η σερβιριζό?ενα) 4,5%
  • Κυλικεία 4,1%
  • Ενοίκια κατοικιών 3,9%
  • Υπηρεσίες κοινοχρήστων 3,7%
  • Κουρεία ? Κο??ωτήρια 3,0%
  • Υπηρεσίες αναψυχής 3,0%
  • Υαλικά, επιτραπέζια σκεύη & σκεύη οικιακής χρήσης 2,9%
  • Είδη ένδυσης και υπόδησης 2,9%
  • Ιατρικές?Οδοντιατρικές? Παραϊατρικές υπηρεσίες 2,9%
  • Προσωπικά είδη 2,9%
  • Άλλες υπηρεσίες 2,9%
  • Οικιακές υπηρεσίες 2,9%
  • Άνθη 2,8%
  • Φαγητό εκτός οικίας 2,7%
  • Συντήρηση & επισκευή αυτοκ/του- ?οτοσυκλέτας 2,7%
  • Γλυκά-ζαχαρωτά 2,7%
  • Ασφάλιστρα ?εταφορών 2,6%
  • Ανταλλακτικά αυτοκινήτου 2,5%
  • Κρέατα γενικά 2,5%
  • Τυρί φέτα 2,4%
  • Αναψυκτικά ? γλυκά ? καφές ? ποτά ( σερβιριζό?ενα) 2,2%
  • Είδη ατο?ικής φροντίδας 2,0%
  • Δη?οτικά τέλη 1,9%
  • Έπιπλα- Καλύ??ατα δαπέδου 1,8%
  • Είδη ά?εσης κατανάλωσης νοικοκυριού 1,7%
  • Βιβλία-Εφη?ερίδες-Περιοδικά-Γραφ. ύλη-Σχολικά 1,3%
  • Ψω?ί 1,3%
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Καμπάνα» από το Ευρωδικαστήριο για κρατικές ενισχύσεις στην Ολυμπιακή Πρόστιμο άνω των 2 εκατ. ευρώ

Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων επέβαλε στην Ελλάδα πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ, συν τα επιπρόσθετα ημερήσια πρόστιμα, ύψους 16.000 ευρώ, για την μη ανάκτηση κρατικής ενίσχυσης προς την Ολυμπιακή Αεροπορία, που κρίθηκε παράνομη το 2005.

Όπως αναφέρει το Reuters, η υπόθεση σχετίζεται με κρατική βοήθεια ύψους περίπου 41 εκατ. ευρώ που δόθηκε στην Ολυμπιακή στο πλαίσιο της αποτυχημένης αναδιάρθρωσης της εταιρίας, καθώς και με μη καταβληθέντες φόρους, χρεώσεις και ασφαλιστικές εισφορές, το ποσό των οποίων δεν έχει ακόμα υπολογιστεί.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε στην Ελλάδα για την μη συμμόρφωσή της στην δικαστική απόφαση του 2005, που έκρινε παράνομη την ενίσχυση. Τα ημερήσια πρόστιμα, που ορίστηκαν στα 16.000 ευρώ, σχετίζονται με τις ημέρες καθυστέρησης στην συμμόρφωση με την τελική απόφαση.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκες στον Ασπρόπυργο - Μάχη με τις φλόγες

ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Σε εξέλιξη παραμένει από τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθηκευτικούς χώρους εταιρίας στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Κορυτσάς Ασπροπύργου. Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα, η φωτιά μαίνεται σε πέντε αποθήκες της εταιρίας «Πλαίσιο». Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, εστίες φωτιάς φαίνεται να ξέσπασαν ταυτόχρονα σε δύο ή τρία σημεία του συγκροτήματος των κτιρίων της επιχείρησης.

Από την Πυροσβεστική εξετάζεται η εκδοχή του εμπρησμού. Τα αίτια, ωστόσο, θα διερευνηθούν αφού ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης από επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 15 πυροσβεστικά οχήματα με 45 πυροσβέστες.

Όπως επισήμανε η εταιρία Πλαίσιο σε ανακοίνωσή της, η πυρκαγιά δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Μαγούλας που πρόσφατα εγκαινιάστηκαν. Όπως σημειώνεται, αφορά σε δύο μικρές περιφερειακές αποθήκες στον Ασπρόπυργο Αττικής, η μια εξολοκλήρου κενή και η δεύτερη με μικρή ποσότητα εμπορευμάτων και εξοπλισμού. Και οι δύο αποθήκες ήταν πλήρως ασφαλισμένες και η ζημιά που προέκυψε σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων

ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη e-mail: press@pieria.gr Τηλ.: 2351 –351207-8
Fax: 2351 - 351207 Κατερίνη, 7 Ιουλίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μ.Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο Πιερίας

Στις 9 Ιουλίου ξεκινά το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων

Τη διοργάνωση θα τιμήσει με την παρουσία του
ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009 ξεκινούν οι εργασίες του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής στο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο Πιερίας. Τη διοργάνωση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Κάρολος Παπούλιας κηρύσσοντας τη λήξη των εργασιών το Σάββατο 11 Ιουλίου.
Στο Συνέδριο, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 12 Ιουλίου, αναμένονται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 σύνεδροι από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις όλου του κόσμου ενώ στην επίσημη έναρξη των εργασιών του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009 αναμένεται πλήθος επίσημων προσκεκλημένων.
Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, οι σύνεδροι και συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ακαδημαϊκό πάνελ συζήτησης με συντονιστή τον Marcus A. Templar και εισηγήσεις από τον πρέσβη επί Τιμή Ελευθέριο Καραγιάννη, τη Δρ. Γεωργία Καραμήτρου, τον Δρ. Μιχάλη Χρυσανθόπουλο και τον Δημήτρη Αγγελίδη. Στη συνέχεια, οι σύνεδροι θα ξεναγηθούν στο Αρχαιολογικό Πάρκο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου και θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου “Ι. Σακελλαρίδης” στο Ανοιχτό Θέατρο Λιτοχώρου.
Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2009 συνεχίζονται οι εργασίες του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στις 7.30 μ.μ. της ίδιας ημέρας αναμένεται η άφιξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος θα κηρύξει και τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου. Στη συνέχεια, οι σύνεδροι θα συμμετάσχουν στην επίσημη έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Συγκεκριμένα, θα γίνει ειδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από την ανακάλυψη του Δίου και 40 ετών ανασκαφικού έργου του καθηγητή Δημήτριου Παντερμαλή και η βραδιά θα κορυφωθεί με τη συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με ερμηνευτή τον Μάριο Φραγκούλη.
Η διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή 12 Ιουλίου 2009 με την ορκομωσία των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης



10o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
63o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009
8:00 μ.μ. Επίσημη έναρξη του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων
Χαιρετισμοί Επισήμων
Μακεδονικοί χοροί από τα χορευτικά Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και Αυστραλίας
Βραδινή Δεξίωση. Προβολή βίντεο από τους Καλάς
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009
9:00 π.μ.-12:00 μ.μ. Εργασίες 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής
12:00 μ.μ. - 2:00 μ.μ. Ακαδημαϊκό πάνελ: Συντονιστής Marcus A. Templar. Εισηγήσεις από: Πρέσβη επί Τιμή Ελευθέριο Καραγιάννη, Δρ. Γεωργία Καραμήτρου, Δρ. Μιχάλη Χρυσανθόπουλο και Δημήτρη Ευαγγελίδη
6:00 μ.μ. - 7:30 μ.μ. Ξενάγηση των Συνέδρων στο Αρχαιολογικό Πάρκο και στο Αρχαιολογικό Μουσείου του Δίου
9:00 μ.μ. Συναυλία με επιλογή τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη από τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ι. Σακελλαρίδης» – Ανοιχτό Θέατρο Λιτοχώρου
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009
9:00 π.μ. - 2:00 μ.μ. Εργασίες 63ου Συνεδρίου και Συνεδρίαση του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου
6:00 μ.μ. – 7:30 μ.μ. Απογευματινές Εργασίες 63ου Συνεδρίου
7:30 μ.μ. Επίσημη Υποδοχή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στη λήξη των εργασιών. Χαιρετισμός του Προέδρου προς τους ομογενείς.
9:00 μ.μ. Συμμετοχή των ομογενών μας στην επίσημη έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο Αρχαίο Θέατρου του Δίου – Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ανακάλυψη του Δίου και 40 χρόνων ανασκαφικού έργου. Συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με τον Μάριο Φραγκούλη.
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009
Εκκλησιασμός και Ορκωμοσία των νέων Διοικητικών Συμβουλίων
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ - Σοκ και δέος... στην Εύβοια

ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009


Εκπληξη ήταν για μερικούς η υπουργοποίηση του νεόκοπου -τηρουμένων των αναλογιών- Ευβοιώτη βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλου, αλλά ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη η μέχρι τώρα θετική επίδοσή του, που διέψευσε τις Κασσάνδρες και τα μαύρα σενάρια περί... κατάρρευσης του ελληνικού τουρισμού. Στις τάξεις των σημερινών γαλάζιων εθνοπατέρων βέβαια, η έκπληξη για την επιτυχία ενός μέλους... αυτής ειδικά της κυβέρνησης, ενίοτε μεταφράζεται και σε φθόνο. Ιδίως από τους συντοπίτες του που δεν συγχωρούν τα απότομα... limit up. Ιδίως εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης που... κακά τα ψέματα, κάποιους θα αφήσει απέξω.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Από μια άλλη οπτική γωνία 7.7.2009

ΤΡΙΤΗ 07.07.2009 ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

του συνεργάτη μας
Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΔΗΜΜΟΣ)

Από την περασμένη Τετάρτη 1 Ιουλίου, ο ΔΗΜΜΟΣ ανήκει στην κατηγορία των συνταξιούχων.
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έφτασε στη συνταξιοδότηση.
Από μια μεριά βλέπω απουσίες συνομηλίκων μου.
Από την άλλη βλέπω τον εαυτό μου, έναν ανυπότακτο άνθρωπο, να τα καταφέρνει περνώντας από συμπληγάδες.
Εργάστηκα για 23 χρόνια στο Δημόσιο. Σχεδόν όλα τα διήνυσα στην Αγροφυλακή.
Έπρεπε να διοριστώ το 1972. όμως οι «Έλληνες χριστιανοί» δεν μου το επέτρεψαν.
Η Αγροφυλακή είναι μια πάρα πολύ δύσκολη Υπηρεσία. Είναι ταυτόχρονα και ευχάριστη.
Δύσκολη διότι έχεις να αντιμετωπίσεις άτομα που για ζημίες λίγων ευρώ απασχολούν Υπηρεσίες.
Ευχάριστη, διότι σου δίνεται η ευκαιρία να φανείς χρήσιμος και να λύσεις ειρηνικά διαφορές μεταξύ συνανθρώπων μας και πολλές φορές αδελφών.
Στην Υπηρεσία αυτή πόνεσα, κουράστηκα και ξοδεύτηκα οικονομικά.
Η Αγροφυλακή δεν έχει φίλους μέσα στον ευρύτερο κρατικό μηχανισμό.
Κανείς δεν την θέλει και κανείς δεν δέχεται να αναλάβει τις αρμοδιότητές της.
Είναι μια παρεξηγημένη Υπηρεσία, διότι σχεδόν ποτέ δεν είχε ανθρώπους να τη συμπαρασταθούν.
Σήμερα, που για μένα τελείωσαν όλα, όσον αφορά την Αγροφυλακή, θα σας πω δύο πράγματα, για να βγάλετε γενικότερα συμπεράσματα.

Όταν το 1990 επανιδρύθηκε η Αγροφυλακή, τοποθετήθηκα Αγρονόμος Κατερίνης.
Παρέλαβα μία Υπηρεσία, η οποία δεν είχε έπιπλα για να λειτουργήσουν τα Γραφεία της.
Όλα τα έπιπλα, τα οποία είχαν παραδοθεί το 1984 στην Αστυνομία, ήταν σε άθλια κατάσταση.
Κάποια τα επισκεύασα και τα έβαψα, περιμένοντας τη συμπαράσταση της Υπηρεσίας ή κάποιων άλλων Υπηρεσιών.
Δυστυχώς δεν υπήρχε βοήθεια από πουθενά.
Έτσι το 1992 αναγκάστηκα να διαθέσω πλέον του ενός μηνιαίου μισθού μου για την αγορά επίπλων.
Την απόδειξη μάλιστα της αγοράς απ τους αδελφούς ΡΟΓΚΟΤΗ την κρατώ ακόμη ως ενθύμιο.
Κανείς δεν διέθεσε, έστω μια καρέκλα για να κάθονται οι εργαζόμενοι, οι επισκεπτόμενοι την Υπηρεσία.
Μάλιστα, επειδή θέλω να μην αμφισβητούνται τα όσα λέω, παρακαλώ όλους: το Υπουργείο, Νομάρχες, Δημάρχους, Κοινοτάρχες, λοιπές αρχές του τόπου να με διαψεύσουν.
Επαναλαμβάνω και τονίζω ότι από το 1990 έως το 2007 που διαλύθηκε η Αγροφυλακή, δεν υπήρξε κάποια βοήθεια για τον εξοπλισμό του Αγρονομείου.
Αυτό που σας μνημονεύω ας εκτιμηθεί απ όλους ανάλογα και ας αναζητηθεί άλλος υπάλληλος του Ελληνικού κράτους που να έκανε τέτοια χειρονομία.
Ένα δεύτερο, απ τα πολλά που μπορώ να πω, είναι οι σχεδόν καθημερινές επισκέψεις μου στα χωριά, με το προσωπικό μου αυτοκίνητο.

Από το 1990 έως το 2001 πήγαινα σ όλα τα χωριά με προσωπικές μου δαπάνες, χωρίς ποτέ κάποιος να μου βάλλει μια δραχμή βενζίνη στο αυτοκίνητο ή να πληρώσει κάτι για τη συντήρησή του.
Επί έντεκα χρόνια, χωρίς δαπάνες κινήσεως, χωρίς υπερωρίες, χωρίς εκτός έδρας αποζημίωση, θα σας πω εν συντομία πόσα δαπάνησα.
Κάθε χρόνο πραγματοποιούσα πάνω από διακόσιες κινήσεις. Σχεδόν καθημερινά ήμουν στα χωριά για ειρηνική, κυρίως, επίλυση των διαφορών μεταξύ πολιτών.
Αν αναλογισθούμε ότι κατά μέσο όρο μετάβαση και επιστροφή ήταν απόσταση περίπου πενήντα χιλιομέτρων, τότε θα διαπιστώσετε ότι διήνυσα πάνω από 10.000 χιλιόμετρα ετησίως.
Για τα έντεκα χρόνια διήνυσα πάνω από 110.000 χιλιόμετρα.
Ποτέ κανείς. Κεντρική Υπηρεσία, Νομάρχες, Δήμαρχοι, Κοινοτάρχες ή οποιοσδήποτε άλλος δεν διέθεσε έστω και μια δραχμή για έξοδα ή εκτός έδρας κινήσεις.
Σήμερα, που όλα τελείωσαν τους παρακαλώ όλους τους παραπάνω να με διαψεύσουν. Εάν βέβαια μπορούν.
Ούτε και από πολίτη, τον οποίο οικιοθελώς εξυπηρετούσα, είδε το αυτοκίνητό μου βενζίνη, έστω και μιας δραχμής.
Συνοψίζω.
Οι δαπάνες των 110.000 χιλιομέτρων.
Συν άλλα τόσα που έπρεπε να λάβω, όπως όλοι οι υπάλληλοι.
Συν τα εκτός έδρας που λαμβάνουν όλοι οι μετακινούμενοι.

Θα διαπιστώσουν όλοι ότι η θετική και η αποθετική ζημία μου μετριέται σε αρκετά εκατομμύρια δραχμές.
Ποτέ δεν μετάνιωσα για όλα όσα έκανα υπέρ των συνανθρώπων μου, έστω και αν τα έσοδά μου ήταν μόνο ένας μισθός.
Τα εντάσσω μέσα στις υποχρεώσεις μου, ως Χριστιανού και ως Υπαλλήλου.
Διότι έτσι τον εννοώ τον Χριστιανισμό και έτσι πορεύομαι μέσα στην κοινωνία.
Και κάτι ακόμη.
Επί είκοσι τρία χρόνια Αγρονόμος και με πάνω από χίλιους κτηνοτρόφους στο Νομό, κάθε Πάσχα αγόραζα αρνί ή κατσίκι.
Δεν θα σας κουράσω περισσότερο με τις προσωπικές μου πράξεις.
Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι αποφεύγω τους επαίνους και κυρίως τους αυτοεπαίνους.
Σήμερα γίνεται μια εξαίρεση.
Θεώρησα απαραίτητο να τα μνημονεύσω, ως απάντηση στον κ. Δήμαρχο Κατερίνης, ο οποίος δεν περιορίστηκε σε ευχαριστίες και συγχαρητήρια προς τους Αστυνομικούς, αλλά μας του παρουσίασε ως πρότυπα, τα οποία αποτελούν «παράδειγμα προς μίμηση για κάθε δημόσιο λειτουργό».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

… στα δεξιά του Κυρίου


ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία/Β.Χ.
Με μια επιστολή, που φέρει χθεσινή ημερομηνία, και απευθύνεται στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Λιτοχώρου, ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος διατυπώνει τη θέση του απέναντι στη διαμάχη των Λιτοχωριτών με τον ηγούμενο της Μονής Αγίου Διονυσίου Μάξιμο Κυρίτση: χωρίς να παίρνει θέση για το νομικό δίκαιον ή άδικον της κάθε πλευράς, καλεί τον ηγούμενο να κάνει πρώτος «βήμα συμφιλίωσης», ενώ θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των δυο πλευρών «για δίκαιη και βιώσιμη λύση».
Μια μέρα μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Λιτοχωριτών (και όχι μόνο) και την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε η απουσία των βουλευτών του νομού, ο βουλευτής της Ν.Δ, δια της επιστολής του, που κοινοποιεί και στον δήμαρχο Λιτοχώρου και στον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Αγώνα, εξηγεί ότι δεν παραβρέθηκε γιατί δεν έλαβε πρόσκληση κι όχι γιατί ήθελε να υπεκφύγει και διατυπώνει, «με θάρρος και παρρησία» όπως αναφέρει, την εκτίμησή του για την επίμαχη υπόθεση. Η οποία, εν συντομία (ολόκληρο το κείμενο της επιστολής παρατίθεται παραπλέρως), είναι: το συμφέρον του τόπου απαιτεί να τα βρουν μεταξύ τους Λιτοχωρινοί και ηγούμενος, έξω από τις δικαστικές αίθουσες, «χωρίς πάθη και εντάσεις» και χωρίς να διαταράσσεται η αρμονική, όπως χρόνια τώρα, συμβίωσή τους. Για να γίνει αυτό, απευθύνει έκκληση στον ηγούμενο να κάνει αυτός το πρώτο βήμα συμφιλίωσης, αφήνοντας τους κτηνοτρόφους να παραμείνουν «εκεί που επί έναν αιώνα και πλέον υπάρχουν», ενώ ο ίδιος εκφράζει τη διάθεσή του να παίξει το ρόλο του επιδιαιτητή. Η παραπάνω θέση, δεν κομίζει τίποτε το διαφορετικό σε αυτό που έχει ειπωθεί, με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία τα τελευταία χρόνια, και από τους άλλους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού. Να θυμίσουμε πως ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος έχει ζητήσει «να πρυτανεύσει η λογική», να υπάρχει «σεβασμός στους νόμους» και να μην υιοθετούνται, από την πλευρά των διαμαρτυρόμενων Λιτοχωριτών, πρακτικές «αυτοδικίας», ενώ για εξεύρεση «συναινετικής λύσης» έκανε λόγο και ο Αντώνης Καρπούζας. Τη λύση θα δώσει η αποκατάσταση του κύρους των θεσμών της πολιτείας Η επικαιροποιημένη θέση του κ. Κουκοδήμου και οι παλαιότερα δημοσιοποιημένες θέσεις των άλλων δυο κυβερνητικών βουλευτών, θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται στο στόχο της κριτικής που διατύπωσε στην ομιλία του ο δήμαρχος Λιτοχώρου, αναφερόμενος σε εκείνους που στο παρελθόν δεν θέλησαν «να τα βάλουν με την Εκκλησία». Όπως και να ’χει, οι θέσεις αυτές δεν φαίνεται να απαντούν στο κυρίαρχο ερώτημα: είναι η κόντρα Λιτοχωριτών-ηγούμενου μια τοπική διαμάχη που αφορά αποκλειστικά τις δυο πλευρές, ή είναι ένα μείζον θέμα που αφορά την πολιτεία και τους θεσμούς της; Θέση απέναντι στο ερώτημα αυτό είχε πάρει το 2005 ο τέταρτος βουλευτής του νομού, ο τότε βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου. «Είναι απαραίτητο», δήλωνε, «για την εκκρεμότητα που ταλανίζει της περιοχή και τους πολίτες, σχετικά με τα 4.250 στρέμματα και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, να χυθεί άπλετο φως, με νέα αντικειμενική διερεύνηση και απόφαση, αφού για τα ως τώρα δικαστικώς αποφασισθέντα διάχυτη είναι η άποψη πως οι παρασκηνιακές εμπλοκές δεν επέτρεψαν να αποδοθεί δίκαιο αποτέλεσμα». «Επιβάλλεται λοιπόν», πρόσθετε, «η εξεύρεση λύσης, που θα εξομαλύνει τα πράγματα και θα αποκαταστήσει το κύρος των θεσμών και την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντί τους». Αυτό, το τελευταίο φαίνεται πως λησμονούν οι κυβερνητικοί βουλευτές. Το διακύβευμα στην υπόθεση αυτή δεν είναι το θρησκευτικό φιλότιμο του ηγούμενου της Μονής, αλλά η βούληση της πολιτείας, η επάρκειά της και η ετοιμότητά της να προστατέψει τους θεσμούς, τους πολίτες και, και έτι παραπέρα, τη δημόσια περιουσία επί του ιερού βουνού. Για την οποία ο δήμαρχος Λιτοχώρου Σάκης Τσιφοδήμος (δηλώνοντας περισσότερο χριστιανός, απ’ όσους υποστηρίζουν τις διεκδικητικές βλέψεις της Μονής), πήρε, προχθές στη συγκέντρωση, ξεκάθαρη θέση. «Προβάλλουμε ακόμα την αντίθεσή μας», είπε, «απέναντι σε μια παράλογη λογική που θέλει 60.000 στρέμματα δάσους στον Όλυμπο, να είναι περιουσία ενός μοναστηριού».

Επιστολή Κ. Κουκοδήμου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λιτοχώρου Κύριε Πρόεδρε, Καταρχήν να σας ενημερώσω ότι σχετικά με το συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο δήμος Λιτοχώρου και η Δημοτική Επιτροπή Αγώνα την Κυριακή 5 Ιουλίου 2009 ουδέποτε έλαβα πρόσκληση. Ως εκ τούτου, δεν θα ήθελα να εκληφθεί η απουσία μου από τους κατοίκους του Λιτοχώρου ως υπεκφυγή. Δεν το έπραξα ποτέ και δεν θα το πράξω τώρα. Οι μέχρι τώρα δημόσιες παρεμβάσεις μου, είχαν ως μοναδικό κίνητρο και ελατήριο το συμφέρον του τόπου μου και τίποτε άλλο. Για μια ακόμη φορά με θάρρος και παρρησία θα πω τα εξής: Βαθιά μου πίστη είναι πως η διαμάχη που ξέσπασε εδώ και χρόνια, οι εντάσεις και οι εικόνες που παρακολουθήσαμε από τα τηλεοπτικά δίκτυα δεν αντικατοπτρίζουν σε καμία περίπτωση τη σχέση του Λιτοχώρου και των κατοίκων του με την Ιερά Μονή του Αγ. Διονυσίου. Μια σχέση χρόνων που οι κάτοικοι του Λιτοχώρου, ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς, στήριξαν με κάθε τρόπο την επιβίωση της Ιεράς Μονής και θα συνεχίσουν να το πράττουν. Μια συμβίωση αρμονική που σήμερα διαταράσσεται και προκαλεί τριγμούς στην τοπική κοινωνία με απρόβλεπτες συνέπειες. Τιμώ και σέβομαι το μεγάλο πράγματι φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μονής Αγ. Διονυσίου, όπως άλλωστε και οι εκατοντάδες των πιστών που επισκέπτονται καθημερινά το μοναστήρι. Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση όμως να κατανοήσω το γιατί η ηγεσία της Μονής προτίμησε να διεκδικήσει το περιουσιακό όφελος από το να διατηρήσει τον ψυχικό και πνευματικό «θησαυρό» που αποτελεί για την ίδια, η σχέση της με τους κατοίκους του Λιτοχώρου. Η εκκλησία αποτελεί «καταφύγιο» για τους πιστούς. Δεν μπορεί να διαταράξει αυτή την ισορροπία η διεκδίκηση υλικών και μόνο αγαθών. Στο σημείο αυτό, επειδή πράγματι με απασχολεί πολύ σοβαρά το θέμα και η έκβασή του, εκτιμώ πως το συμφέρον του τόπου απαιτεί την χωρίς πάθη και εντάσεις εξ αρχής διαβούλευση μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και της Μονής. Έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων που ούτως ή άλλως εξάπτουν τα πάθη και οξύνουν τις διαφορές. Στην κατεύθυνση αυτή, καλώ τον Ηγούμενο Μάξιμο να κάνει πρώτος το «βήμα» της συμφιλίωσης για την εκτόνωση της κρίσης, θέτοντας μάλιστα τον εαυτό μου στη διάθεση των δυο πλευρών για δίκαιη και βιώσιμη λύση. Κλείνοντας, θέλω να σημειώσω αυτό που σε επιστολή του προς τον Καθηγούμενο Μάξιμο ανέφερε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα προ ετών το πνεύμα της οποίας με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. «Στην προκειμένη περίπτωση το κινδυνευόμενο δεν είναι το Δόγμα και η Πίστη μας. Ας παραμείνουν οι κτηνοτρόφοι εκεί που επί έναν αιώνα και πλέον υπάρχουν. Το μεγαλύτερο είναι η ειρήνη και η ενότητα». Με εκτίμηση Κώστας Κουκοδήμος Βουλευτής Νομού Πιερίας
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πάντα υπάρχουν και χειρότερα

ΤΡΙΤΗ 07.07.2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Όσοι δυσανασχετούμε με την δίπλοκη της διαφοράς με την πολιτική στην Ελλάδα, να λέμε τουλάχιστον πάλι καλά που δεν είμαστε ...Βουλγαρία. Διότι στη ζωή πάντα υπάρχουν και τα χειρότερα.
Με την ευκαιρία των ευρωεκλογών και των βουλευτικών εκλογών που έγιναν την Κυριακή, αναδείχθηκε στη γειτονική μας χώρα μια θλιβερή πραγματικότητα που μας κάνει να αισθανόμαστε ...ευτυχείς για το ότι το άρθρο 87 του δικού μας συντάγματος, έργο Ευαγγέλου Βενιζέλου, σταματά μόνο στην ταχεία παραγραφή των αδικημάτων των πολιτικών και δεν επεκτείνεται ως εκεί που φτάνει το σύνταγμα της Βουλγαρίας. Όπου έχει καθιερωθεί η ασυλία οποιουδήποτε θέτει υποψηφιότητα, για ό,τι και αν κατηγορείται. Ασυλία που διαρκεί από την ημέρα της ανακήρυξης του ως υποψηφίου, ως την επικύρωση των αποτελεσμάτων. Και, φυσικά, αν καταφέρει να εκλεγεί, επεκτείνεται ως το τέλος της θητείας του.
Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συνέβη στις τελευταίες αναμετρήσεις. Βγήκαν από την φυλακή για «να κατέλθουν στον πολιτικό στίβο», καταχραστές, «προστάτες», κατηγορούμενοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κάθε καρυδιάς καρύδι. Εντελώς ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση του Αλεξάντερ Τομόφ ο οποίος κατηγορείται ότι για δόλια χρεοκοπία μιας μεγάλης μεταλλουργίας αλλά και για λεηλασία που οδήγησε σε χρεοκοπία την άλλοτε κραταιά ποδοσφαιρική ομάδα της Σόφιας, την γνωστή στους Έλληνες φιλάθλους «Τσε-σε-κα».
Το λουλούδι αυτό κατάφερε να διακοπεί η δίκη του, θέτοντας υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές και να παραταθεί η ασυλία του με νέα υποψηφιότητα στις βουλευτικές.
Ίσως έτσι να εξηγείται και το πως ψήφισαν οι γείτονες μας την Κυριακή. Όπου καταδίκασαν το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα του Στανίτσεφ και έδωσαν μια ισχυρή πλειοψηφία σε ένα νέο κόμμα, υπό τον δήμαρχο της Σόφιας, που υπόσχεται να καταπολεμήσει την διαφθορά και να κάνει την Βουλγαρία περισσότερο «ευρωπαϊκή».
Άντε και στα δικά μας.
ΔιόΤι υποψιάζομαι ότι εκτός από την εκπομπή «αγρότης μόνος ψάχνει», έχουμε μπει και στην πραγματικότητα «ψηφοφόροι μόνοι ψάχνουν». Διότι δεν βλέπουν να έχει γίνει ορθή ανάγνωση του μηνύματος που έστειλαν στις ευρωεκλογές. Η μεν κυβέρνηση τηρεί την πρακτική μη θίγετε τα κακώς κείμενα, η δε αξιωματική αντιπολίτευση δεν μας υπόσχεται τίποτε περισσότερο από ένα ...σίριαλ εκλογών.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 7 Ιουλίου


ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Μόλις αναγγέλθηκε από τον κ. Τσιφοδήμο, η παρουσία του βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη, στη λογοδοσία του δημάρχου Λιτοχώρου, το απόγευμα της Κυριακής, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φώναξαν «να μας πει, πού ήταν το πρωί», εννοώντας προφανώς τους λόγους για τους οποίους απουσίαζε από τη συγκέντρωση της Δημοτικής Επιτροπής Αγώνα. Ο βουλευτής, κατευθύνθηκε στην κερκίδα και μόλις πήρε το λόγο, διευκρίνισε ότι θα ήταν στην συγκέντρωση αν εκείνη την ώρα δεν γινόταν νονός, σε εκκλησία λίγο έξω από το Λιτόχωρο.

Τελικώς, όπως μας ενημέρωσαν, οι ψαλμωδίες που συνόδευαν τις στιγμές απείρου κάλλους οι οποίες εκτυλίχθησαν έξω από το Μετόχι του Αγίου Διονυσίου, την Κυριακή το πρωί, δεν προέρχονταν από σύμπακτο δίσκο (CD εις την βαρβαρικήν), αλλά ήτο live (ολοζώντανη εις την Νεοελληνικήν) Και τώρα που το έμαθαν εκείνοι οι οποίοι τις έφαγαν, θα πονούνε λιγότερο δηλαδή;

Πώς να παραστούμε σε μια συγκέντρωση, όταν δεν έχουμε κληθεί, αναρωτήθηκαν κάποιοι από τους (απόντες) άρχοντές μας, διαμαρτυρόμενοι διακριτικώς σε εκείνους που τους μέμφονται για την απουσία τους. Και βεβαίως το ορθό είναι, όταν πραγματοποιείται ένα τόσο σημαντικό γεγονός να προσκαλούνται ονομαστικά και να ενημερώνονται αναλυτικά όλοι οι φορείς από τους διοργανωτές. Οπότε, αν κατάλαβα καλά, δεν υπάρχει διαφωνία επί του αιτήματος του Δήμου σε σχέση με τα 4250 στρέμματα, αλλά επί της διαδικασίας!

Λάβαμε χθες το απόγευμα με e-mail το παρακάτω κείμενο, αποστολέας του οποίου εμφανίζεται ένας Warrior of the Light. Λέει λοιπόν ο άγνωστος Μαχητής (αν δεν μας απατούν τα αγγλικούλια μας) του Φωτός (ο οποίος, εκτός των άλλων, παρουσιάζεται και ως υπέρμαχος της σωτηρίας του εθνικού δρυμού) : ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ Παλιό παιχνίδι που εξακολουθούν να παίζουν κάποιες γραφικές φιγούρες πολιτικάντηδων του Λιτοχώρου παραμυθιάζοντας και χρησιμοποιώντας λίγους αγρότες με σκοπό την άγρα ψήφων. Το θέμα είναι πεντακάθαρο υπέρ της μονής μετά από συνεχείς αποφάσεις δικαστηρίων τοπικών και Αρείου Πάγου. Εδώ και κάποια χρόνια κάποιοι επιτήδειοι που έχουν σκοπό να εκμεταλλευτούν τουριστικά το στολίδι της χώρας μας που ίσως είναι το μόνο που δεν έχει διαλυθεί από φωτιές και οικοπεδοποίηση, κινούν γη και ουρανό με αθέμιτα μέσα και κινούμενοι μουλωχτά να βάλουν το πόδι τους στον εθνικό δρυμό χτίζοντας ξενοδοχεία και καφετέριες καταστρέφοντας και βιάζοντας το οικοσύστημα του Ολύμπου. Αλλά ακόμη και να παραχωρούσε η μονή κάποιες εκτάσεις, οι αγρότες και όσοι φιλοδοξούσαν να πλουτίσουν καταστρέφοντας το αιώνιο βουνό δε θα μπορούσαν να τις εκμεταλλευτούν γιατί είναι χαρακτηρισμένο ως προστατευμένος εθνικός δρυμός. Αυτοί λοιπόν οι πεινασμένοι πήγαν στο μοναστήρι σαν τους λύκους νομίζοντας ότι μπορούν να αρπάξουν τη γη σπρώχνοντας με βία λαϊκούς και μοναχούς ρίχνοντας ακόμη και ιερές εικόνες κάτω με σκοπό να μπούνε στη μονή. Πολλές χιλιάδες είναι οι άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας του Λιτοχώρου, της Κατερίνης αλλά και όλης της Β. Ελλάδας από απλούς εργάτες, οικογενειάρχες, εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους των τεχνών που στηρίζουν το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου καθώς τους έχει αγκαλιάσει η αγάπη των μοναχών της συνοδείας και του γέροντα πατρός Μαξίμου. Αυτά γιατί μας έχουν πνίξει τα sk@ των συμφερόντων των πολιτικών και των ΜΜΕ που μας θεωρούσαν ως τώρα λαουτζίκο. Ξυπνήσαμε όμως και φοβούνται! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ ΣΑΣ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΙΓΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ''ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ'' ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΙΓΟΝΤΑΡΟΥΝ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ, ΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΧΕ ΖΟΥΜΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΙΚΙΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ, BELIEVE ME!!! ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΑΣ. THING ABOUT IT! Αυτά. Κι ελπίζουμε να μην παρεξηγηθεί ο πρώην (και επί έτη πολλά στο παρελθόν) βουλευτής Πιερίας Νίκος Κάκκαλος, ο οποίος, σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς εν ενεργεία ή εν ανεργία (που ο, κρυμμένος πίσω από το ψευδώνυμο Warrior of the Light, αποστολέας του e-mail, θεωρεί «σοβαρούς») ήταν παρών στη συγκέντρωση. Για τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμανατίδου, που ήταν επίσης παρούσα στη συγκέντρωση σίγουρα δεν τίθεται ζήτημα. Αυτή, βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά (της …αισθητικής του κειμένου που μας έστειλαν) ότι είναι ορκισμένος εχθρός του Warrior.

Και μην ξεχνάτε, σήμερα λήγει η ψηφοφορία για τα Νέα 7 Θαύματα της Φύσης, όπου ο Όλυμπος είναι υποψήφιος, με τη σθεναρή στήριξη της Νομαρχίας Πιερίας. Όπως μας έχουν επανειλημμένα ενημερώσει (για να σας ενημερώσουμε κι εσάς), τηλεφωνικά μπορείτε να ψηφίσετε απεριόριστες φορές. Δηλαδή κάθε τηλεφώνημα μετράει κι από μια ψήφο. Οπότε, όποιος θέλει, μπορεί να καλέσει και να ξανακαλέσει στο 0041 77 312 4041, που είναι μια διεθνής τηλεφωνική γραμμή ψηφοφορίας, κοστίζει όσο μία κλήση σε κινητό στην Ελβετία, διαρκεί περίπου ένα λεπτό και δεν έχει καμία ειδική επιβάρυνση. Έτσι θα συμβάλλετε κι εσείς να κερδίσει ο Όλυμπος μια θέση στα 7 Θαύματα της Φύσης (ή … θα κάνετε πλούσια την τηλεφωνική εταιρεία).
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)