Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Καταργείται το αξιόποινο για χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία μέχρι 5.000 ευρώ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στα Ιωάννινα, για το αν υπάρχει πρόθεση να υπάρξουν και άλλα μέτρα για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση για την απαγόρευση της προσωποκράτησης για χρέη προς το δημόσιο μέχρι 150.000 ευρώ, όπως και για χρέη μεταξύ ιδιωτών μέχρι 30.000 ευρώ, τόνισε:

«Σε συμφωνία με την υπουργό Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά και κυρίως μέσα στο αξιακό πλαίσιο της Κυβέρνησης, της προστασίας της ανθρώπινης ελευθερίας ως ύψιστο αγαθό αλλά και της βοήθειας στους μη οικονομικά ισχυρούς, προχωρήσαμε στην κατάργηση του αξιόποινου για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι 5.000 ευρώ, από τα 2.000 ευρώ που ήταν μέχρι χθες. Δηλαδή, μια αύξηση της τάξεως του 150%. Εντάσσεται και αυτό στο πλαίσιο των ρυθμίσεων για τη βοήθεια στους οικονομικά ασθενέστερους».



(Πηγή: ΑΠΕ)

Ξέχασε 10.000 σε τουαλέτα

Γερμανός επιχειρηματίας έχασε περισσότερα από 10.000 ευρώ, γιατί τα ξέχασε την πλαστική σακούλα, στην οποία τα είχε βάλει, σε μιά δημόσια τουαλέτα!

Ο επιχειρηματίας πήρε μαζί του τα χρήματα στην τουαλέτα, στο πλάι ενός αυτοκινητοδρόμου, στην πόλη Haiger της δυτικής Γερμανίας.

Μόλις "ανακουφίστηκε", έφυγε ξεχνώντας μια σημαντική λεπτομέρεια: Mια τσάντα με χρήματα!

Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν διασαφηνίσει ακόμα το γεγονός ότι ο άνδρας κατάλαβε ότι έλειπαν τα χρήματα, μισή ώρα μετά από την αποχώρησή του από την τουαλέτα.



(Πηγή: Reuters)

Αθλητικά Έργα στο Δήμο Δίου






Κονταριώτισσα, 22.02.09
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Αθλητικά Έργα στο Δήμο Δίου


Συνεχίζονται οι εργασίες στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Δίου που κατασκευάζεται σε δημοτική έκταση στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Αγίου Σπυρίδωνα. Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2004» συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1εκατ.€ και χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η ολοκλήρωσή του προβλέπεται στο τέλος του 2009.
Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής αποδυτηρίων και κερκίδων στο Δημοτικό Γήπεδο του Δ.Δ. Βροντούς, προϋπολογισμού 250.000€. Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Θησέας». Οι εργασίες ολοκληρώνονται στις αρχές του καλοκαιριού. Εντός των ημερών δημοπρατείται και η κατασκευή κερκίδων στο Δημοτικό Γήπεδο του Δ.Δ. Αγίου Σπυρίδωνα. Και το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Θησέας».
Επίσης, εγκαινιάζεται έως τα μέσα Μαρτίου το Ιατρικό Αθλητικό Κέντρο που δημιουργήθηκε στο Δ.Δ. Κονταριώτισσας σε συνεργασία του Δήμου Δίου και της Ε.Π.Σ. Πιερίας. Το κέντρο αυτό έχει ως σκοπό την κάλυψη ιατρικών εξετάσεων στους αθλητές όλων των συλλόγων του νομού.
Εργασίες βελτίωσης και των άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων πραγματοποιούνται και στα υπόλοιπα δημοτικά γήπεδα του Δήμου.

ΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ 300 ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ!



www.karximakis.gr



Μιχάλης Καρχιμάκης
Βουλευτής Λασιθίου & Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ


Πήρε αποζημίωση για να παραιτηθεί από δημόσιο οργανισμό 1,5 εκατ. ευρώ.
ΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ 300 ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ!

Το ποσό είναι ίσο με το επίδομα θέρμανσης σε 300 ακριτικά ορεινά χωριά.
Το επίδομα δεν έχει δοθεί, γιατί δεν μπορούν να βρεθούν τα χρήματα.
Ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία μέσα από μια καταγγελία 24 βουλευτών (ΠΑΣΟΚ) στην εποχή της αισχρής οικονομίας…
Tο επίδομα θέρμανσης που υποσχέθηκε η κυβέρνηση ότι θα δώσει στους δικαιούχους φτωχούς, κατά κανόνα, κατοίκους χωριών είναι για τα ορεινά 200 ευρώ.
Στα ορεινά, όπως είναι σχεδόν ολόκληρη η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία, έχουν επικεντρώσει, λέει, την προσοχή, ώστε να μην εγκαταλειφθούν, γιατί είναι πολύτιμες παραγωγικές μονάδες για την κτηνοτροφία, τη γεωργία κ.λπ. Για τα σύνορα ακόμα χειρότερα. Μόλις προχθές, ο μητροπολίτης Κόνιτσας κ. Ανδρέας ζήτησε μέτρα, ώστε να ενισχυθούν οι κάτοικοι των περιοχών για να παραμείνουν στα χωριά, πολύτιμους προμαχώνες του ελληνισμού, έστω και αν ποτέ δε θα χρειαστεί να ενεργοποιηθούν ως προμαχώνες.
Πόσες οικογένειες έχει ένα χωριό;
Κατά μέσο όρο, το χειμώνα δε μένουν στα χωριά αυτά ούτε 20 οικογένειες. Στα πιο μεγάλα χωριά, που είναι κάπως χαμηλότερα από τα μεγάλα υψόμετρα, αλλά πάντως μέσα στο όριο για τα 200 ευρώ, είναι περισσότερες οι οικογένειες. Με 70 οικογένειες το χειμώνα θεωρείται «κεφαλοχώρι».
Αν υπολογίσουμε χωριά με 20-30 οικογένειες που θα πάρουν όλες επίδομα θέρμανσης, τότε ο πολλαπλασιασμός μάς δίνει 30x200 ευρώ ίσον 6 χιλιάδες ευρώ. Τόσα θέλει ένα χωριό για να ικανοποιηθεί ότι πήρε επίδομα θέρμανσης.
Αν θελήσουμε να μοιράσουμε 1,5 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης σε χωριά των 30 οικογενειών κυρίως στα σύνορα και στα ορεινά, η διαίρεση 1,5 εκατ. ευρώ διά 6 χιλιάδες μάς δίνει 250. Δηλαδή, με 1,5 εκατ. ευρώ ικανοποιούνται 250 χωριά των 30 χειμωνιάτικων οικογενειών. Αν οι οικογένειες είναι λιγότερες, τότε θα φτάσουμε και 300 χωριά. Όλα τα σύνορα, δηλαδή.
Γιατί διαιρέσαμε το ποσό αυτό του 1,5 εκατομμυρίου;
Διότι εντυπωσιαστήκαμε από μία καταγγελία που έγινε στη Βουλή από 24 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αφορά στη λειτουργία του μονοπωλιακού ΟΠΑΠ.
Εκεί άλλαξε η διοίκηση που υπήρχε επί ΠΑΣΟΚ και την οποία κατήγγειλε για διασπάθιση του χρήματος η Νέα Δημοκρατία. Και πρόεδρος σήμερα είναι το «golden boy» από πλευράς ηλικίας και αποδοχών που ακούει στο όνομα Χατζηεμμανουήλ.
Εκεί υπηρετούσε με την ιδιότητα του νομικού συμβούλου ένας δικηγόρος, ο κ. Τ.
Η διοίκηση ήθελε να απαλλαγεί από το δικηγόρο αυτό. Γιατί; Άγνωστο. Ίσως να σκέφτηκε ότι οι παλαιοί δικηγόροι της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου δεν αποδείχθηκαν ελεγχόμενοι και έκαναν σοβαρές καταγγελίες στο σκάνδαλο Βατοπεδίου, όταν κλήθηκαν να καταθέσουν για τρόπο διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της ιστορίας αυτής.
Η διοίκηση του ΟΠΑΠ ήρθε σε συμφωνία να αποχωρήσει ο δικηγόρος αυτός από τον ΟΠΑΠ, λαμβάνοντας αποζημίωση. Αυτή η αποζημίωση δεν ήταν 10-20.000 ευρώ ή λίγο παραπάνω, ώστε να φτάσει το εφάπαξ που παίρνει ένας δημόσιος υπάλληλος όταν συνταξιοδοτείται μετά δεκαετίες εργασίας.
Η αποζημίωση που με συμφωνία δόθηκε στο δικηγόρο είναι… 1,5 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή στα καλά τού καθουμένου ένας δικηγόρος παραιτείται συμφωνώντας την αποζημίωσή του στο 1,5 εκατ. ευρώ.
Το μείζον πρόβλημα είναι για εκείνους που του έδωσαν τα χρήματα αυτά, που φτάνουν για να πάρουν επίδομα θέρμανσης 300 χωριά!
Το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό για όλους, δεδομένης της χρονικής συγκυρίας. Η προεδρία της Δημοκρατίας έφτασε στο σημείο (υποκριτικό βέβαια) να κόψει την χριστουγεννιάτικη συνάντηση του προέδρου με τους δημοσιογράφους για λόγους οικονομίας. Μια συνάντηση που στοίχιζε ψίχουλα και σε κάθε περίπτωση οι δημοσιογράφοι θα ήθελαν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα χρήματα για ένα ποτό και ένα τοστ. Άλλωστε, οι πιο πολλοί δεν έπαιρναν ούτε ποτό ούτε φαγητό…
Σ’ αυτή τη χρονική περίοδο της αιματηρής οικονομίας και της επερχόμενης ύφεσης, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για να υπάρχουν θέσεις εργασίας, ο
ΟΠΑΠ δίδει τέτοιο ποσό σε ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ αποζημίωση και αυτό μέσα σε ένα κρεσέντο υπερβολής στις αμοιβές, όπως περιγράφεται στην ερώτηση των 24 βουλευτών με πρώτο υπογράφοντα τον κο Καρχιμάκη και δεύτερη τη γνωστή πρώην πρωταθλήτρια Σοφία Σακοράφα.
Μερικές περικοπές από την ερώτηση είναι αρκετές για να καταλάβει κανείς, εφόσον βέβαια είναι ακριβής η καταγγελία η οποία δεν έχει διαψευσθεί.


--------------------------------------------------------------------------------

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ

Τα μηνύματα - Σχόλιά σας.


Ο ΚΡΑΧΤΗΣ


Αφήστε εδώ τα μηνύματα - σχόλιά σας.

Ο ΚΡΑΧΤΗΣ

ΚΟΡΥΔΑΛΟΣ - ΠΑΛΙΟΚΩΣΤΑΣ

Κορυδαλλός Break season 2

από το http://dentnews.net

Aπέδρασαν ξανά Παλαιοκώστας-Ριτζάι

Άλλο ένα χτύπημα για την Ελληνική Αστυνομία. Απέδρασε ξάνά από τον Κορυδαλλό ο Βασίλης Παλαιοκώστας με τον Αλβανό συνεργάτη του Αλκέτ Ριτζάι, με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, περίπου στις 15.30. Οι φύλακες έριξαν περίπου 10 πυροβολισμούς, χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, σήμερα το ελικόπτερο κατέβηκε χαμηλά μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και οι επιβάτες του πέταξαν μια ανεμόσκαλα με την οποία ανέβηκαν οι δυο κρατούμενοι και εξαφανίστηκαν.

Οι κρατούμενοι είχαν μεταφερθεί στον Κορυδαλλό από φυλακές της επαρχίας, λόγω της δίκης τους στον Πειραιά για την προηγούμενη απόδραση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και αύριο αναμένονταν οι απολογίες τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φυλακές Κορυδαλλού, είχαν παρθεί πρόσθετα μέτρα (περίφραξης) λόγω της προηγούμενης απόδρασης του διαβόητου κακοποιού.

Το ελικόπτερο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προσγειώθηκε κοντά στα διόδια των Αφιδνών.

Προς τον Κορυδαλλό Ανδρεουλάκος-Δένδιας

Στο δρόμο προς τις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Αθ. Ανδρεουλάκος, ενώ επιστρέφει από τα Ιωάννινα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 96η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης.

"Πυρά" Ρόβλια

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σχετικά με την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει Δημόσια Ασφάλεια, δεν υπάρχει τελικά κυβέρνηση στην Ελλάδα σήμερα, δεν έχει συνεπώς κανένα νόημα να ζητήσουμε παραιτήσεις υπουργών. Ζητούμενο είναι αλλαγή κυβέρνησης και όχι αλλαγή προσώπων.

Οι εκλογές είναι η μόνη λύση. Σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα του κόσμου οι υπουργοί θα είχαν παραιτηθεί και οι παραιτήσεις τους θα είχαν ήδη γίνει δεκτές.
Σε αυτή την χώρα που δεν δουλεύει τίποτα, δουλεύουν μόνο οι αερομεταφορές από τις φυλακές Κορυδαλλού. Επί της ουσίας της απόδρασης η αποχωρούσα κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό πως και γιατί βρέθηκαν οι κρατούμενοι στο συγκεκριμένο χώρο, τη συγκεκριμένη ώρα μέσα στις φυλακές, ώστε να υλοποιήσουν το σχέδιο απόδρασης".

Καρμπόν με το 2006

Η απόδραση αποτελεί καρμπόν με αυτή του Σεπτεμβρίου του 2006. Τότε, μικρό ελικόπτερο προσγειώθηκε στο προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού και παρέλαβε τον Βασίλη Παλαιοκώστα και τον Αλβανό μαφιόζο Ριζάι Αλκέτ, τους οποίους μετέφερε σε χωράφι κοντά στο νεκροταφείο Σχιστού. Από το σημείο εκείνο οι δραπέτες έφυγαν με μοτοσικλέτες, που τους περίμεναν.

Το ελικόπτερο, το οποίο τους παρέλαβε ενώ προαυλίζονταν, το είχαν μισθώσει από ιδιωτική εταιρία δύο άγνωστοι για λόγους αναψυχής. Ο πιλότος είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από Καραδαμύλη Καλαμάτας για Μαρούσι και Ασπρόπυργο. Οι δύο άγνωστοι, όμως, υπό την απειλή χειροβομβίδας και όπλου, τον ανάγκασαν στη συνέχεια να αλλάξει πορεία για τις φυλακές.

Σύμφωνα με την κατάθεση του πιλότου του ελικοπτέρου, οι δύο "απαγωγείς" είχαν νοικιάσει ξανά το ελικόπτερο μια εβδομάδα πριν την απόδραση. Ο χειριστής ανέφερε, επίσης, ότι φεύγοντας από το ελικόπτερο ο Βασίλης Παλαιοκώστας του πέταξε ένα κομπολόι, λέγοντας "πάρτο για να θυμάσαι τον Παλαιοκώστα".

Πίσω από την απαγωγή Μυλωνά

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας και τρεις συνεργοί του συνελήφθησαν τον Αύγουστο του 2008 για την υπόθεση της απαγωγής του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Γιώργου Μυλωνά στις 10 Ιουνίου, η οποία διήρκεσε 14 μέρες.

Ο κύριος Μυλωνάς ο οποίος επισκέφθηκε μαζί με τη σύζυγό του, το σπίτι όπου κρατείτο,είχε δηλώσε ότι αισθανόταν ανακουφισμένος για την έκβαση της υπόθεσης και συνεχάρη την αστυνομία για την επιτυχία της. Πρόσθεσε δε, ότι κατά τη διάρκεια της ομηρίας του, δεν είχε υποψιαστεί ότι πίσω από την απαγωγή βρισκόταν ο Παλαιοκώστας, και σημείωσε ότι θα ήθελε να συναντήσει και να συνομιλήσει με τους απαγωγείς, κάτι το οποίο έγινε και όπως αποκάλυψε ο κ. Μυλωνάς, ένας εξ αυτών του ζήτησε συγγνώμη.

"Ο Παλαιοκώστας μού είπε να μην του κρατάω κακία, γιατί έκανε τη δουλειά του", ενώ οι δύο πιο νέοι σε ηλικία "ήταν πιο στυγεροί απ’ ότι περίμενα".

Κληθείς να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του Βασίλη Παλαιοκώστα, ο επιχειρηματίας έκανε λόγο για έναν έξυπνο άνθρωπο με οργανωτικό μυαλό και υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Σχολιάζοντας γενικότερα τους χαρακτήρες των δραστών σημείωσε ότι πρόκειται για ασυνείδητα άτομα που δεν έχουν συναίσθηση του τί κάνουν.

Περιγράφοντας τις 13 μέρες που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του, υπογράμμισε ότι οι δράστες δεν είχαν διάθεση να του κάνουν κακό, αλλά το ενδεχόμενο του θανάτου σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά ήταν υπαρκτό.

news 247