Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Aπέδρασαν ξανά Παλαιοκώστας-Ριτζάι

Άλλο ένα χτύπημα για την Ελληνική Αστυνομία. Απέδρασε ξάνά από τον Κορυδαλλό ο Βασίλης Παλαιοκώστας με τον Αλβανό συνεργάτη του Αλκέτ Ριτζάι, με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, περίπου στις 15.30. Οι φύλακες έριξαν περίπου 10 πυροβολισμούς, χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, σήμερα το ελικόπτερο κατέβηκε χαμηλά μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και οι επιβάτες του πέταξαν μια ανεμόσκαλα με την οποία ανέβηκαν οι δυο κρατούμενοι και εξαφανίστηκαν.

Οι κρατούμενοι είχαν μεταφερθεί στον Κορυδαλλό από φυλακές της επαρχίας, λόγω της δίκης τους στον Πειραιά για την προηγούμενη απόδραση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και αύριο αναμένονταν οι απολογίες τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φυλακές Κορυδαλλού, είχαν παρθεί πρόσθετα μέτρα (περίφραξης) λόγω της προηγούμενης απόδρασης του διαβόητου κακοποιού.

Το ελικόπτερο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προσγειώθηκε κοντά στα διόδια των Αφιδνών.

Προς τον Κορυδαλλό Ανδρεουλάκος-Δένδιας

Στο δρόμο προς τις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Αθ. Ανδρεουλάκος, ενώ επιστρέφει από τα Ιωάννινα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 96η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης.

"Πυρά" Ρόβλια

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σχετικά με την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει Δημόσια Ασφάλεια, δεν υπάρχει τελικά κυβέρνηση στην Ελλάδα σήμερα, δεν έχει συνεπώς κανένα νόημα να ζητήσουμε παραιτήσεις υπουργών. Ζητούμενο είναι αλλαγή κυβέρνησης και όχι αλλαγή προσώπων.

Οι εκλογές είναι η μόνη λύση. Σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα του κόσμου οι υπουργοί θα είχαν παραιτηθεί και οι παραιτήσεις τους θα είχαν ήδη γίνει δεκτές.
Σε αυτή την χώρα που δεν δουλεύει τίποτα, δουλεύουν μόνο οι αερομεταφορές από τις φυλακές Κορυδαλλού. Επί της ουσίας της απόδρασης η αποχωρούσα κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό πως και γιατί βρέθηκαν οι κρατούμενοι στο συγκεκριμένο χώρο, τη συγκεκριμένη ώρα μέσα στις φυλακές, ώστε να υλοποιήσουν το σχέδιο απόδρασης".

Καρμπόν με το 2006

Η απόδραση αποτελεί καρμπόν με αυτή του Σεπτεμβρίου του 2006. Τότε, μικρό ελικόπτερο προσγειώθηκε στο προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού και παρέλαβε τον Βασίλη Παλαιοκώστα και τον Αλβανό μαφιόζο Ριζάι Αλκέτ, τους οποίους μετέφερε σε χωράφι κοντά στο νεκροταφείο Σχιστού. Από το σημείο εκείνο οι δραπέτες έφυγαν με μοτοσικλέτες, που τους περίμεναν.

Το ελικόπτερο, το οποίο τους παρέλαβε ενώ προαυλίζονταν, το είχαν μισθώσει από ιδιωτική εταιρία δύο άγνωστοι για λόγους αναψυχής. Ο πιλότος είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από Καραδαμύλη Καλαμάτας για Μαρούσι και Ασπρόπυργο. Οι δύο άγνωστοι, όμως, υπό την απειλή χειροβομβίδας και όπλου, τον ανάγκασαν στη συνέχεια να αλλάξει πορεία για τις φυλακές.

Σύμφωνα με την κατάθεση του πιλότου του ελικοπτέρου, οι δύο "απαγωγείς" είχαν νοικιάσει ξανά το ελικόπτερο μια εβδομάδα πριν την απόδραση. Ο χειριστής ανέφερε, επίσης, ότι φεύγοντας από το ελικόπτερο ο Βασίλης Παλαιοκώστας του πέταξε ένα κομπολόι, λέγοντας "πάρτο για να θυμάσαι τον Παλαιοκώστα".

Πίσω από την απαγωγή Μυλωνά

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας και τρεις συνεργοί του συνελήφθησαν τον Αύγουστο του 2008 για την υπόθεση της απαγωγής του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Γιώργου Μυλωνά στις 10 Ιουνίου, η οποία διήρκεσε 14 μέρες.

Ο κύριος Μυλωνάς ο οποίος επισκέφθηκε μαζί με τη σύζυγό του, το σπίτι όπου κρατείτο,είχε δηλώσε ότι αισθανόταν ανακουφισμένος για την έκβαση της υπόθεσης και συνεχάρη την αστυνομία για την επιτυχία της. Πρόσθεσε δε, ότι κατά τη διάρκεια της ομηρίας του, δεν είχε υποψιαστεί ότι πίσω από την απαγωγή βρισκόταν ο Παλαιοκώστας, και σημείωσε ότι θα ήθελε να συναντήσει και να συνομιλήσει με τους απαγωγείς, κάτι το οποίο έγινε και όπως αποκάλυψε ο κ. Μυλωνάς, ένας εξ αυτών του ζήτησε συγγνώμη.

"Ο Παλαιοκώστας μού είπε να μην του κρατάω κακία, γιατί έκανε τη δουλειά του", ενώ οι δύο πιο νέοι σε ηλικία "ήταν πιο στυγεροί απ’ ότι περίμενα".

Κληθείς να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του Βασίλη Παλαιοκώστα, ο επιχειρηματίας έκανε λόγο για έναν έξυπνο άνθρωπο με οργανωτικό μυαλό και υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Σχολιάζοντας γενικότερα τους χαρακτήρες των δραστών σημείωσε ότι πρόκειται για ασυνείδητα άτομα που δεν έχουν συναίσθηση του τί κάνουν.

Περιγράφοντας τις 13 μέρες που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του, υπογράμμισε ότι οι δράστες δεν είχαν διάθεση να του κάνουν κακό, αλλά το ενδεχόμενο του θανάτου σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά ήταν υπαρκτό.

news 247

Δεν υπάρχουν σχόλια: