Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Η ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Πηγή: http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=20892#20892

ΧΩΡΙΣ ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ

Γράφει: Ο Θύμιος Παπανικολάου

Ο βοναπαρτισμός, μιλώντας με πολιτικούς όρους, αποτελεί το προϊόν ισορροπίας ανάμεσα σε αντίπαλες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις.
Έχουμε π.χ. βοναπαρτιστικές δικτατορίες (πολιτικές οι στρατιωτικές) όταν οι κοινωνικές αντιθέσεις έχουν οξυνθεί και ισορροπούν πολιτικά.
Δηλαδή κανένα από τα αντιμαχόμενα κοινωνικά και πολιτικά στρατόπεδα δεν μπορεί να επιβάλει «ομαλά» τη δική του λύση.
Τότε ξεπετάγεται από το καθεστώς ένας «ισχυρός ανήρ» που επιβάλλει πραξικοπηματικά την πολιτική λύση των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Αυτές οι βοναπαρτιστικές δικτατορίες διαφέρουν από τις φασιστικές δικτατορίες.
Ο φασισμός δεν είναι πραξικόπημα που γεννάει η κοινωνική και πολιτική ισορροπία.
Είναι μαζικό ψυχωτικό κίνημα που έρχεται για να σώσει το καταρρέον σύστημα και να καταστρέψει πλήρως το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα
. Οι Βοναπάρτες ηγέτες στα κόμματα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.
Προβάλλουν ως «ισχυροί άνδρες» που ισορροπούν τις κοινωνικές και πολιτικές αντιθέσεις μέσα στα κόμματα.
Αυτό προϋποθέτει ότι τα κόμματα αυτά έχουν μια ισχυρή λαϊκή δυναμική, είναι δηλαδή μαζικά και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ πολυσελεκτικά.
Η παλίρροια αυτής της μαζικής, λαϊκής δυναμικής τους και της κοινωνικής πολυσυλλεκτικότητας θα τα τίναζε στον αέρα, αν δεν υπήρχε ο ελέω λαού αρχηγός. Αυθεντικό παράδειγμα ενός τέτοιου Βοναπάρτη ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου στην καταιγιστική συγκρότηση και ανάπτυξη του ΠΑΣΟΚ.
Ήταν η ατομική προσφορά σε μια ομαδική ζήτηση. Ο κόμβος ισορροπίας, της συνέχειας και σταθερότητας της χειμαρρώδους έξαρσης του μικροαστικού ριζοσπαστισμού στην Ελλάδα.
Ο Αλαβάνος ήταν μια καρικατούρα Βοναπάρτη. Επεδίωξε να γίνει Βοναπάρτης σε ένα κόμμα με καμία δυναμική μέσα στο λαό, με καμία, πραγματικά ΜΑΖΙΚΗ, πολιτική και οργανωτική υπόσταση.
Χωρίς οι κοινωνικές και πολιτικές αντιπαλότητες εντός του κόμματος, να έχουν ξεπηδήσει από μαζικά κινήματα και να έχουν ζυμωθεί και αναδειχθεί μέσα από αυτά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα αθροιστικό σύνολο ανεξάρτητων «τεμαχίων»: «ομάδων» και «φέουδων» χωρίς καμία επιρροή και δράση μέσα στο λαό, νεκρών και παρακμιακών ομάδων και ποικίλων «παραγόντων»-γραφειοκρατίσκων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα συνονθύλευμα διαφορετικών ιδεολογικών στοιχείων τα οποία δεν σφυρηλατήθηκαν πάνω σε ένα κοινό αμόνι πολιτικής δράσης.
Ένα συνονθύλευμα κρουπούσκουλων που παρασιτούσαν ιδεολογικά, ένα συνονθύλευμα «ναυαγών» και καιροσκόπων, με όλες τις ασθένειες που όλα αυτά συνεπάγονται.
Αυτή η κομματική γελοιογραφία δεν μπορούσε παρά να αναδείξει και τον αντίστοιχο Βοναπάρτη, μια καρικατούρα Βοναπάρτη:
Ίσως να πίστεψε ο Αλαβάνος ότι μπορεί να μιμηθεί τον Ανδρέα ή και να γίνει Ανδρέας.
Οι καρικατούρες είναι πάντα τα κακέκτυπα αντίγραφα των πρωτοτύπων: και σε ιδέες, και σε ηγετική ικανότητα και σε πολιτική και οργανωτική σκέψη. Ο Αλαβάνος αποδείχτηκε ελάχιστος.
Ο Αλαβάνος, προϊόν αυτής της μίζερης και αποσυνθετικής κατάστασης, προσέλαβε τις κρίσεις παρακμής, σαν κρίσεις ακμής.
Πίστεψε, όπως και το τέκνο του, ο Βρούτος (Τσίπρας) την απάτη των δημοσκοπήσεων και ένιωσε Ναπολέων.
Θα μείνουν αξέχαστες οι σηκωμένες γροθιές των αλαζονικών λεονταρισμών του.
Ήταν τέτοια η μέθη και η ζάλη, αυτής της ναρκισσιστικής αλαζονείας τους, από τις δημοσκοπήσεις, που αποδείχτηκαν άνθρωποι που τους έλειπε και η στοιχειώδης πολιτική σκέψη:
ότι δηλαδή αν η πολιτική σου δύναμη τριπλασιάζεται και πολλαπλασιάζεται με τέτοιους ρυθμούς, αυτό θα εκφραζόταν και σε κοινωνικό ορμητικό ρεύμα, σε ικανότητα να κινητοποιείς μαζικά λαϊκά στρώματα…
Ήρθε, όμως, η πραγματικότητα και τους προσγείωσε ανώμαλα, τους τιμώρησε τελεσίδικα. Και ο ηγέτης «Βοναπάρτης» το βάζει στα πόδια, γιατί δεν αντέχει ούτε την κατάρρευση, ούτε τις ευθύνες, ούτε την κριτική…
Και όλοι αναζητούν τις αιτίες, ΟΧΙ στις πολιτικές και οργανωτικές τους ιδέες, στη πρακτική τους (ιδέες και πρακτικές νοσηρής αποσύνθεσης), αλλά σε δυσλειτουργίες οργανωτίστικου χαρακτήρα και σε λάθη «επικοινωνιακά»!!!
Και εδώ αγνοούν το αριστερό αλφάβητο. Η οργάνωση είναι πολιτικό ζήτημα και αντανακλά ΠΑΝΤΑ το είδος των ιδεών μας.
Και ο οργανωτικός τύπος του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη όχι μόνο των νωθρών και διεστραμμένων πολιτικών του ιδεών, αλλά και την ολοκληρωτική αποσύνθεσή του…

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ανεβαίνει ο πήχης για ΑΕΙ - ΤΕΙ


ΣΑΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Εκτοξεύονται οι βάσεις στις Οικονομικές Σχολές. Μικρή άνοδος σε Φυσικομαθηματικά τμήματα και Πολυτεχνεία. Ισορροπία στις Ιατρικές και Παιδαγωγικές. Οριακή πτώση σε Νομικές

Ανοδο των βάσεων στην πλειονότητα των τμημάτων που αγγίζει όλα τα επιστημονικά πεδία δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Την... ανηφόρα παίρνουν οι βάσεις στις Οικονομικές Σχολές, μικρή άνοδος θα υπάρξει σε Πολυτεχνικά τμήματα και Φυσικομαθηματικές σχολές, κυρίως της Αθήνας, ισορροπία στα Ιατρικά, οριακή πτώση σε Νομικά και περίπου στα ίδια με πέρυσι επίπεδα στα Παιδαγωγικά. Μεγαλύτερη θα είναι η άνοδος για τα τμήματα χαμηλών βαθμολογιών.

Ανεβαίνει ο πήχης για ΑΕΙ - ΤΕΙ

Σε γενικές γραμμές το 2009 θα φέρει αύξηση στα μόρια εισαγωγής για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και συνεπώς οι υποψήφιοι, που θα συμπληρώσουν τις επόμενες μέρες τα μηχανογραφικά τους δελτία, καλό θα ήταν να ρίξουν μια ματιά και στις βάσεις εισαγωγής του 2007 προκειμένου να έχουν μια σφαιρική εικόνα, καθώς τα φετινά μόρια θα έχουν μια πορεία ανάλογη εκείνης της χρονιάς.

Μπορεί φέτος η επιλογή των θεμάτων από την πλευρά της Κεντρικής Επιτροπής των Εξετάσεων να ευνόησε τους «αδύνατους» υποψηφίους και να οδήγησε στη μείωση αυτών που έγραψαν κάτω από τη βάση, αλλά αυτό θα επιφέρει και άνοδο των βάσεων στα χαμηλόβαθμα και μεσαία τμήματα.

Ανεβαίνει ο πήχης για ΑΕΙ - ΤΕΙ

Πάντως όσον αφορά την πορεία των βάσεων, δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη, διότι το υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε στη δημοσιότητα και τους βαθμούς πρόσβασης των υποψηφίων, ενώ φυσικά δεν έχουμε στη διάθεσή μας και ένα ακόμη βασικό στοιχείο που είναι οι προτιμήσεις των μαθητών.

Αυτό σημαίνει ότι στο μηχανογραφικό δελτίο οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν τις σχολές λαμβάνοντας υπόψη εκτός από τα μόρια που κατέκτησαν, τις πραγματικές επιθυμίες τους και ανάγκες.

Και φέτος οι υποψήφιοι είναι λιγότεροι από πέρυσι, και μάλιστα κατά πολύ, αφού από τους 90.508 πέρυσι φέτος κατέβηκαν στους 85.354. Γι αυτούς διατίθενται 69.586 θέσεις, κάτι που σημαίνει ότι από την πρώτη «διαλογή» μένουν εκτός ΑΕΙ -ΤΕΙ 15.768 άτομα, αριθμός που θα αυξηθεί σημαντικά όταν προστεθούν και αυτοί που πήραν βαθμούς κάτω της βάσης.

Οσον αφορά τις κενές θέσεις, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα είναι λιγότερες από πέρυσι -που είχαν φτάσει στις 18.435 για όλες τις κατηγορίες των υποψηφίων- και πιθανώς να αγγίξουν τις 10.000-12.000. Σύμφωνα με τα στατιστικά που έδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν ως εξής:

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Νομικές, Φιλοσοφικές, Κοινωνιολογίας, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικά κ.λπ.). Στο πεδίο αυτό έχουμε καλύτερες επιδόσεις στα Αρχαία και κυρίως στις βαθμολογίες από 10 έως 17,9, ενώ οι αριστούχοι (18-20) είναι λιγότεροι από πέρυσι. Ανάλογη είναι η εικόνα και στην Ιστορία. Στις νομικές σχολές οι βάσεις πιθανόν να έχουν μια οριακή πτώση, ενώ στα περιζήτητα παιδαγωγικά οι βάσεις θα κινηθούν στα ίδια με πέρυσι επίπεδα. Μικρή άνοδος προβλέπεται στα τμήματα Φιλολογίας, Διεθνών Σπουδών κ.ά.

Στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Σχολές θετικών επιστημών, Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και Πολυτεχνικές), στα Μαθηματικά οι άριστες βαθμολογίες έχουν ανέβει εντυπωσιακά, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουμε και άνοδο των βάσεων στις Φυσικομαθηματικές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Επίσης ανοδική είναι η τάση αλλά σε μικρότερο βαθμό στις σχολές του ΕΜΠ. Οσον αφορά τα πολυτεχνικά τμήματα της περιφέρειας, η άνοδος των βάσεων δεν θα είναι σημαντική.

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας). Οι αριστούχοι στα μαθήματα βαρύτητας δεν αυξήθηκαν συγκριτικά με πέρυσι, αλλά είναι περισσότεροι οι υποψήφιοι με μεσαίες βαθμολογίες.

Οι υψηλόβαθμες ιατρικές αναμένεται να συγκρατηθούν στα περυσινά επίπεδα. Αντίθετα ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις σε τμήματα των ΤΕΙ, όπως τα νοσηλευτικά και τα υπόλοιπα παραϊατρικά.

Στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο (Οικονομικές σχολές) η άνοδος των βάσεων είναι σαφής στα οικονομικά τμήματα, καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων είναι υψηλότερες από πέρυσι στα κρίσιμα μαθήματα (αρχές Οικονομικής θεωρίας, Μαθηματικά).

Είναι ενδεικτικό ότι το ποσοστό των άριστων βαθμών έφτασε στο 39,61 στα Μαθηματικά από 27,71 πέρυσι, ενώ στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας βαθμούς από 18 έως 20 πήρε το 28,5% (πέρυσι το 23,65%).

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Στο τέλος Αυγούστου οι βάσεις

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για την έκδοση των αποτελεσμάτων επιλογής των εισαγόμενων στην Ανώτατη Εκπαίδευση την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Κατά τα λοιπά χθες οι βαθμοί αναρτήθηκαν σχεδόν σε όλα τα λύκεια της χώρας, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί πλήρως σήμερα ακόμη και για τα πλέον απομακρυσμένα σχολεία.

Σύντομα η μηχανογραφική υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όλων εκείνων που έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις και την Παρασκευή 26 Ιουνίου θα αποσταλούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι σχετικές καταστάσεις, για να προωθηθούν στα Γενικά Λύκεια αρμοδιότητάς τους προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές Βεβαιώσεις Πρόσβασης.

Αποτελέσματα
Επίσης, μέχρι τις 29 Ιουνίου αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα απόλυσης σε όλα τα Γενικά Λύκεια. Οι αντίστοιχες καταστάσεις στα ΕΠΑΛ (Ομάδα Β) προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές Βεβαιώσεις Πρόσβασης αναμένεται να αποσταλούν στις 30 Ιουνίου.

Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου αρχίζουν οι επαναληπτικές εξετάσεις όσων απουσίασαν δικαιολογημένα λόγω ασθένειας από την εξέταση ορισμένων μαθημάτων. Οι εξετάσεις αυτές θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και η βαθμολογία εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί μέχρι την Πέμπτη 16 Ιουλίου.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου περίπου αναμένεται να ανακοινωθούν και οι βαθμολογίες όσων εξετάζονται σε ειδικό μάθημα.

ΝΙΚ. ΤΡΙΓΚΑ, ΜΙΧ. ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ, Μ. ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ, Κ. ΡΟΒΒΑ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Υπό κράτηση ο 47χρονος για τη φωτιά στον Υμηττό

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Την κράτηση του 47χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος εμπορίας όπλων στην Αργυρούπολη, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό στη μεγάλη πυρκαγιά του Υμηττού την περασμένη Δευτέρα, διέταξε ο ανακριτής στον οποίο οδηγήθηκε χτες.


5.000 στρέμματα έκανε στάχτη η φωτιά στον Υμηττό
5.000 στρέμματα έκανε στάχτη η φωτιά στον Υμηττό

Ο 47χρονος συνελήφθη προχτές το βράδυ από αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, την ώρα που έφτασε αεροπορικώς από Ρόδο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η Πυροσβεστική, ήταν με το αυτοκίνητό του στην Ανω Γλυφάδα την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά και αμέσως μετά έφυγε άρον άρον. Η πυρκαγιά αποτέφρωσε 5.000 στρέμματα δάσους και απείλησε κατοικημένες περιοχές, γι αυτό και ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος του για εμπρησμό από πρόθεση σε δάσος από ιδιοτέλεια, η οποία έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και κρατείται για να οδηγηθεί πάλι τη Δευτέρα στον ανακριτή.

Εν τω μεταξύ χτες εκδηλώθηκε μια ακόμα πυρκαγιά στην Αττική, στην περιοχή Καπεταναίοι στο Αυλάκι. Η φωτιά ξεκίνησε από ξερά χόρτα, αλλά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική. Σε ύφεση είναι από χτες το πρωί και η πυρκαγιά που ξέσπασε προχτές σε δασική έκταση στα Κωσταίικα Αιτωλοακαρνανίας.

Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος αισιοδοξούν ότι σήμερα θα είναι μια καλύτερη μέρα. Και αυτό γιατί η ΕΜΥ προβλέπει εξασθένηση των ανέμων και βροχές, κάτι που ρίχνει τον βαθμό επικινδυνότητας για πρόκληση πυρκαγιών, από τα όρια συναγερμού (βαθμός 4) στον βαθμό 2.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Νέα ψυχρολουσία ΣΤΟΝ ΠΑΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Ο Ενχελαρ σε προσπάθεια του Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού από την "ήττα" στην υπόθεση Μέλμπεργκ από τον "αιώνιο" αντίπαλο, ήρθε το δημοσίευμα του vi.nl να τους δώσει ένα νέο "χτύπημα". Σύμφωνα λοιπόν με την ολλανδική ιστοσελίδα ο Ορλάντο Ένχελααρ αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αϊντχόφεν!
"Η Αϊντχόφεν κέρδισε μια σπουδαία μάχη. Ο Ένχελααρ θα υπογράψει με την Αϊντχόφεν συμβόλαιο διάρκειας τριών ή τεσσάρων ετών. Η μεταγραφή θα κοστίσει 4 εκατ. ευρώ", αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα το οποίο στη συνέχεια τονίζει:
"Ο Παναθηναϊκός ήταν κι αυτός αναμεμιγμένος στην περίπτωση του 29χρονου Ένχελααρ, όμως η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε δεν είναι πλέον επιλογή του διεθνούς μέσου, που προτιμά να συνεργαστεί ξανά με τον κόουτς Φρεντ Ρούτεν".
Ο Ρούτεν ήταν ο προπονητής της Τβέντε, από την οποία έφυγε ο Ένχελααρ για να πάει στη Σάλκε.
Πλέον αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση του επίσημου Παναθηναϊκού, ο οποίος δια στόματος Χενκ Τεν Κάτε είχε σπεύσει να καθησυχάσει τους οπαδούς του "τριφυλλιού" για την πορεία της ενίσχυσης του συλλόγου...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εννιάχρονες πνίγηκαν στην πισίνα κατασκήνωσης

Σάββατο, 20 Ιούνιος 2009


Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο μικρά κορίτσια σε ιδιωτική κατασκήνωση στην περιοχή Βελίκα, στη Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο μικρά κορίτσια έπαιζαν στην πισίνα της κατασκήνωσης, όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πνίγηκαν...Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο, όμως δεν κατέστη δυνατό να επανέλθουν τα δύο παιδιά.
Οι σοροί των παιδιών μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους ιδιοκτήτες της κατασκήνωσης και τον υπεύθυνο της πισίνας.totefteri.blogspot.com
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στους δρόμους και σήμερα η ιρανική αντιπολίτευση

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Η αντιπολίτευση στο Ιράν δεν προτίθεται να ματαιώσει τις σημερινές διαδηλώσεις, αψηφώντας τις επιθυμίες του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι.

Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, στέλεχος της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι η συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 2.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), στην πλατεία Ενκελάμπ της Τεχεράνης, θα γίνει κανονικά. Διοργανωτής της συγκέντρωσης είναι ο μεταρρυθμιστής υποψήφιος για την προεδρία της χώρας, Μεχντί Καρουμπί, ο οποίος συμμερίζεται την πεποίθηση του συνυποψηφίου του, Μιρ Χοσείν Μοσαβί, ότι διεπράχθη νοθεία στις εκλογές.

Η ιρανική κυβέρνηση, κάλεσε τον Μοσαβί να παραδεχτεί την ήττα του και να σταματήσει να υποκινεί "παράνομες" συγκεντρώσεις,

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Περιπέτεια στον αέρα για τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ

ΣΑΒΒΑΤΟ 209 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Προσγείωση ασφαλείας, στο αεροδρόμιο του Βαν Νάις, στο Λος Άντζελες, έκανε το αεροσκάφος που μετέφερε τον πάλαι ποτέ σταρ των ταινιών δράσης και νυν κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.

Δέκα λεπτά πριν την προγραμματισμένη προσγείωση στη Σάντα Μόνικα, κοντά στο σπίτι του κυβερνήτη της πολιτείας, ο πιλότος είδε να βγαίνουν καπνοί από τα όργανα ελέγχου και αποφάσισε να κατεβάσει το αεροσκάφος. Μετά από μία "γρήγορη, απότομη, αλλά ασφαλή" προσγείωση -όπως τη χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Σβαρτζενέγκερ-, ο πολιτικός και ηθοποιός γύρισε σπίτι του.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Από μια άλλη οπτική γωνία

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.6.2009



Του συνεργάτη μας
Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΔΗΜΜΟΣ)

Η χώρα μας από την λειτουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους, πέρασε από πολλά στάδια τρόπου διοίκησης.
Το τίμημα της ελευθερίας ήταν βαρύ.
Χύθηκε αρκετό αίμα έως ότου πετύχαμε την ανεξαρτησία μας. Μια ανεξαρτησία που ήταν υπό την κηδεμονία των ξένων δυνάμεων και με ύπατο αρμοστή τον ξενόφερτο Μονάρχη.
Ήρωες φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και εκτελέστηκαν, λόγω της φιλελεύθερης ιδεολογίας τους.
Χαρακτηριστική η περίπτωση του ήρωα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος πλήρωσε με απάνθρωπες συνθήκες φυλάκισης.
Πέρασε η Ελληνική Πολιτεία πολλές ταλαιπωρίες. Δεν ήταν τόσο εύκολη η υποταγή των Ελλήνων στις «προστάτιδες» δυνάμεις και τον εντολοδόχο τους.
Έγιναν δήθεν δημοψηφίσματα, κατά βάση νόθα, για να νομιμοποιηθεί η Μοναρχία.

Έγιναν επαναστάσεις. Έγιναν στάσεις. Έγιναν εμφύλιες συρράξεις.
Είχαμε στο πέρασμα των χρόνων απίστευτους σατραπισμούς απ’ τους ανθέλληνες Μονάρχες.
Παραβίαζαν τη λαϊκή θέληση και απέπεμπαν εκλεγμένους και δημοφιλείς Πρωθυπουργούς.
Επενέβαιναν στον σχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου.
Η συμπεριφορά των Μοναρχών της Ελλάδος δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της Ευρώπης.
Για να επιβληθεί η εξουσία των Μοναρχών θυσιάστηκαν πολλοί πατριώτες.
Φυλακίσεις, εκτοπίσεις, εξορίες και εκτελέσεις συνθέτουν τον τρόπο άσκησης της εξουσίας απ’ τους Μονάρχες.
Μοναδικός τους σκοπός και στόχος η υποταγή του Ελληνικού λαού σε ξενόφερτους εξουσιαστές.
Στο πλευρό του Μονάρχη υπήρχαν πρόθυμοι «Έλληνες» για να τον υπηρετήσουν.
Μεγάλος συμπαραστάτης η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Χαρακτηριστικές στιγμές της συμπεριφοράς των Ιεραρχών είναι το «ανάθεμα» στον Βενιζέλο. Το πολυχρόνιο της υποταγής και το σύνθημα τους «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» που είναι και το πιο πρόσφατο.
Για να φτάσουμε σήμερα στο ελεύθερο δημοκρατικό πολίτευμα δεν ήταν εύκολος δρόμος.
Τα «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» ήταν η Δαμόκλειος Σπάθη στο κεφάλι κάθε υπερήφανου Έλληνα.
Ήταν μάλιστα τόσο σφιχτό το δέσιμο Μοναρχίας και των Ιεραρχών που μας ζητούσε και πιστοποιητικό θρησκευτικής πίστης.
Πρόσφατο είναι το γεγονός του αγώνα των Ιεραρχών για την αναγραφή του θρησκεύματος στις Αστυνομικές Ταυτότητες.
Ήθελαν καταναγκαστικά δημόσια δήλωση θρησκευτικής πίστης, για να την ελέγχουν οι Αστυνομικές Αρχές.
Η Μοναρχία έφυγε. Στους κόλπους της Ιεραρχίας άρχισε να φυσάει άνεμος που μας δίνει δικαίωμα αισιοδοξίας.
Η στάση υπερτριάκοντα Ιεραρχών, στο θέμα του Μητροπολίτη πρώην Αττικής, είναι ένα φωτεινό σημάδι.
Η στάση και η συμπεριφορά του σημερινού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος μας δίνει το δικαίωμα στην ελπίδα.

Αυτά, όσο περιληπτικά μπορούσα, για να καταδείξω την κατάσταση που παρουσίαζε η Ελλάδα μέχρι σήμερα.
Φτάσαμε να έχουμε ελεύθερο δημοκρατικό πολίτευμα όταν όλες οι ιδεολογίες και οι πολιτικές τάσεις κυκλοφορούν ελεύθερα.
Φτάσαμε στο σημείο να μη μας ζητούν πιστοποιητικά κοινωνικών ή θρησκευτικών φρονημάτων.
Φτάσαμε στο σημείο να μη μας ζητούν «υπεύθυνες δηλώσεις» πίστης και αφοσίωσης στην εξουσία.
Για να γίνουν όλα αυτά κάποιοι θυσιάστηκαν. Κάποιοι εξορίστηκαν. Κάποιοι δεν διορίστηκαν στο Δημόσιο. Κάποιοι δεν μπόρεσαν να πάρουν διαβατήριο για το εξωτερικό, για να παρακολουθήσουν έστω έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Υπέστησαν πολλά και πολλοί Έλληνες.
Έτσι για να καταλήξω και σήμερα, νιώθω θλίψη και απογοήτευση όταν ακούω για αποχή απ’ τις κάλπες.
Ένα αγαθό, ποτισμένο με αίμα και βασανιστήρια, το περιθωριοποιούμε λες και ήταν εύκολη προσφορά.
Είναι κρίμα, μεταξύ των είκοσι επτά εκλογικών σχηματισμών να μην μπορούμε να βρούμε έναν που να βρίσκεται πλησιέστερα προς τις απόψεις μας.
Ήταν, αυτό που έγινε μια ατυχής στιγμή για τους Έλληνες, η οποία ευχόμαστε να μη ξανασυμβεί.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Αυτός δεν είχε ψυχή;

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΥΟΝΙΟΥ 2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Με περίεργο τρόπο αντιλαμβάνονται πολλοί σε τούτο τον τόπο και τις δημοκρατικές ευαισθησίες και το δικαίωμα στη ζωή, την αντίθεση στη βια και την βαρβαρότητα και την υποχρέωση κάθε αληθινού δημοκράτη να αντιδρά σε όλες τις μορφές της, οποθενδήποτε και αν προέρχονται και οποιοδήποτε και αν είναι το θύμα τους.

Πολύ καλά έκαναν όσοι ξεσηκώθηκαν μετά την δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό που λειτούργησε ως κουμπουροφόρος. Κι εγώ μαζί τους ήμουνα. Τα γραπτά άλλωστε μένουν.

Θα περίμενα όμως και τώρα, που οι άνανδροι δολοφόνοι, με μυαλό ...σεχταρισμένο, που παριστάνουν δήθεν τους «αντάρτες πόλεων», δολοφόνησαν εν ψυχρώ και με φρικώδη βαρβαρότητα έναν σαραντάχρονο αστυνομικό, πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, να επιδειχθεί η ίδια ευαισθησία. Να βγουν στους δρόμους οι ίδιοι άνθρωποι, σε όποιο κόμμα και αν πιστεύουν και να διαδηλώσουν την αντίθεση τους σε αυτή την εγκληματική δράση.

Δεν αρκούν οι τυποποιημένες δηλώσεις «καταδίκης» που εκδίδουν τα κόμματα.

Αλλά δυστυχώς δεν εκδηλώνεται τέτοια ευαισθησία ούτε από τα κόμματα τους ευρύτερου αριστερού φάσματος –ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ- ούτε καν από το κόμμα που κυβερνά.

Και μετά θα αναρωτιέστε όλοι μαζί γιατί «φουσκώνει» η ακροδεξιά. Γιατί της αφήνετε το πεδίο ελεύθερο. Γιατί αυτό το θύμα των άνανδρων δολοφόνων θα το «υιοθετήσουν» οι χρησαυγίτες, μαζί με κάτι ακραίους εργατοπατέρες των αστυνομικών υπαλλήλων. Και, φυσικά, θα το κάνει σημαία ο Καρατζαφέρης.

Αν σε αυτή τη στιγμή το κόμμα σας κ. Πρόεδρε, δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί αυτό το απλό πράγμα, ότι δηλαδή θα έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία και να καλέσει όλους σε μια πολιτική εκδήλωση καταδίκης της τρομοκρατίας, με άμεση κινητοποίηση των πολιτών, όπως έχει γίνει σε τόσες άλλες χώρες, τότε ίσως έχει δίκιο ο κ. Μανώλης που προτείνει να το διαλύσετε το μαγαζί.

Να τους χαίρεστε και τον Ζαγορίτη και την επί του πολιτικού σχεδιασμού Φεβρωνία σας, η μόνη έγνοια των οποίων φαίνεται ότι είναι πως θα εξασφαλίσουν καμία πρόσκληση στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Εκτός πια και αν κρίνετε ότι ...δεν αξίζει τον κόπο να επιχειρηθεί μια λαϊκή καταδίκη της τρομοκρατίας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Για όνομα, κύριε Διοικητά!


ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Article Author: ΠΟΛΙΤΕΙΑ / ΒΕΤΑ ΧΑΪΛΑΤΖΙΔΟΥ

Μια ακόμη (ανταπαντητική) επιστολή του Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης, αλλά για την ταμπακιέρα (το Κέντρο Μαστού) κουβέντα
Έναν ιδιόμορφο διάλογο, μέσω απαντητικών και ανταπαντητικών επιστολών έχουμε ανοίξει με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης, με αφορμή ένα σχολιάκι μας περί των ματαιωθέντων (δια λόγους ανωτέρας βίας, όπως μας διευκρίνισε) ραντεβού του με τις εκπροσώπους των φορέων που παλεύουν για τη δημιουργία Κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο. Μας γράφει λοιπόν στη νέα του επιστολή: Κατ’ αρχήν χαίρομαι που αναλάβατε τη δημοσιογραφική ευθύνη, αποδεχόμενοι εμμέσως πλην σαφώς, ότι πριν προβείτε στη δημοσίευση του αρχικού σχολίου σας καλόν θα ήταν να διασταυρώσετε την πληροφόρηση σας, απευθυνόμενοι και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Σας ευχαριστώ, εξάλλου, που αναγνωρίζετε την ευθιξία μου να μην κωφεύω σε οποιοδήποτε δημοσίευμα και αυτό μου δημιουργεί την πεποίθηση ότι κανείς λόγος δεν υπάρχει να μην συνεργαζόμαστε για την προώθηση του κοινού καλού. Δεν κατανοώ όμως για ποιους λόγους, επιμένετε να οχυρώνεστε πίσω από την κίνηση για τη δημιουργία Κέντρου Μαστού και να πυροβολείτε με τις σφαίρες της παραπληροφόρησης το νοσηλευτικό μας ίδρυμα, φθάνοντας στο σημείο να γράφετε στην κατακλείδα της ανταπάντησής σας ότι, «το Νοσοκομείο μας δεν είναι σε θέση να σώσει ζωές»!!! Σκεφθείτε, λοιπόν, ποια υπηρεσία προσφέρετε στον τόπο διατυπώνοντας με τρόπο ακραίο και προσβλητικό για το κύρος των εργαζόμενων (ιατρών και νοσηλευτών) μια τέτοια άποψη, τη στιγμή που εκατομμύρια συμπατριωτών μας και όχι μόνον, το διαβάζουν και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή, όπου η τουριστική περίοδος αρχίζει! Τέλος σας καθιστώ σαφές ότι δεν έχω τη διάθεση να σας ακολουθήσω σε μια τέτοια τακτική, ούτε να συναινέσω σε οιαδήποτε άλλη επιδίωξη σας, πέραν των συμφερόντων του Νοσοκομείου, που εγκαρδίως υπηρετώ και που φυσικά ταυτίζονται τα συμφέροντα του λαού. Τα ίδια συμφέροντά σας παρακαλώ να αποδείξετε ότι και εσείς εμπράκτως και χωρίς προκαταλήψεις υπηρετείτε. Σας ευχαριστώ και πάλι για τη φιλοξενία, ευελπιστώντας ότι θα έχουμε μια αγαστή συνεργασία. Μετά τιμής Δημήτριος Ι. Παπαδημόπουλος ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν. Κατερίνης

Για όνομα, κύριε Διοικητά! Τόσα χρόνια είχαμε την εντύπωση ότι γράφουμε σε καλά ελληνικά, αφού ποτέ δεν έτυχε να παρεξηγηθούν τα κείμενά μας, όσο (σας διαβεβαιώνω) αλληγορικά κι αν ήταν, όσην δηκτική ειρωνεία κι αν εμπεριείχαν. Εξ ου και η έκπληξή μας για το πώς, ενώ όλος ο καυγάς γινόταν για το πάπλωμα, δηλαδή (ως αιτία και αφορμή και πολύ συγκεκριμένα) για την απουσία (στελεχωμένου με ειδικό και επαρκές προσωπικό και εξοπλισμένου με όλα τα σύγχρονα, απαραίτητα μηχανήματα) Κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο Κατερίνης, εσείς εκλάβατε ως αφοριστική εκτίμηση τη διατύπωση ότι «το νοσοκομείο μας δεν είναι σε θέση να σώσει ζωές, γιατί του λείπουν μηχανήματα και προσωπικό»! Αφού όμως, παρανοήσατε τα γραφόμενά μας (κι επειδή ο διάλογός μας είναι δημόσιος και μας ενδιαφέρουν όσοι, εκ των αναγνωστών μας, δεν έχουν ακόμη εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος που, επαναλαμβάνουμε, δεν ήταν ποσώς τα ματαιωμένα ραντεβού), επαναδιατυπώνουμε κύριε Διοικητά: Περιμένουμε εναγωνίως κάποιος (διορισμένος ή αιρετός) να θιχτεί προσωπικά επειδή: -την ώρα που 1 στις 9 γυναίκες που γεννιούνται σήμερα θα πάθει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της, -την ώρα που ο αριθμός των νέων γυναικών στις οποίες διαγιγνώσκεται καρκίνος του μαστού αυξάνεται (35% είναι κάτω από 55 ετών και 12% είναι κάτω από 45), -την ώρα που το 90% του συνόλου των περιστατικών καρκίνου του μαστού μπορούν να αντιμετωπιστούν αν ανιχνευθούν και θεραπευθούν έγκαιρα και -την ώρα που η αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού απαιτεί την ύπαρξη εξειδικευμένου, διεπιστημονικού Κέντρου Μαστού (για τακτικό προληπτικό έλεγχο, σωστή διάγνωση και θεραπεία με συστηματικό τρόπο), το νοσοκομείο Κατερίνης δεν το διαθέτει. Στο νοσοκομείο Κατερίνης (αρμόδιο όχι μόνο για την κλινική περίθαλψη των περίπου 130.000 κατοίκων του νομού, αλλά και για την πρωτοβάθμια φροντίδα της υγείας τους και για την πρόληψη) δεν υπάρχει ένα Κέντρο Μαστού. Ένα Κέντρο, με όλα τα απαραίτητα, σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, με εξειδικευμένους στη χειρουργική του μαστού γιατρούς, με ακτινολόγους, παθολόγους-ογκολόγους, παθολογοανατόμους και νοσηλευτές, αλλά και ειδικούς στην ψυχο-ογκολογική συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη και νε ό,τι τελοσπάντων επιβάλλει η σύγχρονη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας που τροφοδοτείται και γιγαντώνεται από ένα σωρό παράγοντες, πολλοί από τους οποίους θα ακυρώνονταν για τα καλά, αν πιάναμε από τ’ αυτί, όσους κερδοσκοπούν σε βάρος της δημόσια υγείας. Εμείς, κύριε Διοικητά, όσο και όπως μας το επιτρέπει αυτό το δημόσιο βήμα που διαθέτουμε (η εφημερίδα μας), προσπαθούμε να υπηρετούμε τα συμφέροντα του «λαού», όπως λέτε, αυτών, δηλαδή, των πολλών, που πληρώσανε και πληρώνουνε από την τρύπια τσέπη τους για να υπάρχει Εθνικό Σύστημα Υγείας, γιατί δεν είναι σε θέση να πληρώνουνε ακριβά ιδιωτικά ιατρικά κέντρα κι όταν το αποτολμούν φθάνουν μόνο μέχρι εκείνα που δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Και το κάνουμε χωρίς προκαταλήψεις. Εννοώντας ότι, κανείς δεν μπορεί να μας προκαταβάλλει, λέγοντάς μας ότι το δημόσιο δεν έχει χρήματα (είδαμε πώς τα σκορπά και πώς τα σπαταλά) για να φτιάξει Κέντρο Μαστού στο νοσοκομείο Κατερίνης, ούτε στο υπάρχον (το παλιό), ούτε στο πολυαναμενόμενο καινούργιο. Και ευτυχώς, τέτοιες «προκαταλήψεις» δεν φαίνεται να έχουν και οι χιλιάδες των Πιεριέων που έβαλαν την υπογραφή τους στο κείμενο διεκδίκησης του Κέντρου Μαστού. Επίσης, καλή η προσπάθεια να συμπεριλάβετε στην αφοριστική του κειμένου μας διάγνωσή σας και το ότι προσβάλλαμε το κύρος των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου της Κατερίνης, προκειμένου να τους χρεώσετε την κρατική ανεπάρκεια και να τους θέσετε απέναντί μας. Ή να θέσετε εμάς απέναντί τους. Πλην όμως, ματαιοπονείτε. Είναι πολύ φρέσκια ακόμη η είδηση της καταδίκης της χώρας μας από τη Ε.Ε, για το απάνθρωπο, και πέραν κάθε λογικής, ωράριο των λιγοστών νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών. Έχουμε κάνει πάρα πολλά ρεπορτάζ (και τοπικά) για το θέμα, άρα δεν συντρέχει κανένας λόγος (ακόμη κι αν είχαμε αφελή πρόθεση) να προσβάλλουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας. Τέλος και προς αποφυγήν άλλης παρεξηγήσεως, σημειώνουμε πως, κατά τη ταπεινή μας εκτίμηση, οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των χιλιάδων Πιεριέων, που έχουν ενώσει τη φωνή τους με τη φωνή των φορέων που διεκδικούν τη δημιουργία Κέντρου Μαστού στο νοσοκομείο Κατερίνης, πρωτίστως απευθύνονται και αφορούν, όχι τη φυσική ηγεσία του νοσοκομείου, αλλά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την κυβέρνηση, που παίρνει τις αποφάσεις και τους πολιτικούς εκπροσώπους του νομού, που πρέπει να την οδηγούν (και να τη πιέζουν όταν χρειάζεται) να παίρνει τις σωστές αποφάσεις.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Με οραματισμούς χτίστηκε το νέο μουσείο της Ακρόπολης!!! (με σχέδια των Καραμανλήδων;)

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

.
Η Μελίνα το γύρισε σε ταινία σε σενάριο Χατζηγάκη.


Τα χρήματα μάλλον εκταμιεύτηκαν από τα ταμεία της ΝΔ και ΟΧΙ από χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.

Αυτοί μας κυβερνάνε ακόμα με τέτοια παραμύθια. Μπράβο μας!!!

Νάσος
---------------------------------------------------------------------------------------------------

ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ: "ΟΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΩΣΤΟΣΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ Ν.Δ. ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ"!!! (krogias)


Τόλμησε! Είχε το θράσος να το πει, φτύνοντας στα μούτρα όλη την Ελλάδα και φτύνοντας στα μούτρα ακόμη και την ΜΕΛΙΝΑ!

Ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Τι έγινε το 2003, όταν το έργο ήταν πλέον ώριμο προς υλοποίηση, μετά από χρόνια αγώνων με απαλλοτριώσεις, μελέτες, εκατοντάδες τεχνικά προβλήματα, ΑΓΩΓΕΣ που το καθυστερούσαν!

Ποιος είναι αυτός που το 2003 κατέθεσε αγωγή κατά του έργου, αλλά το 2004, όταν έγινε υφυπουργός την απέσυρε; Διαβάστε αναλυτικά:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης δεν είναι απλώς ένα ειδικό οικοδομικό έργο. Η κατασκευή συνδέεται άμεσα με το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και με τη στρατηγική που χαράχθηκε και εφαρμόζεται για το θέμα αυτό από τη Μελίνα Μερκούρη ως Υπουργό Πολιτισμού. Το θέμα τέθηκε από την ίδια για πρώτη φορά στην Διάσκεψη της UNESCO στο Μεξικό το 1982. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνειδητοποίησε την σχέση των δύο ζητημάτων (Μουσείο και διεκδίκηση γλυπτών) πολύ αργά, μόλις το καλοκαίρι του 2007 όταν ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά το πέρας επίσκεψής του στο Νέο Μουσείο, συνέδεσε τα δύο θέματα.

Α' Φάση

Η συζήτηση για την ίδρυση του Μουσείου είχε ξεκινήσει από το 1977 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος είχε προκρίνει και την συγκεκριμένη θέση, το δημόσιο κτήμα Μακρυγιάννη. Οι άλλες υποψήφιες θέσεις ήταν η θέση όπου βρίσκεται το εστιατόριο Διόνυσος και η θέση της Κοίλης. Όμως η προσπάθεια για την ανέγερση του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως στην θέση Μακρυγιάννη, ξεκίνησε κατ' ουσίαν από την Μελίνα Μερκούρη το 1989, και μπήκε στην τελική ευθεία 10 χρόνια μετά. Η Μελίνα ήταν αυτή που ενεργοποίησε την όλη συζήτηση και της προσέδωσε δυναμική από το 1982. Στην δεκαετία του 1980 έγιναν οι πρώτες ανασκαφικές τομές στο οικόπεδο Μακρυγιάννη και διενεργήθηκε πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ο οποίος απέβη άγονος.

Β' Φάση

Το 1994-95 διενεργήθηκε από το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη ο πρώτος Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός, ο οποίος αφορούσε στο κτήριο αλλά και στην επιλογή της θέσης ανάμεσα στις τρεις που αναφέρθηκαν. Το πρώτο βραβείο απενεμήθη στη μελέτη των ιταλών αρχιτεκτόνων Nicolleti - Passarelli, οι οποίοι πρότειναν και την θέση Μακρυγιάννη. Ακολούθησε η συστηματική ανασκαφική έρευνα του οικοπέδου Μακρυγιάννη η οποία απέδωσε πολύ πυκνά και πολύ σημαντικά αρχαία ερείπια. Συγκεκριμένα μία γειτονιά των Αθηνών της ύστερης αρχαιότητας και των πρώτων παλαιοχριστιανικών αιώνων, η οποία πουθενά αλλού στην πόλη δεν είχε διατηρηθεί.

Το 1999 το Υπουργείο Πολιτισμού (υπουργός Ελ. Παπαζώη) αποφάσισε τη μη εφαρμογή της μελέτης των Nicolleti - Passarelli λόγω των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν. Τον Ιούνιο 1999 συγκροτήθηκε με υπουργική απόφαση ειδική επιστημονική επιτροπή προκειμένου να γνωμοδοτήσει στην υπουργό κατά πόσον ήταν δυνατή η κατασκευή του Μουσείου στον συγκεκριμένο χώρο. Η επιτροπή εισηγήθηκε τη δυνατότητα συνύπαρξης των αρχαιοτήτων με το κτήριο του Μουσείου. Η εισήγηση της επιτροπής συζητήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Οκτώβριος 1999) το οποίο ομοφώνως και την απεδέχθη.

Γ' Φάση

Από τότε χρηματοδοτήθηκαν οι εξής ενέργειες:

  1. Η ολοκλήρωση της εκτεταμένης ανασκαφής (περίπου 5 στρέμματα) και η απόλυτη προστασία των αρχαιοτήτων οι οποίες αποκαλύφθηκαν.
  2. Αναδιοργάνωση του ΟΑΝΜΑ, τοποθετείται πρόεδρος ο καθ. και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Δ. Παντερμαλής (υπουργός Θ. Πάγκαλος).
  3. Η διοργάνωση και διεξαγωγή του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού (υπουργός Θ. Πάγκαλος, Απρίλιος - Νοέμβριος 2000).
  4. Ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ορισμός διεθνούς κριτικής επιτροπής, απόδοση του πρώτου βραβείου στην πρόταση Tschumi - Φωτιάδη (υπουργός Ε. Βενιζέλος, Νοέμβριος 2000- Μάρτιος 2004). Ολοκλήρωση της προμελέτης και της μελέτης από την ομάδα Tschumi - Φωτιάδη. Η συνολική μελέτη εφαρμογής, καθώς και η μελέτη κατάχωσης των υποκειμένων αρχαιοτήτων εγκρίθηκαν από το ΥΠ.ΠΟ. τον Ιούνιο του 2003, ενώ με σχετική νομοθετική πράξη (Νοέμβριος 2003) επικυρώθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η έκδοση αδείας για την ανέγερση του κτηρίου.
  5. Η πραγματοποίηση των εργασιών υποθεμελίωσης από ανάδοχο που επελέγη με σχετικό διαγωνισμό.
  6. Η μελέτη και επεξεργασία του Μουσειολογικού και Εκθεσιακού Προγράμματος σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική μελέτη.
  7. Η κήρυξη και ολοκλήρωση (μαζί με τις κατεδαφίσεις) όλων των αναγκαίων απαλλοτριώσεων γειτονικών πολυκατοικιών και οικιών ώστε να δημιουργηθεί ο αναγκαίος για το Μουσείο ζωτικός χώρος.
  8. Η οργάνωση -πραγματοποίηση και ολοκλήρωση του Διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου κατασκευής του έργου (η σύμβαση υπεγράφη το Νοέμβριο του 2005 από τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Π. Τατούλη).

Δικαστικά προβλήματα - Χρηματοδότηση

Σε πρώτη φάση το έργο χρηματοδοτήθηκε από τους εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αφ' ενός μεν γιατί εκκρεμούσε η ολοκλήρωση της μελέτης και της ανασκαφής, αφ' ετέρου δε διότι τόσο η κήρυξη και η ολοκλήρωση των μεγάλων απαλλοτριώσεων, όσο και η χωροθέτηση του Μουσείου, σε σχέση με τα αρχαιολογικά ευρήματα, είχαν προκαλέσει μεγάλο αριθμό δικών, όχι μόνον στο ΣτΕ, αλλά και στα ποινικά δικαστήρια (το σύνολο των μηνύσεων ξεπέρασε τις εκατό. Για όλες τις υποθέσεις εκδόθηκαν απαλλακτικά βουλεύματα). Πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκέλος των ποινικών διώξεων έπαιξε ο πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού Π. Τατούλης, μετά από μηνυτήρια αναφορά του οποίου, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του τότε και τώρα Προέδρου του ΟΑΝΜΑ, των τότε μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού, κατά των μελών της Επιτροπής του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και στελεχών του ΥΠ.ΠΟ.

Εξ αιτίας των ανωτέρω, είχε κριθεί ότι οι ροές χρηματοδότησης έπρεπε να ελέγχονται αποκλειστικά από το Ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα όμως είχαν διαμορφωθεί όλες οι προϋποθέσεις και στο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ώστε με ωριμότητα και χωρίς εκκρεμότητες ως προς τις μελέτες, τις απαλλοτριώσεις και τη χωροθέτηση, να προχωρήσει η ένταξη και χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός». Μετά την επίλυση όλων των σχετικών θεμάτων, το Σεπτέμβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησε να χρηματοδοτήσει το έργο εντάσσοντάς το στο Γ΄ ΚΠΣ.

Με αυτή την διαδικασία ξεπεράσθηκαν τα χιλιάδες τεχνητά εμπόδια, που σε μεγάλο βαθμό οφείλονταν και στην τακτική της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, και εξασφαλίσθηκε η χρηματοδότηση του έργου την οποία χρησιμοποιεί η σημερινή κυβέρνηση. Όταν, τον Νοέμβριο 2005 ο κ. Τατούλης ως Υπουργός πλέον αναγκάσθηκε να καταθέσει στην ειδική ανακρίτρια, η οποία χειριζόταν το θέμα της μηνυτήριας αναφοράς του (Αρειος Πάγος 2002), στην ουσία αναίρεσε την αρχική του αναφορά, ομολογώντας ότι ως βουλευτής αντιπολίτευσης ήταν παραπληροφορημένος και ότι καμία καταστροφή αρχαιοτήτων δεν έχει συμβεί.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΑΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
http://parthenon-sculptures.blogspot.com/

Εθνική ομοψυχία γύρω από την υπόθεση των Μαρμάρων



"

"πολλές γκρίζες υποθέσεις που χρήζουν εισαγγελικής έρευνας"....


ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 (ΛΕΥΤΕΡΙΑ)
Μετά την συνέντευξη τύπου του συλλόγου εξεδόθη το παρακάτω δελτίο τύπου :

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

«ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ»

ΠΛΗΡ. 6932214267

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Δικαιούχων παραλιακού οικισμού «Ολυμπιάδα» ιδρύθηκε πριν λίγους μήνες και εγκρίθηκε το καταστατικό του από το πρωτοδικείο Κατερίνης τον Απρίλιο. Μοναδικός γνώμονας του Συλλόγου θα είναι να συνδράμει καθοριστικά τόσο στην υφιστάμενη Δημοτική Αρχή, όσο και στις επόμενες Δημοτικές Αρχές, προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά αυτή η μεγάλη πρόκληση για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου μας, δηλαδή την αξιοποίηση του Παραλιακού Οικισμού Ολυμπιάδα.

Ταυτόχρονα, όμως θα μπορεί να εγγυηθεί αυτή την εξέλιξη επί τη βάσει κανόνων διαφάνειας και παρεμβάσεων που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα όλων των δικαιούχων, απεμπολώντας την οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή να ασυδοτεί.

Όπως γνωρίζεται όλοι σ’ αυτόν εδώ τον χώρο πριν οχτώ μήνες τοποθετήθηκε με την παρουσία του πρώην Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης η θεμέλιος λίθος στις 3 Νοέμβριου 2008 και ο Δήμαρχος Κορινου στην τοποθέτηση του είπε χαρακτηριστικά «με τη σημερινή τελετή εγκαινιάζουμε την έναρξη των έργων υποδομής στον Οικισμό». Σήμερα οχτώ μήνες μετά ομολόγει πως δεν υπάρχουν εφαρμόσιμες μελέτες στη διάθεση της Δημοτικής Επιχείρησης. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν η τελετή θεμελίωσης που είθισται να έπεται της δημοπράτησης των έργων ήταν απλά μία επικοινωνιακή φούσκα.

Ερχόμαστε στο σήμερα, δηλαδή στην πραγματοποίηση των μελετών για τα έργα Ύδρευσης, Οδοποιίας και Αποχέτευσης. Αποτελεί κοινή πιστή, όπως αυτό προκύπτει από τα παραστατικά της δημοτικής επιχείρησης πως για τις συγκεκριμένες μελέτες καθώς και για κάποιες άλλες δαπανήθηκαν στο παρελθόν 300.000.000 δρχ. Η σημερινή διοίκηση με ελαφρά τη καρδία προσπάθησε να προχωρήσει στην δημοπράτηση των ήδη υπαρχόντων μελετών αρχικά με το εξωφρενικό χρηματικό ποσό των 739.000,00 ευρώ και κατόπιν της καθολικής πίεσης των δικαιούχων έκανε λόγο για 487.000,00 ευρώ. Ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχουν καθόλου οι μελέτες Ύδρευση και Οδοποιίας, παρά μονό υπάρχει η μελέτη Αποχέτευσης η οποία όμως κρίθηκε ανεφάρμοστη. Ενώ στα αρχεία της δημοτικής επιχείρησης υπάρχουν παραστατικά πληρωμής αυτών των μελετών ο Δήμαρχος αρνήθηκε σθεναρά να αναζητήσει τους συντάκτες των μελετών ώστε να παραλάβει αντίγραφα τους. Σίγουρα αυτή η συμπεριφορά εγείρει πολλούς προβληματισμούς στους οποίους καλείται ο Δήμαρχος να δώσει μία πιστική απάντηση, διότι τα λεφτά είναι κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο Σύλλογος δικαιούχων κατέθεσε μια οικονομική προσφορά επικαιροποίησης των συγκεκριμένων μελετών της τάξης των 10.000,00 ευρώ για κάθε μία. Ύστερα από δυο αναβολές η σημερινή διοίκηση σύρθηκε να ψηφίσει ομόφωνα την πρόταση αυτή και να γλιτώσει η δημοτική επιχείρηση πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Το οξύμωρο βέβαια είναι πως από την μια η σημερινή διοίκηση υπερψηφίζει την πρόταση του συλλόγου δικαιούχων και από την
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ανατρέπεται το πολιτικό σκηνικό

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Άρθρο του Θανάση Παπαγεωργίου π. Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας
Πρόσω ολοταχώς για αλλαγή πορείας της χώρας. Το καθοριστικό βήμα έγινε στις 7 Ιουνίου. Οι Ευρωεκλογές δεν άφησαν σκιές και περιθώρια για παρερμηνείες. Το ποσοστό της 15ετίας καρπώθηκε το ΠΑΣΟΚ. Την πρώτη νίκη του την τελευταία πενταετία. Η ΝΔ παρηγορήθηκε στη δεύτερη θέση, με χαμηλό ποσοστό, το χαμηλότερο μετά το 1981. Μακριά από το ΠΑΣΟΚ, με διαφορά 4,3 περίπου μονάδων. Επιδοκιμασία απ’ τη μια πλευρά, αποδοκιμασία προσώπων και πολιτικών απ’ την άλλη. Νίκη του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. Αποδοκιμασία του Πρωθυπουργού και της πολιτικής της Κυβέρνησης απ’ το εκλογικό σώμα. Γαλήνη στο ΠΑΣΟΚ, μάχη σκιών στην κορυφή της Κυβέρνησης, αυλαία για τη ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Προπομπός του ΠΑΣΟΚ η ανάγκη να στηριχθεί η δυναμική που απέκτησε στις Ευρωεκλογές. Να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη του να γίνει πλειοψηφικό το ρεύμα νίκης στις Εθνικές εκλογές. Να αποτελέσει την αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας που θ’ απαλλάξει τη χώρα απ’ την πολύμορφη κρίση. Γι’ αυτό μετά τη νίκη του στις Ευρωεκλογές, δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός. Δε συγχωρείται η αλαζονεία. Δεν έχουν θέση οι θριαμβολογίες την ώρα αυτή, που είναι ώρα για περίσκεψη, για ανασκούμπωμα και δουλειά. Τα περιθώρια στένεψαν για τη χώρα. «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Για την τραυματισμένη κυβερνητική πολιτική τα ερωτηματικά παραμένουν κι είναι αξιοπερίεργο, τι είδους κυβερνητική πολιτική θα ασκήσει; Δεσμεύτηκε να πάρει μέτρα για τον περιορισμό των ελλειμμάτων και τη συγκράτηση του Δημόσιου χρέους. Πώς θα πεισθεί ο λαός για θυσίες, όταν τα σκάνδαλα φυτρώνουν σαν μανιτάρια στο κυβερνητικό έδαφος. Και κορυφαία στελέχη να κατηγορούνται για πολυτελείς μετακινήσεις την ίδια στιγμή που αγκομαχά ο πολίτης από το βάρος της ανέχειας. Θα αποκτήσει επιτέλους το σθένος να αναλάβει το πολιτικό κόστος των οικονομικών σκανδάλων και τόσων θεσμικών παρεκτροπών; Πώς θα ανεχθεί η Κυβέρνηση την κοινοβουλευτική ομάδα που αμφισβητεί ανοιχτά της επιλογές της ηγεσίας; Ισχνή και προβληματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα στην προεκλογική περίοδο που καλπάζει. Αν ο πρωθυπουργός ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε κι αποδοκίμασε το εκλογικό σώμα, πόσο θα αντέξει; Αν δε μεταμεληθεί πώς θα συμπεριφερθεί ο Καραμανλικός εγωισμός; Είναι γνωστό πως εγκατέλειψε την Ελλάδα μετά την ήττα της ΕΡΕ το 1963 ο κ. Καραμανλής, ο πρεσβύτερος. Χάρις στο ληστρικό εκλογικό νόμο, οι έσχατοι των εκλογών του 1956 «έσονται πρώτοι». Παρότι δεύτερη σε ψήφους η ΕΡΕ, απέσπασε θριαμβευτική πλειοψηφία σε έδρες. Με βία και νοθεία στις εκλογές του 1961 παρέμεινε ο κ. Καραμανλής ακλόνητος στον πρωθυπουργικό θώκο. Το 1963 έχασε τιμίως κι εγκατέλειψε τη χώρα γι’ αυτό, με το ψευδώνυμο Τριανταφυλλίδης. Περιθώρια για παρερμηνεία των εκλογικών αποτελεσμάτων δεν υπάρχουν. Η κάλπη των Ευρωεκλογών έβγαλε ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Έβαλε υποχρεωτικά το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά εξουσίας και του απέδωσε προνομιακό, πράγματι, ρόλο. Να κερδίσει ξανά τον πολίτη για την πολιτική. Να εμπεδώσει την αλήθεια γύρω από την αποχή για την οποία δεν ευθύνεται το πολιτικό σύστημα. Ευθύνεται η κυβερνητική πολιτική που οδήγησε σε απόγνωση τον πολίτη της χώρας και αναγέννησε «εκ της τέφρας του» τον ακροδεξιό πολιτικό χώρο. Ευθύνεται η έλλειψη ευνομίας, η κυβερνητική ασυνέπεια, η αναξιοπιστία, ο εκμαυλισμός της αλήθειας. Το καθεστώς της αδιαφάνειας και της διαφθοράς, η μικροψυχία των κυβερνητικών στελεχών. Οι πρωθυπουργικές βαρβαρότητες που κατεδαφίζουν θεσμούς, διασύρουν τον πολιτικό κόσμο και καταξευτιλίζουν τον πολιτικό μας πολιτισμό.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Οι επιτυχόντες δάσκαλοι και καθηγητές στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων, ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ τα οποία απεστάλησαν ήδη για ανάρτηση στις Νομαρχίες και τα Επαρχεία της χώρας.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα που αφορούν τους κλάδους ΠΕ 70 Δασκάλων, ΠΕ 04.01 Φυσικών, ΠΕ 04.02 Χημικών, ΠΕ 04.04 Βιολόγων, ΠΕ 04.05 Γεωλόγων, ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής, ΠΕ 13 Πτυχιούχων Νομικών και Πολιτικών Επιστημών και ΠΕ 15 Οικιακής Οικονομίας (των προκηρύξεων 2Π/2008 και 3Π/2008).

Δείτε τους καταλόγους των διοριστέων πατώντας τους συνδέσμους στο τέλος του άρθρου.

Ομολογία με ερωτηματικά για τη δολοφονία του ειδικού φρουρού

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Ο ειδικός φρουρός δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν στο κουβούκλιο της σκοπιάς.

Αντιεξουσιαστής παρουσιάστηκε σήμερα στην αστυνομία και ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη τον Δεκέμβριο του 2004. Ωστόσο, στην κατάθεσή του δεν έδωσε πειστικά στοιχεία και γι’ αυτό το λόγο η αντιτρομοκρατική αντιμετωπίζει την ομολογία του με μεγάλη επιφύλαξη.

Ο αντιεξουσιαστής Νίκος Κουνταρδάς, 32 χρόνων, ομολόγησε ότι μαζί μ’ ένα ακόμη άτομο σκότωσαν, έξω από το σπίτι Βρετανού διπλωμάτη στην Κηφισιά, τον ειδικό φρουρό Χρήστο Αμανατίδη ενώ βρισκόταν στο κουβούκλιο της σκοπιάς.
Ο ίδιος ομολόγησε ότι στις 20 Μαρτίου 2009 λήστεψε το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, στην οδό Ιπποκράτους.

Η δολοφονία του ειδικού φρουρού την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2004 είχε «χρεωθεί» στον Επαναστατικό Αγώνα. Όμως, η οργάνωση δεν έχει αναλάβει ποτέ σε προκήρυξή της την ευθύνη για εκείνη την επίθεση.

Επιφυλακτική η αστυνομία
Η κατάθεση του Κουνταρδά στην αντιτρομοκρατική δεν συνοδεύεται από στοιχεία που θα μπορούσαν να πείσουν για τη βασιμότητα της ομολογίας του.

Κατ’ αρχήν, δεν κατονόμασε το δεύτερο άτομο το οποίο, όπως είπε, συμμετείχε στην επιχείρηση. Επίσης, δεν έχει αναφέρει, μέχρι στιγμής, που βρίσκεται το υποπολυβόλο MP5 που απέσπασαν οι δράστες από το θύμα τους.

Το κυρΙότερο είναι ότι οι περιγραφές που έκανε ο αντιεξουσιαστής για τον τρόπο της επίθεσης κατά του ειδικού φρουρού δεν δένουν με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία από τον τόπο του εγκλήματος και τα οποία δεν μπορούν ν’ αμφισβητηθούν.
Η αστυνομία κρατά ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση για την υπόθεση καθώς, πέρα από τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από την κατάθεση, θεωρεί ότι ο Κουνταρδάς αντιμετωπίζει έντονα ψυχοπαθολογικά προβλήματα ενώ η υγεία του έχει κλονιστεί από την πολυήμερη απεργία πείνας που είχε πραγματοποιήσει στη φυλακή.
Προχθές αποφυλακίστηκε
Ο 32χρονος είχε κατηγορηθεί ότι συμμετείχε το 2006 στον ξυλοδαρμό του τότε προέδρου της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου. Έμεινε 17 μήνες στη φυλακή αλλά βγήκε αφού οι κατηγορίες σε βάρος του αποσύρθηκαν με πρωτοβουλία του κ. Πολυζωγόπουλου.
Στη συνέχεια, συνελήφθη και προφυλακίστηκε, κατηγορούμενος για εμπρηστική επίθεση σε υποκατάστημα τραπέζης στην Ξάνθη. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, τους οποίους παραβίασε με αποτέλεσμα, τον περασμένο Μάιο, να ξαναβρεθεί στη φυλακή.

Πραγματοποίησε πολυήμερη απεργία πείνας και πριν από τρεις ημέρες βγήκε από τη φυλακή με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου και περιοριστικούς όρους.
Ο Κουνταρδάς συνελήφθη σήμερα μετά την κατάθεσή του στην αντιτρομοκρατική, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αύριο αναμένεται να παρουσιαστεί στον ανακριτή.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)