Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25-1-2010

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Μεσημεριανή προπόνηση περιελάμβανε το πρόγραμμα της Δευτέρας για τον Πιερικό, στον απόηχο του κυριακάτικου αγώνα στο Αγρίνιο. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν κατά του Παναιτωλικού, έκαναν αποθεραπεία και χαλάρωμα, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά. Ο προπονητής της ομάδας, Σούλης Παπαδόπουλος είναι σε θέση να υπολογίζει κανονικά πλέον για το εντός έδρας ματς με την Ηλιούπολη τους Γκουγκουλιά, Εξουζίδη και Μαρτίνεζ, που εξέτισαν τις ποινή τους. Αντίθετα, εκτός πλάνων βρίσκεται ο Ολγκίν, που έχει συμπληρώσει κάρτες και θα λείψει από την αναμέτρηση με τους νεοφώτιστους.
http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

Κώστας Κουκοδήμος: Η Πιερία πληρώνει τα σπασμένα

Επτά ερωτήσεις, εφ’ όλης της ύλης της σύμβασης παραχώρησης της εθνικής οδού, απευθύνει στον υπουργό Μεταφορών ο βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ Κώστας Κουκοδήμος, με αφορμή τις ζημιές που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί στην οικονομία του νομού το κλείσιμο του δρόμου των Τεμπών.
KOYKODHMOS«Η Πιερία πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει το τίμημα του κλεισίματος της εθνικής οδού» επισημαίνει ο βουλευτής αναφερόμενος στα κεσάτια που είχαν οι τουριστικές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες του νομού την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και που θα έχουν, όπως όλα δείχνουν, και την περίοδο του Πάσχα.
Τονίζει ακόμη ότι παρά τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την τοπική και ευρύτερη οικονομία, «μέχρι στιγμής, δεν έχουν ανακοινωθεί παρά γενικολογίες ως προς το ενδεχόμενο αποζημίωσης ή λήψης μέτρων για την ανακούφισή τους».
«Μέσα σε όλα αυτά, έρχονται να προστεθούν και οι αλλεπάλληλες και αυτοαναιρούμενες δηλώσεις για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών», αναφέρει ο βουλευτής
σημειώνοντας ότι την ίδια μέρα (22 Ιανουαρίου) που ο υπουργός διαβεβαίωνε στη Βουλή πως τα Τέμπη θα ανοίξουν μέχρι το Πάσχα, η ανάδοχος εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» ανακοίνωνε πως οι εργασίες αποκατάστασης ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν 16 εβδομάδες (4 μήνες), ήτοι μέχρι τέλος Ιουνίου, κι αυτό … καιρού επιτρέποντος.
«Κύριε Υπουργέ», υπογραμμίζει ο βουλευτής, «εκτός από την κατανόηση την οποία καταθέσατε ενώπιον της Βουλής, οι πολίτες που πλήττονται, οι μεταφορείς που ταλαιπωρούνται, οι επαγγελματίες που πληρώνουν το υψηλό τίμημα αυτού του έργου από την έναρξή του έως σήμερα, ζητούν πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις».
Και οι ερωτήσεις που εκτιμά ότι χρήζουν συγκεκριμένων απαντήσεων (όπως ακριβώς διατυπώνονται στην ερώτησή του), είναι:
- η σύμβαση που υπογράφηκε με την ανάδοχο εταιρεία εκτός των νέων σταθμών διοδίων που φρόντισε και ήδη κατασκευάστηκαν, τι προβλέπει για παρόμοιες έκτακτες περιπτώσεις;
-προέβλεπε τη λήψη μέτρων εκ μέρους της κατασκευάστριας ώστε να αποφευχθούν οι κατολισθήσεις;
-υπάρχει πρόβλεψη ή πρόνοια στη σύμβαση για την αποζημίωση επιχειρήσεων που έχει πληγεί οι επιχειρήσεις τους;
-προβλέπει η σύμβαση ότι, ενόσω η εθνική οδός θα παραμένει κλειστή, οι πολίτες θα πληρώνουν το αντίτιμο στους σταθμούς των διοδίων στη συγκεκριμένη περιοχή;
-από το κλείσιμο των Τεμπών έως και σήμερα έχουν ανακοινωθεί δέκα χρονοδιαγράμματα-ποιος με βεβαιότητα μπορεί να πει πότε ακριβώς θα ανοίξει η εθνική οδός;
-θα δοθούν κονδύλια για την ανακατασκευή της 13ης Εθνικής Οδού Ελασσόνας-Κατερίνης που σηκώνει το μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο μετά το κλείσιμο των Τεμπών;
-υπάρχει η πολιτική βούληση από την πλευρά της Ελληνικής πολιτείας για επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης που υπογράφηκε;(
Πολιτεία)

«Φαν» του Ολύμπου οι Γερμανοί


FAN
«Έπιασε τόπο» η μεγάλη, τα δυο προηγούμενα χρόνια, καμπάνια της Νομαρχίας Πιερίας για την προβολή και προώθηση της υποψηφιότητας του Ολύμπου ως ένα από τα νέα 7 Θαύματα της Φύσης, αφού οι Γερμανοί επισκέπτες της διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης της Στουτγάρδης, φάνηκε να γνωρίζουν τα πάντα για το μυθικό βουνό.
Αυτή ήταν η διαπίστωση των εκπροσώπων της ΝΕΤΠ που συμμετείχαν στην έκθεση «CMT Die Urlaubs-Messe», η οποία πραγματοποιήθηκε στη γερμανική πόλη από τις 16 έως τις 24 Ιανουαρίου. Μένει βέβαια να αποδείξουν και «εν πράγματι» το ενδιαφέρον τους οι Γερμανοί τουρίστες, επιλέγοντας την Πιερία για τις επόμενες διακοπές τους.
Η αποστολή της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας πάντως επέστρεψε ικανοποιημένη από την τουριστική προβολή του νομού, που έγινε μέσω ενός ελκυστικού σταντ στο εκθεσιακό περίπτερο του ΕΟΤ, καθώς φρόντισε να υποδεχτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους επισκέπτες, να τους προσφέρει πλούσιο τουριστικό υλικό και χρήσιμες και έγκυρες πληροφορίες για το τουριστικό προϊόν και τις μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που τους επιφυλάσσει η Πιερία.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η πιερική αποστολή προχώρησε και εποικοδομητικές επαφές με τουριστικούς φορείς της Γερμανίας και άλλων χωρών, ενισχύοντας την προσπάθεια διείσδυσης στη γερμανική και ευρύτερα στην ευρωπαϊκή τουριστική αγορά.
Στην τουριστική έκθεση της Στουτγκάρδης παραβρέθηκε και ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, επιστρέφοντας από τη Βαρκελώνη, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση της Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Χωρών. Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας εκπροσώπησαν επίσης οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ασημίνα Πούλιου-Περδίκη και Θεόδωρος Παυλίδης, ενώ στην αποστολή συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Γιώργος Τζόβας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το στάντ της Πιερίας επισκέφθηκαν Έλληνες και ξένοι τουριστικοί και πολιτικοί φορείς, όπως ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Στουτγκάρδη και ο βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης.(
Πολιτεία) 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 26-1-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2026-01-2010.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
   

Θεσσαλονίκη - Φάρσα για βόμβα στο δικαστικό μέγαρο


Φάρσα για βόμβα προκάλεσε αναστάτωση, το μεσημέρι, στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση της Λάρισας, προειδοποιώντας ότι «σε 32 λεπτά θα εκραγεί βόμβα που είναι τοποθετημένη στο δυτικό τμήμα του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης». Η κλήση φέρεται να έγινε από τηλεφωνικό θάλαμο της θεσσαλικής πόλης. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία, που αξιολόγησε ως σοβαρό το τηλεφώνημα. Το κτίριο εκκενώθηκε, ενώ αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, πραγματοποίησαν εξονυχιστικούς ελέγχους, χωρίς όμως να βρουν κάτι ύποπτο. Γύρω στη 1.30 μ.μ. αποκαταστάθηκε η ομαλή λειτουργία στο μέγαρο.

Την Πέλλα επισκέφτηκε ο υφυπουργός Υποδομών

ΔΕΥΤΕΡΑ 25-1-2010

«Στόχος της κυβέρνησής μας είναι η σύνδεση των πρωτευουσών των νομών της Κ. Μακεδονίας με τη Θεσσαλονίκη, μ’ ένα δίκτυο οδικών αξόνων που θα έχουν χαρακτηριστικά αυτοκινητόδρομου, όπως επίσης και μ’ ένα δίκτυο προαστιακού σιδηροδρόμου». Αυτό δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης σε επίσκεψή του το νομό Πέλλας.
Ο Γιάννης Μαγκριώτης σε σύσκεψη για θέματα της αρμοδιότητας του  
Ο Γιάννης Μαγκριώτης σε σύσκεψη για θέματα της αρμοδιότητας του Ο υφυπουργός Υποδομών, δεσμεύτηκε ότι ο άξονας Θεσσαλονίκη-Έδεσσα θα ολοκληρωθεί μέσα στη τρέχουσα προγραμματική περίοδο, «παρά το ότι δεν υπάρχει ακόμη μελετητική ωριμότητα και διασφαλισμένοι πόροι για το έργο, από την προηγούμενη κυβέρνηση».
Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι μπορεί να ολοκληρωθεί και η σύνδεση της Πέλλας με την Εγνατία στα όρια του νομού Ημαθίας.
Ο Γ. Μαγκριώτης τόνισε είναι σημαντικό να βελτιωθεί και ο οδικός άξονας από την Έδεσσα μέχρι τα όρια του νομού Φλώρινας, όσο από τη Σκύδρα προς την Αριδαία, για την ανάπτυξη της περιοχής, μέσω της ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα και στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού και γι’ αυτό είναι απολύτως αναγκαία η βελτίωση του οδικού δικτύου, προς τον νομό Φλώρινας.(enet.gr) 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25-1-2010
http://s.enet.gr/resources/issue-cover/250110p001-thumb-large.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Ο Γ. Ραγκούσης απέσυρε τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον διαχειριστή ιστολογίου

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

http://troktiko.blogspot.com

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης, κατέθεσε μήνυση εναντίον του διαχειριστή του του ιστολογίου naxios blogspot, λόγω των συκοφαντικών σε βάρος του δημοσιευμάτων. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του υπουργού, "οι αξιωματικοί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ BLOGER
...του Τμήματος, τους οποίους ο κ. Ραγκούσης ευχαριστεί ιδιαίτερα, μετά από διερεύνηση, εντόπισαν τον διαχειριστή. Μετά από σημερινή έγγραφη δήλωση - συγγνώμη του ιδίου προς τον υπουργό, η οποία κοινοποιήθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τα ΜΜΕ , ο κ. Ραγκούσης απέσυρε την εναντίον του μήνυση".

Η γραπτή δήλωση συγγνώμης του bloger, αναφέρει τα εξής:
«Το επίμαχο κείμενο, μου εστάλη από χρήστη του Διαδικτύου και αναγνώστη του blog, στο οποίο κάνω αναρτήσεις τοπικού περιεχομένου για τις Κυκλάδες.
Από δική μου υπαιτιότητα, ολιγωρία και αμέλεια αλλά όχι δόλο, υπήρξε λανθασμένη εγγραφή του τίτλου και γι αυτό το λόγο σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη.
Σας διαβεβαιώνω ότι δεν συμμερίζομαι το κείμενο του άρθρου και σας δηλώνω ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να υπάρξει παρόμοιο θέμα».

ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ


ΔΕΥΤΕΡΑ 25-1-2010
ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΧΤΗ... ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΔΥΟ ΑΡΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ .. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ..





...Εχουμε φτάσει σε οριακό σημείο.ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ.
Εμείς οι υπόλοιποι περνάμε δύσκολες μέρες, χωρίς κανένας εκ των αγροτών να νοιάζεται.Μάλιστα αυτο που έγινε στην Ηγουμενίτσα είναι το παράδοξο.Να κρατάμε ομήρους συμπολίτες μας για να αποδείξουμε τί; ότι είμαστε ισχυροί;Τί θα γίνει άν απο αυτούς που είναι όμηροι των αγροτικών κινητοποιήσεων αντιδράσει;Θε δεχθεί κατάματα τον τσαμπουκά και τις άγριες διαθέσεις των καταληψιών.Βέβαια Of κάμερα.Νομίζω όμως ότι έχει πιά ξεφύγει η κατάσταση.Προκλητικά μας λένε
οι αγρότες ότι δέν φεύγουμε άν δέν ικανοποιηθούμε..δέν είμαστε λέει επαίτες..αλλά δέν συμφωνούμε με θεσμικές παρεμβάσεις... θέλουμε κονδύλια για να μπορέσουμε να ετοιμαστούμε για τη σοδειά της νέας χορνιάς.. αυτό είπαν σε συνέντευξη στα κανάλια.
Ολοι μιλάνε για 15 χρόνια κατάσταση που δέν αλλάζει.Συμφωνώ μαζί σας.Ομωςσε μία κυβέρνηση 3 μηνών, που θέλει να αλλάξει τα πάντα στους θεσμούς που ισχύουν στο αγροτικό, όπως εκπροσώπηση
μέσω διαφορετικών οργανώσεων,μπορεί να δεχτεί απο το πρώτο διάστημα αυτού του είδους τις αντιδράσεις;



Είναι άραγε τόσο αθώες οι αντιδράσεις των αγροτών;Είναι αθώες οι κινήσεις του ΜΠΟΥΤΑ και των γαλάζιων του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ που συνάντησαν τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, εξεφτιλίζοντας όλο τον αγροτικό κλάδο;
Ποιός τους έδωσε το δικαίωμα να εξεφτυλίζουν την Ελλάδα;Η κομματική εμπάθειά τους;
Ποιόν νομίζουν ότι κοροιδεύουν;Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει τα προβλήματα των αγροτών, γνωρίζει τις ανάγκες του,συμφωνεί στη λύση διαρθρωτικών


προβλημάτων, συμφωνεί όμως και στην εκ βάθρων αναδιάρθρωση της καλλιέργειας, της πραγματικής και όχι των πριμοδοτήσεων χωρίς παραγωγή.
Γνωρίζω και εγώ προσωπικά την κινητοποίηση σε αρκετές περιοχές και τα παρακάλια γαλάζιων συνδικαλιστών για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.Πού είσασταν κύριοι ΄΄οταν ο Χατηζηγάκης μοίραζε στους Θεσσαλούς τα κονδύλια εις βάρος των άλλων αγροτών;
Πού είσασταν όταν έπρεπε να διαφυλαχτεί η οικονομία μας;Δέν επηρεάζει τους αγρότες;δέν είναι οι αγρότες μέρος της ελληνικής Οικονομίας;Που είσασταν γαλάζιοι αγροτοσυνδικαλιστές;Τί κανατε την πάπια;
Και τί περιμένετε τώρα δωράκια εν μέσω τέτοιας οικονομικής κρίσης; Αντιδράνε ορισμένοι νέοι αγρότες γιατί δέν ικανοποιούνται και δέν αναγνωρίζουν ότι τους εκπροσωπούν κάποιο αιρετοί σε οργανώσεις.Εχουν δίκιο.Πρέπει να αλλάξουν πολλά.
Αυτό και είναι και υποχρέωση της πολιτείας.Απο τα ρεπορτάζ και τις δηλώσεις της υπουργού, αυτό
είναι στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης.Αυτό να το επικαλεσοτύν οι αγρότες και πρέπει να γίνει.
Να αλλάξει δηλαδή ο τρόπος εκλογής των εκπροσώπων στις διάφορες αγροτικές οργανώσεις.Αν αυτό
δέν γίνει τότε οι αγρότες θα΄έχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους.Τώρα όμως με τη στάση τους αυτή και με τα αιτήματά τους, έχουν απέντανι όλο τον Ελληνικό λαό.ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ - ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Super League - ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ - ΒΙΝΤΕΟ


ΔΕΥΤΕΡΑ 25-1-2010

ΠΑΤΗΣΤΕ ΜΕ ΔΕΞΙΟ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

http://athlitikipierias.blogspot.com/   

Μετά από την ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη σχετικά με το θανατηφόρο ατύχημα στο Σβορώνο

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 20
Ευθύνες του δήμου Κατερίνης διαπιστώνει το υπουργείο Εσωτερικών
Στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης  παραπέμπεται η εξέταση της υπόθεσης (ΤΟΠΙΚΗ)


Ευθύνες στον Δήμο Κατερίνης για την μη αποξήλωση της διαφημιστικής πινακίδας στο Σβορώνο  διαπιστώνει το Υπουργείο Εσωτερικών  στην απάντηση που έθεσε για το γνωστό θανατηφόρο ατύχημα  στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ   Τάσου Κουράκη μιας και ο Δήμος  γνώριζε από το 2007 ότι δεν είχε άδεια εγκατάστασης στο συγκεκριμένο χώρο.
Παράλληλα παραπέμπει την εξέταση στο σώμα Στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τον πιθανό καταλογισμό ευθυνών σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Να σημειώσουμε ότι ακόμα δεν έχουν παραδοθεί τα πορίσματα  των τελευταίων τριών θανατηφόρων ατυχημάτων  (στο Δήμο Κατερίνης το 2007, στην ΔΕΥΑΚ τα φετινό καλοκαίρι και το τελευταίο στο Σβορώνο). Επίσης η σχετική ερώτηση για το θανατηφόρο ατύχημα στη ΔΕΥΑΚ το φετινό καλοκαίρι δεν απαντήθηκε ουσιαστικά  ενώ υπάρχουν πληροφορίες για επιδίωξη εξωδικαστικού συμβιβασμού  εκ μέρους της ΔΕΥΑΚ  χωρίς ή ίδια να έχει  προχωρήσει σε κάποια σχετική έρευνα για αίτια του ατυχήματος, ΕΔΕ  κλπ. 
Σε επίσκεψή μας στο χώρο η αψίδα που είχε την διαφημιστική πινακίδα παραμένει ακλόνητη στη θέση της χωρίς να έχουν απομακρυνθεί ούτε τα καλώδια της ΔΕΗ   σαν έτοιμη για το επόμενο  θανατηφόρο ατύχημα.

Η  απάντηση του Υπουργού στην ερώτηση:
"Σε απάντηση της υπ αριθμ. 1238 /18.11.2009 ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Τάσος Κουράκης, αναφορικά με την ύπαρξη παράνομης υπαίθριας διαφημιστικής πινακίδας και το θανατηφόρο ατύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης αυτής, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε, κατά λόγο αρμοδιότητάς μας , τα ακόλουθα:…….
……Αναφορικά με την διαφημιστική πινακίδα που αναφέρεται στην εν θέματι ερώτηση ζητήσαμε έγγραφη από τον Δήμο Κατερίνης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Από τα σχετικά απαντητικά έγγραφα ( φωτοαντίγραφα των οποίων σας επισυνάπτουμε), καθίσταται πρόδηλο ότι ο Δήμος Κατερίνης δεν έχει εφαρμόσει τις κείμενες διατάξεις και δεν έχει προβεί στην αποξήλωση της εν λόγω διαφημιστικής πινακίδας, παρότι από το 23007 τελούσε εν γνώσει του η άνευ αδείας εγκατάσταση στο συγκεκριμένο χώρο.
Στο πλαίσιο αυτό παραπέμπεται η εξέταση της υπόθεσης στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του ν. 3074/2002 με το υπ αριθμ. 74786/9-12-2099 έγγραφό μας, το οποίο σας επισυνάπτουμε, για την διερεύνηση των νομικών και πραγματικών περιστατικών της υπόθεσης, τον εντοπισμό τυχόν παραλείψεων οφειλομένων νόμιμων ενεργειών και τον πιθανό καταλογισμό ευθυνών σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς."
                                                                               Ο  υπουργός
                                                                          Γιάννης Ραγκούσης
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/



Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010
Θα ήμουν ο τελευταίος που θα καταφερόμουν κατά των αγροτικών διεκδικήσεων  όχι μόνο λόγω καταγωγής αλλά και λόγω ιδεολογικής ταύτισης με την πλειοψηφία των μη προνομιούχων.
***
Δεν χρειάζεται να επαναλάβω τα αυτονόητα που πάνω από μια 15ετία υποστηρίζω  για το ανεπίτρεπτο της κατάληψης εθνικών οδών από οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα το επιχειρεί.
***
Και τι δεν έχουν δει τα μάτια μας στο εθνικό οδικό μας δίκτυο. Καταλήψεις από τρακτέρ, αποκλεισμούς από νταλίκες, από κτηνοτρόφους, από φιλάθλους, από συνδικαλιστές, από χριστιανούς. Ένα τεράστιο μωσαϊκό των απανταχού πικραμένων και απελπισμένων της χώρας. Σκεφτείτε ότι έχουν κλείσει δρόμους ακόμη και για πέναλτι που δεν δόθηκε σε γήπεδο Γ’ Εθνικής.
***
Είμαστε ένας αστείος λαός και πολλές φορές αναλογίζομαι αν απόμεινε τίποτε στο DNA μας από τους ένδοξους προγόνους μας ή μεταλλαχθήκαμε σ’ένα άλλο είδος γιαλαντζί ανθρώπου χωρίς αξίες.
***
Παρακολουθώ τους επικεφαλής των μπλόκων και οργίζομαι με την αλαζονεία τους και τον ψευτοτσαμπουκά τους. Θέτουν όρους, δεν συζητούν, μόνο ακούνε, απειλούν και εκβιάζουν. Κάποιοι αγροτοσυνδικαλιστές βλέπουν στον εαυτό τους έναν επίδοξο Αντύπα, έναν επαναστάτη και ζουν την «ανυπακοή» της Αλέκας με ξεχωριστή οίηση.
***
Οι ίδιες γνωστές φάτσες, κάποιοι Αραμπατζήδες και Σιδηρόπουλοι,  στήνουν το δικό τους αντάρτικο που είναι πρωτίστως κομματικό, γιατί είναι αδιανόητο ένας σοβαρός συνδικαλιστής, να μην συνδιαλέγεται με μια κυβέρνηση μόλις 100 ημερών.
***
Πρόκειται για λίγους αγροίκους και όχι φυσικά για την πλειοψηφία των κινητοποιηθέντων που μπορούν αβίαστα να διακηρύττουν ότι θα παραλύσουν τη χώρα, ότι θα κλείσουν λιμάνια, ότι δεν θα περάσουν ευπαθή προϊόντα και άκουσον-άκουσον ούτε νεκροφόρες.
***
Δεν νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις τη συμπάθεια των άλλων κοινωνικών ομάδων, όταν παρουσιάζεσαι αδιάλλακτος, όταν αγνοείς τη δεινή θέση όλων των συμπολιτών σου, όταν δείχνεις ανυπακοή στον Έλληνα πρωθυπουργό και υπακοή στον Βούλγαρο.
***
Αυτό το τελευταίο μάλιστα είναι θλιβερό και σημειολογικά παραπέμπει σε σκέψεις ιδιαίτερα άσχημες για τους πρωταγωνιστές του μπλόκου των Σερρών. Παλικάρι της αποφλοιωμένης ντομάτας.
***
Θα είναι λάθος μεγάλο να ενδώσει η κυβέρνηση. Όχι βέβαια, γιατί πολλά από τα αιτήματα είναι παράλογα, είναι απόλυτα δίκαια αλλά γιατί η τακτική διεκδίκησης που επελέγη είναι αντιδημοκρατική, εκβιαστική και ζημιογόνα για τις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις.
***
Μ’αυτές και μ’αυτές τις τακτικές φτάσαμε στο τραγικό σήμερα για να κάνει ο καθένας ο,τι του γουστάρει και να’χουμε ένα κράτος μη κράτος.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν χρήματα

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010
Χρήματα δεν υπάρχουν επανέλαβε η Κ. Μπατζελή, σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες
Δεν υπάρχουν
χρήματα
Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών, που εκπροσωπούν 14 μπλόκα. Η Κ.Μπατζελή επανέλαβε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσων οικονομικών ενισχύσεων», με αποτέλεσμα οι αγρότες να δηλώσουν ότι οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται. Σκληραίνει τη στάση του το μπλόκο στον Προμαχώνα, ενώ οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας σχεδιάζουν αποκλεισμό του Ζαππείου τη Δευτέρα, κατά την έναρξη της διαβούλευσης για την αγροτική οικονομία.
Αποφασισμένη η κυβέρνηση
Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι αν και δεν υπάρχουν άμεσα τα χρήματα, «υπάρχει δυνατότητα να εξοικονομηθούν πόροι και να ενισχυθεί το αγροτικό εισόδημα με θεσμικές παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα».
«Σκοπός είναι να παταχθεί η αθέμιτη αγορά που μαστίζει και την αγροτική οικονομία. Οι αγρότες είναι μαζί μας και πρέπει να συνεχίσουμε τις βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές» τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης.
Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε ότι οι ίδιοι οι αγρότες θα λάβουν την απόφαση για το εάν θα συνεχίσουν τα μπλόκα και τους ...

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - Πρόσκληση

ΔΕΥΤΕΡΑ 25-1-2010

>>> Στη συζήτηση συμμετέχει και ο Δ. Αβραμόπουλος. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γ. Κουβαράς.
Η εκπομπή θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο από το
zoomnews.gr.
Η παρουσία σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για έναν ουσιαστικό, ζωντανό διάλογο.
Σας ευχαριστούμε 

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΒΙΝΤΕΟ 25 1 2010

ΔΕΥΤΕΡΑ 25-1-2010
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Σε κακή κατάσταση ο "παράπλευρος" των διοδίων Λεπτοκαρυάς

 (ΔΕΥΤΕΡΑ 25/01/2010 )


Ο παράπλευρος δρόμος των διοδίων της Λεπτοκαρυάς είναι εδώ και πολύ καιρό σε άθλια κατάσταση, γεμάτος με τεράστιες λακκούβες και πολύ επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς, κυρίως τη νύχτα.

Αλήθεια οι αρμόδιοι τί κάνουν; Άλλοι ισχυρίζονται ότι ο δρόμος ανήκει στο δήμο Ανατολικού Ολύμπου, άλλοι στην ΠΑΘΕ, άλλοι στη ΔΕΣΕ και άλλοι λένε ότι είναι υπεύθυνη για αυτόν τον απαράδεκτο δρόμο η εταιρία "ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ".
Όπως και να έχει το θέμα κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σπεύσουν να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα, καλύπτοντας με άσφαλτο τις επικίνδυνες λακκούβες αυτής της τουριστικής και με μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων περιοχής. Α.Λ.

Σε τροχαία σύγκρουση Κυβέρνηση και αγρότες

 (ΔΕΥΤΕΡΑ 25/01/2010 )



Χωρίς αποτέλεσμα η χθεσινή συνάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών, που εκπροσωπούν 14 μπλόκα.
Η Κ.Μπατζελή επανέλαβε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσων οικονομικών ενισχύσεων», με αποτέλεσμα οι αγρότες να δηλώσουν ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.
Σκληραίνει τη στάση του το μπλόκο στον Προμαχώνα, ενώ οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας σχεδιάζουν αποκλεισμό του Ζαππείου σημερα Δευτέρα.

Η κυβέρνηση
H υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι αν και δεν υπάρχουν άμεσα τα χρήματα, «υπάρχει δυνατότητα να εξοικονομηθούν πόροι και να ενισχυθεί το αγροτικό εισόδημα με θεσμικές παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα».
«Σκοπός είναι να παταχθεί η αθέμιτη αγορά που μαστίζει και την αγροτική οικονομία. Οι αγρότες είναι μαζί μας και πρέπει να συνεχίσουμε τις βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές» τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης.
Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε ότι οι

ίδιοι οι αγρότες θα λάβουν την απόφαση για το εάν θα συνεχίσουν τα μπλόκα και τους κάλεσε να προσέλθουν στο διάλογο για την αγροτική οικονομία.
Η κ. Μπατζελή αρνήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις που είχε κάνει στο Βήμα της Κυριακής, για «συνοθύλευμα χωρίς επαρκή νομιμοποίηση» αναφορικά με το ποιος στήνει τα μπλόκα.





Ο Μ. Καρχιμάκης
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη «να συμπαραταχθεί με τους πολλούς που παράγουν» και όχι με τους «λίγους που ασυδοτούν στην αγορά».
«Ανοίγουμε διάλογο που πιστεύω θα είναι εποικοδομητικός και δημιουργικός» είπε, καλώντας τους αγρότες να συμμετάσχουν.
Η απάντηση των αγροτών
Από την πλευρά τους, οι αγρότες θεώρησαν ότι δεν αντιμετωπίστηκαν τα αιτήματά τους και παρέπεμψαν στις κατά τόπους γενικές συνελεύσεις τις αποφάσεις για συνέχιση των καταλήψεων στους δρόμους. Ανακοίνωσαν, πάντως, ότι οι κινητοποιήσεις τους συνεχίζονται με κλείσιμο δρόμων.
Στο πλαίσιο αυτό, την απόφαση να κλείσουν ξανά το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα έλαβαν οι αγρότες των Αδέσμευτων αγροτικών Συλλόγων του νομού.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Νιγρίτας, Στέργιο Λίτο, οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι από τις νέες δηλώσεις της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά την πολύωρη συνάντηση της με τους αγρότες του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου.
Οι αγρότες στον Προμαχώνα, όπως ανέφεραν, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν θα επιτρέπουν πλέον τη διέλευση ούτε των ΙΧ, ούτε των φορτηγών με ευπαθή προϊόντα, από και προς των Προμαχώνα.
Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Λίτο από τις 8.00 σήμερα οι αγρότες πρόκειται να κλείσουν και την σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία.
Απόντες από τη συνάντηση με την Κ.Μπατζελή ήταν οι αγρότες από 10 μπλόκα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, που έχουν καταλήξει σε ένα κοινό βασικό διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο είναι κυρίως οικονομικού χαρακτήρα.
 νέα Συντονιστική Επιτροπή αγροτών στα Γρεβενά αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων, αλλά να παραμείνουν τα τρακτέρ δίπλα στις εθνικές οδούς. Πάντως, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να μην προσέλθουν στο διάλογο που θα γίνει στο Ζάππειο στις 25-26 Ιανουαρίου.
Προβλήματα στην είσοδο αλλά και στην έξοδό τους από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αντιμετωπίζουν δεκάδες φορτηγά και νταλίκες, που οι οδηγοί τους θέλουν είτε να επιβιβαστούν σε κάποιο πλοίο για να ταξιδέψουν προς Ιταλία, είτε μετά την αποβίβαση τους από πλοίο να αποχωρήσουν για το εσωτερικό της χώρας, καθώς οι αγρότες της Θεσπρωτίας έχουν αποκλείσει τη μοναδική είσοδο του λιμανιού με τρακτέρ.
Στα Τέμπη
Σήμερα Δευτέρα οι αγρότες θα κλείσουν τις παρακαμπτήριες των Τεμπών από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:30 το μεσημέρι.
Παραγωγοί της Νίκαιας θα κατέβουν σήμερα στην Αθήνα και θα συγκεντρωθούν έξω από το Ζάππειο, όπου θα διεξάγεται ο διάλογος για το Αγροτικό.

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - Ισοπαλία σε γκολ και αποβολές!

ΔΕΥΤΕΡΑ 25-1-2010
Επεισοδιακό ήταν το παιχνίδι Παναιτωλικού - Πιερικού Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον Πιερικό, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου ήταν η ένταση. Οι δύο ομάδες έχουν παράπονα από τη διαιτησία, ενώ το ματς σημαδεύτηκε η φάση του τέρματος της ισοφάρισης των γηπεδούχων που αρχικά ακυρώθηκε αλλά λίγο αργότερα μέτρησε.
Το ματς άναψε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 42' όταν ο Ολγκίν αξιοποίησε την πάσα του Γιαζιτζόγλου και με πλασέ άνοιξε το σκορ.
Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα, ο Θεοδωρίδης με πλασέ ισοφάρισε αλλά το γκολ αρχικά ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη για οφσάιντ. Ομως, μετά από διαβουλεύσεις του διαιτητή με το βοηθό του, το τέρμα κατακυρώθηκε.
Στη λήξη του πρώτου μέρους, δημιούργηθηκε ένταση ανάμεσα στους παίκτες και τους πάγκους και μάλιστα υπήρξαν αψιμαχίες και διαπληκτισμοί, που σταμάτησαν με την παρέμβαση της αστυνομίας. Πάντως, αποβλήθηκαν και οι δύο προπονητές, Γιάννης Νταλακούρας και Σούλης Παπαδόπουλος!
Στην επανάληψη, ο Παναιτωλικός έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ζουρούδη στο 55', ενώ στη συνέχεια το παιχνίδι "άνοιξε" μιας και οι δύο αντίπαλοι αναζήτησαν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα και πιθανότατα και τη νίκη.
Στο 80' έμεινε και ο Πιερικός με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ολγκίν με δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήση του παιχνιδιού.
Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Μπαμπανιώτης, Μπακάκης, Γκόλιας, Μόρετς, Αναστασιάδης, Μουμίν, Δημούτσος (89' Μαρτελότο), Θεοδωρίδης, Μπαϊκαρά (69' Παλαιολόγος), Γκούρμα (85' Μπελεβώνης), Ζουρούδης.
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Τασίδης (68' Φρέντερικς), Παστός, Γιατζιτζόγλου, Μακρής, Κοντέων, Παντελίδης, Πέντα (88' Τσιτλακίδης), Θάνος, Ολγκίν
.(novasports.gr)

Ο ...δήθεν πόλεμος Πιερίας-Θεσσαλίας για τον Όλυμπο


ΔΕΥΤΕΡΑ 25.01.10 (Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ)
Image 
Η δημιουργία κλίματος πόλωσης εξυπηρετεί μόνο εκείνους οι οποίοι θεωρούσαν πάντα τον Όλυμπο ως προέκταση της αυλής τους.
Μοναδικός τους στόχος είναι να συνεχίσουν να δρουν ανενόχλητοι.

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,
Σας αποστέλλουμε το άρθρο «Πόλεμος» σε «ανοιχτό μέτωπο» για τον Όλυμπο!» το οποίο δημοσιεύθηκε την 21η Ιανουαρίου 2010 στην εφημερίδα «Ελευθερία» αριθμός φύλλου 30.874 και αφορά το αίτημα της ομάδας μας για την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου και την επιστολή μας προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη.
Τι απόψεις μας και τις δράσεις μας για την προστασία του Ολύμπου τις γνωρίζετε. Όπως επίσης, ποια είναι η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ), ποιοι είναι οι στόχοι της και τι πρεσβεύει. Αν δεν το γνωρίζετε σας παρακαλώ να το κάνετε τώρα διαβάζοντας περισσότερα εδώ. Αν δεν αρέσουν και σε σας οι «Πόλεμοι», οι ιαχές και τα «ανοιχτά μέτωπα» και επιθυμείτε να στηρίξετε ενεργά τις δράσεις της ΕΟΔνΠ, τότε μπορείτε να σχολιάσετε το άρθρο της εφημερίδας που παρατίθεται παρακάτω και να στείλετε τη δική σας γνώμη στη διεύθυνση info@otoposmou.gr  Από σήμερα στην υποενότητα Όλυμπος/Απόψεις θα δημοσιεύονται αυτούσια όλα τα επώνυμα άρθρα που ...

Ανεξέλεγκτη λήψη δομικών υλικών από την φύση

ΔΕΥΤΕΑ 25.01.10 (Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ)

Ημερίδα το Σάββατο 30/1, 10:30πμ, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Καλλιθέας 7, στη Λάρισα, διοργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας.
Image  
Ο τίτλος της ημερίδας: «Ανεξέλεγκτη λήψη δομικών υλικών από την φύση: αναγκαίο κακό ή βιασμός του περιβάλλοντος; Υπάρχουν λύσεις;».
Στην ημερίδα/συζήτηση θα συμμετάσχουν αξιόλογοι επιστήμονες και θα παρουσιάσουν την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα που αφορά στην λήψη δομικών υλικών απο την φύση (αμμο-χαλικοληψίες, αργιλοληψίες κλπ). Στην συζήτηση θα παρέμβουν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Νομαρχίας ν. Λάρισας, το Τ.Ε.Ε., το ΓΕΩΤΕΕ, ο Σύνδεσμος Λατομικών Επιχειρήσεων.
Image 
Οι εισηγητές πρόκειται να είναι:
  • Ανδρεαδάκης Ανδρέας Ειδικός Γραμματέας Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών (Πολιτικός Μηχανικός, καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου)
  • Χρυσόγελος Νίκος (Χημικός Περιβαλλοντολόγος), εκπρόσωπος Οικολόγων Πράσινων “Οικονομική και Οικολογική δραστηριότητα: μπορούν να συνυπάρξουν;”
  • Δρ. Χατζηνικολάου Γιώργος (Περιβαλλοντολόγος - ποταμολόγος): “Επιπτώσεις των αμμο-χαλικοληψιών στους ποταμούς”
  • Μουρκάκος Χάρης, Διευθυντής Ανάπτυξης Ανακύκλωσης Αδρανών Νότιας Ελλάδας: “Ανακύκλωση Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών, Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ): Ελληνική πραγματικότητα –Προοπτικές”
  • Κυριακόπουλος Ηλίας, νομικός, επιστημονικός συνεργάτης των Οικολόγων Πράσινων σε θέματα περιβάλλοντος «Παράνομες αμμοληψίες: πως η δημόσια διοίκηση μπορεί να επέμβει αποτελεσματικά για την αποτροπή τους.»
Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Κολλάτος


Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410554425 ή στο ecolarissa.com


Για τους Οικολόγους Πράσινους Λάρισας
Λευτέρης Σιάκης. 
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ-ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ 78-62

ΔΕΥΤΕΡΑ 25-1-2010
Για μια ακόμη φορά οι φίλαθλοι απόλαυσαν μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης. Η ομάδα του Πιερικού Αρχελάου, μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση, νίκησε με 78-62 την ΑΕΚ Άργους και έτσι συνεχίζει να παραμένει μόνη της στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.



Τα δεκάλεπτα: 15-20, 42-38, 64-49, 78-62.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Τζαφλέρης και Κασαπίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Γαλάνης): Τσαϊτουρίδης, Μητσάκης 22(6), Μόρφης, Παπαμιχαήλ, Δαμαλής, Βίλλας, Ράπτης 10(1), Γκογκίδης 3(1), Γκέρος 2, Ροδοστόγλου 15(1), Ψαρόπουλος, Τσουκ 26(1).


ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ (Οικονομάκης): Παπαντωνίου 7(1), Λάππας 15, Οικονομάκης, Στατέρας 3, Βρυνάς, Ψάλτου, Φλεβάρης, Παπανικολάου 2, Μπίτζης 11(1), Γκαβανόπουλος 12(4), Νικολόπουλος 4, Μπέλης 8(1).

Η βαθμολογία (σε 14 αγώνες): Πιερικός Αρχέλαος 26, Πανελευσινιακός 25, Πανερυθραϊκός 24, Λαύριο 24, ΑΕΚ Άργους 23, Δούκας 22, ΜΕΝΤ 22, Απόλλων Πάτρας 21, Απόλλων Καλαμαριάς 21, Αίας Ευόσμου 21, Αγία Παρασκευή 18, Κεραυνός Αιγίου 18, Κομοτηνή 18, Μαντουλίδης 18, Μέγας Αλέξανδρος 18, Αναγέννηση Φλόγα 17
* Ο Κεραυνός Αιγίου έχει έναν μηδενισμό.


Στην επόμενη αγωνιστική (31.1.2010): ΜΑΣ Μαντουλίδης - Πιερικός Αρχέλαος – Γυμναστήριο Μαντουλίδη, ώρα 5 μ.μ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-1. ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25-1-2010
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΚΥΡΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ


ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 

Μιχάλης Τρεμόπουλος: Η ώρα του τρένου

TREMOPOYLOS_1
 
«Κερδίζει έδαφος η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων για ‘κυλιόμενους αυτοκινητόδρομους’ πάνω στις γραμμές του ΟΣΕ στα Τέμπη», είπε ο ευρωβουλευτής
Με φόντο το σιδηροδρομικό σταθμό, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Ελλάδας Μιχάλης Τρεμόπουλος υποστήριξε και από την Κατερίνη, την πρόταση αξιοποίησης του σιδηρόδρομου για την τοπική παράκαμψη του κλειστού δρόμου στα Τέμπη, με τη φόρτωση ΙΧ, λεωφορείων και φορτηγών σε ειδικά βαγόνια-πλατφόρμες.
Πλαισιωμένος από κεντρικά και τοπικά στελέχη του κόμματος, ο κ. Τρεμόπουλος αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι τον περασμένο Δεκέμβρη, μερικές μέρες μετά το κλείσιμο του δρόμου των Τεμπών από τις κατολισθήσεις, εκτιμώντας ότι «κερδίζει συνεχώς έδαφος», τόσο στους πολίτες, όσο και στην κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε «προχωρά σε ....

Θανατηφόρος συνδυασμός το κάπνισμα και ο σακχαρώδης διαβήτης

1
Επικίνδυνο συνδυασμό για τον ανθρώπινο οργανισμό χαρακτήρισε η νεφρολόγος και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Dr Μαρία Μαλλιάρα, την ύπαρξη σακχαρώδους διαβήτη σε άτομα που ταυτοχρόνως είναι υπέρβαρα ή και καπνίζουν, τονίζοντας ότι ο συνδυασμός αυτός έχει διαπιστωθεί πως προκαλεί πολύ σοβαρά προβλήματα.

2Η δήλωση αυτή έγινε στο περιθώριο ημερίδας σε ξενοδοχείο της Παραλίας, που πραγματοποίησε χθες ο Ιατρικός σύλλογος Πιερίας για το «σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπλοκές του», στο πλαίσιο εκδήλωσης κοπής πίτας.
Η όλη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε δύο γιατρούς, τη Βαλεντίνα Αντωνίου και την Μαριάννα Χαρμπή, που έφυγαν από τη ζωή από την επάρατο νόσο.
Για το σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπλοκές του μίλησαν οι ιατροί Ζαφειρία Σεκέρη, Γιώργος Σπυρομήτρος, Όμηρος Λιάμος, Νικόλαος Γκιάτας, Απόστολος Ρέτζιος, Παναγιώτης Μπερεδήμας, Βασίλειος Γουλιέλμος, Γιώργος Βέργουλας και Αθανάσιος Διαμαντόπουλος.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο ιατρικός σύλλογος Πιερίας τίμησε πέντε γιατρούς που συνταξιοδοτούνται. Συγκεκριμένα, τίμησε την κ. Καρόζα καθώς και τους κυρίους Αντωνόπουλο, Τζέτζη, Ψωμόπουλο και Κουγιουμτζή.(
Πολιτεία)

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
  


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δευτερα 25-1-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2025-01-2010.jpg

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/