Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ



ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Προς εφημεριδα Πολιτεία

Σήμερα Τετάρτη 22-7-2009 στην στήλη της εφημερίδας σας "τετοια ωρα, τέτοια λογια" δημοσιεύσατε το εξης σχόλιο:ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ :Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 22 Ιουλίου
"...Έμαθα ότι συζητάνε να κλείσουν τα σχολεία, λόγω γρίπης, όχι όμως και τις εκκλησίες.
Η Ιερά Σύνοδος δέχεται να μοιράζει φυλλάδια στο εκκλησίασμα, επʼ ουδενί όμως δεν δέχεται να κόψει τη μεταλαβιά.
Κάτι ξέρει. Σου λέει, θα πάει που θα πάει αδιάβαστη η γιαγιά (σιγά μη βλέπει να διαβάσει φυλλάδια), να μην πάει και ακοινώνητη."
Το αναφαίρετο δικαίωμα στην γνώμη δεν σας δίνει και το δικάιωμα να προσβάλλετε τις ιερότερες θρησκευτικές πεποιθήσεις άλλων ανθρώπων....άσχετα από τον αριθμό τους.
Η Θεία κοινωνία, ακόμα και αν δεν σας εμπνέει κάποιον σεβασμό, είναι μεγάλη υπόθεση για άλλους και σίγουρα για πολλούς αναγνώστες σας και είναι απαράδεκτο να την χαρακηρίζετε με τέτοιους όρους.....
Πραγματικά ντρέπομαι για το επίπεδο του σχολίου σας (ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ftanei oxiallo )
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 22 Ιουλίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Σε προεκλογική περίοδο και για την τοπική αυτοδιοίκηση μπαίνει ο τόπος…
Η χθεσινή συνέντευξη του τέως δημάρχου Κατερίνης, σηματοδότησε ακριβώς αυτό το γεγονός.
Ο Γιάννης Αμοιρίδης, ξεκαθάρισε ότι 2,5 χρόνια τώρα, περίμενε ο συνδυασμός του από τη διοίκηση να παρουσιάσει έργο. Αντί αυτού, υποβάθμισε το δημοτικό συμβούλιο και τους θεσμούς…
Το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές θα είμαστε παντού είπε ο κ. Αμοιρίδης, ο οποίος ανακοίνωσε συχνότερη επαφή με τα μέσα ενημέρωσης για τα δημοτικά πράγματα, αλλά και παρουσίαση προτάσεων σε γειτονιές της Κατερίνης, από πλευράς συνδυασμού του…
Κινήσεις, που αν μη τι άλλο, δείχνουν ότι ο τέως δήμαρχος, δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα της επιστροφής στην Πλατεία δημαρχείου…

Και τα πατάρια, μπήκαν στο στόχαστρο του Γιάννη Αμοιρίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι η διοίκηση δεν νομιμοποιείται να επιβαρύνει το δημότη, για να χρηματοδοτήσει την ανάπλαση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε κοινόχρηστο χώρο…
Εν ολίγοις, υποστήριξε ότι πρόκειται για παράνομη πράξη στην οποία έκανε τα στραβά μάτια και η Περιφέρεια αν καταλάβαμε καλά, παρότι ο συνδυασμός του, το είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδειξε, το ήμισυ του κόστους των παταριών στον πεζόδρομο θα κοστίσει στους δημότες κάτι παραπάνω από 70 χιλιάδες ευρώ!!!

Μείωση της τάξης του 24,2% σημείωσαν τα έσοδα από τον τουρισμό για το πρώτο πεντάμηνο του 2009, ενώ τον τουριστικά σημαντικό Μάιο η μείωση έφτασε το 17,9%. Παρόμοια η εικόνα στην τουριστική οικονομία των άλλων μεσογειακών χωρών, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Η έρευνα δίνει μόνο στοιχεία για τις περιοχές της χώρας μας στις οποίες σημειώθηκε η μεγαλύτερη μείωση και στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η Πιερία.
Φαίνεται ότι οι εκτιμήσεις εκείνων που υποστήριζαν ότι θα πληγούν από την κρίση κυρίως οι ακριβοί προορισμοί επαληθεύονται, όπως επαληθεύονται και τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Πολιτεία.
Εμείς πάντως κρατάμε μια φράση… ταμείο το Σεπτέμβρη και όποιος αντέξει!

Χρυσά τα «3 Λάθη» του Δήμου Αναστασιάδη
Με φόρα προς την επιτυχία βαδίζει ο συντοπίτης μας Δήμος Αναστασιάδης. Ύστερα από το βραβείο του Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη της χρονιάς, πήρε και Χρυσό Δίσκο για την πρώτη του δουλειά, με τίτλο «3 Λάθη».
Η απονομή-παραλαβή του Χρυσού Δίσκου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου, στο χώρο του Metropolis Live Stage.
Όπως μάθαμε, διπλά συγκινημένος ο νεαρός Κατερινιώτης καλλιτέχνης, καθώς εκτός από ερμηνευτής είναι και ο συνθέτης των κομματιών του, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του δίσκου του και χάρισε στους φανατικούς θαυμαστές του, αλλά και στους ανθρώπους των media που τον τίμησαν με την παρουσία τους, ένα μοναδικό unplugged live.

Αγεωγράφητο το ΑΠΕ
(ή μήπως το in.gr του ΔΟΛ;)

«Στον Όλυμπο» (αναφέρει το πρακτορείο το in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ) ταξιδεύει η ‘ξυπόλητη ντίβα’ του Πράσινου Ακρωτηρίου Σεζάρια Εβόρα. Την Παρασκευή 24 Ιουλίου η διάσημη τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στο Αρχαίο Θέατρο Δίου, στο Κάστρο του Πλαταμώνα στην Πιερία»!
Το θαυμαστικό δικό μας, διότι, άντε να μην ξέρουν κατά πού πέφτει η Καρίτσα φερ’ ειπείν, να μην ξέρουν κι ότι το αρχαίο θέατρο του Δίου πέφτει κάτι χιλιόμετρα μακριά από το Κάστρο του Πλαταμώνα;
Νισάφι. Δεν είναι απλές εντόπιες τοποθεσίες. Γκοτζάμου μνημεία είναι και τα δυο!

Έμαθα ότι συζητάνε να κλείσουν τα σχολεία, λόγω γρίπης, όχι όμως και τις εκκλησίες.
Η Ιερά Σύνοδος δέχεται να μοιράζει φυλλάδια στο εκκλησίασμα, επ’ ουδενί όμως δεν δέχεται να κόψει τη μεταλαβιά.
Κάτι ξέρει. Σου λέει, θα πάει που θα πάει αδιάβαστη η γιαγιά (σιγά μη βλέπει να διαβάσει φυλλάδια), να μην πάει και ακοινώνητη.

Πέντε φαρμακευτικές εταιρείες έχουν αναλάβει την παραγωγή των εμβολίων κατά της νέας γρίπης.
Ακόμη κι αν δεν πάρουν (που δεν θα πάρουν) παραγγελιές για τους φτωχοδιάβολους του τρίτου κόσμου (σιγά μη νοιαστεί κανείς γι’ αυτούς) μιλάμε για ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

Είχαμε κάθε καλή διάθεση να πιστέψουμε ότι τον έπιασε «κόψιμο», και μάλιστα άγριο,
τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης για την υγεία των κατασκηνωτών του κάμπινγκ της Σκοτίνας (που κινδυνεύει, όπως είπε, απ’ τα σπασμένα μπετά, τα γυαλιά και τα κατεστραμμένα εστιατόρια), αλλά
μετά θυμηθήκαμε ότι η κυβέρνησή του επέτρεψε να ραντίζουν οι αγρότες τα χωράφια τους με απαγορευμένο κι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία φάρμακο, με το σκεπτικό (άκουσον-άκουσον!) ότι είχαμε αγοράσει μεγάλες ποσότητες και δεν ήθελε να παν χαμένα τα λεφτά των φορολογουμένων και …
αρχίσαμε να υποψιαζόμαστε ότι μάλλον κάτι κρύβει ο υπουργός.
Το οποίον βέβαια είναι δεν είναι και τόσο κρυφό. Βιάζεται να ξεβολέψει τους κατασκηνωτές για να βολέψει τους επενδυτές.
Τα άλλα (οι ανέξοδες ευαισθησίες) πολύ φοβούμαστε ότι είναι απλά για λαϊκή κατανάλωση.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΖΟΡ(Λ)ΟΠΡΩΙΝΑΔΙΚΑ και Παναγιώτης λαλίστατος.




ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Παναγιώτης λαλίστατος... ποιόν μοιάζετε;..." πήρα την εργατικότητα του πατέρα μου και τον τσαμπουκά της μάννας μου"...
Συγκινήθηκε μάλιστα αναφερόμενος στα αδέλφια του και τον τρόπο που μεγάλωσαν...
Ετσι είναι, τα πρωινάδικα έχουν ανάγκη θεαματικότητας... και ο Παναγιώτης προσφέρεται... γιατί είναι άριστος στο "τηλεοπτικό παιγνίδι" στα meida..
χαρακτήρισε δέ τον Καραμανλή παλληκάρι.. και του ζήτησε με τον τσαμπουκά του να επιβάλλει..... αλλά δέν μας εξήγησε τί !!! Μετά τον έπιασε η γλωσσοδιάροια και μίλησε για τα προβλήματα τα έντονα οτυ λαού.... ζήτησε να του παίξουν και αναλογα βίντεο και δείτε παρακάτω:
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο σχεδιασμός για τη νέα γρίπη στο επίκεντρο πολεμικής μεταξύ ΠΑΣΟΚ και κυβέρνησης

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ
Η φθινοπωρινή απειλή

Συνεδρίαση υπό την προεδρία του Γ.Παπανδρέου πραγματοποιείται το μεσημέρι της Τετάρτης στο ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο τις εξελίξεις που αφορούν την εξάπλωση της νέας γρίπης στη χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.

Την Τρίτη, 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από τον υπουργό Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλο να προσέλθει στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, προκειμένου να ενημερώσει για το σχεδιασμό σχετικά με τη νέα γρίπη, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι σχεδιασμός υπάρχει και πως η κυβέρνηση κινείται με βάση τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Είμαστε επαρκώς προετοιμασμένοι» τόνισε ο υπουργός Παιδείας και υπογράμμισε ότι «η συζήτηση των σεναρίων μόνο ανησυχία και πανικό προκαλεί».

«Συζητάμε αδίκως αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πιο γενικευμένη κατάσταση. Εάν αυτό συμβεί, τότε θα το αντιμετωπίσουμε» επισήμανε και παρομοίασε τα όσα ακούγονται για χειρότερο κύμα κρουσμάτων νέας γρίπης το φθινόπωρο με προβλέψεις σεισμολόγων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το κλείσιμο των σχολείων είναι μία από τις επιλογές που οι χώρες θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά. Το φθινόπωρο αναμένεται δεύτερο χειρότερο κύμα κρουσμάτων της νέας γρίπης, ενώ το εμβόλιο κατά του ιού δεν αναμένεται να είναι έτοιμο προς χρήση από τις αρχές του φθινοπώρου.

Ανησυχία από τα νέα κρούσματα

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, 33χρονος νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου του ΕΣΥ με πνευμονία, λόγω της νέας γρίπης. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό κρούσμα νέας γρίπης. Προ ολίγων ημερών ένας 25χρονος νοσηλευόταν επίσης με πνευμονία λόγω της νέας γρίπης. Ο νεαρός αποθεραπεύθηκε πλήρως.

Ανησυχία έχει προκαλέσει, όμως, η είδηση ότι έχουν επιβεβαιωθεί δύο κρούσματα νέας γρίπης σε εργαζόμενους στο κεντρικό κτίριο του ΟΤΕ, δηλαδή σε χώρο συνάθροισης πολλών ατόμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, το γεγονός έχει προκαλέσει κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών και έχει θέσει σε επιφυλακή τις υπηρεσίες του Δημοσίου και μεγάλες επιχειρήσεις.

Αισιόδοξο είναι, πάντως, το μήνυμα του επίκουρου καθηγητή Παθολογίας και Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών και λοιμωξιολόγου του ΚΕΕΛΠΝΟ Σ.Τσιόδρα ότι «η νόσος εξακολουθεί να είναι ήπια και δεν οδηγεί στο θανατο παρά σε λίγες περιπτώσεις». Σύμφωνα με τον ίδιο, «κατά μέσο όρο σήμερα, παγκοσμίως, ένας στους 1.000 με 2.000 ασθενείς πεθαίνει».

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ ο αριθμός των θυμάτων από τη νέα γρίπη έχει διπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα και έχει ανέλθει στους 700.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΟΕΔΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....


ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Καθημερινά για προσβολή του θεσμού του προέδρου μιλά η ΝΔ, προσπαθώντας να πείσει και να βρεί σανίδα σωτηρίας στην κατρακύλα και στην άποψη του κόσμου για την αλλαγή κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Πολιτικό θέμα εκ του μη όντος προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου θεωρεί το ΠΑΣΟΚ την ανακίνηση της προεδρολογίας και τη συντήρηση εκ μέρους της κυβέρνησης του όλου θέματος που προκάλεσαν οι θέσεις των συνταγματολόγων Δ. Τσάτσου και Γ. Κασιμάτη για την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο, με αφορμή την προεδρική εκλογή.΄ Ελλείψει μάλιστα και έντονης πολιτικής δραστηριοποίησης το θέμα ανάγεται καθημειρνά στη συζήτηση των τηλεοπτικών εκπομπών, ώς θέμα "μεγίστου δημοσιογραφικού ενδαιφέροντος.Νομίζω πώς περισσότερο ενδιαφέρει τον πολίτη, η λύση των προβλημάτων του απο την κυβέρνηση, παρά η συνεχής προεδρολογία, αφού και άκαιρη είναι και δέν θεωρείται απο τους πολίτες ώς θέμα μεγίστου ενδιαφέροντος.Νομίζω όμως, ότι η νέα "ΤΣΑΤΣΟΛΟΓΊΑ" το μόνο που πετυχαίνει είναι να απο προσανατολίζονται οι πολίτες απο τα πραγματικά τους προβλήματα.
Ασχοληθείτε επιτέλους με την ωμή δύσκολη καθημερινότητα του πολίτη και αφήστε τα ευχολόγια και τις παρελθοντολογίες, όπως έκανε και ο κ Ντινόπουλος στην εκπομπή της ΝΕΤ.Το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τον γραμματέα κ Ραγκούση και τον κ Χυτήρη θεωρεί πολιτική την επολογή του και θα κριθεί απο τον λαό, το δηλωνουν απο τώρα και είναι σαφής η θέση του...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κωδικός Λουκέτο σε σχολεία και γήπεδα

Συστάσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΕΔΩ!!

«Ασταμάτητη» χαρακτηρίζει την πανδημία της νέας γρίπης ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Δικαιώνουν τον Παπανδρέου...

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Ιουλ 2009

.

Του Δημήτρη Κατσικάρη
.
Έχει άδικο μετά ο Γιώργος Παπανδρέου να είναι καχύποπτος; Έχει άδικο να σκέφτεται ότι κάποιοι, την ώρα που διευρύνει τη διαφορά από τον Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία, απεργάζονται πάλι περίεργα σχέδια;
Όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες τον επιβεβαιώνουν και δείχνουν ότι έχει δίκιο. Γιατί κανένας νοήμων και πολιτικά σκεπτόμενος άνθρωπος δεν μπορεί να χάψει ότι έτσι ξαφνικά Κασιμάτης και Τσάτσος… αγάπησαν σφόδρα το Σύνταγμα. Ότι κινδυνεύουν τάχα οι θεσμοί και η χώρα από τις εκλογές το Μάρτιο.
Αλήθεια, οι ευαίσθητοι Συνταγματολόγοι που κορφολογούσαν το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια, που ήταν το 2007 όταν ο πρωθυπουργός οδήγησε τη χώρα σε εκλογές… για να κάνει, απελευθερωμένος υποτίθεται, τον προϋπολογισμό;
Τότε που το Σύνταγμα έγινε… κουρελού δεν ζούσαν εδώ, δεν άκουσαν τίποτα;

Αυτά, περνάνε στα «ψιλά»

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.07.2009 - ΠΗΓΗ

Γράφει ο Γ.Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
giorgis@massavetas.gr

Η είδηση πέρασε στα λιανότερα των «ψιλών». Και όμως είναι ακριβώς η πιο εύγλωττη εικόνα του πως λειτουργεί η δημόσια διοίκηση στο τόπο μας. Την παραθέτω: «25χρονος αστυνομικός συνελήφθη από συναδέλφους του, του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, έχοντας στην κατοχή του ποσότητα ηρωίνης. Ο 25χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν να έχει στην κατοχή του ναρκωτικές ουσίες και είχε... τεθεί σε διαθεσιμότητα, η οποία είχε λήξει μόλις πρόσφατα και είχε μετατεθεί, από την Αθήνα όπου υπηρετούσε, στην Τροχαία Θεσσαλονίκης». Είχε δηλαδή περάσει από ένα από τα περίφημα «πειθαρχικά συμβούλια», και με μια ολιγόμηνη «διαθεσιμότητα» και μια ...δυσμενή μετάθεση στην ...εξορία της Θεσσαλονίκης, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και μετά περιμένουμε να εξαλειφθεί η διαφθορά από τα σώματα ασφαλείας και γενικότερα από την δημόσια διοίκηση. Με χιλιάδες, ναι, χιλιάδες, περιπτώσεις ανομίας κρατικών οργάνων να έχουν παρόμοια κατάληξη. Ενίοτε δε και χειρότερη. Διότι στις περιπτώσεις που κάποιο κρατικό όργανο έχει καταγγελθεί από ευσυνείδητο συνάδελφο του, αν συμβαίνει, όπως συνήθως «να έχει και μπαρμπα στην Κορώνη» τότε την δυσμενή μετάθεση την εισπράττει ως ...επιβράβευση, με διάφορα προσχήματα, εκείνος που έκανε την καταγγελία. Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στις περιπτώσεις που η καταγγελία κατά του επίορκου έχει γίνει από πολίτη. Διότι, αφού ο ένοχος «καθαρίσει» με τις δήθεν ποινές που επιβάλουν τα συντεχνιακά «πειθαρχικά συμβούλια», ακολουθεί η διαδικασία της εκδίκησης. Την οποία διεκπεραιώνουν, για λογαριασμό του ...ταλαιπωρηθέντος συναδέλφου τους άλλα μέλη της ίδιας συντεχνίας. Και βεβαίως η πραγματική δύναμη, πέρα από την «συντεχνιακή αλληλεγγύη», βρίσκεται ακριβώς στο ότι, αν όχι όλοι, ένα μεγάλο μέρος. είτε των αστυνομικών, είτε άλλων κρατικών οργάνων, διαπλέκονται με πολιτικά πρόσωπα της εκάστοτε εξουσίας. Είναι μέρος του περίφημου συστήματος πελατειακών σχέσεων. Εξυγίανση, στην συγκεκριμένη περίπτωση θα είχαμε, αν μαθαίναμε ποιος πρόσφερε πολιτική προστασία στον συγκεκριμένο αστυνομικό που με την δράση του δικαιώνει του νεαρούς που φωνάζουν «μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη». Και αν υφίστατο τις δικές του συνέπειες. Αλλά δυστυχώς ούτε θα το μάθουμε ποτέ, ούτε το κόμμα του θα του «τραβήξει το αφτί».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πού πήγαν τα λεφτά;

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία/Βαγγέλης Ζαμαντζάς

Πάνω από 18 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια έχει πάρει ο Δήμος και, παρόλα αυτά, ακόμη και μόνιμοι υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι, υποστήριξε ο Γιάννης Αμοιρίδης, ο οποίος κατηγόρησε τη διοίκηση Χιονίδη ότι αντιλαμβάνεται «τη δημοτική αρχή σα δικό της μαγαζί». Οι έμμισθες θέσεις σε διοικήσεις επιχειρήσεων, σε οργανισμούς του Δήμου καθώς και αυτές που καταλαμβάνουν ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου, κοστίζουν στο ταμείο του Δήμου, κοντά στο 1 εκ. ευρώ ετησίως, εκτίμησε ο τέως δήμαρχος.
Στην αντεπίθεση πέρασε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Κατερίνης, εξαπολύοντας επίθεση στη διοίκηση του Δήμου και εκφράζοντας την ανησυχία του για μια σειρά έργων τα οποία έχουν βαλτώσει, αλλά κυρίως για τη συνεχή υποβάθμιση των θεσμών και του δημοτικού συμβουλίου.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εργαζόμενοι απλήρωτοι, 107 είναι μόνο στη ΔΕΔΑΚ, παρότι έχουμε πάρει τόσα δάνεια» υποστήριξε ο Γιάννης Αμοιρίδης, σημειώνοντας ότι ο Δήμος έχει συνάψει ήδη 18 εκ. ευρώ δάνεια, ενώ είναι υπό έγκριση και άλλα 7εκ. ευρώ για την Πλατεία Ευκαρπίδη.
«Το ερώτημα που θέτουμε είναι, γιατί τόσοι εργαζόμενοι ακόμη και μόνιμοι είναι απλήρωτοι, όταν πάρθηκαν τόσα εκατομμύρια σε δάνεια», είπε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως και επί δικής του διοίκησης υπήρχαν καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων οι οποίοι ήταν απασχολούμενοι με προγράμματα, αλλά οι μόνιμοι υπάλληλοι ποτέ δεν μείνανε απλήρωτοι.
«Πού πήγαν τα λεφτά; 18 εκατομμύρια ευρώ πού πήγαν;», διερωτήθηκε ο κ. Αμοιρίδης, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του, για το πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν απλήρωτοι υπάλληλοι, όταν εκτός από τα δάνεια, τριπλασιάστηκαν τα τέλη ύδρευσης, διπλασιάστηκαν τα δημοτικά τέλη, ενώ στα ταμεία του Δήμου, μόνο φέτος μπήκαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ περισσότερα από ότι άλλες χρονιές.
«Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος πού πήγαν τόσα χρήματα;» επανέλαβε ο κ. Αμοιρίδης, ο οποίος φρόντισε, εμμέσως να δώσει τη δική του εξήγηση λέγοντας: «Να είστε σίγουροι όμως ότι οι αιρετοί που διοικούν, πρόεδροι, αντιπρόεδροι, πληρώνονται μέχρι τον τελευταίο μισθό τους, ενώ οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι! Οι τελευταίοι που θα πρέπει να πληρωθούν είναι οι αιρετοί και αυτοί, που τιμής ένεκεν η διοίκηση τους επέλεξε για τα συμβούλια κάποιων επιχειρήσεων ή οργανισμών!», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Αναρωτιέμαι αν κάποιοι ήρθαν να λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα στο Δήμο», είπε ο Γιάννης Αμοιρίδης, εκτιμώντας ότι οι έμμισθες θέσεις σε διοικήσεις επιχειρήσεων, σε οργανισμούς του Δήμου καθώς και αυτές που καταλαμβάνουν ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου, κοστίζουν στο ταμείο του Δήμου, κοντά στο 1 εκ. ευρώ ετησίως.
Ο τέως δήμαρχος Κατερίνης, ανεβάζοντας τους τόνους της κριτικής, προέβη σε μια σειρά καταγγελιών, όσον αφορά τη λειτουργία του Δήμου και τις συμπεριφορές των αιρετών, υποστηρίζοντας ότι «στο Δημοτικό Μέγαρο υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν καμία υπαλληλική σχέση με το Δήμο, έχουν γραφεία, έχουν τηλέφωνα, καθοδηγούν τους υπαλλήλους, ενημερώνουν τους πολίτες, είναι ιδιαίτεροι των συμβούλων και των αντιδημάρχων χωρίς να έχουν καμιά υπαλληλική σχέση με το Δήμο».
«Ο καθένας έχει τον ιδιαίτερό του», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναρωτήθηκε «αν έχουν τόσο πολύ καβαλικεύσει το καλάμι που ο καθένας θέλει τον ιδιαίτερό του».
Ο Γιάννης Αμοιρίδης, υποστήριξε ότι η σημερινή διοίκηση αντιλαμβάνεται τη δημοτική αρχή σαν «δικό της μαγαζί», θυμίζοντας ότι αυτήν την συμπεριφορά ο συνδυασμός του την είχε επισημάνει από τους πρώτους μήνες που ανέλαβε η διοίκηση Χιονίδη, τα ηνία της πόλης. «Από την αρχή είχαμε επισημάνει αυτήν την αντίληψη. Αυτά τα φαινόμενα της οικογενειοκρατίας, των κολλητών των φίλων. Ειδικοί συνεργάτες οι οποίοι δεν πατάνε στο δημαρχείο, οι οποίοι εμφανίζονται ξαφνικά για ένα χρονικό διάστημα και μετά πάλι εξαφανίζονται. Είναι μια ομάδα ανθρώπων η οποία είδε το Δήμο σαν ιδιοκτησία και αυτό είναι που μας ανησυχεί», είπε.
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων τα οποία έχουν βαλτώσει και για τα οποία δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, όπως το σχολείο 2ης Ευκαιρίας, το Βιοτεχνικό Πάρκο, το φυσικό αέριο. «Ανησυχούμε για το τι γίνεται με την Ολυμπιακή Ακτή και την αξιοποίησή της, ή με την αξιοποίηση πάνω από την υπογειοποίηση ή με την αξιοποίηση του εργοστασίου του ΟΣΕ», είπε ο κ. Αμοιρίδης, κατηγορώντας τη διοίκηση ότι δεν «συνέλαβε και δεν δημοπράτησε κανένα μεγάλο έργο» και κάνοντας λόγο για «τεχνική παραπλάνησης του Δημοτικού Συμβουλίου και παραπλάνησης όλων των δημοτών με μεγαλοστομίες χωρίς αντίκρισμα», οι οποίες δεν πείθουν πλέον κανέναν.
Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο τέως δήμαρχος και για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, υποστηρίζοντας ότι αυτό λειτουργεί «κατά τη βούληση του εκάστοτε προέδρου».
Ο κ. Αμοιρίδης, χαρακτήρισε κωμικοτραγικό το γεγονός ότι ενώ συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Κατερίνης όντας απών, παρακολουθούσε φιλικό παιχνίδι ποδοσφαίρου. «Νομίζω ότι αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Όταν μια διοίκηση αντιλαμβάνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, δεν είναι παράξενο, θέματα σοβαρά όπως η κυκλοφοριακή μελέτη, να παρουσιάζονται στο ΕΒΕ και στον Εμπορικό Σύλλογο και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο», είπε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου.
Ο κ. Αμοιρίδης εξέφρασε την ανησυχία του για τη λειτουργία του θεσμού, τονίζοντας ότι όταν απαξιώνει κάποιος το θεσμό που υπηρετεί, ότι έργο κι αν παρουσιάσει δεν μπορεί να έχει αντίκρισμα σε τοπικό επίπεδο, αφού αυτό δεν προέκυψε μέσα από δημόσια διαβούλευση.
«Η κατάσταση είναι τραγελαφική και θα επικοινωνούμε πλέον μέσω του ηλεκτρονικού και γραπτού τύπου, για το επόμενο διάστημα που απομένει με την απερχόμενη διοίκηση», είπε ο κ. Αμοιρίδης, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια του συνδυασμού του για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και την επιλογή της διοίκησης να απαντάει γραπτώς και μόνο ύστερα από μεγάλη πίεση, στα σημαντικά για την πόλη ζητήματα που θέτουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, στις συνεδριάσεις του συμβουλίου.
Για δοκιμασία των θεσμών από την πρακτική της διοίκησης, έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος, Άρης Κασιμίδης, ο οποίος μίλησε για «παρακμιακή αντίληψη» και για ευτελισμό του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Κασιμίδης, υποστήριξε ότι η διοίκηση δεν παράγει ουσιαστικό έργο, αλλά επιδίδεται σε έργα βιτρίνας.
Από την πλευρά του, ο δημοτικό σύμβουλος, Στέργιος Μπουσνάκης, κατηγόρησε τη διοίκηση του Δήμου, ότι έχει εγκαταλείψει την περιφέρεια και τα δημοτικά διαμερίσματα, εκφράζοντας παράλληλα την αγανάκτησή του για την αδιαφορία που επιδεικνύει η διοίκηση στα ερωτήματα που θέτει η αντιπολίτευση.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Από μια άλλη οπτική γωνία 22.7.2009

Τεταρτη 22.07.2009 - πηγή

του συνεργάτη μας Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΔΗΜΜΟΣ)

- Οι αργίες αιρετών της Αυτοδιοικήσεως, μετά από ποινικές καταδίκες, είναι κάτι που πρέπει να επανεξετασθεί. Θα μπορούσε για παράδειγμα να αντικατασταθεί με φυλάκιση και όχι απλά καταδίκη του αιρετού. Ταυτόχρονα θα πρέπει να ορισθεί, ότι όποιος κατέχει αιρετό αξίωμα, στερείται των ευεργετικών διατάξεων της αναστολής έκτισης της ποινής ή της μετατροπής της. Έτσι αναγκαστικά ο καταδικασμένος αιρετός δεν θα ασκεί τα καθήκοντά του και θα εφαρμόζονται οι διατάξεις της αποχής. Βέβαια όλοι λέμε ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να αποκτήσει κύρος και δεν είναι δυνατόν να ασκεί καθήκοντα Δημάρχου, για παράδειγμα, ένας καταδικασμένος για ατιμωτικές πράξεις. Λέμε και το επαναλαμβάνω "λέμε". Διότι στην πράξη ο λαός μας όχι μόνο δεν αποδοκιμάζει τους κακοποιούς, αλλά απεναντίας τους θεωρεί ως ιδιαίτερα ικανούς. Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι ο λαός και όχι οι αιρετοί. - Υποβαθμισμένες ήταν φέτος οι εκδηλώσεις της "Μυδοχαράς" στο Μακρύγιαλο. Πέρα απ' το μεγάλο αριθμό σημαιών διαφόρων κρατών, είδαμε μόνο ένα συγκρότημα απ' την Ουγγαρία. Μάλιστα το μοναδικό αυτό συγκρότημα κάλυψε τις χορευτικές εκδηλώσεις και τις δύο βραδιές με το ίδιο πρόγραμμα. Ήταν οπωσδήποτε εντυπωσιακές οι χορευτικές φιγούρες των μελών του Ουγγρικού συγκροτήματος. Δεν ήταν όμως αρκετές για να γεμίσουν ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που απαιτούσε ποικιλία. Έτσι φέτος, μετά την απώλεια της γαλάζιας σημαίας, ο Μακρύγιαλος γνώρισε και μια ακόμη... ήττα. Μάλιστα θα πρέπει να πούμε ότι ο εκφωνητής δεν παρέλειψε να πει ότι η συμμετοχή του Ουγγρικού συγκροτήματος ήταν δωρεάν. Πώς γίνεται αυτό είναι δύσκολο να το κατανοήσω. Πάντως ο λαός μας λέει ότι "το τζάμπα το τρώνε τα σκυλιά". Χωρίς να σημαίνει ότι για τους δημότες του Μακρυγιάλου ισχύει το δεύτερο. - Κατά καιρούς εμφανίζονται κάποιες οργανώσεις που δηλώνουν προστάτες του φυσικού περιβάλλοντος και κυρίως του Ολύμπου. Θυμάμαι την ΚΙΠΡΟ (Κίνηση Προστασίας Ολύμπου), η οποία αντιδικούσε με τους παρολύμπιους δήμους και οργανώσεις τους, όταν αυτοί ήθελαν να κάνουν κάτι, για την αξιοποίηση του βουνού και της φύσης του. Η κίνηση εκείνη δεν ακούγεται σήμερα. Ίσως να εκπλήρωσε την αποστολή της. Τη θέση της πήρε η Οργάνωση "Οι φίλοι του περιβάλλοντος - Πιερία του 2008". Ας ευχηθούμε η σημερινή οργάνωση να αποφύγει την τακτική της ΚΙΠΡΟ, που μόνο αντίδραση ήταν σε ότι καλό ήθελαν να κάνουν στον τόπο. Ο χρόνος θα δείξει.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο Εμ. Κριαράς, επίτιμος δημότης Αν. Ολύμπου

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Έναν από τους πρωτεργάτες για την καθιέρωση της δημοτικής γλώσσας, τίμησε ο Δήμος Ανατολικού Ολύμπου. Από τη Δευτέρα το απόγευμα, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής, ο Εμμανουήλ Κριαράς, ο οποίος διανύει το 103ο έτος της ηλικίας του, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης, Αν. Ολύμπου.
Αποτελεί μεγάλη τιμή για το δήμο μας, η ανακύρηξη του Εμ. Κριαρά σε επίτιμο δημότη, ανέφερε κατά τη λιτή τελετή, ο αναπληρωτής δημάρχου, Διονύσης Αρωνιάδης. Ο κ. Αρωνιάδης, αναφέρθηκε στην προσφορά του κ. Κριαρά στα Ελληνικά γράμματα, χαρακτηρίζοντάς την ως ιδιαίτερα σημαντική.
Ο Εμμανουήλ Κριαράς, αποτελεί τον Πλάτωνα της δημοτικής γλώσσας, στη χώρα μας, ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δ. Μυλωνέρος, χαρακτήρισε σημαντική προσωπικότητα, «που λάμπει στο στερέωμα του τόπου», τον κ. Κριαρά, στον οποίον, όπως είπε, «οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά του».
Σας ευχαριστούμε για το έργο που μας κληροδοτείτε, είπε η δημοτική σύμβουλος κ. Νούλα, συμπληρώνοντας ότι αποτελεί μεγάλη τιμή η ευκαιρία της γνωριμίας των δημοτικών συμβούλων με μια τόσο σημαντική προσωπικότητα των γραμμάτων.
«Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι σε αυτή την εκδήλωση. Ευχαριστώ το δήμαρχο, τον πρόεδρο και το Δημοτικό Συμβούλιο, γι’ αυτή την τιμή που μου κάνανε», δήλωσε ο καθηγητής Εμ. Κριαράς, εμφανώς συγκινημένος.
Η ανακήρυξη του κ. Κριαρά ως επίτιμου δημότη Αν. Ολύμπου έγινε ύστερα από πρόταση του συλλόγου γυναικών της περιοχής, ενώ εκπρόσωποι του συλλόγου βρέθηκαν στη τελετή. Να σημειωθεί ότι ο καθηγητής, έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή, αφού τα τελευταία χρόνια την επιλέγει συστηματικά για τις θερινές του διακοπές.
Διαβάστε εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο για τον κ Κριαρά..
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)