Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ Π.Α.Ε.
Πλατεία Ελευθερίας 1 Κατερίνη
Τηλ: 23510 47850-1-2
Φάξ: 23510 47853
E-mail: pierikos@otenet.gr
Τ.Κ. 60100
www.pierikos.gr  
Κατερίνη:  28/ 01/ 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης και το δημοσιογράφο Μπάμπη Πεΐδη έδωσε ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ Δημήτρης Ελευθεριάδης, όπου είχε τη ευκαιρία να απαντήσει σε μία σειρά από ζητήματα που αφορούν την ομάδα σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο. Μάλιστα ο πρόεδρος του Πιερικού απάντησε και σε ερωτήματα των ακροατών του δημοτικού ραδιοφώνου που ήθελαν να μάθουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ:
“Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε λύθηκαν επτά συμβόλαια και......

ΠΙΕΡΙΑ - ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ - ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΙ - ΟΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ - "ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ"


ΠΕΜΠΤΗ 28-1-2010




Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" το νέο σχέδιο "δομικής και νέας οργάνωσης του χάρτη της Ελλάδας ", ναί μέν έχει την πλήρη αποδοχή (και πώς θα μπορούσε να μήν είχε) όλων σχεδών των Δημάρχων ανά την Ελλάδα.Αυτό έδειξε το πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ., αλλά!!!!!!!

Στην Πιερία, τα νέα τρέχουν με φοβερούς ρυθμούς.Εξάλλου μένει και λιγος χρόνος.Βέβαια ακόμη δέν έχει ξεκαθαριστεί, άν οι Δήμοι στην Πιερία, θα είναι τρείς, τέσσειρις ή και παραπάνω.
Παρά τις αντικειμενικές εκκρεμμότητες, πολλοί μνηστήρες δημαρχιακών θώκων, σάν των "φρονίμων τα παιδιά, πρίν πεινάσουν μαγειρεύουν".
Ηδη αρκετοί "νύν"  Δήμαρχοι, αλλά και "νύν" επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμων και όχι μόνο, έχουν δηλώσει στα ΜΜΕ τις προθέσεις τους, προσπαθώντας να "προκαταλλάβουν" κάποιες περί του αντιθέτου "κινήσεις".
Πρόωρα; Ισως. Πάντως όλα κινούνται σε σκακιέρα, με τους επιθυμούντες να ρισκάρουν ανάλογες κινήσεις, που θα τους δώσουν το προβάδισμα υποψηφιότητας.
Βέβαια υπάρχουν και παλιοί "νύν" που "θεωρούν εαυτούς πετυχημένους" και έτσι πιστεύουν ότι έχουν προβάδισμα και δικαιούνται της στήριξης των δημοτών τους.Ονόματα να μήν λέμε, γιατί υπάρχουν αρκετοί.
Απο την άλλη υπάρχει και "νέο αίμα".Πολλοί "δραστηριοποιημένοι" στις τοπικές κοινωνίες, θέλοντας να βάλλουν τη δική τους σφραγίδα στο νέο που δημιουργείται, συναντιώνται, προγραμματίζουν,"συμπαρατάσσονται", με βλέμμα στη δημιουργία κάτι "νέου" , ελπιδοφόρου, με φρέσκα πρόσωπα, άφθαρτα, με προσωπικότητα και όλα εκείνα τα στοιχεία που τους κάνουν αποδεκτούς στις τοπικές κοινωνίες.
Τέτοιες κινήσεις πληροφορούμαστε ότι γίνονται πολλές και μάλιστα σε αρκετούς σημερινούς Δήμους.
Βέβαια οι παλιοί προσπαθούν, αυξάνοντας την μέσω των ΜΜΕ προβολή τους, να "κρατήσουν τα κεκτημένα", γιατί κάποιοι πραγματικά πιστεύουν ότι είναι "αναντικατάστατοι".
Ομως, το ρεύμα των αλλαγών σε πρόσωπα σε όλα στην Ελλάδα, στις τοπικές κοινωνίες,είναι μεγάλο, επίκαιρο και θεωρείται απο μεγάλη μερίδα του κόσμου ώς επιτακτική ανάγκη.
Αυτό είναι γνωστό και το αντιλαμβάνονται "οι νέοι" που θέλουν να ηγηθούν σε καινούργια "σχήματα" στους νέους Δήμους που θα δημιουργηθούν.
Πιστεύουν ότι δέν θάναι και αυτοί "απο μηχανής θεοί" που θα σώσουν τον τόπο τους, αλλά ονειρεύονται να προσφέρουν, έχουν όρεξη και μεράκι και προσπαθούν να αντισταθούν στην "ριζωμένη"¨παλιομοδίτικη και ξεπερασμένη νοοτροπία "θέοσταλτων" παραγόντων των τοποικών κοινωνιών, που πιστεύουν ότι είναι "θεόσταλτοι" και "μοναδικοί" .
Οι βεβαιότατες πληροφορίες μου λένε ότι κυοφορούνται "νέοι σχηματισμοί", με μεγάλη γεωγραφική ανάπτυξη, σε αρκετούς σημερινούς Δήμους, με το βλέμμα και το προγραμματισμό "πιθανής" "δημιουργίας συγκεκριμένων Δήμων".Ετσι καποιοι (παλιοί) έχουν χάσει τον ύπνο τους και προσπαθούν, με κινήσεις "ανατρεπτικές" ,να δεσμεύσουν πρόσωπα, να συγκρατήσουν "χώρο" και καταστάσεις, με βλέμμα πάντα στην επανεκλογή τους στα νέα δεδομένα.
Βέβαια θα μου ήταν εύκολο να "ονοματίσω" απο τώρα, ποιοί και πού ετοιμάζονται.Είναι μία πραγματικότητα, μήν αμφιβάλλεται γι αυτό, γιατί και οι "νέοι" σάν "των φρονίμων τα παιδιά πρίν πεινάσουν μαγειρεύουν"

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 

ΔΙΟΔΙΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

ΠΕΜΠΤΗ 28-1-2010


"Δεν πληρώνουμε" Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 11:30 στη Θεσσαλονίκη
στην Πλατεία Αριστοτέλους στο άγαλμα Ελ. Βενιζέλου
Η μετάβαση θα γίνει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ ΠΙΕΡΙΑΣ που στηρίζει τη δράση μας
Φίλες και φίλοι,
Μετά από πρόταση της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας και της επιτροπής «Ακρίβεια - Διόδια STOP» από τη Θεσσαλονίκη, ο Μαραθώνιος ενημέρωσης των πολιτών για τα διόδια «Δεν πληρώνουμε» και η διανομή της κάρτας στους διερχόμενους οδηγούς στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας, αυτό το Σάββατο 30.01.2010 δεν θα πραγματοποιηθεί, επειδή η ομάδα μας  θα μεταφέρει τη δράση της στη Θεσσαλονίκη.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων, το ΚΤΕΛ Πιερίας και  οι επιτροπές «Ακρίβεια - Διόδια STOP» Θεσσαλονίκης, οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίων των διοδίων το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 11:30 στην Πλατεία Αριστοτέλους Θεσ/νίκης, άγαλμα Ελ. Βενιζέλου
Παρακαλώ, διαδώστε το!
Τη δράση του Σαββάτου στηρίζει το ΚΤΕΛ Πιερίας και αναλαμβάνει την μεταφορά των πολιτών του Νομού μας στη Θεσσαλονίκη.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 10:30 από το σταθμό των ΚΤΕΛ Κατερίνης και στις 11:00 από το Δημαρχείο στο Μακρύγιαλο
Φίλες και φίλοι,
Μετά τις χθεσινές, άκρως προκλητικές δηλώσεις του τέως Γ.Γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Μπαλτά στη ΔΙΟΝ τηλεόραση, ο οποίος για μια ακόμη φορά προσπάθησε να υποβαθμίσει τη νοημοσύνη των Πιεριαίων, διαπιστώνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού σε βάρος του συγκροτημένου αγώνα μας.
Οι δράσεις μας και η πανελλαδική συμμετοχή των πολιτών άρχισαν να τους ανησυχούν! Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες της να είναι και πάλι εκεί! Αναχώρηση στις 10:30 από τα ΚΤΕΛ Κατερίνης.
Η ΕΟΔνΠ ανέλαβε να στήσει συναρμολογούμενο κιόσκι στην Πλατεία Αριστοτέλους. Να έχετε όλοι τα μπλουζάκια της δράσης «Δεν πληρώνουμε»
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 



ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΠΕΜΠΤΗ 28-1-2010




Την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη στις 5 μ.μ.  
Μαντουλίδης - Πιερικός Αρχέλαος

Τελευταία αγωνιστική του α΄ γύρου

● Με την ομάδα του Μαντουλίδη βρίσκει η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου να είναι αντιμέτωπος, στη Θεσσαλονίκη, ο Πιερικός Αρχέλαος. Μια ομάδα που η αγωνιστική άνοδος είναι κατακόρυφη και είναι απόλυτα υπολογίσιμη για τους αντιπάλους. Γι΄αυτό ο Πιερικός Αρχέλαος κατεβαίνει και πάλι πανέτοιμος για ένα θετικό αποτέλεσμα. Η αγάπη των οπαδών του είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα που συγκινεί όχι μόνο την Πιερία, αλλά και όλες τις περιοχές που έχουν μπασκετική ιστορία.

Για τον παραπάνω αγώνα ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Δημήτρης Γαλάνης, δήλωσε: «Είναι πολύ ιδιαίτερο παιγνίδι για μένα προσωπικά, γιατί κάθε φορά που παίζουμε με το Μαντουλίδη το μυαλό μου είναι στον αείμνηστο Γιώργο Γιαννακούλα. Να μη ξεχνάμε το Γιώργο το Γιαννακούλα. Επίσης, παίζουμε απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος με έβαλε στο μπάσκετ, έναν μεγάλο προπονητή και παιδαγωγό, τον Νίκο Κεραμέα. Το παιγνίδι είναι πολύ δύσκολο, καθώς απέναντί μας παίζει μια ομάδα η οποία είναι κυψέλη του μπάσκετμπολ. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του παιγνιδιού».

«Ναι στον αθλητισμό – Όχι στην εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες» είναι το μήνυμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας που τοποθετήθηκε σε πινακίδα στο κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης.

Είναι σίγουρα για πολλούς αποδέκτες και ο .....

ΚΛΟΠΗ ΞΑΝΑ ΣΕ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 28-1-2010

Κονταριώτισσα, 28.01.2010
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ  Υ Π Ο Υ
•    Κλοπή και δολιοφθορά σε αντλιοστάσια του Δήμου Δίου
Άγνωστοι, αφού παραβίασαν την μεταλλική είσοδο του αντλιοστασίου άρδευσης στη θέση «Μακρής» του Δ.Δ. Αγίου Σπυρίδωνα, αφήρεσαν τα καλώδια χαλκού, τους μετασχηματιστές και προξένησαν ζημιές στο αντλιοστάσιο καθώς και στον υποσταθμό ρεύματος της ΔΕΗ.
Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που άγνωστοι παραβιάζουν αντλιοστάσια του δήμου Δίου. Πριν δύο χρόνια σημειώθηκαν κλοπές σε τρία αντλιοστάσια και οι ζημιές ξεπέρασαν τις 200 χιλ. €, χωρίς ποτέ να ανευρεθούν οι δράστες.
Ο δήμος ενημέρωσε σχετικά τις αστυνομικές αρχές καθώς και τη ΔΕΗ για τις περαιτέρω ενέργειες. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ)

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟ:

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΩΝ 5,5 ΔΙΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 28-1-2010
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΩΝ 5,5 ΔΙΣ:

Στα μέσα του 2010 η ανάπτυξη της Ελλάδας θα έχει θετικό πρόσημο

ΠΕΜΠΤΗ 28-1-2010
 papakonstantinouΤο είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα  Frankfurter Algemeine.
«Μετά από 16 χρόνια η Ελλάδα βιώνει οικονομική ύφεση, η
κυβέρνηση περικόπτει τα κρατικά κονδύλια. Πως θα επανέλθει η χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης;» Ρωτά η εφημερίδα και ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει: «από τη μια μεριά η μείωση του ελλείμματος βοηθά αυτή καθ’ εαυτή την ανάπτυξη.
Τα αποθέματα, τα οποία μέχρι τώρα απορροφούσε ο κρατικός τομέας, θα διατεθούν τώρα στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Από την άλλη ο κρατικός προϋπολογισμός αυξάνει τις δημόσιες επενδύσεις που θα λειτουργήσουν σαν μοχλός για τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ -τα 16 δισεκατομμύρια που θα διατεθούν τα επόμενα τρία χρόνια στην Ελλάδα. Όλα αυτά, μαζί και με την ...

Ο ρόλος «κλειδί» του μπλόκου της Αλαμάνας στην αποκλιμάκωση της κρίσης και το άνοιγμα των Εθνικών Οδών

ΠΕΜΠΤΗ 28/1/2010

Ο ρόλος «κλειδί» του μπλόκου της Αλαμάνας στην αποκλιμάκωση της κρίσης και το άνοιγμα των Εθνικών Οδών
Αφού ο Κοινωνικός Διάλογος του Ζαππείου δεν στάθηκε ικανός να μεταπείσει τους αγρότες ώστε να αποχωρήσουν από τα μπλόκα, σειρά έχουν οι παρασκηνιακές πολιτικές πρακτικές προκειμένου να βρεθεί η πολυπόθητη για την Κυβέρνηση φόρμουλα αποκλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγαλύτερη προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης και υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, γίνεται στην προσέγγιση του μπλόκου της Αλαμάνας - οι οποίοι άνοιξαν τον χορό των μπλόκων και διατηρούν έως τώρα την πιο σκληρή στάση - στο οποίο πρωτοστατεί ο αγροτοσυνδικαλιστής Βάιος Γκανής.
Μάλιστα, κάποιοι κάνουν λόγο για «μάχη της Αλαμάνας» προκειμένου να συμφωνηθεί, νέα συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Γκανής και τα… παλικάρια του, σκέφτονται σοβαρά την νέα αυτή συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί τα επόμενα 24ωρα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στη γενική συνέλευση του μπλόκου της Αλαμάνας, οι αγρότες, ρίχνοντας το γάντι στην κα. Κατερίνα Μπατζελή, αποφάσισαν να πάνε σε νέο γύρο διαλόγου «εφόσον κληθούν», όπως είπαν. Παράλληλα, ζητούν να ....

Στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ο Πρωθυπουργός

papandreouΣτο 40ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή στο Νταβός της Ελβετίας μετέχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Στο επίκεντρο του φόρουμ βρίσκεται η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και ειδικότερα η οικονομική κρίση στην Ευρώπη. Ο κ. Παπανδρέου έχει δεχτεί πολλά αιτήματα για συνεντεύξεις από τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης ενώ θα έχει συναντήσεις με πολιτικούς ηγέτες, μεταξύ των οποίων και με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και με παράγοντες της διεθνούς οικονομίας που μετέχουν στο φόρουμ.
Το μεσημέρι ο κ. Παπανδρεου θα βρεθεί σε πάνελ μαζί με ....

Χιόνια και παγετός

xIONIA_BΤσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις χαρακτηρίζουν τον καιρό και σήμερα Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας καθώς και της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές έφτασε έως και στους -10 βαθμούς Κελσίου ενώ οι μετεωρολόγοι εκτιμούν πως από αύριο Παρασκευή θα υπάρξει σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Προβλήματα έχουν προκληθεί στην κίνηση των οχημάτων στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της ολονύχτιας χιονόπτωσης ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Σε λευκό κλοιό και η Στερεά Ελλάδα, όπου τα σχολεία σε αρκετές περιοχές θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.
Μεγάλες είναι οι δυσκολίες για τους οδηγούς και στα ....

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ...

28.1.10

http://fimotro.blogspot.com


Τα έχει πάρει στο κρανίο. Δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Μια το θέμα του Καραμανλή με την επιστολή στον Χριστοφοράκο, μετά το βίντεο με το Βατοπέδι. Χθες η αποκάλυψη - βόμβα για την παραγραφή - σκάνδαλο του προστίμου στην "Ακρόπολις" χρηματιστηριακή και σήμερα το ρεπορτάζ της Αρ. Μπουγάτσου που εμπλέκει τον Ζαγορίτη, ο οποίος παραμένει ακόμα Γραμματέας της Ν.Δ. Δεν ξέρει από που ΝΑ φυλαχτεί ο Σαμαράς. Ο ίδιος βέβαια δεν έχει καμία ευθύνη, ωστόσο όσο κρατά σε καίριες θέσεις τα "επικίνδυνα" και στιγματισμένα στελέχη διατρέχει τον κίνδυνο να εμπλακεί χωρίς να φταίει. Από την άλλη, ο Αλογοσκούφης βρίσκεται στο Λονδίνο. Από χθες το βράδυ μιλάει μόνο σε φίλους και γνωστούς. Μόλις ακούει δημοσιογράφους το κλείνει το κινητό. Δεν θα απαντήσει για την παραγραφή - σκάνδαλο του απίστευτου προστίμου ύψους 5,5, δισ. ευρώ της "Ακρόπολις" Χρηματιστηριακή. Τι να απαντήσει, άλλωστε; 
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 


ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ - ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

ΠΕΜΠΤΗ 28-1-2010

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ.... (βίντεο)

ΠΕΜΠΤΗ 28-1-2010
Νά λοιπόν και πάλι το ΒΑΤΟΠΕΔΙ στο προσκήνιο.Καραμανλής, αλώβητος;ή τώρα πιά εγκαταλήφθηκε απο όλους και θέλουν να βγούν όλα στη φόρα;ο φίλος του ο Ρουσόπουλος;Χαμένος ούτε λεπτό στο γυαλί.Ιδιωτεύει. 
Αφού εξασφάλίσαν όλοι την παραγραφή, χορεύουν με τον Εφραίμ..Δείτε τους!!!

Η Ελλάδα δανείζεται 2,5 φορές ακριβότερα από την Ιρλανδία «Έχωσαν» με τη μία 900 εκατ. ευρώ ελληνικά ομόλογα!


ΠΕΜΠΤΗ 28-1-2010
Ούτε και επί δραχμής δεν είχε φθάσει το spread των ελληνικών ομολόγων τόσο πολύ υψηλά, στις 370 μονάδες βάσης, ξεπερνώντας κατά 2,5 φορές το αντίστοιχο spread της Ιρλανδίας κράτος που θεωρήθηκε οτι αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα δημοσιονομικά προβλήματα στην Ε.Ε!
Η JP Morgan, η Goldman Sacks και όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά και αμερικανικά «σπίτια» αλλά και ορισμένοι έλληνες θεσμικοί επενδυτές, πούλησαν με μιας ομόλογα 900 εκατ. ευρώ σε μια αγορά που συνήθως οι συναλλαγές της δεν ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ και σε μια περίοδο όπου η αγορά ήταν αστήρικτη χωρίς προσανατολισμό και έρμαιo των κερδοσκοπικών funds.
Θέλουν μέτρα
Εμπειρά στελέχη των ελληνικών dealing rooms θεωρούν πώς οι σημερινές πιέσεις έχουν καθαρά κερδοσκοπικό χαρακτήρα, καθώς ......

Βαρίδι για τη ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Siemens και Βατοπέδι κυνηγούν τον Καραμανλή

ΠΕΜΠΤΗ 28-1-2010
Σε βαρίδι για τη ΝΔ εξελίσσεται ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής λόγω των δύσοσμων υποθέσεων του παρελθόντος που έρχονται ξανά στην επιφάνεια με την επιστολή του στον Μιχάλη Χριστοφοράκο και την πολιτική του ευθύνη στην υπόθεση του Βατοπεδίου.
Η Ρηγίλλης σιωπά και τηρεί στάση αναμονής αφήνοντας τον πρώην πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις. Η σιωπή της Ρηγίλλης όμως ερμηνεύεται ως άρνησή της να δεχθεί τις αιτιάσεις του πρώην πρωθυπουργού και να του προσφέρει στήριξη. Κομματικοί παράγοντες λένε ότι «δεν πιστεύουμε να είναι ανακατεμένος ο Καραμανλής σε αυτή την υπόθεση ούτε ότι θα υπάρξει κάτι άλλο». Στην ουσία όμως αφήνουν να φανεί ο φόβος μήπως το ....

Αποκάλυψη Σαχινίδη στη Βουλή Έσβησαν πρόστιμα 5,5 δισ. από την εταιρεία του σκανδάλου των ομολόγων!

ΠΕΜΠΤΗ 28-1-2010 

Με απόφαση-σκάνδαλο της ΦΑΕ Αθηνών, η Εφορία «έσβησε» το 2008 πρόστιμα ύψους 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν επιβληθεί στην Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, την εταιρία των κυρίων Σημαιοφορίδη και Πρινιωτάκη που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο της πώλησης δομημένων ομολόγων στο ΤΑΕΔΥ (σσ: καλά διαβάσατε, πεντέμισι δισεκατομμύρια από μία και μόνο επιχείρηση που, εάν η χώρα μπορούσε να δανειστεί από τις ΗΠΑ και την Άπω Ανατολή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα πανηγύριζε!).
Την υπόθεση  που βρίσκεται ήδη υπό εισαγγελική  έρευνα αποκάλυψε στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, λέγοντας ότι το πρόστιμο είχε επιβληθεί στην εταιρία στις ....

Διασώστες βρήκαν κορίτσι ζωντανό μετά από 15 μέρες κάτω από τα χαλάσματα της Αϊτής

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 (http://lefteria.blogspot.com)




Ένα 16χρονονο κορίτσι ανασύρθηκε κάτω από τα χαλάσματα που προκάλεσε ο σεισμός μετά από 15 ημέρες.
Η Νταρλήν Ετιέν επιβίωσε, πίνοντας νερό από τη μπανιέρα.

Δ' ΕΘνική - Τα νέα των ομάδων της Πιερίας

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010


Δύο οι απόντες του Βατανιακού στο παιχνίδι της Κυριακής
Δύο παίκτες της βασικής εντεκάδας θα είναι οι απόντες στο Βατανιακό  στο παιχνίδι της Κυριακής  με τον Κάστορα που θα γίνει στην Κατερίνη.
Οι δύο απόντες είναι οι Γιάννης Λαζαρίδης που συμπλήρωσε επτά κίτρινες και θα τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές και ο Ανδρονικίδης που συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες και θα τιμωρηθεί με μία αγωνιστική.
Ο προπονητής του Βατανιακού κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης  ήδη έχει επιλέξει τους αντικαταστάτες των δύο αυτών ποδοσφαιριστών. Ο Βατανιακός έχει πολλούς  ισάξιους ποδοσφαιριστές και έτσι η ομάδα δε θα έχει κανένα πρόβλημα.
Ο προπονητής του Βατανιακού μετά το χθεσινό ρεπό θα συνεχίσει με νέα προπόνηση την εβδομαδιαία προετοιμασία των παικτών του που θα ολοκληρωθεί με την αυριανή προπόνηση. Στόχος των ποδοσφαιριστών του Βατανιακού είναι να επαναλάβουν τη νίκη του αγώνα του πρώτου γύρου προσφέροντας το πολύ καλό θέαμα των δύο τελευταίων συνεχόμενων εντός έδρας αγώνων τους που συνοδεύτηκαν μάλιστα με ωραίες εμφανίσεις και .....

Πιερικός - Εντατική και με ποικιλία ασκήσεων η χθεσινή προπόνηση του Πιερικού

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010


Πολική ήταν η ατμόσφαιρα στο βοηθητικό γήπεδο του Σταδίου κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης των ποδοσφαιριστών του Πιερικού, που επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά το ρεπό της Τρίτης, αρχίζοντας ουσιαστικά και με εντατικό πρόγραμμα την εβδομαδιαία προετοιμασία τους για το παιχνίδι της Κυριακής με την Ηλιούπολη.
Για τους παίκτες του Πιερικού το παιχνίδι αυτό είναι όχι μόνο καθοριστικής σημασίας αλλά συγχρόνως θα δρομολογήσει μια εποχή νικηφόρων αποτελεσμάτων για να επέλθει και κάποια ισορροπία με τις εκτός έδρας επιτυχίες.
Έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει το Στάδιο να γίνει πολύ δυνατή έδρα γιατί μόνο έτσι θα έχουν πολύ πιο θετικό αντίκτυπο όχι μόνο βαθμολογικά αλά και αγωνιστικά, οι πολύ καλές εμφανίσεις στα εκτός έδρας παιχνίδια.
Θα πρέπει να γίνει μία ριζική αλλαγή στο ....

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

agrotes_mploka_m_copyΣυνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις προκειμένου να αποκλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις την ώρα που εκπρόσωποι από 13 αγροτικά μπλόκα συναντώνται σήμερα Πέμπτη από στο Μάλγαρα, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων τους. Στη χθεσινή συνάντηση στο Βελεστίνο δεν προσήλθαν εκπρόσωποι από το μπλόκο της Νίκαιας, στάση την οποία και στηλίτευσαν οι υπόλοιποι αγρότες, που συμμετείχαν, καθώς τους κατηγόρησαν ότι επιδιώκουν τη διάσπαση των κινητοποιήσεων. Ωστόσο οι αγρότες της Νίκαιας υποστήριξαν ότι δεν κλήθηκαν. Από τη μεριά τους οι αγρότες του Πλατυκάμπου ανακοίνωσαν ότι από σήμερα Πέμπτη και έως τη Δευτέρα θα κλείνουν για ένα τρίωρο, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, τον παρακαμπτήριο οδικό άξονα των Τεμπών, που οδηγεί προς τα παράλια της Λάρισας, απ' όπου διεξάγεται η κυκλοφορία λόγω της κατολίσθησης στα Τέμπη.
Συγκεντρωμένα στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών χωρίς ωστόσο να προκαλούν πρόβλημα στην .....

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...

Πεμπτη 28.1.10

απο το http://fimotro.blogspot.com


Εάν υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες στην κυβέρνηση για το εάν θα έπρεπε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την Οικονομία, σήμερα μετά την απίστευτη εξέλιξη στη Βουλή με τη διαγραφή του χρέους ύψους 5,5 δισ. ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί πρόταση για σύσταση Προανακριτικής. ώστε να διερευνηθούν όχι μόνο οι πολιτικές αλλά και οι ποινικές ευθύνες στην υπόθεση αυτή. Πρόταση την... οποία θα πρέπει να υποστηρίξει και ο Αντώνης Σαμαράς. Εάν θέλει να καθαρίσει τη Ν.Δ. και ο κόσμος να αρχίσει και πάλι να έχει εμπιστοσύνη στην παράταξή του. 
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΜΠΤΗ 28-1-2010


Το βίντεο ντοκουμέντο με τον Καραμανλή... ...και τον Ρουσόπουλο στη Μονή Βατοπεδίου

ΠΕΜΠΤΗ 28-1-2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010
Άντε φτάνει τώρα, χορτάσαμε και χιόνι και κρύο …ας ζήσουμε τις αλκυονίδες τώρα, γιατί αρχίζουν να παγώνουν και οι εγκέφαλοι.
Για την αγορά βεβαίως αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα, μεσούσης της εκπτωτικής περιόδου παρακαλώ. Όπου φτωχός κι η μοίρα του λέει ο λαός. Συμφωνώ και επαυξάνω.
Μέχρι και το θέμα των μπλόκων αρχίζει να φθίνει πια. Έτσι όπως κατάντησαν οι ελληνικοί δρόμοι δεν μας κάνει καμία αίσθηση.
Τα παλαιότερα χρόνια, οι αγροτικές κινητοποιήσεις είχαν μια άλλη αίγλη ρε παιδιά.
Τώρα οι δρόμοι κλείνουν από οτιδήποτε άλλο μπορεί να βάλει .....

Το παράδειγμα της "πράσινης ταράτσας" στην πλατεία Ελευθερίας

ΠΕΜΠΤΗ 28.01.2010 (Π.Α)


Σάββας Χιονίδης: "θέλουμε να βοηθούμε τον πολίτη και το περιβάλλον με πράξεις και όχι με λόγια"
Ο σχεδιασμός της "πράσινης ταράτσας" θα ακολουθηθεί για την κεντρική πλατεία της πόλης μας, όπως τόνισε χθες ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ισόγειο και πλέον θα μπορεί να δει ο κάθε πολίτης με ποιόν φθηνό τρόπο, μπορεί να κάνει την ταράτσα του πράσινη ή τον κήπο του, χωρίς καν να χρειαστεί να σπάσει κάτι.
Στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι του σεβασμού του περιβάλλοντος, καθώς με αυτόν τον τρόπο κερδίζονται πάρα πολλά στη θέρμανση, αλλά και στην ψύξη κατά τους ....

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010
Αυτά τα νέα Γιώργο μου. Πέσαμε στους διεθνείς τοκογλύφους αλλά πάραυτα πήραμε μια βαθιά ανάσα. Για να δεις τι τραβάνε οι μικρομεσαίοι κάθε φορά που σπεύδουν στις τοπικές αγορές για να δανειστούν.
***
Πάλι τυχερός είσαι Γιώργο, γιατί δεν σου ζητάνε ούτε ασφαλιστική ούτε φορολογική ενημερότητα ούτε σε ψάχνουν στον Τειρεσία και ας είσαι βουτηγμένος ως το λαιμό.
***
Αν ήξερες τι τραβάει εδώ και χρόνια αυτή η ......

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΠΕΜΠΤΗ 28-1-2010
Πρωτοσέλιδο 28.1.2010
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
ELATOXORI

Μνημόσυνο στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς (στις 27 Ιανουαρίου του 1944) Ελατοχωριτών τέλεσε χθες ο δήμος Πιερίων, στο χώρο όπου εκτελέστηκαν και όπου έχει ανεγερθεί μνημείο.
Παρόντες ήταν συγγενείς των θυμάτων, ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Πιερίων, ο Νομάρχης Πιερίας, εκπρόσωποι των βουλευτών του νομού, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, εκπρόσωπος της 24ης Τ/Θ Ταξιαρχίας Λιτόχωρου και πλήθος κόσμου.


KARALIAS
Σε Πύραρχο προήχθη ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Κατερίνης Ιωάννης Καραλιάς.
Η προαγωγή του δε συνοδεύεται και από μετάθεση κι έτσι....

ΜΠΛΟΚΑραν την αγορά

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010
Έρευνα του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σε επιχειρήσεις της βόρειας Ελλάδας
ΜΠΛΟΚΑραν
την αγορά
Ζημιά 500 δις ευρώ από τα αγροτικά μπλόκα
Σχεδόν μισό εκατ. ευρώ υπολογίζει τη μέχρι στιγμής οικονομική επιβάρυνση των επιχειρήσεων μελών του από τις αγροτικές κινητοποιήσεις το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα του ΕΒΕΘ μεταξύ των μελών του, με δομημένο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, μέσω της εταιρίας ερευνών Palmos Analysis.
Με βάση τα ευρήματα, το 83% των επιχειρήσεων δηλώνει ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών και οι αποκλεισμοί πολλαπλών σημείων του εθνικού οδικού δικτύου έχουν επηρεάσει τη λειτουργία τους. Η συνολική επιβάρυνση που προκλήθηκε από τις κινητοποιήσεις στις επιχειρήσεις του δείγματος φτάνει τις 20.000 ευρώ κατά μέσο όρο ανά επιχείρηση, δηλαδή οι επιπτώσεις για το σύνολο των μελών του ΕΒΕΘ αποτιμώνται μέχρι σήμερα στα 440 εκατ. ευρώ.
Από το δείγμα των επιχειρήσεων που δήλωσαν πως επηρεάστηκαν από τις κινητοποιήσεις, 8 στις 10 ανέφεραν καθυστερήσεις στην παράδοση εμπορευμάτων στους πελάτες τους και 7 .....

Όχι πάλι εμείς!


OXI_PALI_1
 

Την κρίση δεν θα την πληρώσει πάλι ο εργαζόμενος, είπε ο Ηλ. Ηλιόπουλος, που χθες, ενόψει της πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ, είχε συναντήσεις με δημόσιους υπαλλήλους της Πιερίας, στους χώρους εργασίας τους
«Μπορεί να υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση στην οικονομία και στη χώρα, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αυτήν τη δυσκολία δεν θα την πληρώσει πάλι ο εργαζόμενος», δήλωσε χθες το μεσημέρι από την Κατερίνη ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.
Ο κ. Ηλιόπουλος βρέθηκε στην πόλη μας στο πλαίσιο εκστρατείας που έχουν ξεκινήσει τα μέλη του συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ για την ενημέρωση των ......