Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ - Κλειστός λόγω κατολίσθησης ο δρόμος Ν.Φώκαιας-Αθύτου στη Χαλκιδική - Ειδικοί εκτιμούν ότι τα έργα αποκατάστασης θα διαρκέσουν τουλάχιστον δύο μήνες


ΤΡΙΤΗ 22-12-2009

Κλειστή παραμένει, για δεύτερη μέρα, η επαρχιακή οδός Νέων Μουδανιών- Κασσανδρείας Χαλκιδικής , μετά τις κατολισθήσεις βράχων που σημειώθηκαν στην θέση «Βόθωνας» , μεταξύ Ν. Φώκαιας και Αθύτου Χαλκιδικής.
Από το πρωί συνεργεία της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρούσαν να απομακρύνουν τους βράχους από το οδόστρωμα και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις αντιστήριξης για την αποτροπή ενδεχόμενης νέας κατολίσθησης.
Παράγοντες της περιφέρειας εκτιμούν ότι ο συγκεκριμένος δρόμος θα ανοίξει μετά τουλάχιστον δύο μήνες. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών με τη συνδρομή τροχονόμων της ΕΛΑΣ. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ:


Άνοδος έως 4% στο Χρηματιστήριο - Ικανοποίηση από το υπουργείο Οικονομίας Χαμόγελα μετά την ήπια υποβάθμιση από τη Moody's


Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Χαμόγελα στις αγορές αλλά και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έφερε η ανακοίνωση της υποβάθμισης από τη Moody's κατά μία μόνο βαθμίδα, από Α1 σε Α2.  Το χρηματιστήριο σημείωσε αύξηση που ξεπέρασε ακόμα και το 4% ενώ σημαντική ήταν και η μείωση στα Spreads των ελληνικών ομολόγων σε σχέση με τα Γερμανικα. Παράλληλα, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και από το υπουργείο, καθώς η "ήπια" υποβάθμιση σημαίνει ότι τα ελληνικά ομόλογα θα γίνονται αποδεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Η προοπτική της Moody's για την ελληνική οικονομία παραμένει «αρνητική», ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική οικονομία βρισκόταν στο μικροσκόπιο του επενδυτικού οίκου για περισσότερο από ένα μήνα.
Παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν (από τον πρωθυπουργό στο Ζάππειο) και εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ανάταξη της οικονομίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών μετά την «ήπια» υποβάθμιση της ελληνικής οκονομίας από τη Moody's.

Σύμφωνα με τη........

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Κατερίνη, 22 - 12 - 2009
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ    
                    Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ   
Ταχ. Δ/νση:        28ης Οκτωβρίου 40                                Προς: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
              60100 Κατερίνη         
Τηλέφωνο:         2351 351 260-2           
fax:             23510 20036                                     
e-mail:            nomarxis@pieria.gr                                                  
       
              Κύριε Διευθυντά

Με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει με τη διακοπή της κυκλοφορίας στον οδικό άξονα ΠΑΘΕ στην περιοχή των Τεμπών και επειδή αυτή έχει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις στην οικονομία της Πιερίας, καθώς ο Νομός μας εμφανίζεται στα ρεπορτάζ ως αποκλεισμένος, σας παρακαλούμε να ενημερώνετε μέσα από τις εκπομπές σας και τις ρεπορτάζ των εφημερίδων σας ότι εκτός από την παράκαμψη μέσω Ελασσόνας, υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησής των οδηγών που κινούνται από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα από την παρακαμπτήρια οδό Λάρισας – Αγιάς - Αγιόκαμπου- Ομολίου -Στομίου.
    Σημειώνουμε ότι η επιλογή της συγκεκριμένης εναλλακτικής διαδρομής ενδείκνυται για άμεση και εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών στην Πιερία και στους τουριστικούς προορισμούς του Νομού μας, καθώς οι εκδρομείς των Χριστουγέννων μπορούν να προσεγγίσουν με ασφάλεια  τις περιοχές της Νότιας Πιερίας, τους παραδοσιακούς οικισμούς του Ολύμπου, αλλά και των Πιερίων. 

Σας ευχαριστούμε που συμβάλλετε και εσείς στην προσπάθεια που κάνουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις δυνατότητες πρόσβασης που έχουν προς το Νομό μας.                                  
                                         Με εκτίμηση
Γιώργος Παπαστεργίου
Νομάρχης Πιερίας

Κάπνισμα: μηνύσεις μετά μουσικής Άναψε φωτιές η αφίσα κέντρου με τραγουδιστές να καπνίζουν πούρο



Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009
 «Νόου σμόκινγκ. Η μουσική κόντρα στις απαγορεύσεις». Η... καπνιστική πρόσκληση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του Γιάννη Κότσιρα και του συγκροτήματος Κίτρινα Ποδήλατα σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης στάθηκε η αφορμή για να υποβάλουν πολίτες μηνυτήρια αναφορά κατά των τραγουδιστών.
Την ίδια ώρα, αντικαπνιστική οργάνωση προειδοποιεί πως θα ακολουθήσει μπαράζ μηνύσεων όσο ο αντικαπνιστικός νόμος μένει στα χαρτιά. Ειδικότερα, και όπως δήλωσαν οι μηνυτές στην αναφορά που υπέβαλαν την περασμένη Παρασκευή σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, στη διαφημιστική αφίσα που προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να επισκεφτούν έναν χώρο όπου «όλα απαγορεύεται να απαγορεύονται» αναγράφονται εκφράσεις όπως «βγάζοντας τη γλώσσα στη γνωστή επίσημη επιβολή», προτρέποντας κατ΄ αυτόν ....

Απόφαση - «Βόμβα» του Δ. Πρωτοδικείου Η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας


ΤΡΙΤΗ 22-12-2009

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε, χθες  αντισυνταγματικό το μέτρο της έκτακτης εισφοράς, καθώς εκτιμά ότι δεν μπορεί να επιβληθεί φόρος σε εισόδημα του 2007, αφού το Σύνταγμα απαγορεύει την αναδρομική επιβολή οποιουδήποτε φόρου ή οικονομικού βάρους πέρα από το προηγούμενο οικονομικό έτος.
To Σύνταγμα
Το άρθρο 78 του Συντάγματος, παράγραφος 2, απαγορεύει την επιπλέον φορολόγηση για εισοδήματα τα οποία ο πολίτης έχει ήδη καταβάλει φόρο και για οικονομική χρήση που έχει κλείσει.
Η απόφαση είναι η πρώτη που εκδίδεται για αγωγές που έχουν κατατεθεί από φορολογούμενους στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας. και θεωρείται αυξημένου κύρους γιατί εκδόθηκε από διοικητικό πρωτοδικείο.
Την προσφυγή είχε καταθέσει φορολογούμενος ο οποίος είχε κληθεί από τη ΔΟΥ Ψυχικού να καταβάλλει έκτακτη εισφορά 10.000 ευρώ. Η εισφορά θα επιστραφεί.
Υπολογίζεται ότι έχουν κατατεθεί περίπου 2.000 αιτήσεις για τη μη καταβολή της έκτακτης εισφοράς. Σε ορισμένες περιπτώσεις (οι οποίες έχουν ήδη εκδικαστεί), έχει αποφασιστεί η προσωρινή διαταγή αναστολής.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η υπόθεση αναμένεται να πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να υπάρξει απόφαση εντός του 2010. Το Δημόσιο θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, αλλά τον τελικό λόγο θα τον έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΤΡΙΤΗ 22-12-2009
Πρωτοσέλιδο 22.12.2009
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 22 12 2009

ΤΡΙΤΗ 22-12-2009

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΟΛΥΜΠΟΣ: Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν λάβαμε καμία απάντηση!



Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 000, Τηλ. 23510 34 714, Φαξ: 23510 34 174
info@otoposmou.gr, ιστοχώρος: http://www.otoposmou.gr

ΟΛΥΜΠΟΣ: Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν λάβαμε καμία απάντηση!
 ΤΡΙΤΗ 22-12-2009

Φίλες και φίλοι,
Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009 κατατέθηκαν με συστημένη επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Γ.  Παπανδρέου (RE669374349GR) και στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (RE669374370GR), 2.411 ψηφιακές υπογραφές και επιστολή με κεντρικό αίτημα την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου.  Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν λάβαμε καμία απάντηση.
Βλέπε κατάσταση συμμετοχών: http://www.ecss2006.com/topos/OLYMP0Total.asp#University
Σύμφωνα με το Πολεοδομικό Γραφείου Ελασσόνας, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009, σε απάντηση που έστειλε στη WWF Hellas, «το Δασαρχείο Ελασσόνας συνέταξε πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής, επέβαλλε πρόστιμο αυθαιρέτου και  βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκρότηση συνεργείου κατεδαφίσεως».
Η τελευταία φορά που μπορέσαμε να βρεθούμε στην περιοχή του αυθαιρέτου κτίσματος ήταν η 11. Νοεμβρίου, όταν έπεσαν τα πρώτα χιόνια.


 


Οι εργασίες έχουν σταματήσει, όμως οικοδομικά υλικά και εργαλεία συνεχίζουν να βρίσκονται εκεί. Οι αρμόδιες αρχές του Ν. Λάρισας δηλώνουν πως δεν μπορούν να εντοπίσουν τους κατασκευαστές του αυθαιρέτου. Ελπίζουμε, η παρακάτω φωτογραφία να βοηθήσει τις υπηρεσίες που χειρίζονται το θέμα:

 


Τοπική εφημερίδα της Ελλασόνας υποστηρίζει πως η προσπάθεια κατεδάφισης τους αυθαιρέτου έχει ως στόχο τον διωγμό των κτηνοτρόφων. Όσοι γνωρίζουν την περιοχή ξέρουν πως στα 2.450 μ δεν υπάρχει ίχνος βλάστησης:







Ο ισχυρισμός, πως το αυθαίρετο κτίστηκε για να χρησιμεύσει ως στάβλος για την προστασία ζώων και κτηνοτρόφων σε περίπτωση ανάγκης, υποτιμά τη νοημοσύνη ακόμη και των πολιτών εκείνων, που δεν είδαν ποτέ στάβλο στη ζωή τους.
Οι θερινοί στάβλοι είναι έτσι (π.χ. στα 2.000μ. καθοδόν, και ο μοναδικός από τα 1400 μ., προς την καλύβα Χριστάκη):


 


Από την πόρτα του αυθαιρέτου κτίσματος δεν χωράει να περάσει όχι αγελάδα, αλλά ούτε και ευτραφής ορειβάτης. Άσε που θα επρόκειτο για τον πρώτο στάβλο πανελλαδικά με εσωτερική τοιχοποιία κτισμένη από ...Y-Tong.


 


Το δε επιχείρημα, ότι ο δρόμος εξυπηρετεί κτηνοτρόφους, επίσης υποτιμά τη νοημοσύνη κάθε λογικά σκεπτόμενου πολίτη, ειδικά βλέποντας τις παρακάτω φωτογραφίες:


 


Μέχρι τα 2.000 μ . συναντήσαμε τρία αυτοκίνητα κυνηγών!




Οι προθέσεις είναι οφθαλμοφανείς: Στην τοποθεσία Χριστάκη ετοιμάζεται  ένα καταφύγιο και ο δρόμος αυτός ανοίχτηκε συστηματικά για να οδηγήσει γρήγορα τους μηχανοκίνητους επισκέπτες στις υψηλές κορυφές του βουνού. Έτσι, πιστεύουν οι κάτοικοι της περιοχής, θα αναπτυχθεί ο τόπος τους και θα βελτιωθεί το βιοτικό τους επίπεδο.
Το θέμα όμως είναι, πως αντιμετωπίζει η συντεταγμένη πολιτεία τη συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα. Οι προθέσεις των κατοίκων της περιοχής, αλλά και η ανησυχία τους για το μέλλον του τόπου τους, είναι άκρως κατανοητές. Τι προτίθενται όμως να πράξουν οι ηγεσίες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Πολιτισμού;
Σήμερα, 22. Δεκεμβρίου 2009, 2.426 πολίτες από 23 χώρες του κόσμου θέτουν εκ νέου το ερώτημα στους αρμόδιους υπουργούς και στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου, ζητώντας την άμεση νομική προστασία του μυθικού βουνού και την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου.
Κλείνοντας παραθέτω τις σκέψεις φίλης της ομάδας «Όλυμπος» σχετικά με την παράνομη κατασκευή:  Το παράνομο του Χριστάκη είναι η κορυφή ενός παγόβουνου αυθαιρέτων που επιδιώκουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα για προσωπικά οφέλη. Οι  διάσπαρτες αυτές εγκαταστάσεις μελλοντικά θα αλλοιώσουν το αδόμητο σήμερα περιβάλλον και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη γενικότερη νόμιμη δόμηση της περιοχής, αυτό δηλαδή που πολλοί περισσότεροι επιδιώκουν.
Φίλες και φίλοι,
Ο αγώνας για τη συλλογή ψηφιακών υπογραφών συνεχίζεται! Ας προσπαθήσει ο καθένας μας να κερδίσει τη στήριξη ενός φίλου, συνεργάτη ή γνωστού. Η επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου είναι επιτακτική ανάγκη!
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009,Ξεκίνησε στη Νομαρχία Πιερίας η υποβολή αιτήσεων για το έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009


Από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 ξεκίνησε στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας η υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους της  έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης.
       Δικαιούχοι είναι όσοι πολίτες λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα ως άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ),  διατροφικό επίδομα ως νεφροπαθείς ή μεταμοσχευμένοι καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων ή μυελού των οστών, όσοι λαμβάνουν την ενίσχυση  απροστάτευτων παιδιών και όσοι είναι κάτοχοι βιβλιαρίου ανασφαλίστου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν πάρει αριθμό μητρώου ως ΑμεΑ ή να έχουν γίνει  κάτοχοι βιβλιαρίου ανασφαλίστου έως την 3η Νοεμβρίου 2009.  Επίσης, διευκρινίζεται ότι εάν στην ίδια  οικογένεια είναι κάτοχοι βιβλιαρίου ανασφαλίστου περισσότερα από ένα μέλη (σύζυγος και ανήλικα τέκνα), η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται μόνο μία φορά.
       Όσοι πληρούν τις  παραπάνω προϋποθέσεις θα πρέπει να προσέλθουν  στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Πιερίας μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2010. Θα πρέπει  να  έχουν μαζί τους το βιβλιάριο οικονομικής ενίσχυσης της Πρόνοιας και φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας και να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση που θα βεβαιώνει ότι δεν έχουν πάρει την “Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση Κοινωνικής Αλληλεγγύης”  (Α' δόση) από άλλο φορέα (π.χ. ΟΑΕΔ, ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κτλ.) ..

Ύστερα από εντολή της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνας Μπατζελή,Αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ σε αγρότες της Πιερίας

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Το Γραφείο Τύπου του ΕΛ.Γ.Α. ύστερα από εντολή της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνας Μπατζελή, ανακοινώνει ότι:
      Στις 23 Δεκεμβρίου του 2009 θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς αποζημιώσεις συνολικού ύψους 28.606.140 Ευρώ.
      Αναλυτικότερα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. εκκαθαρίσθηκαν και στάλθηκαν στην ΑΤΕ οι καταστάσεις 14.613 παραγωγών 39 Νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και επανεκτιμήσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή, που συνέβησαν εντός του 2009 κυρίως από παγετούς και από χαλαζοπτώσεις και βροχοπτώσεις μέχρι του Σεπτεμβρίου του 2009 σε διάφορες καλλιέργειες.
             Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν  παραγωγούς των Νομών:
Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευβοίας, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιώς, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας και Χαλκιδικής.
       Οι παραπάνω αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς μέσω λογαριασμών της Α.Τ.Ε.
      Αναλυτικότερα στοιχεία για κάθε παραγωγό καθώς επίσης και για το ποσό της αποζημίωσης που δικαιούται υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.elga.gr

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
A_1
Το αδιαχώρητο προκλήθηκε χθες (και από ότι φαίνεται θα συνεχιστεί και σήμερα) στην Αγροτική Τράπεζα.
Πρώτη μέρα καταβολής των δικαιωμάτων στους αγρότες και πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να πάρουν το ποσό που τους αναλογεί…
Τρόπος του λέγειν, ποσό που τους αναλογεί, αφού ουδείς πήρε πάνω από το 50% εκείνων που δικαιούταν. Μάλιστα κάποιοι εκ των δικαιούχων πήραν πολύ χαμηλότερο ποσοστό από το 50%, κάτι που φυσιολογικά τους δυσαρέστησε.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέρυσι οι αγρότες της Πιερίας, είχαν πάρει όλο το ποσό που δικαιούταν…
Πάντως η μη έγκαιρη καταβολή όλων των χρημάτων, αναμένεται να έχει τις ανάλογες επιπτώσεις και στην αγορά με ότι αυτό συνεπάγεται σε μια περίοδο δύσκολη έτσι κι αλλιώς!

A_2
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και ....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009
Ήμαστε έτοιμοι. Αυτό ήταν. Μπήκαμε σε εορταστικούς ρυθμούς.  Ζούμε σε χριστουγεννιάτικο σκηνικό, με χριστουγεννιάτικη διάθεση, με χριστουγεννιάτικες συναντήσεις, με δώρα, χαμόγελα, ευχές….όλα κυλούν χριστουγεννιάτικα επιτέλους.
Και εξηγούμαι: Πάτε μια βόλτα από την Αγροτική Τράπεζα στην Κατερίνη από πολύ νωρίς το πρωί να δείτε τι γίνεται.
Το έλα να δεις.
Η σημασία που δίνει αυτό το κράτος στον πλέον ταλαιπωρημένο κλάδο, τον Έλληνα αγρότη, αποτυπώνεται στις απίστευτες ουρές, τρεις μέρες παρακαλώ πριν τα Χριστούγεννα.
Έλεος. Δεν μπορούσε τίποτε να γίνεται στην ώρα του και ...

Αν υπήρχε γεωλογική μελέτη…

GEOLOGIKH_MELETH
Την περιοχή που σημειώθηκε η κατολίσθηση στα Τέμπη επισκέφθηκε ομάδα επιστημόνων του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), προκειμένου να κάνει μια πρώτη εκτίμηση των αιτίων του συμβάντος.
«Αν είχε γίνει γεωλογική μελέτη στην περιοχή θα μπορούσαν να εντοπιστούν τα περισσότερο επικίνδυνα σημεία» δήλωσε καθηγητής του Πανεπιστημίου.
Όπως επισήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ, Σπύρος Παυλίδης, τα πρανή της κοιλάδας των Τεμπών επηρεάζονται έντονα από την τεκτονική δράση στην περιοχή, γεγονός που επέτεινε η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια φυσιολογική, όπως ανέφερε, κατάπτωση μεγάλου όγκου βράχων.
«Είναι γνωστό ότι υπήρχαν γεωλογικά ρήγματα στην περιοχή. Ο Ηρόδοτος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η διάνοιξη των Τεμπών έγινε από σεισμό που έδωσε διέξοδο στα νερά του Πηνειού προς το Αιγαίο και τα νερά των λιμνών» επισήμανε ο κ. Παυλίδης και διευκρίνισε ότι η επίσκεψη του κλιμακίου επιστημόνων πραγματοποιήθηκε λόγω επιστημονικού ενδιαφέροντος.
«Για το θέμα έχει οριστεί ειδική επιτροπή από το αρμόδιο υπουργείο. Στο μεταξύ και εμείς θα προσπαθήσουμε να διατυπώσουμε πρόταση προς το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και ενδέχεται να την προωθήσουμε και στο υπουργείο» πρόσθεσε..

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009
Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη βουλή. Προς μεγάλη μου όμως απογοήτευση δεν άκουσα και τίποτα σπουδαίο.
***
Αν είχα τη δυνατότητα να σας παρουσιάσω τοποθετήσεις βουλευτών πριν 15-20 χρόνια θα αντιλαμβανόσασταν ότι επαναλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο, την ίδια μιζέρια και δυστυχώς σήμερα είναι ίσως και λίγο χειρότερα.
***
Οι εξαιρέσεις είναι λίγες και φωτεινές και φυσικά καμία ....

Ο χειρότερος δρόμος


O_XEIROTEROS_DROMOS



Τη χρηματοδότηση κατασκευής της 13ης Εθνικής Οδού από το ΕΣΠΑ ζήτησε ο νομάρχης Πιερίας. «Η μελέτη είναι ώριμη από το Δεκέμβρη του 2005» επιρρίπτοντας ευθύνες στο Κράτος για τη σημερινή κατάσταση του συγκεκριμένου δρόμου.
Το Κράτος αποδείχθηκε ανέτοιμο να προτείνει εναλλακτικές ασφαλείς διαδρομές, μετά το κλείσιμο των Τεμπών, είπε και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συγκαλέσει σύσκεψη με βουλευτές και φορείς του νομού για την προώθηση του αιτήματος.
Το πρόβλημα με το κλείσιμο των Τεμπών δημιουργήθηκε στο νομό Λάρισας και οι συνέπειές του μετατοπίστηκαν στην Πιερία, ανέφερε χθες το μεσημέρι ο νομάρχης. Ο κ. Παπαστεργίου, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, επανέφερε το αίτημα για χρηματοδότηση του έργου κατασκευής της ....

Σαρωτικοί έλεγχοι

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009
 Σαφάρι για την αύξηση των εσόδων ξεκινούν από τον Ιανουάριο οι ΔΟΥ
Σαρωτικοί
έλεγχοι
Οδηγίες για την εντατικοποίηση των ελέγχων από τις ΔΟΥ το α' εξάμηνο του 2010 δίνει το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο που απεστάλη σε όλους τους αρμόδιους φορείς.
Στην εγκύκλιο περιλαμβάνονται σαφείς οδηγίες για τις κατηγορίες στις οποίες πρέπει να επικεντρωθούν οι φορολογικοί έλεγχοι. Αυτές είναι οι εξής:
* Οι ανέλεγκτες χρήσεις του παρελθόντος που παραγράφονται μέχρι 30 Ιουνίου 2010. Πρόκειται για χρήσεις που είτε η προθεσμία παραγραφής τους λήγει κανονικά την ημερομηνία αυτή, είτε έληγαν σε προγενέστερες περιόδους και έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2010. Οι υποθέσεις αυτές αφορούν ανέλεγκτες χρήσεις του 2000, του 2001, του 2002 καθώς και του 2003.
* Χρήσεις που η προθεσμία παραγραφής τους έχει παραταθεί λόγω εντοπισμού εικονικών τιμολογίων κατά τον έλεγχο.
* Εκκρεμείς υποθέσεις φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας των ετών 1997, 1998 και 1999 που η προθεσμία παραγραφής τους έχει παραταθεί μέχρι 30/6/2010.
* Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υπήχθησαν στην ρύθμιση για την περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεών τους που έληξε στις 30 Ιουνίου 2009.

* Σε επιχειρήσεις για τις οποίες από διασταυρώσεις των στοιχείων προκύπτει ότι δεν υποβάλουν δηλώσεις ΦΠΑ και άλλες περιοδικές ή εκκαθαριστικές δηλώσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών και άλλων παρακρατούμενων φόρων. Οι επιχειρήσεις αυτές θα καλούνται εντός πέντε ημερών να υποβάλουν τις δηλώσεις και να καταβάλουν το φόρο που τους αναλογεί σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινά τακτικός φορολογικός έλεγχος.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 22-12-2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2022-12-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)