Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή στην Παναγία Κονταριώτισσας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της Θεοτόκου, Πολιούχου του Δήμου Δίου


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 αυγουστου 2009
Στο προαύλιο του Βυζαντινού Ναού της Παναγίας στην Κονταριώτισσα, ΣΉΜΕΡΑ το δειλινό της Παρασκευής μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Ηλία Ανδριόπουλο, καλεσμένο του Δήμου Δίου και του Φεστιβάλ Ολύμπου.
Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Ηλία Ανδριόπουλο. Διακεκριμένη μορφή του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού, έγραψε μελωδίες που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή. Γεννημένος το 1950 σε ένα μικρό χωριό (Λαντζόϊ), δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία, περνά τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια. Τις μουσικές σπουδές του αρχίζει και ολοκληρώνει στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Δάσκαλοί του η Ελένη Γαϊδεμβέργερ, ο Μιλτιάδης Κουτούκος, ο Αντίοχος Ευαγγελάτος. Καθιερώνεται με τις τρεις συναυλίες, που έδωσε σαν νέος συνθέτης, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, τον Αύγουστο του 1978, στο Θέατρο Λυκαβηττού για να χαράξει τη μουσική διαδρομή του με 17 δίσκους-CD. Εξαιρετικές και φημισμένες ορχήστρες έχουν παρουσιάσει το έργο του, όπως η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, η Suisse Romande της Γενεύης, η English Players του Λονδίνου και άλλες. Συναυλίες του έχουν δοθεί σε χώρους και αίθουσες υψηλού κύρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής για τρία χρόνια (1994 – 1997) της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και Καλλιτεχνικός Διευθυντής για δύο χρόνια (1997 – 1998) στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, δημιουργώντας πρωτότυπες και μοναδικές εκδηλώσεις.
Άραγε, ποιος δεν έχει στη δισκοθήκη του έργα όπως τα «Λαϊκά Προάστια», τα «Γράμματα στον Μακρυγιάννη», οι «Προσανατολισμοί», οι «Ξένες Πόρτες», οι «Ωδές»; Ποιος δεν σιγοτραγούδησε το «Μην κλαις» και την «Πλατεία Βάθης»; Στα τριάντα Χρόνια σεμνής και ουσιαστικής παρουσίας στα μουσικά Ελληνικά δρώμενα του Ηλία Ανδριόπουλου έρχονται να προστεθούν νέοι προβληματισμοί διατηρώντας όμως, την έμπνευση σε μουσικό και συγγραφικό πεδίο. Από τις πρόσφατες δουλειές του η συλλογή δοκιμίων του με τίτλο «Αντι-ηχήσεις», η συνεργασία του με συμφωνικές ορχήστρες υψηλού κύρους ενώ με τις φετινές συναυλίες του ανά την Ελλάδα επανέρχεται δυναμικά φιλοδοξώντας να συναντηθεί με παλιούς και νέους φίλους. Τον συνοδεύουν ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος και η Θεοδώρα Μπάκα επενδύοντας σε νέους τόνους την τριαντάχρονη διαδρομή στον μουσικό και τραγουδιστικό πλούτο του καλλιτέχνη με τη συνοδεία αφαιρετικού μουσικού σχήματος πιάνου και βιολεντζέλου.
Αξίζει να διαθέσουμε το χρόνο μας και να ακούσουμε από κοντά τον Ηλία Ανδριόπουλο, τον καλλιτέχνη με την σεμνή και ποιοτική διάθεση και την μεγάλη του προσφορά στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στην Κομοτηνή στις 15 Αυγούστου ο πρωθυπουργός

πεμπτη 13/08/2009
Στην Κομοτηνή θα βρεθεί τον Δεκαπενταύγουστο ο πρωθυπουργός. Ο Κ. Καραμανλής θα παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό Θεοτόκου στην Κομοτηνή και το βράδυ θα μιλήσει στο παγκόσμιο συνέδριο Θρακών.(πηγη)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ανήλικος σκότωσε γονείς και αδέλφια Άγνωστη παραμένη η αιτία που όπλισε το χέρι του 16χρονου.


ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Οικογενειακή τραγωδία εκτυλιχθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Κορσική, όταν 16χρονος σκότωσε με κυνηγετικό όπλο τους γονείς και τα μικρότερα δίδυμα αδέλφια του.

Ο έφηβος άνοιξε πυρ εναντίον της οικογένειάς του στο σπίτι τους κοντά στο Αιάκειο, την πρωτεύουσα του γαλλικού αυτού νησιού της Μεσογείου

Άγνωστη παραμένη η αιτία που όπλισε το χέρι του 16χρονου.

Αφού σκότωσε την οικογένειά του, ο νεαρός δράστης περιπλανήθηκε για 24 ώρες στην περιοχή του Πορτίτσο, νοτίως της πρωτεύουσας, προτού ομολογήσει την πράξη του σε έναν φίλο του, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία.

Ο δράστης κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Πιετροσέλα .ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μοίρασαν τασάκια στους λουόμενους θεριακλήδες Στόχος της πρωτότυπης εκστρατείας ήταν να αποτρέψουν τη ρύπανση των ακτών, που δέχονται κάθε χρόνο... τό

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Με 20.000 αλουμινένια τασάκια «εξόπλισε» τις παραλίες ο Πολιτιστικός Τουριστικός Οργανισμός της Νομαρχίας Καβάλας. Μέλη του Οργανισμού πέρασαν τις προηγούμενες ημέρες από τις πολυσύχναστες παραλίες του νομού και πρόσφεραν τασάκια στους θεριακλήδες και αμετανόητους καπνιστές, σε μια προσπάθεια να τους αποτρέψουν από το να... φυτεύουν τις γόπες τους στην άμμο.


Μοίρασαν τασάκια στους λουόμενους θεριακλήδες

Στόχος ήταν να αποτραπεί η ρύπανση των ακτών, που δέχονται κάθε χρόνο... τόνους από αποτσίγαρα. Μάλιστα μετά την απαγόρευση του καπνίσματος και στη χώρα μας, τα επιβατηγά πλοία αποτελούν την πλέον σημαντική πηγή ρύπανσης των θαλασσών με αποτσίγαρα, αφού το κάπνισμα απαγορεύεται στους εσωτερικούς χώρους, όχι όμως και στα καταστρώματα, έτσι η θάλασσα αποτελεί για τους καπνιστές το... μεγάλο τασάκι. Ενα αποτσίγαρο χρειάζεται μέχρι και πέντε χρόνια για να διασπαστεί στο θαλασσινό νερό και όταν αυτό συμβεί, εκχύνονται στο περιβάλλον δηλητηριώδεις χημικές ουσίες, όπως κάδμιο, μόλυβδος και αρσενικό. Τα αποτσίγαρα αποτελούν τροφή για τη θαλάσσια πανίδα, όμως δελφίνια, ψάρια, θαλασσοπούλια τραυματίζονται όταν τα καταναλώνουν στον οισοφάγο ή και πεθαίνουν από ασφυξία.

Στοιχεία
Σύμφωνα με τις οικολογικές οργανώσεις, κάθε χρόνο σχεδόν 4,5 τρισεκατομμύρια γόπες τσιγάρων εισέρχονται στο περιβάλλον και φυσικά μεγάλο μέρος αυτών προέρχονται από λουόμενους στις παραλίες. Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης δείχνουν ότι ο μέσος Ελληνας καπνίζει 16 τσιγάρα την ημέρα, δηλαδή 3.900.000 Ελληνες παράγουν καθημερινά 62.000.000 αποτσίγαρα, μέρος των οποίων ρίχνεται στο περιβάλλον.

Οι γόπες κάνουν και φέτος «παρέλαση» στις ελληνικές παραλίες και οι υπεύθυνοι των μπαρ και των εστιατορίων χρειάζονται... απόχες για να τις καθαρίσουν - όσοι το κάνουν. Το πιο έξυπνο πάντως μήνυμα σχετικό με το θέμα είναι σε πανό στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκη, το οποίο φέρει την υπογραφή πολιτικής νεολαίας και γράφει: «Μη φυτεύετε τις γόπες σας στις παραλίες. Δεν ανθίζουν». ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


η ΝΔ - η SIMENS - το ΠΑΣΟΚ

του Δημήτρη Καλαιτζή
ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009


ΠΡΟΚΛΟΓΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!!!!
Για τη ΝΔ:
Πέθανε ο Βαρθολομαίος, ναί.
Ομως πρίν χρόνια (λίγα, τόσα, που να μήν ξεχνιόμαστε) είχε καταθέσει επίσημα σε ανάκριση, για τα ποσά που μπήκαν στο ταμειο της ΝΔ, μέσω της mayo, χρήματα που αποδέχθηκε ότι δόθηκαν ώς ενίσχυση απο την simens.Ολα αυτά επι κυριαρχίας Μητσοτάκη.Τώρα βέβαια επι Καραμανλή τηρείται η γραμμή " η ΝΔ δέν έχει σχέση με το σκάνδαλο simens." Αραγε η τακτική του στρουθουκαμιλισμού και η σ΄ταχτη στα μάτια του κοσμάκη, θα πιάσει επικοινωνιακά για την κυβέρνηση;Η αντίληψη στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι καλά ακολουθούν την γραμμή αυτή.Εκφράζονται όμως και πολλές απόψεις που λένε ότι είναι δίκοπο μαχαίρι αυτή η θέση της ΝΔ.Γιατί άν αποδειχτεί εμπλοκή στελέχους της ΝΔ, τότε τί εξήγηση θα δώσει ο πρωθυπουργός που αρνήθηκε πολλάκις τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για το μέγα αυτο σκάνδαλο.Πώς θα πείσει ότι δέν επιχείρησε να κουκουλώσει τα πράγματα;
Για το ΠΑΣΟΚ:
Το θέμα Τσουκάτου έχει ξεκαθαριστεί απο πλευράς ΠΑΣΟΚ και Γιώργου Παπανδρέου, είναι ήδη εκτός Πασοκ.
Για το θέμα Γείτονα που προβάλλεται αυτές τις ημέρες, η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ίδια. Ολα στο φώς!! Προκαλεί και τώρα την κυβέρνηση να προχωρήσουν σε διερεύνηση του σκανδάλου.
Τώρα είναι στο χέρι του Καραμανλή τί τακτική θα ακολουθήσει απο δώ και στο εξής.
Είναι στο χέρι του να αποδείξει ότι θέλει κάθαρση και όχι συγκάλυψη, γιατί στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει πορσανατολισμός απομάκρυνσης του Γείτονα απο το ΠΑΣΟΚ, έστω και μόνο στο άκουσμα πιθανής εμπλοκής του ή διαμεσολάβησης μεταφοράς χρήματος για λογαρισμό του ΠΑΣΟΚ.Ετσι πρέπει να δράσει το ΠΑΣΟΚ,γιατί το σημερινο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ θέλει να κόψει οποιαδήποτε σ΄χεση με πρακτικές του παρελθόντος, άν και όποτε στο παρελθόν υπήρχαν.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ωραίο μπάσκετ από την Ελλάδα

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Ο Κουφός καρφώνει στο καλάθι της Ρουμανίας Η Εθνική νίκησε πολύ εύκολα τη Ρουμανία (102-57), αλλά δεν ήταν αυτό το ζητούμενο για την επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων. Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας έπαιξε γρήγορο μπάσκετ, έβγαλε πολλή ενέργεια στο παρκέ και έδειξε αναγεννημένη απέναντι σε μία αδύναμη αντίπαλο.
Η Ρουμανία δεν προσφερόταν για συμπεράσματα, καθώς η δυναμικότητάς της ήταν ιδιαίτερα χαμηλή, πλην όμως η Εθνική ομάδα κατάφερε να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που την έχουμε συνηθίσει. Εχει βάλει ταχύτητα στο παιχνίδι της και όλοι αναζητούν τον αιφνιδιασμό. Πιέζουν σε όλο το γήπεδο και έπειτα από ριμπάουντ αναζητούν το γρήγορο καλάθι.
Ενθουσίασε η νέα εικόνα του αδυνατισμένου Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος μοιάζει άλλος άνθρωπος. Με περισσότερη ενέργεια και πολύ λιγότερα κιλά δείχνει ικανός να βοηθήσει. Το δίδυμο Κουφού - Καλάθη διέπρεψε και με αυτούς τους δύο στην πεντάδα η Ελλάδα έμοιαζε μια ταχύτητα γρηγορότερη.
Ο Καλάθης μοίρασε 10 ασίστ και έκλεψε τη μπάλα έξι φορές, ενώ ο Κουφός εμφανίστηκε με εννιά μυϊκά κιλά περισσότερα από πέρυσι. Αποτελεσματικός και τρέχει γρήγορα το γήπεδο, αλλά μένει να δούμε αν έχει βελτιωθεί στην άμυνα.
Αυτό θα φανεί σε δυσκολότερα παιχνίδια κι όχι απέναντι στη Γερμανία. Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και ο Κώστας Παπανικολάου που όπως φαίνεται κερδίζει έδαφος για να βρεθεί στη δωδεκάδα της επίσημης αγαπημένης όλων των Ελλήνων.
Τα δεκάλεπτα: 24-13, 56-18, 72-37, 102-57
Διαιτητές: Μουζάκης, Αναστόπουλος, Σώμος
Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 8, Μπουρούσης 10, Ζήσης 9, Σπανούλης 10, Φώτσης 7, Πρίντεζης 2, Κουφός 15, Περπέρογλου 5, Σχορτσανίτης 13, Καλάθης 7, Καϊμακόγλου 7, Παπανικολάου 9
Ρουμανία (Καλάντσα): Μπλιντάρου 5, Μαντάκε 8, Σιάρτο, Μουντεάν 3, Ντραγκουσίν 10, Μολντοβεάνου 6, Καπουσάν 3, Σετρεάν, Λαζάρ, Γιούκαν 2, Νικοάρ 10, Σιλβασάν 10 (ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - Ηττα, κακή εικόνα και προβληματισμός... (video)

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Οι παίκτες της Εθνικής Πολωνίας πανηγυρίζουν Αν το φιλικό τεστ με την Πολωνία αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε για την Εθνική μας ομάδα ενόψει των αναμετρήσεων με Ελβετία και Μολδαβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τότε ο Οτο Ρεχάγκελ πρέπει να προβληματιστεί ιδιαίτερα τόσο για τις δικές του επιλογές όσο και για την αγωνιστική διάθεση των διεθνών.
Παρουσιάζοντας πολύ κακό πρόσωπο, με τεράστια κενά στην άμυνα ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 2-0 από την ομάδα του Λίο Μπενάκεερ.
Ο Γερμανός τεχνικός της Εθνικής, παρέταξε την ομάδα με το αγαπημένο του 4-3-3. Ο Κώστας Χαλκιάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, έχοντας δεξιά του τον Λουκά Βύντρα και αριστερά του τον Νίκο Σπυρόπουλο. Ο Βαγγέλης Μόρας με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ενώ οι Αλέξανδρος Τζιόλης και Κώστας Κατσουράνης αποτελούσαν τα αμυντικά χαφ. Μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή ήταν φυσικά ο Γιώργος Καραγκούνης ενώ σε ότι αφορά την επίθεση, δεξιά κινήθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Γιώργος Σαμαράς και αιχμή του δόρατος ήταν ο Αγγελος Χαριστέας.
Στα πρώτα 45 λεπτά, οι διεθνείς παρουσιάστηκαν αρκετά σφιγμένοι και τις περισσότερες φορές οι Πολωνοί έδειχναν μια ταχύτατα πιο γρήγοροι. Αυτό τους επέτρεψε να φανούν σε δυο τρεις περιπτώσεις επικίνδυνοι για την εστία του Χαλκιά, χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Οσο αφορά την ελληνική ομάδα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, αρκετά κεφάτος παρουσιάστηκε ο Σαλπιγγίδης καθώς από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν μια δυο καλές επιθέσεις, που δεν είχαν όμως αποτέλεσμα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο 42ο λεπτό, έπειτα από φάουλ του Καραγκούνη από αριστερά, ο Χαριστέας έπιασε μια κεφαλιά αλά... Euro 2004, χωρίς όμως να βρει στόχο και έτσι μοιραία οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ.
Και αν στο πρώτο ημίχρονο, η εικόνα των διεθνών μας ήταν κακή, στο δεύτερο ήταν απλά αποκαρδιωτική. Το νέο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Κυργιάκου και Αβραάμ Παπαδόπουλου αλλού πάταγε αλλού βρισκόταν ενώ οι Γκέκας και Αμανατίδης που πέρασαν στο ματς, προσέφεραν ακόμα λιγότερα πράγματα από ότι οι Σαλπιγγίδης και Χαριστέας, που αντικαστάθηκαν.
Οσο για την επιθετική ανάπτυξη, δεν αναφερόμαστε καν καθώς ήταν απλά ανύπαρχτη, ιδιαίτερα από τη στιγμή που αποχώρησε ο Καραγκούνης και ο Γερμανός τεχνικός ανέθεσε ρόλο οργανωτή στον Πατσατζόγλου!
Ετσι λοιπόν ήταν φυσικό επακόλουθο οι δραστήριοι Πολωνοί να βρουν πατήματα και να κάνουν τη... ζημιά. Μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, έπειτα από μια... αναμπουμπούλα στην ελληνική άμυνα, από σουτ του Βασιλέφσκι η μπάλα κόντραρε στον Ομπράνιακ, που έστω και με τη βοήθεια της τύχης, σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της εθνικής Πολωνίας.
Το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων ήταν προιόν εκπληκτικής συνεργασίας των Μπλαστικόφσκι, Μπρόζεκ και Ομπράνιακ και άψογο τελείωμα του τελευταίου, που ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.
Μετά το 2-0, η ελληνική ομάδα είχε μια τεράστια ευκαιρία με τον Γκέκα να την σπαταλάει στο 83ο λεπτό.
Και μπορεί το κακό της αποψινής ήττας να είναι... μικρό καθώς μιλάμε για φιλική αναμέτρηση ωστόσο αν θέλουμε να είμαστε στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής το επόμενο καλοκαίρι, τότε όλα θα πρέπει να είναι διαφορετικά στα παιχνίδια με Ελβετία και Μολδαβία. Και όταν λέμε όλα μιλάμε κυριολεκτικά...
Η εξέλιξη του αγώνα
1' Το παιχνίδι ξεκίνησε
2' Πρώτο σουτ στον αγώνα, μακρινό από τον Ζεβλάκοφ αλλά άστοχο
4' Επικίνδυνη σέντρα σουτ του Σαλπιγγίδη από δεξιά, πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα ο Μπόρουτς
14' Σουτ του Μπλαστικόφσκι με το αριστερό από το ύψος της περιοχής, μπλόκαρε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα ο Χαλκιάς
14' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΠρώτη κάρτα στο ματς, την πήρε ο Κατσουράνης
15' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Μόρα για μαρκάρισμα στον Ρ. Λεβεντόφσκι
28' Επικίνδυνη σέντρα του Καραγκούνη από δεξιά προς τον Χαριστέα, πρόλαβε και μπλόκαρε ο Μπόρουτς
29' Συρτό σουτ του Μουράφσκι από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά
30' Σουτ του Σαλπιγγίδη, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Μπόρουτς
33' Συρτή σέντρα του δραστήριου Σαλπιγγίδη από δεξιά, δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ο Χαριστέας
35'' Σέντρα του Μπλαστικόφσκι από δεξιά, κακό κοντρόλ του Ρ. Γκερέιρο χάνεται η ευκαιρία για τους Πολωνούς
42' Κόρνερ του Καραγκούνη από αριστερά, κεφαλιά του Χαριστεά από θέση βολής, άουτ. Πολύ καλή στιγμή για την Εθνική ομάδα
46' ΑΛΛΑΓΗΟ Ομπρανιάκ στη θέση του Σμολάρεκ
46' ΑΛΛΑΓΗKυργιάκος, Α. Παπαδόπουλος, Γκέκας και Αμανατίδης πέρασαν στις θέσεις των Μόρα, Παπασταθόπουλου, Σαλπιγγίδη και Χαριστέα
47' 1-0 ΓΚΟΟΟΛΕκτέλεση κόρνερ από τους Πολωνούς, η μπάλα έφτασε στον Βασιλέφσκι που έκανε το γυριστό σουτ, η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Ομπράνιακ, άλλαξε πορεία, ξεγέλασε τον Χαλκιά και κατέληξε στα δίχτυα της ελληνικής εστίας, για το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων
54' ΑΛΛΑΓΗΟ Μπρόζεκ στη θέση του Ρ. Λεβεντόφσκι
59' Ο Βύντρα βγήκε σε καλή θέση από δεξιά όμως η σέντρα του ήταν άσχημη και κατέληξε στην αγκαλιά του Μπόρουτς
63' ΑΛΛΑΓΗΟ Πατσατζόγλου στη θέση του Καραγκούνη
68' Επικίνδυνη σέντρα από δεξιά του Μπλαστικόφσκι προς τον αμαρκάριστο Μπρόζεκ, που έπιασε ένα σουτ όμως ο Χαλκιάς του είχε κλείσει το οπτικό πεδίο προς την εστία και έτσι αστόχησε από κοντά
74' Φάουλ του Σπυρόπουλου από αριστερά, κεφαλιά του Γκέκα από το ύψος της μικρής περιοχής, έδιωξε σε κόρνερ ο Μπόρουτς. Πολύ καλή στιγμή για την ελληνική ομάδα να ισοφαρίσει
75'ΑΛΛΑΓΗΟ Μότσεκ στη θέση του Μουράφσκι
77' Κόρνερ του Σπυρόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Κυργιάκου από πλεονεκτική θέση, άουτ
79' 2-0 ΓΚΟΟΟΛΟ Μπλαστικόφσκι έσκαψε την μπάλα, ο Μπρόζεκ σε πρώτο χρόνο έστρωσε στον Ομπρανιάκ, ο τελευταίος έπιασε το σουτ στην κίνηση και νίκησε τον Χαλκιά
80' ΑΛΛΑΓΗΟ Λυμπερόπουλος στη θέση του Τζιόλη
83' O Γκέκας βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Μπόρουτς, ο Πολωνός τερματοφύλακας του έκλεισε το οπτικό πεδίο και από πλάγια θέση αριστερά ο Ελληνας επιθετικός σούταρε άουτ
83' ΑΛΛΑΓΗΟ Σαγκανόφκσι στη θέση του Μπλαστικόφσκι
87' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Βασιλέφσκι
Γήπεδο: "City Stadium" (Μπιντγκόζ)
Διαιτητής: Κέντζι Ογκίγια (Ιαπωνία)
ΠΟΛΩΝΙΑ (Λίο Μπενάκεερ): Μπόρουτς, Κρζινόβεκ, Βασιλέφσκι, Ζεβλάκοφ, Ντούντκα, Μουράφσκι (75' Μότσεκ), Ρ. Γκερέιρο, Μ. Λεβαντόφσκι, Μπλαστικόφσκι (83' Σαγκανόφκσι), Ρ. Λεβαντόφσκι (54' Μπρόζεκ), Σμολάρεκ
ΕΛΛΑΔΑ (Οτο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μόρας (46' Κυργιάκος), Παπασταθόπουλος (46' Α. Παπαδόπουλος), Τζιόλης (80' Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης, Καραγκούνης (63' Πατσατζόγλου), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (46' Γκέκας), Χαριστέας (46' Αμανατίδης) ΠΗΓΗ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Χιλιάδες απελευθερωμένα βιζόν προκαλούν καταστροφές σε δήμο της Κοζάνης Μόνα σε ανοίκειο περιβάλλον

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Χιλιάδες ζώα βιζόν πλημμύρισαν τον δήμο Ασκίου Κοζάνης, κάνοντας επιδρομές σε φάρμες και αυλές σπιτιών, όπου μάλιστα ένα κορίτσι δέχθηκε δάγκωμα στο πόδι. Τα κλουβιά τους άνοιξαν πριν από λίγες μέρες άγνωστοι, παραβιάζοντας τις φάρμες εκτροφής.

Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Πέμπτης, από τα περίπου 6.000 ζώα που απελευθερώθηκαν οι κάτοικοι κατάφεραν να μαζέψουν περίπου 5.500 ζώα. Πολλά όμως τραυματίστηκαν θανάσιμα.

«Τα βιζόν δεν μπορούν να ζήσουν ελεύθερα στη φύση, γιατί δεν βρίσκουν τροφή. Δεν τρώνε τίποτε άλλο εκτός από ειδική τροφή που προμηθευόμαστε από εργοστάσιο στη Νεάπολη Κοζάνης.

» Το πιο σοβαρό όμως είναι η μεταξύ τους συμπεριφορά. Τα ζώα μπαίνουν ανάκατα μέσα στα κλουβιά. Δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε σε οικογένειες όπως τα είχαμε πριν, με αποτέλεσμα να αλληλοσκοτώνονται. Τα βιζόν αναπτύσσουν κανιβαλιστική συμπεριφορά, δεν αντέχουν το ένα το άλλο» δήλωσε στην εφημερίδα ο ιδιοκτήτης της μίας φάρμας.

Οι υποψίες για το περιστατικό της απελευθέρωσης στρέφονται σε μια οργάνωση ακτιβιστών με την επωνυμία «Μαύρα Κοράκια».

Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ παρόμοιες ενέργειες γίνονται από οικολογικές και άλλες οργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

Στην προκήρυξή της τότε, η οργάνωση είχε κάνει λόγο για άθλιες συνθήκες αιχμαλωσίας των ζώων, προειδοποιώντας για ανάλογες ενέργειες.

Πάντως, η πρόεδρος του σωματείου «Αργός» Ε.Δόδουρα δήλωσε στην Καθημερινή ότι η απελευθέρωση δεν αποτελεί λύση για τα βιζόν, αφού δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ένα επικίνδυνο και ανοίκειο για αυτά περιβάλλον, ενώ παράλληλα θέτουν σε κίνδυνο την εγχώρια πανίδα.

Η ίδια αναγνωρίζει τα οικονομικά προβλήματα του κλάδου της γούνας και τονίζει ότι η πρόταση του σωματείου είναι να αντικατασταθεί αυτή η δραστηριότητα με άλλες φιλικότερες στο περιβάλλον που επιδοντούνται από την ΕΕ.

Στην Κοζάνη και στη Σιάτιστα υπάρχουν 35 εκτροφεία βιζόν που παράγουν πάνω από 45.000 δέρματα τον χρόνο, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται εκατοντάδες επιχειρήσεις γουνοποιίας, με το 95% της παραγωγής να απορροφάται από τη ρωσική αγορά.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δείχνει τα ταμεία Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, με Βαρθολομαίο, Γείτονα

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕ ΤΟΥΣ «ΔΥΟ ΤΑΜΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ» ΠΟΥ «ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΡΡΟΗ» ΓΙΑ «ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ SIEMENS»

Δείχνει τα ταμεία Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, με Βαρθολομαίο, Γείτονα

Τον εκλιπόντα γενικό διευθυντή της Ν.Δ. Γιάννη Βαρθολομαίο και τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Γείτονα κατονομάζει ο Μ. Χριστοφοράκος ενώπιον της εισαγγελέα του Μονάχου που εξέδωσε εις βάρος του το ένταλμα επιβολής ποινής.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία αποκαλεί «οι δύο ταμίες των μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα», είχαν συμφωνήσει το αργότερο στα τέλη του 2003 να επηρεάσουν δημόσιους υπαλλήλους προκειμένου «να αποφασίζουν υπέρ της εταιρείας Siemens ενδεχομένως και ενάντια στο καθήκον τους».

Στο ένταλμα που κοινοποιήθηκε στις ελληνικές αρχές γίνεται αναφορά στην εταιρεία FAIRWAYS LTD, δικαιούχος της οποίας είναι ο Αλ. Λέτσας ο οποίος κατά την προκαταρκτική έρευνα είχε εξεταστεί ως ύποπτος αλλά ακόμη δεν έχει κληθεί με την ιδιότητα του κατηγορουμένου από τον ανακριτή.

Off shore

Πρόκειται για υπεράκτια εταιρεία στην οποία φέρεται να έχουν εισρεύσει εμβάσματα εκατομμυρίων ευρώ από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Ο κ. Λέτσας στο πλαίσιο της εξέτασής του από τον εισαγγελέα Π. Αθανασίου είχε «δώσει» τον Μιχ. Χριστοφοράκο, διευκρινίζοντας ότι «το σύνολο των χρημάτων που έφτασαν στην Ελλάδα παραδόθηκαν εις χείρας του κ. Χριστοφοράκου».

Στο ένταλμα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Συμφωνήσατε, λοιπόν, σε διάφορες συζητήσεις, το αργότερο κατά τα τέλη του 2003, με τους ταμίες των μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα με τον Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ, τέως αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, ο οποίος μέσω του κόμματός του όπως και πριν είχε επιρροή επί των υφισταμένων υπηρεσιών και με τον κύριο Βαρθολομαίο της Ν.Δ. ότι θα παρείχατε στα από αυτούς εκπροσωπούμενα κόμματα, χρήματα της τάξεως συνολικά το λιγότερο διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ.

Ισότιμα

Τα χρήματα θα έπρεπε να φθάσουν ισότιμα στα ταμεία των κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και από εκεί ενδεχομένως να μοιρασθούν περαιτέρω. Για τον σκοπό αυτό, οι δύο ταμίες, όπως από κοινού είχατε συμφωνήσει, θα ασκούσε ο καθένας κομματικά επί των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι ανήκαν στο δικό τους κόμμα την απαιτούμενη επιρροή, ώστε να παρακινήσουν τους υπαλλήλους αυτούς, την κρίση τους περί της απόφασης παραλαβής κατά τέτοιον τρόπο να χρησιμοποιούν, ώστε σε περιπτώσεις αμφιβολίας να αποφασίζουν υπέρ της εταιρείας Siemens ενδεχομένως και ενάντια στο καθήκον τους. Σύμφωνα με τον από κοινού με τον κ. Γείτονα και τον κ. Βαρθολομαίο τεθέντα σκοπό σας, επετεύχθη αυτό στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε και ο κ. Γείτονας και ο κ. Βαρθολομαίος άσκησαν σύμφωνα με τη συμφωνηθείσα τακτική επί των αποφασιζόντων δημοσίων υπαλλήλων την του κόμματος του καθενός επιρροή. Οι αποφασίζοντες δημόσιοι υπάλληλοι το πήραν τουλάχιστον απόφαση, ότι ως αντάλλαγμα για την ευμενή και ενδεχομένως αντίθετη στα καθήκοντά τους ενέργεια κάθε φορά θα εφοδίαζαν οικονομικά το κόμμα του οποίου ήσαν μέλη».

Τα εμβάσματα

Σε άλλο σημείο το ένταλμα αναφέρει:

«Για την εκτέλεση των πληρωμών στα δύο κόμματα χρησιμοποιήσατε την εταιρεία FAIRWAYS LTD του κ. Λέτσα, του οποίου η οικογένεια είχε στενές σχέσεις με τη Siemens. Ο τελεσιδίκως καταδικασθείς Siekachek έστειλε από τα στη διάθεσή του υφιστάμενα "μαύρα ταμεία" τα ακόλουθα εμβάσματα στον ελβετικό λογαριασμό της FAIRWAYS LTD:

Την 05.08.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Tamarind.

Την 06.08.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Electronic Technology.

Την 02.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Weavind.

Την 02.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Electronic Technology.

Την 07.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Electronic Technology.

Την 16.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Weavind και την 07.10.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Weavind.

Από τα χρήματα αυτά τουλάχιστον 200.000 ευρώ προωθήθηκαν σε σας σε κάποιο μη εξακριβωμένο χρονικό σημείο μετά τα εμβάσματα αυτά. Σύμφωνα με τη συμφωνηθείσα με τους ταμίες των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων τακτική, παραδώσατε σε χρονικό σημείο μη επαρκώς εξακριβωμένο μέχρι το έτος 2005/2006 τα χρήματα στον κ. Βαρθολομαίο, τον επικεφαλής οικονομικού της Νέας Δημοκρατίας και τον κ. Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τελειωτική παραλαβή του έργου C4Ι».

Ετσι στο ένταλμα των γερμανικών αρχών ο κ. Χριστοφοράκος είναι κατηγορούμενος για «δύο πραγματικώς συρρέουσες περιπτώσεις δωροδοκίας φορέων δημόσιου λειτουργήματος ενός άλλου κράτους - μέλους της Ε.Ε. κατά συναυτουργία». *ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Προσφυγή στον πρωθυπουργό για καταπάτηση από το Δημόσιο Ζητούν αποζημίωση για την καταπάτηση της έκτασης


ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Στον πρωθυπουργό απευθύνονται οι Αρχές της Καβάλας για την καταπάτηση από το Δημόσιο μιας μεγάλης έκτασης στη θέση Εσκί Καπού. Με επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Καβάλας, Κ. Σιμιτζής, ζητεί την παρέμβασή του για την αποζημίωσης της έκτασης που καταπατά το Δημόσιο κι ως αντάλλαγμα προτείνει να δοθούν στον δήμο ένα πρώην στρατόπεδο, 120 στρέμματα στη συνοικία Νεάπολη, αλλά και η πρώην καπναποθήκη του Ελληνικού Οργανισμού Καπνού στο Περιγιάλι. Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα ο δήμος χρεώνεται με δάνειο εκατομμυρίων ευρώ για να σώσει οικόπεδα που έχουν απαλλοτριωθεί για δημόσιες ανάγκες.

Η έκταση στο Εσκί Καπού έχει καταπατηθεί εδώ και χρόνια από το Ελληνικό Δημόσιο και η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια.

Μέρος της διεκδικούμενης έκτασης, κοντά στα 70 στρ., χρησιμοποιεί αυτό το διάστημα ο εργολάβος που κατασκευάζει το βόρειο κρηπίδωμα στο λιμάνι Φίλιππος Β και, σύμφωνα με πληροφορίες, αποψιλώνει μια βραχώδη περιοχή από αδρανή υλικά που χρειάζεται για μπάζωμα.

Από την πλευρά της η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας ομολογεί ότι η έκταση καταπατείται, σημειώνει ότι όταν ο δήμος αποζημιωθεί ύστερα από απόφαση δικαστηρίου αυτή θα περάσει στο Δημόσιο, όσο για την αποψίλωση της βραχώδους περιοχής τονίζεται ότι θα αποκατασταθεί με δεντροφύτευση.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Απαγόρευση πώλησης των Word 2003 και 2007 στις ΗΠΑ

ΠΕΜΠΤΗ 13/08/2009
Η Microsoft δεν έχει δικαίωμα πλέον να πωλεί το Word 2003 και το Word 2007 στις ΗΠΑ, καθώς κρίθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο ένοχη για καταστρατήγηση πατέντας καναδικής εταιρείας. Στην εταιρεία επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο ύψους 290 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η καναδική εταιρεία I4i είχε καταθέσει την πατέντα της χρήσης της γλώσσας προγραμματισμού XML το 1998. Η γλώσσα προγραμματισμού επέτρεπε τη διαμόρφωση αρχείων κειμένου.
Σύμφωνα με την Ι4i, η Microsoft παρουσίασε το 2003 έκδοση του Word στην οποία η συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού χρησιμοποιείτο. Η εταιρεία χρησιμοποίησε επίσης την "πατέντα 449" της I4i, για την επεξεργασία αρχείων XML.
H Microsoft καταδικάστηκε στις αρχές του 2009, για καταστρατήγηση της πατέντας και της επιβλήθηκε πρόστιμο 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην πρόσφατη απόφαση όμως, ο τεξανός δικαστής που έκρινε την υπόθεση, επέβαλλε επιπλέον πρόστιμο γιατί θεώρησε ότι η καταστρατήγηση ήταν ηθελημένη.
Εκπρόσωπος της Microsoft πάντως δήλωσε ότι η εταιρεία θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης. "Είμαστε απογοητευμένοι. Θεωρούμε ότι τα στοιχεία απέδειξαν καθαρά ότι η πατέντα της I4i ήταν άκυρη" σημείωσε ο Kevin Kutz. (ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μια αγάπη για το καλοκαίρι

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
«Κρατάω την αγάπη για τη θάλασσα αυστηρώς ιδιωτική»
Της Μίρκας Παπακωνσταντίνου

Η καλοκαιρινή αγάπη για τη θάλασσα καλό είναι να κριατιέται ιδιωτική γιατί αλλιώς είναι σαν να μοιράζεσαι έναν έρωτα, ένα αγαπημένο πρόσωπο με πολλούς, λέει η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, που προτιμά τις πολύ πρωινές ιδιωτικές βουτιές
Η πρώτη αίσθηση από το καλοκαίρι δεν είναι ανάμνηση, είναι κάτι πολύ έντονο μέσα μου: είναι τα σκαλοπάτια που καθόμασταν με τα γειτονάκια και μιλούσαμε ώρες ατέλειωτες για ταινίες και ήρωες ή ηρωίδες. Επίσης καλοκαίρι είναι για μένα και ο ύπνος στην ταράτσα που με τρέλαινε- κι ας κατεβαίναμε στις 6 το πρωί κάτω γιατί μας ξύπναγε ο ήλιος.
Για το καλοκαίρι, το καλύτερό μου είναι ένα βιβλίο, μια παραλία ερημική και να βουτάω, να είμαι συνεχώς μέσα έξω στη θάλασσα.
Στη θάλασσα ανάγεται και η πιο καινούργια αγάπη, που τη μοιράζομαι μόνον με ένα φίλο μου, επειδή κανένας άλλος δεν έρχεται μαζί μου τέτοιες βάρβαρες ώρες που ξεκινώ να τη συναντήσω. Ξυπνάμε στις 4.30 για να φτάσουμε 6- 7 το πρωί και να κάνουμε μπάνιο στην υπέροχη παραλία του Ναυπλίου, το Κοντύλι. Παλιότερα ήταν πιο ερημική. Ήμασταν λίγοι. Τώρα έχει πια κόσμο, έχουν βάλει ομπρέλες. Αλλά εκείνη την ώρα, νωρίς το πρωί δεν είναι κανένας. Μόνο δύο τρελοί. Δεν είναι όμως τρέλα τελικά αυτό, είναι σαν να γεννιέσαι, σαν να εξαγνίζεσαι, φεύγει η κούραση του σώματος, η κούραση του μυαλού, ξεκαθαρίζει...
Στο Κοντύλι καθόμαστε μέχρι τις εννιά. Μέχρι τότε είναι σαν να είναι το νερό κι ο ήλιος να είναι μόνο για μας. Όμως είναι από τις παραλίες που έχουν όχι ημερομηνία, αλλά ώρα λήξης.
Ηαλήθεια είναι πως δεν θέλω να αποκαλύπτω όλες τις καλοκαιρινές αγάπες μου από φόβο μην αρχίσουν να πηγαίνουν πολλοί και μου κλέψουν τις αγάπες μου που τις γεύομαι μόνη.
Όπωςτα Κύθηρα, ένα από τα νησιά που αγαπάω πάρα πολύ και που έχει υπέροχες παραλίες. Με ώρα λήξης κι αυτές. Μόνον νωρίς το πρωί είναι να τις πιεις στο ποτήρι. Μια απ΄ αυτές τις παραλίες είναι η Αγία Πελαγία, ακόμη και τον Αύγουστο. Έχει χαλίκι και βαθιά νερά, όχι ζεστά, δροσερά- αυτή η θάλασσα που αρέσει σε μένα, όχι η άμμος και τα αβαθή νερά.
Εκεί στην Αγία Πελαγία μπορείς να το πεις κι ας είναι μεγάλη λέξη: «Αυτό είναι ευτυχία!». Ακόμη είναι ο Χαλκός και το Μηλιδώνι των Κυθήρων που μέχρι τις 8 το πρωί καταφέρνω να τις χαίρομαι μόνη μου.
Όταν έχει πολύ κόσμο στην παραλία είναι σαν να μοιράζομαι την (καλοκαιρινή) αγάπη μου με τον άλλον, και δεν μου αρέσει. Δύο νησιά που δεν μ΄ αρέσουν γι΄ αυτό είναι η Κέρκυρα και η Μύκονος, γιατί είναι κοσμοπολίτικα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα έχω τη μία ξαπλώστρα δίπλα στην άλλη, πώς θα απολαύσω την αγάπη μου όταν ο ένας είναι πλάι στον άλλο. Η αγάπη είναι ιδιωτική.
Πολλά χρόνια πριν, ας μην πούμε πόσα, τα πρώτα βραχάκια της Βουλιαγμένης ήταν η καλύτερή μου. Αργότερα, πήγαινα και έβρισκα κάτι ορμίσκους στη Σαρωνίδα ή στα Λεγραινά που τώρα πια φοβάμαι ότι έχουν πολύν κόσμο. Στην Τζια προτιμώ ανεπιφύλακτα τον Κούνδουρο, όχι τις άλλες παραλίες. Στον Κούνδουρο που έχει λεία βράχια και πέφτεις απευθείας στο νερό είναι η αγάπη μου η καλοκαιρινή.
Και στην Άνδρο προς τη Χώρα κάτω από το μουσείο, που έχει κόσμο, αλλά νωρίς το πρωί είναι υπέροχα.
Στη Λίμνη Βουλιαγμένης πηγαίνω μέχρι και Νοέμβρη. Κάποιοι λένε πως είναι βρώμικα, αλλά καθόλου δεν ισχύει. Είναι αυτό το παράξενο νερό που σου κάνει τόσο καλό.
Και αν κολυμπήσεις μακριά, κοντά στα απέναντι βράχια, μπορείς έστω για λίγο να έχεις αυτή την πολύ ιδιωτική σχέση με το νερό, με τη θάλασσα. Την οποία, το ξαναλέω, όποιος την αγαπάει πραγματικά έχει ερωτική σχέση μαζί της. Και μιλάω για έρωτα παθιασμένο.
Όπως εγώ...

Στις πλαζ δεν θεωρώ ότι γεύεσαι τη θάλασσα και τον ήλιο, δεν γεύεσαι την αγάπη σου, επειδή είναι σαν να μοιράζεσαι ένα αγαπημένο πρόσωπο με άλλους πολλούς

Μακροβούτι στα ζόρια

Οι καλύτερες εποχές για τις αγάπες του καλοκαιριού, τις παραλίες, τον ήλιο και τη θάλασσα, είναι ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος. Και μια κι έτσι είναι και ο τίτλος αυτής της στήλης, θα ήθελα να μιλάμε και κυριολεκτικά για μια αγάπη για το καλοκαίρι και δεν θα με ένοιαζε καθόλου να τέλειωνε τον Σεπτέμβρη...
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν λατρεύει τη θάλασσα, το νερό. Εγώ του έχω λατρεία επειδή με ξυπνάει, με ξεκουράζει. Όταν περνάω ζόρια κάνω ένα μακροβούτι.
Έτσι όπως είμαι από κάτω από την επιφάνεια και βλέπω το φως πάνω και λέω «να, τώρα θα βγω», έτσι νιώθω πως θα βγω και από τα ζόρια, θα πάρω ανάσα.(ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)