Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Σιωπή - Δημήτρης Δανίκας


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ. Εσένα το λέω. Εσένα τον άνεργο. Εσένα που από το ελαστικό ωράριο η ψυχούλα σου έχει γίνει λάστιχο. Αλλά και σ΄ εσένα των χιλίων ευρώ που αύριο μπορεί να έχουν κάνει φτερά κατά Νέα Δημοπρασία μεριά. Αλλά και σ΄ εσένα των δύο χιλιάδων. Με τα δύο παιδιά. Με τα δύο τα φροντιστήρια τα υποχρεωτικά. Με την άρρωστη μαμά και τον συνταξιούχο, των τριακοσίων ευρώ, μπαμπά. Ρε μπαγάσα, βλέπεις τον κύριο Κιγκαλερία να σου τάζει λαγούς με πετραχήλια. Και αντί να εκτοξεύσεις κατά τηλεόραση μεριά ζαρζαβατικά και ό,τι βρεις μπροστά, κάθεσαι και τα μετράς. Και τους φίλους σου ρωτάς. Δηλαδή αν αγοράσω ένα Corsa των 13.000 θα κερδίσω καμιά πεντακοσαριά; Καταλάβατε γιατί την ώρα του ναυαγίου αυτοί παίζουν μπιζ με τα πρόβατα του ελληνικού τοπίου; Επειδή ξέρουν. Ότι ο Νεοέλληνας εκεί. Στη στρούγκα και την υποταγή. Ξέρουν πως ό,τι κι αν πουν και ό,τι κι αν κάνουν, άκρα του τάφου η σιωπή. Ξέρουν. Ότι πριν να αυτοκτονήσεις θα το σκέφτεσαι να τους ξαναψηφίσεις! (ΤΑ ΝΕΑ)
-''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com .

ΗΣΑΠ: Διακοπή δρομολογίων το Σαββατοκύριακο


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Διακόπτεται το Σαββατοκύριακο η λειτουργία του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από Ταύρο μέχρι Άνω Πατήσια και αντίστροφα λόγω έργων.

Τους επιβάτες θα εξυπηρετούν οι λεωφορειακές γραμμές Χ1 ΚΑΙ Χ1 εξπρές.
-''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com . .

Προς απόρριψη το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών Aναζήτηση βάσει τίτλου


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Απορρίπτεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση για την ψήφο των αποδήμων.
Κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είπε ότι η ρύθμιση αποτελεί εθνικό χρέος, το οποίο «δεν μπορεί να εμπλέκεται στη δύνη των όποιων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Η μίζερη, συνάμα αλαζονική άποψη πως είτε θα γίνουν όλα όπως τα θέλει το ΠΑΣΟΚ είτε δεν θα γίνει τίποτα δεν χωρά σε εθνικές υποθέσεις».
Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «αυτός ο εκβιασμός δεν αφορά την κυβέρνηση, αφορά τον οικουμενικό ελληνισμό, αφορά τους Έλληνες του κόσμου που δικαιούνται και θέλουν να βρίσκονται κοντά στην πατρίδα». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οφείλουμε να κάνουμε τώρα το πρώτο μεγάλο βήμα, για να μη χάνεται χρόνος και για να δοθεί στη διοίκηση η δυνατότητα αξιοποίησης της εμπειρίας που θα έχει αποκτηθεί για την «καλύτερη δυνατή προετοιμασία των πρόσθετων ρυθμίσεων».
Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Τρίτη θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές από Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στο εξωτερικό. (ΠΗΓΗ ΑΠΕ).
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com .

Παρουσιάζεται στο Δίον το έργο «Ζει ο Αλέξανδρος;» του Νίκου Σοφιανού



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.04.09

Παρουσιάζεται στο Δίον το έργο «Ζει ο Αλέξανδρος;» του Νίκου Σοφιανού
Με στόχο να ταξιδέψει μαζί με το κοινό, το δρόμο του Αλέξανδρου μέσα από την αφήγηση και τις εντυπωσιακές εικόνες ο αρχιτέκτονας-σκηνοθέτης Νίκος Σοφιανός παρουσιάζει τη Δευτέρα 6 Απριλίου στις 8.00 το απόγευμα στον ιστορικό Δήμο Δίου, το έργο του, «Ζει ο Αλέξανδρος;». Η παρουσίαση με κεντρικό πρόσωπο τον μεγάλο Μακεδόνα Στρατηλάτη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο του Δίου, στην Κονταριώτισσα.
Ο Μέγας Αλέξανδρος, μια προσωπικότητα που γοήτευσε τον Νίκο Σοφιανό από τα εφηβικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για να περπατήσει κάθε χιλιόμετρο της ιστορίας. Ο ίδιος περιγράφει: «Ακολούθησα πιστά την διαδρομή και συνεπαρμένος από αυτό το αληθινό παραμύθι μιας κορυφαίας ελληνικής στιγμής, πήρα μαζί μου το προαιώνιο ερώτημα της γοργόνας». Περνώντας από κάθε σημείο που πέρασε ο Αλέξανδρος, ανάμεσα σε εμφυλίους και έρημο, ανάμεσα σε διαφορετικούς λαούς και φιλοσοφίες, κάθε φορά υπήρχε ένα κοινό σημείο. «Όλες οι πόρτες άνοιγαν μόλις άκουγαν ότι είμαι Έλληνας» λέει συγκινημένος. Σε εκείνη τη γη ο Αλέξανδρος είναι ο ήρωας τους και ο «Γιουνάν» ο φίλος τους.
Η σημαντική συλλογή ιστορικών στοιχείων που συνθέτουν το έργο του Νίκου Σοφιανού το κάνει μοναδικό ενώ παράλληλα, επισημαίνεται η σημασία των γεγονότων και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που όλα αμφισβητούνται. Οι σημαντικές στιγμές του ταξιδιού του, στο Αφγανιστάν, το Ιράν, την Ινδία θα ταξιδέψουν το κοινό μέσα από τις εικόνες της κινηματογραφικής του κάμερας παρουσιάζοντας το μακρινό ταξίδι του Αλέξανδρου. Ένα ταξίδι γεμάτο προσωπικές εμπειρίες και μοναδικές εικόνες. Ένα ταξίδι που αποτυπώθηκε σε ένα ντοκιμαντέρ και στις σελίδες ενός εντυπωσιακού βιβλίου που διηγείται την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και επισημαίνει πως εκεί κάτω γι’ αυτούς τους λαούς η απάντηση στην ερώτηση της γοργόνας είναι: «Ναι, ο Αλέξανδρος ζει και βασιλεύει».
Η πολύ ενδιαφέρουσα αυτή παρουσίαση ελπίζουμε να ανταμείψει όσους διαθέσουν τον χρόνο τους για να παρακολουθήσουν την πορεία του Μ. Αλέξανδρου, από το Δίον, όπου θυσίασε στους θεούς, έως τα βάθη της Ασίας που έφθασε με τα στρατεύματα του.

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

.



Ο ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

ΠΗΓΗ hakis-hakis.blogspot.com

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥΣ

Παρασκευή 3 Απρ 2009



ΠΗΓΗ drSeeng.blogspot.com

Στον "αέρα" 200.000 ασφαλισμένα αυτοκίνητα στην ΕOS Ασφαλιστική

Παρασκευή, 3 Απρίλιος 2009

Ενα μήνα κάλυψης από το επικουρικό κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιριών θα έχουν τα περίπου 180.000-200.000 αυτοκίνητα που είναι ασφαλισμένα στην "Eos" Ασφαλιστική ,που ανεστάλη...άδεια λειτουργία της ,σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφαλιστικών Εταιριών Σπύρου Λευτεριώτη, ενώ οι εκκρεμείς αποζημιώσεις θα πρέπει να φθάνουν τα 40 εκατ. ευρώ.

Αερομαχίες για τους εξοπλισμούς Οι Γάλλοι ξανάρχονται με νέα πρόταση- Οι Γερμανοί ενοχλούνται


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Επανέρχεται ο Γάλλος πρόεδρος Ν. Σαρκοζί με νέα πρότασή του στην Ελλάδα για αγορά 30-40 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, παίρνοντας πίσω τα 20 παλαιά Μιράζ 2000 που αγοράστηκαν το 1985 και με πρόβλεψη η αξία τους να συνυπολογιστεί στη νέα συμφωνία.
Η κίνηση εντάσσεται στον νέο κύκλο άσκησης πιέσεων προς την Ελλάδα από φίλους και συμμάχους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ να προτιμηθούν οι βιομηχανίες τους, που αναμένεται να ανοίξει με αφορμή τις συναντήσεις που θα έχει ο Κ. Καραμανλής τις επόμενες ημέρες στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. καθώς και την επίσκεψή του στο Παρίσι στις 9 Απριλίου.
Στην «αερομαχία» για το συμβόλαιο του 1,2 δισ. ευρώ χωρίς τα βλήματα και τις βόμβες λαμβάνουν μέρος, εκτός από το γαλλικό Rafale, το Γιουροφάιτερ που κατασκευάζουν τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία), το Γκρίπεν (Σουηδία) και από αμερικανικής πλευράς το αναβαθμισμένο F-16 και το F-35 (Λόκχιντ) όπως και το νέο Super Ηornet F-18 (Μπόινγκ).
Κλιμάκιο στην Τανάγρα
Για την αποτίμηση της αξίας των 20 παλαιών Μιράζ 2000 βρίσκεται από τη Δευτέρα στην Τανάγρα πενταμελής ομάδα αξιωματικών μηχανικών της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με επιστολή που έφθασε στο «Πεντάγωνο», η αποτίμηση των Μιράζ ζητείται στο πλαίσιο των συζητήσεων που είχαν οι κ.κ. Καραμανλής και Σαρκοζί το καλοκαίρι. Αρχικά πάντως οι Γάλλοι είχαν κάνει άλλη παρόμοια πρόταση με βάση ανταλλαγές, η οποία όμως- όπως έχει δηλώσει ο Ευάγγ. Μεΐμαράκης- απορρίφθηκε. Η επίσκεψη των Γάλλων αξιωματικών και η «αξιολόγηση» που κάνουν, σχολιάστηκε αρνητικά από ορισμένες πλευράς με το σκεπτικό ότι ενημερώνονται για απόρρητα στοιχεία. Ο αντίλογος είναι ότι όλα τα σχετικά στοιχεία για τις βλάβες και τα ανταλλακτικά είναι γνωστά στις γαλλικές εταιρείες που υποστηρίζουν τα Μιράζ 2000. Το νέο ενδιαφέρον των Γάλλων για πώληση αεροσκαφών Rafale έρχεται όμως μετά την ανακοίνωση από τον κ. Μεϊμαράκη ότι με το Παρίσι έχουν αρχίσει διακρατικές συζητήσεις για την απευθείας αγορά 17 ελικοπτέρων έρευνας- διάσωσης Super Ρuma και 6 φρεγατών Fremm. Η εξέλιξη αυτή φέρεται να έχει προκαλέσει ψύχρανση των σχέσεων της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ με τον Κ. Καραμανλή. Πολύ περισσότερο που- σύμφωνα με πηγές της γερμανικής πλευράς- το Βερολίνο θεωρεί ότι ενώ είχε ήδη στηρίξει την Αθήνα σε σειρά ευρωπαϊκών ζητημάτων, ένιωθε να αντιμετωπίζεται τουλάχιστον αδιάφορα από την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά εξοπλιστικά ζητήματα (προτίμηση Γαλλίας και Ρωσίας, πήγαινε- έλα για το υποβρύχιο, ακύρωση διαπραγμάτευσης για πυρομαχικά κ.ά.).
Με πολιτικά- διπλωματικά επιχειρήματα αρχίζουν να ενισχύουν το οπλοστάσιό τους πάντως και οι Αμερικανοί, καθώς βλέπουν ότι μπορούν να προβάλουν στην Αθήνα τη συνεργασία μαζί τους ως άτυπη «γέφυρα» προς τη νέα διακυβέρνηση. (ΤΑ ΝΕΑ)

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

ΓΣΕΕ: Καθολική η συμμετοχή στην απεργία



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Μεγάλη ήταν συμμετοχή των εργαζομένων χθες στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, ξεκαθάρισε πως το μήνυμα των εργαζομένων είναι ότι «δεν θα φορτωθούν την κρίση που άλλοι δημιούργησαν».

Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι οι εργοδότες χρησιμοποιούν την κρίση για να υπερασπίσουν τα κέρδη τους αποδομώντας τις εργασιακές σχέσεις και αμφισβητώντας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να «στήσουν μπλόκο» στις απολύσεις, στις διαθεσιμότητες, στις υποχρεωτικές άδειες, ενώ παράλληλα προειδοποίησε πως «οι άδικες πολιτικές όταν δεν αλλάζουν ανατρέπονται».

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση με άλλοθι τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων καταργεί όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στο δημόσιο, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι τουλάχιστον 150.000 εργάζονται με «μπλοκάκι» στο χώρο του Δημοσίου.

Σχετικά με τη χθεσινή απεργία ο κ. Παπασπύρος έκανε λόγο για αφετηρία ενός νέου τύπου αγώνα με άμεσο στόχο την αλλαγής πολιτικής.

Ο κ. Παπασπύρος κάλεσε το σύνολο της κοινωνίας να αντιμετωπίσει την κρίση με τρόπο που θα αφήνει ανοικτό ένα μέλλον δικαιωμάτων και κάλεσε επίσης σε ενότητα τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Αντίστοιχα ο Κώστας Πουπάκης, γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ μίλησε επίσης για ηχηρό μήνυμα που προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν να πληρώσουν τα σπασμένα των επιχειρηματιών, ενώ υπογράμμισε ότι η παράταξή του δεν θα κάνει βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των συνδικάτων.

Τέλος, ο Αλέκος Καλύβης, αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ, προειδοποίησε την κυβέρνηση και τους βιομηχάνους ότι στις πολιτικές τους δεν υπάρχει στοιχειώδης συναίνεση από την πλευρά των εργαζομένων και ζήτησε να αλλάξουν επειγόντως οι νόμοι των κυβερνήσεων της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ που επιτρέπουν την ελαστικοποίηση της εργασίας.

Ο κ. Καλύβης αναγνώρισε ότι δεν αρκούν αυτά που έκαναν μέχρι τώρα τα συνδικάτα, καλώντας τους εργαζόμενους να ανεβάσουν στο έπακρο τη μαχητικότητα και την αλληλεγγύη και να απορρίψουν ταυτόχρονα και τον συμβιβασμό και τη διάσπαση.(ΤΑ ΝΕΑ)

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com .

Εγκλωβισμένη η κυβέρνηση σε τέσσερα σενάρια για Παυλίδη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Ακόμη πιο βαθιά στο σκάνδαλο Παυλίδη εγκλωβίζεται η κυβέρνηση, μετά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την εκβιαστική μίζα από τον γαλάζιο εφοπλιστή Φωτ. Μανούση. Η εξέλιξη αυτή, όπως παραδέχονται επιτελικά στελέχη της Ν.Δ., βάζει σε δοκιμασία την οριακή αυτοδυναμία των 151 βουλευτών, ενεργοποιώντας εκλογικά σενάρια.
1. Δεν παραιτείται
Ο Αριστοτέλης Παυλίδης επιμένει να μην παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα και η Ν.Δ. ανέχεται την κατάσταση που διαμορφώνεται παραμονές των ευρωεκλογών, με στόχο να διασώσει την πλειοψηφία των 151 βουλευτών. Το σενάριο συνδυάζεται με προσπάθεια κουκουλώματος του σκανδάλου στη Βουλή.
2. Διαγράφεται
Ο Αριστοτέλης Παυλίδης δεν παραιτείται και διαγράφεται, με αποτέλεσμα η Ν.Δ.να χάσει τη δεδηλωμένη των 151. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί άμεσα σε εκλογές, εκτός κι αν ο Κ. Καραμανλής επιλέξει τον δρόμο μιας άτυπης ή υπόγειας συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ ή τον ανεξάρτητο σήμερα κ Π. Τατούλη. Για πολλούς στη Ν.Δ., η διαγραφή οδηγεί στις κάλπες, δίνοντας την ευκαιρία για μια «ηρωική έξοδο» στον Κ. Καραμανλή, η οποία θα συνδυαστεί με την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια όσων έχουν εμπλακεί και σε άλλα σκάνδαλα.
3. Ανεξαρτητοποιείται
Ο Αριστοτέλης Παυλίδης δεν παραιτείται, αλλά ανεξαρτητοποιείται από τη Ν.Δ., αποφεύγοντας τη διαγραφή. Η κυβέρνηση μένει με 150 βουλευτές και οι εκλογές είναι μονόδρομος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η άμεση προσφυγή στις κάλπες οδηγεί και σε παραγραφή του σκανδάλου.
4. Παραιτείται
Ο Αριστοτέλης Παυλίδης παραιτείται (σ.σ.: υπέρ της πρώτης επιλαχούσας στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα κ. Μίκας Ιατρίδη). Το σκάνδαλο θα ερευνηθεί από τη Βουλή, ύστερα από τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, συνεχίζοντας να προκαλεί κλυδωνισμούς στο κυβερνών κόμμα. Αλλά η Ν.Δ. θα μπορεί να κινηθεί πολιτικά, έχοντας διασώσει την πλειοψηφία των 151 βουλευτών.
Από: Τα Νέα

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

Εφεση στην αθωωτική απόφαση του Κακουργιοδικείου για τους 10 αστυνομικούς


Παρασκευή, 3 Απρίλιος 2009 -troktiko.gr
Καταχωρήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο η έφεση της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας για την αθωωτική απόφαση του Κακουργιοδικείου σε σχέση με την υπόθεση των δύο φοιτητών, που ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικούς. Μετά την καταχώρηση της έφεσης... ο Εισαγγελέας Σάββας Μάτσας δήλωσε ότι η δεκατριών δακτυλογραφημένων σελίδων έφεση περιλαμβάνει επτά λόγους και τις επιμέρους αιτιολογήσεις για τον κάθε λόγο.
Ερωτηθείς για το χρόνο κατά τον οποίο αναμένεται η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου επί της έφεσης, ο κ. Μάτσας ανέφερε πως εξαρτάται αποκλειστικά από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Οι λόγοι της έφεσης είναι μεταξύ άλλων:
- λανθασμένη απόφαση του Πρωτόδικου Δικαστηρίου να απορρίψει τη βιντεοταινία - λανθασμένη απόρριψη της μαρτυρίας των παραπονουμένων όσον αφορά την αναγνώριση των κατηγορουμένων - πλημμελής αποκλεισμός αποδείξεων σχετικά με την ενοχή των κατηγορουμένων και - λανθασμένη απόρριψη της μαρτυρίας των αξιωματικών της Αστυνομίας, οι οποίοι αναγνώρισαν τους κατηγορούμενους.

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο και συνάντηση Καραμανλή - Ομπάμα



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Ξεκινά σήμερα στο Στρασβούργο, η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, στην οποία θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός.
Στο περιθώριο των εργασιών της σύνοδου ο κ.Κ.Καραμανλής θα έχει σύντομη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Επίσης, θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα έφθασε σήμερα στο Στρασβούργο, για να πάρει μέρος στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στην οποία θα κυριαρχήσει το θέμα του Αφγανιστάν, συνεχίζοντας την πρώτη του περιοδεία στην Ευρώπη.Ο Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη σύνοδο του G 20 στο Λονδίνο, συνανάται το πρωί......με τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί και το απόγευμα, στο Μπάντεν-Μπάντεν με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.
Χθες Πέμπτη, έγιναν διαδηλώσεις στο Στρασβούργο εναντίον του ΝΑΤΟ, όπου σε συμπλοκές διαδηλωτών με αστυνομικούς τραυματίστηκε ένας Γερμανός φωτορεπόρτερ. Περίπου 9.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο Στρασβούργο για τη διαφύλαξη της τάξης κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.
Το βασικό θέμα συζήτησης στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα είναι η κατάσταση στο Αφγανιστάν και οι προσπάθειες σταθεροποίησης στη χώρα, όπου η συμμαχία διατηρεί δυνάμεις από το 2003.
.(ΑΠΕ.ΜΠΕ)

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ - Συνελήφθη ιδιοκτήτης κέντρου απεξάρτησης με κοκαΐνη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Ιδιοκτήτης ιδιωτικού κέντρου απεξάρτησης, που βρίσκεται στην Χαλκιδική, συνελήφθη στις Σέρρες για την εισαγωγή 13 γραμμαρίων κοκαΐνης από την Βουλγαρία.

Οι αστυνομικοί του μεθοριακού σταθμού Προμαχώνα πέρασαν χειροπέδες στον 37χρονο, όταν μετά από έλεγχο εντόπισαν στο εσώρουχό του τη ναρκωτική ουσία.

Ύστερα από καταδίωξη συνελήφθη και ο συνεργός του, που τον περίμενε σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 37χρονος εισαγωγέας της κοκαΐνης διατηρεί στη Σιθωνία Χαλκιδικής παράνομο κέντρο απεξάρτησης, όπου φιλοξενούσε και παρείχε συμβουλές θεραπείας και απεξάρτησης σε χρήστες έναντι αμοιβής.

Σε έρευνα που έγινε στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 160 σύριγγες, 42 πλαστικά πώματα και 25 οδοντογλυφίδες με υπολείμματα κοκαΐνης, 1 γραμμάριο χασίς, 4 ναρκωτικά χάπια και 2 μαχαίρια με υπολείμματα ναρκωτικής ουσίας.

Σε βάρος του 37χρονου και του 36χρονου συνεργού του σχηματίστηκε δικογραφία.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σερρών άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και παρέπεμψε την υπόθεση στην κύρια ανάκριση.

Καταδίκη 8 ετών για τον γιό του στελέχους του Συνασπισμού


Καταδίκη 8 ετών για τον γιό του στελέχους του ΣυνασπισμούΣε κάθειρξη 8 ετών καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, τον 23χρονο Γιώργο Βούτση, για ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Γκύζη, τον Οκτώβριο του 2007.

Δικαστές και ένορκοι δεν του έδωσαν αναστολή και αρνήθηκαν να του αναγνωρίσουν ελαφρυντικά.
Μετέτρεψαν ωστόσο το αδίκημα της κατοχής εκρηκτικών, δηλαδή μιας χειροβομβίδας, σε παράνομη οπλοκατοχή που είναι πλημμέλημα.

από το Καταδικάστηκε ο Γ. Βούτσης σε κάθειρξη 8 ετών

www.e-tipos.com

Απίστευτο, κι όμως συνέβη στο Ηράκλειο--Κατάσχεσαν 8 γλάστρες για οφειλή προς την Εφορία!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 -

Απίστευτο, κι όμως συνέβη στο Ηράκλειο. Δικαστικοί επιμελητές κατάσχεσαν 8 γλάστρες για οφειλή προς την Εφορία! Μάλιστα, σύμφωνα με τον παθόντα, το χρέος το είχε εξοφλήσει από το 2005.

Το περιστατικό συνέβη στα Καμίνια Ηρακλείου. Ο παθών, χειριστής μηχανημάτων, έλειπε από το σπίτι του, όταν ειδοποιήθηκε από τους γείτονες ότι δικαστικοί επιμελητές είχαν θυροκολλήσει στην πόρτα του ειδοποιητήριο κατάσχεσης, το οποίο έγραφε ότι: «Κατάσχονται οχτώ μεταχειρισμένες πλαστικές γλάστρες, η αξία των οποίων εκτιμάται στο ποσό των περίπου 60 ευρώ».

Σύμφωνα με τον χειριστή μηχανημάτων, ο ίδιος είχε μία οφειλή της τάξεως των 4.300 ευρώ προς την Εφορία, την οποία όμως ρύθμισε και ξεπλήρωσε το 2005. Από λάθος των υπαλλήλων ενεργοποιήθηκε και εκτελέστηκε η κατάσχεση.

Πλέον, ο παθών προσανατολίζεται να προχωρήσει σε αγωγή κατά του δημοσίου για προσβολή προσωπικότητας.

Παρακαλούσανε ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ για αγορά των..

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Εκπομπή Τράγκα ώρα 09:22...Για την αγορά των μηχανών-παπάκια της δύναμης ΔΕΛΤΑ της αστυνομίας παρακαλούσανε γνωστόν εφοπλιστή να βάλει λεφτά για να τα αγοράσουν! Αυτός έκανε τον δύσκολο και τελικά τα χωσε ...Γ.Τράγκας πριν λίγο στονRealFM..by diaporon-bl/

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακρική Επιτροπή για την υπόθεση Παυλίδη


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΟΥΛΗΣ Α.Π. : 1731/2-4-09

Προς την Βουλή των Ελλήνων

Πρόταση σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του ν. 3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών»

------- . -------
Ο Ανακριτής του 20ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών διαβίβασε στη Βουλή των Ελλήνων, με το 310/31-3-2009 έγγραφό του, στοιχεία εκκρεμούς σ’ αυτόν δικογραφίας κύριας ανάκρισης κατά του κατηγορούμενου Παναγιώτη Ζαχαρίου του Ζαχαρία, για το κακούργημα της εκβίασης από δράστη που μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης επιχείρησης, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Ο ως άνω Ανακριτής διαβίβασε τα στοιχεία αυτά ως «ικανά να στοιχειοθετήσουν, όσον αφορά τον τότε, ήδη δε πρώην, υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αριστοτέλη Παυλίδη του Αντωνίου, ενδεχόμενη σε βάρος του κατηγορία ηθικής αυτουργίας στην αποδιδόμενη στον ως άνω κατηγορούμενο πράξη εκβίασης, τελεσθείσα από δράστη, που μεταχειρίσθηκε απειλή βλάβης της επιχειρήσεως που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση (άρθρα 1, 13 περ. στ, 14, 16, 17, 18, 26 παρ. 1 εδ. α, 27 παρ. 1, 46 παρ. 1 εδ. α, 94 παρ. 1, 98 και 385 παρ. 1 περ. β του Π.Κ., σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 1 του «περί ποινικής ευθύνης των Υπουργών» Ν. 3126/2003) αξιόποινη πράξη, που ενδεχομένως φέρεται ότι τελέσθηκε απ’ αυτόν, ως μέλος της Κυβερνήσεως και συγκεκριμένα ως υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στην Αθήνα, στο χρονικό διάστημα από 3-11-2006 μέχρι 8-1-2007, σε βάρος της περιουσίας του πολιτικώς εναγόντως Φωτίου Μανούση του Ανδρέα, κατοίκου Νέας Κηφισιάς Αττικής».

Περαιτέρω, στο ως άνω έγγραφό του ο κ. Ανακριτής αναφέρει ότι διαβιβάζει στη Βουλή τα στοιχεία της εκκρεμούς υπόθεσης ελλείψει δικαιοδοσίας «διερευνήσεως της εν λόγω φερομένης ενδεχομένως αξιοποίνου πράξεως κακουργήματος, για την οποία κρίνουμε ότι προέκυψαν στοιχεία, που σχετίζονται με την διάπραξή της εκ μέρους μέλους Κυβερνήσεως, κατά την άσκηση των καθηκόντων του».

Στο ως άνω έγγραφο του κ. Ανακριτή, το οποίο επισυνάπτεται και ενσωματώνεται στην παρούσα πρότασή μας, εκτίθενται αναλυτικά τα πραγματικά περιστατικά, βάσει των οποίων απαιτείται διερεύνηση της τυχόν τέλεσης της ως άνω αξιόποινης πράξης από τον πρώην υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ήτοι γίνεται η, κατά το άρθρο 5 παρ. 1 του Ν. 3126/2003, συγκεκριμένη αναφορά σε στοιχεία αξιόποινης πράξης.

Προσδιορίζονται κατά συνέπεια στην παρούσα πρότασή μας με σαφήνεια τα στοιχεία και οι πράξεις που είναι αξιόποινες και μνημονεύονται οι διατάξεις που παραβιάστηκαν, όπως προβλέπει η παρ. 3 του άρθρου 154 του Κανονισμού της Βουλής.

Προκύπτει συνεπώς η ανάγκη να διερευνηθεί από την, κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή η ενδεχόμενη ευθύνη του πρώην υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη ως ηθικού αυτουργού του εγκλήματος της εκβίασης από δράστη που μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης επιχείρησης, κατ’ επάγγελμα κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, ήτοι από τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Ζαχαρίου του Ζαχαρία.

Για τους λόγους αυτούς

Προτείνουμε να συσταθεί Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος και τα άρθρα 153 και επ. του Κανονισμού της Βουλής για την ενδεχόμενη τέλεση, από τον πρώην υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη, του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση τελεσθείσα από δράστη (κατηγορούμενος Παναγιώτης Ζαχαρίου του Ζαχαρία) που μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης της επιχείρησης από ασκεί ο εξαναγκαζόμενος (Φ. Μανούσης), κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, κατά παράβαση των άρθρων 1, 13 περ. στ, 14, 16, 17, 18, 26 παρ. 1 εδ. α, 27 παρ. 1, 46 παρ. 1 εδ. α, 94 παρ. 1, 98 και 385 παρ. 1 περ. β του Π.Κ.
Επειδή η παρούσα Βουλή βρίσκεται ήδη στη δεύτερη τακτική σύνοδό της και είναι σφόδρα πιθανή η διάλυσή της, επείγει η κίνηση της κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος διαδικασίας, ώστε να μη λήξει η κατά χρόνο αρμοδιότητα της Βουλής και να μη διαφύγουν του δικαστικού ελέγχου πράξεις που τελέστηκαν κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο.
Επισυνάπτεται και ενσωματώνεται στην παρούσα πρόταση το με αρ. πρωτ. 310/31-3-2009 έγγραφο του Ανακριτή του 20ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών που απευθύνεται προς τον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Αθήνα, 2 Απριλίου 2009

Οι προτείνοντες Βουλευτές .Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε πρώτος ο Γιώργος Κρόγιας

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

.

Συνελήφθη 57χρονη γυναίκα κλειδί για την επίθεση στους αστυνομικούς

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Τον κρίσιμο ρόλο μιας 57χρονης γυναίκας που βρέθηκε στο σημείο που πυροβολήθηκαν οι δύο αστυνομικοί, ερευνά η ΕΛΑΣ. Η γυναίκα, που συνελήφθη και ανακρίνεται, φέρεται να παρενέβη στον έλεγχο που επιχειρούσαν οι δύο άνδρες της ομάδας Δέλτα στους ύποπτους που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα.
Παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δήλωσαν την ιδιότητά τους η γυναίκα φέρεται να τους επιτέθηκε λεκτικά για να σταματήσουν τον έλεγχο, λέγοντάς τους «αφήστε τους, τους ξέρω».

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

ΩΣΠΟΥ ΝΑΕΡΘΕΙ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ !!! ΕΧΑΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Ένας 30χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή σε παγκάκι 200μ από το Τζάννειο εξαιτίας αργοπορίας ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο τοξικομανής βρισκόταν σε παγκάκι έξω από το αστυνομικό τμήμα Καλλίπολης στον Πειραιά.

Οι αστυνομικοί που τον εντόπισαν, ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ ωστόσο πέρασαν περισσότερες από δύο ώρες για να εμφανιστεί ασθενοφόρο και όταν ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο οδηγός και ο συνοδηγός του ασθενοφόρου συνελήφθησαν ενώ συνδικαλιστές καταγγέλλουν υπάρχουν μόνο τρία ασθενοφόρα για την περιοχή του Πειραιά.

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΙΡΛΙΟΥ 2009

Πάντως, μεταξύ μας τώρα να τα πούμε, θα έπρεπε να είναι
περισσότερος κόσμος σήμερα έξω από τα δικαστήρια Κατερίνης με αυτή την μεγάλη προβολή που έγινε τόσες μέρες από όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης κατά των διοδίων Αιγινίου... Αντιθέτως εμφανίστηκαν κάποιοι "πολιτικοί παράγοντες" που αποπειράθηκαν μάλιστα να καπελώσουν την συγκέντρωση... Πήραν αναβολή και τα σφαλιστικά μέτρα και άντε να ξαναμαζευτεί ο κόσμος...

Ένοπλη επίθεση εναντίον αστυνομικών στην Κυψέλη με δύο τραυματίες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Νέο δολοφονικό χτύπημα



Reuters
Αστυνομικοί ψάχνουν για ευρήματα στο σημείο της επίθεσης
Αθήνα



Δύο αστυνομικοί που ερευνούσαν καταγγελία για κλοπή αυτοκινήτου στην Κυψέλη, κοντά στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, τραυματίστηκαν από πυρά αγνώστων.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αστυνομική δύναμη έσπευσε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή έπειτα από τηλεφώνημα-καταγγελία για κλοπή αυτοκινήτου.

Δύο αστυνομικοί της νεοσύσταης Ομάδας «Δ» σταμάτησαν για έλεγχο στην οδό Σκιάθου μία μοτοσικλέτα με δύο επιβαίνοντες. Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, του δίκυκλου επέβαινε ένα άτομο, ενώ ο συνεργός του ήταν κρυμμένος στο σκοτάδι. Ο ένας εξ αυτών αντέδρασε βγάζοντας όπλο και πυροβολώντας στους αστυνομικούς.

Οι δύο αστυνομικοί διακομίστηκαν στον Ερυθρό Σταυρό, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση και ο άλλος σε σοβαρή. Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο μαρτυρία αξιωματούχου της Αστυνομίας, επιβεβαιώνει επίσης ότι η κατάσταση του ενός εκ των δύο αστυνομικών είναι κρίσιμη. Ο ένας αστυνομικός δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών που επικεντρώθηκε στις περιοχές της Κυψέλης, του Γαλατσίου, των Πατησίων και του κέντρου της Αθήνας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας στο πλαίσιο της οποίας ανακλήθηκαν οι άδειες των αστυνομικών του Λεκανοπεδίου.

Αστυνομικές πηγές εκφράζουν οργή και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για εν ψυχρώ «εκτέλεση», ωστόσο επισήμως αποφεύγουν ακόμη να αναφερθούν σε τρομοκρατική ή μη επίθεση.

Newsroom ΔΟΛ

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

Και τώρα οι δυο τους!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - e-ego
Aufwiedersehen Siena! Aufwiedersehen Madrid! Berlin, wir kommen! Σε απλά ελληνικά... «Αντίο Σιένα! Αντίο Μαδρίτη! Βερολίνο, ερχόμαστε!»

Το ελληνικό μπάσκετ θα δώσει κάτι παραπάνω από δυναμικό παρών στο Βερολίνο, στο Final-4 της Ευρωλίγκας, το οποίο θα διεξαχθεί 1-3 Μαΐου, με τον έναν εκ των δύο ημιτελικών να είναι εξ ολοκλήρου βαμμένος στα γαλανόλευκα, ή καλύτερα στα... πράσινα και τα? ερυθρόλευκα, αφού Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έκλεισαν ραντεβού την Πρωτομαγιά στην «O2 World Arena» του Βερολίνου!
Οι «πράσινοι» νίκησαν με 91-84 τη Σιένα στην Ιταλία κι έκαναν το 3-1, όπως και οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι υπέταξαν τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη με 78-75, σφράγισαν την πρόκρισή τους από τα πλέι οφ και θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον «ελληνικό» ημιτελικό του Final-4, όπου θα διεκδικήσουν την είσοδο στον τελικό!
Η τρίτη φορά...
Σε ένα Final-4, το οποίο ξυπνάει μνήμες Τελ Αβίβ (1994) και Σαραγόσα (1995), όταν οι δύο «αιώνιοι» είχαν τεθεί ξανά αντιμέτωποι σε ημιτελικό, με τον Ολυμπιακό να «χαμογελά» και τις δύο φορές (μετά ηττήθηκε στον τελικό από Μπανταλόνα και Ρεάλ αντίστοιχα) και τη φετινή να είναι η τρίτη σύγκρουσή τους σε ημιτελικό και η έβδομη συνολικά στην Ευρωλίγκα, ή το Κύπελλο Πρωταθλητριών όπως λεγόταν παλιότερα, με τον Ολυμπιακό να έχει το πάνω χέρι στις έξι προηγούμενες αναμετρήσεις, με 5 νίκες, ενώ 1 νίκη έχει ο Παναθηναϊκός.
Εκτός των δύο ημιτελικών, οι «αιώνιοι» είχαν αναμετρηθεί και στη φάση των «8» το 1997, με τον Ολυμπιακό (αν και είχε μειονέκτημα έδρας) να νικά σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ και κατόπιν να στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης στη Ρώμη, ενώ το 2002 αναμετρήθηκαν στον «ελληνικό» όμιλο (στον οποίο συμμετείχε και η ΑΕΚ) και να παίρνουν από μία νίκη. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είχε πάρει την πρόκριση και μετά σήκωσε το ευρωπαϊκό στην Μπολόνια.
Περιμένουν τον τέταρτο
Τώρα, Παναθηναϊκός (έχει τέσσερα ευρωπαϊκά στη συλλογή του) και Ολυμπιακός (έχει ένα τρόπαιο αντίστοιχα) θα συναντηθούν ξανά, με έπαθλο ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Final-4, στο οποίο βρίσκεται ήδη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η τέταρτη ομάδα (θα αντιμετωπίσει τους Ρώσους στον άλλο ημιτελικό) θα είναι μία εκ των Μπαρτσελόνα και Ταού, η σειρά των οποίων θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, με το σκορ να είναι στο 2-2.
Οι «πράσινοι» του Ομπράντοβιτς νίκησαν για δεύτερη φορά μέσα στην «Παλασπόρτς Μενς Σάνα» τη Σιένα, με 91-84 και σφράγισαν την πρόκρισή τους στο 9ο Final-4 της ιστορίας τους, με τον Σπανούλη να είναι ο «μαέστρος» της νίκης με νταμπλ-νταμπλ (11 πόντοι-10 ασίστ) και να νικά τον... ΜακΙντάιρ, ο οποίος πάλευε μόνος του για τους Ιταλούς, με 35 πόντους.
Στο «Παλάθιο Βισταλέγκρε», ο Ολυμπιακός, με κορυφαίο (με διαφορά) τον Μπουρούση, που σταμάτησε στους 25 πόντους και παίκτες-κλειδιά στα κρίσιμα τους Έρτσεγκ (5 πόντοι όταν «έκαιγε» η μπάλα κι ένα καθοριστικό τρίποντο) και Βασιλόπουλο (έκλεψε την μπάλα στην τελευταία φάση), πήρε τη νίκη με 78-75, παρά την απουσία του Βούισιτς και σφράγισε από την πλευρά του την παρουσία του για 5η φορά σε Final-4 και πρώτη μετά το 1999 στο Μόναχο.
Αυτές οι δύο ελληνικές νίκες διασφάλισαν τη διπλή παρουσία στο Βερολίνο και τη σίγουρη παρουσία στον τελικό στη νεόκτιστη «O2 World Arena», χωρητικότητας 17.000 θέσεων, η οποία θα φιλοξενήσει οπαδούς και των δύο ομάδων, οι οποίες αναμένεται να παραλάβουν περίπου 1.000 εισιτήρια, με τους προνοητικούς, που έσπευσαν να «κλείσουν» εισιτήρια μέσω της ιστοσελίδας της Ευρωλίγκας τους προηγούμενους μήνες να... πανηγυρίζουν που θα μπορέσουν να δουν δια ζώσης τη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Ακόμα δεν έχει οριστεί ποιος θα είναι ο πρώτος και ποιος ο δεύτερος ημιτελικός, με τον πρώτο να έχει ώρα έναρξης στις 19:00 και τον δεύτερο στις 22:00 ώρα Ελλάδας, με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της 3ης Μαΐου, απ’ όπου θα προκύψει ο νέος Πρωταθλητής Ευρώπης!
Ραντεβού λοιπόν την Πρωτομαγιά στο Βερολίνο κι όποιος (αιώνιος) αντέξει...

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

.