Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

5 γαμήλια μυστικά (που δεν μαρτυρά ποτέ κανείς)


Δεν είμαστε αφελείς. Δεν πιστεύουμε πια στα παραμύθια. Κι όμως, όλοι κάπου βαθιά μέσα μας ελπίζουμε στον πραγματικό έρωτα. Στην μεγάλη αγάπη που θα μας συγκλονίσει θα μας παρασύρει σε ένα αέναο, περιπετειώδες ταξίδι γεμάτο πάθος. Σε Αυτόν ή Αυτήν που θα έρθει ξαφνικά στην ζωή μας και θα μείνει. Για πάντα.

Συχνά, όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο έρωτας φεύγει γρήγορα αφήνοντας πίσω θλίψη και απογοήτευση. Και μένουμε να αναρωτιόμαστε: Σε τι μπορεί πια να ελπίζει κανείς; Ψυχολόγοι και σύμβουλοι γάμου συμφωνούν: Καμιά φορά, τα λιγότερο ρομαντικά σενάρια γάμου είναι αυτά που μπορούν να 'διδάξουν' και να μας αποκαλύψουν μυστικά τόσο για εμάς τους ίδιους, όσο και για τον σύντροφό μας αλλά και την ίδια την φύση της αγάπης.

Συγκεντρώσαμε 5 από αυτά τα μυστικά που ποτέ δεν θα σας αποκαλύψει ένας παντρεμένος και ελπίζουμε να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τον θησαυρό που μπορεί να κρύβεται στον δικό σας, φαινομενικά ελαττωματικό γάμο.

Θα κοιτάτε το πρόσωπο που θα κοιμάται μακάρια δίπλα σας και θα αναρωτιέστε: Αυτό ήταν; Για πάντα;

Όταν παντρευόμαστε, πιστεύουμε ότι εφόσον έχουμε διαλέξει το σωστό άτομο -την αδελφή ψυχή- θα ζήσουμε ευτυχισμένοι μαζί του/της 'μέχρι να τον χωρίσει ο θάνατος'. Μετά ξυπνάμε μια ωραία μέρα και συνειδητοποιούμε ότι αυτό το πρόσωπο δεν μας κάνει πια ευτυχισμένους. Για την ακρίβεια, πολλοί φτάνουμε να αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο βιαστήκαμε τόσο πολύ να παντρευτούμε: 'Εγώ δεν ζήτησα αυτό!'.

Κι όμως. Αυτό ζητήσαμε. Απλά δεν το συνειδητοποιούσαμε όταν ορκιζόμασταν αιώνια πίστη. Όταν υποσχόμασταν πως θα ήμασταν για πάντα μαζί. Συνέχεια. Μαζί. Μέρα-νύχτα (Μπρρρ!). Και κάπως έτσι έρχεται η απογοήτευση. Η θλίψη. Η μοναξιά. Η αποκάλυψη ότι ο γάμος δεν είναι ο προορισμός του ανθρώπου αλλά ένα ταξίδι, στο οποίο η ζυγαριά ισορροπεί πάντα ανάμεσα στον ενθουσιασμό και την κουραστική μονοτονία. Είναι αυτή η αποκάλυψη, όμως, που πραγματικά μας 'ξυπνάει'. Που μας κάνει να καταλάβουμε τι πραγματικά σημαίνει 'γάμος', 'συμβίωση', 'οικογένεια', με τα καλά και τα κακά, τα δύσκολα και τα εύκολα. Και αυτό ίσως να είναι προτιμότερο από οποιοδήποτε παραμύθι.

Απαιτείται πολύ περισσότερη 'δουλειά' από όσο φαντάζεστε

Πολλοί λένε πως για να πετύχει ένα γάμος χρειάζεται αμοιβαία προσπάθεια. Και φανταζόμαστε εμείς: Να σταματήσουμε τις ενοχλητικές συνήθειες (π.χ. να τρώμε με ανοιχτό το στόμα) ή να βάζουμε δυνατά μουσική αργά το βράδυ. Μακάρι να ήταν τόσο απλό. Όσο καλά κι αν πιστεύουμε ότι ξέρουμε τον άλλον, είμαστε όλοι τόσο πολύπλοκα πλάσματα που χρειάζεται πολύ περισσότερη υπομονή και κατανόηση από όσο φανταζόμαστε.

Αν θέλουμε να είμαστε καλά με τον/την σύντροφό μας, οφείλουμε να τον 'μάθουμε', να τον 'μελετήσουμε', να τον 'διαβάσουμε' με όσο μεγαλύτερη αφοσίωση μπορούμε, όπως κάναμε με τα μαθήματά μας στο σχολείο.

Και το γεγονός ότι παντρευόμαστε, δεν σημαίνει ότι τελείωσε: τα μάθαμε όλα. Σημαίνει απλά ότι περάσαμε την τάξη. Ότι ανεβήκαμε ένα επίπεδο. Κι αυτό γιατί κάθε φορά που είμαστε σίγουροι πως πλέον τα ξέρουμε όλα για τον άλλον, κάποια από αυτά αλλάζουν λίγο ή πολύ. Όπως αλλάζουμε με τον χρόνο και εμείς. Και τότε πάλι από την αρχή. Ένας σύμβουλος γάμου, για να το κάνει πιο κατανοητό, εξηγεί: 'Είναι σαν την δίαιτα: Θέλεις να την κάνεις μία φορά και να ξεμπερδέψεις. Όμως αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. Και έτσι σου γίνεται τρόπος ζωής και μαθαίνεις να ζεις προσπαθώντας. Κάπως έτσι είναι και ο γάμος. Η προσπάθεια διαρκεί για πάντα'.

Θα πέφτετε για ύπνο θυμωμένοι (και μερικές φορές θα ξυπνάτε εξοργισμένοι)

Όποιος έξυπνος συστήνει στα νέα ζευγάρια να μην πέφτουν ποτέ για ύπνο τσακωμένοι, δεν έχει μάλλον βιώσει κωμικοτραγικά σκηνικά κρεβατομουρμούρας, δακρύων και γκρίνιας που μπορεί να διαρκέσει μέχρι το πρωί. Αν το σενάριο αυτό κάτι σας θυμίζει, η λύση είναι μία: Απλά κοιμηθείτε.
Οι ψυχολόγοι λένε πως σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται παύση. Πρέπει να ηρεμείτε για να σκεφτείτε τα πράγματα πιο καθαρά και να ανακτήσετε δυνάμεις.

Πρέπει να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να καταλάβει τι είναι αυτό που σας ενοχλεί, ποια είναι η ρίζα του προβλήματος. Μπορεί απλά να φταίει το ότι είστε κουρασμένοι ή έχετε νεύρα από την δουλειά. Χωρίς time-out ένας μικροκαβγάς μπορεί να καταλήξει σε πολύωρο και παράλογο τσακωμό, να επαναφέρει στην επιφάνεια παλιά προβλήματα και παράπονα και έτσι να καταλήξετε να τσακώνεστε όλη νύχτα, χωρίς τελειωμό. Προτιμότερο, λοιπόν, είναι να αφήνετε κάποια πράγματα να κοπάσουν εκείνη την στιγμή, κι αν συνεχίσουν να σας «τρώνε» και το επόμενο πρωί, τα ξανασυζητάτε με καθαρότερο μυαλό.

Θα περνάνε μέρες (συχνά πολλές) χωρίς σεξ –και δεν θα υπάρχει πρόβλημα

Όσο ερωτευμένοι και να είστε, όσο σέξι και να θεωρείτε τον/την σύντροφό σας, είναι σχεδόν δεδομένο ότι στον γάμο σας θα υπάρξουν μέρες (και μάλιστα πολλές) που δεν θα κάνετε σεξ, είτε γιατί δεν έχετε όρεξη εσείς ή ο άλλος. Αυτό όμως, σύμφωνα με τους συμβούλους, είναι κάτι φυσιολογικό. Μπορεί να σημαίνει ότι κάποια βδομάδα χρειάζεστε περισσότερο ύπνο και ξεκούραση (μετά το 8ωρο στο γραφείο, το meeting, το γυμναστήριο, την φροντίδα των παιδιών, το σιδέρωμα, το μαγείρεμα για την επόμενη κ.λ.π. δεν είναι παράλογο το κρεβάτι σας να μοιάζει με το πιο ερωτικό σκεύος του πλανήτη!).

Και μην αυταπατάστε. Όσο ερωτικός λαός κι αν διαδίδουμε ότι είμαστε, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Αντί να ανησυχείτε για το πόσο συχνά πιστεύετε ότι 'θα έπρεπε' να το κάνετε, προσπαθήστε να βρείτε τον δικό σας ρυθμό. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία για ένα παντρεμένο ζευγάρι με παιδιά και υποχρεώσεις δεν είναι τόσο το σεξ, σαν πράξη, αλλά το πόσο συχνά αγγίζετε ο ένας τον άλλον, τα χάδια, οι αγκαλιές. Μετά από μία πολύ κουραστική μέρα (ή και εβδομάδα) ένα απαλό μασάζ μπορεί να είναι προτιμότερο. Κι ας μην συμπεριλαμβάνει το σημείο G σας…

Θα συνειδητοποιήσετε ότι τον μόνο που μπορείτε να αλλάξετε είναι ο εαυτός σας

Συχνά, πριν παντρευτούμε, πιστεύουμε πραγματικά ότι κάποια πράγματα που δεν μας αρέσουν στον άλλον θα καταφέρουμε, με την πάροδο του χρόνου, να τα αλλάξουμε. Σκεφτόμαστε ότι αφού τον/την αγαπάμε και μας αγαπάει, θα μπορέσουμε, με το καλό ή με το κακό, να τον φέρουμε κάποια μέρα πολύ κοντά σε αυτό που θεωρούμε 'ιδανικό'. Και, το χειρότερο, είμαστε σίγουροι ότι αυτό που θέλουμε να (τον/την) κάνουμε είναι το σωστό. Ότι έχουμε δίκιο.

Όποια, όμως, κι αν είναι τα κίνητρά μας, η προσπάθεια είναι εξαντλητική. Το να προσπαθείς να μεταμορφώσεις έναν ενήλικα -να του αλλάξεις συνήθειες, απόψεις και ιδιοσυγκρασίες δεκαετιών- είναι μία ακατόρθωτη αποστολή. Και αργά ή γρήγορα θα καταλάβουμε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάξουμε τον τρόπο που εμείς σκεφτόμαστε για τον άλλον. Μην βλέπετε τα αρνητικά του/της, αλλά -αντίθετα- εκτιμήστε τα θετικά. Μπορεί, π.χ. να μην καθαρίζει την κουζίνα κάθε φορά που σας μαγειρεύει, αλλά δεν είναι υπέροχο και μόνο το γεγονός ότι σας μαγειρεύει, και που εσείς έχετε απλά να καθαρίσετε την κουζίνα;

Τρομάξετε; Ανακουφιστήκατε; Αυτή είναι η παράξενη ομορφιά του γάμου ή έστω της συμβίωσης. Είναι γεμάτη δυσκολίες και 'μαθήματα' για τα οποία κανείς δεν πρόκειται να σας προετοιμάσει. Αλλά τελικά, όλα αυτά τα δύσκολα είναι που εμπλουτίζουν την ζωή σας μαζί με τον άλλον και που μπορούν να σας κάνουν να τον/την αγαπήσετε ακόμα πιο βαθιά και πιο δυνατά. Και κάπως έτσι ξεκινάει το δικό σας παραμύθι.

Πηγή: www.in2life.gr

Eπιδείνωση του καιρού από την Κυριακή


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Κυριακή 22/02/2009 με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία και σταδιακά σε Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική στέρεα (υψόμετρο πάνω από 250 μέτρα), Εύβοια (πάνω από τα 250 μέτρα) και Πελοπόννησο (πάνω από τα 400 μέτρα).

Ύφεση αναμένεται από το πρωί της Δευτέρας 23/02/2009 στη βόρεια Ελλάδα και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές.

Ειδικότερα για την Αττική χιονόπτωση αναμένεται στα ορεινά και πιθανόν στα βόρεια προάστια.

Το έξυπνο αυτοκίνητο από 15.000 ευρώ

Σάββατο, 21 Φεβρουάριος 2009

Το έξυπνο αυτοκίνητο από 15.000 ευρώ

Tο νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Άπτερα 2ε άρχισε να κυκλοφορεί στην πόλη Carlsbad της California!!. Το σχήμα αυγού διθέσιο όχημα μοιάζει με ένα φουτουριστικό αυτοκίνητο του 1960 που το είχαν φανταστεί οι δημιουργοί κινουμένων σχεδίων ! Σχεδιάστηκε από την Jetsons και παρουσιάστηκε στην Technology, Entertainment, Design (TED) έκθεση πριν 2 μήνες!. Ζυγύζει 900 περίπου κιλά ! Το...Τ
έξυπνο and computerize cockpit του, έχει τα πάντα έως και κάμερα πισω παρκαρίσματός! Ασφαλώς και το εσωτερικό του είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου απο ανακυκλώσιμα υλικά! Αναπτύσει ταχύτητα 120χ/ωρ, και έχει ακτίνα αυτονομίας 180 χιλ! φορώντας μια μπαταρία λιθίου! Το καταπληκτικό αυτο αυτοκίνητο θα παίξει στην αρχή σε τιμές από 15000ευρω - 30000ευρώπουλα!! Πιστεύεται όμως και ελπίζεται όπως λένε οι ειδικοί να πέσει αρκετά μετά απο 1 έως 2 έτη!! Ετοιμαστείτε!!!!!!!!
http://diaporon-bl.blogspot.com/

Η ρήξη με τον νεοφιλελευθερισμό...

Η ρήξη με τον νεοφιλελευθερισμό...

...και η δημοκρατική αριστερά μόνοδρομος για το ΠΑΣΟΚ

Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ
http://www.30plus-gr.blogspot.com/

Ήταν το Πολιτικό Πλαίσιο που έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ (Η Νεολαία γράφει τη δική της Σελίδα), που με έκανε να επιστρέψω στο Κίνημα μετά από 14 χρόνια απουσίας.Και όλο αυτό το διάστημα ήμουν συνειδητά εκτός, διότι αρνιόμουν να συμπράξω με το μεταλλαγμένο (για κάποιους "εκσυγχρονισμένο") κόμμα.Ως άνθρωπος αριστερός και δημοκρατικός που θέλω να είμαι, αλλά κυρίως ως θιασώτης της 3ης Σεπτέμβρη, θεώρησα ότι δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο ύπαρξης σε ένα "λαχανί" ΠΑΣΟΚ νεοφιλελεύθερων πολιτικών επιλογών και πρακτικών.Ομολογώ ότι αρχικά ήμουν όχι απλώς επιφυλακτικός, αλλά και κριτικός με τον νυν πρόεδρο του Κινήματος. Όμως, οι πολιτικές θέσεις, αρχές και αξίες που άρχισε να εκφράζει στο δημόσιο λόγο του εδώ και πολύ καιρό (Οι αξίες μας, μας οδηγούν!) με έπεισαν όχι απλώς να επιστρέψω, αλλά και να συστρατευτώ στο νέο Ανένδοτο Αγώνα!Και δεν είμαι ο μόνος που σκέφθηκα και έκρινα έτσι. Πολλοί, χιλιάδες μπορώ να πω, σύντροφοι απ' όλη την Ελλάδα, που για τους ίδιους λόγους έφυγαν στα μέσα του ΄90, γυρίσαμε ως απλοί στρατιώτες στις τάξεις του Κινήματος για να προσφέρουμε ανιδιοτελώς και προς χάρη του κοινού οφέλους.
Και το κοινό όφελος το αντιλαμβανόμαστε, ως εξής: η ανατροπή της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα, εάν δεν συνοδεύεται και από ανατροπή κάθε νεοφιλελεύθερης ολιγαρχικής πολιτικής, πράγμα που έχει δηλώσει πρώτος και καλύτερος ο Πρόεδρος! Γυρίσαμε, λοιπόν, στο Κίνημα για να...
ανατρέψουμε την Ολιγαρχία και να υπηρετήσουμε το όφελος του λαού και του έθνους! Απλά και ξεκάθαρα πράγματα και πρωτίστως αριστερά!
Αυτή μας η συσπείρωση είναι και που έδωσε τη δυναμική στο ΠΑΣΟΚ να βγει μπροστά, να είναι πλέον πρώτο κόμμα (στις δημοσκοπήσεις) και εν δυνάμει αυτοδύναμη κυβέρνηση.Υπάρχουν όμως και κάποιοι "νοσταλγοί" ενός εκσυγχρονιστικού παρελθόντος που εν μέσω κρίσης, οικονομικής ύφεσης και αγώνα των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των πολιτών απέναντι στην κάθετη επίθεση που δέχονται από την Ολιγαρχία, θυμήθηκαν να μας... θυμίσουν ως "λύση" τον πρωθυπουργό εκείνο που μας "έβαλε" στην ΟΝΕ και μας "έφτιαξε" μεγάλα δημόσια έργα...
Ποιος είναι αυτός; Είναι ο ίδιος που στις μέρες του συνέβη το "Χρηματιστήριο", που ύστερα άφησε ασύδοτες τις τράπεζες να δανείζουν και να εξαπατούν με... δανεικούς παραδείσους, που μας "τσάκισε" στη φορολογία, που εισήγαγε την παγκόσμια καινοτομία του... σοσιαλφιλελευθερισμού (sic), που είπε "ευχαριστώ" στους Αμερικάνους, που δημιούργησε τη γενιά των 700 ευρώ, που "σεληνίασε" την Παιδεία μας, που έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς δανειολήπτες! Είναι ο ίδιος άνθρωπος που άνοιξε το δρόμο στον οδοστρωτήρα Αλογοσκούφη!
Και αφού έκανε όλα αυτά, δεν είχε ούτε καν το σθένος να δώσει την (για την τιμή των όπλων χαμένη) εκλογική μάχη, αλλά πέταξε το... δαχτυλίδι και την "έκανε" για τα καφέ του Κολωνακίου (όπου συχνάζει και κατοικεί).
Αυτόν τον άνθρωπο θέλουν κάποιοι να τον επαναφέρουν στο ΠΑΣΟΚ, αν και αυτός είναι η αιτία που ο ελληνικός λαός δεν εμπιστεύεται το ΠΑΣΟΚ, και είναι η αιτία που όλοι εμείς δεν γυρνάγαμε στο ΠΑΣΟΚ!Να είχε αλλάξει, έστω να είχε αναθεωρήσει τουλάχιστον, να το συζητάγαμε το θέμα. Αλλά αμετανόητος, αυτός και οι δικοί του, όχι μόνο συνεχίζουν να προπαγανδίζουν δεξιά και αριστερά τις ίδιες φιλελεύθερες πατάτες τους (σε έναν λαό που πλέον πεινάει), αλλά καλλιεργούν και συστηματικά ένα κλίμα συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με εκείνον -τον φωστήρα- επικεφαλής, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση! Ποιον; Τον ίδιο άνθρωπο που έβαλε τους Έλληνες πολίτες σε κρίση πριν 10 χρόνια!Και είναι να απορεί κανείς: γιατί θέλουν συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ όταν το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει αυτοδυναμία; Διότι, απλώς, επειδή το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου έχει αρχίσει και "αριστερίζει" επικίνδυνα (όχι μόνο στη θεωρία, αλλά και στην πράξη), αυτό ανησυχεί την Ολιγαρχία που φοβάται μη χάσει τη βολή της. Οπότε, ανασύρουμε από το χρονοντούλαπο τον... "αχρείαστος να 'ναι", ξενερώνουμε το αριστερό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που έτσι δεν θα δώσει την αυτοδυναμία, καταλήγουμε σε αναγκαστική συγκυβέρνηση κεντροδεξιάς (διότι η αριστερά δεν θα είναι πια με το ΠΑΣΟΚ) και διαφυλάττουμε τα πλούτη μας!Και εμείς, νομίζετε, ότι σε όλο αυτό το έργο θα παραμείνουμε θεατές; Ότι θα σας κάνουμε τη χάρη να φύγουμε όπως στα μέσα της δεκαετίας του '90;
Όχι σύντροφοι σοσιαλφιλελεύθεροι. Θα συσπειρωθούμε ακόμα περισσότερο γύρω από τον Πρόεδρό μας και όσα διακηρύττει και θα δώσουμε αυτή τη μάχη για τον λαό, ως ΠΑΣΟΚ που είμαστε! Διότι, απέναντι στους μηχανισμούς και στα κουκιά σας, εμείς έχουμε τους εκατομμύρια Έλληνες δημοκρατικούς πολίτες, που επιθυμούν και απαιτούν τώρα ΤΕΡΜΑ στον νεοφιλελευθερισμό! Και εάν εσείς θεωρείτε ότι κερδίζετε τους "αγώνες" στα γραφεία, εμείς τους κερδίζουμε στους δρόμους! Και είμαστε πολλοί, είμαστε χιλιάδες, είμαστε η πλειοψηφία και δεν κάνουμε πίσω!

Καμπάνια του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές,

Δύο πρόσωπα, αν και σε πρώτο πλάνο θα είναι οι πράξεις τους και όχι τόσο οι εικόνες τους, θα πρωταγωνιστήσουν στην καμπάνια του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, ή για τις πολυσυζητημένες πρόωρες εκλογές: «ο αξιόπιστος Γ. Παπανδρέου και ο... αναξιόπιστος Κ. Καραμανλής»!


Καμπάνια για έναν στο ΠΑΣΟΚ
Οι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης φιλοτέχνησαν τα δύο προφίλ Οι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης φιλοτέχνησαν τα δύο προφίλ χρησιμοποιώντας στιγμές από την πολιτική δραστηριότητα των δύο πολιτικών.

Στο έντυπο, το ηχητικό και, κυρίως, στο οπτικό υλικό που συγκέντρωσαν υπάρχουν όλες οι «μεγάλες στιγμές» της τελευταίας εξαετίας. Τι είπαν και τι έκαναν.

Στόχος τους είναι να δημιουργηθεί ένα κοντράστ που θα ενεργοποιήσει το θυμικό και τη λογική των αποδεκτών της καμπάνιας, οδηγώντας τους στο επιθυμητό συμπέρασμα: «Ο Κ. Καραμανλής άλλα λέει και άλλα κάνει, ενώ ο Γ. Παπανδρέου κρατά τον λόγο του».

«Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι αξίζει να εμπιστευθεί και πάλι το ΠΑΣΟΚ, ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει λύσεις», σημειώνουν οι συνεργάτες.

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα έχει να κάνει με τη στάση των δύο αρχηγών σε θέματα αντιμετώπισης φαινομένων ή καταγγελιών, έστω, για διαφθορά.

- Το 2005 ο Κ. Καραμανλής, με φόντο τότε τις χειροπέδες των κουμπάρων, είχε θέσει το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Το 2008 στη ΔΕΘ «αθώωσε» όλους τους συνεργάτες του που εμπλέκονταν σε σκάνδαλα. Από τον Ζαχόπουλο και τον Παυλίδη μέχρι τον Βουλγαράκη και τον Ρουσόπουλο.

Το 2009, κατόπιν εορτής, και αφού έχει υποχρεωθεί να τους αποπέμψει για να διασωθεί ο ίδιος, δήλωσε ότι παραπλανήθηκε. «Τα σκάνδαλα έχουν την υπογραφή του», υποστηρίζουν στο ΠΑΣΟΚ.

- Αντίθετα, το 2004 ο Γ. Παπανδρέου έθεσε εκτός ψηφοδελτίων 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση του Πόρτο Καρράς. Στο τέλος του ίδιου έτους κατέθεσε τις προτάσεις του για τη διαφάνεια και προσέφερε τη συναίνεσή του στην κυβέρνηση.

Και το 2008 αφαίρεσε την κομματική ιδιότητα στα στελέχη του κόμματός του που εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens. «Οι λύσεις έχουν την υπογραφή του Γιώργου», δηλώνουν οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ίδια κατηγορία οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ έχουν απομονώσει τις «καυτές» ομιλίες του Κ. Καραμανλή ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις στρογγυλεμένες αναφορές του σε θέματα διαφάνειας από τη στιγμή που έγινε πρωθυπουργός.

Κάτω από την περίφημη αναφορά του στον Μπαϊρακτάρη για τους νταβατζήδες, η Ιπποκράτους έχει καταγράψει και αποτυπώσει σε μία κόλλα χαρτί όλες τις χαριστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης προς το μεγάλο κεφάλαιο.

Από τη μείωση του φόρου στα διανεμόμενα κέρδη, τη φορολογική αμνηστία στο μαύρο χρήμα μέχρι τις φωτογραφικές εξυπηρετήσεις μεγάλων επιχειρηματιών! Απέναντι σε αυτήν τη συμπεριφορά και τις επιλογές του Κ. Καραμανλή έχουν ετοιμάσει τις θέσεις και τις δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου για την αυτονομία του πολιτικού συστήματος και τις καθαρές σχέσεις με τους ισχυρούς της οικονομίας και των μέσων ενημέρωσης.

Ο Κ. Καραμανλής θα είναι αυτός που είπε ψέματα και στη συνέχεια απέτυχε, ενώ ο Γ. Παπανδρέου θα είναι αυτός που θα αξίζει της εμπιστοσύνης του εκλογικού σώματος.

Η λογική αυτή ενισχύει τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα που έχει προσδώσει η Ιπποκράτους στην αναμέτρηση του Ιουνίου και ταιριάζει γάντι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ταυτόχρονα, απαντά στα στοιχεία των δημοσκοπήσεων: πλήττει την εικόνα του Κ. Καραμανλή και ενισχύει το ηγετικό προφίλ του Γ. Παπανδρέου. Οι διαφημιστές της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίπτουν τον όρο αρνητική προπαγάνδα.

«Δεν αλλοιώνουμε πρόσωπα, δεν αλλάζουμε ιστορικά γεγονότα, απλά παραθέτουμε τους πρωταγωνιστές και τις πράξεις τους με έναν δραματοποιημένο τρόπο», εξήγησε στο «Εθνος» εις εκ των βασικών συντελεστών της επικοινωνιακής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ.

«Απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση δεν χωρά γαλατική ευγένεια», σημείωσε ο συνομιλητής μας. «Θα παρουσιάσουμε στους πολίτες τη σκληρή αλήθεια, όπως σκληρή έχει γίνει και η ζωή τους».

Ετσι, οι ψηφοφόροι θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να θυμηθούν τα ομόλογα, τις υποκλοπές, τα κρούσματα αστυνομικής βίας (ζαρντινιέρα, κακομεταχείριση μεταναστών κτλ.), την εγκληματικότητα, την... πυρπόληση της Αθήνας τον περασμένο Δεκέμβριο, την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας, το Βατοπέδι, την επιχείρηση νοθείας στην ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, το περίφημο λευκό πραξικόπημα που αλλοίωσε τη σύνθεση της Βουλής για να εκλεγεί ο θείος του πρωθυπουργού και, το κυριότερο, το απίστευτο κύμα ακρίβειας και διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέσυρε την ευημερία και τις προσδοκίες των πολιτών.

Στους κόλπους όσων εργάζονται για την καμπάνια του ΠΑΣΟΚ κυριαρχεί ένα τσιτάτο: «Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα (σ.σ.: που έλεγε η ΝΔ το 2004) και... τη θέλουμε πίσω»! Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, όπως θα τονίζεται, θα εμφανίζεται ο Γ. Παπανδρέου με τις δικές του προτάσεις για την κοινωνική συνοχή, τη μεταρρύθμιση στην Παιδεία και την Υγεία, το επιτελικό κράτος, το κράτος δικαίου, την ενίσχυση του πολιτικού συστήματος και την αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της χώρας.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
Τον τελευταίο λόγο θα έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Τον πρώτο λόγο στην επιλογή των μηνυμάτων που θα εκπέμψει το ΠΑΣΟΚ έχουν τα πρόσωπα που πλαισιώνουν τον Γ. Παπανδρέου από το συνέδριο του 2008 και μετά: ο Γ. Ραγκούσης, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Ν. Αθανασάκης, ο Δ. Ρέππας, ο Φ. Πετσάλνικος, ο Π. Γερουλάνος και ο Γ. Ελενόπουλος.

Τον τελευταίο λόγο, όμως, τον έχει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται με την «Οgilvy ΡR» του Β. Δασκαλόπουλου και την «GΕΟ Υ and R», που έχουν τρέξει όλες τις μεγάλες προεκλογικές εκστρατείες του Κινήματος από το 2005 και μετά.

ΕΥΡΩΛΙΣΤΑ
Δύο σενάρια με βάση τον χρόνο των εθνικών εκλογών

Απόλυτα εναρμονισμένες με τα πολιτικά μηνύματα θα είναι και οι επιλογές των προσώπων που θα καταλάβουν τις πρώτες θέσεις στη λίστα του ευρωψηφοδελτίου.

Στο περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου κυκλοφορούν δύο σενάρια: αν έχουν προηγηθεί οι εθνικές εκλογές και το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση η έμφαση θα δοθεί στην ανανέωση, αν πάμε κατευθείαν σε ευρωεκλογές το ψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι βαρύ πολιτικό.

Πέρα από τις πληροφορίες για την επιλογή πρωτοκλασάτου στελέχους (Κ. Σημίτης, Κ. Λαλιώτης, Ευ. Βενιζέλος, Θ. Πάγκαλος, Α. Λοβέρδος είναι μερικά μονάχα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί) τις τελευταίες ημέρες, σε έναν πολύ στενό κύκλο συνεργατών, ζυμώνεται ένα εντυπωσιακό σενάριο: να καλέσει ο Γ. Παπανδρέου τον Κ. Καραμανλή σε... «μονομαχία» αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη θέση του επικεφαλής! Οπως καθίσταται προφανές, το «διά ταύτα» θα είναι ότι «όποιος χάσει φεύγει»!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ - ΕΘΝΟΣ

"Ο Πρωθυπουργός έκανε σκασιαρχείο"

"Ο Πρωθυπουργός έκανε σκασιαρχείο σήμερα από την αίθουσα της Βουλής" σχολίασε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος αναφερόμενος στην απουσία του Κώστα Καραμανλή από τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το θέμα της ανεργίας.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στη συζήτηση επειδή θεωρεί το θέμα της ανεργίας "εξειδικευμένο" και αντ' αυτού θα παρίστατο η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
 Ο Πρωθυπουργός έκανε σκασιαρχείο

"Μα είναι εξειδικευμένο το θέμα της ανεργίας; Εξειδικευμένο θέμα ότι στη Μακεδονία απολύονται εργαζόμενοι με SMS; Εξειδικευμένο τo θέμα της απόλυσης εγκύων γυναικών και η ασυδοσία της εργοδοσίας;" τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος και συνέχισε:

"Λυπάμαι για τη στάση του Πρωθυπουργού. Κάνει μεγάλο λάθος"

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι δεν χρησιμοποίήθηκε ο όρος "εξειδικευμένο θέμα" στον οποίο ανέτρεξε ο κ. Αλαβάνος αλλά εξήγησε στον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ότι το θέμα είναι της "αποκλειστικής αρμοδιότητας" της υπουργού, υπενθυμίζοντας επίσης ότι ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να απουσιάσει.

Στην απάντησή του ο κ. Αλαβάνος επισήμανε ότι τα όσα υποστήριξε περί "σκασιαρχείου" ήταν σχήμα λόγου προκειμένου να αποφύγει την ξύλινη γλώσσα.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Eurobank

Με λεία 12.000 ευρώ περίπου διέφυγαν οι δράστες
Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Eurobank

21.02.2009

Ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank που βρίσκεται επί της οδού Κασσάνδρου σημειώθηκε χθες γύρω στις 12.30 το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τέταρτη ένοπλη ληστεία που γίνεται στον Νομό μας μέσα σε μόλις μία εβδομάδα. Οι τρεις προηγούμενες ληστείες είχαν
Δύο ένοπλοι ληστές που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες εισέβαλαν μέσα στην τράπεζα και με την απειλή των όπλων πήραν από τα ταμεία των έντρομων και αναστατωμένων υπαλλήλων της τράπεζας περίπου στις 12.000 ευρώ και διέφυγαν επιβαίνοντας σε μία μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Περίπου 10 πελάτες που ήταν εκείνη την ώρα μέσα στην τράπεζα, εξαναγκάστηκαν από τους ληστές να ξαπλώσουν στο δάπεδο.

Την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια Κατερίνης που διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών

Η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά του Alter

20/02/09 23:30
Προκήρυξη στα Νέα
Η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά του Alter

ΑΠΕ
Ανδρες της Αστυνομίας ερευνούν την περιοχή έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό όπου σημειώθηκε η επίθεση
Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 21/02/09 08:40
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Βίντεο: Σκηνές από το σημείο της επίθεσης

Την ευθύνη για την επίθεση με πυροβολισμούς κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alter αναλαμβάνει με προκήρυξή της η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». Το κείμενο της προκήρυξης δημοσιεύεται στα Νέα του Σαββατοκύριακου.

Η προκήρυξη είχε αφεθεί στην οδό Νιόβης 4, στα Κάτω Πατήσια σε CD. Υπενθυμίζεται ότι εκεί βρισκόταν το σπίτι της Αμαλίας Γκινάκη, της κοπέλας που στις 23 Σεπτεμβρίου 1998 είχε τραυματιστεί θανάσιμα κατά την επέμβαση της Αστυνομίας στο διαμέρισμά της όπου είχε κρατηθεί από τον κακοποιό Σορίν Ματέι.

Στο κείμενό τους κλιμακώνουν τις απειλές σε σχέση με την προηγούμενη προκήρυξη (στο αστυνομικό τμήμα του Κορυδαλλού), ενώ προαναγγέλλουν μπαράζ νέων χτυπημάτων.

Στοχοποιούν πλέον κάθε δημοσιογράφο: «Ο καιρός που είσασταν στο απυρόβλητο τελείωσε» γράφουν χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της επίθεσης

Την περασμένη Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου, άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο χώρο στάθμευσης του τηλεοπτικού σταθμού Alter -στο Περιστέρι- λίγο μετά τις 7 το βράδυ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τέσσερις άγνωστοι που φορούσαν κράνη προσέγγισαν το κανάλι από την πίσω πλευρά στην οδό Λεονάρδου στο Περιστέρι την ώρα που έβγαινε έξω ένας τεχνικός του σταθμού.

Οι δράστες τον διέταξαν να απομακρυνθεί και πέταξαν προς το χώρο που ήταν σταθμευμένα αυτοκίνητα υπαλλήλων του καναλιού έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό ο οποίος δεν εξερράγη.

Ταυτόχρονα «γάζωσαν» τα οχήματα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η ίδια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση είχε αναλάβει και την ευθύνη για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού τα ξημερώματα της 3ης Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, στο επεισόδιο εκείνο οι δράστες επιτέθηκαν στις 04:15 τα ξημερώματα στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού στη διασταύρωση των οδών Φιλικής Εταιρείας και Θερμοπυλών.

Αγνωστοι είχαν πυροβολήσει τότε από απόσταση 15 μέτρων και πέταξαν χειροβομβίδα εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, χωρίς όμως να υπάρξει τραυματισμός. Η χειροβομβίδα την οποία πέταξαν οι δράστες δεν εξερράγη.

Newsroom ΔΟΛ

Στον Εισαγγελέα Κατερίνης ο αδελφοκτόνος

Article Author: Πολιτεία/Β.Χ.
Στον εισαγγελέα Κατερίνης οδηγήθηκε χθες ο 23χρονος αδελφός του οικονομικού μετανάστη από την Αλβανία που βρέθηκε νεκρός προχθές τα χαράματα στη συμβολή των οδών Ανδρούτσου και Αγίας Τριάδος. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός ομολόγησε πως μαχαίρωσε με σουγιά τον αδελφό του, μετά από έντονη λογομαχία που είχε μαζί του.
Με αίμα γράφτηκε το τέλος της διασκέδασης των αδελφών που βρέθηκαν από την Αλβανία οικονομικοί μετανάστες στην Κατερίνη. Θύμα και δράστης, είχαν καταλήξει μαζί, τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά από γλέντι, σε πατσατζίδικο στην περιοχή του πάρκου. Φεύγοντας, λογομάχησαν έντονα, για οικογενειακούς λόγους και ο μεγάλος αδελφός, 33χρονών, με γυναίκα και παιδί πίσω στην πατρίδα του, έπεσε νεκρός από θανάσιμο χτύπημα στην καρδιά με σουγιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 23χρονος αδελφοκτόνος, προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του. Ανέβηκε στο σπίτι του, πλύθηκε, άλλαξε ρούχα και επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος για να ζητήσει βοήθεια από περαστικούς να μεταφέρουν τον αδελφό του στο νοσοκομείο.

Κατά την προσαγωγή του στην Ασφάλεια Κατερίνης ομολόγησε την πράξη του και χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Κατερίνης για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Για την εξιχνίαση του εγκλήματος από άνδρες της Ασφάλειας Κατερίνης, ενημερώθηκαν χθες τα τοπικά μέσα ενημέρωσης από τον ίδιο τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, στρατηγό Στέργιο Αποστολίδη, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, παρόντων του Αστυνομικού Δ/ντη του νομού Κων/νου Μαντά, του Υπ/ντη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θανάση Φωτόπουλου και του Δ/ντη του Τμήματος Ασφαλείας Σπύρου Γκουντέβενου

εφημεριδα ΕΠΤΑ7