Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

ΤΩΡΑ - Δείτε LIVE τον Άρη

TETARTH 5 AYGOYSTOY 2009


Να ναι καλά τα κανάλια του εξωτερικού.

http://www.ustream.tv/channel-popup/futbolarg3

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!! - ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΖΗΝΩΝΑ ΣΑΤΡΑΖΕΜΗ


ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009


Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω, και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου, ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις»
Βολταίρος

Αυτή η διακήρυξη δημοκρατικής ελευθερίας στην έκφραση, η υπεράσπιση του δόγματος της πνευματικής ανεξαρτησίας και ανοχής, όπως διατυπώθηκε από το Βολταίρο, μου ήρθε στο μυαλό, έτσι όπως γύρισα σήμερα 5 Αυγούστου απο ολιγοήμερες διακοπές και διάβασα στον Τύπο της Πιερίας για την μήνυση του αντιδημάρχου Κατερίνης κ. Σατραζέμη εναντίον εγκρίτων εφημερίδων και δημοσιογράφων του Νομού μας. Διάβασα τα άρθρα, διάβασα την μήνυση, βγήκα έξω στην αυλή, περπατούσα, βυθυσμένος στη σκέψη μου και όπως τα πόδια μου σβαρνίζαν τα ξερά χρυσοκόκκινα φύλλα στην αυλή, έτσι όπως είχα κατεβασμένο το κεφάλι και βαρείς τους ώμους μου από τα τσιμπράγκαλα που συνηθίζω να με φορτώνω, ...σκέφτηκα μα είναι δυνατόν!!!

Ναι, λοιπόν, τα’πε ο Βολταίρος, φιλοσοφώντας εκείνος, όχι αμπελοφιλοσοφώντας, όπως κάνω εγώ τώρα, κι ας μην τρώω και αμπελοφάσουλα, όχι, εκείνος ο χριστιανός {χριστιανός;;;}, την έκανε σοβαρά τη δουλειά του δυόμιση αιώνες πριν, τότε, που μεταλαμπάδευε τα φώτα του στον αιώνα της διαφώτισης, εξού και το κίνημα που εκπροσώπησε ονομάστηκε Διαφωτισμός.

Κι ύστερα το κίνημα το ζηλέψαμε κι εμείς τα Ελληνάκια που ό,τι καλό {κι ό,τι κακό} τ’ αρπάζουμε και το αναμασάμε και το μηρυκάζουμε, κι έτσι δημιουργήσαμε και τον εντόπιο Ελληνικό Διαφωτισμό.

Στο κίνημα αυτό, διακηρύσσαμε τα περί ορθότητας της σκέψης , ορθολογισμού, τα περί ελευθερίας έκφρασης και ανεξαρτησίας λόγου.

Εκεί τα λέγαμε λοιπόν, αλλά και που τα λέγαμε, τί;

Τ’ακούγαμε κι όλας;

Αφού σήμερα, δυόμιση αιώνες μετά, αντιδήμαρχος μηνύει εφημερίδες και δημοσιογράφους γιατί "καταχώρησαν" - "δημοσίευσαν" επώνυμο κείμενο συμπολίτη μας με το περιεχόμενό του.

Ξέρω και δημοσιογράφους που όχι μόνο "καταχώρησαν" - "δημοσίευσαν" κείμενο επώνυμο, αλλά προσωπικά οι ίδιοι γράφουν με την πέννα τους ή λένε με το στόμα τους που είναι βαθύ σαν πηγάδι, πολλές φορές υπερβολικά πράγματα που αγγίζουν τα όρια του παράλογου,αλλά θεωρώ ότι όλοι κρίνονται απ’ αυτά που λένε κι απ’ αυτά που κάνουν, μπορεί κανείς να τους μηνύσει αν θέλει, αλλά να «τους κλείσει το στόμα» θαρρώ πως δεν θα τα καταφέρει με τέτοιες μεθόδους επεμβατικές.
Βέβαια, χωρίς να μπαίνω στα ξερά νομικά άν και θα είχα το δικαίωμα λόγω της γνώσης του αντικειμένου, δέν κρίνω το νομικό θέμα της εν λόγω κίνησης του κ Σατραζέμη, αλλά κατακρίνω την πράξη του " δημοσίου αντρός", που τοποθετεί τον εαυτό του στο χώρο της αριστεράς και της διανόησης, με μακρόχρονη πορεία στα κοινά της πόλης μας.
Δέν δέχομαι, δέν διανοούμαι, και δέν συγχωρώ, πρόσωπα που μ κάποτε έδειξαν μαχητικότητα σε αγώνες για δημοκρατία, τώρα να λειτουργούν τόσο στενά και με στενωπή σκέψη να καταφέρονται κατά της ελευθερίας του (τοπικού) τύπου.
Να θυμίσω στον δάσκαλο Ζήνωνα Σατραζέμη ότι ο Καζαντζάκης αφορίστηκε απ’ την εκκλησία για το έργο του, ο Σωκράτης καταδικάστηκε σε θάνατο με κώνειο για τις διδασκαλίες του στους νέους. Κι αυτές τις καταδίκες, μόνο ως μαύρα στίγματα στην ιστορία μας και στη δημοκρατία μας μπορώ να τα δω. Θα λυπηθώ πολύ άν αυτό το αποτέλεσμα έχει και ημήνυση του Ζήνωνα, εναντίον των εφήμερίδων μας και αθα λυπηθώ όχι για το νομικό΄αποτέλεσμα, αλλά γιατί το αποτέλεσμα αυτό θα είναι προιόν της πράξης του κ Σατραζέμη.. πράξη που οδηγεί κατάφωρα στο "φίμωμα του τύπου".
Ελπίζω να αναλογιστεί τις "συνέπειες" τη πράξης αυτής εναντίον της ελευθερίας του τύπου και να ανακαλέσει εγκαίρως και χωρίς χρονοτριβή....
Αν η πράξη αυτή γινόταν απο κάποιον άλλον ίσως να μήν μου προκαλούσε τόσο εντύπωση και ίσως και να αδιαφορούσα, αλλά απο σένα κ Ζήνωνα; Αν έτσι πρέπει νάμαστε εμείς οι δημοκράτες τότε ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!
ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ζήνων Σατραζέμης εγκαλών

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Article Author: ΕΠΤΑ / ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ο Ζ. Σατραζέμης εγκαλεί τους εκδότες Ι. Δερμίση, Κ.Δ.Παπακώστα, Ι. Χατζηιωάννου τον διευθυντή των εφημερίδων ΕΠΤΑ και ΠΟΛΙΤΕΙΑ, Β. Ζαμαντζά και τον Η. Τσολακίδη για εξύβριση διά του τύπου.
Την Παρασκευή 31-7-2009 και ώρα 13:15 μ.μ. ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κατερίνης Χρυσάνθης Λαθήρα, παρουσία και της Γραμματέως Μαρίας Τσαρουχά, παρουσιάστηκε ο Ζήνων ΣΑΤΡΑΖΕΜΗΣ του Αστερίου και ενεχείρισε την από 31-7-2009 μήνυσή του, κατά των Ηλία Τσολακίδη, Ιωάννου Χατζηιωάννου, Κωνσταντίνου Παπακώστα του Δ., Ευαγγέλου Ζαμαντζά, και Ιωάννας Δερμίση υποστηρίζοντας ότι οι παραπάνω εγκαλούμενοι υπέπεσαν στο ποινικό αδίκημα της εξύβρισης που προβλέπεται και τιμωρείται με το άρθρο 361 Π.Κ.
Ο αντιδήμαρχος Κατερίνης και αναπληρωτής του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη δηλώνει επίσης ότι παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων και ζητεί να του επιδικασθεί ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη που φέρεται να υπέστη, από την φερόμενη τέλεση αυτού του φερόμενου αδικήματος σε βάρος του το ποσό των 100,00 ευρώ με επιφύλαξη να αξιώσει το υπόλοιπο ποσό στα πολιτικά δικαστήρια, προτείνει δε μάρτυρες τους Χρυσοβαλάντη Θεοδώρου του Διονυσίου και Χαράλαμπο Καρατζόγλου.
Το ακριβές κείμενο της εγκλήσεως του κυρίου αντιδημάρχου Κατερίνης και αναπληρωτή του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη έχει ως εξής:


Προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης

ΕΓΚΛΗΣΗ

Του Ζήνωνος Σατραζέμη του Αστερίου, κατοίκου Κατερίνης, οδός Μητροπολίτου Σαμουήλ 1

ΚΑΤΑ

Ι. Ηλία Τσολακίδη, κατοίκου Κατερίνης, οδός Φλέμιγκ 16,
2. Ιωάννου Χατζηιωάννου, κατοίκου Κατερίνης, οδός Σκρα αριθμ. 19
3. Κωνσταντίνου Παπακώστα του Δ., κατοίκου Κατερίνης, οδός Αγ. Λαύρας αριθμ 33
4. Ευαγγέλου Ζαμαντζά, κατοίκου Κατερίνης, οδός Αγ. Λαύρας αριθμ. 33
5. Ιωάννας Δερμίση, κατοίκου Κατερίνης, οδός Πάροδος Βότση αριθμ. 6

Κατερίνη 31.07.2009

Ο πρώτος εγκαλούμενος Ηλίας Τσολακίδης έστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του " E-mail Tsolakidis@sportools.de" στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε 4.000 συμπολίτες, φίλους και μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας με το διακριτικό τίτλο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ το ακόλουθο κείμενο το οποίο έφερε τον τίτλο «Πετούνια η έρπουσα! Ποιο είναι το άκρον άωτον της ανοησίας?»
Σ' αυτό το κείμενο, το οποίο στο σύνολο του διαπνέεται από έντονα προσβλητική διάθεση σε βάρος της δημοτικής Αρχής του Δήμου Κατερίνης, ο εν λόγω συντάκτης του κειμένου εξ αφορμής και ασκώντας δήθεν κριτική σε μια ήσσονος σημασίας ενέργεια της Αντιδημαρχίας Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης διαλαμβάνονται και οι ακόλουθες περικοπές:
«....Τελικά θα βρεθεί ένας δημοσιογράφος σε αυτή την πόλη να γράψει δυο γραμμές για το άκρον άωτον της ανοησίας, να φυτεύει η δημοτική μας αρχή πετούνιες και εκατοντάδες δένδρα μέσα στο κατακαλόκαιρο... Οι κάτοικοι αυτού του τόπου αξίζουν και χρειάζονται κάτι καλύτερο! Χρειάζονται αξιοπρεπείς Δημάρχους και Αντιδημάρχους, με σηκωμένα τα μανίκια, πρόθυμους για δουλειά και όχι για δελτία τύπου και φωτογραφίσεις δίπλα σε κάθε δεύτερο φρεσκοφυτευμένο πανσέ με το τσιγάρο στο ένα χέρι και στο άλλο το ουίσκι ... φτάνει πια!...... Και εσύ κοροΐδο δημότη του πνιγμένου στα χρέη Δήμου Κατερίνης εν μέσω... πλήρωνε την ανοησία, την ανεπάρκεια και τα δελτία τύπου τους.» Προσκομίζεται το κείμενο αυτό όπως εκτυπώθηκε από το E-mail του Δημαρχείου.

Το κείμενο αυτό στη συνέχεια καταχωρήθηκε την 28 Ιουλίου 2009 στο αριθ. 807 φύλλο εφημερίδας που εκδίδεται και κυκλοφορεί στην Κατερίνη με τον τίτλο «Πολιτεία» της οποίας εκδότης είναι ο τρίτος εγκαλούμενος Κωνσταντίνος Παπακώστας και διευθυντής ο τέταρτος εγκαλούμενος Ευάγγελος Ζαμαντζάς.

Το ίδιο αυτό κείμενο την 28 Ιουλίου 2009 καταχωρήθηκε στο αριθ. 3224 φύλλο της εφημερίδας που εκδίδεται και κυκλοφορεί στην Κατερίνη με τον τίτλο «ΗΜΕΡΗΣΙΑ- Τοπική της Κατερίνης» της οποίας εκδότης και Διευθυντής είναι ο δεύτερος εγκαλούμενος Ιωάννης Χατζηιωάννου.

Το ίδιο πιο πάνω κείμενο καταχωρήθηκε την 28 Ιουλίου 2009 στο αριθ. 7004 φύλλο της εφημερίδας που εκδίδεται και κυκλοφορεί στην Κατερίνη με τίτλο «Πιερικοί Αντίλαλοι» της οποίας εκδότης είναι η πέμπτη εγκαλούμενη Ιωάννα Δερμίση, και άγνωστος Διευθυντής.

Όλες οι προαναφερόμενες περικοπές μια προς μια μεμονωμένα αλλά και σε συσχετισμό μεταξύ τους είναι προδήλως εξυβριστικές για το πρόσωπο μου, οι δε εγκαλούμενοι προέβησαν στη δημοσίευση τους με σκοπό να προσβάλουν την τιμή και την υπόληψή μου ως πολίτη αλλά και ως Αντιδημάρχου της πόλης μας, που υπηρετεί το Δήμο Κατερίνης επί εικοσαετία και πλέον ως αιρετό μέλος της διοίκησής του.
Οι πράξεις αυτές των εγκαλουμένων συνιστούν το ποινικό αδίκημα της εξύβρισης που προβλέπεται και τιμωρείται με το άρθρο 361 Π.Κ.
Για τους λόγους αυτούς εγκαλώ τους προαναφερόμενους δράστες του καταμηνυομένου ποινικού αδικήματος και ζητώ την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους και δηλώνω ότι παρίσταμαι πολιτικώς ενάγων και ζητώ να μου επιδικασθεί ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη που υπέστην, από την τέλεση αυτού του αδικήματος σε βάρος μου το ποσό των 100,00 ευρώ με επιφύλαξη να αξιώσω το υπόλοιπο ποσό στα πολιτικά δικαστήρια.
Μάρτυρες προτείνω τους : α) Χρυσοβαλάντη Θεοδώρου του Διονυσίου, κάτοικο Κατερίνης οδός Γεωργάκη Ολυμπίου 16 και β) Χαράλαμπο Καρατζόγλου του Κυριάκου κάτοικο Κατερίνης, οδός Κομνηνών 16.
Αντίκλητό μου και εκπρόσωπό μου κατά την προδικασία διορίζω το δικηγόρο Κατερίνης Ιωάννη Ταβαντζή δικηγόρο Κατερίνης (A.M. ΔΣΚ 28)

Ο εγκαλών
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Γύρισα και θα τα λέμε κανονικά απο σήμερα. Βέβαια στις 7 θα πάω στο γήπεδο να δώ τον Πιερικό στο φιλικο παιγνίδι με τον Αγορτικό Αστέρα, έτσι για να νοιώσω, οτι επέστρεψα στην Κατερίνη.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΣΟΠ-ΘΥΡΑ 5 ΓΙΑ ΚΑΦΕ, ΠΟΤΟ ΚΑΙ...ΠΟΛΥ ΠΙΕΡΙΚΟ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009


Λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες ο ανανεωμένος χώρος του Συνδέσμου Οπαδών Πιερικού ΣΟΠ-Θύρα 5, στην Τάκη Τερζοπούλου 14 (πρώην Λαρίσης). Σε μια αίθουσα 100 περίπου τετραγωνικών, οι φίλαθλοι του Πιερικού έχουν την ευκαιρία, κάθε απόγευμα, μετά τις 19.00, να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους, σε ένα καθαρά "πιερικό" περιβάλλον και να συζητήσουν για την αγαπημένη τους ομάδα.
Τα νέα γραφεία και το νέο στέκι ήταν κάτι που έλειπε από τον ιστορικό σύνδεσμο και αναμφισβήτητα ανοίγονται πλέον νέες προοπτικές για τον ΣΟΠ-Θύρα 5. Ο κόσμος σιγά σιγά μαθαίνει το νέο στέκι του συνδέσμου, έναν χώρο που τον αγκάλιασε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι κόπιασαν προκειμένου να "μεταμορφωθεί" ο χώρος αυτός σε μια "πιερική γωνιά". Όλες οι εργασίες έγιναν με προσωπική και ανιδιοτελή εργασία μελών του συνδέσμου και φίλων του Πιερικού αλλά και με προσφορές από επώνυμους και ανώνυμους φιλάθλους της ιστορικής ομάδας της πόλης.

Ραντεβού λοιπόν, κάθε απόγευμα, στο στέκι του ΣΟΠ-Θύρα 5, για καφέ και πιερικές συζητήσεις.