Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΤΑΧΩΣΕ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ SIMENS

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΥΓΥΟΣΤΟΥ 2009

Σε γάμους και βαφτίσια με κυβερνητικούς παράγοντες έτρωγαν κι έπιναν οι άνθρωποι της Siemens. Θέλουν να κουκουλώσουν το σκάνδαλο μετά το 2004. Συγγενικό πρόσωπο πρώην κορυφαίου υπουργού της ΝΔ ο χρηματιστής Θεοδωρίδης που εμπλέκεται. Να βγει στο φως όποιος και νάναι από το ΠΑΣΟΚ.
.
Συνέντευξη – ποταμό, εφ’ όλης της ύλης, έδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης στην εκπομπή “ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ” στο ΚΑΝΑΛΙ 1 του ΠΕΙΡΑΙΑ. Σε γενικές γραμμές, ο βουλευτής υποστήριξε ότι:
- Είναι “κυβερνητικός εγκάθετος” στην υπόθεση της Siemens ο ανακριτής κ. Ζαγοριανός διότι “κάνει επιλεκτική ανάκριση, κυβερνητικά ελεγχόμενη.”
- Ο κ. Λαγουδάκης που αποφυλακίστηκε και πρόσωπα του σωφρονιστικού συστήματος που διευκόλυναν τη συμμορία των 16 απολαμβάνουν υψηλής προστασίας του κουμπάρου του, κ. Μαρκογιαννάκη. Η αποφυλάκιση του Λαγουδάκη μεθοδεύτηκε με συγκεκριμένους τρόπους και εμπλεκόμενους, που βγήκαν «λάδι».
-Ο πρωθυπουργός και ο κ. Μαρκογιαννάκης είναι υποχρεωμένοι να δώσουν απαντήσεις. Δεν μπορεί να προστατεύονται μαφιόζικες συμμορίες και δολοφόνοι.
-Η ΝΔ έχει στήσει ένα σύστημα με ορισμένους επίορκους δικαστικούς λειτουργούς.
- Στην κυβέρνηση επιδίδονται σε επικοινωνιακού τύπου φιέστες ώστε να αναστρέψουν το πολιτικό κλίμα.
- Το φιάσκο Χριστοφοράκου έχει να κάνει με αυτούς που οργάνωσαν τη φιέστα και έκαναν διαρροές στα μέσα ενημέρωσης για να έχουν επικοινωνιακή μεγέθυνση της έλευσής του.
-Όλοι οι τύποι της Siemens τρωγόπιναν με κυβερνητικούς παράγοντες σε γάμους, σε πανηγύρια, σε βαφτίσια, σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Μαζί ήταν.
-Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε πεντακάθαροι. Σηκώνουμε το γάντι και λέμε «είμαστε εδώ, δεν μας ενδιαφέρει. Όλα στο φως». Όποιος και να είναι
.

Αναλυτικά, ο Μιχ. Καρχιμάκης είπε:
Δημοσιογράφος: Χθες καταθέσατε μαζί με άλλους έξι συναδέλφους σας μια ερώτηση στον Πρωθυπουργό, με την οποία καταγγέλλετε σωφρονιστικό και δικαστικό σκάνδαλο σχετικά με την αποφυλάκιση Λαγουδάκη. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ζαχαρίας Λαγουδάκης αποφυλακίστηκε 3,5 μήνες μετά τη δολοφονία ενός φοιτητή 21 ετών, του Μανώλη Χορευτάκη στο Ρέθυμνο. Γιατί μιλάτε για σωφρονιστικό και δικαστικό σκάνδαλο;
Μ. Καρχιμάκης: Μιλάμε ακριβώς γιατί…

η αποφυλάκιση του Λαγουδάκη, του δικηγόρου του Χορευτάκη έγινε από συγκεκριμένα πρόσωπα. Και ο κ. Λαγουδάκης και τα πρόσωπα του σωφρονιστικού συστήματος απολαμβάνουν υψηλής προστασίας συγκεκριμένου κυβερνητικού στελέχους. Και βεβαίως, γνωρίζουμε όλοι ποια είναι η σχέση του κ. Λαγουδάκη, που δολοφόνησε το φοιτητή Χορευτάκη με αυτό το κυβερνητικό στέλεχος.

Δημοσιογράφος: Το γνωρίζουμε; Αν θέλετε, μας λέτε ορισμένα παραπάνω στοιχεία…
Μ. Καρχιμάκης: Το γνωρίζουμε οι πάντες. Έχει κατατεθεί. Πρόκειται για τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης. Ο κ. Λαγουδάκης, ο δολοφόνος του Χορευτάκη είναι κουμπάρος του Υπουργού και βεβαίως είναι ο ίδιος και το γραφείο του, οι οποίοι αποφυλάκισαν παριστάμενοι ως νομικοί του συγκεκριμένου κυρίου, του κ. Λαγουδάκη.

Δημοσιογράφος: Ήταν ο ίδιος ο κ. Μαρκογιαννάκης; Ήταν συνήγορος;
Μ. Καρχιμάκης: Το γραφείο του. Παλαιότερα. Και εν πάση περιπτώσει, αυτό το οποίο απαιτείται είναι η διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης, μιας δίκης που θα αποδώσει δικαιοσύνη χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς μεθοδεύσεις, τέλος πάντων, προσεγγίσεις τέτοιες που θα δημιουργήσουν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες. Είναι το ίδιο σύστημα το οποίο διευκόλυνε τη συμμορία των 16. Όλα αυτά ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Κι εμείς ζητάμε από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει στις συνεχείς αποκαλύψεις που βλέπουν εδώ και εβδομάδες και μέσα από συγκεκριμένη εφημερίδα, την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το φως της δημοσιότητας ότι οι υπηρεσιακοί των φυλακών, που είχαν παράσχει διευκολύνσεις στη συμμορία των 16, αλλά και στο δολοφόνο του φοιτητή Χορευτάκη τελούσαν όλοι μαζί υπό την ομπρέλα προστασίας του συγκεκριμένου κυβερνητικού στελέχους. Πρέπει ο Πρωθυπουργός να δώσει απαντήσεις. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προστατεύονται μαφιόζικες συμμορίες και δολοφόνοι.

Δημοσιογράφος: Φαντάζομαι ότι σε αυτές τις καταγγελίες δεν μπορεί παρά να απαντήσει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών. Δεν μπορεί να τις αφήνει να περνάνε έτσι…
Μ. Καρχιμάκης: Να απαντήσει. Είναι υποχρεωμένος να απαντήσει και αυτός. Εμείς ζητάμε πολιτικά να δοθούν απαντήσεις. Είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα να υπάρχουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, οι οποίες ουσιαστικά καταβαραθρώνουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων απέναντι στους πολιτικούς σε σχέση με την σχέση που πρέπει να έχει η πολιτική με την κοινωνία και με την απόδοση που πρέπει να έχει η πολιτική απέναντι στην κοινωνία. Και στις λύσεις που πρέπει να δίνει η πολιτική απέναντι στις ανάγκες των πολιτών. Και όχι να συγκαλύπτει φαινόμενα ανομίας, φαινόμενα διαφθοράς, φαινόμενα αδιαφάνειας. Τελεία και παύλα.

Δημοσιογράφος: Ο Λαγουδάκης πόσο χρόνο έμεινε στις φυλακές;
Μ. Καρχιμάκης: Πολύ μικρό. Αλλά βεβαίως, μετά την αποφυλάκισή του, που μεθοδεύτηκε η αποφυλάκισή του με συγκεκριμένους τρόπους και με συγκεκριμένο σύστημα και με συγκεκριμένους εμπλεκόμενους, οι οποίοι κι αυτοί βγήκαν «λάδι», μετά την αποφυλάκισή του δολοφόνησε τον άτυχο φοιτητή, το Χορευτάκη στο Ρέθυμνο. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι υπάρχει μια κοινωνία, η οποία πονά, αγωνιά και θέλει πάνω από όλα απόδοση δικαιοσύνης και μέσα από αυτά τα περιστατικά να μην διαιωνίζονται ξανά αυτά τα φαινόμενα, αλλά να αποτρέπονται και να μπει φραγή σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Δημοσιογράφος: Να πάμε για λίγο στο σκάνδαλο της Siemens. Η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για ένα φιάσκο μετά την αναβολή της έκδοσης Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Γιατί τέτοιοι χαρακτηρισμοί;
Μ. Καρχιμάκης: Το φιάσκο έχει να κάνει με όλους αυτούς, οι οποίοι οργάνωσαν τη φιέστα και έκαναν από την προηγούμενη μέρα διαρροές στα ΜΜΕ προκειμένου να έχουν μια επικοινωνιακή μεγέθυνση με την έλευση του Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Και βεβαίως αυτό αποδείχθηκε ένα φιάσκο μετά την προσφυγή του Χριστοφοράκου για να εξεταστούν τα ασφαλιστικά μέτρα επί της ουσίας της έκδοσής του. Βεβαίως υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα που έχουν να κάνουν με όλη αυτήν την υπόθεση και τα οποία ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με πολύ σαφή τρόπο τα έθεσε χθες. Γιατί λοιπόν οι κύριοι της κυβέρνησης, αφού θέλουν να διαλευκανθεί η υπόθεση επιδίδονται σε επικοινωνιακού τύπου φιέστες ή επιδίωξη για φιέστες έτσι ώστε να αναστρέψουν, κατά τη γνώμη τους, το πολιτικό κλίμα και δεν δέχονται επί της ουσίας της πολιτικής, τις τρεις φορές που ζητήσαμε να γίνει εξεταστική επιτροπή; Γιατί έκλεισαν τη Βουλή; Γιατί λοιπόν έχουν στήσει ένα σύστημα με ορισμένους επίορκους δικαστικούς λειτουργούς για να φροντίζουν έτσι ώστε οι κατηγορίες κατά του Χριστοφοράκου να είναι περιορισμένες; Από τα 71 εμβάσματα να ελεγχθούν τα τρία ή τα τέσσερα.

Δημοσιογράφος: Σε αυτούς τους επίορκους δικαστικούς λειτουργούς βάζετε και αυτούς που χειρίζονται την υπόθεση Siemens;
Μ. Καρχιμάκης: Ο κ. Ζαγοριανός –και το λέω ονομαστικά- κάνει επιλεκτική ανάκριση. Όπως και ο προκάτοχός του. Όταν υπάρχουν μάρτυρες, οι οποίοι καταθέτουν για το C4I για παράδειγμα ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες από το 2004 και μετά, γιατί αποτρέπουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ανάκριση να αναγράφονται στις καταθέσεις των μαρτύρων αυτά; Οδηγούν την ανάκριση όπου θέλουν. Και εν πάση περιπτώσει, ο κ. Ζαγοριανός γνωρίζει από το φάκελο της δικογραφίας και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι υπάρχουν πάνω από 30 λογαριασμοί, οι οποίοι θέλουν διερεύνηση. Αποκαλύπτουν επιλεκτικά τη διακίνηση δύο λογαριασμών. Γιατί λοιπόν –το καταγγείλαμε και δημόσια τρεις βουλευτές, εγώ, ο κ. Παπουτσής και ο κ. Νιώτης και μιλήσαμε για ανεξήγητη ολιγωρία ανακριτικών αρχών και πολιτικές μεθοδεύσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens- στον κωδικό “ACROPOLIS”, έναν κωδικό που υπάρχει στην UBS στην Ελβετία, όπου διακινήθηκαν, προσέξτε, δεν μιλάμε ότι δεν θέλουν να προχωρήσει η έρευνα από το 2004 και μετά, αυτοί δεν θέλουν να προχωρήσει η έρευνα ούτε πριν το 2004 διότι παραμονές εκλογών του 2000 έχουν διακινηθεί χρήματα σε κωδικούς οι οποίοι αντιστοιχούν σε χρηματιστές, οι οποίοι είναι συγγενικά πρόσωπα πρώην υπουργών της κυβέρνησης. Γιατί λοιπόν ο κ. Ζαγοριανός δεν διερευνά τον κωδικό “ACROPOLIS”, όπου διακινήθηκαν περίπου 900.000 δολάρια από το Φλεβάρη του 2000 μέχρι το Δεκέμβρη του 2000 και τα οποία διακινήθηκαν σε συγκεκριμένο χρηματιστή, ο οποίος είναι συγγενικό πρόσωπο πρώην κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης;

Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε το όνομα του χρηματιστή;
Μ. Καρχιμάκης: Το έγραψαν οι εφημερίδες. Ο χρηματιστής ο κ. Θεοδωρίδης. Ποια είναι η σχέση του κ. Θεοδωρίδη με πρώην κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης; Γιατί ο κ. Ζαγοριανός δεν ερευνά; Προκαλούνται πολλά ερωτηματικά γι αυτήν την ολιγωρία. Και γνωρίζουν πραγματικά ότι αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία υπάρχουν στο φάκελο της δικογραφίας είναι στοιχεία τα οποία έχει ολιγωρήσει ο κ. ανακριτής. Γιατί δεν ανοίγει την επίμαχη περίοδο, δεν ζητάει να ανοιχτούν τα κινητά των συγκεκριμένων εμπλεκόμενων για να δούμε με ποιους μίλησαν; Μια ανακριτική διαδικασία περιλαμβάνει όλες τις εκδοχές σε όλες τις εκφάνσεις και όλες τις ενέργειες με τις οποίες πρέπει να οδηγηθούμε στην αλήθεια. Γιατί αυτές οι συγκεκριμένες διαδρομές αυτών των 900.000 δολαρίων κρίθηκαν και θεωρήθηκαν αδιάφορες από τον κ. Ζαγοριανό; Επιλεκτική ανάκριση κάνει ο κ. Ζαγοριανός. Είναι κυβερνητικός εγκάθετος. Οδηγεί την ανάκριση εκεί που θέλει και όπως θέλει. Αλλά αυτά δεν θα τα αφήσουμε να περάσουν απαρατήρητα. Ζητάμε να βγουν όλα στο φως. Ζητάμε να γίνουν όλα ανοιχτά. Όλα στο φως, όπως ζητάει ο Πρόεδρός μας.

Δημοσιογράφος: Αν ο κ. Ζαγοριανός είναι «κυβερνητικός εγκάθετος», «κάνει επιλεκτική ανάκριση» και σε τελευταία ανάλυση δεν θέλει να αποκαλυφθούν τα γεγονότα, όπως εσείς λέτε, γιατί θα έπρεπε να αφήσουν να φύγει ο κ. Χριστοφοράκος; Αφού κι εδώ δεν θα πάθαινε τίποτα
Μ. Καρχιμάκης: Ακούστε, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Πολύ μεγάλο ζήτημα. Δεν άφησαν μόνον τον κ. Χριστοφοράκο να φύγει. Άφησαν κι άλλον να φύγει, παραμονές ευρωεκλογών. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό. Δεν θα μπορούσαν να βγάλουν ένταλμα ή μία απόφαση…

Δημοσιογράφος: Μιλάμε για τον κ. Καραβέλα τώρα
Μ. Καρχιμάκης: Βεβαίως, τον κ. Καραβέλα. Να βγάλουν ένα ένταλμα να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα; Δεν το έκαναν. Γιατί όλοι αυτοί οι τύποι τρωγόπιναν με κυβερνητικούς παράγοντες σε γάμους, σε πανηγύρια, σε βαφτίσια. Μαζί ήταν. Σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν, κ. Καρχιμάκη, στελέχη της ΝΔ που είναι αναμεμειγμένα στο σκάνδαλο Siemens;
Μ. Καρχιμάκης: Αυτά να τα βρει η ανάκριση. Η αντικειμενική και η πλήρης ανάκριση, που σήμερα δεν αποδεικνύει τίποτε άλλο, παρά μόνον ότι είναι επιλεκτική και κυβερνητικά κατευθυνόμενη. Αυτή είναι η πραγματικότητα, δυστυχώς. Εμείς λέμε «όλα στο φως». Ο Γιώργος Παπανδρέου λέει «όλα στο φως».

Δημοσιογράφος: Πώς μπορεί να γίνει αυτό αν, όπως λέτε, είναι «κυβερνητικός εγκάθετος» ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση;
Μ. Καρχιμάκης: Γι αυτό τα λέμε. Αυτό θέλουμε να δουν, γι αυτό μιλάμε και σήμερα. Γι αυτό παραθέτουμε συγκεκριμένα περιστατικά και συγκεκριμένα στοιχεία. Ζητάμε λοιπόν να γίνει μία πλήρης διερεύνηση. Πρέπει επιτέλους το πολιτικό σύστημα να καθαρίσει από όλα αυτά τα φαινόμενα. Το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να σύρεται ως όμηρος και ως αιχμάλωτος κάτω από τέτοιου είδους φαινόμενα, με αποτέλεσμα η πολιτική να μην μπορεί να παίξει το ρόλο της. Να υπάρχει μία πλήρης απαξίωση.

Δημοσιογράφος: Κάποιοι λένε, κ. Καρχιμάκη, γιατί δεν κάνετε μήνυση στον κ. Χριστοφοράκο, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ή ο κ. Γείτονας
Μ. Καρχιμάκης: Εμείς ζητήσαμε ακριβώς, όπως ο νομικός σύμβουλος του κ. Χριστοφοράκου είπε στη ΝΔ «κάντε μας αίτηση να σας πούμε αυτούς που πήραν χρήματα από τη ΝΔ», έτσι κι εμείς ζητάμε, δια του Γραμματέα του κόμματός μας, του κ. Ραγκούση και του Προέδρου μας να μας πουν ποια είναι τα πρόσωπα τα οποία μπορεί να πήραν λεφτά για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens. Είμαστε πεντακάθαροι. Σηκώνουμε το γάντι και λέμε «είμαστε εδώ, δεν μας ενδιαφέρει. Όλα στο φως». Όποιος και να είναι. Θα πρέπει επιτέλους το πολιτικό σύστημα να «καθαρίσει». Δεν γίνεται. Και πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες. Το ΠΑΣΟΚ ζητάει πραγματικά να προχωρήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Το έχει αποδείξει με όλες τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Πρόεδρός μας, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δημοσιογράφος: Σας κατηγορούν ότι έτσι ανοίγετε διάλογο με υποδίκους και τους κάνετε αξιόπιστους ομιλητές.
Μ. Καρχιμάκης: Όχι. Δεν έχουμε κανέναν διάλογο με υποδίκους, πρέπει επιτέλους να λάμψει η αλήθεια. Αυτά να τα αφήσει η ΝΔ και να κοιτάξει να μην χειραγωγεί ούτε τη δικαιοσύνη ούτε να προσπαθεί να κατευθύνει την ανάκριση σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Με εγκαθέτους και ολίγους επίορκους δικαστές.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΟΜΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 16.00 ΕΩς ΚΑΙ ΤΙς 20.00 Η ΩΡΑ ΤΗΛ. 23510 29665

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ "ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ".

Εγινε η Εναρξη προπονήσεων του Παιδικού τμήματος ποδοσφαίρου(1994-1995) στις 20/08/2009 ημέρα Πέμπτη και ώρα 18. 00 στο Βοηθητικό Γήπεδο του Πιερικού

Η Εναρξη προπονήσεων του Προπαιδικού τμήματος ποδοσφαίρου (1997-1996) θα γίνει στις στις 24/08/2009 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00 στο Βοηθητικό Γήπεδο του Πιερικού.

=============================

Νεοι του Πιερικού

Συνεχίζονται οι καθημερινές (πρωί- απόγευμα) προπονήσεις των νέων του Πιερικού. Αρχίζει νε δένει σιγά σιγά το νέο σχήμα της ομάδος νέων του Πιερικού.

Με 3-0 και με γκόλ των Καμπερίδη,Παναού και Μίγκου η ομάδα νέων κέρδισε σε φιλικο παιγνίδι την ομάδα του Απολλωνα Λιτοχώρου, την Τετάρτη στο γήπεδο του Λιτοχώρου. Η ομάδα της πόλης μας έδειξε πολύ καλά στοιχεία, με τα νέα παιδιά που είναι και το μέλλον του Πιερικού, να δείχνουν ό΄τι έχουν πολύ ταλέντο και με την δουλειά που γίνεται φέτος στην ομάδα νέων, ο Πιερικός έχει να περιμένει πολλά στο μέλλον.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Από μια άλλη οπτική γωνία 20.8.2009

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΥΓΟΣΤΟΥ 2009



του Δημητρίου Μοσχοτέλια (Π.Α)

Ευρισκόμενος εκτός Κατερίνης δεν παρακολουθώ τηλεόραση, ούτε διαβάζω εφημερίδες.
Η ενημέρωσή μου γίνεται απ' τους εργαζόμενους στο γραφείο και όταν για λίγο επισκέπτομαι την Κατερίνη.
Το μυαλό μου βασανίζει η πληροφορία ότι ο Αντιδήμαρχος κ. Ζ. Σατραζέμης και ενδεχομένως και άλλοι, μήνυσαν συμπολίτη μας και εφημερίδες, για μια διαφορετική άποψη που είχε απ' αυτούς.
Το κείμενο, στην εφημερίδα, το διάβασα προσεκτικά.
Είναι πολύ πιο σοβαρό απ' όσα μας σερβίρουν οι κ. Αντιδήμαρχοι, ως δραστηριότητές τους.
Η κριτική, θα έλεγα ήπια, δεν ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Ποιος είναι αλήθεια ο πραγματικός λόγος μιας μήνυσης με γνωστό αποτέλεσμα;
Πρώτα - πρώτα θα επικαλεσθούμε το λαό μας. "Το μυρμήγκι που θέλει να χαθεί, βγάζει φτερά".
Δεν γνωρίζω αν οι σήμερα διοικούντες το Δήμο θέλουν να χαθούν. Εκείνο που φαίνεται, είναι ότι έβγαλαν φτερά και το αποτέλεσμα αναμενόμενο.
Ένα άλλο στοιχείο που με προβληματίζει, είναι η απρόκλητη στην ουσία επίθεση, εναντίον των δημοσιογράφων και ενός ελεύθερου ανθρώπου. Ενός ανθρώπου που θέλει ελεύθερα να λέει τη γνώμη του. Ενός ανθρώπου που είπε όσα χιλιάδες συμπολίτες μας λένε.
Και κάτι ως πρόβλεψη.

Αν τελικά υποβλήθηκε μήνυση, για την οποία έχω ακόμη πολλές επιφυλάξεις, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα πάει στο καλάθι των αχρήστων.
Δεν είναι δυνατόν, δεν μπορώ να το πιστέψω, ότι θα βρεθεί Εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος θα ασκήσει δίωξη για πολιτική κριτική και έκφραση γνώμης.
Αυτό θα το δείξει ο χρόνος.
Πέραν του παραπάνω, δεν υπάρχει περίπτωση, απ' την εμπειρία που έχω, να βρεθεί δικαστής ο οποίος θα καταδικάσει πολίτη και δημοσιογράφους, επειδή αποκάλεσε ανόητη πράξη το φύτεμα λουλουδιών μέσα στο καλοκαίρι με τις γνωστές συνέπειες.
Εκείνο που θέλω να τονίσω και ας μην περάσει απαρατήρητο, είναι η σκοπιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας.
Αν οι πολίτες και οι δημοσιογράφοι υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό, τότε θα έχει χαθεί η μοναδική ευκαιρία, η δημοσιογραφία στην Πιερία να δείξει ότι έχει παλικάρια, αποφασισμένα να αγωνιστούν για τα ιδανικά της ελευθερίας και τις ελευθεροτυπίας.
Δυστυχώς γέμισε ο τόπος "δημοσιογράφους", κοινώς κότες, οι οποίοι για ένα μεροκάματο, είναι έτοιμοι να δείξουν την Γκεμπελσική τους ιδεολογία.
Σήμερα θέλω να ολοκληρώσω με το θέμα αυτό.
Το θεωρώ ως την μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Να μπουν όλοι μπροστά στην κρίση των πολιτών και των ευθυνών τους.
Να πάρουν θέση, κυρίως όσοι λένε ότι ανήκουν σε δημοκρατικά κόμματα, για να φανεί ότι τουλάχιστον σε θέματα ελευθερίας έχουν ευαισθησίες.
Εδώ, για να προχωρήσω λίγο παραπέρα, θα πω κάτι που ίσως χρειασθεί να γίνει πράξη.

Ο Εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου να ενθαρρύνει τους δημοκρατικούς πολίτες στον αγώνα τους υπέρ της δημοκρατίας, τους είπε: "Πάσσαλος πασσάλω εκρούετο".
Είναι αυτό περίπου λέει και σήμερα ο λαός μας "Το παλούκι έχει δύο άκρες".
Αν και δεν είμαι βέβαιος ακόμη για την ενδεχόμενη ασέβεια, απρέπεια και τον εκβιασμό μιας μήνυσης, θα επικαλεσθώ και το πλέον πρόσφατο απ' την πολιτική μας ιστορία.
Όταν μετά τις εκλογές της βίας και της νοθείας του 1961 άρχισε ο "ανένδοτος αγώνας", ο Γεώργιος Παπανδρέου έλεγε προς όσους είχαν "πνευμόνια" και αγωνίζονταν εναντίον των φασιστοειδών που είχαν βιάσει την λαϊκή θέληση, την παρακάτω φράση "Τρομοκρατήσατε τους τρομοκράτες".
Τώρα είναι η ευκαιρία να δείξουν οι τοπικοί δημοσιογράφοι ότι δεν υποκύπτουν σε απειλές και εκβιασμούς.
Τώρα είναι η ώρα να καταλάβουν όλοι οι αιρετοί μας, οι οποίοι θεωρούν τους Δήμους ως τσιφλίκι τους, ότι με απειλές και εκβιασμούς δεν πρόκειται να γίνουν προσωπικότητες.
Τώρα είναι η ώρα να ξεκαθαρίσει "η λίρα απ' το στάρι" και να μάθουμε ποιοι είναι δημοσιογράφοι και ποιοι "δημοσιογράφοι", της υποταγής και της καρπαζιάς.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου



Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009
(ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μυρίζει εκλογές. Και λέω «μυρίζει», γιατί κάθε άλλο από άρωμα εκλογών μας χαϊδεύει τα ρουθούνια. Απεναντίας μια γνωστή οσμή μας τα κατατρυπάει, κάτι ανάμεσα στο σάπιο και το ληγμένο γιαούρτι.

***

Κι όμως αυτή η δυσοσμία είναι ευεργετική. Λες και μας καλεί να γιαουρτώσουμε ο,τι σάπιο, όχι κυριολεκτικά βέβαια αλλά με την ψήφο μας.

***

Και μήπως δεν είναι για γιαούρτωμα, όταν την τελευταία στιγμή τους πιάνει ο πόνος και η ευσπλαχνία για τους οικονομικά ασθενέστερους; Πάρτε αγρότες, πάρτε μικρομεσαίοι. Διορισμοί με τη σέσουλα, σύννεφο υποσχέσεις.

***

Ακονίζουν τα ψαλίδια και βγαίνουν στους δρόμους για εγκαίνια. Δεν μπορεί, κάποιους θα ξεγελάσουν πάλι.

***

Τι διαστροφή κι αυτή. Και κερατάς και δαρμένος αλλά το χούι, χούι.

***

Αυτά βέβαια δεν συμβαίνουν μόνο σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής. Τα είδαμε, τα βλέπουμε και θα τα ξαναδούμε σε επίπεδο αυτοδιοίκησης.

***

Κι ο καθένας με τον τρόπο του. Ο,τι όπλο έχει αυτό θα χρησιμοποιήσει αλλά η δυσοσμία –δυσοσμία.

***

Σε προεκλογική τροχιά μπαίνουμε και στην αυτοδιοίκηση. Και ως είθισται καλούμαστε ν’αλλάξουμε το Μανωλιό και να του βάλουμε τα ρούχα του αλλιώς μπας και ξεγελάσουμε κανέναν πελάτη.

***

Θυμάστε την τελευταία χρονιά θητείας Αμοιρίδη; πέρα από το μέγα έργο που επιτέλεσε, δεν απέφευγε την πεπατημένη. Λίφτιγκ στην πλατεία Ελευθερίας. Και τι βγήκε…κάτι ανάμεσα στο Φλωρινιώτη και τον Ψινάκη με δυο στέρνες φόντο, τάχα μου…τάχα μου σιντριβάνια.

***

Κι έρχεται τώρα ο Σάββας, λίφτιγκ στο λίφτιγκ, τάχα δωρεά η μελέτη και πολύ φοβάμαι μη μας προκύψει κανένα ζόμπι και περιμένουμε τη νέα δημοτική αρχή να ξαναβάλει τα συντριβάνια, οπότε καλά θα είναι να πάμε όλοι να πνιγούμε στην πλησιέστερη στέρνα.

***

Κι εδώ βέβαια δεν πρόκειται για ανακαίνιση καφέ-μπαρ ή μπουτίκ νεωτερισμών αλλά για μια πλατεία «καθρέφτη» της πόλης που θέλει κάποιες χιλιάδες ευρώ για να σουλουπωθεί.

***

Κι όπως αντιλαμβάνεσαι αγαπητέ Ηλία Τσιτλακίδη αυτή η νέα πλατεία θα’χει και πετούνιες και πανσεδάκια κι ο θεός να βάλει το χέρι του να μην έχει και καλικατζαράκια, γιατί όλα είναι πιθανά σ’αυτό τον κόσμο το μικρό το μέγα.

***

Ποιος θα πληρώσει τη νύφη; Οι συνήθεις ύποπτοι. Ποιος θα καρπωθεί το νταλαβέρι; Όχι πάντα οι συνήθεις ύποπτοι. Όμως κάτι θα βρέξει και γι’αυτούς.

***

Υ.Γ. Η πλατεία του Σίμου Χαραλαμπίδη ήταν μια χαρά. Μήπως πρέπει να το ξανασκεφθούμε;

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Για μας τα λέει ο Ομπάμα;

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο περιβάλλουν με συμπάθεια τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, επειδή τον αντιμετωπίζουν ως αδύναμο στοιχείο, ως μειονότητα. Επειδή δηλαδή τον κρίνουν κυρίως για το μαύρο του χρώμα. Προσωπικά προτιμώ τον κρίνω για το ...άσπρο, δηλαδή το καθαρό μυαλό του, όπως αποκαλύπτεται με τις πρωτοβουλίες του για την βελτίωση της καθημερινότητας των μη πλουσίων Αμερικανών.
Από τα τελευταία κείμενα του δανείζομαι μια μόνο παράγραφο από εμπνευσμένο άρθρο που δημοσίευσε για να υποστηρίξει την ανάγκη ασφαλιστικής μεταρρύθμισης στη χώρα του. Διότι αυτή η παράγραφος θα μπορούσε να απευθύνεται κάλλιστα και στους Έλληνες. Ιδίως εκείνους που είτε διστάζουν, λόγω του περίφημου πολιτικού κόστους –διάβαζε, κομματικού – να πάρουν εγκαίρως τις αναγκαίες αποφάσεις. Αλλά και εκείνους που ενώ μετέχουν στη διαπίστωση ότι υπάρχει πρόβλημα, ενώ παραδέχονται ότι όσο δεν λύνεται μια ώρα αρχύτερα, τόσο θα μεγαλώνει, εντούτοις αρνούνται ή και πολεμούν με λύσσα κάθε πρόταση που διατυπώνεται.
«Γάντι» σε όλους αυτούς έρχεται η παρακάτω προειδοποίηση του Μπαράκ Ομπάμα, όπως διατυπώνεται στο άρθρο του που αναδημοσιεύθηκε από το «Βήμα»:
«Τις ερχόμενες εβδομάδες οι κυνικοί και οι αρνητές θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τους φόβους και τις ανησυχίες των ανθρώπων για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Από όλες τις πολιτικές εκφοβισμού που παρακολουθούμε όμως η πιο ανησυχητική- και πραγματικά επικίνδυνη- προοπτική είναι το να μη γίνει τίποτε».
Δυστυχώς σε αυτό ακριβώς το σημείο βρισκόμαστε εμείς εδώ και πολλά χρόνια. Στην πρακτική του «μη θίγετε τα κακώς κείμενα». Και την εξίσου ολέθρια πρακτική, όταν πια φτάνει το μαχαίρι στο κόκαλο, να καταφεύγουμε σε ...μπαλώματα.
Το ΠΑΣΟΚ πιστώνεται με ένα μεγάλο έργο. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Που όμως δεν λειτούργησε ποτέ όπως το ονειρεύθηκαν οι εμπνευστές του. Και η Νέα Δημοκρατία πιστώνεται με την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση που έθεσε τέρμα στο καθεστώς των εκατοντάδων ταμείων. Αλλά και αυτή δεν υπήρξε πλήρης.
Το γνωρίζουν και οι δύο ότι το χειρότερο είναι «το να μη γίνει τίποτε». Ότι απαιτούνται και άλλα μέτρα για να έχουμε βιώσιμο ΕΣΥ και Εθνικό Σύστημα Ασφάλισης. Πλην, δυστυχώς, ενδίδουν, όπως ο ήρωας του Καβάφη, παρά το ότι κάθε τόσο «ομνύουν» ότι δεν θα υποκύψουν. Ενδίδουν στον λαϊκισμό.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ο ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ


ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Ο Ζαγορίτης στο ΜΕΓΑ δηλώνει ότι και η ΝΔ πιθανός να κάνει μήνυση στον Χριστοφοράκο... δεύτερος και καταιδρωμένος, μετά τον Γραμ του Πασοκ Γιάννη Ραγκούση χτές στην τηλεόραση.Παρελθοντολογίας το ανάγνωσμα.Ο στρουθουκαμιλισμός σε όλο του το μεγαλείο.. η υποκρισία και η υποτίμηση της νοημοσύνης του ΕΛληνικού λαού σύννεφο... "Να είμαστε κοντά " στους πολίτες δήλωσε ο κ Ζαγορίτης.. μονο που δέν μας διευκρίνησε ..για να τους βάλους και άλλες θηλιές στο λαιμό; "Για έργο πολύ μεγάλο μίλησε", για πέταλο μαλιακού, για ΕΓνατία οδό.. τέτοια κ Ζαγορίτη έκανε ο Σημίτης άπειρα... αλλά..... ο λαός τον καταψήφισε, γιατί το τελυταίο διάστημα του γύρισε την πλάτη... Εσείς απο την πρώτη ημέρα βαλθήκατε να στερέψετε τα οικονομικά των ασθενέστερων τάξεων του Ελληνικού λαού... και περιμένετε με αυτή την τακτική να ξεγελάσετε τον λαό; Για ποιά οικονομική κρίση μίλησε ... είπε ότι ο Κ Ραγκούσης καρβέλια ονειρεύεται.... Για την ταμπεκέρα κύριε Ζαγορίτη... πείτε μας γιαυτό... μα τόσο καβαλημένο καλάμι... τόσο.. ούτε και τώρα δέν αντιλαμβάνεστε ότι ο λαός έχει ξυπνήσει; τα λέτε για να πείσετε τον εαυτό σας; Ας λένε αντίθετα βουλευτές της ΝΔ είπε ο κ Ζαγορίτης δέν είμαστε όλοι το ίδιο.. Είπε ότι οτ ΠΑΣΟΚ πρέπει να ντρέπετε.. έκανε και επίθεση στον Παπακωνσταντίνου που προφανώς θα προκαλέσει την αντίδρασή του.. Μπράβο κ Ζαγορίτη.. η καλύτερη άμυνα.. είναι η επίθεση....
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)