Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

»ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ‏

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009

http://veto300.blogspot.com/2009/11/blog-post_9273.html


Συμπληρώνεται ένας μήνας από τον εκλογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ. Τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης Παπανδρέου υπήρξαν θετικά. Κυρίως στο πεδίο των συμβολισμών! Άλλαξε το στυλ διακυβέρνησης, συνεδριάζει τακτικά το υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός διαβουλεύεται με τους υπουργούς του, συγκροτήθηκε όργανο διαχείρησης κρίσεων υπό τον Πάγκαλο- έστω ατύπως. Από εδώ και πέρα η κυβέρνηση βουτάει στα βαθιά. Στην οικονομία και στα προβλήματα δημόσιας ασφάλειας και καθημερινότητας. Η έκτακτη φορολόγηση μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών και η μετατροπή των εισπράξεων σε βοήθημα προς 2,5 εκατομύρια φτωχούς, αποτέλεσε...θετικό βήμα. Αντίθετα, προκάλεσε δικαιολογημένες αντιδράσεις η διακοπή της απόσυρσης παλαιών ιχ με .....

Το... μετέωρο βήμα της ΝΔ

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Από τον Παναγιώτη Δ. Παναγιώτου


Διάλογος ουσίας αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει στη ΝΔ, γιατί οδηγεί αυτόματα σε πολιτική αποδοκιμασία του Καραμανλή. Οι δελφίνοι δεν «αντέχουν» τέτοιο βάρος. Αναγκαστικά, όμως, θα γίνει, ρητά ή συγκαλυμμένα, μετά την εκλογή αρχηγού

 Πολλά στελέχη της ΝΔ, εν όψει της εκλογής νέας ηγεσίας, ζητούν να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα αίτια της εκλογικής ήττας της ΝΔ, τον χαρακτήρα της και με βάση τα συμπεράσματα από έναν τέτοιον διάλογο να αποφασίσουν για τη «νέα ταυτότητα» που πρέπει να αποκτήσει η παράταξη. Και με βάση αυτή την «ταυτότητα» να αναζητηθεί ο ηγέτης που θα μπορέσει να την υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ομως, τέτοιος διάλογος δεν γίνεται. Και το πιθανότερο είναι να μη γίνει, ούτε μέχρι την ημερομηνία της εκλογής του νέου αρχηγού.
Η αιτία είναι ο Καραμανλής και ο βασικός ηγετικός κομματικός κύκλος που τον περιέβαλε τα χρόνια της «νέας διακυβέρνησης». Μια πολιτική αποτίμηση των αιτιών της μεγάλης εκλογικής ήττας της ......

ΓΕΛΟΙΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Αναδιανομή 1 δισ. ευρώ υπέρ των χαμηλών εισοδημάτων Έκτακτη εισφορά σε κερδοφόρες επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?c=12806105&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=800&h=
Με έκτακτους φόρους 1 δισ. ευρώ σε κερδοφόρες επιχειρήσεις και μεγάλες ακίνητες περιουσίες χρηματοδοτεί η κυβέρνηση την πρώτη ανάσα που προσφέρει σε κοινωνικά ασθενείς ομάδες, με το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.
Το σχετικό νομοσχέδιο που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή ανταποκρίνεται, όπως είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για στήριξη των εισοδημάτων των οικονομικά ασθενέστερων, για τόνωση της κατανάλωσης, αλλά και για δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος. «Οι 300 μεγαλύτερες και πολύ κερδοφόρες εταιρείες και τράπεζες ευνοήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια από τη μείωση των ......

Οι ζωντανές μεταδόσεις μέχρι την Πέμπτη

Ζωντανές μεταδόσεις

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009 (ΤΟΠΙΚΗ)

 

Για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ
Από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις παρακάτω συναντήσεις για το  Τσάμπιονς Λιγκ και το .........

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

 
Είχαμε δεν είχαμε πάλι στις περιοδείες το ρίξαμε. Και αναφέρομαι φυσικά στην επίσκεψη του πρώτου υφυπουργού αυτής της κυβέρνησης του Γιάννη Μαγκριώτη που ήρθε για τις πληγείσες περιοχές.
Και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία ενός υφυπουργού που μόλις ανέλαβε καθήκοντα και ακόμη δεν ξέρει τις αρμοδιότητές του να μην είναι δυνατόν να πει συγκεκριμένα πράγματα, όμως θεωρώ πως αν μη τι άλλο το κάτιτις μας έπρεπε να μας το δώσει.
Εισπράξαμε πολύ συμπάθεια και πάλι, είδαμε τα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, είδαμε την προθυμία να δει, να ακούσει, να μάθει. Μέχρι εκεί.
Τα πιο ευχάριστα ήρθαν για το θέμα .......

Επίδομα αλληλεγγύης

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009
Τη χορήγηση του επιδόματος σε 2,5 εκ. πολίτες ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο
Επίδομα
αλληλεγγύης
Περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες εκτιμάται ότι δικαιούνται το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, τη χορήγηση του οποίου ενέκρινε την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο.
Οι πόροι για το επίδομα θα προέλθουν από την έκτακτη εισφορά στα κέρδη 300 μεγάλων επιχειρήσεων και την αύξηση του ΕΤΑΚ στα ακίνητα με αντικειμενική αξία άνω των 600.000 ευρώ.
Το σχέδιο νόμου για την έκτακτη ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης και την εισφορά «κοινωνικής ευθύνης», όπως χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Οικονομικών, αναρτήθηκε αργά χθες στο  Διαδίκτυο και τίθεται σε διαβούλευση μέχρι το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009, ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί ως Σχέδιο Νόμου προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Παπακωνσταντίνου, πρόκειται για την πρώτη νομοθετική παρέμβαση για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόσθεσε ότι το σχέδιο νόμου προβλέπει να επωφεληθούν περισσότεροι από..........

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

PAGKALOS-PAPANDREOY
Ο μονίμως ανέμελα γελαστός (πρόεδρος της κυβέρνησης) και ο μονίμως ζοχαδιασμένα βλοσυρός (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης), κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει απ’ τους έχοντες και να δώσει στους μη έχοντες.

Έκτακτα!
Έκτακτο (δηλαδή άπαξ) επίδομα στους φτωχούς, από έκτακτες (επίσης άπαξ) εισφορές των πλουσίων!
Εντάξει, μην τρελαίνεστε.  
Δεν είναι δα και καμιά ριζική και .......