Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

0-1 κέρδισε ο ΠΑΟ την Ντιναμό στο Βουκουρέστι

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος 2009

ΠΗΓΗ


Το γκολ του Καραγκούνη ήταν αρκετό για να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στον ΠΑΟ. Βέβαια χρειάστηκε και η τύχη για να κερδηθεί αυτό το παιχνίδι αφού η Ντιναμό έχασε πέναλντι στο 87. Ο ΠΑΟ είχε δύο ευκαιρίες ακόμα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού με τον Χριστοδουλόπουλο και τον Ρουκάβινα να διπλασιάσει τα τέρματα του και να αποκτήσει μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στον όμιλο.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Βίντεο απο την ΑΕΚ Mpenfika

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος 2009

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ


Τα γκολ και οι φάσεις απο τον αγώνα ΑΕΚ Mpenfika

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΦΤΑΝΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ


ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Εχει η λογική και όρια.Εχει και η υπομονή , υπομονή.... Παρακολούθησα με πολύ προσοχή, τη διακαναλική "θεατρική παράσταση και όχι συνέντευξη" του πρωθυπουργού, με ένα κομματικό ακροατήριο μιάς παρέας, με στημένες ερωτήσεις του τύπου τί έκανε την πρό Χριστού εποχή ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής με την ΕΟΚ.Είδαμε μία ομολογουμένως άψογα στημένη θεατρική παράσταση, με τον κ Καραμανλή, όχι σε ρόλο πρωταγωνιστή αλλά κομπάρσου για λύπηση.Και το λέω όχι γιατί δέ έπαιξε καλό θέατρο.Σε αυτό ήταν άπαιχτος, αλλά "κομπάρσου της πραγματικής πολιτικής"Προκαλεί αηδία στον μέσο πολίτη, αυτή η πρωτόγνωρη κοροιδία, απο τη μιά να κατηγορεί τον Παπανδρέου "ότι αρνείται να μιλήσει σε δημοσιογράφους", εμείς να βλέπουμε τον Παπανδρέου να τον "στριμώχνουν" 30 δηοσιογράφοι απο όλα τα μέσα, απι δύο ώρες και ο πρωθυπουργός να βαπτίζει διακαναλική συνέντευξη την θεατρική παράσταση που έιδαμε το μεσημέρι.Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με την αυτοκτονική επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ.Είναι να απορεί κανείς, πώς αυτός ο Καραμανλής,( που πραγματικά και το πιστέυω είχε καταφέρει να πείσει πολλούς και απο το χώρο του κέντρου ότι έχει το "κάτι διαφορετικό" στο χώρο της συντηρητικής παράταξης), έπεσε τόσο χαμηλά.Επεσε τόσο χαμηλά, αφού δέν κάνει τιποτε άλλο τις τελευταίες ημέρες να υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού μας.
Δέν έχει πρόγραμμα το ΠΑΣΟΚ μας λέει καθημερινά και ψέγει τον Παπανδρέου που ακόμη δέν έγινε πρωθυπουργός, ενώ η ΝΔ δέν έχει πρόγραμμα ούτε για μετά τα δύο χρόνια στυγνής λιτότητας.Δέν γνωρίζει κάν τα οικονομικά μεγέθη για να τα παρουσιάσει στο λαό σάν υπέυθυνος πρωθυπουργός.Δέν υπήρχε κανείς απο την κυβέρνηση στη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ.Αυτό και άν είναι υπεύθυνη κυβέρνηση, να απουσιάζει απο τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ όπου παίρνονται η πιό σημαντικές αποφάσεις.Κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ σάν εκείνο να είναι κυβέρνηση, απο την άλλη στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ήδη ανηρτημένο στο http://www.pasok.gr ανηρτημένο το αναλυτικό κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Επιμένει να κοροιδεύει τον Ελληνικό λαό.Επειστρατευσε δέ και τους υποψηγφίους του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ, όπως ο κ Σουφλιάς, να βγούν και να κάνουν και εκείνοι δηλώσεις με το ίδιο περιεχόμενο.. έτσι για να γίνει και ο Σουφλιάς ρεζίλι με αυτά που δήλωσε σήμερα..
Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με την πλήρη ασυνενοησία στο κυβενρητικό στρατόπεδο.Εχουν χάσει και τα αυγά και τα καλάθια.. δηλώνει ο Ζαγορίτης "μαύρο" σε εκείνους που πλήγωσαν την παράταξη και είναι ακόμη στα ψηφοδέλται της ΝΔ... βγαίνει ο Κουμουτσάκος και τον αδειάζει.. όπως και πολλοί βουλευτές της ΝΔ και βγαίνει σήμερα ο Καραμανλής μετά απο τόσες ημέρες και ούτε λίγο ούτε πολύ συμφωνεί με όσα είπε ο ΖΑγορίτης.Αν αυτό δέν είναι αλαλούμ, τότε τί είναι;Την Κυριακή ο λαός θα ψηφίσει για υπεύθυνη κυβέρνηση που να λειτουργεί με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα, κυβέρνηση που να εμπνέει εμπιστοσύνη στον λαό.Δέν θέλει πρωθυπουργό που να επιδίδετε επι τόσες ημέρες στην "τακτική" να λασπώνει το ΛΑΟΣ για να συσπειρώσει ψηφοφόρους και να δηλώνει σήμερα "για φανταστείτε την Κυριακή να είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ", Γιατί κύριε πρωθυπουργέ τί θα γίνει, δέν θα είναι κυβέρνηση που θα ψηφίσει ο λαός;Διεκδικείτε την μοναδικότητα να μας κυβερνήσετε τι είδαμε.Το νοιώσαμε.Το εισπράξαμε και το πληρώσαμε.Τωρα
θα μου πείτε τί το λέωφ..Εδώ φτάσαμε στο σημείο μηδέν και η κυβέρνηση περί άλλων τιρβάζει.Σε εμάς δέν μένει παρά να πούμε.Κύρις πρωθυπουργέ.. φτάνει πιά ο φαρισαισμός.
ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΕΝΤΡΩΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ .. ΠΩΣ ΧΑΝΕΙ !!

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Συνέντευξη Ευ. Βενιζέλου στο Flash

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009


Συνέντευξη Ευ. Βενιζέλου στο Flash 96,0 Fm και στους Γ. Κύρτσο και Γ. Σταματόπουλο

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη, εδώ:

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Συνέντευξη του Λ. Λωτίδη στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
H λογική της NΔ ότι όλα θα ανατραπούν στα debates υποτιμά τους πολίτες, τους κάνει θεατές καλλιστείων που αποφασίζουν με όρους ελαφρότητας καθισμένοι στον καναπέ τους, δηλώνει στην «Η» ο υποψήφιος βουλευτής Λάζαρος Λωτίδης σχολιάζοντας τα debates των δύο πολιτικών αρχηγών.
Συνέντευξη στην Kατερίνα Γαλανού
Kύριε Λωτίδη, μετά τα debates εξακολουθεί να υπάρχει η αίσθηση που υπήρχε από την αρχή του προεκλογικού αγώνα ότι το ΠAΣOK θα κερδίσει τις εκλογές;
Bεβαιότατα, η αίσθηση αυτή μάλιστα ενισχύεται περισσότερο κάθε μέρα και αυτό το καταλαβαίνουμε από την επαφή μας με τους πολίτες. O ελληνικός λαός ζητάει λύσεις στα αδιέξοδα που οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας έχουν συσσωρεύσει. H δυναμική του ΠAΣOK δεν αλλάζει από επικοινωνιακού χαρακτήρα γεγονότα όπως τα debates. Πολλώ δε μάλλον που ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε τις εντυπώσεις. Mα είναι ποτέ δυνατόν να ανατραπεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία επειδή ο αρχηγός του άλλου κόμματος θα πει μία-δύο καλές ατάκες ή επειδή θα κουνήσει τα χέρια του με δήθεν αποφασιστικότητα; H λογική της NΔ ότι όλα θα ανατραπούν στα debates υποτιμά τους πολίτες, τους κάνει θεατές καλλιστείων που αποφασίζουν με όρους ελαφρότητας καθισμένοι στον καναπέ τους. Δεν είναι όμως έτσι, οι πολίτες είναι ώριμοι και κρίνουν με βάση το ποιος μπορεί να εγγυηθεί την πορεία της χώρας προς ένα καλύτερο μέλλον.

Yπηρετήσατε και στην τελευταία κυβέρνηση του ΠAΣOK. Πιστεύετε ότι μια νέα κυβέρνηση του ΠAΣOK θα είναι διαφορετική από το παρελθόν και σε τι;
H κυβέρνηση του ΠAΣOK στην οποία υπηρέτησα ήταν μία καλή κυβέρνηση. Kαταψηφίστηκε από τους πολίτες το 2004 όχι γιατί δεν έκανε έργο αλλά γιατί ο ελληνικός λαός θέλησε να δοκιμάσει έναν άλλο δρόμο. Yπήρξαν βεβαίως και λάθη, υπήρξαν ακόμα και φαινόμενα αλαζονείας. Φυσικά η νέα κυβέρνηση του ΠAΣOK θα είναι μια πολύ διαφορετική κυβέρνηση. Kαταρχήν υπάρχουν όλα αυτά που ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζει σε κάθε ευκαιρία: ότι κανείς δεν μπορεί από τώρα να ράβει κουστούμια εξουσίας. Tο ΠAΣOK απομακρύνθηκε οριστικά από τη λογική της αυταρέσκειας και της αλαζονείας της εξουσίας, επιστρέφει στην ουσία της πολιτικής, επαναφέρει την ηθική στην πολιτική. Πιστεύω λοιπόν ότι η νέα κυβέρνηση του ΠAΣOK θα εμπεδώσει πολύ γρήγορα μια νέα σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτική και τους πολιτικούς.

Ποιες θα είναι οι άμεσες προτεραιότητες μιας κυβέρνησης του ΠAΣOK για τον Nομό Kοζάνης;
Πρέπει να πω ότι έχω δει και πολλά προβλήματα να λύνονται, έχοντας και εγώ συμβάλει σε αυτό με τις όποιες δυνατότητές μου. Στα χρόνια 1993-2004 ο Nομός Kοζάνης απέκτησε τόσες υποδομές όσες κανένας άλλος νομός στη χώρα. Aυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα δεν βιώνουμε τεράστια προβλήματα, το αντίθετο μάλιστα. Άμεσης προτεραιότητας είναι το θέμα της αντικατάστασης των παλαιών ρυπογόνων μονάδων της ΔEH με νέες σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε συνολικά το ρόλο της ΔEH και τη σχέση της με την τοπική κοινωνία και την τοπική ανάπτυξη. Θα πρέπει να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και τους αγρότες μας που έχουν εγκαταλειφτεί από τη NΔ έρμαιο της μοίρας τους.
Tο Πανεπιστήμιο Δυτικής Mακεδονίας, που εμείς ιδρύσαμε και επί NΔ καρκινοβατεί, θα μπει σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης, δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση δημιουργικής αλληλεπίδρασης με την τοπική κοινωνία. Kαι υπάρχει βεβαίως μια σειρά από παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας που μπορεί να γίνουν στο Bόιο, στη Λίμνη Πολυφύτου, στην Eορδαία, σε όλο το Nομό Kοζάνης που θα μας φέρουν σε έναν άλλο δρόμο, μια νέα πορεία ανάπτυξης.
Την είδηση είδαμε στο kozan.gr

ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥΜΑΣ !!!

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος 2009



ΑΠΟ:Γ ΚΡΟΓΙΑ

ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΗς ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Αποκαλυπτικό έγγραφο Διαψεύδει η Κομισιόν ότι χρηματοδοτεί τα Stage στο Δημόσιο


Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009 - ΠΗΓΗ

Χωρίς την έγκριση της Κομισιόν και άνευ κοινοτικών κονδυλίων λειτουργούν στον δημόσιο τομέα τα προγράμματα Stage, όπως αποκαλύπτει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που εστάλη στον ΟΑΕΔ τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο ΟΑΕΔ, αφού είχε εγκρίνει τις προσλήψεις με χρήματα του Οργανισμού, έστειλε στον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων συμπληρωματικό αίτημα για τη «διερεύνηση της δυνατότητας συγχρηματοδότησης ενός νέου προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (Stage) στον δημόσιο τομέα» που αφορούσε συνολικά 20.000 θέσεις.

Ωστόσο, στην απάντηση του προϊσταμένου της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αουρέλιο Σεσίλιο, απορρίπτεται το σχέδιο για την υλοποίηση του προγράμματος και ως εκ τούτου και η κάλυψη μέρους αυτού από χρήματα της ΕΕ.

Στην απάντηση της Κομισιόν υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά: «Διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις, οι οποίες αφορούν τη συνάφεια του προγράμματος με τους στόχους που περιγράφονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα για την προώθηση των νέων στην απασχόληση». Παράλληλα, καλείται ο ΟΑΕΔ να υποβάλει νέο σχέδιο προκήρυξης βάσει συγκεκριμένων επισημάνσεων.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν έπειτα από αίτημα του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, στο οποίο υπάγονται τα Stage και από την οποία ζήτησε τη σχετική αλληλογραφία με την Κομισιόν.

Εξάλλου ο προϊστάμενος της αρμόδιας Διεύθυνσης της Κομισιόν αφήνει αιχμές και ως προς την εμμονή της ελληνικής κυβέρνησης για υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων σε φορείς του δημόσιου και όχι του ιδιωτικού τομέα.

«Κρίνεται σκόπιμο το πρόγραμμα να προκηρυχτεί στη συνέχεια ή συγχρόνως με άλλα προγράμματα πρακτικής εξάσκησης στον ιδιωτικό τομέα» συστήνεται, ενώ υπάρχουν ενστάσεις και για τη διάρκεια του προγράμματος αλλά και το ύψος της αποζημίωσης.

«Θεωρούμε σκόπιμο το διάστημα των 18 μηνών που προτείνεται από τον Οργανισμό για το συγκεκριμένο πρόγραμμα να μειωθεί αναλόγως» επισημαίνει ο κ. Σεσίλιο, υποστηρίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει τεκμηρίωση για την επιμήκυνσή του.

Όσον αφορά στην αποζημίωση, τονίζεται: «Το ύψος της επιχορήγησης ανά ασκούμενο να μη λειτουργεί ως αντικίνητρο στα προγράμματα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στον ιδιωτικό τομέα π.χ. να είναι ίσης ή χαμηλότερης αμοιβής από την αντίστοιχη των προγραμμάτων πρακτικής εξάσκησης στον ιδιωτικό τομέα».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ανδρέας Λοβέρδος - «Το ΠΑΣΟΚ έχει διδαχθεί από τα λάθη του»


Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009 - ΒΗΜΑ

Το in.gr απευθύνει ερωτήσεις σε υποψηφίους που διεκδικούν την ψήφο μας στις 4 Οκτωβρίου. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών, Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνει ότι το «ΠΑΣΟΚ έχει διδαχθεί από τα λάθη του», πως η αυτοδυναμία είναι ένας καλός αγωγός για το πρόγραμμά μας», ενώ αναφερόμενος στο θέμα της πΓΔΜ τονίζει ότι «αν επιμείνει στα περί διπλής ονομασίας με οποιαδήποτε μορφή, τότε η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνήσει».

Απέναντι στους πολίτες που λένε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αλλάξει, τι απαντάτε; Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ του 2004 με το ΠΑΣΟΚ του 2009;

Οι διαφορές είναι πολλές και αφορούν πολιτικές και πρόσωπα. Το ΠΑΣΟΚ συνδυάζει σήμερα τρεις γενεές στελεχών : στελέχη πολύπειρα χωρίς φθορά, στελέχη με κάποια εμπειρία και το μέλλον μπροστά τους, καθώς και στελέχη χωρίς καμία εμπειρία αλλά με όρεξη, όραμα και επιθυμία να προσφέρουν για τη χώρα. Σε επίπεδο πολιτικής το ΠΑΣΟΚ ανανεώθηκε, επί πεντέμιση χρόνια, αφουγκράστηκε τον κόσμο ή και ταυτίστηκε με τον κόσμο και τα προβλήματά του, διδάχτηκε από τα λάθη του και κυρίως από την ανίκανη και επιζήμια για τη χώρα διακυβέρνηση της ΝΔ και διαμόρφωσε τους τρεις μείζονες άξονες της πολιτικής του..

α. την ανάγκη έντιμης διαχείρισης,

β. την ανάγκη τεχνητής αναθέρμανσης της αγοράς και εφαρμογής πολιτικών κοινωνικής αλληλεγγύης και

γ. την εφαρμογή ενός σχεδίου μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομική διακυβέρνηση του τόπου.

Εκτός από την επέκταση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με ποιες άλλες θεσμικές παρεμβάσεις μπορεί να εξυγιανθεί η δημόσια διοίκηση;

Οι καίριες αλλαγές εδώ πρέπει να γίνουν στους τομείς της οικονομικής διακυβέρνησης, δηλαδή στους τομείς που το κράτος συναντά την οικονομία και η οικονομία συναντά το κράτος (επιβολή κανόνων ανταγωνισμού, επίθεση εναντίον των καρτέλ , νέο φορολογικό σύστημα - δίκαιο, αντικειμενικό και απλό -, επιτάχυνση της δημιουργίας ΕΠΕ, επιτάχυνση της διοικητικής ωρίμανσης και του δικαστικού ελέγχου των επενδύσεων κ.ο.κ.). Ταυτοχρόνως, η επαναφορά των κανόνων για μια σταθερή ηγεσία στη κορυφή της Διοίκησης και η συνεννόηση κυρίως με το Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντιμετώπιση των υποθέσεων με οικονομικό περιεχόμενο, θα άρουν πηγές διαφθοράς που εκμεταλλεύονται τη διοικητική και δικαιοδοτική λειτουργία και θα βοηθήσουν στην εγκαθίδρυση μιας πολύ πιο έντιμης κρατικής μηχανής.

Με δεδομένη τη θέση της πΓΔΜ περί «διπλής ονομασίας», πιστεύετε ότι υπάρχει έδαφος για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος; Ποιες είναι οι δυνατότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής προς αυτή την κατεύθυνση ;

Η Ελλάδα πρέπει να περιορίσει την αντιδικία της με τα Σκόπια στο πρόβλημα του ονόματος, να επιδείξει σε όλη τη διεθνή κοινότητα την καλή της διάθεση και να μείνει αμετακίνητη στην εθνική κόκκινη γραμμή (σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες απαρέγκλιτα τις χρήσεις). Εάν η πΓΔΜ επιμείνει στα περί διπλής ονομασίας με οποιαδήποτε μορφή, τότε η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνήσει. Το πρόβλημα θα παραμείνει ανοιχτό και η πΓΔΜ θα επωμιστεί όλα τα βάρη της αδιαλλαξίας της.

Η τελευταία Συνταγματική Αναθεώρηση, μάλλον, δεν θεωρείται επιτυχημένη. Ποιοι θα ήταν οι κύριοι άξονες μιας νέας πιθανής αναθεώρησης;

Δεν μπορεί από τώρα να καθοριστούν άξονες νέας αναθεώρησης του Συντάγματος. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί να κάνει τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που προανέφερα και η ατζέντα της επόμενης αναθεώρησης θα καθοριστεί από τη διάθεση συνεργασίας που θα επιδείξουν η Διοίκηση και η Δικαιοσύνη. Εάν, για παράδειγμα, Διοίκηση και Δικαιοσύνη αποδείξουν πως δεν διαισθάνονται τη δραματική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, τότε οι αρμοδιότητες όπως καθορίζονται από το Σύνταγμα του 1975 θα πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Όμως, η συζήτηση αυτή δεν έχει τώρα κανένα νόημα, αφού επαναλαμβάνω, πως ό,τι είναι ενδιαφέρον για μια μελλοντική αναθεώρηση, θα προκύψει την επόμενη τετραετία.

Η αλαζονεία της εξουσίας είναι ηθικό θέμα; Πως μια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει τυχόν φαινόμενα διαφθοράς των δικών της στελεχών;

Παραπέμπω στο άρθρο του Γ.Παπανδρέου την περασμένη Κυριακή στο Βήμα. Και ειδικά στην τελευταία παράγραφο όπου αναφέρεται στην αυτοδυναμία, διευκρινίζοντας ότι δεν θέλουμε αυτοδυναμία ως μορφή περιχαράκωσης της αλαζονείας, αλλά ως καλό αγωγό για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Και κάτι ακόμη: είναι τέτοια η λαϊκή απαίτηση για έντιμη διαχείριση και είναι τέτοιος ο βαθμός συνειδητοποίησής μας για το πόσο κακό έχει κάνει στη διεθνή εικόνα της χώρας η δυσοσμία των σκανδάλων, ώστε στο ΠΑΣΟΚ έχουμε συμφωνήσει ότι αν κάποιος αποδειχθεί «κατεργάρης» δεν θα χρειαστεί να τον καταγγείλει η αντιπολίτευση, γιατί θα τον έχουμε αποβάλει μόνοι μας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εν αναμονή της νέας κυβέρνησης οι Βρυξέλλες για τη διαδικασία διόρθωσης του ελλείμματος



ΠΕΜΠΤΗ 01/10/09-Πηγή: Express.gr

ΤH νέα ελληνική κυβέρνηση θα περιμένουν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να αρχίσουν συζητήσεις για τη διαδικασία και τον χρόνο διόρθωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Η αβεβαιότητα για το τελικό ύψος του ελλείμματος εφέτος είναι σαφής και στο κείμενο της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, που οδεύει προς την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μεταξύ των στοιχείων που αποστέλλονται περιλαμβάνονται οι τελικές εκτιμήσεις για το έλλειμμα του 2008, που αποτελεί αντικείμενο «συμφωνίας» ανάμεσα στην ελληνική και την κοινοτική στατιστική υπηρεσία και εκτιμάται στο 5% του ΑΕΠ.

Για το 2009 το έλλειμμα εκτιμάται στο επίπεδο του 6% υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί.

Ο στόχος για έλλειμμα 3,7% που περιγράφεται στον προϋπολογισμό, παραχώρησε τη θέση του σε πρόβλεψη για έλλειμμα 6% του ΑΕΠ υπό προϋποθέσεις από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου.

Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας θα συζητηθούν στο πλαίσιο των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin αύριο και μεθαύριο στη Στοκχόλμη. Τα συμβούλια αυτά είναι άτυπα και την Ελλάδα δεν θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου αλλά ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Δημήτρης Τζαννίνης.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε. - Παράταση στα Golden Boys

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Μιά εβδομάδα πριν τις εκλογές η κυβέρνηση έδωσε παράταση στα εργασιακά των Golden Boys μέχρι τις 31-10-2011...

Δύο Διοικητικά Συμβούλια που δεν έχουν νόημα πλέον...


Τα χρυσά αγοράκια της Ν.Δ. πήραν παράταση... στο τίποτα...
Είναι η ίδια κυβέρνηση που θέλει να επανεκλεγεί για να πάρει επιπλέον σκληρά μέτρα... για να πληρώνουν οι φορολογούμενοι αυτά τα...
Έχουν χάσει επαφή με την πραγματικότητα... ή ήταν τρελαμένοι από ανέκαθεν;

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών.. και γιαυτό πρέπει να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.. αακούστε τον....

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 - ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΕ 5 ΜΕΡΗ

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009





ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πλημμύρα από κούκλεςκαι «εισβολή» κλόουν-γιατρών ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ


ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΝΕΑ

Ενώ όλη η Ελλάδα προετοιμάζεται για την εκλογική αναμέτρηση, στο Κιλκίς παίζουν με τις κούκλες. Καλλιτέχνες, κουκλοπαίκτες και θίασοι από την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και την Ωκεανία συμμετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο Κιλκίς που ανοίγει επισήμως παραμονή των εκλογών.

Πέρα από δεκάδες παραστάσεις (στο δημοτικό θέατρο, τη δημοτική βιβλιοθήκη, τους δρόμους και τις πλατείες) θα υπάρχουν μεταμεσονύχτιες εκδηλώσεις σε μπαράκια, κυνήγι θησαυρού, δύο εκθέσεις με κούκλες από την Ινδονησία, έκθεση γλυπτικής με κούκλες φτιαγμένες από ρίζες δέντρων, διημερίδες, ενώ όλες οι βιτρίνες της πόλης θα στολιστούν με κούκλες.

Τριάντα θίασοι καταφθάνουν από διάφορα μέρη του πλανήτη- Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ρωσία, Γεωργία, Αυστραλία, Ινδονησία, Βρετανία, Αργεντινή, Καναδά (φυλή ινουίτ), Ελβετία, Γαλλία- και τιμώμενη θα είναι η Γερμανία.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί η 1η Ελληνική Συνάντηση Νέων Κουκλοπαικτών σε συνεργασία με το ελληνικό παράρτημα της UΝΙΜΑ, ενώ σε συνέχεια του «clown doctor» (μιας πρωτοποριακής δράσης που άρχισε πέρυσι με ημερίδα για την προσφορά των κλόουνγιατρών σε παιδιατρικές κλινικές), φέτος θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση και ενημέρωση στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου του Κιλκίς.

Την αυλαία του Φεστιβάλ θα κλείσει η παράσταση- συμπαραγωγή της Όπερας της Βαρκελώνης με το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Κιλκίς, παραλλαγή του έργου «Ο Πέτρος κι ο Λύκος» του Προκόφιεφ, με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου.

Η παράσταση της τελετής έναρξης το Σάββατο («Ο Μεγαλέξανδρος και το καταραμένο φίδι») είναι αφιερωμένη στον Ευγένιο Σπαθάρη που είχε παρουσιάσει την ίδια παράσταση ανοίγοντας το 1ο Φεστιβάλ πριν από 11 χρόνια στο Κιλκίς.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Εγώ το παρελθόν μου δεν το απαρνιέμαι»

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος 2009


Σε συνέντευξή της η Μαρίνα Τσιντικίδου στην εκπομπή της Βάσιας Λόη, το πρώην μοντέλο και νυν υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για το νομό Πιερίας απάντησε στις επιθέσεις που δέχεται με αφορμή την απόφασή της να πολιτευτεί.
«Δεν απαρνιέμαι το...
παρελθόν μου. Αυτή ήταν η καριέρα μου, η ζωή μου. Κάποιοι προσπαθούν να το παρουσιάσουν σαν κακό παρελθόν. Δεν το δέχομαι αυτό» είπε με αποφασιστικότητα, συμπληρώνοντας: «Δεν είναι η επικοινωνιακή πολιτική μου να απαντώ σε αυτά τα δημοσιεύματα. Είναι πρόβλημά τους, δεν πρόκειται ούτε να φοβηθώ, ούτε να υποχωρήσω».
Παράλληλα, εξήγησε πως η ίδια νιώθει την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου και αυτό της αρκεί: «Ο κόσμος εδώ με πλησιάζει με μεγάλη ζεστασιά. Δεν έχω δει κάποια αρνητική αντίδραση» σχολίασε. http://www.yupi.gr/

Αναζητεί σωτηρία με στροφή προς τα δεξιά Με υψηλούς τόνους στα εθνικά θέματα ο Κ. Καραμανλής επιχείρησε να ανακόψει τις διαρροές προς τον ΛΑΟΣ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009 - ΒΗΜΑ

Ο κ. Κ. Καραμανλής στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη επέλεξε υπερπατριωτικούς τόνους σε μια προσπάθεια να προσελκύσει το σκληρό δεξιό ακροατήριο της ΝΔ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
«Κλίνατε επί δεξιά» διέταξε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής λίγο προτού τελειώσει ο εκλογικός πόλεμος, εγκαταλείποντας την ύστατη στιγμή τη ρητορική του μεσαίου χώρου. Με στόχο την αποδυνάμωση του ΛΑΟΣ ο κ. Καραμανλής μετακινείται καθημερινά όλο και πιο δεξιά σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να συσπειρώσει το σκληροπυρηνικό κομμάτι των ψηφοφόρων της ΝΔ. Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι η μείωση της απόστασης από το ΠαΣοΚ την προσεχή Κυριακή περνάει μέσα από την εκλογική αποδυνάμωση του ΛΑΟΣ και γι΄ αυτό χθες το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη με την προεκλογική του ομιλία αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα. Ο κ. Καραμανλής μιλώντας στην πλατεία Αριστοτέλους επέλεξε υπερπατριωτικούς τόνους, προσπαθώντας να τονώσει το εθνικοπατριωτικό προφίλ του, σε μια επιχείρηση γοητείας του σκληρού δεξιού ακροατηρίου της ΝΔ.

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος υψώνει τη σημαία του πατριωτισμού, επιτίθεται από τα δεξιά στον ΛΑΟΣ με συγκεκριμένες αναφορές τα τελευταία εικοσιτετράωρα και απευθύνεται ουσιαστικά στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ που φλερτάρουν με το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη. Στη Θεσσαλονίκη ο κ. Καραμανλής έκανε άνοιγμα στους «μακεδονομάχους» με εμφανή πρόθεση να περιορίσει και άλλο τις διαρροές προς τον ΛΑΟΣ, το οποίο συμπιέζεται αρκετά τα τελευταία εικοσιτετράωρα με παρασκηνιακές κινήσεις, παζάρια και υποσχέσεις.

Με γνώμονα ότι το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη έχει δυνάμεις στη Μακεδονία, ο Πρωθυπουργός, σε μια ύστατη επίθεση φιλίας, «έπαιξε» με το πατριωτικό συναίσθημα των συντηρητικών ψηφοφόρων και προέταξε λέξεις-«κλειδιά» για τους σκληροπυρηνικούς ψηφοφόρους, όπως «πατρίδα», «Ελλάδα», «πατριωτισμός», «Μακεδονία», «Ιστορία», «παραδόσεις», «εθνικά δίκαια». «Πιστεύω σε μια Ελλάδα δυνατή και περήφανη. Πιστεύω σε μια Ελλάδα που δεν λυγίζει σε δύσκολους καιρούς» τόνισε ο κ. Καραμανλής και με ιδιαίτερη ένταση στη φωνή του, κάλεσε τους συγκεντρωμένους και ιδιαίτερα φανατισμένους νεοδημοκράτες να τον στηρίξουν, φωνάζοντας: «Πάμε Μακεδόνες. Πάμε μαζί».

Ο κ. Καραμανλής επιχειρώντας να «χαϊδέψει» τα αφτιά των υπερπατριωτών στην αρχή της ομιλίας του έκανε αναφορά στα εθνικά θέματα, στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, και κυρίως στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά και στον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, επικρίνοντας το ΠαΣοΚ για τη στάση του, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια και στον ποντιακό Ελληνισμό. «Η Ιστορία δεν παραγράφεται. Δεν παραχωρούμε και δεν εκχωρούμε τίποτα» είπε για το Σκοπιανό. Με φόντο εκατοντάδες ελληνικές σημαίες και αρκετές κομματικές με τον πυρσό, ο κ. Καραμανλής, αρκετά ευδιάθετος, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα είχε μιλήσει στο Λαύριο σε ανοιχτή συγκέντρωση, προσπάθησε να εμψυχώσει τους νεοδημοκράτες και επέλεξε να δώσει ένα πιο σαφές δεξιό στίγμα, έχοντας ως στόχο και τους αποκαλούμενους «νοικοκυραίους».

Η δεξιά ρητορική του Πρωθυπουργού ανέδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο του κ. Καραμανλή, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε με νόημα, αναδεικνύοντας προφανώς και τον προσωπικόκαι κατά πολλούς στη ΝΔ- μοναχικό αγώνα: «Η μόνη μου δύναμη είστε εσείς». Ιδιαίτερα συγκινημένος μετά το τέλος της ομιλίας του δεν έφυγε από την εξέδρα και παρέμεινε αρκετή ώρα, χαιρέτισε τους οπαδούς της ΝΔ και ξαναπήρε τον λόγο. Υπό το βλέμμα της συζύγου του κυρίας Νατάσας Καραμανλή που ήταν κάτω από την εξέδρα όση ώρα μιλούσε και την οποία η κρατική τηλεόραση (ΕΤ3) προέβαλε αρκετές φορές, αλλά και με την παρουσία των παιδιών του, ο κ. Καραμανλής φώναξε: «Αυτή η πόλη είναι στην καρδιά μου. Με συγκινείτε βαθύτατα. Απευθύνομαι σε όλους, να μη λείψει κανένας».

Δεν άφησε να αποδοκιμάσουν τον κ. Παπανδρέου και, αφού ζήτησε από τους νεοδημοκράτες να σταματήσουν και να υψώσουν τις ελληνικές σημαίες, επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, κατηγορώντας τον ότι αρνείται τον δημόσιο διάλογο. «Δεν μπορεί να τα απαντήσει και αποφεύγει τον διάλογο. Οχι μόνο μια δεύτερη δημόσια συζήτηση. Αλλά και όλες τις πρόσωπο με πρόσωπο συνεντεύξεις με δημοσιογράφους στην τηλεόραση. Εχει επιβάλει πλήρη συσκότιση! Και κρύβεται μέσα σε αυτήν! Είναι πρωτοφανές στα εκλογικά χρονικά» ανέφερε.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στο Γηροκομείο Αθηνών ο Καρατζαφέρης


Το Γηροκομείο Αθηνών επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Χθες, πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Ηράκλειο. Ο κ. Καρατζαφέρης, τόσο στην ομιλία του όσο και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι εδώ και πολλά χρόνια δύο οικογένειες κυβερνούν την Ελλάδα και απλά μεταβιβάζουν την εξουσία.

Είμαστε ρυθμιστές, είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και χαρακτήρισε μετά την επίθεσή του σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ως «σιαμαίους» τον Κ. Καραμανλή περισσότερες πληροφορίες και Γ. Παπανδρέου περισσότερες πληροφορίες.

Ο ένας, είπε, ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον κι έκανε λόγο για κοκορομαχίες. Παράλληλα ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και για την οικονομία τόνισε ότι οδηγούμαστε σε οικονομική αφυδάτωση.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

A.M.K.A. - ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ


Απαραίτητος ο Α.Μ.Κ.Α. από 1/10/09. Από πότε το ακούμε ;

Ακόμα υπάρχουν άτομα που περιμένουν να τους έρθει το φακελλάκι με το μοναδικό νούμερο που θα τους είναι απαραίτητο για : " να εργασθούν, να ασφαλισθούν, να έχουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, να συνταξιοδοτηθούν και να έχουν κάθε άλλη παροχή, επίδομα η βοήθημα ", ΄πως λέει και το παραμύθι !

Τα άτομα αυτά έχουν κάνει αίτηση στους ασφαλιστικούς φορείς τους εδώ και 6-7 μήνες και ακόμη τίποτε.

Υπάρχουν τα στοιχεία ατόμου που έκανε αίτηση τον Απρίλιο, στην υπηρεσία του, (μια και η υπηρεσία δεν το έκανε από μόνη της), μπήκε στην "περίφημη" ιστοσελίδα "ΗΔΙΚΑ" στις 8/5/09, (υπάρχει φωτοαντίγραφο), μπήκε και σήμερα 30/9/09 αλλά τζίφος !

Σημειωτέον ότι είναι παλαιός ασφαλισμένος μεγάλου οργανισμού, δηλαδή πλήρως μηχανογραφημένου !

Τώρα θα του πουν να πάρει τηλέφωνο την κα. τάδε, να ξανακάνει αίτηση, να χάνει τις ώρες και όλα τα γνωστά.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 !ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗ - ΒΙΝΤΕΟ - ΜΕΡΟΣ 02

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στο «ψυγείο» οι άδειες των κολεγίων

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009 - ΒΗΜΑ
Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπεται η αδειοδότηση των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, καθώς χθες εκδόθηκε η πρώτη «απόφασηπρόκριμα» για την εξέλιξη της υπόθεσης από το υπουργείο Παιδείας. Το υπουργείο αποφάσισε να δώσει παράταση ενός χρόνου (ως τις 31 Αυγούστου του 2010) στην αδειοδότηση των εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών που ζήτησαν να «νομιμοποιηθούν» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του και προσφέρουν μεταλυκειακή κατάρτιση. Πρόκειται για τα εκατοντάδες εργαστήρια που λειτουργούν στη χώρα και δεν δίνουν πτυχία ως παραρτήματα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων αλλά απλώς παρέχουν επαγγελματική κατάρτιση. Θεωρείται σίγουρο όμως ότι μετά τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών θα δοθεί παράταση στην αδειοδότηση και των ιδιωτικών κολεγίων και παραρτημάτων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που περιμένουν το «πράσινο φως» από το υπουργείο Παιδείας. Για την τύχη τους ωστόσο θα αποφασίσει η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Οπως είναι γνωστό, 41 κολέγια (33 μαζί με τα παραρτήματά τους σε ολόκληρη τη χώρα) έχουν λάβει τις άδειες ίδρυσής τους, αλλά όχι και τις άδειες λειτουργίας, με αποτέλεσμα να ανοίξουν και την εφετινή χρονιά με το παλαιό καθεστώς λειτουργίας τους. Η αρμόδια επιτροπή ελέγχου και αξιολόγησης των κολεγίων ωστόσο έχει διαλυθεί και τα μέλη της από την πλευρά των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ έχουν αρνηθεί να επιστρέψουν στις συνεδριάσεις της. Ε πισήμως κατατέθηκε όμως χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση των καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και πρυτάνεων πανεπιστημίων με την οποία ζητείται να κριθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες και να ακυρωθούν οι 41 άδειες λειτουργίας κολεγίων που χορηγήθηκαν το καλοκαίρι από τον υπουργό Εθνικής Παιδείας κ. Α. Σπηλιωτόπουλο. Με την ίδια αίτηση ζητούν να ακυρωθεί ο νέος νόμος για τη λειτουργία των κολεγίων (3696/2008).
Οι πανεπιστημιακοί υποστηρίζουν ότι τόσο ο ιδρυτικός νόμος των κολεγίων όσο και η χορήγηση 41 αδειών ίδρυσης κολεγίων προσκρούουν στο άρθρο 16 του Συντάγματος που προστατεύει την εκπαίδευση, στη συνταγματική αρχή του κράτους δικαίου (άρθρο 25) και στην αρχή της ισότητας (άρθρο 4). Στην προσφυγή τους σημειώνουν ότι ο Ν. 3696/2008 που επιτρέπει την παροχή ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας από ιδιώτες και αλλοδαπά πανεπιστήμια στην πραγματικότητα θεσπίστηκε με «σκοπό την καταστρατήγηση του άρθρου 16 του Συντάγματος», ενώ ο ιδρυτικός νόμος των κολεγίων δεν προβλέπει καμία εποπτεία του κράτους επί αυτών.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 !ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗ - ΒΙΝΤΕΟ - ΜΕΡΟΣ 01

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
θΈΛΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ... ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Γραφειοκρατίας το ανάγνωσμα...


ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Με αφορμή το χθεσινό σημείωμα, πήρα 27 ηλεκτρονικά μηνύματα ταλαιπωρούμενων αναγνωστών μου από διάφορες περιοχές.

Μπορεί ο Πέτρος ο επιπλοποιός, του χθεσινού σημειώματος, να καθαρίσει εύκολα, δεδομένου ότι εδώ και δέκα χρόνια απασχολεί τον ίδιο βοηθό. Αλλά για σκεφθείτε όλους αυτούς οι οποίοι κατά την τελευταία δεκαετία είχαν να κάνουν με πολύ κόσμο, πολλές προσλήψεις, αποχωρήσεις η και απολύσεις, όπως ο ιδιοκτήτης μιας πλινθοποιίας που υπολογίζει σε πάνω από εξακόσιους εκείνους που πέρασαν για λίγο από τη δουλειά του, διαπίστωσαν ότι «είναι βαριά η καλογερική», όπως μου γράφει χαρακτηριστικά και αποχώρησαν... «Ξέρετε πόσα σακιά με φωτοτυπίες πρέπει να πάω στο ΙΚΑ»;

Άλλος, ιδιοκτήτης ταχυφαγείου που επιδίδεται στην κατ' οίκον διανομή, αναρωτιέται: «Δουλεύω με υπολογιστές. Και από το 2002 διεκπεραιώνω ηλεκτρονικά τις υποχρεώσεις μου απέναντι στο ΙΚΑ. Τόσα χρόνια δεν τα ελέγχουν όλα αυτά; Γιατί τώρα μου ζητάνε χαρτιά μιας δεκαετίας»;

Εκπληκτική είναι και η απάντηση που πήρε αναγνώστρια με επιχείρηση παραγωγής ενδυμάτων. Αφού συγκέντρωσε ό,τι είχε στο λογιστήριο της, διαπίστωσε κάποια κενά σε ημερομηνίες. Οπότε, μια και όλες τις αλλαγές προσωπικού τις είχε, όπως γράφει, «κανονικότατα και με τον νόμο γνωστοποιήσει στον ΟΑΕΔ» πήγε στο στον οργανισμό αυτό αναζητώντας στοιχεία του 2003.

Αντί για βοήθεια εισέπραξε μια επίθεση από την αρμόδια υπάλληλο: «Δεν γνωρίζετε κυρία μου τον νόμο; Ο νόμος λέει ότι οι δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί, όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα χώρου, μπορούν να καταστρέφουν τα πέραν της πενταετίας στοιχεία τους». Αφήνω στην άκρη την απορία της αναγνώστριας, «γιατί αφού το κράτος κρίνει ότι τα πέραν των πέντε ετών στοιχεία είναι καταστρεπτέα, δεν ισχύει το ίδιο και για τους πολίτες».

Απλώς και μόνο σας ρωτώ αν από αυτές τις «μικρές ανθρώπινες ιστορίες» γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας, πρόκειται να πεισθεί, οποιοσδήποτε τις υφίσταται, ότι έγιναν θετικά βήματα για την «επανίδρυση του κράτους».

Η αν παίρνουν τέτοιο μήνυμα τα παιδιά που πάνε να γραφούν σε κάποιο ΤΕΙ και τους ζητούν ...πιστοποιητικό γεννήσεως. Λες και η ταυτότητα τους είναι άνευ αντικρίσματος.

«Η κυβερνήσεις φεύγουνε» κατά το γνωστό άσμα, μα η γραφειοκρατία μένει». Απλώς αλλάζει χρώμα, ως γνήσιος χαμαιλέων.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Πρωτοσέλιδο 1.10.2009
Κλείσιμο Παραθύρου
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στον ΑΝΤ1 το πρωί ο Καραμανλής

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ


ΣΗΜΕΡΑ, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, ο Κώστας Καραμανλής απαντάει στις ερωτήσεις του Γιώργου Παπαδάκη και του Στρατή Λιαρέλλη στην εκπομπή ''Καλημέρα Ελλάδα''.
Τρεις μέρες πριν από τη μεγάλη εκλογική μάχη, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απαντάει στις ερωτήσεις του Γιώργου Παπαδάκη και του Στρατή Λιαρέλλη στην εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙς 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

"Προτεραιότητες η ανάπτυξη και η δημοσιονομική εξυγίανση" Άρθρο του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Θανάση Παπαγεωργίου

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΔΙΟΝ
"Προτεραιότητες η ανάπτυξη και η δημοσιονομική εξυγίανση" Άρθρο του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Θανάση Παπαγεωργίου

Τα αποτελέσματα από τη διακυβέρνηση της χώρας την τελευταία πενταετία είναι ορατά από τους πολίτες. Η δημοσιονομική κατάρρευση, η σπατάλη του δημοσίου χρήματος, η διάλυση του κρατικού μηχανισμού, η ανεργία και τα οικονομικά αδιέξοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα σκάνδαλα, η έλλειψη διαφάνειας και η αναξιοκρατία, οι εισοδηματικές ανισότητες και η έκρηξη του φαινόμενου της φτώχειας είναι ορισμένα από τα αποτελέσματα μιας πραγματικά χαμένης πενταετίας.
Η κυβέρνηση, αντί να παραδεχθεί το μέγεθος της αποτυχίας της, κινδυνολογεί θέτοντας ερωτήματα για το πώς το ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε στη χώρα, παρακάμπτοντας με ανεύθυνο τρόπο δύο αμείλικτες για αυτή διαπιστώσεις.
Πρώτη διαπίστωση: η συνολική αποτυχία της οικονομικής της πολιτικής που, εκτός από τη δημοσιονομική εκτροπή, οδήγησε την οικονομία σε ύφεση για πρώτη φορά μετά από δεκαέξι χρόνια .
Δεύτερη διαπίστωση: η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι είναι αυτή που είχε την πρωτοβουλία για την επίσπευση των εκλογών, δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει κάποια πρόταση για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση. Γιατί ούτε το πάγωμα των μισθών ούτε η υπεράσπιση των πεπραγμένων της, που οδήγησαν την οικονομία σε κρίση, είναι αξιόπιστες απαντήσεις στα σημερινά προβλήματα.
Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ, εκτός από το όραμα του για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με βάση την πράσινη ανάπτυξη, έχει επεξεργασμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης και ανάκαμψης της οικονομίας.
Το στοίχημα της επόμενης μέρας είναι η επαναφορά της οικονομίας σε τροχιά ανόδου, απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική εξυγίανση. Αν ο ρυθμός ανάπτυξης φθάσει το 1% το 2010 και στο 2,5% για την μετά το 2010 περίοδο, τότε η μείωση του ελλείμματος στο 3% στο τέλος της τριετίας είναι απολύτως εφικτή.
Άρα πολύ σωστά η στόχευση πρέπει να είναι διπλή, δηλαδή μέτρα τόνωσης της οικονομίας με παράλληλα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Τα πέντε πρώτα νομοσχέδια που έχει ήδη επεξεργασθεί το ΠΑΣΟΚ και αφορούν τη στήριξη του εισοδήματος, την προστασία του δανειολήπτη και την καταπολέμηση της ακρίβειας, τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και τη ρευστότητα στην οικονομία, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση των επενδύσεων και την άμεση αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας, στοχεύουν στο να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις σταθεροποίησης στην αρχή και στη συνέχεια ανάτασης της οικονομίας.
Παρά το υψηλό δημόσιο χρέος η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να κινητοποιήσει τους αναγκαίους πόρους για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και να απαντήσει έτσι στο ερώτημα πού θα βρεθούν οι πόροι.
Η χρηματοδότηση αυτή θα προέλθει κυρίως από τρεις πηγές και θα περιλαμβάνει κοινοτικά ,εθνικά και ιδιωτικά κεφάλαια.
Πρώτον η επαναφορά της πιστωτικής επέκτασης του τραπεζικού συστήματος σε ένα λογικό ποσοστό 10% θα διοχετεύσει στην οικονομία την επόμενη τριετία 80 δισ. ευρώ περίπου. Η νέα κυβέρνηση, με την πρόταση της για την ίδρυση ταμείου αναχρηματοδότησης των επιχειρήσεων, και την ουσιαστική ενεργοποίηση του ΤΕΜΠΜΕ, θα καταφέρει να πετύχει το παραπάνω ρυθμό πιστωτικής επέκτασης, όταν με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης η αύξηση της χρηματοδότησης των τραπεζών κινείται σε μηδενικά επίπεδα με αποτέλεσμα την πραγματική πιστωτική ασφυξία.
Δεύτερον το ΕΣΠΑ της περιόδου 2007- 2013 μαζί με την εθνική χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 39 δισ. ευρώ. Η νέα κυβέρνηση θα μεριμνήσει ώστε το ποσό αυτό να φθάσει γρήγορα στην πραγματική οικονομία για τη χρηματοδότηση των υποδομών και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων.
Τρίτον τέλος, το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων το οποίο από 5% του ΑΕΠ το 2003 το μείωσε η σημερινή κυβέρνηση στο 3% του ΑΕΠ το 2009. Η επαναφορά του προγράμματος στο ίδιο ποσοστό με το 2003 θα διοχετεύσει στην οικονομία 35 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία .
Αυτός είναι ο λόγος που μας κάνει να πιστεύουμε ότι με διαφορετική πολιτική από αυτή που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση θα οδηγήσουμε την οικονομία σε μια νέα ανοδική πορεία.
Είναι στο χέρι μας να δώσουμε τη ευκαιρία που χρειάζεται η χώρα.

Πρόγραμμα ομιλιών συναντήσεων Θανάση Παπαγεωργίου
Πέμπτη 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Ώρα 17.30: Επίσκεψη – συναντήσεις στη Χράνη, καφέ «Φίλιππος»
Ώρα 18.30: Συνοικισμός Νέα Ζωή – Ομιλία στο καφενείο «Πυθαγόρας»
Ώρα 19.00: Συνοικισμός Χηράδικα – Ομιλία στο καφενείο «Γκόλτσος»
Ώρα 19.30: Συνοικισμός Βατάν – Ομιλία στο καφενείο «Ανανιάδης»
Ώρα 20.00: Συνοικισμός Μυλαύλακο – ομιλία στο καφενείο «Αθανασιάδη»
Ώρα 20.30: Κεντρική ομιλία Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ -πλατεία Κατερίνης (Γ. Φλωρίδης)

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου αμέσως μετά το μεγάλο δελτίο ειδήσεων της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ θα μεταδοθεί η κεντρική πολιτική εκδήλωση του κ. Παπαγεωργίου. Χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας της μπορείτε να παρακολουθείσετε παρακάτω

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

O ήλιος του μεσονυκτίου

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος 2009 - ΠΗΓΗ



Του Κώστα Παπαθεοδώρου

Το (σχεδόν βέβαιο) ενδεχόμενο της συντριπτικής ήττας της Ν.Δ. προκαλεί πανικό τόσο στην ηγεσία όσο και σε εκείνους που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής με αποτέλεσμα να εγκαταλείπεται πλέον το “εγχειρίδιο” συμπεριφοράς του «Μεσαίου Χώρου».Το επικοινωνιακό σύστημα του Μαξίμου- είτε από αδυναμία είτε από έλλειψης φαντασίας ή ακόμα και ως απέλπιδα προσπάθεια- εγκαταλείπει πλέον τα συναινετικά άλλοθι, τις ποδηγετούμενες «κοινωνικές συμμαχίες», τις στρογγυλευμένες απόψεις, τις ήπιες διατυπώσεις και περνά στην επίθεση με πρακτικές και συμπεριφορές που (ξανα)θυμίζουν την αειθαλή Δεξιά. Τέλος και στη δήθεν ιδεολογική αχρωματοψία. Η εκ δεξιών απειλή (Καρατζαφέρης) επιβάλλει την αναμόχλευση των πλέον ζοφερών παθών και την αποενοχοποίηση των πιο αρρωστημένων αντιλήψεων που διατρέχουν περιθωριακά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας.

Η στρατηγική του αρχηγού προσαρμοσμένη στην ανάγκη διατήρησης του κόμματος

Η Δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά…
Τέλος στις αυταπάτες και στις δήθεν… απόψεις. Την τελευταία στιγμή- τη στιγμή της ήττας- αναδύονται οι καταπιεσμένες αντιλήψεις, οι παλαιοκομματικές πρακτικές, οι ρουσφετολογικές διευθετήσεις, οι χρωματικές τακτοποιήσεις…Άδικα όμως. Φαίνεται ότι τίποτε δεν μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Φαντάζει νομοτελειακό!Και θα είναι η πρώτη φορά που ένας Καραμανλής θα μείνει και θα ηττηθεί σε εθνικές εκλογές από ένα Παπανδρέου. Όλες τις προηγούμενες υπήρχε εκ των προτέρων…αναχώρηση.

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ

Η αυτοδυναμία είναι πλέον δεδομένη και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Πράγματι όπως επισήμανε μιλώντας στη Ρόδο ο Κώστας Καραμανλής τα δεδομένα έχουν αλλάξει και αλλάζουν συνεχώς.Η διαφορά όπως τονίζουν «οιωνοσκόποι», κυμαίνεται από 6 έως και 8 ποσοστιαίες μονάδες. Οι ίδιοι άνθρωποι θεωρούν απίθανο η διαφορά να πέσει τελικά κάτω από τις 6 χωρίς όμως να αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπερβεί τις 8 μονάδες.Η δική μου πρόβλεψη- μετά από κουβέντα που έκανα με τους φίλους μου- είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα κυμανθεί γύρω στο 43%, η Ν.Δ στο 35, το ΚΚΕ στο 9%, ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ 6% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 4%.Αυτές οι «προβλέψεις» είναι σε όλους γνωστές και στο πλαίσιο αυτό μίλησε στη διακαναλική συνέντευξη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε τα χαρτιά του και αφού τόνισε ότι από τις 4 Οκτωβρίου δεν θα υπάρξει ούτε μία μέρα για χάσιμο, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα έχει μικρότερο αριθμό μελών από τη σημερινή με τη δημιουργία νέων υπουργείων:

* Οικονομικών, υπεύθυνο για τη δημοσιονομική πολιτική. Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα έχει τη συνδρομή οικονομολόγων με εμπειρία και κύρος.
* Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το νέο πρότυπο ανάπτυξης και νέο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη δημόσια ασφάλεια, την πολιτική προστασία και την πυρόσβεση.
* υπουργείο Υποδομών που θα προκύψει από τη συγχώνευση των υπουργείων Δημοσίων Έργων και Μεταφορών.
Επισήμανε επίσης ότι η στελέχωση της δημόσιας διοίκησης θα γίνει με τους άριστους και όχι με τους αρεστούς και ότι θα θεσπιστεί ασυμβίβαστο μεταξύ μέλους του ΠΑΣΟΚ και στελέχους του κρατικού μηχανισμού.Δεσμεύτηκε δε ότι για τους πολίτες με εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ θα προκύψουν ακόμα και μειώσεις στη φορολογία, ώστε να υπάρξει ελάφρυνση των πολιτών. Επανέλαβε ότι υπάρχει σαφές πλαίσιο που αφορά τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τα νομοθετήματα των πρώτων 100 πρώτων ημερών και τέλος σε ότι αφορά το οικονομικό πρόγραμμα παρέπεμψε τους ενδιαφερόμενους τον ιστοχώρο του ΠΑΣΟΚ(www.pasok.gr) όπου αύριο θα αναρτηθούν όλες οι λεπτομέρειες.Στην κατακλείδα, ο αυριανός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει νέα αντίληψη στο κράτος, νέο αέρα στη δημόσια διοίκηση, νέο αίμα στο προσκήνιο. Μένει να το δούμε…

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μαρίνα η υποψήφια...

Όταν μάθαμε πως μια κοπέλα από την Πιερία, θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό ομορφιάς του ΑΝΤ-1, λέγαμε απλά ένα «μπράβο στην κοπέλα». Όταν την είδαμε πρώτη φορά, εμένα προσωπικά μου έφυγε το σαγόνι. Κορίτσαρος. Για να μην πω τίποτα άλλο… Μετά την ακούσαμε να μιλάει κιόλας. «Το’χει η κοπέλα, θα σκίσει στα καλλιστεία», λέγαμε μεταξύ μας. Αρχίσαμε να τη μαθαίνουμε και ως γνήσιοι επαρχιώτες, περιμέναμε πως και πώς να την καμαρώσουμε στην τηλεόραση. Την κοπέλα που εκπροσωπεί την Πιερία!

Έλα όμως που όταν την ακούσαμε να δηλώνει πως κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, φάγαμε ένα μικρό ξενέρωμα... Η αλήθεια είναι πως η Μαρίνα είναι Σαλονικιά, απλά έχει ρίζες από το Αιγίνιο Πιερίας.

Μετά από καμιά 15αριά χρόνια, την βλέπουμε υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία… Προφανώς πιστεύει πως στη Θεσσαλονίκη δε χωράει και θυμήθηκε τον τόπο καταγωγής της.

Τώρα, για το αν έχει ελπίδες να βγει βουλευτίνα… δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Η ΝΔ το πολύ να πάρει 2 (από τις 4) έδρες στην «γαλάζια» Πιερία και το προβάδισμα έχουν ο κολλητός της Νατάσας Καραμανλή, Κωνσταντόπουλος και ο κουμπάρος του Τριανταφυλλόπουλου, Κουκοδήμος. Μακάρι να με διαψεύσει.

Την προτιμώ από πολλούς άλλους «χαλβάδες» που μας πονάν τα μάτια όταν τους βλέπουμε στα έδρανα. Με την Έλενα Κουντουρά, την Έλενα Ράπτη και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα κάνουν σπουδαίο κουαρτέτο ομορφιάς στο κοινοβούλιο.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Χιλιάδες» παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια στην Ινδονησία

ΠΕΜΠΤΗ 01/10/2009 (ΝΕΑ)

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στα ανοιχτά της Σουμάτρας στην Ινδονησία.

Από τον ισχυρότατο σεισμό παγιδεύτηκαν χιλιάδες άνθρωποι στα συντρίμμια ενός νοσοκομείου που κατέρρευσε στην περιοχή Παντάνγκ, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου διαχείρισης κρίσεων του υπουργείου Υγείας, Ρουστάμ Πακάγια. «Το νοσοκομείο Τζαμίλ κατέρρευσε και χιλιάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί», είπε. Τουλάχιστον 75 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι κατέρρευσε επίσης η σκεπή του αεροδρομίου της Παντάνγκ και προκλήθηκαν καταστροφές σε ξενοδοχεία, σχολεία και αμέτρητα σπίτια. Λίγο αργότερα, οι τηλεοπτικές εικόνες επιβεβαίωναν τις πληροφορίες αυτές. «Εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν κατά μήκος του δρόμου. Υπάρχουν φωτιές, γέφυρες καταστράφηκαν και ο κόσμος έχει πανικοβληθεί», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters κάτοικος της Παντάνγκ. Ο ίδιος πρόσθεσε πως μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν και σε έργα υποδομής, για παράδειγμα στο δίκτυο υδροδότησης, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν μεγάλες εκτάσεις. Σε αυτό το σημείο σταμάτησε η επικοινωνία του κατοίκου με το πρακτορείο, λόγω διακοπής των επικοινωνιών.

«Βλέπω σπίτια που κατέρρευσαν. Κάποια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, άλλα ισοπεδώθηκαν. Ο κόσμος φοβάται το τσουνάμι», έλεγε ένας άλλος κάτοικος στον τηλεοπτικό σταθμό Metro. «Μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει βοήθεια. Μπορώ να δω μικρά παιδιά να στέκονται έξω κρατώντας κουβέρτες. Κάποιοι ψάχνουν συγγενείς τους αλλά δεν υπάρχει φως».

Σύμφωνα με τον Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,9 Ρίχτερ.
Ωστόσο το Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Ινδονησίας εκτιμά ότι η σεισμική δόνηση ήταν 7,6 Ρίχτερ με επίκεντρο 30 μίλια από την ακτή Παντάνγκ, κατά μήκος του ίδιου ρήγματος που προκάλεσε το τεράστιο τσουνάμι στην Ασία το 2004, όπου σκοτώθηκαν πάνω από 230.000 άνθρωποι.

Έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την περιοχή, με αποτέλεσμα ορισμένοι ουρανοξύστες στη γειτονική Σιγκαπούρη, σε απόσταση 275 χιλιομέτρων, να εγκαταλειφθούν από τους ενοίκους τους.

Εκδόθηκε μάλιστα, προειδοποίηση για τσουνάμι σε Ινδονησία, Μαλαισία, Ινδία και Ταϊλάνδη.

Η Παντάνγκ είναι η πρωτεύουσα της ινδονησιακής επαρχίας της Δυτικής Σουμάτρας. Ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε μόλις μια ημέρα μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε στα νησιά Σαμόα στον Ειρηνικό, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους τουλάχιστον 120 άτομα, ενώ εκατοντάδες ακόμη αγνοούνται.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στο Περού


ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε αργά χθες βράδυ στο νοτιοανατολικό Περού, κοντά στην πρωτεύουσα της Βολιβίας Λα Πας.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού -που είχε μεγάλο εστιακό βάθος (258 χιλιόμετρα)-
εντοπίζεται 162 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λα Πας.

Ο σεισμός δεν έγινε αισθητός στη βολιβιανή πρωτεύουσα, αλλά ούτε και στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.(ΝΕΑ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Χθες στη Βέροια σε φιλικό παιχνίδι


Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Βέροια – Ομάδα Πιερικού 0-0

Μια ομάδα του Πιερικού μετέβη χθες στη Βέροια και αντιμετώπισε την τοπική ομάδα σε φιλικό αγώνα, ο οποίος έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα.

Ο προπονητής του Πιερικού κ. Μάκης Κατσαβάκης χρησιμοποίησε τους παίκτες που δεν έπαιξαν στο τελευταίο παιχνίδι για να τους δώσει χρόνο συμμετοχής στα πόδια τους. Το παιχνίδι ήταν μέτριο χωρίς φάσεις και η μόνη αξιόλογη φάση ήταν το σουτ του Φρέντερικς στο 65’ που αποκρούστηκε από το κάθετο δοκάρι της εστίας της Βέροιας.

Στο φιλικό αυτό παιχνίδι ο τεχνικός του Πιερικού είδε τους παίκτες που δεν παίζουν στο πρωτάθλημα και σίγουρα έβγαλε κάποια συμπεράσματα για τον καθένα απ’ αυτούς.

Το ευχάριστο για τον τεχνικό του Πιερικού είναι ότι Λαναρής και Μακρής έδειξαν ότι ξεπέρασαν τον τραυματισμό τους και τέθηκαν στη διάθεσή του.

Οι συνθέσεις

Βεροια: Αργυρόπουλος (71’ Κωνσταντινόπουλος), Τσουλφίδης (69’ Ποταμόπουλος), Σεφερίδης (46’ Τζημογιάννης), Βέργος, Καλτσάς (46’ Αστράουσκας), Τριάντος (46’ Βέρτσος), Μπαχράμης (86’ Κελεσίδης), Παυλίδης (46’ Μυροφορίδης), Τοπούζης (75’ Σούρλας), Ράνιτς (46’ Τσακτάνης).

Πιερικός: Καρακούτσης (72’ Κουδουνάς), Αγγελόπουλος (82’ Κωτσιόπουλος), Γιαζιτζόγλου, Χατζηζήσης, Παστός, Θάνος (46’ Ντεμπελέ), Λαναρής (64’ Τασίδης), Φρέντερικς, Μακρής, Ολγκίν, Τσιτλακίδης (72’ Κόιτς). (ΤΟΠΙΚΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τιμήθηκε η μνήμη των εθνικών μας ευεργετών



30-9_ETHNIKOS_EYERGETHS_1

Με επιμνημόσυνη δέηση και με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της πλατείας Ηρώων, από τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου τιμήθηκε χθες στην πόλη της Κατερίνης η μνήμη των εθνικών μας ευεργετών.

30-9_ETHNIKOS_EYERGETHS_2Στο χώρο της πλατείας Ηρώων, στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Πιερίας, ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κατερίνης.
Όπως τονίζει στο μήνυμά του ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, την 30η του Σεπτέμβρη τιμούμε το έργο και την προσφορά στην πατρίδα μας των εθνικών μας ευεργετών που συνέβαλαν τα μέγιστα με την ανιδιοτελή προσφορά τους στο κτίσιμο της σύγχρονης Ελλάδας. Ο κ. Παπαστεργίου επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «σε δύσκολες εποχές για τη χώρα, οι εθνικοί μας ευεργέτες στήριξαν οικονομικά την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, συνέβαλαν στην τοπική ανάπτυξη, και πολλές φορές από μόνοι τους άνοιξαν καινούργια κεφάλαια στην ιστορία της Ελλάδας».
«Ιδιαίτερα στην Πιερία», συνεχίζει ο Νομάρχης, τιμούμε τον Θεόδωρο Χατζόγλου ως έναν μεγάλο Πιεριέα που προσέφερε πολλά στον τόπο μας και άφησε ως κληροδότημα το «Χατζόγλειο» Σχολείο, έναν χώρο που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας μετατρέπει σε έναν υπερσύγχρονο χώρο παιδείας και πολιτισμού».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

30-9_PASOK
«Πάμε όλοι μαζί. Και από τη Δευτέρα σηκώνουμε τα μανίκια και πιάνουμε δουλειά. Πάμε...», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, κλείνοντας την ομιλία του στη Σαλονίκη.
Πάμε … και μη ρωτάς πού πάμε…



Το σάρκωμα του κέρδους

Εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, προχθές το βράδυ, στην τηλεόραση του «Σκάι». Οι δημοσιογράφοι έχουν εγκατασταθεί στο περίφημο νοσοκομείο «’Αντερσον» του Χιούστον και συνομιλούν με ασθενείς και γιατρούς-ερευνητές, που έχουν αφιερωθεί στην αντιμετώπιση της επάρατης νόσου.
Κάποια στιγμή, εμφανίζεται περιχαρής η επικεφαλής των γιατρών και αναγγέλλει ότι ένα σκεύασμα για μια σπάνια μορφή καρκίνου αποδείχτηκε λυσιτελές και αποτελεσματικό. Δίπλα της, χαμογελάει ευτυχισμένο ένα δεκάχρονο κοριτσάκι, που είχε ιαθεί πλήρως...
«Πότε θα κυκλοφορήσει ευρέως το φάρμακο;», ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Ποτέ», απάντησε θλιμμένη η γιατρός. «Οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ της φαρμακευτικής εταιρείας έκριναν ότι δεν συμφέρει οικονομικά η παραγωγή του φαρμάκου, διότι πρόκειται για σπάνια μορφή καρκίνου και οι ασθενείς είναι λίγοι. Αν μπει στην παραγωγή το σκεύασμα, θα αντιδράσουν οι μέτοχοι της εταιρείας»...
Δεν έμεινε ενεός ο ρεπόρτερ, ακούγοντας τα λόγια της γιατρίνας. Ήξερε πολύ καλά πως έτσι έχουν τα πράγματα στην κυνική και απάνθρωπη επικράτεια του κέρδους. Και απλώς περιορίστηκε να ρωτήσει αν υπάρχουν άλλα σκευάσματα στο εργαστήριο. «Αυτά που βλέπετε», είπε η γιατρός. «Επαρκούν για τη θεραπεία τριάντα ανθρώπων. Οι υπόλοιποι ασθενείς...

Το αντιγράψαμε από τη χθεσινή στήλη «Ο τύπος των ήλων», του Γιάννη Τριάντη (Ελευθεροτυπία) ..Επειδή μερικά πράγματα δεν τα ακούσαμε όλη αυτήν την προεκλογική περίοδο, όπου όλοι μιλούν με (και για) αριθμούς.



30-9_STATHH_GIA_DIODIAΓια να μην ξεχνιόμαστε.




Κάνε δυό τρία τηλέφωνα για μας. Γίνεται !

Ως κραυγή αγωνίας εκλάβαμε το παρακάτω e-mail, που λάβαμε χθες, γι’ αυτό και το δημοσιεύουμε, μπας και βρεθεί κανένας να τον βοηθήσει τον άνθρωπο.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την υποστήριξή σου στο πρόσωπο μου. Τις ευχαριστίες μου για όσα-και είναι ήδη πολλά-έχεις κάνει για την εκστρατεία μου. Την εκστρατεία μας. Σου ζητώ τώρα να κάνεις μια ακόμα προσπάθεια: έλα σε τηλεφωνική επαφή με ακόμα περισσότερους φίλους σου, με ακόμα περισσότερους φίλους μας, με ακόμα περισσότερους φίλους της Αθήνας. Φέρε τους κοντά μας, κοντά στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., ζήτησε έναν από τους σταυρούς προτίμησής τους στην Α΄ Αθήνας για μένα.
Κάνε δυό τρία τηλέφωνα για μας. Γίνεται !
Παντελής Οικονόμου



Άντε, τρεις μέρες ακόμη και θα λήξει η αγωνία των υποψηφίων βουλευτών.
Μετά, και για 4 χρόνια, θα αγωνιούμε εμείς, οι ψηφοφόροι.



Μεγάλη συζήτηση για τη «μαρμάρινη πλάκα» στο νέο νοσοκομείο και δεν καταλαβαίνω το λόγο… Εξάλλου λίγοι ήταν εκείνοι οι οποίοι επέλεξαν να φωτογραφηθούν δίπλα της.
Οφείλω να πω, ότι παραδέχθηκα και τον Γραμματέα της Ν.Ε. ΠαΣοΚ Πιερίας, Γιάννη Μαλτζάρη και τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΟΔΕ Πιερίας, Λευτέρη Μωυσιάδη, για τον τρόπο που κατέθεσαν τα επιχειρήματά τους (στην εκπομπή του Δ. Κεραηλήδη), έχοντας απλά να κάνω μια μικρή παρατήρηση… τίποτα δεν είναι μόνο πράσινο και τίποτα δεν είναι μόνο γαλάζιο…



Σπάμε την απαγόρευση δημοσκοπήσεων!!!

Η παράγραφος που ακολουθεί, προέρχεται από ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Κίνας και αναφέρεται σε δημοσκόπηση, που έγινε στην Ελλάδα (χθες) για το ποιο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου!!! Διαβάστε την και θα καταλάβετε με σαφήνεια το τι θα συμβεί!!!

男主角卡尔•弗莱德里克森刚出场时 是个一边看着探险家查尔斯•穆兹传记影片,一边梦想着成为探险家的小男孩。卡尔性格安静,有点儿害羞,但是对于穆兹的崇拜让他认识了同样热爱冒险的小女孩 爱丽。和卡尔不同,爱丽大大咧咧,十分外向。从此他们再也没有分开过,一起上学,结婚成家,分享着生命中的喜悦与悲伤。他们有一个共同的梦想,那就是什么 时候能和他们心中的英雄穆兹一样,到南美洲的原始森林中探险。然而,这个梦想被工作、疾病以及许多生活里的琐事一拖再拖,



Έχει πλάκα, την επ’ αύριο των εκλογών, να φταίνε πάλι οι εφημερίδες για την επιλογή των βουλευτών που θα στείλουν οι Πιεριείς στο Κοινοβούλιο…



30-9_A4Ποιος μεγαλοπαράγοντας της Πιερίας έλεγε σε "πηγαδάκι" οτι : «ο καλύτερος υπουργός της Πιερίας ήταν ο Αλέκος Κοντός.."
πηγή: Pieria-gr.blogspot.com

Το συγκεκριμένο σχόλιο, για κάποιους μπορεί να μην απέχει από την πραγματικότητα, αλλά αδικεί τον… Κώστα Κιλτίδη!



Το «10αρη» στη Μαρίνα από το Νίκο…
Ομορφαίνει το «Μητσοτακικό» μπλογκ στην Πιερία…



30-9_A6Μια λέξη για τον Αντώνη Καρπούζα, είναι αρκετή… «Συνεπής»


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κάλεσμα για συσπείρωση

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Ομιλία Κ. Καραμανλή σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους

Κάλεσμα

για συσπείρωση

Κατηγορίες εναντίον του ΠΑΣΟΚ ότι «δραπέτευσε από τον δημόσιο διάλογο» εκτόξευσε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης της Ν.Δ. στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.
"Ο κ. Παπανδρέου κρύβει τα χαρτιά του και κρύβεται. Και αυτό είναι πρωτοφανές στα εκλογικά χρονικά" τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
"Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει τελευταία εξαφανιστεί. Όπου υπάρχουν δύσκολα ερωτήματα απουσιάζει ο κ. Παπανδρέου. Αρνείται να δώσει συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο" επισήμανε ο κ. Καραμανλής και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι αποφεύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις για το τι θα κάνει στην οικονομία, επειδή δεν έχει σχέδιο και μοιράζει αλόγιστες και ανεύθυνες παροχές.
Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε εναντίον του κ. Παπανδρέου και για τη στάση του στα εθνικά θέματα, του ζήτησε να ανακαλέσει όσα είπε για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και είπε χαρακτηριστικά: "Δεν ξεχνάμε ούτε τα Ιμια, ούτε τη Μαδρίτη, ούτε τον Οτσαλάν, ούτε τις πιέσεις στους Ελληνοκύπριους για το σχέδιο Ανάν. Άλλα έλεγαν δημόσια και άλλα συζητούσαν στον ελληνοτουρκικό διάλογο".
Κάλεσε τους πολίτες να σταθμίσουν ποια πλευρά ανοίγει τα χαρτιά της για την οικονομική πολιτική και ποια πλευρά τα κρύβει και στο σημείο αυτό επισήμανε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου δεν θέλει να συζητήσει τίποτε από όλα αυτά, δεν λέει πόσους φόρους θα βάλουν, τι θα κάνουν με τα όρια ηλικίας, με το Ασφαλιστικό, από πού θα βρουν πόρους, που θα φτάσει το δημόσιο χρέος. Παράλληλα τόνισε πως αν εφαρμοστούν όσα λέει οι συνέπειες για τη χώρα θα είναι καταστροφικές.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και παρατήρησε πως «παραβιάσεις, προκλήσεις, απειλές, δεν αλλάζουν το καθεστώς στο Αιγαίο. Τα δικαιώματά μας κατοχυρώνονται στο Διεθνές Δίκαιο. Και από τα δικαιώματα αυτά δεν υποχωρούμε, δεν παραχωρούμε και δεν εκχωρούμε τίποτα».

Ο κ. Καραμανλής έκανε ειδική αναφορά στους Θεσσαλονικείς, τους Μακεδόνες και τους Πόντιους που εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα. Δήλωσε συγκινημένος γιατί από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή και υπογράμμισε: «Είμαι ένας από σας. Μακεδόνες μαζί παλέψαμε για τις ίδιες αρχές και αξίες. Την Κυριακή αποφασίζουμε για την πατρίδα μας. Οι Μακεδόνες ξέρουμε πολύ καλά πως δίνονται οι μάχες και πως κερδίζονται οι μάχες. Συνεχίστε τον αγώνα η νίκη είναι στα χέρια μας».

Επισήμανε ότι πάνω από όλα βάζει πάντα το συλλογικό συμφέρον και είπε χαρακτηριστικά: «Θέλαμε πάντα μια Ελλάδα δυνατή και περήφανη, μια Ελλάδα που δεν λυγίζει σε δύσκολους καιρούς. Τολμώ δύσκολες αποφάσεις γιατί πάνω απ΄όλα βάζω το συλλογικό συμφέρον. Παλεύω όποιο και αν είναι το προσωπικό κόστος για την πατρίδα μου και μόνο».

Για τη Θεσσαλονίκη είπε πως θα είναι πάντα η πόλη της καρδιάς του ενώ αναφέρθηκε στα έργα που κατασκευάστηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη (Μετρό, αεροδρόμιο κ.α.). Σε ότι αφορά το θέμα της υποθαλάσσιας αρτηρίας και όσα είπε γι αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για «χαρακτηριστικό δείγμα ανευθυνότητας» από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, διότι ενώ το δημόσιο βρίσκεται σε δικαστική αντιδικία με τον παραχωρησιούχο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παίρνει θέση υπέρ του παραχωρησιούχου και σε βάρος του δημοσίου.


Για τη Βόρεια Ελλάδα είπε ότι βρέθηκε νέος αναπτυξιακός ρόλος και με την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού η Μακεδονία, η Ήπειρος και η Θράκη λειτουργούν ως ευρωπαϊκή πύλη.

Για το ζήτημα των μεταναστών ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι σεβαστά τα δικαιώματα τους αλλά δεν γίνονται ανεκτοί αδίστακτοι δουλέμποροι, ενώ για το πανεπιστημιακό άσυλο σημείωσε πως δεν μπορεί να ταυτίζεται με την ασυλία στο έγκλημα.

Απευθυνόμενος στα Σκόπια είπε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από την κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει. Σε ό,τι αφορά την Τουρκία την κάλεσε να πάψει να καλύπτει σύγχρονους δουλέμπορους, να σεβαστεί τη συμφωνία επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών, τόνισε ότι πρέπει να πέσει το τείχος της βίας στην Κύπρο και να σταματήσει η τουρκική κατοχή και σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή της προοπτική είπε ότι ισχύει η αρχή "πλήρης συμμόρφωση, πλήρης ένταξη".

Ο κ. Καραμανλής κάλεσε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας σε συστράτευση και συσπείρωση ενόψει των εκλογών την Κυριακή, ώστε καμία ψήφος να μην πάει χαμένη, καμία ψήφος να μη χαριστεί και εξέφρασε την πεποίθηση ότι "η νίκη είναι στα χέρια μας".

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)