Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Κάλεσμα για συσπείρωση

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Ομιλία Κ. Καραμανλή σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους

Κάλεσμα

για συσπείρωση

Κατηγορίες εναντίον του ΠΑΣΟΚ ότι «δραπέτευσε από τον δημόσιο διάλογο» εκτόξευσε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης της Ν.Δ. στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.
"Ο κ. Παπανδρέου κρύβει τα χαρτιά του και κρύβεται. Και αυτό είναι πρωτοφανές στα εκλογικά χρονικά" τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
"Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει τελευταία εξαφανιστεί. Όπου υπάρχουν δύσκολα ερωτήματα απουσιάζει ο κ. Παπανδρέου. Αρνείται να δώσει συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο" επισήμανε ο κ. Καραμανλής και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι αποφεύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις για το τι θα κάνει στην οικονομία, επειδή δεν έχει σχέδιο και μοιράζει αλόγιστες και ανεύθυνες παροχές.
Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε εναντίον του κ. Παπανδρέου και για τη στάση του στα εθνικά θέματα, του ζήτησε να ανακαλέσει όσα είπε για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και είπε χαρακτηριστικά: "Δεν ξεχνάμε ούτε τα Ιμια, ούτε τη Μαδρίτη, ούτε τον Οτσαλάν, ούτε τις πιέσεις στους Ελληνοκύπριους για το σχέδιο Ανάν. Άλλα έλεγαν δημόσια και άλλα συζητούσαν στον ελληνοτουρκικό διάλογο".
Κάλεσε τους πολίτες να σταθμίσουν ποια πλευρά ανοίγει τα χαρτιά της για την οικονομική πολιτική και ποια πλευρά τα κρύβει και στο σημείο αυτό επισήμανε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου δεν θέλει να συζητήσει τίποτε από όλα αυτά, δεν λέει πόσους φόρους θα βάλουν, τι θα κάνουν με τα όρια ηλικίας, με το Ασφαλιστικό, από πού θα βρουν πόρους, που θα φτάσει το δημόσιο χρέος. Παράλληλα τόνισε πως αν εφαρμοστούν όσα λέει οι συνέπειες για τη χώρα θα είναι καταστροφικές.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και παρατήρησε πως «παραβιάσεις, προκλήσεις, απειλές, δεν αλλάζουν το καθεστώς στο Αιγαίο. Τα δικαιώματά μας κατοχυρώνονται στο Διεθνές Δίκαιο. Και από τα δικαιώματα αυτά δεν υποχωρούμε, δεν παραχωρούμε και δεν εκχωρούμε τίποτα».

Ο κ. Καραμανλής έκανε ειδική αναφορά στους Θεσσαλονικείς, τους Μακεδόνες και τους Πόντιους που εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα. Δήλωσε συγκινημένος γιατί από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή και υπογράμμισε: «Είμαι ένας από σας. Μακεδόνες μαζί παλέψαμε για τις ίδιες αρχές και αξίες. Την Κυριακή αποφασίζουμε για την πατρίδα μας. Οι Μακεδόνες ξέρουμε πολύ καλά πως δίνονται οι μάχες και πως κερδίζονται οι μάχες. Συνεχίστε τον αγώνα η νίκη είναι στα χέρια μας».

Επισήμανε ότι πάνω από όλα βάζει πάντα το συλλογικό συμφέρον και είπε χαρακτηριστικά: «Θέλαμε πάντα μια Ελλάδα δυνατή και περήφανη, μια Ελλάδα που δεν λυγίζει σε δύσκολους καιρούς. Τολμώ δύσκολες αποφάσεις γιατί πάνω απ΄όλα βάζω το συλλογικό συμφέρον. Παλεύω όποιο και αν είναι το προσωπικό κόστος για την πατρίδα μου και μόνο».

Για τη Θεσσαλονίκη είπε πως θα είναι πάντα η πόλη της καρδιάς του ενώ αναφέρθηκε στα έργα που κατασκευάστηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη (Μετρό, αεροδρόμιο κ.α.). Σε ότι αφορά το θέμα της υποθαλάσσιας αρτηρίας και όσα είπε γι αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για «χαρακτηριστικό δείγμα ανευθυνότητας» από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, διότι ενώ το δημόσιο βρίσκεται σε δικαστική αντιδικία με τον παραχωρησιούχο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παίρνει θέση υπέρ του παραχωρησιούχου και σε βάρος του δημοσίου.


Για τη Βόρεια Ελλάδα είπε ότι βρέθηκε νέος αναπτυξιακός ρόλος και με την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού η Μακεδονία, η Ήπειρος και η Θράκη λειτουργούν ως ευρωπαϊκή πύλη.

Για το ζήτημα των μεταναστών ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι σεβαστά τα δικαιώματα τους αλλά δεν γίνονται ανεκτοί αδίστακτοι δουλέμποροι, ενώ για το πανεπιστημιακό άσυλο σημείωσε πως δεν μπορεί να ταυτίζεται με την ασυλία στο έγκλημα.

Απευθυνόμενος στα Σκόπια είπε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από την κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει. Σε ό,τι αφορά την Τουρκία την κάλεσε να πάψει να καλύπτει σύγχρονους δουλέμπορους, να σεβαστεί τη συμφωνία επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών, τόνισε ότι πρέπει να πέσει το τείχος της βίας στην Κύπρο και να σταματήσει η τουρκική κατοχή και σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή της προοπτική είπε ότι ισχύει η αρχή "πλήρης συμμόρφωση, πλήρης ένταξη".

Ο κ. Καραμανλής κάλεσε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας σε συστράτευση και συσπείρωση ενόψει των εκλογών την Κυριακή, ώστε καμία ψήφος να μην πάει χαμένη, καμία ψήφος να μη χαριστεί και εξέφρασε την πεποίθηση ότι "η νίκη είναι στα χέρια μας".

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: