Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Δήλωση Γ. Παπακωνσταντίνου ΓΙΑ ΒΕΡΕΛΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2009

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στην παραίτηση του Χρίστου Βερελή έκανε την ακόλουθη δήλωση :

"Κατά τη διάρκεια της σημερινής προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής ζήτησε και είδε τον Πρόεδρο του Κινήματος, τον οποίο ενημέρωσε για την απόφασή του να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, απόφαση που είχε διαβιβάσει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Η προσωπική αυτή απόφαση του Χρίστου Βερελή είναι απολύτως σεβαστή".

kraxtis-gr.blogspot.com

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ- ΝΑΧΕ Η ΝΔ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ

Δήλωση Μοσχανδρέου για Παραίτηση Βερελή

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2009

ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΥΜΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡ. ΒΕΡΕΛΗ - ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ ΝΑΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ .

(παραθέτω λοιπόν το άρθρο απο http://trixonidanews.blogspot.com/ "O ιδρυτής της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας & Πολιτευτής της Ν.Δ έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την γνωστοποίηση της παραίτησης του Χ. Βερελή από το βουλευτικό του αξίωμα:

«Το ήθος, η γενναιότητα, η ευπρέπεια και η ικανότητα του Χ. Βερελή δεν αμφισβητούνται πλέον από κανέναν . Αυτό οφείλουν τα πολιτικά πρόσωπα κυρίαρχα να έχουν ως όπλο την ευθιξία, την ευαισθησία και την αξιοπρέπεια και δυστυχώς στην χώρα μας υπάρχει τεράστιο έλλειμμα σε αυτές τις πολιτικές ικανότητες Ο Χ. Βερελής με τη σημερινή του υπερήφανη συμπεριφορά γίνεται υπόδειγμα για τους σημερινούς πολιτικούς αλλά και τους επόμενους μιας και ολόκληρη η μεταπολιτευτική ζωή της χώρας δεν έχει να επιδείξει Χ. Βερελή . Ως Αιτωλοακαρνάνας αισθάνομαι περήφανος γιατί η Αιτωλοακαρνανία έχει πολιτικό και άνθρωπο το Χ. Βερελή!»)

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗ ΝΔ ΜΗΝ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΤΟΥΝ ΑΝ Η ΚΑΘΕΤΗ ΠΤΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ!!!!!!


kraxtis-gr.blogspot.com

ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2009 ( goreport.blogspot.com)
Πολύ σωστή η κίνηση του Χρ. Βερελή να παραιτηθεί από βουλευτής, μόλις έσκασε η υπόθεση ΜΑΝ. Είναι προς τιμήν του για την ευθιξία που δείχνει. Ο ίδιος δηλώνει ότι πρόκειται για «εικαζόμενο σκάνδαλο» και πως «οι αποφάσεις πάρθηκαν (σ.σ την περίοδο που ήταν υπουργός) από διακομματική επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Με τη συμμετοχή Γενικών Γραμματέων τεσσάρων υπουργείων. Με τη συμμετοχή μελών του ελεγκτικού συνεδρίου». Ολη η δήλωσή του εδώ.
Σημειώνεται ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Ιωάννης Σακελάκος έχει διατάξει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ΜΑΝ. Ζητούμενο είναι να διερευνηθεί εάν προκύπτει διάπραξη αξιοποίνων πράξεων σχετικά με συμβάσεις που είχε υπογράψει ο ΗΛΠΑΠ με τη συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία από το 2000 έως το 2002 για την προμήθεια οχημάτων και άλλων υλικών.
Η πράξη του κ. Βερελή στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες ότι δεν είναι όλοι ίδιοι και επιπλέον, τους προκαλεί να συγκρίνουν πως λειτουργούν στελέχη του Κινήματος, όταν πέφτουν σκιές, και πώς της ΝΔ. Και το κυριότερο όλων δείχνει ότι όσα υπόσχεται ο κ. Παπανδρέου για διαφάνεια και ηθική στην πολιτική δεν είναι αόριστα, ψεύτικα, απατηλά... Από την άλλη πλευρά έρχεται στην επιφάνεια η κακή περίοδος διακυβέρνησης Σημίτη, την οποία το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε στις εκλογικές αναμετρήσεις και δεν προσφέρεται ως επιχείρημα στην γαλάζια κυβέρνηση να... αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση, γιατί αυτό κάνει μιλώντας για «κυβερνήσεις του χθες». Για το «σήμερα» καταπίνει την γλώσσα της.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε δήλωσή του κάνει λόγο για «προσωπική απόφαση του κ. Βερελή».
Αυτό «αποκαλύπτει» ότι τα ίδια τα στελέχη γνωρίζουν εκ των προτέρων πλέον πώς θα κινηθούν αν προκύψει το παραμικρό που μπορεί να πλήξει τους ίδιους και κυρίως την παράταξή τους, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ανεβάσει τον πήχη σε θέματα διαφθοράς σε μεγάλο ύψος.

Και ακόμη, θα είναι πολύ κουφό και ύποπτο να δούμε μείωση ψαλίδας στις δημοσκοπήσεις για ευρωεκλογές, όταν προναγγέλλονται νέοι φόροι μετά τη διενέργειά τους. Περνούν τους Ελληνες για ηλίθιους; Αν είναι, θα το αποδείξουν στην κάλπη. Και τότε, καλά θα κάνουν να τους κοροϊδεύουν.
kraxtis-gr.blogspot.com

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΕΡΕΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2009
Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης γεννήθηκε το 1953 στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας.

Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Καλογεράκη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Διονύση, φοιτητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και την Ειρήνη, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κατάγεται από αγροτική, πολύτεκνη οικογένεια [έξι (6)αδέλφια]. Από νωρίς ενεργοποιήθηκε στους αγώνες των αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας, όπου πρωτοστάτησε στην ίδρυση των Αγροτικών Συλλόγων, στην ανάπτυξη του Συνεταιριστικού Κινήματος, με ενεργό συμμετοχή για το καπνικό ζήτημα της Αιτωλ/νίας.
Μαχητικό στέλεχος στο νεολαιίστικο και στο φοιτητικό κίνημα, με πλούσια δράση και στους αντιδικτατορικούς αγώνες. Είχε ενεργό δράση στο Πολιτιστικό Κίνημα των Απόδημων Αιτωλ/νων, με την έκδοση σχετικών εντύπων και εφημερίδων και υπήρξε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου και μέλος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας.............http://www.makrypidis.gr.

Πατήστε εδώ και στην εικόνα για να δείτε ένα ενημερωτικό Βίντεο με την πορεία του Ανδρέα Μακρυπίδη!!!!!!!!!!.

kraxtis-gr.blogspot.com

ΤΕΛΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ








ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2009


Οι παίκτες ψήφισαν ανοιχτά υπέρ της παραμονής του Ερνέστο Βαλβέρδε, οι φίλαθλοί το ίδιο, αλλά ο Σωκράτης Κόκκαλης φαίνεται να είχε διαφορετική άποψη και το Συμβούλιο του Ολυμπιακού πρίν απο λίγο αποφάσισε να μήν σνυεχείσιε με τον Βαλβέρδε

Φαβορί για τη θέση του ο Τιμούρ Κετσπάγια

kraxtis-gr.blogspot.com

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΕ ΒΕΡΕΛΗ...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2009


Ισόβια στον φονιά του οδηγού του ΟΑΣΘ

Παρασκευή, 8 Μάϊος 2009 (ΛΕΥΤΕΡΙΑ)

Ισόβια συν 24 χρόνια κάθειρξης αποφάσισε σήμερα το κακουργιοδικείο Κατερίνης για τον 34χρονο Δημήτρη Αλμπάνη που καταδικάστηκε για την εν ψυχρώ ανθρωποκτονία από πρόθεση του άτυχου οδηγού του ΟΑΣΘ ΠαναγιώτηΠυξόπουλου στη ΣίνδοΘεσσαλονίκης πριν ένα χρόνο.
Ο δράστης κατηγορείτο για ένα σωρό αδικήματα όπως : ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρπαγή κατά συρροή, ληστεία κλπ.
Σε δηλώσεις τους μετά τη δίκη οι συγγενείς κατηγόρησαν τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη
Παυλόπουλο που παραμονή της δίκης του δράστη επανέφερε στο αστυνομικό σώμα τους αστυνομικούς που δεν είχαν καταφέρει να αποτρέψουν εκείνη την μοιραία ημέρα τον Αλμπάνη από το να σκοτώσει εν ψυχρώ το τραγικό θύμα Παναγιώτη Πυξόπυλο.
Δηλώσεις έκανε και ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη, ο οποίος είπε ότι η δικαιοσύνη έπραξε το καθήκον της και πως η
επιβληθείσα ποινή ήταν δίκαιη, μια ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις τους.
kraxtis-gr.blogspot.com

Γ. Παπανδρέου: Aλλάξτε εσείς τον κόσμο - ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ


«Μην αφήσετε σε κάποιον άλλο να αλλάξει τον κόσμο. Αλλάξτε τον εσείς. Αυτό είναι το μήνυμά μας. Αυτό είναι το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ». Ετσι αποχαιρέτησε χθες τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Έφτασαν τα ΜΑΝ από Γερμανία και ξεφορτώνουν έξω από τη Βουλή !!!

Παρασκευή, 8 Μάϊος 2009

Πρώτος κατέβηκε ο Βερελής ο οποίος παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα!!!
Ο Χρήστος Βερελής δήλωσε ότι «Παραιτούμαι γιατί δε θέλω να είμαι μέρος στη νοσηρότητα της πολιτικής σκηνής»
Οφείλουμε να συγχαρούμε το Χρήστο Βερελή για την στάση του και με την παραίτησή του φαίνεται να είναι ο μόνος που δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη και να κουκουλώσει «το σκάνδαλο ΜΑΝ»
Οι άλλοι τι περιμένουν, πότε θα «κατεβούν»;
Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Νέο κουκούλωμα α λα Βατοπέδιο

«E» 8/5

Οι βουλευτές της ΝΔ απείχαν και πάλι από τη συζήτηση για Προανακριτική στην δεύτερη υπόθεση Παυλίδη. Ευτελισμό του θεσμού καταγγέλουν ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ



Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΓΚΑΛΕΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


«E» 8/5

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΕΘΝΟΣ
Εγκαλεί Καραμανλή ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!
kraxtis-gr.blogspot.com!

Ο Γ.Παπανδρέου ζητεί συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για την οικονομία. «Ας εξηγήσει ο πρωθυπουργός γιατί η Ελλάδα κυβερνάται χωρίς προϋπολογισμό»

ΒΙΝΤΕΟ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΕΡΕΛΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρ.Βερελής παραιτήθηκε αιφνιδίως από την βουλευτική του ιδιότητα την Παρασκευή, την ώρα που είναι σε εξέλιξη η έρευνα για την Siemens και μόλις ανέκυψε στην επικαιρότητα η υπόθεση της ΜΑΝ (ΕΘΝΟΣ)

kraxtis-gr.blogspot.com


Την Δευτέρα καταθέτει ο Γ. Μανώλης Τους καίει για τον "Γερμανό"...


Την Δευτέρα καταθέτει ο Γ. Μανώλης στον ειδικό ανακριτή για τη σκανδαλώδη εξαγορά αλλά η ΝΔ τον ...απειλεί να μη μιλήσει για να μην κοπεί από τα ψηφοδέλτια!
.

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
.
Την Δευτέρα πρόκειται να καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης στον ειδικό ανακριτή Απ.Ζαβιτσάνο που κάνει τη έρευνα σχετικά με το σκάνδαλο της εξαγοράς της εταιρείας "Γερμανός " από την Cosmote.
Είναι μια κατάθεση με ενδιαφέρον αφού ο βουλευτής είχε καταγγείλει την συμφωνία ως επιζήμια για το δημόσιο και είχε αποκαλύψει στη Βουλή τις μυστικές συναντήσεις στο εξωτερικό που κατέληξαν στη σκανδαλώδη αυτή εξαγορά. Και σκοπεύει κατα τις πληροφορίες να επαναλάβει τα ίδια.
Η κατάθεση αυτή έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς μεσολάβησαν δημοσιεύματα που περιέχουν απειλητικές "διαρροές" από τη ΝΔ για τον βουλευτή σύμφωνα τις οποίες "με αν δημιουργήσει πρόβλημα, ουσιαστικά θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, ειδικά με την εκ νέου συμμετοχή του στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο". (Δείτε σχετικό δημοσίευμα του "Βήματος" εδώ).
Οι απειλές αυτές έχουν να κάνουν προφανώς με το ενδεχόμενο να πάει και το σκάνδαλο αυτό τη Βουλή αλλά αυτή τη φορά "μάρτυρας κατηγορίας" να είναι ένας βουλευτής της ΝΔ!
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2009

΄Οσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές και εφ΄ όσον η αναμέτρηση αυτή έχει πάρει, πλέον, τα χαρακτηριστικά μιας ουσιαστικής σύγκρουσης, από τα αποτελέσματα της οποίας θα κριθούν πολλά, το «σύστημα» βγάζει στο προσκήνιο όλα τα όπλα του και πρώτα απ΄ όλα, όλους τους λακέδες του, στον πολιτικό και στον δημοσιογραφικό χώρο.
Σκοπός : η ακύρωση μιας πορείας των πολιτικών, άρα και των κοινωνικών πραγμάτων, σε δρόμους ανεξέλεγκτους… Στόχος : ο κλονισμός και η ανατροπή της θετικής άποψης, που έχει επικρατήσει στο λαό, για το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου…

Οι λακέδες των αφεντικών στοιχισμένοι και πλήρως συντονισμένοι παρελαύνουν, στα έδρανα της Βουλής, στα press – room, στις διάφορες εκδηλώσεις και – κυρίως – στα τηλεοπτικά παραθύρια, με το …ψαλίδι στο χέρι !
Όταν η ζημιά εκτιμάται από τα σκάνδαλα, έχουμε το πλασάρισμα της «υπερβολικής και μονότονης σκανδαλολογίας», όταν ο κίνδυνος εμφανίζεται από τις προτάσεις για την Οικονομία, προβάλλουν τα ερωτήματα του τύπου «και που θα βρείτε τα λεφτά ;…» ή «…ξέρετε πόσα χρόνια ακούω για πάταξη της φοροδιαφυγής ;…». (Μάλλον, πολλά, για την Τρέμη, γιατί είναι και κάποιας ηλικίας…).
Το αδύναμο, προς το παρόν, «…υπάρχουν προβληματισμοί και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ…», τις επόμενες ημέρες θα παίξει δυνατότερα κι ο γνήσιος εκφραστής αυτών των «προβληματισμών» Πρετεντέρης, θα τα δώσει όλα…

Φυσικά και θα εντείνουν τη δραστηριοποίησή τους και τα παραδοσιακά χαρτιά της διαπλοκής, οι δημοσιογραφοδημοσιολόγοι, οι διασκεδαστές, οι χιουμορίστες κ.α. που μέσα από τη θεωρία του «…όλοι ίδιοι είναι…», δουλεύουν πάνω στον ίδιο σκοπό με τον ίδιο στόχο…

Όλα τα όργανα, λοιπόν, στην πίστα, όλοι οι λακέδες του συστήματος των νταβατζήδων του ελληνικού λαού, σε παρέλαση, διαγωνιζόμενοι σε αντιΠΑΣΟΚ δράση, μιας και σύμφωνα μ΄ αυτή πληρώνονται !...

Η αντιπαράθεση με το λακεδομάνι – τώρα μάλιστα με την εξέλιξη του 2% - θα πάρει τα χαρακτηριστικά ανοιχτής σύγκρουσης, γι αυτό και χρειάζεται ανασύνταξη, προσεκτικός σχεδιασμός και χρησιμοποίηση όλων των εφεδρειών, από την πλευρά του κινήματος. Αντικειμενικά, στο μήνα που απομένει, κρίνονται πολλά, μαζί και η συμπεριφορά και η προσφορά όλων, ιδιαίτερα κάποιων …προβληματισμένων…

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ - ΜΑΤ ΑΠΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ












ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2009

Τα λόγια χωρίς έργα παραμένουν λόγια. Η πάταξη της διαφθοράς και τη ρεμούλας στηνκυβέρνηση αποτελεί μόνο λόγος για αφελείς. Μάγκας ο Γιώργος δείχνει στην πράξη τί σημαίνει "ο καθαρός ουρανός αστραπές δέν φοβάται" και "όλα στη φόρα". Και ο Βερελής απέδιεξε ότι είναι συνεπής στα λόγια και στις πράξεις. Διδάσκει στον Παυλίδη και στους υπόλοιπους Βατοπεδινούς, ότι άν είσαι καθαρός παριατείσια, πάς στη δικαιοσύνη και το σίγουρο έιναι ότι έτσι κερδίζει η αξιοπιστία τνω πολιτικών, όχι με κρυφτούλια και στρουθοκαμηλισμούς. Η παρέα του Γ.Παπανδρεύο δείχνει ότι είναι αποφασισμενοι να δείξουν στο λαό ότι άλλαξαν πολλά πράγματα και ότι διδάχτηκαν απο τα λάθη τους και ότι δέν είναι στην πολιτική όλοι το ίδιο. - -Εσύ Κ. Καραμανλή κάτσε εγκλωβισμένος και μόνμιμη φροντίδα σου να είναι υ συγκάλησε 'όλων όσων εμπλέκονται σε σκάνδαλα.Ετσι ίσως αποδείξεις και στους πιό πιστούς εχθρούς σου ότι δέν έχεις τα κότσια - όπως λένε οι πολέμιοί σου- να συκγρουστείς. Οπως δέν είχες και με τους νταβατζήδες και τους αγκαλιασες όλους.
. kraxtis-gr.blogspot.com.

Ρεεεεε… που τα πήγατε τόσα λεφτά?

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2009

Ή εναλλακτικός τίτλος: Αξιοπιστία των κομμάτων...
Το κείμενο είναι του Μοναχικού Λύκου και το βίντεο δωράκι από εμένα, για να δούμε ποιος είναι ο αξιόπιστος και ποιος ρίχνει στάχτη στα μάτια του Ελληνικού λαού.

Μόνο να θυμίσω και κάτι άλλο: Ο Μητσοτάκης είχε παραλάβει το χρέος στο 70% του ΑΕΠ και το παρέδωσε στο 110%, παρά τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας! Για να ξέρουμε από πότε προσπαθεί αυτή η χώρα να σηκώσει κεφάλι. Και απ' ότι φαίνεται, όχι μόνο δε θα σηκώσει, αλλά έχει χωθεί ήδη πιο μέσα, μιας και η ιστορία επαναλαμβάνεται ΠΑΛΙ με τους ίδιους πρωταγωνιστές!
Και υπάρχει διαφορά στο να αυξάνεται το χρέος επειδή γίνονται δημόσιες επενδύσεις, με το να αυξάνεται το χρέος όταν γίνεται ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και φοροελαφρύνσεις στους έχοντες χωρίς καν δημόσιες επενδύσεις! Αυτό το έργο ξαναβλέπουμε!!!

To βίντεο:

Τα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το ποστ του Μοναχικού Λύκου:

»...πλήρες άρθρο »


Η ανακοίνωαση ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ του Χρ.Βερελή

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2009

Tα σκάνδαλα βαραίνουν τον τόπο. Η πολιτική σήμερα όχι μόνον δεν εμπνέει τους έλληνες αλλά η ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω απ΄αυτήν αποτελεί άλλοθι για τον κυνισμό που έχει παγιδεύσει τη χώρα.

Οι σχέσεις ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες του, κυριαρχούνται από το δόγμα: κανείς δεν πιστεύει κανέναν και σε τίποτα. Και απέξω βαλτώνει η καλύτερη Ελλάδα

Υπάρχει ένα εικαζόμενο σκάνδαλο. Το ζήτημα MAN.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί. Ακόμη δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχεί γνωστό. Και όμως άρχισε αμέσως από «στρατευμένους και πρόθυμους» κονδυλοφόρους η κατασκευή του σκηνικού για το κυνήγι της 7ης Ιουνίου.

Ξέρουν όλοι, όσοι γνωρίζουν το θέμα ότι δεν είχα την παραμικρή ανάμειξη. Ότι οι αποφάσεις πάρθηκαν από διακομματική επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Με τη συμμετοχή Γενικών Γραμματέων τεσσάρων υπουργείων. Με τη συμμετοχή μελών του ελεγκτικού συνεδρίου. Δεν είχα και δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω για όλους αυτούς τους ανθρώπους και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο θέμα με κανένα από αυτούς. Δεν συμμετείχα όμως ποτέ με την πεποίθηση ότι ένας υπουργός δεν μπορεί να μετέχει σε μια επιτροπή προμηθειών.

Ελπίζω γρήγορα να υπάρξει απάντηση σε όλα από την πρόοδο της έρευνας στη Γερμανία και η ελληνική δικαιοσύνη να σπεύσει ανεξάρτητη και ανυπάκοη σε εντολές και σχεδιασμούς πολιτικής ιδιοτέλειας. Άλλωστε έχω την πεποίθηση ότι σε πολύ λίγο διάστημα όλα αυτά θα φαίνονται μικρά και άθλια. Δεν με βαραίνει τίποτα, δεν με φοβίζει τίποτα.

Στο μεταξύ ας ασχοληθούμε όσοι δεν εμπνεόμαστε από τον επαγγελματισμό της πολιτικής με την άθλια κατάσταση της χώρας. Μιας χώρας με μεγάλες πληγές σε όλους τους τομείς. Μιας χώρας που το μόνο που εγγυάται σήμερα είναι ένα σκοτεινό μέλλον στους νέους ανθρώπους.

Η διαδρομή μου είναι γνωστή. Τις απόψεις μου δεν τις έκρυψα ποτέ. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση του πολιτικού να έχει γνώμη και να την λέει. Δεν υπήρξα «βολικός», ούτε κόλακας. Δεν δέχομαι ότι πάση θυσία πρέπει να είσαι μέσα στο «παιχνίδι»

Έτσι τις απόψεις μου για τη θεσμική οργάνωση διαφάνειας στα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα, τις έχω πει δημόσια. Για το πώς θα έπρεπε για παράδειγμα το «πόθεν έσχες» να απεικονίζει την εξέλιξη της περιουσίας των πολιτικών απ την εκλογή τους. Κάτι που κάνω από πολύ καιρό με δική μου πρωτοβουλία στο διαδίκτυο. Υπήρξε ενθουσιώδης αποδοχή αυτής της πρότασής μου προ έτους.

Ακόμη για παράδειγμα πως όλες οι δαπάνες των κομμάτων θα έπρεπε να δημοσιεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, και πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τα χρήματα των φορολογουμένων για να μετακινούν και να επηρεάζουν με διαφημίσεις τους ίδιους αυτούς φορολογούμενους.

Είμαι βέβαιος ότι πολλοί σκέπτονται και θέλουν να πάνε τα πράγματα στην ίδια κατεύθυνση μιας καλλίτερης σύγχρονης προοδευτικής και αποτελεσματικής Ελλάδας. Θα συναντηθούμε με όλους αυτούς.

Παραιτούμαι από τη Βουλή και την παραίτηση μου αυτή την υποβάλλω πρώτα στον λαό της Αιτωλοακαρνανίας που με εκλέγει και με εμπιστεύεται λέγοντας του ότι δεν φεύγω αλλά μένω για να αλλάξουμε μαζί αυτά που δεν μας αρέσουν. Το λέω με σεβασμό στη μεγάλη τιμή που μου έχουν κάνει.

Δεν ανήκω στη σχολή που λέει μην παραιτείσαι ποτέ.

Δεν φεύγω από αδυναμία, φεύγω από μεγάλη θέληση.

Παραιτούμαι από την αδυναμία να εναρμονιστούμε μέσα από την αίθουσα της Βουλής στην κρίσιμη αυτή φάση με τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας. Παραιτούμαι γιατί αρνούμαι να είμαι μέρος στη νοσηρότητα της πολιτικής σκηνής. Γιατί θέλω να πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γιατί έχω ευθιξία και δεν μπορώ να αποδέχομαι η πολιτική να γίνεται το πτυελοδοχείο της κοινωνίας.

Γιατί δεν θέλω να είμαι στην ίδια λογική με όσους θα πουν γιατί παραιτήθηκες αφού δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Για όσους δεν θα το καταλάβουν άλλη μια φορά πρέπει να πω ότι παραιτούμαι για να βοηθήσω να κινηθούν τα πράγματα!

Θα είμαι παρόν και ενεργός στις επάλξεις της πολιτικής για να επικρατήσουν άλλοι όροι. Και θα αγωνιστώ για να υπάρξουν αυτοί. Στέκομαι δίπλα στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έχει ιστορική προσφορά, με σεβασμό και ευθύνη σε όλους αυτούς που περνάνε τόσες δυσκολίες όλο αυτό το διάστημα.(ΑΠΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ)

kraxtis-gr.blogspot.com

ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡ ΒΕΡΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2009

Γενναία πολιτική πράξη απο τον Χρήστο Βερελή, τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Υπέβαλλε την παρίτησή του , γιατί δένθέλει να γίνει μέρος του νοσηρού κλίματος που επικρατεί και για ναμπορεί να υπρασπιστεί τον αυτό του, χωρίς την βουλευτική ασυλία, αφού διαφάινετια ότι τον εμπλέκουν με το νέο σκάνδαλο της ΜΑΝ.

Παυλίδη είσαι εδω; Για να παραδειγματιστείς λιγάκι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kraxtis-gr.blogspot.com

Που πήγαν τα λεφτά, οέο;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Μαϊ 2009 - (Γ.ΚΡΟΓΙΑΣ)


, Σ

ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2009

Οικογενειακή τραγωδία στο Κάλαμο Αττικής, 53χρονος σκότωσε την 47 σύζυγό του με μπαλτά και στη συνέχεια
αυτοκτόνησε.

kraxtis-gr.blogspot.com

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2009

Η βουλευτής της Β΄ Αθηνών με τη Ν.Δ., η οποία και μετέχειι στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης- Δημόσιας Τάξης- Δικαιοσύνης, στη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στη Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων , θα βρεθεί την Παρασεκυή στην Κατερίνη σε εκδήλωση της ΤΟ Ν.Δ Παραλίας Κατερίνης ,αφού πρώτα επισκεφτεί τα γραφεία της ΤΟ Κέντρου της ΝΔ.

kraxtis-gr.blogspot.com

Πετρούλα Κωστίδου: Η Ελληνίδα Πάρις Χίλτον!! ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2009

Πετρούλα!

Την Κυριακή ο Γιάννης Ραγκούσης στην Κατερίνη μιλάει σε πολιτική εκδήλωση


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2009


Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, θα επισκεφθεί το Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ και θα μιλήσει την Κυριακή 10 ΜΑΙΟΥ σε πολτική εκδήλωση στην Κατερίνη.

kraxtis-gr.blogspot.com

Σαν φορος τιμης στον Κ Ευγ. Σπαθαρη


Ενας ενας φευγουνε Που μας αφηνουνε? οταν καμια συνεχεια απο αυτους τους αξιολογους με ψυχη μεγαλους δεν εχουμε?

Ποιοι θα φωτιζουν τον δρομο μας ποια? Πως θα συνεχισει τουτος ο κοσμος χωρις ανθρωπους που ξερανε παλαιψανε και δωσανε κατι καλυτερο? Χθες διαβαζωντας την ειδηση οτι ο Κ Σπαθαρης ειναι εγκεφαλικα νεκρος στεναχωρεθηκα πολυ..

Εδω θελουμε το θαυμα! Μακαρι η τοσο δυσοιωνη κατασταση να γινει επιστροφη στη ζωη...

Αν και παντα τετοιοι ανθρωποι ειναι αθανατοι..

kαλημερα περα για περα απο ακρη σε ακρη

Διαβασα σημερα οτι ο Ευγενιος Σπαθαρης αυτος ο φανταστικος

ανθρωπος και καραγκιοζοπαικτης ειναι εγκεφαλικα νεκροςspatharis.jpg

(στοιχεια απο το παρακατω πηρα απο www.cyprusevents.net)

"Ο Ευγένιος Σπαθάρης, ο λαϊκός καλλιτέχνης με το δυναμικό πνεύμα, ο γνήσιος εμψυχωτής ενός λαϊκού ήρωα, ο ζωγράφος με την πλούσια χρωματική ζωντάνια, ο αληθινός εκφραστής της ελληνικής παράδοσης, μα, πάνω απ' όλα, η προσωποποίηση της ανθρωπιάς και της απλότητας, γεννήθηκε στην Κηφισιά το 1924. Στον πατέρα του, Σωτήρη Σπαθάρη, οφείλει πολλά η αρχική διάδοση του Θεάτρου Σκιών στην Ελλάδα. Ο Ευγένιος υπηρέτησε από πολύ νέος την τέχνη του πατέρα του, μέσα στην οποία κυριολεκτικά ανατράφηκε. Όταν οι άσχημες συνθήκες της γερμανικής κατοχής τον εμπόδισαν να ακολουθήσει τον τομέα της αρχιτεκτονικής που είχε αρχικά επιλέξει, αφοσιώθηκε με ιδιαίτερο ζήλο στο Θέατρο Σκιών, επιθυμώντας να αναδείξει το Καραγκιόζη σε σημαντικό παραδοσιακό θέαμα με ανεξάντλητη τέχνη και τεχνική. Με την επιμονή και το πηγαίο ταλέντο του Ευγένιου Σπαθάρη, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, ο Καραγκιόζης εμψυχώθηκε, εκσυγχρονίστηκε και εμφανίστηκε σε όλο τον κόσμο.

Ο Ευγένιος Σπαθάρης, εκτός από το ταλέντο της τέλειας ερμηνείας και τεχνικής στον τομέα της θεατρικής τέχνης που εκπροσωπεί, είναι και ένας γνήσιος εκφραστής των συγκινήσεων της λαϊκής μας ψυχής που προκαλούνται με τους υπέροχους πίνακές του. Ο Ευγένιος Σπαθάρης διατηρεί έντονα τα κύρια χαρακτηριστικά της λαϊκής ζωγραφικής που τα δένει μεταξύ τους με πρωτοφανή ρεαλισμό και μεγάλη χρωματική ζωντάνια.

Σαν λαϊκός ζωγράφος διατηρεί την σύνθεση σε ένα επίπεδο, την συχνή χρήση προφίλ των προσώπων, την καθαρή γραμμή των μορφών και την απλότητα του σχεδίου, αλλά εκείνο που τον διακρίνει, από άλλους ερμηνευτές του είδους, είναι οι απίθανες πραγματικά αρμονίες παράδοξων τόνων που οδηγούν στην εξαιρετική απόδοση του φυσικού χρώματος της περιγραφής των θεμάτων που επιλέγει. Τα θέματα του αντλούνται από, τις καθημερινές εικόνες της ελληνικής παλιάς αθηναϊκής ζωής, πολλά ιστορικά γεγονότα με επίκεντρο τους ήρωες της επανάστασης, ελληνικά λαϊκά πορτραίτα, δημοτικά τραγούδια, αλλά και διάφορες άλλες σκηνές εμπνευσμένες από τον κόσμο της μυθολογίας ή του παραμυθιού." Πηγη www.cyprusevents.net

eugenios.jpg

Μακαρι να ειναι ενα υπερβολικο δημοσιευμα...

Ποσοι και ποσοι δεν ακουσαμε την φωνη του να ερμηνευει τον Καραγκιοζη αυτον τον καθολα φτωχο αλλα τρομερα αντιστασιακο Ελληνα μεσα απο το θα Φαμε θα πιουμε και νηστικοι θα κοιμηθουμε? Μαζι με τον Χαιτζιαβατη κα τον Μπαρμπα Γιωργο αλλα και τον Διονυση με την μεγαλη μυτη γελασαμε απειρες φορες Συμβολο καθημερινης αντιστασης στην εξουσια ο καραγκιοζης με το παλατι του Πασα να βρισκεται απεναντι απο την παραγκα του...Μια παραγκα που συμβολιζει την καθημερινοτητα μας και την Ελλαδα...

Κι ο Καραγκιοζης μεσα απο το χιουμορ και τους ευστοχες γκαφες του να δινει λυσεις παντα μεσα απο την καταπληκτικη φωνη του Ε. Σπαθαρη σε ενα μοναδικο θεατρο σκιων με το οποιο εγω μεγαλωσα Και φανταζομαι και πολλοι απο εσας...

Ο Καρακιοζης ηταν παντα κομματι της ψυχης του Ελληνα με καποιο τροπο περιεργο αλλα και πραγματικο

Ο Καραγκιοζης με την καλη ενοια παντα...

Θυμαμαι δισκακια των 45 στροφων...σε ενα παλιο πικ απ φερμενο απο τον παππου μου απο την εξορια που ηταν στα διαρκεια του εμφυλιου χρονια μετα οταν γυρισε πισω... Ειχε αφησει οικογενεια παιδια γυναικα και ειχε χαθει για χρονια...Οταν γυρισε βρηκε τα παιδια του μεγαλα και την γυναικα του πεθαμενη (την γιαγια μου την Παναγιω που δεν προλαβα να την γνωρισω)

Οταν γυρισε πια εφερε και το πικ απ ..δεκαετια του 60 Πρωτοποριακο για κεινα τα χρονια της απλης καθημερινης εργατικης οικογενειας Μαζι ειχε φερει τον Καραγκιοζη πλοιαρχο και τον Καραγκιοζη και το καταραμενο φιδι..Απο τις πρωτες δισκογραφησεις του Σπαθαρη

Το πικ απ ηταν και ραδιοφωνο ενα μεγαλο επιπλο ηταν με τα κουμπακια τα στριφογυριστα , και για να αναψει και να παιξει ηθελε πρωτα ζεσταμα...Το βαζες στην μπριζα και περιμενες να ζεσταθουν οι λυχνιες για να αρχισει να παιζει..Το χουμε ακομα ...αλλα δεν παιζει πια..Εχω ακομα τα δισκακια Παιζουν ακομα στο στερεοφωνικο που εχει την δυνατοτητα να παιξει αυτους τους δισκους...

Ποσες φορες δεν ειχα ακουσει τον καραγκιοζη πλοιαρχο ..με την χαρακτητριστικη ατακα απο τον Μπαρμπα Γιωργο την ωρα που το πλοιο ξεκιναει

- Ωρε καραγκιοζη φευγουν τα σπιτια! ωρε μην το πας απ τις λακουβες τραμπαλιζομαι!

Για να απαντησει εντελως σοβαρα ο Καραγκιοζης -Δεν φευγουν τα σπιτια θειε μου! Εμεις φευγουμε!

Και κεινος ο καταραμενος οφις με τον Μ Αλεξανδρο να πρωταγωνιστει με τον Καραγκιοζη...

Στην πορεια ο Σπαθαρης εγινε γνωστοτερος Σημερα τα μικρα μου εχουν ακουσει αυτους τους πρωτους του δισκους Ομως δεν ειναι το ιδιο γι αυτα οπως τοτε με μενα που ημουν παιδι...Ωστοσο τους αρεσει ο Καραγκιοζης..Το θεατρο σκιων που αν και σκιων προσφερε και προσφερει αφθονο γελιο ..

Περαστικα στον Ευγενιο Σπαθαρη Εχει αφησει ιστορια και μνημες και πραγματικα σημερα τον νοιωθω σαν να ειναι ανθρωπος δικος μου... Που θελω να γινει καλα!Παρτε μια γευση απ οτι βρηκα στο You Tube...ας θυμηθουμε ...Ε ρε Γλεντιααααααααα!

Απο Al Tsantiri News 13 March 2007 Ο Λάκης Λαζόπουλος τιμά τον Ευγένιο Σπαθάρη για τα 65 χρόνια προσφοράς του σε όλους εμάς.Μιλαει ο ιδιος ο Κ Σπαθαρης για τον ηρωα του..

kraxtis-gr.blogspot.com

Η Χατζηβασιλείου, μας έκανε να δακρύσουμε

Παρασκευή, 8 Μάϊος 2009


Ανεξάντλητη πηγή έχει εξελιχθεί η Βίκυ Χατζηβασιλείου, που σάρωσε και χθες. Χρυσάφι στα πόδια της ρίχνουν οι γερμανοί, καθώς το
prime time, το έχει αλώσει! Χθες η δακρύβρεχτη ιστορία της έπιασε..
32,7%.



Λιμουζίνες στον Λευκό Πύργο...H xαρα του νεοπλουτου...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/5/2009

Λιμουζίνες στον Λευκό Πύργο

Η ενοικίαση λιμουζίνων είναι η νέα μόδα της Θεσσαλονίκης. Οι δρόμοι της θυμίζουν πολλές φορές την περίφημη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, καθώς τους διασχίζουν αυτοκίνητα, το μήκος των οποίων ξεπερνά τα 8,5 μέτρα. Τις εντυπωσιακές μετακινήσεις με τέτοιου είδους αυτοκίνητα επιλέγουν κυρίως μελλόνυμφοι, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες. Βέβαια, δεν λείπουν κι εκείνοι που θέλουν να κάνουν έκπληξη στο σύντροφό τους χαρίζοντάς του μία αξέχαστη βόλτα, αλλά και οι επιχειρήσεις που τις χρησιμοποιούν για διαφημιστικούς λόγους.
Λιμουζίνες στον Λευκό ΠύργοΛιμουζίνες στον Λευκό Πύργο
Οι λιμουζίνες θεωρούνται τα «διαμάντια» της αυτοκινητοβιομηχανίας και οι ανέσεις που παρέχουν στους επιβάτες είναι μοναδικές. Ο άνθρωπος που «κρύβεται» πίσω από τα τεράστια και άκρως εντυπωσιακά αυτοκίνητα είναι ο 42χρονος Γιώτης Χαραλάμπους από τη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γερμανία παρατήρησε την ευρεία χρήση των λιμουζίνων. Ετσι πριν από τρία χρόνια έφερε στην Ελλάδα την πρώτη. «Επρόκειτο για μία μαύρη Lincoln Towncar. Πέρυσι έφερα μία δεύτερη σε άσπρο χρώμα, καθώς και μία άσπρη Lincoln Crystal, η οποία είναι ακόμη μεγαλύτερη», είπε.

Το 90% των πελατών του κ. Χαραλάμπους είναι μελλόνυμφοι. «Θέλουν κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό για τη σημαντικότερη μέρα της ζωής τους. Συνήθως κάνει τη συμφωνία το ζευγάρι, ενώ σπάνια αναλαμβάνει την ευθύνη ο κουμπάρος», είπε. Πρόκειται για νεαρά ζευγάρια από διάφορα κοινωνικά στρώματα. «Πελάτες μας είναι άνθρωποι πλούσιοι αλλά και φτωχοί. Εχουμε πάρει νύφη από τις πιο αναπτυγμένες αλλά και από τις πιο υποανάπτυκτες περιοχές της Θεσσαλονίκης», συμπλήρωσε. Ο κ. Χαραλάμπους θυμάται, μάλιστα, περίπτωση που η νύφη ενοικίασε λιμουζίνα προκειμένου να μπει στο μάτι της πλούσιας πεθεράς της! Η ενοικίαση μιας λιμουζίνας για γάμο ξεκινά από 400 ευρώ και περιλαμβάνει τη μετάβαση του αυτοκινήτου για το στολισμό, την παραλαβή της νύφης, τη μετάβαση στην εκκλησία, τη φωτογράφηση και τη μεταφορά του ζευγαριού στη δεξίωση. «Η λιμουζίνα συμφέρει. Αν κάποιος θέλει να νοικιάσει ένα απλό πολυτελές αυτοκίνητο για το γάμο θα πρέπει να δώσει περίπου 350 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα καύσιμα. Εμείς, με 50 ευρώ παραπάνω, προσφέρουμε σοφέρ και απεριόριστη χρήση του μπαρ. Φυσικά, τα καύσιμα περιλαμβάνονται στην τιμή», λέει.
Εκτός από μελλόνυμφους οι λιμουζίνες έχουν μεταφέρει καλλιτέχνες, όπως τη Δέσποινα Βανδή και τον Γιώργο Τσαλίκη, αλλά και επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν να μεταβούν με στιλ είτε σε κάποια επιχειρηματική συνάντηση, είτε σε ένα παραθεριστικό θέρετρο.
pink prom dress by isto-ica.
Ο κ. Χαραλάμπους πέρασε από... σαράντα κύματα μέχρι να μπορέσει να ταξινομήσει την πρώτη λιμουζίνα και να πάρει στα χέρια του την απαραίτητη άδεια κυκλοφορίας. «Το ελληνικό κράτος δεν ήταν έτοιμο για την κυκλοφορία ενός τέτοιου αυτοκινήτου. Καταρχήν, έπρεπε να το αγοράσω από χώρα της Ε.Ε. κι όχι κατευθείαν από τις ΗΠΑ. Ετσι, το πήρα από τη Γερμανία». Απαιτήθηκαν πέντε μήνες επίμονων προσπαθειών μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες. Επρεπε να βρεθεί κατάλληλο ΚΤΕΟ, το οποίο θα διέθετε την απαραίτητη μεγάλη ράμπα, ώστε να περάσει από τεχνικό έλεγχο η πρώτη λιμουζίνα, μήκους 7,35 μέτρων.

Ο αρχιτραγουδιστής της Πονηρεμβέργης

Δημοσιεύθηκε από sarant στο 8 Μαΐου, 2009

t-nurnΓελοιογραφία του Μποστ από το πρώτο βιβλίο του, τα Σκίτσα του Μποστ (1959). Ένδειξη ημερομηνίας δεν υπάρχει στο βιβλίο, αλλά από τα γεγονότα που περιγράφονται συμπεραίνουμε ότι το σκίτσο είναι του Αυγούστου 1959.

Πού δημοσιεύτηκε το σκίτσο; Βρίσκω ότι ο Μποστ το 1959 δούλευε στην Καθημερινή, αλλά από μια πρόχειρη ματιά που έριξα στο ηλεκτρονικό αρχείο της (υπάρχει στο Διαδίκτυο, σε κάκιστη ανάλυση, αλλά αρκετή για να δεις αν η σελίδα έχει ή όχι σκίτσο) δεν βρήκα σκίτσα του Μποστ. Ίσως στις Εικόνες ή στον Ταχυδρόμο, ποιος ξέρει. Ή μάλλον, όποιος ξέρει να το πει, διότι ο οικοδεσπότης όταν έγιναν αυτά ήταν αγέννητος (όχι για πολύ όμως).

Το βέβαιο είναι πως τον Αύγουστο του 1959 είχε επισκεφτεί την Αθήνα ο Δρ Έρχαρτ, ο πανίσχυρος αντικαγκελάριος και υπουργός οικονομικών της Δυτικής Γερμανίας, για συνομιλίες επί οικονομικών θεμάτων. Φαίνεται πως η επίσκεψη δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αν κρίνω από τις εφημερίδες της εποχής. Ο Έρχαρτ ζήτησε ελεύθερη οικονομία από την Ελλάδα και είπε πως οι παρατηρήσεις του δεν μπορούν να θεωρηθούν δυσάρεστες, αφού γίνονται μεταξύ φίλων.

Ο Μποστ, φυσικά, δεν αφήνει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Πρέπει εδώ να πούμε ότι ο Έρχαρτ αποτελεί αγαπημένο θέμα του Μποστ. Σε παλιότερο άρθρο τον είχαμε δει να γελοιογραφείται σαν Οθωμανός πασάς που αποκρούει την έφοδο του Παναγιωτάκη Κανελλόπουλου στο θησαυροφυλάκιο της Βόννης· εδώ ο Έρχαρτ είναι σύγχρονος: έρχεται με το αεροπλάνο, παρουσιάζεται με κουστούμι και πούρο να μιλάει σπασμένα ελληνικά, ενώ οι λεζάντες κάνουν λογοπαίγνια για τις γερμανικές όπερες. Όμως, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον δεν το έχει ο Έρχαρτ (ο οποίος, θυμίζω, λεγόταν Έρχαρντ), αλλά ο συνομιλητής του, που είναι πρώιμη μορφή του Πειναλέοντα –όχι ακόμα Πειναλέων όμως, περισσότερο προς Καραγκιόζη φέρνει με το μακρύ χέρι.

image001

Κλικ για μεγέθυνση

Σωστός καταιγισμός από μουσικά και γερμανικά λογοπαίγνια στο σκίτσο: Ο αρχιτραγουδιστής της Πονηρεμβέργης είναι βέβαια λογοπαίγνιο με τη βαγκνερική όπερα «Οι αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης», όπως βαγκνερική είναι και η «Τετραλογία των Νιμπελούγκεν» (και μη μου πει κανείς σχολαστικός πως το γνωστό είναι Νίμπελουγκ, το ξέρουμε) την οποία ο Μποστ μετατρέπει σε «Τετραλογία των Τσιμπολογούνγκεν». Η απρόθυμος χείρα του Έρχαρτ παραπέμπει βέβαια στην Εύθυμη χήρα, όπως και το απλωμένο χέρι του πρωτοΠειναλέοντα, που ο Μποστ το ονομάζει «έφθυμο χείρα του Ζητάους». Βέβαια, η οπερέτα «Εύθυμη χήρα» είναι του Λέχαρ, ενώ ο Ζητάους παραπέμπει στον Στράους, αλλά δεν θα κολλήσουμε εκεί –άλλωστε, είναι μάλλον βέβαιο ότι ο Μποστ δεν έχει κάνει λάθος.

Να προσέξουμε πίσω από τον πρωτοΠειναλέοντα ότι βαράνε τα κανόνα του Φουκαρόνε: υπαινιγμός για την ταινία Τα κανόνια του Ναβαρόνε, που γυρίστηκε στη Ρόδο. Η ταινία προβλήθηκε το 1961 και τις μέρες εκείνες μόλις είχε οριστικοποιηθεί και ανακοινωθεί ότι θα γυριζόταν στην Ελλάδα. Βέβαια, του Ναβαρόνε τα κανόνια ήταν πολεμικά, ενώ τούτα δω βαρούσαν για χρεοκοπία.

Ακόμα πιο χαρακτηριστικό μποστικό μοτίβο είναι η εφημερίδα που κρατάει ο πρωτοΠειναλέων, με τον άφθαστο τίτλο «Η εσωτερική κατανάλωσις» και το τυποποιημένο πρωτοσέλιδό της «Η δραγμή είνε εκ τον ισχηροτέρον της Εβρώπης» (Σε αρκετές γελοιογραφίες επαναλαμβάνεται αυτό το πρωτοσέλιδο –άλλοτε θα δείτε «Το εισόδημά μας είναι ανώτερον της Νορβηγίας και άλλων χωρών»· όλα αυτά ήταν αληθινοί ισχυρισμοί της κυβερνητικής προπαγάνδας).

Το σκίτσο είναι απλό, χωρίς πολύ φόρτωμα, αλλά σε αντιστάθμισμα είναι φορτωμένος ο λόγος· εκτός από το διάλογο, υπάρχει και έμμετρο σχόλιο σε συννεφάκι στα πόδια των δυο προσώπων –πρόκειται για παρωδία γνωστού τετράστιχου που πειράζει τον άστοχο κυνηγό (που δεν το έχω ταυτοποιήσει, αλλά το ξέρει όλος ο κόσμος), μόνο που αντί για «Μπαμ» ακούγεται «Φαμ!» κι αντί για λαγό έχουμε δόκτορα που ξεφεύγει, τον Δρα Έρχαρτ.

Ο πρωτοΠειναλέων ζητάει άρτο από τον δόκτορα Ερχάρτο, ζητάει τα ψιλάιν, και, σε μια διαχρονική ατάκα, ζητάει να μην τα δώσει στην ολιγαρχία (είπε κανείς τίποτα για Ζίμενς) διότι αυτοί είναι αντιπρόσωποι της Λουφτ-Χάφτα. Ο Έρχαρτ απαντάει σε θαυμάσια σπασμένα ελληνικά, με το καταπληκτικό «ουκ επ’ Ερχάρτω ζήσεται άνθρωπος» που φυσικά παρωδεί το ευαγγελικό ρητό (ερχ-άρτος). Η αναφορά πιο πάνω για τα «πολλά έξοντος Πλας ντε λα Κονκόρντ» αναφέρεται στα έργα της πλατείας Ομονοίας στα οποία είχε φυσικά γίνει υπέρβαση του προϋπολογισμού. Η αναφορά στις γαλλικές συνήθειες δεν ξέρω αν παραπέμπει σε κάποια κόντρα Γαλλίας-Γερμανίας για τις μπίζνες στην Ελλάδα –όσο για το Λορντ φυσικά δεν εννοεί τους Λόρδους αλλά τη λόρδα.

Το μαιανδρικό κείμενο έχει ως εξής:

Βάλτε προφέσορ κάτι τι και μη σας τρώει η σκέψι
Για δάνειο τα θέλουμε κι όχι κλέψει-κλέψει
Η κατάστασης είνε φρικόδυς κε δε σηκόνη αστεία
πλήθηναν τα ποντίκεια των ταμείων κε χόνονται στα ζαχαροπλαστεία
Με την βεβεότητα όθεν ότι δεν θα ακουστή κανένα νάιν
Διατελό μεθ’ υπολήψεος Μέντης Μποσταντζόγλου αρχιδούξ της Αμασίας κε βαρώνος του Ψωροκοστάιν!

Το «αρχιδούξ της Αμασίας» το χρησιμοποιεί ο Μποστ κι άλλες φορές σε σκίτσα, σαν τίτλο του Πειναλέοντα. Η Αμάσεια (σήμερα Amasya) είναι στον Πόντο. Δούκες δεν ξέρω να είχε ποτέ στην ιστορία της, είχε όμως επίσκοπους. Θυμάμαι τον Αστέριο Αμασείας, που άφησε κάποια εκκλησιαστικά έργα, αλλά πιο γνωστός τα τελευταία χρόνια επίσκοπός της ήταν ο επιεικώς αμφιλεγόμενος Γερμανός Καραβαγγέλης. Βέβαια, ο Μποστ αδιαφορεί γι’ αυτά, εκείνος διάλεξε την Αμάσεια για το λογοπαίγνιο με την α-μασία, την έλλειψη μάσας.

Όσο για τα ποντίκια των ταμείων που χώνονται στα ζαχαροπλαστεία, ο Μποστ παντρεύει δυο υποθέσεις, αφενός τις καταχρήσεις δημοσίου χρήματος και αφετέρου μια υπόθεση που είχε κάνει πολύ κρότο, όταν τον Ιούλιο του 1959 είχαν βρεθεί ψόφια ποντίκια στην κουζίνα κεντρικού ζαχαροπλαστείου. Στην υπόθεση αυτή έχει αφιερώσει ένα από τα καλύτερα σκίτσα του, που δεν το έχω βάλει από εδώ διότι το έχει ήδη παρουσιάσει ο αγαπητός Κουκουζέλης. Όμως τώρα που έκανα την ασίστ, υπολογίζω σε μερικές μέρες να παρουσιάσω ξανά το ποντικοσκίτσο του Μποστ από τούτο εδώ το ιστολόγιο.

kraxtis-gr.blogspot.com

Εκστρατεία κατά της πλαστικής σακούλας


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία/Β.Χ.

Στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας, με τίτλο «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου», που ανέλαβε η υπερδραστήρια Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας, μέλη της θα μοιράσουν αύριο το πρωί στη λαϊκή αγορά Κατερίνης 6.000 ανακυκλώσιμες πλαστικές σακούλες, δωρεά της εταιρείας «ΠΑΝ-ΧΑΡΤ».
Οι εθελοντές και εθελόντριες της Ομάδας που θα πάρουν μέρος στην αυριανή εξόρμηση, φαίνονται αποφασισμένοι όχι μόνο να ενημερώσουν έμπορους και επισκέπτες της λαϊκής για τα ευεργετήματα (σε περιβάλλον και ανθρώπους) της νέας φωτο-βιοαποικοδομήσιμης σακούλας, αλλά και να τους πείσουν να τη χρησιμοποιούν.

Οι βλαβερές συνέπειες …

Τα επιχειρήματά τους κατά της χρήσης της πλαστικής σακούλας στηρίζονται σε διαπιστώσεις ειδικών και είναι άκρως αποκαλυπτικά:

Για παράδειγμα, ένα μαρούλι ή ένα μπιφτέκι που έχει ταφεί μέσα σε πλαστική σακούλα για να διαλυθεί χρειάζεται 30 έως 70 χρόνια, ενώ αν ήταν σκέτο, χωρίς το πλαστικό, μαζί με άλλα οργανικά στοιχεία, δεν θα έπαιρνε περισσότερο από μερικές εβδομάδες.

Στη θάλασσα, η διάσπαση μιας πλαστικής σακούλας διαρκεί περισσότερο από ό, τι σε μία χωματερή και όταν οι πλαστικές σακούλες επικάθονται στον πυθμένα και καλύπτουν τη βλάστηση, νεκρώνουν ολόκληρες περιοχές.

Στη στεριά πάλι, όταν οι πλαστικές σακούλες ταφούν εξουδετερώνουν μεγάλο μέρος της γης και το καθιστούν ακατάλληλο για καλλιέργεια.

Επιπλέον για την κατασκευή τους απαιτούνται σημαντικές ποσότητες ενέργειας και νερού, ενώ από την καύση τους απελευθερώνονται στο περιβάλλον τοξικές ουσίες που εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα και βλάπτουν την ανθρώπινη υγεία.

Στην Ελλάδα παράγονται ετησίως περίπου ένα δισεκατομμύριο πλαστικές σακούλες. Μια πλαστική σακούλα παράγεται σε ένα δευτερόλεπτο, χρησιμοποιείται για είκοσι λεπτά και ρυπαίνει για περισσότερο από τετρακόσια χρόνια.

… και οι τρόποι αποφυγής τους

Σήμερα υπάρχει λύση στο πρόβλημα της περιβαλλοντικής ρύπανσης από τις πλαστικές σακούλες. Είναι η χρήση διασπώμενων πλαστικών σακουλών κάθε είδους.

Μια κατηγορία αυτών διασπώνται παρουσία φωτός και ονομάζονται φωτοδιασπώμενες.

Μια δεύτερη κατηγορία είναι εκείνες που παράγονται από καλαμπόκι (ως πρώτη ύλη) και ονομάζονται υδροβιοδιασπώμενες.

Μια τρίτη κατηγορία είναι οι φωτο-βιοδιασπώμενες, οι οποίες παράγονται από πολυαιθυλένιο στο οποίο έχει προστεθεί ένας «διασπαστής» που διασπά την πλαστική σακούλα με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται θρεπτικό υλικό, για τους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στην φύση, δηλαδή γίνεται λίπασμα.

Η τιμή της κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με εκείνα της συμβατικής, οι μηχανές είναι ίδιες με αυτές της παραγωγής της συμβατικής πλαστικής σακούλας και το εργατικό προσωπικό δεν χρειάζεται καμία επιπλέον εκπαίδευση.
kraxtis-gr.blogspot.com


Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Πιερίας Γ. Αμοιρίδη προς τον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2009

Κύριε Υπουργέ,
Όπως είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες πολίτες και προφανώς και σε εσάς, διόδια υποχρεούμαστε να καταβάλουμε για τη διέλευση των εθνικών οδών. Πλην όμως, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία της Ε.Ε, ο δρόμος Ν.Πόροι-Λεπτοκαρυά δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί «εθνική οδός», ακριβώς γιατί δεν υπάρχουν τα χαρακτηριστικά εκείνα τα προβλεπόμενα για τις εθνικές οδούς της ευρωπαϊκής ένωσης.
Πριν ενάμιση χρόνο περίπου με σύμβαση παραχώρησης η οποία κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή, η οδός από Μαλιακό έως Κλειδί παραχωρήθηκε σε επιχειρηματικό όμιλο για εκμετάλλευση με βασικό όρο την ανασχεδίαση, ανακατασκευή, και συντήρηση της, ώστε να πληροί προφανώς τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, σύμφωνα και με την οδηγία της Ε.Ε. Πρόσφατα δε η παραχωρησιούχος εταιρία καταχρηστικά, ετσιθελικά και ίσως ανεπίτρεπτα , αύξησε το ποσό των διοδίων της Λεπτοκαρυάς από 2 σε 4,60 ευρώ όταν μάλιστα έχουν αρχίσει έργα, τα οποία καθιστούν ακόμα περισσότερο επικίνδυνη τη διέλευση και την κυκλοφορία της οδού, η οποία πλέον σε πολλά σημεία είναι και εργοτάξιο.
Προχωρά σε κατασκευή νέων διοδίων (πλαϊνά σε Λεπτοκαρυά, μετωπικά στο Αιγίνιο) χωρίς να ολοκληρωθούν έργα νέου αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα και χωρίς να έχουν κατασκευασθεί δρόμοι.
Μετά όλα τα ανωτέρω
Ερωτάται ο Κος Υπουργός
1.Υποχρεούμαστε να καταβάλουμε διόδια εθνικής οδού, για τη διέλευση ενός δρόμου που δεν έχει τα χαρακτηριστικά της εθνικής οδού, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία της Ε.Ε;
2.Θα επιτρέψει η κυβέρνηση την κατασκευή και λειτουργία νέων διοδίων (μετωπικών ή πλευρικών) κατά μήκος του νομού Πιερίας πριν κατασκευασθούν οι παραπάνω δρόμοι;

kraxtis-gr.blogspot.com