Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Ο λογοκριτής πέθανε το 1974.


ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009


Αισθάνομαι βαρύτατα προσβεβλημένη από την μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του Ηλία Τσολακίδη και του τοπικού τύπου για τους παρακάτω λόγους:

1) Η κριτική δεν ήταν «δήθεν», είναι βαριά και απορώ πως δεν το αντιλαμβάνεται άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά 20 χρόνια.

2) Το θέμα δεν είναι «ήσσονος σημασίας»; Δεν μπορεί να είναι «ήσσονος σημασίας» ένα θέμα διαχείρισης δημόσιου χρήματος. Το ένα τρίτο του λογαριασμού που πληρώνω στη ΔΕΗ είναι για το Δήμο. Έχω δικαίωμα και υποχρέωση να διαμαρτύρομαι όταν αυτά τα χρήματα, που σίγουρα δεν μου περισσεύουν, σπαταλώνται από τις λάθος επιλογές των υπευθύνων. Το ποσό δεν είναι ασήμαντο για τα δικά μου οικονομικά δεδομένα. Αν για τον κ. αντιδήμαρχο είναι ασήμαντο, του ζητώ να το επιστρέψει στα ταμεία του Δήμου.

3) Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι αντιδημοκρατικό να μηνύει δημοτικός άρχων πολίτη γιατί του άσκησε κριτική. Μήπως να αλλάξει το όνομα ο συνδυασμός του κ.Χιονίδη και από «Πολιτες σε δράση» να μετονομασθεί σε «Πολίτες σε καταστολή»;

4) Η ελευθεροτυπία είναι κεκτημένο δικαίωμά μας αποκτηθέν με αγώνες και αίμα.
Ο λογοκριτής πέθανε το 1974.

Σταματία Μπέση

Από τον ιστότοπο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, ενότητα „Αφορά και εμένα“

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τα πρόσωπα-«κλειδιά» Την τράπουλα του ανασχηματισμού «ανακατεύει» ο πρωθυπουργός

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

ΑΠΕ
Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου



Ώρα αποφάσεων για τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή με την εισήγηση για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη να κερδίζει συνεχώς έδαφος.

http://www.in.gr/news/Reviews/Review598581/assets/ok.gif Οι εισήγησεις για πρόωρες εκλογές

Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί και η περίπτωση αλλαγών στην κυβέρνηση, με αιχμή τα υπουργεία ποιυ διαχειρίστηκαν -αμέσως ή εμμέσως- τις πυρκαγιές.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, τα πρόσωπα-«κλειδιά» που καθιστούν αναγκαίο τον ανασχηματισμό είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Ακόμα και στελέχη εντός της ΝΔ έχουν εκφράσει ανοικτά τη δυσαρέσκειά τους για τον επικοινωνιακό χειρισμό των πρόσφατων πυρκαγιών, επισημαίνοντας ότι ο κ. Αντώναρος δεν είναι ο καταλληλότερος για τη συγκεκριμένη θέση.

http://www.in.gr/news/Reviews/Review598581/assets/ok.gif Δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της ΝΔ

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ίδια εφημερίδα, μόλις διέρρευσαν οι πρώτες φήμες για αλλαγές, άρχισαν και οι πιέσεις για... μη αλλαγές:

Ο υπουργός Εσωτερικών φέρεται να ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παραμείνει στο ΥΠΕΣ, ενώ ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς δεν μοιάζει να επιθυμεί την αυτονόμηση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μετακίνηση στο υπουργείο Εσωτερικών μοιάζει να επιθυμεί ο υπουργός Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκης, ενώ ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου δεν επιθυμεί την αλλαγή των υφυπουργών του, δεδομένου ότι η μάχη για τα δημόσια έσοδα και τον περιορισμό του ελλείμματος είναι κρίσιμη.

Μετακίνηση σε άλλο υπουργείο φέρεται να επιθυμεί και ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς.

Σε κάθε περίπτωση, δύσκολα μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στα υπουργεία Ανάπτυξης (Κ.Χατζηδάκης), Εξωτερικών (Ντ.Μπακογιάννη), Οικονομίαςε (Γ.Παπαθανασίου), Παιδείας (Αρης Σπηλιωτόπουλος) και Υγείας (Δ.Αβραμόπουλος), γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την υπόθεση ανασχηματισμού.Newsroom ΔΟΛ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο Παπανδρέου «καταλληλότερος» «Φωτιά» βάζουν στη Ρηγίλλης οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τις πυρκαγιές

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
ΑΠΕτο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα πλησίαζε την αυτοδυναμία με 148-149 έδρες

Το 6% ξεπέρασε για πρώτη φορά στις δημοσκοπήσεις το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, λίγες ημέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Στη δημοσκόπηση της Marc για το Έθνος της Κυριακής, η ψαλίδα μεγαλώνει στο 6,2%, με το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 33,7% έναντι 27,5% για το κυβερνών κόμμα.

Στο γκάλοπ της Alco για το Πρώτο Θέμα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται 31,7% και η ΝΔ ακολουθεί με 25,7%.

Το ΚΚΕ αναδεικνύεται τρίτο κόμμα και στις δύο έρευνες (7,8% στη Marc, 7,5% στην Alco), ενώ ακολουθούν ο ΛΑΟΣ (5,7% και 5,3% αντίστοιχα) και ο ΣΥΡΙΖΑ (3,2% και 3,5%). Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγράφουν ποσοστά κάτω του 3% και δεν εξασφαλίζουν έδρα στη Βουλή.

Παπανδρέου: Για πρώτη φορά καταλληλότερος

Στη δημοσκόπηση της Alco ο Κώστας Καραμανλής χάνει τον τίτλο του «καταλληλότερου για πρωθυπουργός», μένοντας πίσω ακόμα και από τον «Κανένα», με τον Γ.Παπανδρέου να συγκεντρώνει ποσοστό 33,7%, τον «Κανένα» 32,5% και τον Κ.Καραμανλή 31,1%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αlco το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει την αυτοδυναμία καθώς φαίνεται να εξασφαλίζει 148-149 έδρες έναντι 98-99 για τη ΝΔ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής σχολίασε:

«Πέρα από τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, στη συνείδηση του λαού η κυβέρνηση έχει πλέον χρεοκοπήσει. Υπάρχει γενική κατακραυγή. Γι' αυτό δεν υπάρχουν περιθώρια για φτιασιδώματα και μερεμέτια. Η χώρα έχει ανάγκη από καθαρή λύση, ισχυρή κυβέρνηση, αλλαγή πορείας, αλλαγή πολιτικής και μια νέα προοπτική».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τι σχεδιάζει ο κ. Παπανδρέου εν όψει της 3ης του Σεπτέμβρη και της ΔΕΘ Η Ιπποκράτους με το όπλο παρά πόδα Στο ΠαΣοΚ υπογραμμίζουν ότι είναι έτοιμοι γι


Κυριακή 30 Αυγούστου 2009 (ΤΟ ΒΗΜΑ)

ΤΗ ΧΡΥΣΗ τομή μεταξύ ρεαλιστικών προτάσεων
και αισιοδοξίας αναζητούν στο ΠαΣοΚ όσο προετοιμάζονται για τις προσεχείς δημόσιες εμφανίσεις
του κ. Γ. Παπανδρέου - αρχικώς στην εκδήλωση για την 35η επέτειο από τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974 και εν συνεχεία στο βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Την ίδια στιγμή παρακολουθούν τα διαδραματιζόμενα
στο κυβερνητικό στρατόπεδο και προσπαθούν να «διαβάσουν» τις πιθανές κινήσεις απεμπλοκής του κ. Κ. Καραμανλή από τις πιέσεις που δημιουργούν τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα που διαμορφώνονται στη χώρα.
Oι συζητήσεις και οι συσκέψεις στην Ιπποκράτους εν όψει της ΔΕΘ και της 3ης του Σεπτέμβρη είναι συνεχείς και οι εισηγήσεις που ακούγονται συγκλίνουν σε ένα χαρακτηριστικό: όλα όσα θα εξαγγείλει ο κ. Παπανδρέου τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πρέπει να επιδράσουν, αφενός, ως πειστική απάντηση στις αναμενόμενες κινήσεις του Πρωθυπουργού και, αφετέρου, να λειτουργήσουν ως πολιτική πλατφόρμα για τον κυβερνητικό σχεδιασμό του ΠαΣοΚ, δεδομένου ότι στην Ιπποκράτους θεωρούν πως η ΔΕΘ σε κάθε περίπτωση αποτελεί αφετηρία μιας σκληρής προεκλογικής περιόδου.

Εν όψει αυτών ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ετοιμάζεται να κάνει κάποια βήματα που θα αποτελέσουν σαφείς ενδείξεις για τον δρόμο που προτίθεται να ακολουθήσει.
«Κοιτάμε το μέλλον»
Στην εκδήλωση για την 3η του Σεπτέμβρη την προσεχή εβδομάδα ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να τονίσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι «εφέτος δεν μιλάμε για το παρελθόν, κοιτάμε το μέλλον». Από εκεί και έπειτα ευελπιστεί ότι θα έχει προετοιμάσει το έδαφος για όσα θελήσει να ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ.
Ηδη από τις προηγούμενες εβδομάδες έχει αρχίσει να διεξάγεται έντονη συζήτηση στην Ιπποκράτους και στο περιβάλλον του κ. Παπανδρέου, με κεντρικό θέμα τον προσδιορισμό των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών τις οποίες θα επιδιώξει να δημιουργήσει το ΠαΣοΚ. Αυτό είναι το πρώτο πεδίο στο οποίο θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέχρι στιγμής έχουν δοθεί ενδιαφέρουσες ενδείξεις για το πώς σκοπεύει να κινηθεί.
Επί παραδείγματι αξιοσημείωτη είναι η σύμπνοια που διαπιστώνεται εσχάτως κατά τις συζητήσεις με τον ΣΕΒ και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις θεσμικές αλλαγές στο κράτος και στον δημόσιο τομέα.
Την ίδια στιγμή στο επιτελείο του κ. Παπανδρέου αποφεύγουν να εμφανίζουν το ΠαΣοΚ ως προστάτη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αδιακρίτως. Επισημαίνουν σε κάθε ευκαιρία ότι θέλουν να στηρίξουν την «υγιή επιχειρηματικότητα» και το γεγονός αυτό έχει πολύ συγκεκριμένες αφορμές: κατά κύριο λόγο η στάση αυτή προκύπτει από στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και δείχνουν ότι μεγάλο μέρος αυτών των επιχειρήσεων έλαβε χρήματα από τοΤΕΜΠΜΕ, χωρίς όμως να αξιοποιηθούν για παραγωγικούς σκοπούς και με γνώμονα την προστασία της εργασίας. Ενα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο που προέκυψε από τη συνάντηση με την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ την περασμένη εβδομάδα ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επιθυμεί να συνομιλήσει με τους δημόσιους υπαλλήλους. Ενδεικτική ήταν η απάντηση που έδωσε ο κ. Παπανδρέου όταν του ετέθη το ζήτημα του ενιαίου μισθολογίου- πράγμα που αναμένεται να μετουσιωθεί και σε εξαγγελία από το βήμα της ΔΕΘ. Οπως υπογράμμισε, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρου: το ενιαίο μισθολόγιο θα πρέπει να συνδυαστεί και να αποτελέσει μέρος των ευρύτερων αλλαγών στον δημόσιο τομέα και στο κράτος. Εν αναμονή των κινήσεων του κ. Καραμανλή πρόσωπα από το επιτελείο συμβούλων του κ. Παπανδρέου σημείωναν ότι το ΠαΣοΚ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο για εκλογές. Υπογραμμίζουν όμως ένα στοιχείο: με δεδομένη την κατάσταση της οικονομίας ο κ. Καραμανλής θα ήταν λογικό να προχωρήσει σε εκλογές για έναν και μόνο λόγο: αν διαπιστώσει ότι αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
Στην Ιπποκράτους εκτιμούν αυτήν την περίοδο ότι ο Πρωθυπουργός διαχειρίζεται και πάλι ένα εσωτερικό παιχνίδι ισορροπιών στη ΝΔ και δεν αποκλείουν τα σενάρια «ηρωικής εξόδου». Σε αυτό το πλαίσιο, όμως, διαβλέπουν ως πιθανότερη την πτώση της κυβέρνησης (σε επανάληψη του σεναρίου του 1993, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και πρωταγωνιστές) παρά την προκήρυξη εκλογών με κάποια άλλη πρόφαση.
Εν αναμονή της κινητικότητας στο κυβερνητικό στρατόπεδο και με βάση τις «εκκλήσεις» την προηγούμενη εβδομάδα από πολλούς παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι έκαναν λόγο για συγκυβέρνηση, στην Ιπποκράτους εμμένουν στη γραμμή που έχουν χαράξει από την περασμένη άνοιξη, προτάσσοντας το αίτημα για εκλογές και απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ για οποιονδήποτε λόγο και με οποιαδήποτε πρόφαση. Οι απαντήσεις σε κάθε σχετικό διακινούμενο σενάριο (π.χ. τα γραφόμενα στον Τύπο περί συναίνεσης του ΠαΣοΚ σε πρόσωπα όπως ο κ. Γ. Σουφλιάς ) έχουν μελετηθεί και σχεδιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Επίθεση για την οικονομία
Στο πλαίσιο αυτό η Ιπποκράτους είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη για τυχόν επίθεση που θα στρέφεται κατά του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και θα τον περιγράφει ως «άτυπο υπουργό Οικονομίας». Αν και εφόσον η επίθεση αυτή εκδηλωθεί, θα έχει ως βασική παράμετρο τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις αρχές του έτους και αφορούσαν τον δανεισμό της χώρας σε κρίσιμη περίοδο. Οπως επισημαίνουν πρόσωπα εντός της Ιπποκράτους που παρακολουθούσαν την πορεία του χρέους και τις κινήσεις στον τραπεζικό χώρο, από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2009, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε ομολογιακό δανεισμό, τη στιγμή όπου όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου κινούνταν πτωτικά και οι τιμές των ομολόγων ήταν υψηλές. Η απόφαση αυτή, όπως υπογραμμίζουν στο ΠαΣοΚ, δέσμευσε τη χώρα, με συνέπεια να αναμένεται ανοδική πορεία των επιτοκίων και να καθίστανται εξαιρετικά δυσμενείς οι όροι για εκ νέου δανειοδότηση της ελληνικής οικονομίας και ενώ έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία περιορισμού της ρευστότητας των τραπεζών από την ΕΚΤ.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Πραγματικά καλός ο Κυργιάκος» τονίζει ο Μπενίτεθ Για το ντεμπούτο του Sotis

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 (ΝΕΑ)

Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε ο Ράφα Μπενίτεθ από την απόδοση των παικτών του στο παιχνίδι κόντρα στην Μπόλτον. Ο τεχνικός της Λίβερπουλ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ντεμπούτου του Σωτήρη Κυργιάκου, τονίζοντας πως είναι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τη δυσκολία του αγώνα.

Ο Έλληνας διεθνής πραγματοποίησε πολύ δυναμική εμφάνιση και κέρδισε αρκετές μάχες στον αέρα στη νίκη των «κόκκινων» με 3-2 επί της Μπόλτον. Ο Μπενίτεθ εκτίμησε πολύ το παιχνίδι του, αναγνωρίζοντας το βαθμό δυσκολίας:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για τον Κυργιάκο, όμως είμαι πραγματικά ευχαριστημένος επειδή κυριάρχησε στον αέρα με αντίπαλο τον Κέβιν Ντέιβις, κάτι που δεν είναι εύκολο, αλλά και με τον Γιόχαν Ελμάντερ. Νομίζω πως για το πρώτο παιχνίδι του στην Αγγλία ήταν πραγματικά καλός» ήταν τα λόγια του Ισπανού προπονητή.
Για τον Μπενίτεθ η συνολική εμφάνιση των παικτών του ήταν άξια συγχαρητηρίων:

«Σήμερα όλoι οι παίκτες ήθελαν να εντυπωσιάσουν και να τα πάνε καλά, ήξεραν ότι χρειαζόταν να βελτιωθούμε.

» Από το πρώτο λεπτό οι παίκτες έπαιζαν με μεγάλη αποφασιστικότητα για τη νίκη, και είναι σημαντικό να έχουμε αυτή το των παικτών μου. Νομίζω ότι σήμερα δείξαμε πως έχουμε ποιότητα και όταν παίζουμε στα επίπεδά μας, μπορούμε να νικήσουμε τον οποιονδήποτε».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)