Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στην Κατερίνη

Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2009 - ΠΗΓΗ

Τροχαίο ατύχημα συνέβη πριν μία ώρα περίπου στην Κατερίνη στη διασταύρωση των οδών Αθανασίου Διάκου και Φαρμάκη, όταν συγκρούστηκε ΙΧ αυτοκίνητο με μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του μοτοσικλετιστή, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης.
Στη συγκεκριμένη διασταύρωση έχουν γίνει και άλλα τροχαία ατυχήματα και είχαμε κάνει και ρεπορτάζ για το θέμα της επικινδυνότητας του σημείου. Το αίτημα των περιοίκων ήταν και είναι να τοποθετηθούν φανάρια.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο Καραμανλής ζει....

Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2009 - ΠΗΓΗ

Ο Καραμανλής ζει....

ΤΟΥ Κ .ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ



Η εικόνα ενός μοναχικού και απομονωμένου Καραμανλή ,που εισπράττει την κριτική και την αγνωμοσύνη όσων μέχρι χθες λιβάνιζαν την αρχηγική του προσωπικότητα και ξεσκόνιζαν την αυταρέσκεια του, μοιάζει άδικη. Αν εξαιρέσουμε το νομοτελειακό του πράγματος, δηλαδή ο χαμένος να μαθαίνει πολύ γρήγορα, αλλά χωρίς σημασία πια, πως έχασε γιατί είχε τέτοιους ανθρώπους δίπλα του, τα υπόλοιπα είναι θέμα καθαρής πολιτικής. Ο χώρος της ΝΔ συμπεριφέρεται στον ηγέτη της, εκφράζοντας την πολιτική της κουλτούρα, αφού έζησε την νίκη και μετά την ήττα, ως μοναδικό δίλημμα της πολιτικής.

Η Δεξιά μετά τη δεκαετία του 50 ,έζησε το ίδιο βίαια με την Αριστερά, την πολιτική ως σκοπιμότητα. Η διαφορά ήταν πως η Δεξιά είχε την πολυτέλεια, ως νικητής να διαμορφώσει διαφορετικά την πολιτική. Δεν το έκανε. Η παραδοσιακή Δεξιά, στα χρόνια μετά τον εμφύλιο, παρά τον σπαραγμό της- κυρίως λόγω φιλοδοξιών των πολιτικών της και όχι λόγω διαφωνιών στην πολιτική- κατάφερε να μένει ενωμένη μπροστά στο όραμα της εξουσίας. Το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, μπορεί να έφερε την Αριστερά αντιμέτωπη με διλήμματα και ιδεολογική σύγχυση αλλά μπέρδεψε εξίσου την Δεξιά.
Η αμερικανική ηγεμονία, η παγκοσμιοποίηση, οι ληστρικές συμπεριφορές οικονομικών καρτέλ, ήταν θέματα που δεν μπορούσαν πια να να δικαιολογηθούν με την ύπαρξη κάποιου κακού στα Βόρεια σύνορά μας. Η φτώχεια, η διαφθορά, η ληστεία στην αγορά που κατ ευφημισμόν ονομαζόταν ελεύθερη, ήταν ενδογενή προβλήματα και το χειρότερο, ζητούσαν λύση.

Η ΝΔ, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ήταν αδύνατο να απαντήσει στα σύγχρονα προβλήματα. Οι λόγοι είναι πολλοί. Αποτελούσε ένα συνονθύλευμα απόψεων και τάσεων που συνενώνονταν με την προοπτική της εξουσίας και κυρίως με το πιθανό προσωπικό όφελος απ αυτήν. Νεοφιλελεύθεροι, νεοσυντηρητικοί, φιλόδοξοι γιάπις, εθνικιστές που έκαναν εκπτώσεις για να αγοράσουν κομμάτι της εξουσίας, οι πάντες έδιναν το παρών, στο κόμμα. Χωρίς στρατηγική για την κοινωνία, χωρίς αναζητήσεις στην ιδεολογία και κυρίως χωρίς όραμα στην πολιτική. Η ΝΔ, δυστυχώς ήταν απλώς μια στέγη για όποιον δεν ήταν Αριστερός ή δεν ήθελε να είναι απλώς ΠΑΣΟΚ.

Προεκλογικά έθεσα σε φίλους το ερώτημα γιατί ψηφίζουν ΝΔ. Η απάντηση ήταν «γιατί είμαι Δεξιός». Κανένας δεν μπορούσε να δώσει κάποιο περιεχόμενο στο «Δεξιός». Έτσι καταλήγαμε σε μια οικογενειακή παράδοση χαμένη στις πέτρινες μέρες του εμφυλίου, που φάνταζε το 2009 να είναι σχεδόν απολιτίκ και ποδοσφαιροποιημένη. Το χειρότερο είναι πως στο «Δεξιός», δεν μπορούσαν να δώσουν περιεχόμενο ούτε οι ηγέτες της ΝΔ.
Δεξιός σήμαινε η δική μας ομάδα, απέναντι στην άλλη. Και κυρίως, χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία, εκδικητική απέναντι στην κοινωνία, συντηρητική απέναντι σε σύγχρονες απαιτήσεις (ανεξιθρησκεία, μειονότητες,αστυνομικό κράτος). Πιστεύω πως πολλοί ψήφιζαν ΝΔ, υπακούοντας στο συντηρητικό τους ένστικτο και τους φόβους.

Στην σημερινή εσωκομματική αντιπαράθεση στη ΝΔ, το θέμα και πάλι δυστυχώς δεν είναι ούτε η ιδεολογία, ούτε η πολιτική. Είναι η ηγεμονία στο χώρο και οι προσωπικές φιλοδοξίες. Δεν γίνεται και φοβάμαι πως δεν θα γίνει καμία συζήτηση για τα αίτια της ήττα και το ιδεολογικό στίγμα. Οι διεκδικητές του θρόνου αντικατοπτρίζουν αυτό που είναι η ΝΔ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη την προσωπική της φιλοδοξία που πατά στην οικογενειοκρατία αλλά και την πολιτική της συγκρότηση που την θέλει στην αρχηγία ως αποτέλεσμα συσχετισμών και όχι πολιτικής επικράτησης των απόψεών της. Ο Αντώνης Σαμαράς, μια καταπιεσμένη, ρομαντική, εθνική αλλά όχι ξεκαθαρισμένη πολιτικά δεξιά. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος την Δεξιά που μπερδεύει την επικοινωνία με την πολιτική και ο Βαγγέλης Μειμαράκης αυτή του κομματικού μηχανισμού που θεωρεί την πολιτική ως θέμα συσχετισμών. Ο Ψωμιάδης, αν και είναι πιθανόν να προσπαθεί να δημιουργήσει ομάδα την οποία θα διαπραγματευτεί με αυτόν που θα είναι λίγο πριν τη νίκη, εκφράζει επίσης ένα κομμάτι της ΝΔ.
Αναχρονιστικό, συντηρητικό, που επενδύει στο θυμικό και τον πατριωτισμό για να επενδύει προσωπικά και να καλύπτει τις προσωπικές αδυναμίες. Και ακόμη και αν ο Ψωμιάδης δεν συγκεντρώσει μεγάλο ποσοστό, το ποσοστό αυτής της αντίληψης είναι μεγάλο στη ΝΔ. Αν τελικώς προσθέσουμε τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, τότε μιλάμε για την ΝΔ του life style και της προσωπικής λάμψης. Τη Χατζηγιαννική ΝΔ, που θα μπορούσε να έχει ως ύμνο το τραγούδι του Χατζηγιάννη «χέρια ψηλά και όλα τα φτάνω», αρκεί να με ψηφίσετε.
Στη θητεία του στο υπουργείο ο κύριος Σπηλιωτόπουλος είναι αλήθεια πως έφτασε αρκετά πράγματα, όπως τη δημιουργία ενός υπερπολυτελούς γραφείου, την υπογραφή αδειοδότησης κολεγίων την τελευταία στιγμή και βέβαια το πάντα προσεγμένο στυλ του που δεν έμεινε ποτέ αφωτογράφητο.

Τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να συμφωνήσουν πώς θα εκλέξουν αρχηγό. Πόσο μάλλον γιατί έχασαν; Πέφτουν πάνω στην εξασφάλιση της κομματικής εξουσίας, με τον ίδιο τρόπο που έπεσαν πάνω στην κρατική. Χωρίς να λογαριάζουν θεσμούς, διαδικασίες, αντιπάλους και βέβαια τη βάση την οποία αντιλαμβάνονται ως δότη ψήφων. Απ αυτή την άποψη, ο Καραμανλής (ο νεώτερος) παρότι αποχώρησε χωρίς να πολυενδιαφέρεται για το κόμμα που τον έκανε αρχηγό και πρωθυπουργό, ζει στη ΝΔ.

Μια εκσυγχρονισμένη Δεξιά δεν ξέρω αν θα ικανοποιούσε άλλα συμφέροντα απ αυτά που εξυπηρέτησε ως Δεξιά της κεκτημένης ταχύτητας, θα άφηνε όμως περιθώριο για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και ίσως την καταπολέμηση της διαφθοράς. Προς το παρών η αντιπαράθεση των υποψηφίων δεν δίνει και πολλά περιθώρια. Και αυτοί είναι η βασική ομάδα. Σκεφθείτε ο πάγκος...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κλείνει μια τάξη δημοτικού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - (ΕΘΝΟΣ)
Το κλείσιμο μιας τάξης δημοτικού σχολείου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, για μία εβδομάδα, αποφάσισε η νομαρχία, έπειτα από την εμφάνιση κρουσμάτων νέας γρίπης σε μαθητές

Έξι νέα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης (Η1Ν1) επιβεβαιώθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έξι μαθητές δημοτικού σχολείου του Πανοράματος, που φοιτούν στην ίδια τάξη και στο ίδιο τμήμα.


Κλείνει μια τάξη δημοτικού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Βορείου Ελλάδος, Τζίνα Λεπτοκαρίδου - Λακασά, ο ένας εκ των μαθητών -που βρέθηκε "θετικός"- αποθεραπεύτηκε ήδη και ίσως την Πέμπτη επιστρέψει στο σχολείο.

Σύμφωνα πάντα με την κ. Λεπτοκαρίδου, οι άλλοι πέντε μαθητές (τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι), βρέθηκαν θετικοί στο νέο ιό της γρίπης, που ταυτοποιήθηκε σήμερα.

Για τα νέα κρούσματα οι αρμόδιες Αρχές ενημέρωσαν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και πάρθηκε κοινή απόφαση -ύστερα από συνεννόηση και με τον νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη- για το κλείσιμο της συγκεκριμένης τάξης για μια εβδομάδα.

«Τα συμπτώματα των ασθενών είναι ήπια και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία», τόνισε η κ. Λεπτοκαρίδου.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ελληνίδα κατέκτησε την κορυφή του κόσμου

ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)
Η Τασία Ηλιοπούλου έγινε η πρώτη γυναίκα από τη χώρα μας που «έσπασε» το φράγμα των 8.000 μέτρων στα Ιμαλάια. Ελάχιστες γυναίκες παγκοσμίως έχουν αντίστοιχο επίτευγμα

Μια χρυσή σελίδα προστέθηκε στην ιστορία της ελληνικής ορειβασίας: Για πρώτη φορά στα χρονικά μία Ελληνίδα βρέθηκε στις κορυφές του κόσμου.


Πολικές θερμοκρασίες, ψυχρούς βόρειους ανέμους και κατακερματισμένους παγετώνες με εκατοντάδες ρωγμές που μετατρέπονταν σε παγίδες αντιμετώπισε η κ. Ηλιοπούλου στην αποστολή που επισφραγίστηκε με το ι
Πολικές θερμοκρασίες, ψυχρούς βόρειους ανέμους και κατακερματισμένους παγετώνες με εκατοντάδες ρωγμές που μετατρέπονταν σε παγίδες αντιμετώπισε η κ. Ηλιοπούλου στην αποστολή που επισφραγίστηκε με το ιστορικό της επίτευγμα

Αντιμέτωπη με σκληρές δοκιμασίες, αντίξοες συνθήκες αλλά και με το δέλεαρ ενός ελκυστικού εγχειρήματος, η κ. Τασία Ηλιοπούλου στέφθηκε νικήτρια στη δύσκολη πορεία της, αφού σκαρφάλωσε σε ύψος 8.000 μέτρων στα Ιμαλάια, δοκιμασία την οποία μέχρι σήμερα δεν είχε κατορθώσει να φέρει εις πέρας καμία γυναίκα ορειβάτισσα από τη χώρα μας.

Κάθε λόγο για να χαμογελά έχει η κ. Τασία Ηλιοπούλου, αφού ύστερα από μια δύσκολη αποστολή 45 ημερών στα Ιμαλάια, έγινε η πρώτη γυναίκα ορειβάτισσα από την Ελλάδα που σκαρφάλωσε σε κορυφή ψηλότερη των
Κάθε λόγο για να χαμογελά έχει η κ. Τασία Ηλιοπούλου, αφού ύστερα από μια δύσκολη αποστολή 45 ημερών στα Ιμαλάια, έγινε η πρώτη γυναίκα ορειβάτισσα από την Ελλάδα που σκαρφάλωσε σε κορυφή ψηλότερη των 8.000 μέτρων

Αλλωστε, όπως επισημαίνουν έμπειροι ορειβάτες, σε ολόκληρο τον κόσμο είναι ελάχιστες οι γυναίκες που έχουν στο ενεργητικό τους ένα αντίστοιχο επίτευγμα, λόγω της σκληρής προσπάθειας που απαιτεί κάτι τέτοιο. Και κάνουν λόγο για αθλητικό θρίαμβο...

Η κ. Ηλιοπούλου, η οποία είναι μέλος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου, πραγματοποίησε ανάβαση σε ύψος 8.201 μέτρων στην κορυφή Τσο-Ογιού των Ιμαλαϊων. Είχε προηγηθεί μια επίπονη αποστολή που διήρκεσε συνολικά 45 ημέρες. Τελικά, η ελληνική σημαία κυμάτισε στις 24 Σεπτεμβρίου σε μία από τις υψηλότερες κορυφές του πλανήτη.

Το Τσο-Ογιού είναι η έκτη κατά σειρά κορυφή από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μέτρων στον κόσμο. Η οντότητά του με τις αιώνια παγωμένες ορθοπλαγιές προβάλλει στο κεντρικό τμήμα της οροσειράς των Ιμαλαϊων και δεσπόζει στα σύνορα Νεπάλ-Θιβέτ.

Πολλά εμπόδια
Προσεγγίζοντας το βουνό από την πλευρά του Θιβέτ η κ. Ηλιοπούλου βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλά και σύνθετα προβλήματα. Την εν λόγω περίοδο στην περιοχή επικρατούν ψυχροί βόρειοι άνεμοι και πολικές θερμοκρασίες, ενώ η επιφάνεια του βουνού καλύπτεται από κατακερματισμένο παγετώνα με εκατοντάδες ρωγμές, που μετατρέπονται σε παγίδες κατά την ανάπτυξη των αποστολών.

Παρ όλ αυτά, η ίδια, κουβαλώντας στην πλάτη της πολλά χρόνια εμπειρίας, υπερπήδησε τα προβλήματα και έσπασε το φράγμα «οκτάρας», όπως λένε οι μυημένοι στην ορειβατική γλώσσα.

Επρόκειτο απλώς για το επισφράγισμα μιας επιτυχημένης πορείας στον κόσμο των αναβάσεων. Η κ. Τασία Ηλιοπούλου υπήρξε η πρώτη Ελληνίδα που πάτησε στην ψηλότερη κορυφή των Ανδεων, την Ακονγκάουα, που έχει ύψος 7.000 μέτρα. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε πολλές επιτυχείς αποστολές, όπως στο Μον Μπλανκ των Αλπεων, στο Ελμπρους του Καυκάσου, το οποίο θεωρείται η στέγη της Ευρώπης, στο Μπρόουντ Πικ των Δυτικών Ιμαλαϊων, στην Εθνική Αποστολή του Εβερεστ, όπου έφτασε μέχρι το βόρειο διάσελο με υψόμετρο 7.050 μέτρα, στα Αλτάια της Μογγολίας και στα Βραχώδη Ορη των ΗΠΑ, που αποκαλούνται στέγη της Αμερικής.

Κάπως έτσι η ανάβασή της στα 8.000 μέτρα αποτέλεσε δικαίωση μιας μεγάλης διαδρομής στα ορειβατικά δρώμενα και η ίδια δεν έχει πια παρά να ελπίζει στην κατάκτηση του Εβερεστ, της στέγης του κόσμου..ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΒΒΑ rovva@pegasus.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Άλλη το πρωί, άλλη το βράδυ!

ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Μπορεί στις επίσημες εκδηλώσεις να προτιμούν τις λαμπερές και εντυπωσιακές εμφανίσεις με φορέματα υψηλής ραπτικής, στην προσωπική τους ζωή όμως διαλέγουν T-shirts με στάμπες, designer’s jeans, casual φόρμες, τζόκεϊ και αθλητικά παπούτσια. Στις ντουλάπες τους συνυπάρχουν αρμονικά οι πανάκριβες τουαλέτες του Roberto Cavalli και του Christian Dior με τις φόρμες juicy couture και Abercrobie & Fitch. Και αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, σίγουρα οι αντιθέσεις στην εικόνα των λαμπερών κυριών που επιλέξαμε εντυπωσιάζουν.
Άλλη το πρωί, άλλη το βράδυ!

Ελένη Μενεγάκη
Η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» φροντίζει να επιβεβαιώνει τον τίτλο της σε όλες τις επίσημες εμφανίσεις της. Λαμπερές τουαλέτες στις αποχρώσεις του ρουμπινί, του ασημένιου, του χρυσού αλλά και του πράσινου και του γαλάζιου έχουν αποσπάσει κολακευτικά σχόλια, ενώ η πρόσφατη εμφάνισή της στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του Alpha με μακρύ καρέ, ροζ στενό φόρεμα και τσαντάκι κλατς της έδωσε και τον τίτλο της «Ελληνίδας Τζάκι» από ορισμένους fashion editors. H Ελένη σπάνια θα επιλέξει σπορ ντύσιμο για κάποια επίσημη εμφάνισή της, το κάνει όμως στο γυαλί, με τζιν, μπλουζάκια και χαλαρά φορεματάκια, αλλά κυρίως στην προσωπική της ζωή και στις καλοκαιρινές της διακοπές.

Ελεονώρα Μελέτη
Η Ελεονώρα λατρεύει το «χύμα» ντύσιμο και το έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη. Ποιος δεν θυμάται τις εμφανίσεις της με τζόκεϊ ή σκουφάκια ακόμη και σε μπουζούκια. Το μπάρμπι στυλ που υιοθέτησε τα πρώτα χρόνια του «Πρωινού καφέ», λόγω και του ύφους της εκπομπής, έχει πλέον αντικατασταθεί από ένα πιο ανέμελο στυλ, με τζιν, φαρδιά μπλουζάκια αλλά και μακριά φλοράλ φορέματα. Όταν βέβαια η Ελεονώρα επιλέξει κάποια επίσημη βραδινή εμφάνιση, πάντα εντυπωσιάζει, όπως πρόσφατα, με το μακρύ σατέν λευκό φόρεμα, τις σκάλες τύπου βανγκ στο κοντό της μαλλί και το έντονο κόκκινο κραγιόν, συνδυασμοί που ανέδειξαν το απόλυτο thirties style.

Άννα Βίσση
Η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια έχει το δικό της στυλ. Στην προσωπική της ζωή σίγουρα το ντύσιμό της είναι πολύ χαλαρό και ανέμελο, με ιδιαίτερες αναφορές σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, εξαιτίας των συχνών ταξιδιών της αλλά και της φίλης της Πατρίτσια Φιλντς. H Άννα ήταν η πρώτη που έβαλε τζιν παντελόνι πάνω στην πίστα και τα τελευταία χρόνια επιλέγει πιο σπορ κομμάτια ακόμη και στη δουλειά της, όπως πρόσφατα το καρό σακάκι στο βιντεοκλίπ του «Απαγορευμένο». Την έχουμε δει βέβαια και με υπέρλαμπρες τουαλέτες, όπως αυτή πέρυσι, στο red carpet των Όσκαρ. Ό,τι και να κάνει η Άννα δημιουργεί από μόνη της μόδα!

Έλενα Παπαρίζου
H «Μiss Νumber Οne» δεν λέει «όχι» στο σπορ ντύσιμο και πολλές φορές ο φωτογραφικός φακός την έχει απαθανατίσει με φόρμες, αθλητικά παπούτσια, τζόκεϊ και μαζεμένα τα μαλλιά της αλογοουρά. Ακόμη και στην πίστα θα εμφανιστεί με τζιν, όπως το συλλεκτικό balmain που της έφερε ο Al Giga από το Παρίσι, αλλά σε συνδυασμό με ψηλοτάκουνες γόβες και ένα καλό μπλουζάκι, που τονίζει συνήθως την ίσια πλάτη της. Βέβαια, η Έλενα πολλές φορές έχει επιλέξει δημιουργίες γνωστών σχεδιαστών της υψηλής ραπτικής, με κορυφαίο το μπρονζέ φόρεμα του Roberto Cavalli στο διαγωνισμό της Eurovision.

Πέγκυ Ζήνα
Οπαδός του less is more είναι η πολύ καλή τραγουδίστρια. Στις προσωπικές της στιγμές σπάνια θα τη δείτε έντονα βαμμένη ή με «βαριά» ρούχα. Αντίθετα, προτιμά τζιν σε στενές φόρμες, κολάν, T-shirts και μπλουζάκια με ροκ επιρροές. Το ροκ στυλ υιοθετεί πλέον και πάνω στην πίστα, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, που επέλεγε δημιουργίες υψηλής ραπτικής μεγάλων ξένων οίκων. Όχι βέβαια πως τις έχει εγκαταλείψει τελείως. Οι κομψές δημιουργίες του οίκου Louis Vuitton που φόρεσε μέσα σε ένα εργοτάξιο για τις ανάγκες του βιντεοκλίπ «Αναθεώρησα» δημιούργησαν μια ευφάνταστη αντίθεση!

Δέσποινα Βανδή
Στην καθημερινότητά της προτιμά τις φόρμες, τα χαλαρά φορεματάκια, τα τζιν και τα αθλητικά. Στις επίσημες εμφανίσεις της τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Για πολλά χρόνια στις πίστες επέλεγε εντυπωσιακά βραδινά φορέματα με τις υπογραφές γνωστών οίκων: Balenciaga, Christian Dior, Chanel αλλά και κάποιες δημιουργίες του Έλληνα σχεδιαστή Βρεττού Βρεττάκου. Τα τελευταία χρόνια και από τη στιγμή που έκανε στροφή στο ρεπερτόριό της με πιο ροκ ακούσματα προσάρμοσε και το ντύσιμό της. Για τις εμφανίσεις της επιλέγει έντονα ροκ στοιχεία, όπως στενά τζιν και κολάν, ροκ μπλουζάκια με πέτρες swarovski και περικάρπια. Στις εμφανίσεις της όπου συνοδεύεται από τον Ντέμη Νικολαΐδη ντύνεται πιο ρομαντικά, επιλέγοντας κοντά μίνιμαλ φορέματα συνδυασμένα με κομψές γόβες και διακριτικά κοσμήματα.

Σοφία Αλιμπέρτη
Τζιν σε χαλαρές αλλά και στενές φόρμες, φολκλόρ μπλουζάκια αλλά και T-shirts περιλαμβάνονται συχνά στις ενδυματολογικές επιλογές της γνωστής παρουσιάστριας. Ο σωματότυπός της σαφώς τη βοηθάει κι έτσι έχει πολλές επιλογές στο ντύσιμό της. Κατά τη διάρκεια του «Fame Story», οπότε και φορούσε βραδινά φορέματα, είχε κάποιες άτυχες ενδυματολογικές επιλογές, που μάλλον οφείλονταν στο στυλίστα, αν κρίνουμε τι επιλέγει η ίδια στις επίσημες εμφανίσεις της. Minimal ρούχα σε στενές γραμμές, που είναι σέξι, αλλά ποτέ ιδιαίτερα προκλητικά.

Τατιάνα Στεφανίδου
Η «βασίλισσα της απογευματινής ζώνης» μας εξέπληξε με το casual στυλ με το οποίο επέλεξε να εμφανιστεί στα φετινά βραβεία MAD, καθώς είναι πραγματικά από τις σπάνιες χαλαρές εμφανίσεις της. Ακόμη και στην εκπομπή της η Τάτι επιλέγει πένσιλ φούστες μέχρι το γόνατο, στενά πουκάμισα ή ανάλογου στυλ φορέματα, που σίγουρα δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις «καθημερινά». Εξίσου δυνατά υποστηρίζει πολύ επίσημες βραδινές εμφανίσεις με μακριές αμπιγιέ τουαλέτες, πολύτιμα κοσμήματα και εξεζητημένα χτενίσματα. Όσοι βέβαια γνωρίζουν την Τατιάνα ξέρουν πόσο πολύ της αρέσει η άνεση και η χαλαρότητα στην προσωπική της ζωή και δεν βρίσκει την ώρα να βάλει τα τζινάκια και τις φόρμες της και να παίξει στον κήπο του εξοχικού της στη Χαλκίδα μαζί με τα παιδιά της.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ξανθιές εναντίον μελαχρινών


ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - http://www.womenonly.gr
Ξανθιές εναντίον μελαχρινών και στη μέση ο Γιώργος Λιάγκας. Δεν του έφταναν τόσες ξανθιές στο τηλεπαιχνίδι στο Mega τώρα θα έχει ν’ αντιμετωπίσει και άλλες τόσες μελαχρινές. Όπως συζητιόταν σε τηλεοπτικό πηγαδάκι, δεν αποκλείεται στη θέση των ανδρών παικτών να δούμε μελαχρινές κοπέλες να κονταροχτυπιούνται με τις ξανθιές. Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται κι επειδή ο Γιώργος έχει φοβερό χιούμορ καταλαβαίνεται τι έχει να γίνει. Άσε που οι ξανθιές θα κληθούν για άλλη μια φορά ν’ αποδείξουν ότι αδίκως βγαίνουν τα ανέκδοτα γι’ αυτές. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουν να πάρουν το αίμα τους πίσω και να στείλουν τις μελαχρινές σπίτι τους.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Η Άντζελα Δημητρίου πολιτική σχολιάστρια στο STAR!


Η Άντζελα Δημητρίου πολιτική σχολιάστρια στο STAR!

Εχοντας στο παλμαρέ της μνημειώδεις δημόσιες παρεμβάσεις -ουχί μόνον καλλιτεχνικές- η κ. Αντζελα Δημητρίου εξασφάλισε έδρα σχολιάστριας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η ίδια, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Super Star, αποκάλυψε ότι ο σχολιασμός της θα είναι γενικής φύσεως και θα αγγίζει πολιτικά, κοινωνικά και τηλεοπτικά ζητήματα. Είναι οπωσδήποτε μια καινοτομία, που όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην ελληνική τηλεόραση, μάλλον θα πετύχει.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ εξελέγη ο Χρήστος Παπουτσής μετά από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή.


ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Από τους 160 βουλευτές του Κινήματος, ψήφισαν 159, καθώς ο κ. Ηλίας Μόσιαλος απουσίαζε στο εξωτερικό.

Μετά από την καταμέτρηση από την Εφορευτική Επιτροπή, την οποία αποτέλεσαν οι Εμμανουήλ Μπετενιώτης, Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου και Άγγελος Τόλκας, βρέθηκαν 153 έγκυρα ψηφοδέλτια, έξι άκυρα και έλαβαν, κατ’ αλφαβητική σειρά:

Αμοιρίδης Ιωάννης 55 ψήφους

Ζωΐδης Νικόλαος 84 ψήφους

Καϊλή Ευδοξία 32 ψήφους

Κουτμερίδης Ευστάθιος 43 ψήφους

Παπαθανάση Αφροδίτη 15 ψήφους

Παπουτσής Χρήστος 124 ψήφους

Περλεπέ-Σηφουνάκη Αικατερίνη 57 ψήφους

Στη συνέχεια το Προεδρείο συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

Γραμματέας Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ Παπουτσής Χρήστος

Αναπληρωτής Γραμματέας Περλεπέ-Σηφουνάκη Αικατερίνη

Ταμίας Κουτμερίδης Ευστάθιος

Μέλη Αμοιρίδης Ιωάννης

Ζωΐδης Νικόλαος

Καϊλή Ευδοξία

Παπαθανάση Αφροδίτη

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 1727 θέσεις σε φορείς του υπ. Υγείας

ΤΡΙΤΗ 13 Οκτώβριος 2009 - ΠΗΓΗ

Απεστάλη από το ΑΣΕΠ στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η προκήρυξη 7K/2009, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 1.727 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) σε φορείς του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και στο Αρεταίειο και στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Για τους ενδιαφερόμενους, οι θέσεις ανά Νομαρχία και κλάδο/ειδικότητα της ως άνω προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μαχαίρι στα 57.654 κρατικά αυτοκίνητα...

Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2009 - ΠΗΓΗ

Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ
350 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ * «ΡΥΠΟΓΟΝΑ» ΛΕΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΜΠ...Θέμα 1ον: Αξιοκρατία στις προσλήψεις και τις προαγωγές στο Δημόσιο, με προγραμματισμό και υπαγωγή όλων των συμβάσεων -και των συμβάσεων έργου- στη δικαιοδοσία του ΑΣΕΠ। Θέμα 2ον: Μαχαίρι στο σπάταλο κράτος με μείωση του υπέρογκου στόλου των 57 και πλέον χιλιάδων κρατικών αυτοκινήτων, που κοστίζουν τουλάχιστον 350 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στο... πτωχό ελληνικό κράτος. Σε...έρευνα του ΕΜΠ καταγρά-φηκαν 2,6 εκατομμύρια μετακινήσεις των κρατικών οχημάτων κάθε ημέρα στο λεκανοπέδιο της Αττικής σε σύνολο 6,5 εκατομμυρίων μετακινήσεων που πραγματοποιούνται Σε έρευνα του ΕΜΠ καταγρά-φηκαν 2,6 εκατομμύρια μετακινήσεις των κρατικών οχημάτων κάθε ημέρα στο λεκανοπέδιο της Αττικής σε σύνολο 6,5 εκατομμυρίων μετακινήσεων που πραγματοποιούνται Είναι οι τομές των 100 ημερών που σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και προσωπικά ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος γι' αυτό τον σκοπό είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, καθηγητή Γιώργο Βέη, και το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, ενώ σήμερα θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό ειδικά για το θέμα των κρατικών αυτοκινήτων, που φτάνουν σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του υπουργείου Εσωτερικών (Δεκέμβριος 2006) τα 57.654 οχήματα, που κοστίζουν 350 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στους φορολογούμενους Ελληνες και συμπληρώνουν το κυκλοφοριακό χάος με 2,6 εκατομμύρια μετακινήσεις την ημέρα μόνο στο λεκανοπέδιο της Αθήνας.Ο στόλος των κρατικών αυτοκινήτων είναι υπέρογκος, ρυπογόνος και πολύ ακριβός για τον κρατικό κορβανά, αφού μόνο τα λεγόμενα υπουργικά αυτοκίνητα, που είναι περίπου 260 Κία, στοιχίζουν στο Δημόσιο περί το ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Σχεδόν όλα είναι πολυτελή, υψηλού κυβισμού και παρουσιάζουν συχνές και ακριβές βλάβες. Μάλιστα το υπουργείο Εσωτερικών πληρώνει κάθε χρόνο 400.000 ευρώ μόνον σε ανταλλακτικά. Στο κονδύλι αυτό θα πρέπει να προστεθούν τα έξοδα εργασίας των συνεργείων, περίπου 150.000 ευρώ, και 170.000 ευρώ για βενζίνη. Το υπέρογκο κόστος στον τομέα των καυσίμων είχε ενοχλήσει και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών της προηγούμενης κυβέρνησης, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες εκτιμούσαν ότι η συγκεκριμένη δαπάνη ανέρχεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και ότι ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες εμφανίζονταν να καταναλώνουν τις διπλάσιες ή και τις τριπλάσιες ποσότητες καυσίμων που δικαιολογούσαν οι υπηρεσιακές τους ανάγκες και υπήρχε βάσιμη υποψία ότι το 1/3 του ποσού των καυσίμων κατέληγε σε αυτοκίνητα... ιδιωτών. Σημαντική συμβολή στους ρύπους και το κυκλοφοριακό της Αθήνας έχουν επίσης τα κρατικά αυτοκίνητα, αφού σε έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα το τμήμα Συγκοινωνιολόγων του Πολυτεχνείου της Αθήνας, καταγράφηκαν 2,6 εκατομμύρια μετακινήσεις των κρατικών οχημάτων κάθε ημέρα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής σε σύνολο 6,5 εκατομμυρίων μετακινήσεων που πραγματοποιούνται. Η ίδια έρευνα ανέβαζε τις μετακινήσεις των υπουργικών αυτοκινήτων στην Αθήνα σε ένα εκατομμύρια 250 χιλιάδες μετακινήσεις.Υπαγωγή όλων των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ είναι η τομή που σχεδιάζεται να γίνει στις προσλήψεις, με παράλληλη απλούστευση των διαδικασιών του συστήματος. Οι προσλήψεις θα είναι αυστηρά προγραμματισμένες ανά υπουργείο, θα γίνονται κάθε χρόνο και την ευθύνη θα έχει το ΑΣΕΠ. Η επιλογή θα πραγματοποιείται έπειτα από διαγωνισμό συνολικά για όλους τους κλάδους των δημοσίων υπαλλήλων και όλες τις ειδικότητες.Για πρώτη φορά επίσης ένας σημαντικός αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών θα επιλεγεί ύστερα από προκήρυξη ανάμεσα σε υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης που με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιηθούν. Προτεραιότητα στις θέσεις αυτές θα δοθεί σε πτυχιούχους αποφοίτους της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό παραμένουν αναξιοποίητοι.Την επιλογή με κριτήρια ΑΣΕΠ στα λεγόμενα stage ζήτησε και η ΑΔΕΔΥ, στη συνάντηση που είχε με τους κυρίους Γιάννη Ραγκούση και Ντίνο Ρόβλια. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος δήλωσε ότι το ΑΣΕΠ πρέπει να έχει την ευθύνη για όλες τις προσλήψεις και υπογράμμισε ότι ένας ανεξάρτητος φορέας πρέπει να αναλάβει την αξιολόγηση και την επιλογή των στελεχών στη δημόσια διοίκηση με κριτήρια αξιοκρατικά, ώστε να αποφεύγεται η λαφυραγώγηση του κράτους από την εκάστοτε κυβέρνηση.Επιφυλακτικός δηλώνει επίσης ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και στην προφορική συνέντευξη, καθώς, όπως τονίζει, το πολιτικό μας σύστημα δεν έχει αποδείξει ότι διαθέτει την κουλτούρα να την αξιοποιήσει. Οσον αφορά το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η ΑΔΕΔΥ ζήτησε να έχει την ευθύνη του σχεδιασμού το υπουργείο Εσωτερικών και όχι το υπουργείο Οικονομικών και να συνυπολογίζεται στον πληθωρισμό και το μέσο κόστος ζωής.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Σεμνά και ταπεινά στην πράξη από τον Γ. Παπανδρέου;

George Papanreou - greenΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Για ένα διάστημα ό,τι και αν έκανε ο Γ. Παπανδρέου, όποια πρωτοβουλία και αν λάμβανε, ή όποια κίνηση και αν επέλεγε, εισέπρατε την αμφισβήτηση των παλαιο-ΠΑΣΟΚων και τον χλευασμό των ΝΔημοκρατών. Και οι μεν και οι δε αγνοούσαν κάτι βασικό. Ότι δεν χρειάζεται να είσαι χαρισματικός για να έχεις οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες, και φυσικά αυτό που αγγλιστί ονομάζεται human skills.

Παράλληλα, εδώ και καιρό, όσοι είχαν διατηρήσει την ικανότητα να αξιολογούν τις εξελίξεις με νηφάλιο τρόπο προειδοποιούσαν ότι “Ο Γιώργος θα εκπλήξει”.

Έτσι, κάποια στιγμή άρχισαν να συμβαίνουν εντυπωσιακά πράγματα. Ενδεικτικά αναφέρω τις παρακάτω πρωτοβουλίες του Γ. Παπανδρέου, και οι αναγνώστες ας κρίνουν με όποιον τρόπο επιθυμούν:

- Από την προεκλογική περίοδο κατήργησε τις αφίσες και τα outdoor, απέχοντας από την παρανομία, αλλά και την παρουσία σε ένα αμφισβητούμενο για τη δημόσια ασφάλεια μέσο. Έτσι άφησε τον Καραμανλή να φιγουράρει δίπλα στον Καρατζαφέρη και σε εξίσου επώνυμα σαμπουάν.

- Ο ίδιος, ακόμη και σήμερα που έγινε πρωθυπουργός, κυκλοφορεί με το μπεζ υβριδικό suv, αντί των μαύρων λιμουζίνων με τα κουρτινάκια.

- Το Γραφείο του χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για την προσέλκυση βιογραφικών για την στελέχωση 88 θέσεων Γραμματέων και Ειδικών Γραμματέων στα Υπουργεία και άλλων 2.000 σε διοικητικές θέσεις κ.λπ. Αν αυτή η κίνηση είναι αληθινή, τότε θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διαρθρωτικές αλλαγές στο Κράτος τα τελευταία 20 χρόνια.

- Καταργήθηκαν 467 επιτροπές στα Υπουργεία και ανακόπτεται η αδιάκοπη σπατάλη περίπου 300 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τη σύσταση και λειτουργία τους.

- Ελέγχεται η σπατάλη 320 εκατ. ευρώ δημοσίου χρήματος για τα 44.000 κρατικά αυτοκίνητα (τα περισσότερα εκ των οποίων είναι πολλών κυβικών, ρυπογόνα και ασύμφορα).

- Μόλις χθες στη μετακίνησή του με τον Ασεμπίγιο, χρησιμοποίησε βαν, δείχνοντας έμπρακτα τη νέα φιλοσοφία της κυβέρνησης.

- Φωτογραφήθηκε casual με παιδιά στην Ακρόπολη. Οι αντιδράσεις των παιδιών είναι από τα πλέον ασφαλή κριτήρια αξιολόγησης της επικοινωνιακής ικανότητας και των ανθρώπινων skills των ηγετών.

- Αν αληθεύει αυτό που γράφτηκε, θα εξοικονομηθούν τόννοι χαρτιού με την παρουσίαση του προϋπολογισμού 2011 σε flash memory.

Όλα αυτά τις πρώτες δέκα ημέρες.

Είναι κάτι σπουδαίο και πρωτοφανές στην σύλληψη; Όχι βέβαια. Είναι απλώς αυτά που συμβαίνουν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Η συμπεριφορά της σύγχρονη πολιτικής ηγεσίας, που δεν ζει εις βάρος των πολιτών…

Το στοίχημα είναι όταν εξαντληθούν οι έτοιμες ιδέες (που όμως είναι αρκετές, γιατί οι κυβερνήσεις ΝΔ ζούσαν στο χθες και απεχθάνονταν ακόμη και τα αυτονόητα), να παραχθεί και στρατηγική για το μέλλον, την καθημερινότητα των πολιτών, τις κρίσιμες εθνικές προτεραιότητες.

Αλλά γι’ αυτά θα επανέλθουμε. Again and again…

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Περιμένουμε να το ακούσουμε από τον Γιώργο


Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2009 - ΠΗΓΗ

Περιμένουμε με αγωνία να το ακούσουμε να εξαγγέλλεται και να το δούμε να εφαρμόζεται:

Να καταργηθούν οι 15.000 έως 20.000 θέσεις κρατικών συμβούλων, υποσυμβούλων και ανθυποσυμβούλων σε Υπουργούς, Γραμματείς και Φαρισαίους.

Να καταργηθούν οι έμμισθες θέσεις μελών Διοικητικών Συμβουλίων ΔΕΚΟ, Οργανισμών, Νοσοκομείων, Γνωμοδοτικών Επιτροπών και άλλων παρόμοιων που ο μόνος σκοπός τους είναι να δημιουργούν την έμμισθη κρατικο-κομματική νομενκλατούρα του κάθε κόμματος που βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Ας τελειώνουμε λοιπόν με τέτοια φαινόμενα που οδηγούν σε αλλοιώσεις συνειδήσεων και αποτελούν πρόκληση για τους Έλληνες πολίτες.

Να μειωθούν στο 1/4 οι μισθοί των Διοικητών των μεγάλων ΔΕΚΟ.

Δεν μπορεί παρά να προκαλούν οι μισθοί των 600.000 ευρώ, 400.000 ευρώ, ή ακόμη και των 200.000 ευρώ το χρόνο, τη στιγμή που η φτώχεια και η ανεργία χτυπάει κόκκινο σχεδόν για τους μισούς Έλληνες.

Θέλει τόλμη, χρειάζονται ρήξεις. Δείξε από τώρα Γιώργο Παπανδρέου ότι μπορείς.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Αύξηση της σύνταξης του ΟΓΑ.


Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Agroschannel
Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2009
Την αύξηση της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ στα 550 ευρώ για τον αγρότη και τα 950 ευρώ για το ζευγάρι πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εξαγγείλει ο ..... πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την Παρασκευή. Υπολογίζεται ότι σήμερα έξι στους δέκα αγρότες παίρνουν σύνταξη κάτω από 400 ευρώ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ποσό των 550 ευρώ θα αποτελέσει τη βάση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που θα δικαιούνται σταδιακά οι πολίτες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως σε επόμενη φάση τα χρήματα αυτά θα καταβάλλονται όχι μόνο σε συνταξιούχους αλλά και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού όπως οι άνεργοι και οι νοικοκυρές.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΔΣ - ΕΚ ΝΕΟΥ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Θα συνεχιστεί το πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης με νέους πίνακες εκπαιδευτικών με αξιοκραιτκή κριτήρια.. θα επανεξετασθούν οι άδειες των κολλεγίων...
Δέιτε το βίντεο.. δείτε το ρεπορτάζ....
.

.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κι όμως! Κάποιοι συνεχίζουν να χτίζουν!

ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 (Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ)

ην 4. Σεπτεμβρίου 2009 οι "Φίλοι του Περιβάλλοντος Πιερία 2008" καταγγέλουν την κατασκευή ενός νέου κτίσματος στη θέση Μεγάλη Γούρνα Ολύμπου, σε υψόμετρο 2450 μέτρα, δίπλα ακριβώς στο υπάρχον καταφύγιο ανάγκης, το επονομαζόμενο «Καλύβα Χριστάκη», εντός των ορίων της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Στην καταγγελία τους αναφέρουν: "Το νέο αυτό κτίσμα έχει διαστάσεις περίπου 14x6 μέτρα και η διαδικασία κατασκευής του αυτή τη στιγμή έχει προχωρήσει αρκετά ..."

Φωτ. 1: Γι αυτό το κτίσμα δεν εκδόθηκε ποτέ οικοδομική άδεια

Από την ημέρα εκείνη μέχρι σήμερα έχουν ενημερωθεί όλες οι κρατικές υπηρεσίες, ειδικότερα εκείνες που έγιναν αποδέκτες της καταγγελίας, με στόχο την παύση των παράνομων εργασιών. Τοπικά αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ, με εκτενή ρερορτάζ, έχουν κάνει το θέμα γνωστό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Και όμως! Κάποιοι συνεχίζουν να χτίζουν!

Φωτ. 2: Η δήλωση της Πολαιοδομίας Λάρισας στον ΣΚΑΙ

Φωτ. 3: Η πρόοδος των εργασιών του αυθαιρέτου την ίδια μέρα!
Βλέπε διαφορά μεταξύ των φωτογραφιών 1 και 3.

Παρακαλούμε τους παρακάτω αποδέκτες της καταγγελίας της 04.09.2009 να μας ενημερώσουν πως εξηγείται η συνέχιση των οικοδομικών εργασιών στο αυθαίρετο κτίσμα;

* Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας
* Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου
* Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Δασών Λάρισας
* Δασαρχείο Ελασσόνας
* ΙΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Λάρισας
* Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας – Διεύθυνση Πολεοδομίας
* Δήμος Ολύμπου

Η παρούσα επιστολή κοινοποιείται σήμερα Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

  • στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας,

  • στα 4.500 μέλη και φίλους της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

  • στους 1.550 συμμετέχοντες στην διαδικτυακή προσπάθεια άμεσης επέκτασης των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου, όπως επίσης και

  • στην υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη (υπόψη κυρίας Παπαδάκη),

Στηρίξτε την ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ!
Καταθέστε τη δική σας αίτηση τώρα! Παρακαλώ μην αδιαφορήσετε!

Λάβετε μέρος και προωθήστε στους φίλους σας τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.anasta.de/TOPOS/index.php?option=com_content&task=view&id=218&Itemid=76

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

TRITH 13 OKTVBRIOY 2009
Δείτε τίτλους ειδήσεων και πρωτοσέλιδα σε βίντεο>>>

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Από μια άλλη οπτική γωνία 13.10.2009



ΤΡΙΤΗ 13.10.2009 - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ
(ΔΗΜ ΜΟΣΧΟΤΕΛΙΑΣ)

- Όλοι γνωρίζουν ότι οι διάφορες συνδικαλιστικές παρατάξεις των εργαζομένων είναι στην ουσία κομματικά παραρτήματα.
Επειδή το Σύνταγμα απαγορεύει στους Δημόσιους Υπαλλήλους να πολιτεύονται με κομματικές οργανώσεις, εφευρέθηκε το σχέδιο με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις.
Βέβαια όλοι γνωρίζουν ποιον και τι εκπροσωπεί η κάθε συνδικαλιστική παράταξη και ως εκ τούτου η κομματική ταμπέλα είναι περιττή.
Στους εργασιακούς χώρους όπου δρουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις προσφέρουν σημαντικό έργο.
Εκτός από τα αιτήματα και γενικά όσα συμφέρουν τους συναδέλφους τους, εκφράζουν γνώμη και για τα γενικότερα προβλήματα, που απασχολούν τις Υπηρεσίες τους.
Αυτό είναι θεμιτό και επωφελές για όλους. Για τους εργαζόμενους και τις Υπηρεσίες.
Από του σημείου αυτού έως την ανάμειξη των συνδικαλιστικών παρατάξεων σε όλους τους τομείς της Δημόσιας ζωής υπάρχει διαφορά.
Αφορμή για το σχόλιο έλαβα, από ανακοίνωση - καταγγελία της ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε. Ν. Πιερίας, που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, με αφορμή τα «εγκαίνια» του νέου Νοσοκομείου.
Το γεγονός εκείνο σχολίασαν πολλοί. Μάλιστα έβλαψε τη Νέα Δημοκρατία, με τον τρόπο που έγινε.
Μπορούσαν να καταγγείλουν πολλοί την ενέργεια εκείνη και την κατήγγειλαν.
Η ανακοίνωση - καταγγελία της ΠΑΣΚ Καθηγητών ήταν περιττή.
Δείχνει ότι ενεργεί αποκλειστικά ως κομματική οργάνωση.

- Με το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, για την ανάδειξη νέου Προέδρου μαθαίνουμε όσα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ως κοινοί θνητοί.
Το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει ένα καταστατικό, το οποίο ρυθμίζει τις εσωτερικές λειτουργίες του.
Με βάση αυτό το καταστατικό εκλέχτηκε Πρόεδρος ο κ. Κ. Καραμανλής, έχοντας ως ανθυποψηφίους τους κ. Έβερτ και Σουφλιά.
Όλα κύλησαν ομαλά και στη δεύτερη ψηφοφορία, μεταξύ Καραμανλή και Σουφλιά εκλέχτηκε ο πρώτος.
Σήμερα και μετά την απόφαση για σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου άρχισαν τα ... όργανα.
Θυμήθηκαν μερικοί το λαό της Νέας Δημοκρατίας.
Τον θυμήθηκαν αυτοί που όταν βρήκαν ευκαιρία τον πρόδωσαν, χωρίς να τον ρωτήσουν.
Τον θυμήθηκαν αυτοί που ως Υπουργοί είχαν γίνει απόκοσμοι.
Τον θυμήθηκαν αυτοί, που στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν τη διάλυση της Νέας Δημοκρατίας.
Γνωρίζουν οι κύριοι Αβραμόπουλος και Σαμαράς, ότι στο Συνέδριο δεν πρόκειται να έχουν τύχη.
Γνωρίζουν ότι οι 4.800 Σύνεδροι τους γνωρίζουν καλά. Γνωρίζουν τις συμπεριφορές τους και τις πράξεις τους.
Έτσι καταφεύγουν στο τέχνασμα της λαϊκής συμμετοχής!
Γιατί όταν ο κ. Αβραμόπουλος έκανε το ΚΕΠ και ο κ. Σαμαράς την Πολιτική Άνοιξη δεν σκέφτηκαν να ρωτήσουν το λαό της Νέας Δημοκρατίας, για να λάβουν έγκριση της απόφασής τους;
Οι σκοποί τους είναι φανεροί. Θα λέγαμε ολοφάνεροι.
Μέσα από μια θολή διαδικασία πιστεύουν ότι θα βγουν κερδισμένοι.
Μάλιστα πιστεύουν ότι, λαμβάνοντας ένα ποσοστό ψήφων, θα το χρησιμοποιήσουν για την πραγματοποίηση των σκοπών τους, που δεν είναι άλλοι, παρά η διάλυση της Νέας Δημοκρατίας.
Πιστεύουν μάλιστα ότι όσο καθυστερήσουν οι διαδικασίες εκλογής νέου Προέδρου στη Ν.Δ. θα διευρυνθούν οι διαλυτικές τάσεις που ήδη διαφάνηκαν και θα πετύχουν το σκοπό τους.
Με το ... χάπι της λαϊκής συμμετοχής προσπαθούν να παραπλανήσουν τους πικραμένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και να φανούν φιλολαϊκοί.

- Τα όσα γράφουμε νομίζουμε ότι πρέπει να είναι σκέψεις των περισσότερων Ελλήνων.
Διότι η Νέα Δημοκρατία είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση και πρέπει ενωμένη και ισχυρή να διαδραματίσει το θεσμικό της ρόλο.
Όσοι προσπαθούν να τη διαλύσουν πρέπει να απομονωθούν και να περάσουν στο περιθώριο.
Στο χέρι των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας είναι να το αποφασίσουν.

- Το πόσο υποκρισία κρύβουν οι θέσεις των κ. Αβραμόπουλου και Σαμαρά είναι και το γεγονός ότι προσπαθούν να φανούν Καραμανλικοί.
Όταν ο Καραμανλής αποφάσισε την διεξαγωγή Συνεδρίου, για την εκλογή νέου Προέδρου και όρισε Επιτροπή διεξαγωγής του Συνεδρίου, όσοι είναι Καραμανλικοί θα πρέπει πρώτοι να ακολουθήσουν τις αποφάσεις του Αρχηγού τους.
Οι κ. Αβραμόπουλος και Σαμαράς δείχνουν ότι ποτέ δεν σεβάστηκαν τον Καραμανλή.
Δείχνουν ότι τον χρησιμοποιούσαν ως εργαλείο, για την ικανοποίηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών.
Δυστυχώς για τον κ. Καραμανλή τέτοιους φίλους είχε και έφυγε απ' την πολιτική με τον τρόπο που έφυγε.

- Η πολιτική δεν είναι παιχνίδι, για να περνά κάποιος την ώρα του.
Ούτε επάγγελμα απ' το οποίο προσδοκά οφέλη.
Είναι προσφορά προς τους συνανθρώπους και τον τόπο.
Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.
Τόσο αυτοί που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, όσο και οι πολίτες, οι οποίοι καλούνται κατά τακτά χρονικά διαστήματα να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους.
Θέλουμε να γίνουμε περισσότερο σαφείς χωρίς να κατονομάζουμε πρόσωπα. Άλλωστε δεν χρειάζεται. Οι ιδιότητές τους είναι αρκετές. Όλα όσα γράφουμε είναι υποθετικά.
Όταν κάποιος γίνεται Δήμαρχος, ενώ έχει προηγηθεί θητεία σε υψηλή κομματική θέση, τότε δικαιολογημένα γεννά προσδοκίες στους συνδημότες του.
Αν έχουμε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αυτός που είναι πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος εκλεγεί Δήμαρχος, τότε ως ελάχιστο δείγμα της δύναμης και της αξίας του, θα πρέπει να αφήσει ένα σημαντικό έργο.
Όταν κάποιος είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Όταν η Νέα Δημοκρατία είναι Κυβέρνηση και ο άνθρωπος αυτός εκλεγεί Δήμαρχος, τότε οφείλει, πέρα απ' τις φωτογραφίες με σημαντικά κομματικά στελέχη, να αξιοποιήσει τις γνωριμίες του, για το καλό των συνδημοτών του.
Όταν λοιπόν υπάρχουν περιπτώσεις, με τα στοιχεία που προαναφέραμε, τότε όλοι περιμένουμε έργα, που θα βοηθήσουν τον τόπο προς την πρόοδο.
Αν παρά τούτα, όσοι εμφανίζονται ως υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, γίνουν Δήμαρχοι και περάσουν απαρατήρητοι απ' την κεντρική εξουσία, τότε οφείλουν ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους συνδημότες τους, να αφήσουν άλλους να αγωνισθούν, για κάτι καλύτερο.
Όσοι νομίζουν ότι η ενασχόληση τους με τα κοινά είναι μια ευκαιρία αξιοπρεπούς διαβίωσης, κάνουν λάθος.
Βλάπτουν τον τόπο αλλά και μειώνουν την προσωπικότητά τους.
Ας κάνουν κάποια άλλη δουλειά.

- Με το θέμα της κατάργησης του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης πολλοί χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.
Υποστηρίζουν ότι «το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης ήταν η ψυχή μας»
Δεν μπορώ να κατανοήσω το ύψος, το βάθος και το μέγεθος της ψυχής τους.
Το Υπουργείο αυτό δημιουργήθηκε, απ' τον Ανδρέα Παπανδρέου, προ δεκαετίας, σε στιγμές έντασης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Δεν είναι η «ψυχή» που επαναστατεί όσων διαμαρτύρονται.
Είναι ο καημός απ' το εκλογικό αποτέλεσμα.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μόνο γλώσσα, ή και αυτιά;


Τριτη 13 Οκτωβριου 2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Η πορεία των κομμάτων της εκάστοτε μείζονος αντιπολιτεύσεως, ενδιαφέρει όλους τους πολίτες και όχι μόνον εκείνους που μετέχουν στο κομματικό τους γίγνεσθαι. Και ευλόγως. Διότι εκείνο που προσδιορίζει την δημοκρατικότητα ενός πολιτεύματος είναι ακριβώς η αποτελεσματική λειτουργία της αντιπολίτευσης.

Εύλογο λοιπόν είναι να ενδιαφέρονται όλοι οι Έλληνες για τις εξελίξεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί στην Νέα Δημοκρατία. Καθώς από αυτές κρίνεται αν πρόκειται να αναδειχθεί μια ηγεσία που δεν θα διακρίνεται μόνο για την ευγλωττία ή την μεγαλοστομία του καταγγελτικού της λόγου, μόνο δηλαδή για την «γλώσσα» της αλλά και για τα ...αυτιά της.

Το προσόν αυτό αναδεικνύεται σε μείζον ζητούμενο τούτη την ώρα, καθώς έχει πια αποδειχθεί ότι, ως κυβέρνηση, η ηγεσία αυτής της παράταξης δεν μπόρεσε να ακούσει την πολιτική και κοινωνική της βάση. Και έχει, πέραν των άλλων, αποδειχθεί με την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, δυο χρόνια μετά από πρόωρες εκλογές, χωρίς προηγουμένως να έχει υλοποιηθεί κανένα πρόγραμμα.

Τώρα, μετά την βαρύτατη ήττα, βγαίνουν διάφοροι, που μετείχαν στην κυβέρνηση, και διατυπώνουν κατηγορίες για ένα σύστημα που υπήρχε γύρω από τον πρωθυπουργό τους και ...του βούλωνε τα αυτιά. Με χαρακτηριστικότερη την φράση του τέως υπουργού κ. Χατζηγάκη που μίλησε για ένα «ιδιόμορφο σοβιέτ» στο μέγαρο Μαξίμου.
Η αλήθεια είναι βεβαίως ότι δεν απαλλάσσονται ευθυνών όλοι αυτοί που ήταν «πρωτοκλασάτοι», αν πράγματι ανέχθηκαν ένα τέτοιο «σοβιέτ» υπό τον Αγγέλου ή οποιονδήποτε άλλο. Είναι τελείως άχρηστη πια η γλώσσα τους, στις πρωθύστερες καταγγελίες τους, αν δεν είχαν την γενναιότητα να μεταφέρουν με ισχυρό λόγο ό,τι έπιαναν τα αυτιά τους ως «φωνή λαού».

Όπως και όλων εκείνων που επαναπαύθηκαν ότι επειδή η παράταξη τους έχει αρχηγό με το χάρισμα της ευγλωττίας, περιορίσαν τη χρήση της δικής του γλώσσας γλείφοντας άλλοι τα κουτάλια της εξουσίας και άλλοι προς τα άνω για να ενισχύσουν την προσωπική τους θέση.

Τώρα, αν πάνε σε ένα κλειστό συνέδριο, κλείνοντας τα αυτιά στην απαίτηση της βάσης τους, θα κυριαρχήσουν εκείνοι που χθες χρησιμοποιούσαν την γλώσσα τους για να γλείψουν τον ένα και τώρα είναι έτοιμοι να παραστήσουν τους κρίνοντες τα παρελθόντα για να εξασφαλίσουν την ιδιότητα των μελλοντικών επισήμων γλειφτών και...γλειψιματιών.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Επιστολή του Βουλευτή Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου στον αρμόδιο υπουργό για τα Διόδια


ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Με αφορμή την επανέναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου σταθμού διοδίων στον κόμβο του Αιγινίου από την "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε." ο Βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου απέστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημ. Ρέππα και στον υφυπουργό στο ίδιο υπουργείο Ιωάννη Μαγκριώτη. Στην επιστολή του ο κ. Παπαγεωργίου, ζητά να ξεκινήσει η διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης των όρων των συμβάσεων με την ανάδοχο εταιρία η οποία θα οδηγήσει στην μείωση των υψηλών φόρων των τιμών των διοδίων, την μη κατασκευή νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.

Η επιστολή του κ. Παπαγεωργίου

Θέμα: "Εγκλωβισμός της Πιερίας μεταξύ τεσσάρων σταθμών διοδίων με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της"

Κύριε Υπουργέ

Με την εφαρμογή της σύμβασης παραχώρησης τμήματος της Π.Α.Θ.Ε. (Μαλιακός - Κλειδί Ημαθίας) στην ανάδοχο εταιρία "Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε." προέκυψαν σημαντικά προβλήματα για το νομό Πιερίας.

Η ανάδοχος εταιρία η οποία ανέλαβε την μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του τμήματος αυτού της ΠΑ.Θ.Ε., προτού ολοκληρωθούν τα έργα, ήδη από την εγκατάστασή της, άρχισε την είσπραξη των διοδίων από τους υπάρχοντες σταθμούς, οι οποίοι λειτουργούν πλέον και στις δύο διευθύνσεις. Συγχρόνως αύξησε τις τιμές των τελών, ενώ προχωράει με γρήγορους ρυθμούς την κατασκευή νέου σταθμού στο Αιγίνιο.

Έτσι η Πιερία έχοντας δύο σταθμούς διοδίων στην βόρεια πλευρά (Μάλγαρα και τον υπό κατασκευή του Αιγινίου) και δύο στη νότια πλευρά της (Λεπτοκαρυάς και Ραψάνης) αντί να είναι κομβικό σημείο συνάντησης και διέλευσης των οδικών αξόνων (Π.Α.Θ.Ε. και Εγνατία οδός) και τόπος ανάπτυξης, κινδυνεύει να αποκλειστεί και να είναι τόπος αποφυγής διέλευσης των οχημάτων που κινούνται από την Βόρεια προς τη Νότια Ελλάδα και το αντίθετο.

Όσον αφορά την ουσία της σύμβασης παραχώρησης τα χρονοδιαγράμματα και τις δεσμεύσεις του δημοσίου, ως ΠΑΣΟΚ έχουμε ήδη τοποθετηθεί ζητώντας την επαναδιαπραγμάτευση των όρων των συμβάσεων και ειδικότερα των κρυφών υψηλών φόρων (75% επί του τελικού κόστους διέλευσης) που έχει ενσωματώσει η προηγούμενη κυβέρνηση στις συμβάσεις αυτές και οι οποίοι είναι ιδιαίτερα επώδυνοι για τον τουρισμό, την οικονομία και τους πολίτες Πιερίας.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή η εθνική οδός θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις αναπτυξιακές ανάγκες του νομού και θα πρέπει να ενισχύει και όχι να αποκλείει την επικοινωνία, παρακαλώ να θέσετε σε προτεραιότητα την διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης των όρων των συμβάσεων με την ανάδοχο εταιρία η οποία θα οδηγήσει στην μείωση των υψηλών φόρων των τιμών των διοδίων, την μη κατασκευή νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, καθώς και στην κατασκευή όλων των παράλληλων έργων που θα διευκολύνουν την τοπική κίνηση στην παραλιακή τουριστική ζώνη της Πιερίας.

Θανάσης Παπαγεωργίου

Βουλευτής Πιερία

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

.
ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Την ημέρα της εκλογής μπορεί να είμαι ασθενής... είμαι υποψήφιος και άς πάρω τη δική μου ψήφο.... υπάρχει περιφέρεια... υπάρχει ποντιακό στοιχειο... υπάρχει Μακεδονία...Αν ζούσε ο μεγάλος Καραμανλής δέν θα δάκρυζε.. θα έκλαιγε.. Ειπε μπράβο στο ΓΙώργο Παπανδρέου ξεκίνησε πολύ καλά.. οφείλω να το πώ... πολύ καλή η κίνηση του ορισμου δύο υφυπουργών στη Βόρεια ΕΛλά και εγώ θα συνεργαστώ... θα λέω τα καλά γιατί έτσι πρέπει για το καλό της ΕΛλάδος.... τους έκλεισε και απότομα.. τους είπε γιά Σας αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια.. ιγατί όλη η ΕΛλάδα τώρα Βλέπε Ψωμιάδη .. και ντάλα ο Παπαδάκης.... επανήλθε και μίλησε για στημένο παιγνίδι διαδοχής άν γίνει κλειστό... θα γίνει ανοικτό το συνέδριο θέλουν δέν θέλουν μερικοί..

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Έφτασαν τις 27 οι καταγγελίες γονέων για σχολικά κυλικεία


Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Έφτασαν τις 27 οι καταγγελίες γονέων

για σχολικά κυλικεία

Μέσα σε ένα μήνα σχεδόν που άνοιξαν τα σχολεία η οργάνωση ΝΕΟΙ δέχθηκε 27 καταγγελίες αναφορικά με την πώληση και διάθεση παράνομων προϊόντων και απαράδεκτων τιμών σε κυλικεία σχολείων. Στο σύνολό τους οι καταγγελίες προήλθαν από νησιά και την περιφέρεια.

Συγκεκριμένα οι καταγγελίες που αφορούν στην πώληση προϊόντων σε παιδιά και δεν ανήκουν στις λίστες του υπουργείου περιλαμβάνουν και δεν περιορίζονται σε είδη όπως:

* Κρέπες με ρευστή σοκολάτα

* Ληγμένα κρουασάν

* Μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα

* Αναψυκτικά ανθρακούχα

* Πατατάκια

* Σάντουιτς που έχουν μείνει εκτός ψυγείου και μυρίζουν άσχημα

Η οργάνωση ΝΕΟΙ δέχθηκε επίσης και αρκετές καταγγελίες εξοργισμένων γονέων που αφορούν στην πώληση υπερτιμημένων προϊόντων (χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα κουτάκι 330ml ανθρακούχου αναψυκτικού να πωλείται από 1,75€ ως 1,50€ και ένα μικρό πακετάκι μπισκότα γεμιστά για 1,50€) και δύο καταγγελίες από σχολεία της περιφέρειας που αφορούν στην απαγόρευση από τον διευθυντή του σχολείου προς τα παιδιά να φέρνουν από το σπίτι τους το δικό τους κολατσιό το οποίο περιλαμβάνει αλλαντικό.

Η οργάνωση ΝΕΟΙ έχοντας ως κύριο στόχο της την ενημέρωση αλλά και την προστασία των παιδιών συνιστά οι γονείς να είναι γνώστες, να ρωτούν τα παιδιά για τα είδη και τις τιμές των προϊόντων στα κυλικεία των σχολείων και να γνωρίζουν:

α.) Αναφορικά με τις καταγγελίες που αφορούν στις υγειονομικές διατάξεις των επιτρεπτών προϊόντων σε σχολικά κυλικεία οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί ανήκουν στις διευθύνσεις υγείας των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της χώρας.

β.) Ορισμένα προϊόντα είναι διατιμημένα και άλλα ελεύθερα. Ο ελεγκτικός μηχανισμός αφορά τη διεύθυνση εμπορίου που υπάρχει σε κάθε πρωτεύουσα νομού της χώρας.

γ.) Οι γονείς που διαπιστώνουν παρατυπίες μπορούν να απευθύνονται και στον διευθυντή του κάθε σχολείου.

δ.) Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να απαγορεύει στα παιδιά να φέρνουν το κολατσιό τους από το σπίτι. Το αντίθετο μάλιστα. Ένα κολατσιό που ετοιμάζουμε εμείς οι γονείς από το σπίτι τις περισσότερες φορές είναι πιο υγιεινό.

«Η υγεία του κάθε μαθητή κινδυνεύει από τη στιγμή που πωλούνται σε αυτόν απαγορευμένα προϊόντα.» δηλώνει η πρόεδρος της οργάνωσης ΝΕΟΙ και Δικηγόρος κα. Άννα Ευθυμίου. «Πρέπει οι γονείς αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές να είναι σωστά ενημερωμένοι και να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους ως καταναλωτές. Επίσης οι διευθυντές των αντίστοιχων σχολείων θα πρέπει να μην είναι αμέτοχοι αλλά να ενεργοποιούν καθημερινούς ελέγχους για τυχόν παραβάσεις καθώς είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας η τήρηση των παραπάνω στην ορθή εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών.»

Για περισσότερες πληροφορίες γονείς και μαθητές μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της οργάνωσης: 2310 ... & 2310 ....

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Περιπτερούχος δίπλα στα έργα της υπογειοποίησης του Σ.Σταθμού έμεινε χωρίς τζίρο και δεν μπορεί να εξοφλήσει χρέη του


Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Κινδυνεύει να χάσει την περιουσία του

* Ζήτησε από το Δ. Κατερίνης, το μήνα Μάιο, να του μεταθέσει το περίπτερο, αλλά μέχρι στιγμής δεν βρήκε ανταπόκριση


* Και τώρα η τράπεζα τον απειλεί με κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων για οφειλή 2.000 ευρώ

Δημότης της Κατερίνης που διατηρεί περίπτερο στο Σ. Σταθμό και συγκεκριμένα εκεί που συνεχίζονται σήμερα τα έργα της υπογειοποίησης, κινδυνεύει να χάσει περιουσιακά του στοιχεία, αφού δεν έχει να πληρώσει δόσεις δανείου του λόγω παντελούς έλλειψης τζίρου.

Το πρόβλημα

Ο συγκεκριμένος δημότης από τον περασμένο Απρίλιο, αφότου δηλαδή άρχισαν τα έργα στη Λ. Ιασωνίδη, αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μην έχει πλέον δουλειά και μάλιστα σε μια περίοδο όπου βρίσκεται στην κορύφωσή της η παγκόσμια οικονομική κρίση που επηρεάζει και τη χώρα μας.

Λίγες εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα το Μάιο, κατέθεσε αίτημα στο Δ. Κατερίνης για να μετατεθεί το περίπτερο σε άλλη περιοχή, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει γίνει τίποτε το ουσιαστικό από την πλευρά του δήμου, ο άνθρωπος αυτός έχασε πλέον το εισόδημά του και τώρα πια κινδυνεύει να χάσει και περιουσιακά του στοιχεία λόγω οφειλής 2.000 ευρώ.


Σε τραγική κατάσταση

Έχει επισκεφθεί πολλές φορές στο Δ. Κατερίνης για το ζήτημα της μετάθεσης του περιπτέρου του, δεν βρήκε την ανταπόκριση που περίμενε, γι αυτό και οι τελευταίες του ελπίδες εναποτίθενται στο Επιμελητήριο Πιερίας καθώς και σε μια ενδεχόμενη ρύθμιση βάσει όσων έχουν εξαγγελθεί από τη νέα κυβέρνηση περί παγώματος ληξιπρόθεσμων και άλλων χρεών.

Βρίσκεται σήμερα σε δεινή κατάσταση και εάν ο δήμος Κατερίνης δεν τον βοηθήσει μεταθέτοντας άμεσα το περίπτερό του, τότε τα ληξιπρόθεσμα χρέη του θα αυξηθούν και θα βρεθεί το επόμενο διάστημα στο δρόμο.


Η απειλή της τράπεζας

Άλλωστε, η τράπεζα στην οποία οφείλει τα δάνεια, του έχει στείλει σχετικό σημείωμα και τον προειδοποιεί ότι «παρά τις επανειλημμένες επιστολές μας δεν εξοφλήσατε τις ανωτέρω ληξιπρόθεσμες οφειλές του δανείου σας (πλέον τόκων και υπερημερίας), δόθηκε ήδη εντολή στο αρμόδιο τμήμα της τράπεζάς μας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες δικαστικές ενέργειες για την αναγκαστική είσπραξη των ως άνω οφειλών καθώς και του άληκτου κεφαλαίου του δανείου σας, το οποίο σύμφωνα με σχετικό όρο της σύμβασης, άμεσα πρόκειται να καταστεί ληξιπρόθεσμο και απαιτητό»!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)