Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΚΑΘΗΝΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΦΙΛΩΝ - πρωί πρωί στον πεζόδορμο της Γεωργάκη Ολυμπίου...








ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009



Πρωί πρωί - στο κέντρο της πόλης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κατερίνης Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, έστησε κουτσομποιό με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Νομαρχίας Πιερίας Γιώργο Παπαθανασίου.
Δίπλα εγώ με την παρέα μου.
Παραδίπλα γνωστοί και επώνυμοι του ΠΑΣΟΚ (Γκουνας,Καρκάνης κλπ).Μεταξύ των άλλων που λέχθηκαν πρωί πρωί ήταν και το ευτράπελο του Ηλία Χατζηχριστοδούλου αστειευόμενος είπε "εσείς στο ΠΑΣΟΚ κλέβανε και κάναμε είκοσι χρόνια να σας πάρουμε χαμπάρι", οι δικοί μας απο την πρώτη ημέρα τους πήρανε αμέσως πρέφα" και το γέλιο σύννεφο.
Δίπλα ο Γιάννης Χατζηιωάννου παρακολουθεί έτοιμος για το δημοσιογραφικό παραπολιτκό σχόλιο.
Μιά καθημερινή μέρα - πρωί πρωί στον πεζόδορμο της Γεωργάκη Ολυμπίου... ήταν αυτή.. μεταξύ φίλων....
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΚΕΝΤΡΟ - ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΒΟΛΤΑΡΕΙ


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Λέει η ελληνική παροιμία "τί γυρεύει η αλεπού στο παζάρι"."Ομως να βολτάρει ο γάιδαρος στο παζάρι και να κάνει παρέλαση πρωί πρωί στην Γεωργάκη Ολυμπίου στο κέντρο της Κατερίνης και να έχει επιβάτη ένα σκύλο αυτό δέν τόχαμε ξαναδεί.Γιαυτό και αποθανάτισα τη στιγμή. Είδος προς εξαφάνιση ο γάιδαρος αλλά τούτος εδώ μας διαψεύδει.Απολαύστε τον πώς περπατάει καμαρωτός !!!!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

ΠΕΜΠΤΗ 9 Ιουλίου 2009
Τι σου είναι οι πιστοί. Ορθοδοξία ή θάνατος. Κάθε φορά που κινδυνεύει η βασιλεία Του προτάσσουν τα στήθη τους.
***
Κάτω τα χέρια από τη γη του Αγίου Διονυσίου. Θα σας κάψει ο Θεός.
***
Κι έγινε το σώσε, αφού όποιος προλάβαινε σου’ριχνε στο δόξα πατρί και αλληλούια.
***
Και εικόνες απείρου κάλλους και τι δεν θύμιζαν, αφή αγίου φωτός στα Ιεροσόλυμα, αργεντίνικο ντέρμπι, συλλαλητήριο της δεκαετίας του ’60! Και ήμαρτον Κύριε.
***
Χρόνια κρατάει αυτή η κολόνια κι όπως πάει το πράμα ο εθνικός δρυμός θα γίνει παπά-χωράφι.
***
Έξω οι Λιτοχωρινοί, έξω οι Ολύμπιοι. Ζήτω τα χριστιανόπουλα. Πάμε να υψώσουμε στο Μύτικα τη βυζαντινή με το δικέφαλο.
***
Και τι θέλουν οι «εθνικοί» στις πλαγιές του Ολύμπου; Σιγά την κτηνοτροφία, δεν βλέπετε τι τιμή έχει το γάλα;
***
Όταν όμως ο άγιος έχει το βουνό και οι σωματοφύλακες κάνουν μπίζνες, τότε προκύπτει και πνευματικό έργο, καθότι χωρίς λαδάκι ούτε καντήλι δεν ανάβει.
***
Ε, όχι και Βατοπέδι ο Όλυμπος ρε παιδιά.
Κατ’αρχάς δεν έχουμε ούτε Δούκα ούτε Θοδωρή ούτε ολυμπιακό ακίνητο. Η μόνη ομοιότητα είναι ότι πρόκειται για ιερό σκοπό. Κατά τα άλλα και η πολιτική ηγεσία στην πλειοψηφία της διαφοροποιείται από τις ιερές επιδιώξεις της Μονής.
***
Τώρα θα μου πείτε, πολύ χαβαλέ σας τα λέω και οι μη εντρυφήσαντες στα μοναστηριακά θα αγνοούν την πάγια θέση μου σε βάρος της εκκλησιαστικής γενικά βουλιμίας.
***
Μάλιστα είχα την ιδιαίτερη τιμή να κάτσω στο εδώλιο του κατηγορουμένου ελέω Μονής, γιατί δεν λιβάνισα επαρκώς.
***
Δεν έχουν καταλάβει ακόμη δυστυχώς οι πνευματικοί άνθρωποι του χώρου ότι οι κολίγοι ξύπνησαν, ότι ο χρόνος και η γη ανήκει σ’αυτούς και ότι τα φοβικά σύνδρομα που ο τιμωρός Θεός «εκπέμπει» έχουν ξεφτίσει και ότι πάντα και μόνο ένα αμφιλεγόμενο ιερατείο εξυπηρετούσαν.
***
Ανεπιφύλακτα η κοινωνία τάσσεται εναντίον κάθε υλικής παρέκκλισης και ενίοτε διαστροφής ανθρώπων που είναι ταγμένοι να υπηρετούν το πνεύμα και τον κόσμο των ιδεών.
Ταπεινός σας δούλος ευσεβέστατοι.
***
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ - ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΕΝΤΕΡΦΟΡ


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Συνεχίζεται, σε πολύ καλό κλίμα και με καλή διάθεση όλων, η προετοιμασία του Πιερικού στα Πέντε Πηγάδια της Νάουσας. Ενσωματώθηκε στην ασποστολή και ο νεο αποκτηθείς ΠΕΝΤΑ, που σύμφωνα με του ειδικούς αναμένεται να αφήσει εποχή, αφού πρόκειται για ένα μεγάλο ποδοσφαιριστή, πρώην συμπάικτη του ΣΚΟΚΟ και του ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ.Σύμφωνα με δικές μαςαποκλειστικές πληροφορίες, σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με επιθετικό (φόρ) που αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα της χώρας του.Μιά μεταγραφή που άνε τελειώσει αισίως θα προκαλέσει αίσθηση σε όλο το πανελλήνιο. Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Τετάρτη ο Πιερικός θα δώσει τον πρώτο φιλικό αγώνα προετοιμασίας.Πολλοί φίλαθλοι αναμένονται να εκδράμουν στη Νάουσα για να παρακολουθήσουν αυτόν τον αγώνα.ΕΚεί θα βρίσκεται σύσσωμο το ΔΣ και του Ερασιτέχνη.
Εν τω μεταξύ χτές συνεδρίασε το ΔΣ του Ερασιτέχνη Πιερικού, με θέματα το γηπεδικό, ο ιματισμός και το τεχνικό τίμ των ομάδων και το θέμα της επιτροπής μεταγραφών. Η επιτροπή μετσαγρφών με επικεφαλής το Δημήτρη Καλαιτζή, θα δραστηριοποιηθεί στην ενίσχυση της ομάδος νέων του Πιερικού, αλλά και όλων των τμήμάτων υποδομής, αφού ο Πιερικός με το νέο προγραμματισμό και τη νέα φιλοσοφία που έχει η νέα Διοίκηση σκοπεύει να δυναμώσει τα τμήματα υποδομής, με ποδοσφαιριστές ταλέντα απο όλη την Πιερία.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στο Δίον

ΠΕΜΠΤΗ 09.07.2009


Ύστερα από πρόκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 40 χρόνια αρχαιολογικών ανασκαφών στο αρχαίο Δίον, το Σάββατο 11 Ιουλίου θα επισκεφτεί το Δίον, ύστερα από πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου, η Α.Ε. ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας Κύριος Κάρολος Παπούλιας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στις 12:00 το μεσημέρι, θα παρευρεθεί σε εκδήλωση προς τιμήν του Καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή στο Αγιονέρι του Αρχαιολογικού Πάρκου Δίου ενώ παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση του λευκώματος "Δίον 1970 - 2009, ο τόπος και οι άνθρωποι".

Στις 09:00 το βράδυ θα κηρύξει την έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο αρχαίο θέατρο Δίου, που από φέτος βρίσκεται στην ολοκληρωμένη μορφή του, καθώς έχουν προστεθεί και τα καθίσματα του κάτω διαζώματος.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Σήμερα ξεκινά το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη e-mail: press@pieria.gr Τηλ.: 2351 –351207-8
Fax: 2351 - 351207 Κατερίνη, 7 Ιουλίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μ.Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο Πιερίας

Στις 9 Ιουλίου ξεκινά το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων

Τη διοργάνωση θα τιμήσει με την παρουσία του
ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009 ξεκινούν οι εργασίες του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής στο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο Πιερίας. Τη διοργάνωση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Κάρολος Παπούλιας κηρύσσοντας τη λήξη των εργασιών το Σάββατο 11 Ιουλίου.
Στο Συνέδριο, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 12 Ιουλίου, αναμένονται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 σύνεδροι από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις όλου του κόσμου ενώ στην επίσημη έναρξη των εργασιών του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009 αναμένεται πλήθος επίσημων προσκεκλημένων.
Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, οι σύνεδροι και συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ακαδημαϊκό πάνελ συζήτησης με συντονιστή τον Marcus A. Templar και εισηγήσεις από τον πρέσβη επί Τιμή Ελευθέριο Καραγιάννη, τη Δρ. Γεωργία Καραμήτρου, τον Δρ. Μιχάλη Χρυσανθόπουλο και τον Δημήτρη Αγγελίδη. Στη συνέχεια, οι σύνεδροι θα ξεναγηθούν στο Αρχαιολογικό Πάρκο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου και θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου “Ι. Σακελλαρίδης” στο Ανοιχτό Θέατρο Λιτοχώρου.
Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2009 συνεχίζονται οι εργασίες του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στις 7.30 μ.μ. της ίδιας ημέρας αναμένεται η άφιξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος θα κηρύξει και τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου. Στη συνέχεια, οι σύνεδροι θα συμμετάσχουν στην επίσημη έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Συγκεκριμένα, θα γίνει ειδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από την ανακάλυψη του Δίου και 40 ετών ανασκαφικού έργου του καθηγητή Δημήτριου Παντερμαλή και η βραδιά θα κορυφωθεί με τη συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με ερμηνευτή τον Μάριο Φραγκούλη.
Η διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή 12 Ιουλίου 2009 με την ορκομωσία των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης



10o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
63o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009
8:00 μ.μ. Επίσημη έναρξη του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων
Χαιρετισμοί Επισήμων
Μακεδονικοί χοροί από τα χορευτικά Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και Αυστραλίας
Βραδινή Δεξίωση. Προβολή βίντεο από τους Καλάς
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009
9:00 π.μ.-12:00 μ.μ. Εργασίες 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής
12:00 μ.μ. - 2:00 μ.μ. Ακαδημαϊκό πάνελ: Συντονιστής Marcus A. Templar. Εισηγήσεις από: Πρέσβη επί Τιμή Ελευθέριο Καραγιάννη, Δρ. Γεωργία Καραμήτρου, Δρ. Μιχάλη Χρυσανθόπουλο και Δημήτρη Ευαγγελίδη
6:00 μ.μ. - 7:30 μ.μ. Ξενάγηση των Συνέδρων στο Αρχαιολογικό Πάρκο και στο Αρχαιολογικό Μουσείου του Δίου
9:00 μ.μ. Συναυλία με επιλογή τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη από τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ι. Σακελλαρίδης» – Ανοιχτό Θέατρο Λιτοχώρου
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009
9:00 π.μ. - 2:00 μ.μ. Εργασίες 63ου Συνεδρίου και Συνεδρίαση του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου
6:00 μ.μ. – 7:30 μ.μ. Απογευματινές Εργασίες 63ου Συνεδρίου
7:30 μ.μ. Επίσημη Υποδοχή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στη λήξη των εργασιών. Χαιρετισμός του Προέδρου προς τους ομογενείς.
9:00 μ.μ. Συμμετοχή των ομογενών μας στην επίσημη έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο Αρχαίο Θέατρου του Δίου – Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ανακάλυψη του Δίου και 40 χρόνων ανασκαφικού έργου. Συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με τον Μάριο Φραγκούλη.
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009
Εκκλησιασμός και Ορκωμοσία των νέων Διοικητικών Συμβουλίων
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)