Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Την Κυριακή ο Γιάννης Ραγκούσης στην Κατερίνη μιλάει σε πολιτική εκδήλωση

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009





(φωτο απο ΛΕΥΤΕΡΙΑ)





(ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΚΡΑΧΤΗΣ)

Επιασαν αδουλεια απο το πρωί στην πλατεία της Κατερίνης ο Γραμματεάς του ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γιάννης Μαλτζάρης και στελέχη του ΠΑΣΟΚ Πιερίας, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και συζήτησαν με πολίτες, προπαγανδίζοντας την πολτική εκδήλωση με τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος θα επισκεφθεί το Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ αύριο Κυριακή 10 ΜΑΙΟΥ , όπου θα μιλήσει στις 11 η ώρα στο Συνεδριακό Κέντρο "ΕΚΑΒΗ" της Κατερίνης.
kraxtis-gr.blogspot.com

Σε κρίσιμη κατάσταση ο "δικός μας" Ευγένιος Σπαθάρης




ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Μαΐου 2009, - zougla.gr


Με μηχανική υποστήριξη βρίσκεται στη ζωή ο Ευγένιος Σπαθάρης, μετά από ατύχημα που είχε το βράδυ της Τρίτης στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

Ο πιο γνήσιος εκφραστής της ελληνικής παράδοσης έπεσε από τις σκάλες κατά την προσέλευσή του σε εκδήλωση του Ινστιτούτου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον 85χρονο άνδρα στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύεται "κλινικά νεκρός".

Όπως δήλωσε στη zougla.gr η σύζυγός του, Φανή, ο Ευγένιος Σπαθάρης "έχει αιμάτωμα στο κεφάλι και θεωρείται από τους γιατρούς εγκεφαλικά νεκρός".

"Ο πατέρας μου δεν έλεγε ποτέ όχι. Πήγε λοιπόν στην εκδήλωση χωρίς συνοδό για αυτό και έγινε το κακό", δήλωσε στη zougla.gr o γιος του Ευγένιου Σπαθάρη, Σωτήρης.

Ο Ευγένιος Σπαθάρης έχει τιμηθεί με Βραβείο Ρώμης (1962), με το Α' Μετάλλιο του Πρίγκιπα του Μοντ, Α' Βραβείο Πολωνίας (1978), Α' Μετάλλιο Τοσκανίνι (Ιταλία) το 1978 κ.ά. Τέλος, το 2007 τιμήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού για την μεγάλη του προσφορά στο καλλιτεχνικό αυτό είδος, για το οποίο του αναγνωρίστηκε ο τίτλος του "μεγάλου δασκάλου".

Ο Καραγκιόζης, ο φτωχός Έλληνας που καυτηριάζει την Ελληνική πραγματικότητα με τον δικό του τρόπο, διασκεδάζοντας γενιές και γενιές, θεωρείται ο σπουδαιότερος χαρακτήρας του παραδοσιακού Θεάτρου Σκιών.

(Πρώτη καταχώρηση: 7 Μαίου 2009, 10:01)

kraxtis-gr.blogspot.com

Οι Σερραίοι που βάφουν τον πύργο του Άιφελ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009 (zougla.gr)
Οι Σερραίοι που βάφουν τον πύργο του Άιφελ

9 Μαΐου 2009, 13:09

Παναγιώτης Σαββίδης

Το έργο βαφής του πύργου του Άιφελ στο Παρίσι, που ανέλαβε και ήδη υλοποιεί η εταιρία "ΣΤΕΛΜΑ", παρουσίασε την Παρασκευή στα ΜΜΕ ο Σερραίος επιχειρηματίας από το Μητρούσι, Ελευθέριος Μαματζής (στην φωτογραφία με τον γιο του Δημήτρη, αντιπρόεδρο της "ΣΤΕΛΜΑ").

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της "ΣΤΕΛΜΑ" δήλωσε πως το έργο αναμένεται να ολοκληρωθει στους επόμενους 18 μήνες, με τις εργασίες να προχωρούν κανονικά, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Οι εργασίες συμπίπτουν με τον εορτασμό των 120 χρόνων από την ανέγερση του ιστορικού συμβόλου του Παρισιού. Ο Πύργος του Άιφελ βάφεται σχεδόν κάθε εφτά χρόνια και η ειδική σύνθεση χρώματος που χρησιμοποιείται από τους 'Ελληνες φέρει την ονομασία "Μπρονζέ Τουρ Εφέλ".

"Ένα όνειρό μου πήρε σάρκα και οστά. Η εταιρία έχει οικολογική ευαισθησία και αυτό φαίνεται από τα χρώματα που χρησιμοποιούνται για το βάψιμο του Πύργου», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Σερραίος επιχειρηματίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται στα 6 εκατ. ευρώ, ενώ μεταξύ άλλων θα χρειαστούν για το βάψιμο: 60 τόνοι χρώματος και 25 εξειδικευμένοι εναερίτες βαφείς για επιφάνεια 250.000 τμ, 10 τεχνικοί εγκατάστασης σχοινιών - διχτυών, 5 χιλιόμετρα «σχοινιά ζωής» για την ασφάλεια των εργατών, 1.500 βούρτσες - ρολά, 1.500 σετ φόρμες βαφής και 1.000 ζευγάρια ειδικά γάντια.

"Το έργο είναι δύσκολο διότι οι βαφείς πρέπει να είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για να εργάζονται σε ύψος 300 μέτρων. Επιπλέον, δεν διακόπτεται καθόλου η λειτουργία του Πύργου και θα πρέπει να προσέχουν να μην πέφτει η βαφή στους τουρίστες", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής κατασκευών του Πύργου του 'Αιφελ, Roussin Stephane.

Δείτε το ρεπορτάζ του LE FIGARO για το βάψιμο του πύργου.

Όσο για τα επόμενα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας, ο Σερραίος επιχειρηματίας έκανε λόγο για “άνοιγμα” στις χώρες του Περσικού Κόλπου, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ώρα.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησαν οι εργασίες των Ελλήνων στον Πύργο του Άιφελ, 31 Μαρτίου 2009

kraxtis-gr.blogspot.com

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Απεργία πείνας για συνθήκες κράτησης

ΣΑΒΒΑΤΟ 09.05.2009 (athens24.gr)

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησής τους, έγκλειστοι στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, άρχισαν τα τελευταία 24ωρα απεργία πείνας.

Πρόκειται για υπόδικους και κατάδικους, οι οποίοι παραμένουν στους συγκεκριμένους χώρους έως ότου μεταχθούν σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Όπως καταγγέλλουν οι απεργοί, οι επικρατούσες συνθήκες είναι άθλιες. Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς τους, σε πολλές περιπτώσεις στοιβάζονται επί μήνες σε λίγα τετραγωνικά μέτρα, τη στιγμή που στους συγκεκριμένους χώρους δεν υπάρχουν οι βασικές συνθήκες υγιεινής, ενώ δεν τους παρέχεται ούτε η δυνατότητα προαυλισμού.

Συνήγορο στις αιτιάσεις τους έχουν το δικηγορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, τα μέλη του οποίου αναφέρουν πως είναι αποκαρδιωτική η εικόνα που παρατηρείται στα περισσότερα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων. Μάλιστα, το πρόβλημα επιτείνεται κι από την υπερπληρότητα των δικαστικών φυλακών Διαβατών, η διοίκηση των οποίων αρνείται να «φιλοξενήσει» κι άλλους κρατούμενους.

Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι διωκτικές αρχές του νομού «στέλνουν» τους προφυλακιστέους ή καταδικασθέντες στις φυλακές της Κομοτηνής, των Γρεβενών ή και του Δομοκού.

Στο μεταξύ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναζητά τρόπους προκειμένου οι κρατούμενοι των αστυνομικών τμημάτων του πολεοδομικού συγκροτήματος να πάρουν μέρος στις επικείμενες ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

Όπως ενημέρωσε η αστυνομική διεύθυνση, συνολικά 68 κρατούμενοι σε τμήματα, κι άλλοι επτά της υποδιεύθυνσης Μεταγωγών, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, διότι δεν αντιμετωπίζουν ποινές στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

Από την Εισαγγελία καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ενταχθούν όλοι οι παραπάνω στους εκλογικούς καταλόγους των δικαστικών φυλακών Διαβατών, όπου θα «στηθεί» κάλπη. Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι ο τρόπος μεταγωγής των κρατουμένων την ημέρα των εκλογών στα Διαβατά.
kraxtis-gr.blogspot.com

Στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΑΠΕ)

Είναι 83 ετών, από παιδί θαύμαζε το Μέγα Αλέξανδρο και επισκέπτεται όλα τα μέρη από όπου πέρασε ο Μακεδόνας στρατηλάτης.

Πρόκειται για την Αυστραλή Ανν Μπερν, που αυτές τις μέρες βρίσκεται επικεφαλής άλλων Αυστραλών τουριστών στο Κουρδιστάν. «Έχω επισκεφτεί 110 χώρες στη ζωή μου και όλες τις χώρες από όπου πέρασε αυτή η σπουδαία φυσιογνωμία, ο Μέγας Αλέξανδρος», δήλωσε η κα Μπερν.

Στο Κουρδιστάν η κα Μπερν άργησε να φτάσει. Θα πήγαινε το 2003, αλλά όταν βρισκόταν στη Καμπούλ έγινε η ανατροπή των Ταλιμπάν και προτίμησε να επιστρέψει στην Αυστραλία. Η κα Μπερν είπε πως θα είναι ευχής έργο να στηθεί και στο Κουρδιστάν άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

kraxtis-gr.blogspot.com

Στον εισαγγελέα οι πλαστές συνταγές του ΟΠΑΔ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΑΝΤ1)


Χρυσές δουλειές φαίνεται πως έκανε στον Πειραιά το κύκλωμα που διακινούσε πλαστές συνταγές, τα στοιχεία του οποίου διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα, καθώς οι πλαστές συνταγές ανέρχονται, βάσει της σχετικής ανακοίνωσης του υπουργείου Υγείας, στο ποσό των 240.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με έρευνα που ξεκίνησε το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας πριν από τέσσερις μήνες και φορά την περίοδο μεταξύ 2003 και 2008, το 96% των συνταγών του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου που εξοφλήθηκαν στην περιφερειακή υπηρεσία του Οργανισμού στον Πειραιά το 2003 ήταν πλαστές.

Τα ποσά αυτά καταλογίζονται στους υπεύθυνους που καλούνται να τα επιστρέψουν, πλέον των τυχών συνεπειών του νόμου που θα προκύψουν από την εισαγγελική έρευνα.

kraxtis-gr.blogspot.com

Ληστεία σε σουπερμάρκετ στη Θεσσαλονίκη


ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009

Ληστεία σημειώθηκε το πρωί σε υποκατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ, στην περιοχή της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη.

Δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάστημα και αφαίρεσαν άγνωστο, ως στιγμής, χρηματικό ποσό.

Οι δράστες, μετά την ενέργειά τους, εξαφανίστηκαν και αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.

kraxtis-gr.blogspot.com

Ο ΜΕΓΑΣ ...ΚΩΣΤΑΚΗΣ !

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009)


Κάτι τέτοιες στιγμές όλη η συσσωρευμένη υπερηφάνεια για τις αρετές της φυλής και του έθνους μας, ξεχειλίζει ! Τα στήθια φουσκώνουν από ευχαρίστηση, τα μάτια δακρύζουν από συγκίνηση… Οι μεγάλες στιγμές της ελληνικής ιστορίας περνούν μπροστά μας, ως trailer μιας επικής και μοναδικής υπερπαραγωγής…

Επιτέλους, ένας γνήσιος απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προχωράει, πέρα από τα λόγια, στα έργα, μιμούμενος τον μεγαλύτερο έλληνα όλων των εποχών, στην πιο συμβολική, αλλά και προφητική ενέργειά του : ο πρόγονός μας στρατη-λάτης έλυσε, όπως έλυσε, το γόρδιο δεσμό, κάτι που όχι μόνο ήταν έξυπνο και ευφυές, αλλά προδίκασε και την μετέπειτα «κατάκτηση του κόσμου». Ο σύγχρονός μας, Μέγας Κωστάκης, με μια μόνη, απλή, ανάλογη κίνηση, απάλλαξε τη σημερινή Ελλάδα από το άγος των σκανδάλων ! Ευφυέστατο…

Αυτή η χιλιοταλαιπωρημένη πατρίδα, μπορεί, πλέον, να προχωρήσει στα περαιτέρω του 21ου αιώνα, απαλλαγμένη από ένα μεγάλο βαρίδι, που εμπόδιζε τη γρήγορη φυγή της προς τα εμπρός. Τα σκάνδαλα τέλος, η σκανδαλολογία χωρίς αντικείμενο πια, οι πολιτικοί μας, καθαροί και αναζωογονημένοι, έτοιμοι για την μεγάλη υπέρβαση της φυλής : ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Καραμανλής, ζήτω η Δεξιά, για μια ακόμα φορά !

Υ.Γ. Στην ανεργία οι οπαδοί του «όλα στο φως». Ποια «όλα» ; Δεν υπάρχει, πια, τίποτα !..

kraxtis-gr.blogspot.com
.

Έκλεισαν τη Βουλή και για τον "Γερμανό"...

Κινδύνευε να βρεθεί στο σκαμνί και ο Αλογοσκούφης. Νέα διάσταση αποκτά η κατάθεση του Γ. Μανώλη τη Δευτέρα παρά τις απειλές από το κόμμα του να μην "μιλήσει"!!!

Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Ύστερα από τις ραγδαίες εξελίξεις με το βιαστικό κλείσιμο της Βουλής, αποκτά νέα διάσταση η κατάθεση που θα δώσει, όπως ήδη γράψαμε, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης τη Δευτέρα στον ανακριτή κ. Ζαβιτσιάνο για το σκάνδαλο της εξαγοράς της "Γερμανός" από την Cosmote. To άρον άρον κλείσιμο της Βουλής μπορεί να έγινε και γι΄αυτό: Για να μην μην έχει μια νόημα η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή ως προς τις ευθύνες πολιτικών προσώπων. Κουκούλωμα δηλαδή. Κι αυτά τα πολιτικά πρόσωπα είχαν επικεφαλής τον τότε υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη (ο Μιχ. Λιάπης είχε άγνοια ως το τέλος) ο οποίος είχε ευλογήσει ως "συμφέρουσα" την εξαγορά της "Γερμανός" - έστω κι αν τώρα αποδεικνύεται ζημιογόνα!
Κάι στην υπόθεση αυτή τα πράγματα είναι, πολιτικά, πιο ζόρικα: Ο Γ. Μανώλης είναι ένας πολύ σημαντικός μάρτυρας γιατί έχει αποκαλύψει τα ραντεβού του Βουκουρεστίου όπου συμφωνήθηκε η εξαγορά. Κι επειδή ως βουλευτής της ΝΔ καταγγέλει ένα γαλάζιο σκάνδαλο, εξηγούνται και οι απειλές που δέχτηκε από την Ρηγίλλης και το Μέγαρο Μαξίμου μέσω διαρροών στο "Βήμα" (διαβάστε εδώ) ότι "αν δημιουργήσει πρόβλημα, ουσιαστικά θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, ειδικά με την εκ νέου συμμετοχή του στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο".
Υστερα και από την κατάθεση του κ. Μανώλη, ήταν θέμα χρόνου να σταλεί και η δικογραφία αυτή στη Βουλή...
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα..
kraxtis-gr.blogspot.com.

Πυρά κατά Παπανδρέου

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΕΘΝΟΣ

Προσωπική επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.


Πυρά κατά Παπανδρέου

Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για λασπολογία και βουλιμία για εξουσία ενώ αναφερόμενος στην χθεσινή διακοπή των εργασιών της Βουλής σημείωσε ότι αποτελεί συνηθισμένη πρακτική ενόψει εκλογών για την εξασφάλιση ηπίου πολιτικού κλίματος.

Αναφορικά με την παραγραφή όλων των «γαλάζιων» αδικημάτων με την πρόωρη διακοπή των εργασιών ο Κώστας Καραμανλης επεσήμανε ότι όλες οι υποθέσεις "εξετάστηκαν εις βάθος" και πως η" κυβέρνηση αυτή δεν έχει τίποτε να κρύψει. Δεν έχει τίποτε να συγκαλύψει".

"Η κυβέρνηση θέλει να βαδίσει η Χώρα στις ευρωεκλογές με πολιτικούς όρους. Επιδιώκει ήπιο πολιτικό κλίμα." σημείωσε χαρακτηριστικά.

"Είναι γνωστοί και οι λασπολόγοι και συκοφάντες σ' αυτόν τον τόπο" σημείωσε αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου τον οποίο κατηγόρησε για διαστρέβλωση, πολιτικό κυνισμό και ανευθυνότητα.

"Όλα τα οράματά του αρχίζουν και τελειώνουν με την ίδια βουλιμία: Πώς να πάρει την εξουσία... Αντί της συστράτευσης σε κοινούς στόχους, η Αξιωματική Αντιπολίτευση επέλεξε την αντίδραση σε όλα. Επέλεξε τη σκανδαλολογία. Επέλεξε να παρασύρει τον Τόπο στο δρόμο της ανευθυνότητας, στο δρόμο της κομματικής εμπάθειας. Ματαιοπονούν, όμως", είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Καραμανλής.

Μήνυμα στα Σκόπια

Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης λόγο για "πολιτική ανοιχτών οριζόντων, με εθνική αυτοπεποίθηση και υπεράσπιση των δικαίων και των δικαιωμάτων της χώρας με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα" και μίλησε για "απαράβατες κόκκινες γραμμές στα εθνικά ζητήματα, γραμμές, οι οποίες δεν αλλοιώνονται, δεν παζαρεύονται και δεν εγκαταλείπονται" ενώ επαναδιατυπώσε την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική πορεία όλων των γειτονικών χωρών.

"Πιστεύουμε ότι η περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης μπορεί να αποτελέσει μια αδιάσπαστη γειτονιά της Ενωμένης Ευρώπης, μια γειτονιά σταθερότητας, ανάπτυξης και προόδου, μια γειτονιά με πύλη εισόδου τη Θεσσαλονίκη", σημείωσε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε τη σταθερή στάση της Ελλάδας περί του δρόμου που θα οδηγήσει την πΓΔΜ στην ευρωατλαντική της προοπτική, δρόμος που δεν είναι άλλος από "την αμοιβαία αποδεκτή λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας".

Κάλεσε δε, τη γειτονική χώρα να εγκαταλείψει τις υπεκφυγές, τους εθνικισμούς του παρελθόντος και τις ανιστόρητες εμμονές.

Τέλος αναφέρθηκε σε όλες τις δραστηριότητες της ασκούμενης πολιτικής, από τη στρατηγική περί τα οικονομικά έως τα δημόσια έργα, την Παιδεία, την προστασία του περιβάλλοντος και τον Τουρισμό.

kraxtis-gr.blogspot.com

"Εκλογές τώρα" Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τον Κώστα Καραμανλή να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του και μετά τη "θεσμική εκτροπή" να προκηρύξει Εθνι

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009

Το μήνυμα κρίσιμης μάχης έδωσε κατά την ομιλία του στο εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου καλώντας τον Κώστα Καραμανλή να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του και μετά την αιφνιδιαστική απόφαση τερματισμού των εργασιών της Βουλής να προχωρήσει στο "αυτονόητο" και να προκηρύξει Εθνικές εκλογές μαζί με τις Ευρωεκλογές.


 Εκλογές τώρα

Η "θεσμική εκτροπή" όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, του να κλείσει νύχτα η Βουλή επιβεβαιώνει τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί η κυβέρνηση ενάντια στους θεσμούς και κάθε δημοκρατικό έλεγχο... το φώς της διαφάνειας τους τρομοκρατεί" τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και κάλεσε τον λαό σε "εγρήγορση για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για επιλεκτική σκανδαλολογία με στόχο να πληγεί το ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι η ΝΔ επιλέγει την οδό της συγκάλυψης παρά της αποκάλυψης με σκοπό την ελαχιστοποίηση του πολιτικού κόστους γι΄αυτό και επελέγη η ανομία και η ατιμωρησία.

Ο ίδιος τόνισε τη σημασία της συμμετοχής στις ευρωεκλογές και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες της 7ης Ιουνίου, γιατί από αυτές κρίνεται το μέλλον των πολιτών.

Υπογράμμισε ότι αυτές είναι ένα δημοψήφισμα, το οποίο θα στείλει στην κυβέρνηση της ΝΔ το μήνυμα ότι οι Ελληνες πολίτες καταδικάζουν τις πολιτικές της και θέλουν μια άλλη πορεία τόσο στο εθνικό, όσο και στο ευρωπαϊκό επίπεδο και έθεσε ως δίλημμα, αν θα επικρατήσουν στην εκλογική μάχη οι συντηρητικοί και η ΝΔ, ή οι σοσιαλιστές και το ΠΑΣΟΚ.

"Θα έχουμε σοσιαλισμό και δημοκρατία ή βαρβαρότητα" σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου και κατέληξε τονίζοντας ότι η "νίκη των Ευρωπαίων σοσιαλιστών θα είναι νίκη για την Ευρώπη που σέβεται τον πολίτη και το δημοκρατικό του δικαίωμα".

kraxtis-gr.blogspot.com

"Ανένδοτο" ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ... ...ύστερα από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της Βουλής!


.
Ύστερα από το χθεσινό πραξικοπηματικό κλείσιμο της ολομέλειας της Βουλής, για να παραγραφούν τα σκάνδαλα, έχει πάρει φωτιά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Και σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο του Γ. Παπανδρέου καταφθάνουν ολοένα και περισσότερες εισηγήσεις για να κηρύξει "ανένδοτο" κατά της κυβέρνησης της ΝΔ και του πρωθυπουργού προσωπικά.

kraxtis-gr.blogspot.com

Το έκτρωμα και η εκτροπή

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Μαϊ 2009

Την έβαλε λοιπόν τη μπουγάδα του ο Καραμανλής, έκλεισε και το πορτάκι του πλυντηρίου (aka βουλή) και θα παραδώσει στην κοινωνία άσπιλους και αμόλυντους (και κατά αρκετά εκατομμύρια ευρώ πλουσιότερους) τους κυβερνητικούς που ενέχονται σε μύρια όσα σκάνδαλα. Δια της μεθόδου της παραγραφής βεβαίως βεβαίως.

Δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί έκπληξη ή αιφνίδια η παύση των εργασιών της βουλής (πόσο μάλλον η συνεπαγόμενη παραγραφή των σκανδάλων: αυτή κι αν ήταν απολύτως αναμενόμενη!) δεδομένου ότι "κορυφαίοι" υπουργοί πρόσφατα περιφέρονταν στα δελτία, διατυμπανίζοντας ότι ούτε τα δομημένα, ούτε η Ζιμενς, ούτε η Γερμανός, ούτε το Βατοπέδι, ούτε τα γεράματα του Παυλίδη, ούτε κανένα από τα πενηνταφεύγα σκάνδαλα που καταγράφηκαν από το Μάρτη που άρχισε το πάρτυ, είναι στην πραγματικότητα σκάνδαλο (βλ. και προηγούμενη ανάρτηση "η χώρα της Μαρμότας")!

Ούτε αποτελεί δα και καμιά έκπληξη ότι η κυβέρνηση-έκτρωμα στην ανάγκη της καταφεύγει και στην εκτροπή. Πάντοτε φυσικά με το δεν-τρέχει-μία χαμόγελο του Προκόπη, της Ντόρας και των άλλων παιδιών της colgate. Αχ αυτά τα απαστράπτοντα χαμόγελα, οι αστραφτερές μασέλες, τόσο λαμπερές που "σβήνουν" ακόμα και το "άπλετο φως" που ρίχνει η κυβέρνηση παραγράφοντας τα υπό διερεύνηση σκάνδαλα.


Το μπλογκ προτείνει ο Κωστάκης Καραμανλής να συμπεριληφθεί στους "Μεγάλους Έλληνες" ως ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας της σύγχρονης Ελλάδας.


Την Κυριακή ο Γιάννης Ραγκούσης στην Κατερίνη μιλάει σε πολιτική εκδήλωση



ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009


Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, θα επισκεφθεί το Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ και θα μιλήσει την Κυριακή 10 ΜΑΙΟΥ σε πολιτική εκδήλωση στην Κατερίνη, όπου θα μιλήσει στις 11 η ώρα στο Συνεδριακό Κέντρο "ΕΚΑΒΗ".

kraxtis-gr.blogspot.com

Προς τους Βουλευτές της Ν.Δ.:


ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009 (Γ.ΚΡΟΓΙΑΣ)


ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!! ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΕΧΕΣΤΕ!!!
ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ!!!
Γιατί δεν ξεσηκώνεστε εσείς οι ίδιοι για να βάλετε στη θέση του αυτόν τον άνθρωπο, που έχει καταπατήσει κάθε θεσμό, κάθε έννοια της δημοκρατίας μας;

- Ποτέ άλλοτε στην διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος δεν επιχειρήθηκε νοθεία. Αυτός το έκανε, δύο φορές μάλιστα, για να μην καταδειχθούν διαφοροποιήσεις βουλευτών του...

- Ποτέ άλλοτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν είχε αποχωρήσει από τη Βουλή. Ο Καραμανλής το έκανε, τρεις φορές μάλιστα, για να προστατεύσει από τη... συνείδησή ΣΑΣ, τούς κ.κ. Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Παυλίδη και τους υπόλοιπους.

- Και χθες, προσέθεσε το «κερασάκι στην τούρτα». Ανακοίνωσε την απόφαση της συγκάλυψης. Να κλείσει η σύνοδος της Βουλής. Τι σημαίνει αυτό; Παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών υπουργών για την περίοδο 2004-2007!

Το είπαν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Ακόμα και το ΛΑΟΣ, ακόμα και η Σπυράκη του πολιτικού σας ρεπορτάζ, δεν άντεξε και είπε την αλήθεια! Λέει και ποιος το εισηγήθηκε στον ανεκδιήγητο! Ο Παυλόπουλος!



ΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ, ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ. ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ:
Όσοι δεν έχετε εμπλακεί σε κανένα σκάνδαλο αυτής της κυβέρνησης, πως ανέχεστε τέτοιες εκτροπές;
Γυρνάτε την πλάτη στην Δημοκρατία μας και την διαφάνεια, για μια θεσούλα, για λίγη εξουσία;
Θα συνεχίσετε να δικαιολογείτε αυτή σας την στάση με το φτηνό επιχείρημα: "τα ίδια έκανε και το ΠΑΣΟΚ";
Μπορείτε μετά από όλα αυτά να κοιτάξετε τους ψηφοφόρους σας στα μάτια; Τα παιδιά σας;

Τελικά, ο Αλέκος μάλλον έχει δίκιο όταν λέει ...ο καθένας μας αναλαμβάνει τις ευθύνες του...

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Άρθρο 120
...Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

kraxtis-gr.blogspot.com

"Αυτό σημαίνει κουκούλωμα"


ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009 - (ΕΘΝΟΣ)

Την άμεση αντίδραση και του ΛΑ.Ο.Σ προκάλεσε η αιφνίδια απόφαση για λήξη των εργασιών της Βουλής.

Στην ανακοίνωσή του κατηγορεί ανοικτά τη ΝΔ ότι «μετά τον Παυλίδη, τη SIEMENS και τη ΜΑΝ, για την κυβέρνηση ως μάννα εξ ουρανού ήταν η επιλογή να σταματήσουν οι εργασίες της Βουλής και να επιχειρηθεί η παραγραφή των αδικημάτων των τελευταίων πέντε ετών».
Επισημαίνει δε ότι «δυστυχώς η πρότασή μας να παραμείνει η Βουλή ανοικτή και να έρθουν όλα στο φως δεν ακούστηκε από τον Πρωθυπουργό. Αυτό σημαίνει πολλά, αυτό σημαίνει κουκούλωμα»
kraxtis-gr.blogspot.com

"Θεσμική εκτροπή"

 Θεσμική εκτροπή

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)

Για πρωτοφανή ενέργεια και θεσμική εκτροπή κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης.

"Η λήξη της Συνόδου της Βουλής με την έκδοση του σχετικού διατάγματος είναι πρωτοφανής ενέργεια στην πολιτική ζωή του τόπου. Το αξιόποινο πράξεων υπουργών και υφυπουργών, οι οποίες άλλωστε βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας εξαλείφεται.

Είναι προφανής η επιλογή συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια, η οποία συνιστά θεσμική εκτροπή".

Όπως ανακοινώθηκε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσουν εκτάκτως και από κοινού το Σάββατο 9/5, στις 17.00 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις.

kraxtis-gr.blogspot.com

"Πρωτοφανής και προκλητική" «Μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό».

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)

Πρωτοφανή και προκλητική χαρακτηρίζει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τη λήξη της τρέχουσας Συνόδου της Βουλής, υποστηρίζοντας πως οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007.



 Πρωτοφανής και προκλητική
Ο Παπανδρέου δηλώνει ότι πρόκειται για «μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό».
Καταγγέλλει δε την κυβέρνηση ότι «αντί για τη διαφάνεια, την απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν και την απαλλαγή όσων έχουν κατηγορηθεί άδικα, επέλεξε την αναγκαστική αδράνεια και τη σιωπή της Βουλής, το σκοτάδι της αδιαφάνειας. Για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και για να μείνει ανοικτό το πεδίο της λασπολογίας, της οργανωμένης κυβερνητικής σκανδαλολογίας και της σπίλωσης».
Καταλήγει δε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης. Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός»..
kraxtis-gr.blogspot.com

Χτες αιφνιδίασε, σήμερα εξηγείται ο Κώστας Καραμανλής Εξοργισμένη η αντιπολίτευση. Συνεδριάζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ


ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009 (enet.gr)

Κανένα σκάνδαλο και παρανομία δεν παραγράφεται...

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009

"Η Βουλή έκλεισε αιφνιδιαστικά αλλά η δημοκρατία παραμένει!"
.
Από τον Αναστάσιο Κουτσούκο
.
Ως Υπουργός δεν διώκεται τώρα μέσω της διαδικασίας της βουλής, αλλά ως πολίτης διώκεται μόλις χάσει την βουλευτική ασυλία και χωρίς καν να ερωτηθεί η βουλή αφού δεν θα είναι πια μέλος της!!
Διακόπηκαν αιφνιδιαστικά οι εργασίες της τρέχουσας Συνόδου της Βουλής. Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη παραγράφονται όλες οι υποθέσεις τις οποίες η αντιπολίτευση ζητούσε να έρθουν στη Βουλή και αφορούσαν στην πρώτη τετραετία της κυβέρνησης.
Από την κυβέρνηση προβλήθηκε επισήμως το επιχείρημα των ευρωεκλογών. Στα κόμματα όμως επικρατεί αναστάτωση, καθώς δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση.
Χαρακτηριστικό του αιφνιδιαστικού χαρακτήρα της κίνησης είναι ότι...
είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή, ενώ τίποτα δεν ειπώθηκε το πρωί, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
Επειδή κατά κόρον λέγεται ότι διαγράφονται και τα σκάνδαλα επισημαίνουμε ότι αυτό είναι ένα νομικό λάθος!!
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την αρμοδιότητά της για άσκηση δίωξης κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους «μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος». Αυτό δεν σημαίνει ότι ο εισαγγελέας δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο του όταν ο διωκόμενος «υπουργός χάσει την βουλευτική ασυλία» έστω και μετά από δέκα χρόνια!!
Δεν παραγράφεται τίποτα!!!
Οποιαδήποτε στιγμή, μόλις οποιοσδήποτε βουλευτής ή υπουργός χάσει την βουλευτική ασυλία ένας έντιμος εισαγγελέας μπορεί να τον συλλάβει και να τον δικάσει (οποιονδήποτε πολιτικό υπουργό βουλευτή κλπ...) με τον νόμο περί παράνομου ανήθικου και ταχύτατου πλουτισμού!!
Σας λένε ψέματα οι δήθεν νομικοί ότι όλα παραγράφονται!!
Ακόμα και αν παραγράφονται τα αδικήματα του Υπουργού κ.Χ δεν παραγράφονται τα ίδια αδικήματα του ίδιου κ. Χ που τα έκανε με την ιδιότητα του Υπουργού, αλλά δεν απώλεσε την ιδιότητα του πολίτη!! Κανένας νόμος δεν προστατεύει τα αδικήματα, απλά προστατεύει τους κοινοβουλευτικούς προσωρινά και όσο έχουν την κοινοβουλευτική ασυλία να μην σύρονται χωρίς την έγκριση της βουλής σε διαρκείς δίκες.
Ως υπουργός δεν διώκεται τώρα μέσω της διαδικασίας της βουλής, αλλά ως πολίτης διώκεται μόλις χάσει την βουλευτική ασυλία και χωρίς καν να ερωτηθεί η βουλή αφού δεν θα είναι πια μέλος της!! Ελπίζουμε να καταλαβαίνετε την διάκριση μεταξύ των αδικημάτων του ίδιου ατόμου που είναι υπουργός, αλλά είναι και πολίτης ταυτόχρονα!!!...
Το Πασοκ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, αυτοδύναμη, δημοκρατική κυβέρνηση όλων των Ελλήνων!! Η αλλαγή έρχεται !!! Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!! Σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη φυσάει ο ούριος άνεμος της «αλλαγής». Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!"
Εκλογές Εδώ και Τώρα με Υπηρεσιακή διακομματική Κυβέρνηση.
Νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!
Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας
http://www.koutsoukos-anastasios.gr/

kraxtis-gr.blogspot.com