Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΤΟΣ Ο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ - ΜΕΣΑ Ο ΖΩΗΣ - Την έδρα στην Α`Θεσσαλονίκης κρατάει ο Καραμανλής



ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Την έδρα στην Α' Θεσαλονίκης αποφάσισε να κρατήσει ο κ. Κώστας Καραμανλής, που ήταν υποψήφιος και στη Λάρισα.

Αυτό σημαίνει ότι στη Βουλή θα μπει ο κ. Χρήστος Ζώης (υποψήφιος Λαρίσης), ενώ μένει εκτός ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας (υποψήφιος Α' Θεσσαλονίκης).

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Διπλές παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά


ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο το πρωί σχεδόν την ίδια ώρα με την αλλαγή φρουράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα ελληνικά ραντάρ κατέγραψαν 8 τουρκικές παραβάσεις από ισάριθμα μαχητικά σε δύο σημεία του εναέριου χώρου μεταξύ Χίου και Σάμου. Επιτελείς του ΓΕΑ εκτιμούν πως είναι πιθανό να σημειωθούν και άλλες, ανάλογες, ενέργειες στη διάρκεια της ημέρας

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τραπεζικό πάρτι με άνοδο 2,60%




ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
http://www.protothema.gr/content.php?id=46494

Η τραπεζική ευφορία στο χρηματιστήριο των Αθηνών ωθεί τον Γενικό Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα, και η αιτία της ανόδου των τραπεζών δεν είναι μόνο οι προσδοκίες από τη νέα κυβέρνηση, αλλά το γεγονός ότι, στην Ευρώπη οι τράπεζες ( Societe Generale ) ξεκίνησαν αυξήσεις κεφαλαίου για να αποπληρώσουν τα πακέτα του δημοσίου.

Ο Γενικός Δείκτης διαορφώνεται στις 2648 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 2,60%.

Υπεραπόδοση για την Marfin Popular με άνοδο 6,16%. Κέρδη 4,17% για την Εθνική Τράπεζα στα 23, 98 ευρώ, 4,34% για την Alpha Bank, 3,36% για την Εurobank και 2,45% για την Τράπεζα Πειραιώς.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Φτιάχνει το κλίμα ο …αέρας του ΠΑΣΟΚ

ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
http://www.protothema.gr/content.php?id=46496

Φτιάχνει το κλίμα ο …αέρας του ΠΑΣΟΚ

Του Σωτήρη Χιωτάκη

Το «ΠΑΣΟΚ effect», ο …αέρας ΠΑΣΟΚ που φαίνεται ότι είχε δημιουργηθεί κατά την προεκλογική περίοδο, δεν λειτούργησε θετικά μόνο για την αγορά, αλλά ήδη έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στις απόψεις που εκφράζουν οι – μόνιμα, πλέον απαισιόδοξοι στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια - Έλληνες καταναλωτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών), ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα εμφανίζει σαφή άνοδο τον Σεπτέμβριο και διαμορφώνεται πλέον στις 63,8 μονάδες, από 59,2 μονάδες τον Αύγουστο. Βρίσκεται δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2008 και μετά

Στους επιμέρους τομείς της οικονομίας, καταγράφεται ήπια άνοδος στη βιομηχανία και τις κατασκευές, σταθερότητα στο λιανικό εμπόριο και πτώση στις υπηρεσίες, ωστόσο η βελτίωση του κλίματος αποδίδεται περισσότερο στην άνοδο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης (πλευρά της ζήτησης) και λιγότερο στους επιχειρηματικούς τομείς (πλευρά της προσφοράς).

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καταναλωτές διατυπώνουν λιγότερο απαισιόδοξες προβλέψεις σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, δίνοντας συνέχεια σε μία ανοδική τάση που, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ειδικοί του ΙΟΒΕ, συνδέεται με τον εκλογικό κύκλο.

Είναι κάτι που παρατηρείται προεκλογικά από το 1985 και μετά, έχει ωστόσο τη σημασία του το ότι καταγράφεται σημαντική άνοδος στις προσδοκίες των νοικοκυριών για την οικονομική τους κατάσταση, παρόλο που οι προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας παραμένουν στα ίδια σχεδόν επίπεδα.

Και επιπλέον, οι προσδοκίες για την εξέλιξη της ανεργίας βελτιώνονται σημαντικά, οδηγώντας έτσι σε περιορισμό της έντονης ανασφάλειας των προηγούμενων μηνών.

Παράλληλα, ενισχύεται ελαφρά και η πρόθεση των Ελλήνων καταναλωτών για αποταμίευση στο επόμενο 12-μηνο.

Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την Ευρωζώνη, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Σεπτέμβριο συνεχίζει να κινείται ανοδικά, για πέμπτο συνεχή μήνα. Ο δείκτης αυξάνεται σε σχέση με τον Αύγουστο κατά 1,6 μονάδα στην Ε.Ε. και 2,0 μονάδες στην Ευρωζώνη και διαμορφώνεται στις 82,6 και 82,8 μονάδες αντίστοιχα, σε επίπεδα πάντως ακόμα χαμηλότερα του μακροχρόνιου μέσου όρου.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Υποψήφιος ο Ψωμιαδης για αρχηγος της ΝΔ - βιντεο


ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Θα είνα υποψήφιος για αρχηγός της ΝΔ ο Ζορό Παναγιώτης Ψωμιάδης.. ΤΟ δήλωσε.. δέν εξέρουμε άν μπλοφάρει.. ή άν έτρεξε να το δηλώσει για να προλάβει..













για να τον ακούσουμε στο βίντεο εδω!!


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!

ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Ετσι θές Αρη μας να είσαι ο τέταρτος διεκδικητής της αρχηγίας της ΝΔ; Εσύ ο νέος, ο ωραίος, ο ελπιδοφόρος;Αυτή την πολιτική συμπεριφορά δέν την περιμέναμε απο σένα.Να δώσεις άδειες σε τόσο κολέγια στο παρά 5'; Με την αποχώρηση; στις 30 Σεπτεμβρίου; Στα μουλωχτά; Λίγο ντροπή! λίγο τσίπα!Λυπομαστε όλοι οι νέοι άνθρωποι! Ντροπή σου!

Δείτε το ρεπορτάζ .. τί έκανε εδω!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΙ ΕΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

ΚΡΑΧΤΗΣ
(kraxtis-gr.blogspot.com)

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Η τελετή παράδοσης τελείωσε και ο Κ Καραμανλής δεύγει αποτ Μέγαρο Μαξίμου.. Ο Γιώργος Παπανδρεόυ τον αποχαιρετά ..
δείτε το βίντεο

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...


ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΑΤΑ ΚΑΡΑΜΝΛΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!!ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

ΚΡΑΧΤΗΣ
(kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ - ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Πορεία Παπανδρέου στο μέγαρο Μαξίμου.. Πολλοί πολίτες το επευφημούσαν....Παρέδωσε ο κ Καραμανλής το μέγαρο μαξίμου στον Γιώργο Παπανδρέου....












δείτε το σχετικό βίντεο



ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - (ΒΙΝΤΕΟ)


ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας... θα υπογράψει τα νέα διατάγματα ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗ των νέων υπουργείων.. και σε λίγο θα γίνει και η τελετή παράδοσης παραλαβής απο τον απερχόκενο πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή... στη συνέχεια και μέχρι το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει τη σύνθεση της κυβέρνησής του...
Δείτε το σχετικό βίντεο...

ΚΡΑΧΤΗΣ
(kraxtis-gr.blogspot.com)

Ορκίζεται σε λίγα λεπτά ο Γιώργος Παπανδρεόυ


ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Ορκίζεται σε λίγα λεπτά ο Γιώργος Παπανδρεόυ που βρίσεκται ήδη στη βουλή.. σελίογ ρεπορτάζ και σχετικό βίντεο./..
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΙΕΡΙΑ -ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠ ΥΓΕΙΑΣ Γ.ΚΩΣΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ- Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑΣ - ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΣΟΝΤΑΙ ... ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ


ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Πολλές φορές έχει κατηγορηθεί ο λαός ότι δέν παίρνει τις κατάλληλες αποφάσεις κατα την άσκηση των εκλογικών καθηκόντων.Αλλες πάλι και πάντα απο τα στόματα των πολιτικών ακούμε ότι ο Ελληνικός λαός αποφασίζει σοφά..
Ομως άν δούμε αναλυτικά κατά νομό, είτε τα ονόματα είναι τρανταχτά είτε όχι, θα διαπιστώσουμε ότι σοφά ο λαός άφησε εκτός βουλής, πρώην υπουργούς, πρώην υφυπουργούς, αφού κρίθηκε ότι άλλοι δέν απέδωσαν τα αναμενόμενα και άλλοι απασχόλησαν τον τύπο με πράξεις και πρακτικές που θεωρούνται αντίθετες απο την ορθή πολιτική στάση και πρακτική.Μέσα στα τρανταχτά ονόματα αυτά (δέν αναφέρθηκε καθόλου σχεδόν στο πανελλαδικό τύπο), έμεινε εκτός βουλής και ο επι πέντε χρόνια πρώην υφυπουργός απο την Πιερία Γιώργος Κωσταντόπουλος. Ο κ Κωσταντόπουλος δέν εκλέχτηκε αφού κατέλαβε την δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο της Πιερίας, διότι απώλεσε περίπου 10000 ψήφους συγκιριτκά με τις προηγούμενες εκλογες του 2007.Οι λόγοι πολλοί..
Κάποιοι έδωσαν εξηγήσεις επιδερμικές και πρόχειρες και μάλλον πεζοδορμιακού τύπου, χωρίς να αγγίζουν τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν 10000 ψγφοφόρους του να τον εγκαταλείψουν...Κατά την ταπεινή μου γνώση, ο λαός της Πιερίας, οι ψηφοφόροι της ΝΔ, έκριναν σοφά..διότι:
α) το περιβάλλον του πρώην υπουργού επι 5,5 χρόνια λειτουργούσε με τη λογική ότι το "μαγαζί" που λέγεται δημόσιο, τοπική κοινωνία, είναι αποκλειστικής και ιδιωτικής χρήσεως των κύκλων τους.Τα παραδείγματα πολλά.. Στο Νοσοκομείο της Κατερίνης λειτουργούσε παραμάγαζο προπαγάνδας υπέρ του Κωσταντόπουλου, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο για να προωθήσουν αποκλειστικά και μόνο τον κ Κωσταντόπουλο.Πραδείγματα πολλά.. δέν είναι ώρα να τα πούμε.. θα το κάνουμε όμως άν χρειαστεί... με συγκεριμένα "επεισόδια"...
β) οικοιοποίηση προκλητική για κάθε τί μικρό ή μεγάλο που θα γίνονταν στην Πιερία, με τρόπο που προκαλούσε και την έντονη αντίδραση των άλλων βουλευτών της ΝΔ στην Πιερία.Και εδώ τα παραδέιγματα πολλά...
γ) Τα ρουσφέτια πολλά και άδικα... προσέθεσαν στρατιά συμπολιτών μας που δυσανασχετούσαν έντονα σε αυτά....και το έδειξαν με την ψήφο τους...
δ) Ο αποκλειστικός και προκλητικός έλεγχος (και μή μου πείτε ότι δέν είναι έτσι) μέσων ενημέρωσης της Πιερίας... και μάλιστα με "δράση" εναντίον συναδέλφων του....
ε) Η εκωφαντική απουσία του απο την προώθηση περάτωσης του Νέου Νοσοκομείου Κατερίνης (παρότι ήταν καθύλην αρμόδιος υφυπουργός), που δέν τον εμπόδισε όμως να προωθήσει το φιάσκο της "παράδοσης - παραλαβής του Νέου Νοσοκομείου που δέν είναι έτοιμο - με μοναδικό σκοπό την άγρα ψήφων, υποτιμώντας έτσι τη νοημοσύνη του Πιερικού λαού...
Ολα αυτά συνεκτίμησε ώς αρνητικά μία μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων της ΝΔ στην Πιερία και προτίμησε με την ψήφο του άλλους υποψηφίους, αφήνοντας τον πώην υφυπουργό εκτός βουλής, αποδίδοντας "τα τω καίσαρι στον καίσαρα".

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ -ΠΡΩΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΣΕ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ - ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΡΙΤΟΣ


ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009


Σύμφωνα με τελευταίες αποκλειστικές πληροφορίες που προέρχονται απο έγκυρες πηγές, μετά τη\ον έλεγχο σε ψηφοδέλτια του πρωτοδικείου Κατερίνης, ευρέθησαν σε ανγραφή λάθος αριθμοί ψηφοδελτίων, δηλαδή σε πρόσθεση και τελικά ο Ηλία Τσιτλακίδης θα πάρει άλλους 46 ψήφους, πυο σημαίνει ότι μάλλον θα ξεπεράσει την κ Μίχου σε ψήφους.Αυτό με κάθε επιφύλαξη αφού αναμένονται και αποτελέσματα κάποιου άλλου τμήματος.....
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ορκίζεται πρωθυπουργός

ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=88857

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ορκίζεται ο νέος πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργικό συμβούλιο που θα ορκιστεί αύριο.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, η ορκωμοσία του Γ. Παπανδρέου θα προηγηθεί εκείνης της κυβέρνησής του κατά ένα 24ωρο, εξαιτίας των ευρύτατων αλλαγών που προωθούνται. Συγκεκριμένα, οι συγχωνεύσεις υπουργείων και η ίδρυση νέων χαρτοφυλακίων απαιτούν την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων, αρά και την υπογραφή τους από πρωθυπουργό. Ο κ. Κ. Παπούλιας στη χθεσινή τους συνάντηση ευχήθηκε καλή δύναμη στο νέο πρωθυπουργό λίγο πριν του αναθέσει, σύμφωνα με το Σύνταγμα, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο νικητής των εκλογών ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, λέγοντας ότι χρειαζόμαστε την ευχή σας για δύναμη, γιατί η στιγμή είναι δύσκολη, ενώ το εύρος της νίκης δείχνει την ελπίδα του λαού και τη διάθεσή του για σημαντικές τομές.

"Δεν ξενυχτίσατε πολύ", είπε ο κ.Παπούλιας στον κ. Παπανδρέου, με τον δεύτερο να απαντά ότι "όχι... Ήταν σύντομο, εξ άλλου χρειαζόμαστε όλοι μας τη δύναμη, γιατί είναι πολλές οι ευθύνες".

Ανταπαντώντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στον κ. Παπανδρέου ότι "ελπίζω να κάνετε αυτό που λέτε, για σημαντικές τομές, άλλωστε, είστε και προπονημένος", με τον κ. Παπανδρέου να απαντά "και οι δυο είμαστε προπονημένοι".

Νωρίτερα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μετέβη στο προεδρικό Μέγαρο και υπέβαλε στον κ. Παπούλια την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών ανακοίνωσε στον κ. Παπούλια ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Εξάψαλμος» και στο Διαδίκτυο


Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009 (ΒΗΜΑ)
Η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων της ΝΔ εκδηλώθηκε χθες και με έναν νέο και πρωτότυπο τρόπο. Δεκάδες χρήστες του Ιnternet που εισήλθαν στο επίσημο site της ΝΔ φρόντισαν να αφήσουν μηνύματα απογοήτευσης, αλλά και οργής για τη δήλωση αποχώρησης του κ. Καραμανλή από την ηγεσία του κόμματος.

«Εξακολουθούμε να νομίζουμε ότι την Κυριακή των ευρωεκλογών έβρεχε, ενώ στην πραγματικότητα (συγχωρήστε μου την έκφραση) μας έφτυσαν» αναφέρει χαρακτηριστικά ένας επισκέπτης της ιστοσελίδας της ΝΔ και συνεχίζει: «Εξακολουθούμε να νομίζουμε ότιουσιαστικάη ΝΔ δεν έφταιξε σχεδόν σε τίποτε και όλα τα κακά ήταν αποτέλεσμα της προπαγάνδας των άλλων, του λαϊκιστή Παπανδρέου, του τυχοδιώκτη Καρατζαφέρη και των λοιπών συνωμοτικών δυνάμεων. Εγώ θα πω ότι είμαστε μακριά νυχτωμένοι»!

«Σοφός και μέγας ο ελληνικός λαός και όφελος για όποιον τον αφουγκράζεται» παρατηρεί άλλος επισκέπτης της ιστοσελίδας της ΝΔ, ενώ μια κυρία σημειώνει: «Αυτοί που θα ψηφίσουν στο συνέδριο για νέο αρχηγό της ΝΔθα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη ποιον θέλει ο κόσμος, για να μην γίνει εκατό κομμάτια το κόμμα».

Κάποιος άλλος αναρωτιέται: «Πολύ απότομα γίνανε όλα. Βουλιάξαμε, μείναμε και από καπετάνιο;».

Το πιο σκληρό σημείωμα όμως το άφησε κάποιος που δηλώνει ψηφοφόρος του κόμματος. «Η ΝΔπήρε εντολή να κυβερνήσει με υπευθυνότητα και συνέπεια. Αντί να πράξει σύμφωνα με αυτές τις εντολές, καθόταν και παρακολουθούσε τα προβλήματα επί 5,5 χρόνια» αναφέρει. «Δικαίως λοιπόν συνετρίβη (και το λέω αισθανόμενος απογοήτευση, μια και από το 1993 που πρωτοψήφισα τη στήριζα διά της ψήφου μου). Το χειρότερο δεν είναι ότι απέτυχε! Το χειρότερο είναι ότι δεν προσπάθησε!».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Έντυπη Έκδοση ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών- Πρωινών-Οικονομικων, Αθλητικών, Θεσσαλονικής

ΤΡΙΤΗ 6-10-2009

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_4920.html
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ




























ΠΡΩΙΝΕΣ














ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ - ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ


ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Πρίν απο λίγο και δια τηλεοράσεως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ΄δηλωσε ότι θα είνα υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές του κόμματος... καταλαβαίνετε τί θα γίνει...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Πρωτοσέλιδο 6.10.2009
Κλείσιμο Παραθύρου
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τα νέα πρόσωπα και οι απουσίες της Bουλής

ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=88849

Για πρώτη φορά εκλέγονται 74 βουλευτές, επιστρέφουν 22

«Εκτός» έμειναν πρωτοκλασάτα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης

Ανανεωμένη σχεδόν κατά ένα τρίτο θα είναι η σύνθεση του κοινοβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της σταυροδοσίας, 50 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα περάσουν για πρώτη φορά το περιστύλιο, ενώ κοινοβουλευτικοί «πρωτάρηδες» είναι ακόμη 12 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και 12 από τα μικρότερα κόμματα. Την επιστροφή τους στα έδρανα πέτυχαν 22 πρώην βουλευτές.

Σημαντικές είναι οι απουσίες από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς η ήττα με διαφορά που ξεπέρασε τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες άφησε εκτός κοινοβουλίου προβεβλημένα στελέχη -ανάμεσά τους και μέλη της απερχόμενης κυβέρνησης. Αποτυχόντες των εκλογών είναι ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Ζαγορίτης, ο "τσάρος" της οικονομίας για μια πενταετία, Γιώργος Αλογοσκούφης, αλλά και ο υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας. Εκτός και η απερχόμενη υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, αλλά και η υφυπουργός, Σοφία Καλαντζάκου, ο υπουργός Ναυτιλίας, Αναστάσης Παπαληγούρας και ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας. Δεν εξελέγησαν επίσης οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης και Θόδωρος Κασσίμης, ο πρώην γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Απόστολος Σταύρου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, η Κατερίνα Παπακώστα, η Φεβρωνία Πατριανάκου, ο θείος του απερχόμενου πρωθυπουργού, Αχιλλέας Καραμανλής

Απόντα από την κεντρική πολιτική σκηνή θα είναι και μια σειρά από στελέχη που επέλεξαν να μην πολιτευθούν. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Μιλτιάδη Έβερτ, την πρώην πρόεδρο της Βουλής, Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη, τον Μιχάλη Λιάπη, τον Γιώργο Βουλγαράκη, τον Γιάννη Μανώλη και τον Θόδωρο Ρουσόπουλο. Από την πολιτική αποχωρεί ο Γιώργος Σουφλιάς, πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεση του να παραιτηθεί από βουλευτής και να αποσυρθεί από τα κοινά.

Το "νέο αίμα"

• Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει συνολικά πενήντα νέους βουλευτές. Πρόκειται για τους:

Πέμη Ζούνη - Α’ Αθηνών
Γ. Κουτρουμάνης - Β’ Αθηνών
Γ. Βούρος - Β. Αθηνών
Άννα Νταλάρα - Β’ Αθηνών
Γ. Χαραλαμπόπουλος - Β’ Αθηνών
Δημήτρης Καρύδης - Α’ Πειραιώς
Θ. Ρομπόπουλος - Α’ Θεσσαλονίκης (εκλέγεται αν δεν κρατήσει την έδρα ο Γ. Παπανδρέου)
Γ. Αρβανιτίδης - Β’ Θεσσαλονίκης
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος - Αρκαδία
Π. Στασινός - Άρτα
Π. Ασπραδάκης - Αττική
Αθανάσιος Παπαδόπουλος - Αχαΐα
Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος - Αχαΐα
Βασιλική Τσόνογλου - Βοιωτία
Άρια Αγάτσα - Βοιωτία
Αθ. Χουντάβας - Γρεβενά
Χαρά Κεφαλίδου - Δράμα
Στ. Κουσουρνάς - Δωδεκάνησα
Π. Ζαπάρτας - Έβρος
Όλγα Ρεντάρη - Έβρος
Π. Δημητρουλόπουλος - Ηλεία
Αθ. Γικόνογλου - Ημαθία
Α. Τόλκας - Ημαθία
Σ. Αρναουτάκης - Ηράκλειο
Φ. Παρασύρης - Ηράκλειο
Χ. Κατσώρας - Θεσπρωτία
Αθ. Οικονόμου - Ιωάννινα
Δ. Παπουτσής - Καβάλα
Μαρία Θεοχάρη - Καρδίτσα
Σπ. Μοσχόπουλος - Κεφαλονιά
Θ. Παραστατίδης - Κιλκίς
Πάρις Κουκουλόπουλος - Κοζάνη
Κατερίνα Φαρμάκη - Κορινθία
Γ. Παπαμανώλης - Κυκλάδες
Σπύρος Μαριέλης - Λευκάδα
Ντίνα Γιαννακοπούλου - Μεσσηνία
Οδυσσέας Βουδούρης - Μεσσηνία
Σ. Ξυνίδης - Ξάνθη
Ηλίας Θεοδωρίδης - Πέλλα
Β. Γιουματζίδης - Πέλλα
Μαρία Μίχου ή Ηλίας Τσιτλακίδης - Πιερία (η μεταξύ τους μάχη δεν έχει κριθεί)
Μιχάλης Τσελέπης - Σέρρες
Νίκος Τσούνης - Φθιώτιδα
Αικατερίνη Μπατζελή - Φθιώτιδα
Αφροδίτη Παπαθανάση - Φωκίδα
Αργύρης Λαφαζάνης - Χαλκιδική
Έλενα Παναρίτη - Επικρατείας
Ηλίας Μόσιαλος - Επικρατείας
Μάγια Τσόκλη - Επικρατείας
Π. Γερουλάνος - Επικρατείας

Στη Βουλή επιστρέφουν οι εξής βουλευτές:

Παντελής Οικονόμου - Α’ Αθηνών
Μανώλης Μπεντενιώτης - Α’ Πειραιώς
Παναγιώτης Κουρουμπλής - Αιτωλοακαρνανία
Μιλτιάδης Παπαϊωάννου - Β’ Αθηνών
Χρήστος Πρωτόπαπας - Β’ Αθηνών
Δημ. Κρεμαστινός - Δωδεκάνησα
Π. Αντωνακόπουλος - Ηλεία
Σάββας Εμινίδης - Καβάλα
Άγγελος Μανωλάκης - Κορινθία
Θ. Παπαγεωργίου - Πιερία
Μανώλης Όθωνας - Ρέθυμνο
Πυθαγόρας Βαρδίκος - Σάμος
Χρήστος Μαγκούφης - Τρίκαλα
Σήφης Βαλυράκης - Χανιά
Ευτύχης Δαμιανάκης - Χανιά
Σπύρος Βούγιας - Α’ Θεσσαλονίκης

• Από τη Ν.Δ. εκλέγονται για πρώτη φορά οι:

Ελίζα Βόζενμπεργκ - Α’ Αθηνών
Σ. Αναστασιάδης - Β’ Θεσσαλονίκης
Κωνσταντίνος Καραγκούνης - Αιτωλοακαρνανία
Γιάννης Ανδριανός - Αργολίδα
Τσαμπίκα Ιατρίδη - Δωδεκάνησα
Ζήσης Τσικαλάγιας - Καστοριά
Σπύρος Γαληνός - Λέσβος
Δ. Τσουμάνης - Πρέβεζα (πρώην νομάρχης)
Κ. Μουσουρούλης
Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα - Επικρατείας
Διονυσία Αυγερινοπούλου - Επικρατείας
Ευάγγελος Αντώναρος - Επικρατείας

Επιστρέφουν στη Βουλή οι:

Αθ. Δαβάκης - Λακωνία
Νικόλαος Νικολόπουλος - Αχαΐα

• Το ΚΚΕ εκλέγει δύο νέους βουλευτές, τους Νίκο Παπακωνσταντίνου ( Β’ Αθηνών) και Απόστολο Νάνο (Μαγνησία). Επιστρέφουν στο Κοινοβούλιο ακόμη δύο, οι Θανάσης Παφίλης (Α’ Αθηνών) και Άγγελος Τζέκης (Β’ Θεσσαλονίκης).

• Νέοι βουλευτές, με το ΛΑΟΣ, είναι οι Ουρανία Παπανδρέου (Εύβοια), Π. Μαρκάκης (Μαγνησία), Γ. Ανατολάκης ( Β’ Πειραιώς), Ι. Κοραντής (Επικρατείας) και Α. Κολοκοτρώνης (Α’ Θεσσαλονίκης). Επιστρέφουν ο Θάνος Πλεύρης (Α' Αθηνών), από την Ευρωβουλή και ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος (Αχαΐα).

• Πέντε νέους βουλευτές εξέλεξε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους: Αλέξη Τσίπρα (Α’ Αθηνών), Δημήτρη Παπαδημούλη (Β’ Αθηνών), Μ. Κριτσωτάκη (Ηράκλειο), Ηρώ Διώτη (Λάρισα) και τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Β. Μουλόπουλο.

Ποιοι μένουν εκτός

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τη βουλευτική τους έδρα έχασαν:

• Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, οι κ.κ. Σουφλιάς, Έβερτ, Ρουσόπουλος, Χηνοφώτης, Αλογοσκούφης, Βουλγαράκης, Μπενάκη, Ζαγορίτης, Λιάπης, Παπακώστα, Πετραλιά, Λιβανός, Μαγγίνας, Σταυρογιάννης, Καλλιώρας, Λιάσκος, Βαληνάκης, Παυλίδης, Καραμάριος, Γεροντόπουλος, Κελέτσης, Μπαντουβάς, Βολουδάκης, Νικηφοράκης, Μανούσου-Μπινοπούλου,Σταθάκης, Κασίμης, Σταύρου, Δούκας, Μελάς, Φωτιάδης, Αγοραστός, Σούρλας, Τρυφωνίδης, Παπαγεωργίου, Κρανιάς, Κανελλοπούλου, Αδραχτάς, Καλαντζάκου, Σαμπαζιώτης, Παπαδημάτος, Ράγιου, Παπαληγούρας, Κόρκα-Κώνστα, Σκανδαλάκης, Πατριανάκου, Μπασιάκος, Ορφανός, Τζιτζικώστας, Σαλαγκούδης, Ρεγκούζας, Καλαντζής, Αναγνωστόπουλος, Μπουζάλη, Τσιτουρίδης, Τσιαρτσώνης, Τζαμτζής, Φουντουκίδου, Κωνσταντόπουλος, Καρπούζας, Α. Καραμανλής, Πάπας, Δαϊλάκης, Τσαβδαρίδης, Κουτσούμπας, Γιανέλλης-Θεοδοσιάδης, Κοσμίδης, Φώλιας, Μπέζας, Παρίσης, Σολδάτος, Θαλασσινός, Μπούγας.

• Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, οι Κ. Σημίτης, Α. Παπαδόπουλος, Θ. Δραγώνα, Η. Μπεριάτος, Μ. Βέρρας, Ι. Σκουλάς, Μ. Σκραφνάκη και Π. Σγουρίδης.

• Από το ΚΚΕ οι Κ. Αλυσανδράκης, Ν. Γκατζής, Αχ. Κανταρτζής, Ε. Μελά και Λ. Καφαντάρη.

• Από το ΛΑΟΣ, ο Γ. Γεωργίου και η Δ. Αράπογλου.

• Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Αλαβάνος, ο Γ. Μπανιάς, ο Γ. Δραγασάκης, ο Π. Κοροβέσης, Α. Φιλίνη και Σ. Ανδριοπούλου

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Αγωνία για το … ονοματεπώνυμο της τρίτης έδρας του ΠΑΣΟΚ

PINAKAS_SEL4_copy

Άγνωστη παρέμενε μέχρι χθες η σταυροδοσία των ψηφοδελτίων των 129 ετεροδημοτών Πιεριέων που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις κάλπες του 25ου εκλογικού τμήματος Θεσσαλονίκης, του 123 Αθηνών και του 26ου Αττικής, παρατείνοντας την αγωνία δυο υποψηφίων βουλευτών για το ποιός θα καταλάβει τελικά την τρίτη έδρα που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ στο νομό.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των εκλογικών τμημάτων του νομού, συν των δυο από τα πέντε εκλογικά τμήματα των Πιεριέων ετεροδημοτών (του μικτού Θεσσαλονίκης και του μικτού Αθηνών), η Μαρία Μίχου (με 7.660 σταυρούς) προηγείται του Ηλία Τσιτλακίδη κατά 34 σταυρούς.
Η επιλογή των 129 ετεροδημοτών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι αδιάφορη για τους υπόλοιπους δυο εκλεγέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νομό, δηλαδή για τον Γιάννη Αμοιρίδη που επανεξελέγη (αυξάνοντας κατά περίπου 2.500 τους σταυρούς που είχε λάβει στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση) και του επανακάμψαντα στη Βουλή (18.755 σταυρούς) Θανάση Παπαγεωργίου.
Η σταυροδοσία των ετεροδημοτών Πιεριέων των τριών συγκεκριμένων εκλογικών τμημάτων δεν συνιστά ουδεμία απειλή και για τον επανεκλεγέντα βουλευτή της Ν.Δ Κώστα Κουκοδήμο.
Όποιον κι αν έχουν σταυρώσει οι 124 ψηφοφόροι που επέλεξαν τη Ν.Δ, δεν πρόκειται να αλλάξουν το γεγονός ότι ο κ. Κουκοδήμος άφησε δεύτερο και εκτός Βουλής τον τέως υφυπουργό Υγείας Γιώργο Κωνσταντόπουλο, παίρνοντας προβάδισμα τριών χιλιάδων (και 221) σταυρών.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα όλων, πλην των 3 τμημάτων των ετεροδημοτών, η σταυροδοσία των υποψήφιων βουλευτών Πιερίας έχει ως εξής:

ΠΑΣΟΚ

Αμοιρίδης Ιωάννης 20.079
Παπαγεωργίου Αθανάσιος 18.755
Μίχου Μαρία 7.660
Τσιτλακίδης Ηλίας 7.626
Παυλίδης Θεόδωρος 6.293
Γκελντής Δημήτριος 4.519


Ν.Δ

Κουκοδήμος Κώστας 18.824
Κωνσταντόπουλος Γεώργιος 15.603
Καρπούζας Αντώνης 9.633
Δημόπουλος Κων/νος 9.049
Τόκας Αστέριος 7.150
Τσιντικίδου Μαρίνα 4.876


ΛΑΟΣ

Σπυριδόπουλος Μιλτιάδης 1.673
Ζαρογιάννη Χρυσούλα 1.396
Τριφταρίδης Νικόλαος 1.044
Ακερμανίδης Ιωάννης 992
Φτεργιώτης Κων/νος 751
Νουλέζας Βασίλειος 473


ΚΚΕ

Κουρίτα Κατερίνα 2.011
Αγοραστός Διονύσης 1.398
Σαλπιστής Νίκος 1.281
Κλιγκόπουλος Αστέριος 757
Ρούτσας Κώστας 591
Κάργας Στέλιος 583


ΣΥΡΙΖΑ

Ζάννας Ζήσης 799
Αρίσση Δήμητρα 716
Πουζουκλίδου Σωτηρία 585
Φώτας Δημήτριος 401
Νταγλιούδης Αντώνιος 363
Σαπουνάς Γεώργιος 243

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κερδισμένοι και χαμένοι στην Πιερία του «3-1»

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009


Το θρίλερ με Μίχου-Τσιτλακίδη για την τρίτη έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία συνεχίζεται

Σε θρίλερ για δυνατά νεύρα εξελίσσεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ για τη Μαρία Μίχου και τον Ηλία Τσιτλακίδη που περιμένουν πια τα τρία εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών για να δουν ποιος θα καταλάβει την τρίτη έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία.

Στην άλλη πλευρά, στη Ν.Δ. μόνος, κερδισμένος και με αυξημένες τις δυνάμεις του ο Κώστας Κουκοδήμος, που μετά από έναν δύσκολο, προσωπικό εκλογικό αγώνα πέτυχε την επανεκλογή του, αφήνοντας πίσω του τον κατά 10.000 σταυρούς αποδυναμωμένο, πρώην υφυπουργό Γιώργο Κωνσταντόπουλο.

Η θριαμβευτική εκλογή του Γιάννη Αμοιρίδη από την άλλη και η επάνοδος του Θανάση Παπαγεωργίου δένουν το μωσαϊκό των εκλογών στην Πιερία.

Το θρίλερ των σταυρών

Αναμενόμενα τα αποτελέσματα στο επιτελείο των υποψηφίων στη Ν.Δ., για όσους βέβαια μπορούσαν να «δουν» τα μηνύματα που έφταναν στα πολιτικά γραφεία των υποψηφίων

Μια σειρά από επικοινωνιακά και όχι μόνο λάθη του πρώην υφυπουργού, η κυβερνητική φθορά αλλά και συμπεριφορές αλαζονείας από το στενό του περιβάλλον κόστισαν στον μέχρι πρότινος ισχυρό άνδρα της Ν.Δ. όχι μόνο την εκλογή αλλά και πολλές χιλιάδες ψήφους.

Το επιτελείο του δεν κατάφερε να εντοπίσει ούτε καν να παραδεχθεί τα «αδύναμα» σημεία του προεκλογικού του αγώνα, πόσο μάλλον να τα θεραπεύσει.

Από την άλλη πλευρά το «ρεύμα» του Κώστα Κουκοδήμου διαφαίνονταν πριν ακόμη και από την προκήρυξη των εκλογών. Η προεκλογική του εκστρατεία προμήνυε την υπεροχή του σε επίπεδο σταυρών. Για τον ίδιο αποτέλεσε «δικαίωση» μετά από μια όχι και τόσο ήρεμη κοινοβουλευτική πορεία στην διάρκεια των δυο ετών. Γεγονότα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τον έφεραν αντιμέτωπο με «φημολογίες», «σενάρια» και «επιθέσεις» τα οποία ο ίδιος κατέγραψε ως πόλεμο λάσπης, σε δημόσια δήλωσή του λίγο πριν την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.

Πολύ καλή η πορεία της Μαρίνας Τσιντικίδου, χαμηλότερη των προσδοκιών η πορεία του Στέργιου Τόκα αν και είχε στο πλευρό του τον έμπειρο Βαγγέλη Πολύζο.

Στο μέτωπο του ΠΑΣΟΚ τώρα ο Γιάννης Αμοιρίδης εκτοξεύθηκε στους 20.000 σταυρούς, αποτέλεσμα που ο ίδιος και οι συνεργάτες του «έβλεπαν» στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα από τα μηνύματα αποδοχής του κόσμου στο πρόσωπο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου μετά από δίχρονη απουσία από τα κοινοβουλευτικά έδρανα απέδειξε ότι «κρατά» δυνάμεις και μάλιστα επικοινωνιακά «κέρδισε» τις εντυπώσεις.

Η Μαρία Μίχου αν και έκανε για πρώτη φορά εμφάνιση στο ψηφοδέλτιο, γυναίκα και με πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή της, έκανε την «έκπληξη» διαγράφοντας μια εντυπωσιακή πορεία.

Ο Ηλίας Τσιτλακίδης αγωνίστηκε για δεύτερη συνεχή φορά στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και άγγιξε ή μπορεί και να αγγίξει (υπολείπονται τρία εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών) το στόχο. Αύξησε τις δυνάμεις του σε όλο το νομό.

Η «πρώτη» του Θόδωρου Παυλίδη δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Τέλος ο Δημήτρης Γκελντής μακριά από τους κομματικούς μηχανισμούς, έδωσε έναν δύσκολο αγώνα σε μικρό χρονικό διάστημα και δεν κατάφερε να «επιβιώσει» στο σκληρό ανταγωνισμό.

Ο Γιάννης Αμοιρίδης

Η ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου, αποτελεί ορόσημο και απαρχή μίας νέας εποχής ελπίδας και αισιοδοξίας για τη χώρα μας. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης, είναι η ώρα της δουλειάς, είναι η ώρα να χαράξουμε μια πορεία δημιουργίας και προσφοράς καθώς η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει.

Από τα βάθη της καρδιάς μου, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς, τους συμπατριώτες μου, που με τιμήσατε με την ψήφο σας, μα πάνω απ’ όλα με στηρίξατε με την εμπιστοσύνη σας, αναδεικνύοντας με και πάλι πρώτο βουλευτή.

Στη νέα πορεία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους Πιεριείς και με οδηγό τις αξίες μας, με αποφασιστικότητα και τόλμη και με όρεξη για σκληρή δουλειά, ξεκινάμε να πάμε την πατρίδα μας μπροστά, να βάλουμε την Πιερία στο δρόμο της ανάπτυξης, να δώσουμε στους ανθρώπους της ελπίδα και προοπτική.

Στηριζόμενος πάντοτε στην εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή σας, δεσμεύομαι να είμαι δίπλα σας, μαζί σας, στην πρώτη γραμμή. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε και θα πετύχουμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που έχει ο τόπος μας.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την επιλογή σας, να ψηφίσετε το ΠΑΣΟΚ και να μου κάνετε την τιμή να με αναδείξτε Βουλευτή Πιερίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ευχαριστώ όλους τους συνυποψηφίους μου για τον καλό αγώνα που δώσαμε σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο και συγχαίρω αυτούς που εκλέχτηκαν.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφεραν μια εντυπωσιακή νίκη στις εκλογές της 4η Οκτωβρίου. Μια νίκη που αλλάζει την πορεία της χώρας, αλλάζει το βηματισμό της και από την πορεία της καθόδου που ακολουθούσε, ξεκινά από σήμερα, την επομένη των εκλογών, σταθερά βήματα ανόδου και ανάπτυξης.

Η δική μου ευθύνη για την Πιερία, για τον καθέναν από σας που με επιλέξατε, είναι μεγάλη. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, όλες μου τις δυνάμεις, ώστε η Πιερία μας να κερδίσει, σ’ αυτή την δημιουργική τετραετία, όσα στερήθηκε.

Από σήμερα ξεκινά σκληρή δουλειά, χωρίς περίοδο ανοχής. Και είμαι σίγουρος πως θα πετύχουμε γιατί έχουμε πάθος, έχουμε όραμα, έχουμε σχέδιο. Θα πετύχουμε γιατί το θέλουμε και το μπορούμε. Σ’ αυτή την προσπάθειά όλοι οι Πιεριείς καλούνται να είναι συμμέτοχοι.

Ο Κώστας Κουκοδήμος

Σ’αυτη την κρίσιμη εκλογική μάχη οι πολίτες που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο αποφάσισαν.

Η Ν.Δ. κατέθεσε με ειλικρίνεια την πρότασή της, ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής έκανε την επιλογή ευθύνης, τόσο στην έναρξη όσο και στη λήξη αυτού του αγώνα.

Δώσαμε μια δύσκολη μάχη. Η παράταξη έχει αγωνιστές και το απέδειξε. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτούμενο της βάσης της Ν.Δ. είναι η ενότητα της μεγάλης παράταξης.

Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους, όπως θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους αγωνιστές της παράταξης που στήριξαν και τους έξι υποψήφιους της Ν.Δ.

Θέλω να συγχαρώ τους συνυποψηφίους μου σε όλα τα ψηφοδέλτια για τον αγώνα που έδωσαν και τους συναδέλφους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία για την εκλογή τους.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης που απορρέει από την εκλογή μου στη μια έδρα της Ν.Δ. στην Πιερία, δηλώνω πως θα συνεχίσω τον αγώνα για τον τόπο που με τίμησε.

Ο Θόδωρος Παυλίδης

«Η μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη, ο λαός έστειλε ένα μεγάλο μήνυμα στην ανυπαρξία της προηγούμενης κυβέρνησης και στην επιθυμία να δει την Ελλάδα να προοδεύει, και να ξεπεραστεί η στασιμότητα και η ακυβερνησία. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους φίλους που το σύντομο προεκλογικό διάστημα των 20 ημερών μου συμπαραστάθηκαν και με τίμησαν με τη ψήφο τους. Να ευχαριστήσω και αυτούς που δεν είχαν την δυνατότητα να μου δείξουν με την ψήφο τους την αγάπη τους και την υποστήριξη τους. Θέλω να συγχαρώ τους εκπροσώπους της Πιερίας στο Κοινοβούλιο και να τους ευχηθώ καλή δύναμη στο έργο τους. Θέλω να διαβεβαιώσω τους Πιεριείς ότι θα είμαι παρών σε κάθε προσπάθεια που θα γίνεται για την ανάπτυξη του νομού και την ευημερία των κατοίκων».

Ο Δημήτρης Γκελντής

Μια καινούργια μέρα ανέτειλε για την Ελλάδα και για όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Μια νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι παρούσα και ετοιμάζεται να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Για το νέο πρωθυπουργό μας και για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αυτή η νοοτροπία είναι κάποιων άλλων εποχών, είναι κάποιων άλλων κομμάτων. Σήμερα, εκατομμύρια πολίτες ελπίζουν βάσιμα στο Κίνημά μας για μια καλύτερη Ελλάδα και όλοι στο ΠΑΣΟΚ αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να τους διαψεύσουμε.

Η Ελλάδα με το Γιώργο Παπανδρέου κάνει από χθες ένα νέο ξεκίνημα με στόχο το νοικοκύρεμα του τόπου, την πράσινη ανάπτυξη, την οικονομική ευημερία, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη δίκαιη κατανομή του πλούτου, την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Σ? αυτές τις εκλογές συστρατεύτηκα στο ψηφοδέλτιο της παράταξης και συνέβαλα, σε ένα μικρό βαθμό, στην εκλογική άνοδο που είχε το Κίνημά μας στην Πιερία. Θα ήθελα όμως μέσα από την καρδιά μου να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς τους πολίτες της Πιερίας που με εμπιστεύθηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους.

Τους ευχαριστώ και τους διαβεβαιώνω ότι με τη φωνή μου, την προσωπική μου παρουσία και τη δράση μου θα παραμείνω απλός μαχητής στις επάλξεις του αγώνα για μια καλύτερη Πιερία, για μια καλύτερη Ελλάδα, για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς βέβαια να εκτεθώ άλλη φορά σε εκλογικές διαδικασίες.

Τέλος, συγχαίρω τους συνυποψήφιους μου βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ Πιερίας για τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο και για τον αγώνα που πραγματοποίησαν, όπως επίσης συγχαίρω και τους βουλευτές που θα εκπροσωπήσουν το νομό στη βουλή, την ερχόμενη περίοδο.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κέρδη και ζημίες


xartis_gia_5
-6,3% η απώλεια της Ν.Δ στο νομό, με τη μεγαλύτερη (περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες) να εμφανίζεται στο δήμο Λιτοχώρου
-Στο δήμο Πύδνας σημείωσε το ΠΑΣΟΚ τη μεγαλύτερή του άνοδο,
στο δήμο Κολινδρού τη μικρότερη
-Υπεροχή της Ν.Δ στους 8 από τους 13 δήμους του νομού, σε 5 (Κατερίνης, Παραλίας Λιτοχώρου, Μεθώνης και Πύδνας) μπροστά το ΠΑΣΟΚ

Δεν «έκατσε» μέχρι το τέλος το 2-2 που φιγουράριζε στην αρχή της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων της Κυριακής, για τις έδρες της Πιερίας. Μπορεί η Ν.Δ να κατάφερε να διατηρήσει την πρωτιά της σε ποσοστά στο νομό, οι επιδόσεις της σε επίπεδο επικράτειας όμως, και ο νόμος Σκανδαλίδη, της αφαίρεσαν τις δυο από τις τρεις έδρες που κατείχε έως χθες.

Σύμφωνα με τα τελικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα (από τα 250 εκλογικά τμήματα του νομού, συν τα πέντε τμήματα των ετεροδημοτών Πιεριέων), η Ν.Δ συνεχίζει να δείχνει τα νώτα της στο ΠΑΣΟΚ, διατηρώντας, παρά τον καταποντισμό της σε επίπεδο επικράτειας, μια υπεροχή της τάξης της μιας (παρά κάτι) ποσοστιαίας μονάδας.
Εκτός από τη σοβαρή απώλεια των δυο εδρών (που έθεσε εκτός Κοινοβουλίου τους μέχρι χθες βουλευτές Γ. Κωνσταντόπουλο και Αν. Καρπούζα), στο σύνολο του νομού μετρά απώλεια της τάξης του 6,32% και μόνο στο δήμο Λιτοχώρου είδε τα ποσοστά της να αγγίζουν την πανελλαδική απώλεια των 10 ποσοστιαίων μονάδων.
Πάνω από 7 μονάδες έχασε σε τέσσερις δήμους του νομού (Λιτοχώρου, Αν. Ολύμπου, Παραλίας και Κατερίνης), ενώ η μικρότερη πτώση της (3.35%) σημειώθηκε στο δήμο Δίου.
Παρά τις σημαντικές της απώλειες, η Ν.Δ διατηρεί ποσοστά άνω του 50% σε 4 δήμους της Πιερίας, ενώ σε 5 από τους 13 δήμους σημείωσε ποσοστά κάτω του 40%.

Ο απώλειες (σε σχέση με το 2007) της Ν.Δ στους 13 δήμους της Πιερίας:
-στο δήμο Λιτοχώρου -9,75% ( από 42,56% στο 32,51%)
-στο δήμο Αν. Ολύμπου -7,7%(από 46,39% στο 38,66%)
-στο δήμο Παραλίας -7,4% (από 47,26% στο 39,86%)
-στο δήμο Κατερίνης -7,18% (από 45,11% στο 37,93%)
-στο δήμο Πύδνας -6,33% ( από 46,37% στο 40,04%)
-στο δήμο Κορινού -5,96% ( από 49,58% στο 43,62%)
-στο δήμο Αιγινίου -5,55% (από 45,65% στο 40,10%)
-στο δήμο Ελαφίνας -5,48% (από 51,99% στο 46,51%)
-στο δήμο Πιερίων -5,09 (από 61,33% στο 56,24%)
-στο δήμο Μεθώνης -4,79 ( από 40,19% στο 35,40%)
-στο δήμο Πέτρας -4,61 (από 56,90 στο 52,29%)
-στο δήμο Κολινδρού -4,32% (από 62,62% στο 58,30%)
-στο δήμο Δίου -3,35% (από 54,88% στο 51,53%)

Άνοδο μεγαλύτερη από το ποσοστό του (3,71%) σε επίπεδο νομού, είδε το ΠΑΣΟΚ σε 5 δήμους της Πιερίας. Η μεγαλύτερη (κατά 5,07%) άνοδός του σημειώθηκε στο δήμο Πύδνας και η μικρότερη (1,53%) στο δήμο Κολινδρού.

Τα κέρδη (σε σχέση με το 2007) του ΠΑΣΟΚ στους 13 δήμους της Πιερίας:
-στο δήμο Πύδνας +5,07% (από 41,02 στο 46,09%)
-στο δήμο Λιτοχώρου +4,68% (από 31,27 στο 35,95%)
-στο δήμο Κατερίνης +4,41% (από 40,21, στο 44,62%)
-στο δήμο Παραλίας +4,21% (από 39,69 στο 43,90%)
-στο δήμο Ελαφίνας +3,83 (από 40,85% στο 44,68%)
-στο δήμο Κορινού +3,26 (από 35,98 στο 39,24%)
-στο δήμο Πέτρας +3,18 (από 36,88 στο 40,06%)
-στο δήμο Πιερίων +3,18 (από 29,34 στο 32,52%)
-στο δήμο Αιγινίου +3,14% (από 36,07 στο 39,21%)
-στον Αν. Όλυμπο +3,06% ( από 33,34% στο 36,40%)
-στο δήμο Μεθώνης +2,35 (από 42,41 στο 44,76%)
-στο δήμο Δίου +2,22 (από 38,42% στο 40,64%)
-στο δήμο Κολινδρού +1,53 (από 27,76 στο 29,29%)

Τρίτο κόμμα στην Πιερία αναδείχθηκε την Κυριακή ο ΛΑΟΣ, που είδε τα ποσοστά του να εκτοξεύονται από το 3,63% (το 2007) στο 5,34%.
Η μεγαλύτερη αύξηση των ποσοστών του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη σημειώθηκε
στο δήμο Αν. Ολύμπου και η μικρότερη στο δήμο Μεθώνης.
Με ποσοστά άνω του 7% εμφανίζεται πλέον ο ΛΑΟΣ σε τρεις δήμους του νομού: στο δήμο Παραλίας, στο δήμο Αν. Ολύμπου και στο δήμο Κορινού.

Τα κέρδη του ΛΑΟΣ, σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές:
-στο δήμο Αν. Ολύμπου +2,27% (7,05%)
-στο δήμο Πύδνας +2,18% (4,89%)
-στο δήμο Κορινού +2,1% (7.00%)
-στο δήμο Λιτοχώρου +2,09% (6,01%)
-στο δήμο Παραλίας +2,03% (7,42%)
-στο δήμο Κατερίνης +1,78% (5,74%)
-στο δήμο Κολινδρού +1,73% (4,51%)
-στο δήμο Πιερίων +1,71% (4,24%)
-στο δήμο Ελαφίνας +1,54% (3,88%)
-στο δήμο Αιγινίου +1,53% (5,24%)
-στο δήμο Πέτρας +1,38% (3,08%)
-στο δήμο Δίου +0,99% (από 2,30 στο 3,29%)
-στο δήμο Μεθώνης +0,88% (στο 5,07%)

Το ΚΚΕ σημείωσε αύξηση των ποσοστών του σε δυο μόνον δήμους του νομού (όπου διατηρεί και σημαντικά, άνω του 10% ποσοστά), ενώ μετρά μικρές απώλειες στους υπόλοιπους:
-στο δήμο Αν. Ολύμπου +2,17% (10,31%)
-στο δήμο Λιτοχώρου +1,48% (15,73%)
-στο δήμο Παραλίας ποσοστό 3,80%,όσοκαι το 2007
-στο δήμο Κορινού -0,02% (4,39%)
-στο δήμο Ελαφίνας -0,21% (2.33%)
-στο δήμο Αιγινίου -0,25% (7,80%)
-στο δήμο Κατερίνης -0,28% (στο 5,09%)
-στο δήμο Πιερίων -0,28% (3,42%)
-στο δήμο Δίου -0,37% (στο 1.92%)
-στο δήμο Κολινδρού -0,44% (2,75%)
-στο δήμο Πέτρας -0,44% (1,77%)
-στο δήμο Μεθώνης -0,76 (7,81%)
-στο δήμο Πύδνας -0,79 (4,24%)

Αλλού με κέρδη αλλού με απώλειες εμφανίζεται στους δήμους της Πιερίας και ο ΣΥΡΙΖΑ:
-στο δήμο Αιγινίου +0,93% (4,53%)
-στο δήμο Κολινδρού +0,61% ( 2,47%)
-στο δήμο Μεθώνης +0,51 (3,22%)
-στο δήμο Λιτοχώρου +0,5 ( 5,70%)
-στο δήμο Παραλίας +0,36% (2,07%)
-στο δήμο Δίου +0,05% (1,14%)
-στο δήμο Κατερίνης +0,02% (3,19%)
-στο δήμο Κορινού +0,21% (2,35%)
-στο δήμο Ελαφίνας -0,17% (1,19%)
-στο δήμο Πέτρας -0,18% (1,04%)
-στο δήμο Αν. Ολύμπου -0,45% (4,53%)
-στο δήμο Πιερίων -0,57% (1,18%)
-στο δήμο Πύδνας -0,62 (2,39%)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η Επόμενη μέρα

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Την κυβέρνησή του συνθέτει ο Γιώργος Παπανδρέου

Η Επόμενη μέρα

Οι "ασκοί του Αιόλου" άνοιξαν στη ΝΔ

Μετά την παραίτηση Καραμανλή, την αποχώρησή του ανακοίνωσε και ο Γ. Σουφλιάς

Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ήδη, έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, που θα ορκιστεί την Τετάρτη. Όπως όλα δείχνουν ο Γ.Παπανδρέου θα καταρτίσει ένα μικρότερο και σφιχτό σχήμα, με συγχωνεύσεις και αλλαγές υπουργείων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο στις 14:20. Υποδεχόμενος τον κ. Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τού ευχήθηκε καλή δύναμη.

Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας: «Χρειαζόμαστε την ευχή σας για δύναμη, γιατί η στιγμή είναι δύσκολη, ενώ το εύρος της νίκης δείχνει την ελπίδα του λαού και τη διάθεσή του για σημαντικές τομές».

«Δεν ξενυχτήσατε πολύ», είπε ο κ. Παπούλιας στον κ. Παπανδρέου, για να απαντήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «'Οχι... Ήταν σύντομο, εξ άλλου χρειαζόμαστε όλοι μας τη δύναμη, γιατί είναι πολλές οι ευθύνες».

Ανταπαντώντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στον κ. Παπανδρέου: «Ελπίζω να κάνετε αυτό που λέτε, για σημαντικές τομές, άλλωστε, είστε και προπονημένος» και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Και οι δυο είμαστε προπονημένοι».

O νέος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ορκιστεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας την Τρίτη στις 11 το πρωί -ένα 24ωρο νωρίτερα από τους υπουργούς του, προκειμένου να είναι δυνατή η υπογραφή των απαραίτητων Προεδρικών Διαταγμάτων, λόγω της αλλαγής της δομής της κυβέρνησης.

Τα ονόματα των υπουργών θα ανακοινωθούν την Τρίτη το απόγευμα και η ορκομωσία τους θα γίνει την Τετάρτη.

Μικρότερο και σφιχτό υπουργικό σχήμα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο Γ.Παπανδρέου αναμένεται να μειώσει τον αριθμό των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, συγκριτικά με τις κυβερνήσεις της ΝΔ. Έτσι, το κυβερνητικό σχήμα του κ. Παπανδρέου θα αριθμεί περίπου 35 άτομα, εκ των οποίων 14 υπουργοί.

Κατά τις πληροφορίες αυτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αναθέσει στον γραμματέα του κόμματος Γιάννη Ραγκούση το υπουργείο Εσωτερικών ή το υπουργείο Επικρατείας. Εάν ο κ. Ραγκούσης αναλάβει το υπουργείο Επικρατείας, το χαρτοφυλάκιο του υπουργείο Εσωτερικών θα αναλάβει η Μ.Ξενογιαννακοπούλου.

Επίσης, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αναμένεται να αναλάβει η Λούκα Κατσέλη, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ο Γ.Παπακωνσταντίνου. Επίσης, το υπουργείο Απασχόλησης αναμένεται να ανατεθεί στην Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ακόμη, αναμένεται να δημιουργηθεί υπουργείο Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει το κομμάτι των Δημοσίων Έργων από το ΥΠΕΧΩΔΕ, το υπουργείο Μεταφορών, πιθανώς και το υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Για το υπουργείο Υποδομών ακούγεται το όνομα του Δ.Ρέππα.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Γ.Παπανδρέου δεν αποκλείεται να κρατήσει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών. Ωστόσο, νεώτερες πληρφορίες αναφέρουν ως υποψήφιους για το υπουργείο Εξωτερικών τον Ανδρέα Λοβέρδο ή τον Χρήστο Παπουτσή. Ως αναπληρωτής υπουργός ακούγεται το όνομα του συμβούλου του κ. Παπανδρέου, Δ.Δρούτσα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μελετά να αναθέσει στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εναλλακτικά μπορεί να προταθεί στον κ. Βενιζέλο η προεδρία της Βουλής.

Το σχήμα συμπληρώνεται -σύμφωνα με τις πληροφορίες- με την Φ.Γεννηματά στο υπουργείο Υγείας, την Αννα Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας, τον Μ.Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (πρώην Δημόσιας Τάξης).

Για το υπουργείο Περιβάλλοντος ακούγεται το όνομα του Σπ.Κουβέλη και για τη θέση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος στην EE δεν απκλείεται αναμένεται να προταθεί ο Στ.Λαμπρινίδης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο να μην υπάρξει θέση κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά κάθε υπουργείο να έχει έναν εκπρόσωπο Τύπου, κατά το πρότυπο της Κομισιόν, ενώ θα οριστεί εκπρόσωπος του πρωθυπουργου, θέση που πιθανότατα θα αναλάβει ο Π.Γερουλάνος.

Αποχωρεί από την πολιτική ο Γιώργος Σουφλιάς

Την αποχώρησή του από την πολιτική ζωή ανακοίνωσε ο Γιώργος Σουφλιάς. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού αποφάσισε να εγκαταλείψει την πολιτική μετά τη συντριπτική ήττα της ΝΔ και τη θύελλα των αντιδράσεων, υπεραμυνόμενος, ωστόσο, της θέσης του υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Στην επιστολή του, ο κ. Σουφλιάς σημειώνει: «Η διαδρομή στην πολιτική τελείωσε για μένα».

Το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι η ήττα του κόμματος είναι βαριά, ωστόσο δεν είναι αποτέλεσμα του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών, αλλά πολλών άλλων παραγόντων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές ήταν πράξη ευθύνης προς όφελος του εθνικού συμφέροντος και πως η ΝΔ δεν θα είχε καλύτερη τύχη το Φεβρουάριο.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει «στις εκλογές του Φεβρουαρίου, όλα και κυρίως η οικονομία, δείχνουν ότι δεν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για την παράταξη».

Ο κ. Σουφλιάς αφήνει αιχμές κατά εκείνων που τού απέδωσαν υστεροβουλία και μιλά για απρέπειες, τονίζοντας: «Αν έβαζα πάνω από όλα το δικό μου συμφέρον, έμπειρος είμαι και θα πολιτευόμουν διαφορετικά». Παράλληλα, δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει «καμία πολιτική θέση ή αξίωμα» εντός της ΝΔ ή ευρύτερα, επισημαίνοντας: «Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να αναπνεύσω εκτός πολιτικής».

Επιπλέον, ο κ. Σουφλίας αναφέρει ότι είχε σκεφθεί να παραιτηθεί λίγο πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ωστόσο παρέμεινε, επειδή τού το ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Μετά τη συντριπτική ήττα της ΝΔ, στελέχη του κόμματος έβαλαν τον Γ.Σουφλιά στο στόχαστρο, κατηγορώντας τον έμμεσα ως κύριο εισηγητή της πρότασης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σουφλιάς ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ και τη βουλευτική έδρα του αναμένεται να καταλάβει ο Ευάγγελος Αντώναρος, που είχε την 5η θέση στο Επικρατείας.

Σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Σουφλιά, o πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής δήλωσε: «Ο Γιώργος Σουφλιάς, στενός συνεργάτης μου αυτά τα χρόνια, είναι ένας πολιτικός με μακρά και ουσιαστική προσφορά στον τόπο, στα δημόσια πράγματα, στην παράταξη.

»Από όλες τις κυβερνητικές θέσεις που πέρασε προσέφερε σημαντικό και δημιουργικό έργο. Ειδικά τα τελευταία πεντέμιση χρόνια κατά τη θητεία του στο ΥΠΕΧΩΔΕ, είχε αποφασιστική συμβολή στην επιτυχία των δράσεων της κυβέρνησης στους κρίσιμους τομείς του Περιβάλλοντος και των Υποδομών».

H κα Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση του Γιώργου Σουφλιά αποδεικνύει στην πράξη ότι υπάρχουν πολιτικοί που υπηρετούν τον πολίτη με αρετή και τόλμη.

»Ο Γιώργος Σουφλιάς στάθηκε διαχρονικά ένα μαχητής για τη μεγάλη παράταξη της ΝΔ. Έβαλε πάντα πάνω από οποιαδήποτε προσωπική προτίμηση ή και πικρία, το συμφέρον της χώρας και της παράταξης, κι απ΄όπου κι αν πέρασε άφησε σημαντικό έργο. Όσοι είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε μαζί του το γνωρίζουμε πολύ καλά και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε και δημοσίως».

«Σεβόμαστε και τιμούμε την απόφαση του Γιώργου Σουφλιά. Είναι πολιτικός που, κατά τη μακρά διαδρομή του στο δημόσιο βίο, πρόσφερε πολλά στην Πατρίδα μας, στα δημόσια πράγματα και την παράταξη της ΝΔ» ανέφερε και ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

Η επιστολή παραίτησης του Γ.Σουφλιά έχει ως εξής:

«H διαδρομή στην πολιτική τελείωσε για μένα.

»Η αποχώρησή μου από την πολιτική ήταν κάτι που αρκετές φορές με είχε απασχολήσει στο παρελθόν. Διάφορες καταστάσεις, διαδικασίες, μέθοδοι στην πολιτική, ήταν αντίθετες με τα πιστεύω μου και τα στοιχεία του χαρακτήρα μου. Τα παραπάνω, μαζί με τα φίλια πυρά, με πίεζαν και πολλές φορές με πλήγωναν. Επέμεινα με την πίστη ότι είμαι χρήσιμος και πιστεύω ότι προσέφερα σημαντικό έργο στον τόπο και στην παράταξη.

»Έφτασα πολύ κοντά στο να λάβω αυτήν την απόφαση της αποχώρησης, λίγο καιρό πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Θεώρησα όμως -όπως το θεώρησε και η ηγεσία του κόμματος- ότι θα ήταν χρήσιμο για την παράταξη να είμαι υποψήφιος και αυτήν τη φορά.

»Δεν προτίθεμαι να ορκιστώ βουλευτής. Ξεκαθαρίζω και ότι δεν με ενδιαφέρει καμία πολιτική θέση ή αξίωμα, είτε εντός Νέας Δημοκρατίας είτε ευρύτερα. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να αναπνεύσω εκτός πολιτικής.

»Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά βαρύ. Πιστεύω, όμως, ότι η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον, όπως και η στάση του χθες το βράδυ, τιμούν τον ίδιο και το κόμμα μας.

»Σε ό,τι με αφορά στο θέμα των εκλογών -όπως έχω δηλώσει δημόσια- όταν μου ζητήθηκε η γνώμη τάχθηκα υπέρ των εκλογών, όπως τάχθηκαν και άλλα κορυφαία στελέχη. Η άποψή μου ήταν -και δεν την αλλάζω- ότι μία μακρά προεκλογική περίοδος σε μία τέτοια οικονομική συγκυρία, θα ήταν μεγάλη ζημιά για τον τόπο και ότι το παραταξιακό συμφέρον πρέπει να ταυτίζεται με το Εθνικό.

»Γι' αυτούς που σκέπτονται παραταξιακά και μόνον, έχω να τονίσω δύο πράγματα: Πρώτον, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, τα αίτια της ήττας δεν ήταν ο χρόνος των εκλογών, αλλά πολλά άλλα. Δεύτερον, στις εκλογές του Φεβρουαρίου, όλα και κυρίως η οικονομία, δείχνουν ότι δεν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για την παράταξη.

»Πιστεύω, επίσης, ότι η επιλογή να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, την οποία υποστήριζα σταθερά, αποτελεί σοβαρή κληρονομιά για την παράταξη αλλά και παρακαταθήκη για την πολιτική ζωή του τόπου.

»Ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει την άποψη όσων πιστεύαμε ότι έπρεπε να προκηρυχτούν εκλογές. Δεν έχει, όμως, το δικαίωμα να αποδίδει υστεροβουλίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ομολογώ ότι απρέπειες που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα δεν τις περίμενα, αλλά δεν με επηρέασαν στην απόφασή μου να αποχωρήσω. Πολιτεύτηκα 35 χρόνια με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον της παράταξης. Άλλωστε, αν ενδιαφερόμουν για διάφορα αξιώματα και, κυρίως, αν έβαζα πάνω από όλα το δικό μου συμφέρον, έμπειρος είμαι και θα πολιτευόμουν διαφορετικά.

»Ολοκληρώνοντας αυτήν την πολιτική διαδρομή, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με εμπιστεύτηκαν. Τους χιλιάδες πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και τους αείμνηστους Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γεώργιο Ράλλη και Ξενοφώντα Ζολώτα, καθώς και τον Τζανή Τζανετάκη, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή, που ως Πρωθυπουργοί μου ανέθεσαν σημαντικά Υπουργεία. Εργάσθηκα με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο. Αισθάνομαι υπερήφανος για το έργο μου σε κάθε Υπουργείο, αλλά και για τα δύο Κυβερνητικά Προγράμματα, του 1989 και του 2004.

»Τα τελευταία 5,5 χρόνια στο ΥΠΕΧΩΔΕ, πραγματοποιήσαμε πολύ σημαντικό έργο στο Περιβάλλον και τις Υποδομές. Οι συνεργάτες μου και εγώ πιστεύουμε ότι αφήνουμε μία σημαντική κληρονομιά, που κάνει πραγματικά καλύτερη τη ζωή των πολιτών σε όλη την Ελλάδα.

»Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Στην πολιτική μου διαδρομή γεύτηκα, όπως όλοι, πικρίες, αλλά οφείλω να τονίσω ότι γεύτηκα και την χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς. Αποχωρώ με γνώσεις και εμπειρίες, αλλά κυρίως με αναλλοίωτα τα στοιχεία του χαρακτήρα μου.

»Εύχομαι η νέα κυβέρνηση να υπηρετήσει με αποτελεσματικότητα τον τόπο. Πιστεύω ότι η παράταξή μας θα βρει γρήγορα και πάλι τον δρόμο της. Η προσωπική μου πολιτική διαδρομή ολοκληρώθηκε εδώ. Και πάλι ευχαριστώ όλους όσους μου έδωσαν την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους, αυτά τα 35 χρόνια».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2006-10-2009.jpg