Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

H BLOGΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 (Γ.ΚΡΟΓΙΑΣ)

kamena

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 22.00- Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΣΤΟ 12ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Σημερα στις 22.00 το βράδυ συναυλία της Ορχήστρα του Δήμου Δϊου στη Θεσσαλονίκη
Σε νέα μεγάλη εκδήλωση η ορχήστρα του Δήμου Δίου. Ο Νίκος Πατρής με τα 'παιδιά" του ξανά σε καινούργια μουσικά μονοπάτια.





12ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ
(12th INTERNATIONAL YOUTH BAND FESTIVAL)

Δήμος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης, 26 έως 30 Αυγούστου 2009

Το φετινό ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ συνεχίζει την πορεία του με την ίδια αρχή που το καθιέρωσε όλα αυτά τα χρόνια, τη συνεργασία των νέων ανθρώπων από όλον τον κόσμο, με αφορμή τη μουσική......περισσότερα εδώ!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

25Η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο λαϊκός αυθεντικός θεσμός της πόλης μας συμπληρώνει 25 χρόνια ζωής

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με την τελετή των εγκαινίων ανοίγει την Κυριακή 30 Αυγούστου και ώρα 20:00 στον καθιερωμένο χώρο, στην περιοχή της Ανδρομάχης, η αυλαία της 25ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης. Σε δήλωσή του, με αφορμή την έναρξη της εμποροπανήγυρης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τονίζει μεταξύ άλλων: « O λαϊκός αυθεντικός θεσμός της πόλης μας, συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια ζωής και μας προσκαλεί σε μια μεγάλη γιορτή ηθών, εθίμων, παραδόσεων αλλά και αγορών για όλες τις ηλικίες.

Αυτό που κρατά ζωντανό το θεσμό όλα αυτά τα χρόνια είναι η ταύτισή του με την ιστορία της πόλης, με τους κατοίκους όλων των ηλικιών, με τον εμπορικό του κόσμο.

Παραδοσιακά στην εμποροπανήγυρη η έμπνευση, η δημιουργικότητα, η φαντασία, η ζωντάνια, το μεράκι και η αισιοδοξία των συμμετεχόντων πλημμυρίζει την τοπική κοινωνία και συνθέτει ένα σύνολο πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και ποικίλων ενεργειών ανάδειξης και ευρύτερης προβολής των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής.

Ανάλογες εικόνες σχεδόν αναλλοίωτες στο χρόνο, ζωντανεύουν και φέτος στο «πανηγύρι» δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν ευχάριστες στιγμές ξεγνοιασιάς»......

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ - 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ.


ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Κωνσταντινουπόλεως 234, 682 00, Ν. Ορεστιάδα, Τ +30 25520 28280 F +30 25520 28288
Ε mail@dionysos-net.gr | www.dionysos-net.gr | http://patounik-dionysos.blogspot.com
Νέα Ορεστιάδα, 25/08/2009
• Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Ανοιχτή Πρόσκληση

Τον Γιώργο Μαρίνο και τον Πέτρο Φιλιππίδη τιμά φέτος το 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ.
Στο ανανεωμένο Φεστιβάλ της Νέας Ορεστιάδας, από τις 30 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2009, οι φίλοι του θεάτρου απ’ όλη την Ελλάδα μπορούν να συμμετέχουν σε μια ολοκληρωμένη εβδομάδα θεάτρου με διαγωνιζόμενες παραστάσεις από ερασιτεχνικούς θιάσους όλης της Ελλάδας, καθημερινά θεατρικά εργαστήρια από καταξιωμένους δασκάλους του Θεάτρου, μουσικά, κινηματογραφικά και θεατρικά αφιερώματα στις μεταμεσονύχτιες παράλληλες εκδηλώσεις.
Η Κριτική Επιτροπή των διαγωνιζόμενων παραστάσεων αποτελείται από τους: Γιώργος Ζιάκας (σκηνογράφος, ενδυματολόγος), Δημήτρης Βερνίκος (σκηνοθέτης, επίκ. καθηγητής στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.), Σάκης Σερέφας (συγγραφέας), Νίκος Χατζόπουλος (σκηνοθέτης, μεταφραστής), Κατερίνα Διαδασκάλου (ηθοποιός).
Το Φεστιβάλ παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας. Καλλιτεχνικός Διευθυντής ο σκηνοθέτης Γιάννης Ρήγας.
Για δηλώσεις συμμετοχής στα workshops και στην Επιτροπή Κοινού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, μέχρι και την έναρξη του Φεστιβάλ, στο τηλ. του ΔΙΟΝΥΣΟΥ: 2552028280

Το 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας διοργανώνει ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ - Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας, σε συνδιοργάνωση με την Υπερνομαρχία Ροδόπης - Έβρου, τη Νομαρχία Έβρου, το Δήμο Ορεστιάδας και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης της πόλης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΑΣΟΚ: ετοιμάζει δέσμη προτάσεων εν όψει ΔΕΘ

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009 (ΝΕΑ)

Το νέο πολιτικό στοίχημα του ΠΑΣΟΚ και του ιδίου  με άξονα τις εθνικές εκλογές θα προσδιορίσει ο  Γιώργος Παπανδρέου στην πανηγυρική εκδήλωση  για τον εορτασμό των 35 χρόνων από την ίδρυση  του Κινήματος, στις 3 του Σεπτέμβρη
ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ προετοιμασίες για την εμφάνιση και την ομιλία του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, μέσα από την οποία θα δοθεί και το οικονομικό στίγμα του κόμματος εν όψει των εκλογών, έχει αρχίσει το ΠΑΣΟΚ. Στην Ιπποκράτους πιστεύουν ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο δεν έχει απομακρυνθεί μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, «απλώς η κυβέρνηση ίσως θα πάρει μερικές ημέρες παραπάνω για να επανακαθορίσει τον σχεδιασμό της».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άρχισε χθες συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς (Επιμελητήρια, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) στη διάρκεια των οποίων κατήγγειλε την κυβέρνηση για την αναποτελεσματικότητά της στον τομέα της οικονομίας. «Στην οικονομία έχουμε μπει σε έναν φαύλο κύκλο. Ήδη πριν από την ύφεση ήμασταν απροετοίμαστοι με αναποτελεσματικές σπατάλες, πελατειακές πολιτικές. Μπαίνοντας στην ύφεση έγιναν πολύ μεγάλα λάθη, με αυξήσεις φόρων και πολιτικές που επιβάρυναν εμπόρους, μικρομεσαίους, εργαζομένους», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας πως «αντί για σοβαρή πολιτική στήριξης της ρευστότητας, οδηγηθήκαμε στην ασφυξία στις επιχειρήσεις, στην υπερχρέωση στα νοικοκυριά και σε παύση πληρωμών».

Ο κ. Παπανδρέου για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι χρειάζεται σχέδιο ανάταξης της οικονομίας με νέο προσανατολισμό, που θα έχει ως άξονα την πράσινη ανάπτυξη, την καινοτομία και την τεχνολογία.

Για τα καταστήματα
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δημήτρης Αρμενάκης ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου τη συμπαράστασή του στα θέματα λειτουργίας της αγοράς και έθιξε το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γιώργος Κασιμάτης είπε ότι το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές θα συζητηθεί με όλους τους κοινωνικούς φορείς και «εμείς θα συμφωνήσουμε με ό,τι υποδείξουν οι εταίροι, δηλαδή η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ». Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου όταν ρωτήθηκε, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τάσσεται υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και δεν έχει αποδειχθεί ότι η επέκταση του ωραρίου το Σάββατο ώς τις 8 έχει βοηθήσει. Είπε όμως ότι απαιτείται ένα θεσμικό πλαίσιο γύρω από τη λειτουργία του εμπορίου. Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας κατά τη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου μίλησε για δραματική μείωση του αγροτικού εισοδήματος της τάξης του 14,5% και για αύξηση της ανεργίας που αγγίζει στον αγροτικό χώρο το 16,5%.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Σε κλοιό πιέσεων για την ανάληψη πρωτοβουλιών ο πρωθυπουργός Μετά τις φωτιές και εν όψει ΔΕΘ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 (ΝΕΑ)

Έντονες πιέσεις ασκούνται πλέον στον πρωθυπουργό για να αναλάβει πρωτοβουλίες, που θα ανατρέψουν το αρνητικότατο για την κυβέρνηση κλίμα που έχει διαμορφωθεί και από τις καταστροφικές πυρκαγιές, με τους περισσότερους να δείχνουν προς την κατεύθυνση του ανασχηματισμού. Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει την κριτική του.

Στην πλειονότητά τους, υπουργοί και βουλευτές προεξοφλούν τις αλλαγές στην κυβέρνηση, με βασικό επιχείρημα ότι ο Κ. Καραμανλής «δεν μπορεί να ανέβει στη ΔΕΘ χωρίς να κάνει κάτι». Ορισμένοι, συνδέουν τον ανασχηματισμό με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Οκτώβριο.

Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποιοι που θεωρούν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν άλλου είδους πρωτοβουλίες, αντί κινήσεων εντυπωσιασμού.

Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες εξελίξεις χρονικά τοποθετούνται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με δεδομένο ότι σήμερα, Πέμπτη και την Παρασκευή, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι βαρύ. Εκτός από τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ως το μεσημέρι της Παρασκευής όλους τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, όπως κάνει κάθε χρόνο πριν από την εμφάνισή του στη ΔΕΘ.

Πιθανότατα οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού θα ληφθούν το Σαββατοκύριακο, καθώς την Παρασκευή φαίνεται πως θα έχει στα χέρια του τα αποτελέσματα μεγάλης δημοσκόπησης.

Εν τω μεταξύ, μετά τις ανακοινώσεις των κυβερνητικών μέτρων για την ανακούφιση των πυροπαθών, προσπάθειες για τον περιορισμό της ζημιάς που έχει υποστεί η κυβέρνηση εξαιτίας της καταστροφής στην ΒΑ Αττική καταβάλει και ο πρόεδρος της Βουλής Δ.Σιούφας.

Ο κ. Σιούφας με επιστολή του στην εφημερίδα Το Βήμα δηλώνει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες στο θέμα της χάραξης αποτελεσματικής αντιπυρικής πολιτικής.

Την ίδια ώρα, κλιμακώνεται η κριτική του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για το θέμα των πυρκαγιών. Μιλώντας στην εφημερίδα Το Βήμα, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ.Χρυσοχοΐδης κάνει λόγο για «ανίκανες ηγεσίες που διοικούν κρίσιμες υπηρεσίες της χώρας», οι οποίες δεν είναι σε θέση να επιτελέσουν το καθήκον τους.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι οι ευθύνες για την καταστρεπτική πυρκαγια που κατέκαψε την Αττική «είναι πρωτίστως πολιτικές και δευτερευόντως υπηρεσιακές» και σημειώνει ότι «είναι εγκληματική η ολιγωρία που επέδειξε η κυβέρνηση και απολύτως εξοργιστική».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΑΣΟΚ: Η Ν.Δ. ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ 2007 ΚΑΙ 2009 «Αβουλη η κυβέρνηση, μας οδήγησε στην καταστροφή»

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Και νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού για το θέμα των χειρισμών που ακολουθήθηκαν στις καταστροφικές για την Αττική πυρκαγιές εξαπέλυσε χθες το ΠΑΣΟΚ.

Καστανίδης και Κουβέλης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου Καστανίδης και Κουβέλης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι Εσωτερικών Χ. Καστανίδης και Περιβάλλοντος Σπ. Κουβέλης, πέραν της κριτικής, έκαναν και μια κατ' αρχήν παρουσίαση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες θα αναπτύξουν περαιτέρω στο άμεσο μέλλον, ανοίγοντας και τη συζήτηση για την «πράσινη ανάπτυξη».

Πάντως, και οι δύο απέκλεισαν το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να καταφύγει στη Δικαιοσύνη για τον καταλογισμό τυχόν και ποινικών ευθυνών για τις πυρκαγιές.

Χαρακτήρισαν δε «αποτυχημένο» το μοντέλο της Ηλείας που και τώρα ακολουθεί στην ουσία η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να ακολουθηθεί ένα πολύ πιο σύνθετο μοντέλο.

Πάντως, ο Σπ. Κουβέλης, ερωτηθείς σχετικά με το αν το ΠΑΣΟΚ ζητεί παραιτήσεις υπουργών ή και της κυβέρνησης, απάντησε για το μεν πρώτο ότι «αν λείπει η ευθιξία, λείπει και η παραίτηση», για το δε δεύτερο πως «δεν θα επιχειρήσουμε να θεμελιώσουμε αίτημα εκλογών πάνω στα αποκαΐδια».

«Εγκαλούμε και κατηγορούμε την κυβέρνηση ότι έχει την απόλυτη ευθύνη για τα δύο τεράστια οικολογικά εγκλήματα του 2007 και του 2009 σε βάρος του δασικού μας πλούτου», είπε ο Χ. Καστανίδης. Ο ίδιος επισήμανε ότι η κυβέρνηση αγνόησε τις υποδείξεις τόσο του Συνηγόρου του Πολίτη μετά τις πυρκαγιές του 2007 όσο και του πορίσματος της επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Καταλόγισε στη Ν.Δ. «πελατειακό σύνδρομο» αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατανομή των κονδυλίων ύψους 60 εκατ. ευρώ στους δήμους από το υπουργείο Εσωτερικών για πολιτικές πρόληψης. Κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι «τα 31.274.000 τα διαχειρίστηκε αφανώς κάτω από το τραπέζι» και ότι το σύνολο των 14 δήμων της βορειοανατολικής Αττικής που κάηκαν πήρε μόνο το ποσό των 500.000 ευρώ. Μάλιστα, υπαινίχθηκε ότι ποσό από τα 31 εκατ. διατέθηκε για τη διοργάνωση συναυλιών.

«Η κυβέρνηση καθεύδει», κατέληξε. «Δεν διδάχθηκε, δεν συμπέρανε, δεν σχεδίασε και άβουλη μας οδήγησε στην καταστροφή του 2009».

Υπαινισσόμενος δε ότι υπάρχουν ενδεχομένως ατασθαλίες στη σύμβαση μίσθωσης ελικοπτέρων, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει οικονομικά στοιχεία συγκριτικά με άλλες χρονιές και άλλες χώρες.

Πολιτική ευθύνη και στην ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ απέδωσε ο Σπ. Κουβέλης για δύο λόγους: Αφ' ενός γιατί το 2007 είχε μείνει να αιωρείται η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος περί δασών. Και αφ' ετέρου γιατί φέτος «αφέθηκε να αιωρείται η συζήτηση για το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας, που αλλάζει παρά πολλά δεδομένα, όπως αφέθηκαν να αιωρούνται η εξαγγελία για οδικούς άξονες που τέμνουν και κατατέμνουν ορεινούς όγκους και η τροποποίηση του Π.Δ. του Υμηττού».

Ο ίδιος πρότεινε μεταξύ άλλων την επανεξέταση του ρυθμιστικού της Αθήνας «υπό το φως όλων των αλλαγών στο περιβάλλον της Αττικής», αλλά και ουσιαστικά μέτρα «για την εξάλειψη των καταπατήσεων και την αντιμετώπιση των αυθαιρεσιών».

«Πέντε χρόνια, είπε, η κυβέρνηση κάνει πολιτική για το περιβάλλον χρησιμοποιώντας τσιμέντο, άσφαλτο κι ατσάλι. Πολιτική για το περιβάλλον δεν έχουμε δει». *

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Από μια άλλη οπτική γωνία 27.8.2009

27.08.2009

του Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΠΙΕΡΙΚ ΑΝΤΙΛ)

- Με καλές ιδέες και αγνές προθέσεις ξεκίνησε την άσκηση των καθηκόντων του ως Δημάρχου ο σημερινός Δήμαρχος Αιγινίου κ. Β. Κόντος.
Γρήγορα κατάλαβε ότι οι φιλίες του με τους ισχυρούς της εξουσίας έχουν ...αξία μόνο κατά την προεκλογική περίοδο.
Μετά σ' εγκαταλείπουν όλοι και σε ξαναθυμούνται όταν σε χρειάζονται για να σε χρησιμοποιήσουν για την ικανοποίηση των δικών τους συμφερόντων.
Κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει και με το Αιγίνιο το οποίο φιλοδοξεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα διαδραματιζόμενα στη Βόρεια Πιερία.
Η θέση του Αιγινίου κοντά στη Θεσσαλονίκη.
Ο απέραντος κάμπος, με τις χιλιάδες κοινόχρηστες εκτάσεις, προσφέρεται για πάρα πολλά πράγματα.
Δεν θα αναλύσουμε, ούτε θα επεκταθούμε στα πλεονεκτήματα του Αιγινίου, τα οποία μπορούσαν να βοηθήσουν για κάτι καλύτερο στον τόπο.
Προς το παρόν θα περιοριστούμε σε μια διαπίστωση.
Το Αιγίνιο έγινε ένα απέραντο εκτροφείο κουνουπιών!

- Ένα και πλέον χρόνο πριν της Δημοτικές εκλογές και άρχισαν να γίνονται ορατές κάποιες φιλοδοξίες.
Μερικοί απ' τους σημερινούς Δημάρχους αφήνουν να εννοηθεί ότι τους άρεσε η καρέκλα και το πολυτελές αυτοκίνητο.
Σεβαστή κάθε επιθυμία.
Θα πούμε κατ' αρχή ότι μόνο ο σημερινός Δήμαρχος Ελαφίνας δήλωσε ότι δεν θα συνεχίσει.
Είναι κρίμα διότι είναι ένας απ' τους καλούς Δημάρχους.
Γνώστης των θεμάτων του Δήμου του και γενικά της υπαίθρου, άφησε με τη θετική του παρουσία γόνιμο έδαφος σ' όποιον τον διαδεχθεί.
Είναι κρίμα να βλέπουμε μια τέτοια αποχώρηση. Ίσως ως το τέλος να το ξανασκεφτεί.
Προ παντός ας το καλοσκεφτούν οι συνδημότες του.
Κάποιοι, που μόνο να κομπορρημονούν μπορούν, θέλουν να συνεχίσουν το ...καταστροφικό για το Δήμο τους έργο.
Οι δημότες ας είναι περισσότερο προσεκτικοί. Οι ευθύνες των πολιτών είναι πολλές φορές μεγαλύτερες απ' αυτές των Δημάρχων.
Κάποιος Δήμαρχος δήλωσε εξ αρχής την αδυναμία του να ασκήσει τέτοια καθήκοντα.
Έτσι κάλεσε έναν αντίπαλό του και του ζήτησε τις γνώσεις και τις γνώμες του, για να περάσει η τετραετία.
Δεν νομίζουμε ότι, αφού αναγνώρισε την αδυναμία του, θα ξανατολμήσει να διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου.
Έχουμε και ένα, μικρό δυστυχώς αριθμό Δημάρχων, οι οποίοι πρέπει να τιμηθούν για την προσφορά τους από τους συνδημότες τους.
Όταν θα 'ρθει η ώρα της κρίσεως εμείς θα είμαστε παρόντες.
Διότι δημοσιογραφία δεν είναι το γλείψιμο των αδυνάτων "αντί πινακίου φακής".
Δημοσιογραφία είναι έλεγχος της εξουσίας και αλήθειες προς όλους και για όλα.
Όσοι σκέπτονται και ενεργούν μόνο για την ικανοποίηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών ή και συμφερόντων, καλό είναι να αποκαλυφθούν και ο λαός ας αποφασίσει.
Ο καθένας επιλέγει το δρόμο του. Αν βέβαια μπορεί να δει δρόμους.

- Πολλοί νομίζουν ότι είχα την εύνοια του κ. Νομάρχη, όσο ήμουν υπάλληλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Δεν θα δώσω χαρακτηρισμούς, ούτε θέλω να εκφράσω παράπονα.
Τον Οκτώβριο του 1998 συμμετείχα ως υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του κ. Παπαστεργίου, ο οποίος πρωτοεμφανιζόταν στην πολιτική ζωή του τόπου.
Ήμουν Νομαρχιακός υπάλληλος.
Νομάρχης ήταν ο κ. Μπροφίδης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Κυβέρνηση ήταν του ΠΑΣΟΚ.
Ο συνδυασμός του κ. Παπαστεργίου είχε μόνο Νεοδημοκράτες.
Αυτά για να καταλάβουν όλοι ότι τόλμησα κάτι, που ελάχιστοι μπορούν να τολμήσουν.
Έχασα την εκλογή για ελάχιστους ψήφους και κατατάχτηκα πρώτος επιλαχών.
Μέχρι τον Μάϊο του 2001 ήμουν ο πιο αδικημένος υπάλληλος της Νομαρχίας.
Δεν είχα τίποτε απ' όσα λάμβαναν οι άλλοι υπάλληλοι (εκτός έδρας, οδοιπορικά, υπερωρίες, εκλογικό επίδομα κ.λ.π.).
Τον Μάϊο του 2001 μεταφέρθηκε η Υπηρεσία μου στο Νομαρχιακό Μέγαρο και έτσι βρέθηκα και εγώ σ' ένα καλύτερο περιβάλλον.
Απ' την ανάληψη των καθηκόντων του, ο σημερινός Νομάρχης, δεν με κάλεσε για να του προσφέρω κάποια υπηρεσία σε οποιοδήποτε τομέα νόμιζε ότι ήμουν ικανός.
Το εκλογικό επίδομα ήταν πάντα το μικρότερο και μερικές φορές δεν υπήρχε για μένα.
Αυτά ως συνέπεια των χαρακτήρων μας.
Θα νόμιζε κανείς ότι έκανα λάθος επιλογή Νομάρχη.
Όχι. Διάλεξα εκείνον που πίστευα ότι μπορούσε να προσφέρει στον τόπο και όχι σε μένα προσωπικά.
Ούτε ποτέ ζήτησα κάτι, εκμεταλλευόμενος τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιό του.
Πίστευα και πιστεύω ότι είναι ακούραστος. Είναι διορατικός. Είναι ο καλύτερος Νομάρχης που γνώρισε ο Νομός μας.
Έχει όμως και αυτός τις αδυναμίες του. Αδυναμίες που σε συνάρτηση προς τις δικές μου αδυναμίες δεν επέτρεψαν κάποια συνεργασία.
Αυτά τώρα που είμαι συνταξιούχος και δεν έχω λόγους να λιβανίσω ή να κακολογήσω το Νομάρχη.
Φίλοι μου είναι και παραμένουν μόνο όσοι δέχονται την κριτική.
Μόνο όσοι αναγνωρίζουν και τις αδυναμίες τους.
Μόνο όσοι πιστεύουν ότι δεν είναι οι τέλειοι.
Όσο για αυτούς που ταυτίζουν τον εαυτό τους με κάποιο τιμητικό αξίωμα και θέλουν να πάρουν αξία απ' αυτό, είμαι ορκισμένος εχθρός τους.
Μ' αυτές τις σκέψεις τοποθετώ το Νομάρχη μας στους φίλους μου, έστω και αν γνωρίζω ότι πολλές φορές τον στεναχωρώ.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Θα το δούμε και αυτό;


ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Γράφει ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
giorgis@massavetas.gr

ΚανονιΚά, το να συναντηθείς τυχαία με δύο συναδέλφους, ξένους ανταποκριτές, σε ένα πεζόδρομο στο κέντρο της Αθήνας και να πιεις έναν καφέ μαζί τους πρέπει να είναι κάτι ευχάριστο. Ιδίως αν τους εκτιμάς ως εξαιρετικούς στη δουλειά τους και ως ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά την Ελλάδα. Εμένα, φευ, μου βγήκε ...ξινός ο καφές.
Από τον τρόπο με τον οποίο "διαχειρίσθηκαν" τις φωτιές κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, κόμματα και μέσα ενημέρωσης, ως τα αποτελέσματα των εξετάσεων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και από την χρηματοδότηση των κομμάτων ως τον τρόπο αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, δεχόμουν ένα συνεχές σφυροκόπημα.
Εκεί όμως που έμεινα άφωνος, ήταν όταν μου ανέφεραν πως "σύμφωνα με ένα άρθρο του καθηγητή και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Κατσανέβα ετοιμάζεται το κλείσιμο του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού".
Πιστεύοντας ότι ένας από τους λόγους που δεν πάμε καλά ως κοινωνία είναι ακριβώς το ότι δεν ασκείται σοβαρή πολιτική επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία, ώστε να επιδιώκεται να στραφεί "ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση", δυσκολεύτηκα να πιστέψω αυτό που μου έλεγαν.
Για να διασταυρώσω την πληροφορία, τηλεφώνησα λοιπόν στον συγκεκριμένο άνθρωπο, που τον γνωρίζω κάποιες δεκαετίες. Είναι ο δεύτερος άνθρωπος που γνωρίζω που απαρνείται την κομματική έκφραση της πολιτικής για να ασχοληθεί με μια εκδοχή της ουσιαστικής πολιτικής, τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Ο πρώτος ήταν ο Μίκης Πρωτοπαπαδάκης, γιος και εγγονός των γνωστών πολιτικών από την Νάξο.
Δυστυχώς, ο καθηγητής μου επιβεβαίωσε εκείνο για το οποίο ο λόγος των ξένων συναδέλφων έσταζε χλεύη: "Είναι κάτι που επίκειται. Ίσως και πριν από το τέλος του χρόνου".
Μέσα σε τέτοιο μπάχαλο, με τους "αναλυτές" και τους "πολιτευάμενους" και τους δημοσιογράφους επιπέδου κυρίας Σπυράκη και συναφών, να ασχολούνται περί το αν οι φωτιές... "έκαψαν και τις πρόωρες εκλογές", πόσες ελπίδες υπάρχουν να ξεσηκωθεί μια πάνδημη αντίδραση εναντίον ενός τέτοιου "λάθους" -για να μη χρησιμοποιήσω δραματικότερο χαρακτηρισμό;
Δεν πάτε να δείτε πόσο σημαντικός θεωρείται ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, σε κάθε σχολική μονάδα, σε χώρες που προκόβουν, όπως οι σκανδιναβικές;

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΛΕΣ ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ...

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)