Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Στη θέση του Ντίνου Ρόβλια , ο Γιώργος Ντόλιος

Το νέο μέλος της κυβέρνησης
Δευτέρα 21/12/09 | Πηγή: in.gr
Με απόφαση του πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου, υφυπουργός Εσωτερικών ορίζεται ο βουλευτής Έβρου Γιώργος Ντόλιος. Ο κ. Ντόλιος διαδέχεται τον Ντίνο Ρόβλια, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο κ. Ντόλιος, οδοντίατρος στο επάγγελμα, εξελέγη βουλευτής Έβρου με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009. Διετέλεσε δήμαρχος Φερών, ενώ επί δημαρχίας του ιδρύθηκε η πρώτη Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης του Νομού, δημιουργήθηκε το ομώνυμο ίδρυμα Θρακών και διοργανώθηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών στις Φέρες.
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Αλλάζει πρόσωπο η αστυνομία

xrisoxoidis_mΒαθιές τομές στην λειτουργία Αστυνομία ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά την παρουσίαση της νέας αντιεγκληματικής πολιτικής. Ο Υπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία μέχρι τέλος Φεβρουαρίου νέας κεντρικής υπηρεσίας καταπολέμησης της εγκληματικότητας που θα έχει πανελλαδική δράση και θα ενσωματωθούν σ' αυτή οι υπηρεσίες Ασφάλειας, η Κρατική και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Παράλληλα, όπως είπε ξεκίνησε η ηλεκτρονική χαρτογράφηση της εγκληματικότητας στη χώρα μας και μέσω του συστήματος police on line, έχουν εντοπιστεί οι "καυτές" ζώνες και έχουν ......

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-12-2009


από το http://www.akwn.net/
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο Απ. Πετράκης πίσω από την απαγωγή Παναγόπουλου

Στην 25η τακτική ανακρίτρια απολογήθηκε συμπληρωματικάapagwgh_panagopoulou_copy ο Απόστολος Πετράκης, κρατούμενος για συμμετοχή στο ''συνδικάτο του εγκλήματος". Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέλαβε την ευθύνη για την οργάνωση της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου και υποστήριξε ότι δεν είχαν σχέση ο Π. Βλαστός και άλλοι συγκατηγορούμενοι του. Δεν θέλησε να μιλήσει για το πού βρίσκονται τα λύτρα και είπε ότι ανέλαβε την ευθύνη τώρα, γιατί λήγει το εξάμηνο προσωρινής κράτησης και δεν θέλει να βρίσκονται άδικα στην φυλακή άνθρωποι για την υπόθεση αυτή.

Συμπληρωματική απολογία
Ο κατηγορούμενος ζήτησε ο ίδιος να απολογηθεί συμπληρωματικά, καθώς στην πρώτη απολογία που είχε δώσει είχε επικαλεστεί το δικαίωμα σιωπής.
Σύμφωνα με το συνήγορό του Τάκη Κεχαγιόλου, ο Απόστολος Πετράκης ανέλαβε, ενώπιον της ανακρίτριας την ευθύνη για τη σύλληψη, την οργάνωση και την εκτέλεση του σχεδίου απαγωγής του εφοπλιστή, τονίζοντας ότι είχε συνεργούς του στην όλη επιχείρηση πρόσωπα που δεν έχουν συλληφθεί.
Ο Απόστολος Πετράκης, σύμφωνα πάντα με τον συνήγορό του, υποστηρίζει ότι κάποιοι εκ των ήδη συγκατηγορουμένων του δεν έχουν καμία ανάμειξη στην υπόθεση.
Για την απαγωγή του εφοπλιστή και για άλλες υποθέσεις που σχετίζονται με δράση οργανωμένης ομάδας βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι συνολικά 19 άτομα.

.200.000 ευρώ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε (Κόμμα Κομμουνιστικής Εκμετάλλευσης)

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-12-2009

Χάραξαν βαθιά το δρόμο τους.
Εχθροί των εργαζομένων και της τυπογραφίας.
Επικίνδυνο εργαλείο σε βάρος του κλάδου... Υπάρχουν πολλοί τρόποι να «σκοτώνει» κανείς (Οσκαρ Ουάιλντ).

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/oikonomiko/prom/20080707%20%C5%C4%20...%20%D3%FD%EC%E2%E1%F3%E7%2019448%209.7.2008%20%D4%D5%D0%CF%C5%CA%C4%CF%D4%C9%CA%C7.pdf (κλικ εδώ)

Συνάδελφοι, κάντε κλικ στο link και διαβάστε προσεκτικά. Διαβάστε πως οι κόκκινοι καπιταλιστές του κκε πατάνε τους συναδέλφους και ξεκληρίζουν την Ελληνική Τυπογραφία με τις κομματικές γνωριμίες και τα τσιράκια τους (όλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους).
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑΕΙ
Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ


Ένα κόμμα που είναι στη βουλή όπως το ΚΚΕ και που ψηφίζει νόμους, είναι παράλογο και παράνομο να έχει δικές του επιχειρήσεις. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός.

Φοβούνται την ιδεολογική αντιπαράθεση!!!
ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΟΥΣ...
ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ...

Αγώνες στα όρια της ύπνωσης@typoekdotikh&kke.gr
Είναι μέγιστος οπορτουνισμός να εγκαλείς την κοινωνία γιατί δεν κουνιέται, όταν είσαι ανάμεσα σ' αυτούς που καλλιεργούν τον ύπνο. Μετά μιλάς για κατασκευασμένη συναίνεση - από ποιους άραγε - και στο τέλος καλείς σε αγώνες που δεν θα έρχονται σε αντίθεση με αυτό που ήδη έχεις χαρακτηρίσει συνείδηση σε ύπνωση.
Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης (ΠΗΓΗ) 

Σε δυναμική αντιπαράθεση Ελλάδα και Τουρκία στα πετρελαϊκά πεδία του Β.Αιγαίου

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-12-2009

Αν κάτι δεν αλλάξει, ελληνικές και τουρκικές δυνάμεις θα σταθούν επί δύο ολόκηρους μήνες στην περιοχή του Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος-Ίμβρος-Σαμοθράκη-Θάσος-Άγιο Όρος) όπου έχει προγραμματιστεί μία ελληνική αεροναυτική άσκηση η μία απέναντι στην άλλη. Με χρήση πραγματικών πυρών!

Μεγενθύνατε
Σε ένα άκρως επικίνδυνο “chicken game”* («Το παιχνίδι του δειλού» ελληνιστί) καταφεύγει η Άγκυρα στο Αιγαίο και μάλιστα ακριβώς επάνω στην περιοχή όπου υπάρχουν εξακριβωμένα πετρελαϊκά κοιτάσματα στο βόρειο τμήμα, όπως σημειώνουμε σχετικά σε άλλο σημείωμα. Εκεί το πρώτο τρίμηνο του έτους θα δοκιμαστούν τα νεύρα και οι εθνικές αντοχές Ελλάδος και Τουρκίας, καθώς η δεύτερη προχώρησε σε μία ενέργεια που υποδηλώνει με σαφήνεια συγκρουσιακή τάση. Όλες οι μέχρι στιγμής ενέργειές της τον τελευταίο χρόνο (υπερπτήσεις, παραβιάσεις, είσοδος σε δεσμευμένες από τις ελληνικές Ε.Δ. περιοχές, αποστολή σκαφών επιφανείας πολύ κοντά στα ελληνικά μητροπολιτικά κέντρα κλπ) αυτό καταδεικνύουν, αλλά είναι ενέργειες οι οποίες είναι οργανωμένες βάσει σχεδίου μεν, αλλά είναι αυτοτελείς.

Για πρώτη φορά (και το «πρώτη φορά» έχει σημασία ως προς την κλιμάκωση) καταφεύγουν σε μία ενέργεια που σε .....

ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΤΟ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-12-2009


Σε ένα αρκετά εδιαφέρον ΤΟΥΡΝΟΥΑ στο Λουτράκι, θα λάβει μέρος το ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ, στις 27 έως και 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009.
Το τουρνουά διοργανώνεται απο το ΤΗΕ FOOTBALL TEAM, και θα συμμετάσχουν ομάδες όπως ο ΠΑΟ, ο ΠΑΟΚ, ο ΟΣΦΠ, ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ, τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ, η ΠΑΛΛΗΝΗ και άλλες ακαδημίες ποδοσφαίρου.

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ –
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΑΘΛΗΤΕΣ

1. ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ,2. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, 3.ΓΚΑΡΑΤΖΙΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

4. ΚΑΡΤΣΑΜΠΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ,5. ΤΣΙΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ,6.ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΑΣΣΟΣ                       
7.ΚΩΝΣΤΑΝ/ΝΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ,8.ΜΠΑΛΑΧΑΤΖΕ ΓΙΩΡΓΟΣ, 9.ΤΖΙΝΟΒΙΤΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,
10.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ,11.ΚΡΟΜΥΔΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, 12.ΤΣΙΟΥΧΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 

13.ΤΣΑΚΙΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,14.ΜΠΕΓΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,15.ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ,                  
16.ΧΑΤΖΗΔΙΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ,17.ΚΡΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΟΣ,

18.ΒΑΒΑΤΣΙΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ,19.ΤΖΗΜΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ,                          
20 ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ , 21.ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/ 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ 21 12 2009

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-12-2009
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ:

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Δείτε γκόλ απο τον αγώνα Πανσερραικού - Πιερικού 1-1 και των ομαδων ΝΕΩΝ - εδω!!

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-12-2009
από http://www.panserraikara.gr/

Δείτε γκόλ απο τον αγώνα Πανσερραικού - Πιερικού εδω!!
Δείτε πώς απωθέωσαν τον ΓΙώργο Γκουγκουλιά οι φίλαθλοι της Σερραικής ομάδας, που δέν ξεχνούν την προσφορά του και το ήθος του!!!


Δείτε τα γκόλ των ΝΕΩΝ του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μς την ΝΕΩΝ του Πανσερραικού, εδώ!!!
Δείτε το τρίτο γκόλ για όσκαρ του Σεχολάρι

 
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-12-2009 
Panserraikos F.C

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:

ΣΟΥΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ from Panserraikos F.C. on Vimeo.
ΣΟΥΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ from Panserraikos F.C. on Vimeo.
ΟΓΙΟΣ:

ΟΓΙΟΣ, ΠΑΝΣΕΡΡΑϊΚΟΣ -ΠΙΕΡΙΚΟΣ from Panserraikos F.C. on Vimeo.
ΟΓΙΟΣ, ΠΑΝΣΕΡΡΑϊΚΟΣ -ΠΙΕΡΙΚΟΣ from Panserraikos F.C. on Vimeo.
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/

Μοιρασιά στις Σέρρες - ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-1


ΚΥΡΙΑΚΗ 20-12-2009
Οι παίκτες του Πιερικού πανηγυρίζουν το γκολ του Ολγκίν Δεν ανέδειξε νικητή το μακεδονικό ντέρμπι ανάμεσα στον Πανσερραϊκό και τον Πιερικό, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1. Ολγκίν και Αθανασιάδης οι σκόρερ της συνάντησης, η οποία κρίθηκε από το 24'!
Οι Σερραίοι μπήκαν με διάθεση να επιβάλλουν το ρυθμό τους, όμως, το γκολ ήρθε από την πλευρά της ομάδας της Κατερίνης. Ηταν η φάση του 18' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέντα, ο Ολγκίν με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Ωστόσο, η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 24' οπότε ο Αθανασιάδης απέφυγε τον Χατζηζήση και πλάσαρε σωστά τον τερματοφύλακα Καρακούτση ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στην επανάληψη, ο ρυθμός ανέβηκε καθώς και οι δύο αντίπαλοι αναζήτησαν το γκολ που θα τους χάριζε τη νίκη αλλά παρά τις ευκαιρίες που ....

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

DIODIA_AIGINIOY

Ως θετική, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα, την αναβολή είσπραξης διοδίου τέλους στο σταθμό του Αιγινίου έως τον Ιούνιο του 2010.
«Ελπίζουμε», αναφέρει, «ότι στο χρονικό αυτό διάστημα η πολιτεία θα λάβει μέτρα για να προστατέψει τους πολίτες της από αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, από άνιση μεταχείριση και από αποικιοκρατικές στρατηγικές».
Σημειώνει πάντως ότι θα συνεχίσει το δικαστικό αγώνα «μέχρι οι υποσχέσεις να γίνουν νόμοι και μέχρι, αυτοί που αναλαμβάνουν τέτοια έργα, πρώτα να σέβονται τις προσωπικότητες και τις ζωές των πολιτών και ....

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ - ΙΣΟΠΟΛΟΙ 3-3 ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20-12-2009
Ισόπαλο έληξε το παιγνίδι των Νεων του Πιερικού με τους Νέους των Σερρών, με σκόρ 3-3 , με χατ τρίκ του Αλέξανδρου Σεχολάρι.Η ομάδα των Νέων, έκανε σπουδαίο παιγνίδι, ήταν καλύτερη απο την ομάδα των Σερρών και απο συγκυρίες και απο ατυχία δέν έφυγε με τη νίκη.Να σημειώσουμε ότι η ομάδα των Σερρών δέν είχε χάσει έως σήμερα ούτε έναν βαθμό.Η απόδοση της ομαδος μας έκανε τους Σερραίους να παραδεχτούν ότι ήταν η καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισαν έως σήμερα και η μόνη που τους δυσκόλεψε  τόσο πολύ.Μετά το παιγνίδι, η αποστολή των νέων δέν επέστρεψε, αλλά πήγε στο γήπεδο του Πανσερραικού και παρακολούθησε το πιαγνίδι της πρώτης ομάδος.Σημειωτεον και οι δύο ομάδες επέστρεψαν με το ίδιο πούλμαν αφού το πούλμαν που μετέφερε την επαγγελματική ομάδα υπέστη κάποια ζημία..
Σύνθεση της ομάδος:
Τσιντώτας, Πανανός, Κωτσιόπουλος, Μίγκος, Κραγιόπουλος, Τσικαδέρης, Μετενίδης, Μπαρέκας, Σεχολάρι, Μάρκογλου, Ντόσης, Καραγκούνης,Ενω αλλαγές έπαιξαν ο Μάρκογλου,Τσανάκας, και Πουτσίκης, , στην αποστολή ήταν επίσης, Παναγιωτίδης, Μυστακίδης ,Ατανάσοφ. και Γκεβρέκης,
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/  

Μ. Όθωνας: Χρυσή ευκαιρία για τη χώρα, τα κυβερνητικά μέτρα


Μανώλης Όθωνας, για τα κυβερνητικά μέτρα διεξόδου από την κρίση:Η χρυσή ευκαιρία!Ως μια «χρυσή ευκαιρία» να αποκτήσει η Ελλάδα κράτος σοβαρό, αξιόπιστο και δίκαιο, παρουσίασε χθες ο βουλευτής Ρεθύμνου και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Όθωνας, τα κυβερνητικά μέτρα για την ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδο από την οικονομική κρίση.Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που βρέθηκε στην Κατερίνη στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας για το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο, εστίασε ιδιαίτερα στο μέγα ζητούμενο που είναι η όσο το δυνατόν ευρύτερη «συναίνεση και συμμετοχή» της ελληνικής κοινωνίας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση.«Παραλάβαμε την οικονομία σε βαθειά κρίση», είπε, «υποστηρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ γνώριζε και πριν τις εκλογές, το πρόβλημα, όχι όμως σε όλη του την έκταση, καθώς βρέθηκε μπροστά σε έναν «πρωτοφανή δημοσιονομικό εκτροχιασμό».Παρόλ’ αυτά, διαβεβαίωσε ότι τα δυσμενή (νέα) δεδομένα δεν πρόκειται να αλλάξουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για μια δίκαιη κοινωνία.Υποστήριξε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός αντιμετωπίστηκαν θετικά στο εσωτερικό της χώρας, αλλά με δυσπιστία στο εξωτερικό, όχι όμως για την ορθότητά τους, παρά για το αξιόπιστον της εφαρμογής τους, αφού η τέως κυβέρνηση της Ν.Δ είχε δημιουργήσει αρνητικό προηγούμενο με την ασυνάφεια λόγων και πράξης, που τη χαρακτήριζε.«Γι’ αυτό, τόνισε, «γίνονται όλες αυτές οι επαφές του πρωθυπουργού στο εξωτερικό, για την επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας», πράγμα το οποίο, όπως είπε, «βοηθά και στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης κυβέρνησης-ελληνικής κοινωνίας».Μιλώντας για τα συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, σημείωσε ότι πάρθηκαν βάσει ενός εθνικού σχεδίου που προβλέπει την αντιμετώπιση των αιτιών της κρίσης και όχι των συμπτωμάτων της, γι’ αυτό και δίνουν μόνιμες και βιώσιμες λύσεις.«Ήδη», είπε ο κ. Όθωνας, «μπορούμε να ισχυριστούμε ότι σε λιγότερο από 100 μέρες κάναμε περισσότερα απ’ όσα έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ σε τέσσερα χρόνια», κάνοντας λόγο για τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό του 2010 αυξημένα κονδύλια για την παιδεία και την υγεία, για τη ενίσχυση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, για τα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης, για την αναμόρφωση και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, τα πρώτα βήματα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, για το νέο σύστημα προσλήψεων που βάζει τέλος στο «πολιτικό νταλαβέρι», όπως είπε χαρακτηριστικά.Όσο για το κόστος της οικονομικής κρίσης και ποιοι θα το επωμιστούν, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήταν κατηγορηματικός. «Δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο αυτοί που δεν ευθύνονται», είπε.Από βδομάδα η καταβολή μέρους των αγροτικών ενισχύσεωνΣτο δια ταύτα πάντως, όταν ερωτήθηκε για τις ενισχύσεις που δεν έχουν πάρει ακόμη οι αγρότες, (με αφορμή το χθεσινό «ντου» αγροτών της Πιερίας στο κατάστημα της ΑΤΕ στην Κατερίνη), απάντησε πως δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά η Ε.Ε, που απαγορεύει την εκταμίευσή τους έως ότου ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση.Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι από βδομάδα θα κατατεθεί στην τράπεζα μέρος της ενίσχυσης, αναλογικό με το ποσοστό ψηφιοποίησης που έχει πετύχει ο νομός, αλλά όχι κάτω από το 50% της ενίσχυσης που δικαιούνται οι αγρότες.Β.Χ
Ως μια «χρυσή ευκαιρία» να αποκτήσει η Ελλάδα κράτος σοβαρό, αξιόπιστο και δίκαιο, παρουσίασε χθες ο βουλευτής Ρεθύμνου και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Όθωνας, τα κυβερνητικά μέτρα για την ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδο από την οικονομική κρίση.
Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που βρέθηκε στην Κατερίνη στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας για το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο, εστίασε ιδιαίτερα στο μέγα ζητούμενο που είναι η όσο το δυνατόν ευρύτερη «συναίνεση και συμμετοχή» της ελληνικής κοινωνίας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
«Παραλάβαμε την οικονομία σε βαθειά κρίση», είπε, «υποστηρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ γνώριζε και πριν τις εκλογές, το πρόβλημα, όχι όμως σε όλη του την έκταση, καθώς βρέθηκε μπροστά σε έναν «πρωτοφανή δημοσιονομικό εκτροχιασμό».
Παρόλ’ αυτά, διαβεβαίωσε ότι τα δυσμενή (νέα) δεδομένα δεν πρόκειται να αλλάξουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για μια δίκαιη κοινωνία.
Υποστήριξε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός αντιμετωπίστηκαν θετικά στο εσωτερικό της χώρας, αλλά με δυσπιστία στο εξωτερικό, όχι όμως για την ορθότητά τους, παρά για το αξιόπιστον της εφαρμογής τους, αφού η τέως κυβέρνηση της Ν.Δ είχε δημιουργήσει αρνητικό προηγούμενο με την ασυνάφεια λόγων και πράξης, που τη χαρακτήριζε.
«Γι’ αυτό, τόνισε, «γίνονται όλες αυτές οι επαφές του πρωθυπουργού στο εξωτερικό, για την επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας», πράγμα το οποίο, όπως είπε, «βοηθά και στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης κυβέρνησης-ελληνικής κοινωνίας».
Μιλώντας για τα συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, σημείωσε ότι πάρθηκαν βάσει ενός εθνικού σχεδίου που προβλέπει την αντιμετώπιση των αιτιών της κρίσης και όχι των συμπτωμάτων της, γι’ αυτό και δίνουν μόνιμες και βιώσιμες λύσεις.
«Ήδη», είπε ο κ. Όθωνας, «μπορούμε να ισχυριστούμε ότι σε λιγότερο από 100 μέρες κάναμε περισσότερα απ’ όσα έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ σε τέσσερα χρόνια», κάνοντας λόγο για τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό του 2010 αυξημένα κονδύλια για την παιδεία και την υγεία, για τη ενίσχυση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, για τα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης, για την αναμόρφωση και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, τα πρώτα βήματα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, για το νέο σύστημα προσλήψεων που βάζει τέλος στο «πολιτικό νταλαβέρι», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Όσο για το κόστος της οικονομικής κρίσης και ποιοι θα το επωμιστούν, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήταν κατηγορηματικός. «Δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο αυτοί που δεν ευθύνονται», είπε.
Από βδομάδα η καταβολή μέρους των αγροτικών ενισχύσεων
Στο δια ταύτα πάντως, όταν ερωτήθηκε για τις ενισχύσεις που δεν έχουν πάρει ακόμη οι αγρότες, (με αφορμή το χθεσινό «ντου» αγροτών της Πιερίας στο κατάστημα της ΑΤΕ στην Κατερίνη), απάντησε πως δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά η Ε.Ε, που απαγορεύει την εκταμίευσή τους έως ότου ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση.
Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι από βδομάδα θα κατατεθεί στην τράπεζα μέρος της ενίσχυσης, αναλογικό με το ποσοστό ψηφιοποίησης που έχει πετύχει ο νομός, αλλά όχι κάτω από το 50% της ενίσχυσης που δικαιούνται οι αγρότες.
2o_them
Ως μια «χρυσή ευκαιρία» να αποκτήσει η Ελλάδα κράτος σοβαρό, αξιόπιστο και δίκαιο, παρουσίασε χθες ο βουλευτής Ρεθύμνου και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Όθωνας, τα κυβερνητικά μέτρα για την ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδο από την οικονομική κρίση.
Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που βρέθηκε στην Κατερίνη στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας για το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο, εστίασε ιδιαίτερα στο μέγα ζητούμενο που είναι η όσο το δυνατόν ευρύτερη «συναίνεση και συμμετοχή» της ελληνικής κοινωνίας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
«Παραλάβαμε την οικονομία σε βαθειά κρίση», είπε, «υποστηρίζοντας πως ....

Σε τρίλημμα η κυβέρνηση


SE_3LHMMA_H_KYBERNHSH_1
 
Κοινωνικό Κράτος και Κοινωνική Συνοχή, πρέπει να προστατευθούν για να αποδώσουν όλες οι άλλες πολιτικές, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, από το βήμα ημερίδας που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ της Πιερίας
Η οικονομική κρίση χτυπά τις επισφαλείς θέσεις εργασίας, είτε στον ιδιωτικό, είτε στο δημόσιο τομέα, ανέφερε από την Κατερίνη το Σάββατο το πρωί, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος. Ο πρόεδρος του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας παρακολούθησε την ημερίδα που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Πιερίας, σε συνεργασία με το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο και η οποία είχε θέμα «Εργασιακές σχέσεις: ο ρόλος των εργαζομένων στο δημόσια τομέα, στο νέο περιβάλλον».

SE_3LHMMA_H_KYBERNHSH_2Ο κ. Παπασπύρου, αναφερόμενος στη σημερινή οικονομική συγκυρία, δεν έκρυψε την ανησυχία του, υποστηρίζοντας ότι η δημοσιονομική κρίση έτσι όπως εμφανίζεται σήμερα, πλήττει κυρίως τις επισφαλείς και ελαστικές μορφές εργασίας.
Έκανε λόγο για επανάληψη ενός σεναρίου, όπως είπε χαρακτηριστικά, για το οποίο στις αρχές της δεκαετίας του 2000, λέγανε στους δημοσίους υπαλλήλους, πως πρέπει να μειωθούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα «για να τροφοδοτηθεί η ανάπτυξη και να έλθει η .....

Παρακαμπτήριος επ’ αόριστον 13η ενική οδός…… και ρυθμίσεις για την Πιερία ερήμην της Πιερίας


TEMPH_1
Αισιόδοξες θεωρούν οι ειδικοί τις ανακοινώσεις για επαναλειτουργία του δρόμου των Τεμπών σε έναν έως τρεις μήνες, υπενθυμίζοντας ότι οι κατολισθήσεις στη Μαλακάσα, που δεν ήταν τόσο εκτεταμένες όσο οι πρόσφατες στην κοιλάδα των Τεμπών, στοίχισαν το κλείσιμο της εθνικής οδού για τρία χρόνια στο σημείο εκείνο. Αυτό σημαίνει ότι φορτηγά και Ι.Χ θα κινούνται για πολύ καιρό στον επικίνδυνο και ακατάλληλο δρόμο Κατερίνης-Αγίου Δημητρίου.
TEMPH_2Παρόλ’ αυτά, στις συσκέψεις που έλαβαν χώρα την περασμένη βδομάδα στη Λάρισα δεν κλήθηκε κανείς εκπρόσωπος της Πιερίας, αν μη τι άλλο για να ενημερώσει επαρκώς τους αρμόδιους για την κατάσταση του δρόμου προς τον οποίο αποφάσισαν να εκτρέψουν τον μεγαλύτερο φόρτο του πλέον επιβαρυμένου κυκλοφοριακά εθνικού οδικού άξονα της χώρας.
Την ίδια στιγμή ανενημέρωτους άφησαν τους εκπροσώπους του νομού και για την παράλογη, την περασμένη Παρασκευή, εκτροπή, από τον κόμβο του Κορινού προς την παλιά εθνική οδό, όλων των οχημάτων που κινούνταν από Θεσσαλονίκη προς Κατερίνη, ακόμη και κείνων που κατευθύνονταν σε τόπους εντός του νομού!
Αναφορικά με το δρόμο Κατερίνης-Ελασσώνας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πέτρας και όσα επισημαίνει σε επιστολή του προς την 3η ΔΕΣΕ, δεν έχει καν διαγράμμιση, είναι στενός, με επικίνδυνες στροφές, ενώ παρουσιάζει και αυτός ....

Μαχαίρωσαν αλλοδαπό, δι’ ασήμαντον αφορμήν - Συλλήψεις για ναρκωτικά


Δύο νεαροί άνδρες, 20 και 27 ετών, συνελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου από αστυνομικούς στην Κατερίνη, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 26χρονου αλλοδαπού.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυο νεαροί είχαν επιβιβάσει το βράδυ του Σαββάτου, στις 9.00, στο αυτοκίνητό τους τον 26χρονο αλλοδαπό με σκοπό να τον μεταφέρουν σπίτι του. Στη διαδρομή, αφού διαπληκτίστηκαν μαζί του για ασήμαντη αφορμή, βγήκαν από το αυτοκίνητο
και ο 27χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του Ι.Χ τον τραυμάτισε με πτυσσόμενο στην κοιλιακή και θωρακική χώρα κι έφυγαν αφήνοντάς τον αιμόφυρτο.
Ο τραυματίας εντοπίστηκε από διερχόμενο οδηγό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης.
Συλλήψεις για ναρκωτικά
Το μεσημέρι του Σαββάτου, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης συνέλαβαν δύο άνδρες, ηλικίας 30 και 31 ετών, γιατί κατείχαν από κοινού 5,3 γραμ. ηρωίνης σε επτά συσκευασίες.
Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009
Και εν ανθρώποις ευδοκία. Για να μη ξεχνιόμαστε,  αν και θα πρέπει να’χουμε πλέον τις ευλογίες του Ζαν Κλοντ Τρισέ.
***
Μη το βάζετε κάτω. Μπόρα είναι θα περάσει. Το πολύ-πολύ να κόψουμε το χαβιάρι και το φουα γκρα.
***
Να δείτε που ο οίκος Moody’s θα αμφισβητήσει στο τέλος και τις σεξουαλικές αρετές των Ελλήνων.
***
Επιστροφή φόρου κάθε 5 χρόνια. Καλή ιδέα. Να σας δίνουμε κι εμείς .....

ΕΑΣ Πιερίας: Όλοι οι αγρότες τα μισά θα πάρουν


TA_MISA_THA_PAROYNΣήμερα η καταβολή του 50% των Δικαιωμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης 2009 στους παραγωγούς όλης της χώρας

Παραπληροφορεί ο κ. Αμοιρίδης. Το ποσοστό ψηφιοποίησης στο νομό δεν 60%, όπως ισχυρίστηκε, αλλά πάνω από το 80%, λέει ο διευθυντής ΕΑΣ Πιερίας
Στους συνεταιριστικούς φορείς των αγροτών ρίχνει το ΠΑΣΟΚ την ευθύνη για τη μη καταβολή, μέχρι σήμερα, των δικαιωμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης των αγροτών, επικαλούμενο τη μη ολοκλήρωση της διαδικασίας ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων. Δεν ευθύνονται οι συνεταιριστικές οργανώσεις, αλλά ο ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν μας έχει στείλει ακόμη μεγάλα τμήματα των ορθοφωτοχαρτών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στον εντοπισμό, αλλά και στην ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων σε ποσοστό περίπου 20% επί του συνόλου της Πιερίας, απαντά ο διευθυντής της ΕΑΣ Αθ. Γκουντάρας.

Το θέμα της μη καταβολής, παραμονές Χριστουγέννων, των επιδοτήσεων των αγροτών τέθηκε ως ερώτημα το απόγευμα της περασμένης Παρασκευή στον βουλευτή Ρεθύμνου και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μανώλη Όθωνα, που βρέθηκε στην Κατερίνη στο πλαίσιο της πανελλαδικής ενημερωτικής εξόρμησης του κυβερνώντος κόμματος για τα .....

Δραστικά μέτρα

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009
Λιτότητα τριών ταχυτήτων και απογραφή όλων των αμοιβών στο Δημόσιο
Δραστικά μέτρα
Εισοδηματική πολιτική τριών ταχυτήτων με αυξήσεις 1,5% για τους δημοσίους υπαλλήλους που οι συνολικές αποδοχές τους δεν ξεπερνούν τις 2.000 ευρώ τον μήνα, πάγωμα για όσους υπερβαίνουν το όριο και περικοπές αμοιβών τουλάχιστον 10% στους προέδρους των ζημιογόνων ΔΕΚΟ και στα υψηλόβαθμα στελέχη του Δημοσίου χαράσσει η κυβέρνηση κάτω από την ασφυκτική πίεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των δανειστών να λάβει δραστικά μέτρα για τον περιορισμό των δαπανών του προϋπολογισμού. Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο κονδύλι του προϋπολογισμού είναι αυτό για μισθούς και συντάξεις, που θα ανέλθει το 2010 στα 26 δισ. ευρώ σε σύνολο δαπανών 58 δισ. ευρώ, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ.Σαχινίδης προχωρεί στην απογραφή όλων των μισθών στο Δημόσιο (μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών) προκειμένου να εισηγηθεί την εισοδηματική πολιτική προτού ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις μέσα στον Ιανουάριο.
Επίσης, για το 2010 θα περικοπούν τα επιδόματα που προστίθενται στον βασικό μισθό των δημοσίων υπαλλήλων εφόσον αυτός ξεπερνά τις 2.000 ευρώ τον μήνα κατά 10%, απόφαση που θα οδηγήσει στη μείωση του συνολικού κονδυλίου μισθοδοσίας κατά 4%. Για όλους όσοι έχουν βασικό μισθό .....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-12-2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2021-12-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)