Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Ο Απ. Πετράκης πίσω από την απαγωγή Παναγόπουλου

Στην 25η τακτική ανακρίτρια απολογήθηκε συμπληρωματικάapagwgh_panagopoulou_copy ο Απόστολος Πετράκης, κρατούμενος για συμμετοχή στο ''συνδικάτο του εγκλήματος". Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέλαβε την ευθύνη για την οργάνωση της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου και υποστήριξε ότι δεν είχαν σχέση ο Π. Βλαστός και άλλοι συγκατηγορούμενοι του. Δεν θέλησε να μιλήσει για το πού βρίσκονται τα λύτρα και είπε ότι ανέλαβε την ευθύνη τώρα, γιατί λήγει το εξάμηνο προσωρινής κράτησης και δεν θέλει να βρίσκονται άδικα στην φυλακή άνθρωποι για την υπόθεση αυτή.

Συμπληρωματική απολογία
Ο κατηγορούμενος ζήτησε ο ίδιος να απολογηθεί συμπληρωματικά, καθώς στην πρώτη απολογία που είχε δώσει είχε επικαλεστεί το δικαίωμα σιωπής.
Σύμφωνα με το συνήγορό του Τάκη Κεχαγιόλου, ο Απόστολος Πετράκης ανέλαβε, ενώπιον της ανακρίτριας την ευθύνη για τη σύλληψη, την οργάνωση και την εκτέλεση του σχεδίου απαγωγής του εφοπλιστή, τονίζοντας ότι είχε συνεργούς του στην όλη επιχείρηση πρόσωπα που δεν έχουν συλληφθεί.
Ο Απόστολος Πετράκης, σύμφωνα πάντα με τον συνήγορό του, υποστηρίζει ότι κάποιοι εκ των ήδη συγκατηγορουμένων του δεν έχουν καμία ανάμειξη στην υπόθεση.
Για την απαγωγή του εφοπλιστή και για άλλες υποθέσεις που σχετίζονται με δράση οργανωμένης ομάδας βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι συνολικά 19 άτομα.Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: