Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Δύο πρώην πρόεδροι της Ελληνικής Βουλής

TETARTH 14-4-2010

http://www.yanniskakanos.gr/arthografia/politiki/88.htm

Στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση για νοικοκύρεμα του κράτους, το ομολογεί άλλωστε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όπως κι όλη η κυβέρνηση, τα μέτρα είναι σκληρά, αλλά αναγκαία. Η φτωχολογιά, η εργατιά, η αγροτιά, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι, δυστυχώς, καλούνται να πληρώσουν τα… σπασμένα άλλων. Όχι λένε και αντιδρούν δικαιολογημένα με απεργίες και πορείες. “ Όχι προς τα κάτω τα μέτρα, αλλά προς τα πάνω πρώτα”, φωνάζουν, εννοώντας τους πολιτικούς και τους διάφορους υψηλόμισθους… “Γιατί σ’ εμάς και όχι σ’ εκείνους που παρανόμησαν και πλούτισαν χωρίς κόπο”, αναρωτιούνται, όπου κι αν βρίσκονται, κατηγορώντας την κυβέρνηση που δεν τολμά να…χτυπήσει την απαράδεκτη γραφειοκρατική και αναχρονιστική δημόσια διοίκηση.  Θυσίες μόνο θυσίες από τη φτωχολογιά  δεν θα περάσουν, βροντοφωνάζουν, επαναλαμβάνουμε οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι. 
Προς αποφυγή έκτροπων καταστάσεων που θα διασύρουν τη χώρα μας διεθνώς, είναι καλύτερα να δούμε εκπλήξεις με πολιτικούς που τίμησαν τον ρόλο και προσέφεραν στην κοινωνία τα μέγιστα, ν’ αποχωρούν εθελουσίως από την πολιτική χωρίς αντικατάσταση ώστε να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών στο Κοινοβούλιο. Στην προκειμένη περίπτωση, το παράδειγμα που αναφέρουμε αφορά δύο αγαπητούς στον λαό πολιτικούς, τον κ. Απόστολο Κακλαμάνη του ΠΑΣΟΚ και τον κ. Δημήτριο Σιούφα της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι διετέλεσαν πρόεδροι της Ελληνικής Βουλής, ενώ σήμερα είναι βουλευτές. Ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης εκλέγεται συνεχώς από το 1974 έχοντας συμπληρώσει 36 χρόνια στη Βουλή και ο κ. Δημήτριος Σιούφας από το 1981 έχοντας συμπληρώσει 29 χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας, αντίστοιχα.  

Ολα του γάμου... πιο δύσκολα - Η οικονομική κρίση αλλάζει τον οικογενειακό προγραμματισμό και τις συνθήκες διαβίωσης

ΤΕΤΑΡΤΗ 14-4-2010

«Στα δύο παιδιά, τα οικονομικά μας θα είναι πολύ πιο  δύσκολα...» λέει η 34χρονη ιδιωτική υπάλληλος, Δώρα Αθανασίου. Μητέρα ενός αγοριού δεκαεπτά μηνών, έχει  βάλει «μαχαίρι»  στα περιττά έξοδα, ώστε  να αντεπεξέρχεται στις  τρέχουσες  υποχρεώσεις της
«Σε καιρό οικονομικής ύφεσης, τα δεδομένα της οικογενειακής διαβίωσής μας έχουν αλλάξει αρκετά. Σίγουρα δεν είμαστε και τόσο ανέμελοι όσο πριν, υπάρχει πια αβεβαιότητα, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα όπου εργαζόμαστε. Γι΄ αυτό και τα σχέδιά μας ανατράπηκαν. Τώρα θεωρούμε τελείως ακατάλληλη τη στιγμή να αποκτήσουμε δεύτερο παιδάκι. Λέμε “με τίποτα...”

Γλυκά ξυπνητούρια για τις αρκούδες - Ενα γιγάντιο παστέλι για τις αρκούδες που ξύπνησαν από λήθαργο

ΤΕΤΑΡΤΗ 14-4-2010
Μια γλυκιά έκπληξη επιφύλαξαν χθες τα μέλη του Αρκτούρου στις 13 αρκούδες του Περιβαλλοντικού του Κέντρου που μόλις ξύπνησαν από τον χειμέριο ύπνο τους. Ενα γιγαντιαίο παστέλι και λιχουδιές φτιαγμένες από μέλι γλύκαναν τα ζώα που πέρασαν δύσκολες μέρες ώσπου να βρουν καταφύγιο στον φιλόξενο χώρο της οργάνωσης στο Νυμφαίο της Φλώρινας.
Μυρίζοντας από μακριά τη μυρωδιά του μελιού, μαζεύτηκαν από νωρίς στην περίφραξη και...

Τι έκανες στον πόλεμο, μπαμπά; Μεγάλες μάχες της Ιστορίας αναβιώνουν με... μολυβένια στρατιωτάκια

ΤΕΤΑΡΤΗ 14-4-2010
Στο φετινό 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το δεύτερο που φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα, συμμετείχαν παίκτες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Νότια Αφρική, ακόμα και τη  μακρινή Νέα Ζηλανδία
«Τα “παιχνίδια πολέμου” είναι ένα εξαιρετικό χόμπι, αφού απαιτείται στρατηγική, σκέψη και κινητικότητα, ώστε να καταφέρεις να νικήσεις τον αντίπαλο. Είναι σαν ένα παιχνίδι σκάκι με μινιατούρες, με τις οποίες αναπαριστάς μια ιστορική ή φανταστική μάχη».
Από τη μια πλευρά του πεδίου της μάχης βρίσκεται ο στρατός των Βυζαντινών τής εποχής του Κομνηνού, που έχει ...

Κυκλοφόρησε περιοδικό πορνό για τυφλούς

ΤΕΤΑΡΤΗ 14-4-2010
Web-Only
Περιοδικό πορνό για ειδικά τυφλούς κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Βρετανία. Το νέο εκδοτικό εγχείρημα περιλαμβάνει κείμενα σε μέθοδο μπράιγ και ανάγκυφες εικόνες γυμνών γυναικών και ανδρών.
Το περιοδικό έχει τίτλο TactileMinds (Ανάγλυφα Μυαλά) και περιέχει κείμενο σε μέθοδο μπράιγ και ανάγλυφες φωτογραφίες γυμνών ανδρών και γυναικών.
Ανάμεσα στις παραστατικές ...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 14-4-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2014-04-2010.jpg

http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Σκότωσαν με 3 σφαίρες τον δικαστή για εκδίκηση Ρωσία: νεκρός «αδιάφθορος» που είχε δικάσει νεοναζί και μαφιόζους

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 Απριλίου 2010
Εντουάρντ Τσουβάσοφ.   Χτυπήθηκε από σφαίρες τρεις φορές στο  κεφάλι και το στήθος
Ανώτατος ρώσος δικαστής που προήδρευσε στη δίκη μιας συμμορίας νεοναζιστών δολοφόνων αλλά και στις δίκες πολλών διεφθαρμένων κρατικών υπαλλήλων, δολοφονήθηκε χθες στη Μόσχα. Ο Εντουάρντ Τσουβάσοφ πυροβολήθηκε καθώς κατέβαινε τη σκάλα του σπιτιού του σε περιοχή του κέντρου της Μόσχας, για να πάει στη δουλειά του.
Η αστυνομία πιστεύει ότι δολοφονήθηκε από ...

Γελοιογραφίες

14/4/2010

Γάμος α λα ινδοπακιστανικά



Τετάρτη 14 Απριλίου 2010
Εναν παραδοσιακό γάμο με τα όλα του έκαναν στο Χαϊντεραμπάντ της Ινδίας ο Πακιστανός Σοάιμπ Μάλικ, πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας κρίκετ του Πακιστάν, και η Σάνια Μίρζα, η ινδή τενίστρια με τους πολλούς θαυμαστές- και όχι μόνο για τη δεινότητά της στο τένις. Ο γαμπρός έλαμπε από χαρά. Η νύφη ήταν εκθαμβωτική μέσα στο κόκκινο σάρι που είχε φορέσει και η μητέρα της στον...

Συγχαρητήρια επιστολή του Πιερικού Αρχελάου στον Αθηναϊκό, Για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου


Τετάρτη 14 Απριλίου 2010
Για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου από τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού, το Δ.Σ. του Πιερικού Αρχελάου, έστειλε προς το αθηναϊκό σύλλογο την παρακάτω επιστολή:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας στον οποίο έχουμε και γυναικείο μπάσκετ, οι προπονητές, οι αθλητές και οι αθλήτριες των ομάδων μας, εκφράζουμε τα θερμά μας ...

Θα μειωθεί το κόμιστρο στα διόδια Λεπτοκαρυάς;

DIODIA
Ένα απλό και εύλογο ερώτημα θέτει ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης: Θα μειωθεί (στο μισό) το κόμιστρο διοδίων της Λεπτοκαρυάς, τώρα που, ναι μεν δεν θα λειτουργεί ο σταθμός του Αιγινίου, ο παραχωρησιούχος όμως θα εισπράττει το «διάφορο» (για τα οχήματα που διέρχονται απ’ τον καταργημένο σταθμό) απ’ τα έσοδα του σταθμού των Μαλγάρων;...

Αλλαγές στην παιδεία

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010
Καταργείται από φέτος η βάση του «10» για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση
Αλλαγές
στην παιδεία
Από τη φετινή χρονιά καταργείται η βάση του «10» για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία παρουσίασε στο Υπουργικό το πολυνομοσχέδιο για το Νέο Σχολείο. Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ριζικές αλλαγές στις προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών. Μεταξύ άλλων, καθιερώνεται δοκιμαστική θητεία δύο ετών, ενώ μειώνονται δραστικά αποσπάσεις, μεταθέσεις και περιορίζονται οι ωρομίσθιοι. Εισάγεται όμως ο θεσμός του αναπληρωτή με μειωμένο ωράριο, εάν το σύνολο των απαιτούμενων ωρών διδασκαλίας σε ένα ή περισσότερα σχολεία είναι ....

Ενημερωτικό πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία

SEKS._AGOGH
Ξεκίνησε στα σχολεία της Πιερίας το ενημερωτικό πρόγραμμα διαλέξεων με θέμα «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση των νέων».
Η κ. Καλλιόπη Τσεμπέρη, σύμβουλος της Διεθνούς Οργάνωσης Οικογενειακού Προγραμματισμού και Σεξουαλικής Αγωγής και επιστημονική συνεργάτης εφηβικής-παιδικής γυναικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε τη Δευτέρα 12 Απριλίου, σε περίπου 450 μαθητές/-τριες του 2ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης και...

Επικίνδυνη διάβρωση του δρόμου μπροστά στο 11ο Δ. Σ. Κατερίνης

ΤΡΙΤΗ 13-4-2010
Image
«Δουλεύουμε συστηματικά, αποτελεσματικά και προ πάντων χρησιμοποιούμε ποιοτικά υλικά στις κατασκευές μας και στα έργα υποδομής».
Απόσπασμα ομιλίας του κ. Σάββα Χιονίδη, Δημάρχου Κατερίνης σε πρόσφατο δελτίο ειδήσεων της «ΔΙΟΝ» Τηλεόρασης.
Αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ...

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ ΣΤΗ HEAVEN


ΤΡΙΤΗ 13-4-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η Heaven Music έχει την χαρά να ανακοινώσει  την έναρξη της συνεργασίας της με έναν κορυφαίο ερμηνευτή του ελληνικού ρεπερτορίου. 
Με τιμή σας ανακοινώνει ότι ο Αντώνης Ρέμος εντάσσεται  από σήμερα στο δυναμικό της δισκογραφικής εταιρίας Heaven, με την οποία υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο συνεργασίας.
Ο Αντώνης Ρέμος και ο Διευθύνων...

Η Δίκη της «Πετούνιας»


Τρίτη 13 Απριλίου 2010
Image 
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16.04.2010 στις 11:00
Σιωπηλή διαμαρτυρία στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου Κατερίνης
Την επόμενη Παρασκευή, στην πόλη της Κατερίνης, δικάζονται 3 ιδιοκτήτες εφημερίδων, δύο αρχισυντάκτες και ο συμπολίτης μας, μέλλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,  Ηλίας Τσολακίδης, επειδή τόλμησε να ασκήσει κριτική στη δημοτική αρχή της πόλης μας και οι εφημερίδες, επειδή δημοσίευσαν την ενυπόγραφη επιστολή του με τίτλο "Πετούνια η έρπουσα".
Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής...

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 13 Απριλίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
MAGKRIOTHS
Κατάργηση των διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας και στην Κουλούρα Ημαθίας, και αξιοποίηση των διοδίων των Μαλγάρων, σε συνεργασία με την «Εγνατία Οδό ΑΕ» και την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ανακοίνωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης.
« Έχουμε ξεκινήσει τη συνεργασία με τους παραχωρησιούχους για να μειωθούν σημαντικά τα διόδια για τα επόμενα 30 χρόνια», δήλωσε.
Είπε ακόμη ότι, το ...

Ο Γ. Μαγκριώτης για Εγνατία οδό και διόδια - Καταργούνται τα διόδια Αιγινίου και Κουλούρας


Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Κατάργηση των διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας και στην Κουλούρα Ημαθίας, και αξιοποίηση των διοδίων των Μαλγάρων, σε συνεργασία με την ‘’Εγνατία Οδό ΑΕ’’ και την ‘’Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου’’ ανακοίνωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης.
 "Έχουμε ξεκινήσει τη συνεργασία με τους παραχωρησιούχους για να μειωθούν σημαντικά τα διόδια για τα επόμενα 30 χρόνια", δήλωσε ο Γ. Μαγκριώτης.
Όπως είπε, το τελικό κόστος των ...

Μετρήσεις στα σχολικά κτίρια για τις ενεργειακές σπατάλες

2O_GYMNASIO
Το μέγεθος της ενεργειακής σπατάλης, πιλοτικά σε πρώτη φάση, στο κτίριο του 2ο Γυμνασίου Κατερίνης μετρά ερευνητική ομάδα ειδικών, στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου Κατερίνης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Τeenergy schools», που αφορά τη βιοκλιματική βελτίωση των κτιριακών υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης.
Οι ενεργειακές μετρήσεις στο σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου γίνονται από την ...

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 13 Απριλίου 2010
Τρίτη και 13 και όλα τα νέα σήμερα ήρθαν τα καλά….πώς να τη θεωρήσω εγώ τώρα μίζερη και γρουσούζικη;

Αφενός τα διόδια Αιγινίου καταργούνται, ο Μαγκριώτης το ανακοίνωσε και επισήμως, αφού έλαβε τέλος η διαπραγματευση.
Αφετέρου ο Καλλικράτης φέρνει πολλά και ενδιαφέροντα νέα και ανάβει και λίγο τα πνεύματα εδώ στην Πιερία.
Άλλος θέλει τρεις, άλλος ....

Εκτός διαδικτύου

Μπορεί το ίντερνετ να έφερε τη επανάσταση στον τουρισμό, οι τουριστικές επιχειρήσεις της Ολυμπιακής Ακτής όμως δεν μπορούν να απολαύσουν τα αγαθά της.
Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι από προβληματική έως ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις στις δραστηριότητές τους και μάλιστα σε μια συγκυρία σαν τη σημερινή που η οικονομική κρίση τους χτυπά αλύπητα, να είναι ...

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 13 Απριλίου 2010
Και τώρα κυρίες και κύριοι κοιμηθείτε ήσυχοι. Οι εταίροι μας προνοούν για μας, πριν από εμάς. 45 δις ψάχνουν υποψήφιο θύμα.
***
Η ιστορία των εταίρων μας θυμίζει την παλιά ιστορία των συμμάχων μας που μόλις...

Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι

WWOlympos
Στη λογική του «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι» φαίνεται να κινείται η χθεσινή απόφαση αυτοδιοικητικών και πολιτικών παραγόντων, καθώς και εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων, να ζητήσουν από το Υπουργείο Πολιτισμού την κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης του 1985 (της Μελίνας Μερκούρη) που κήρυξε τον Όλυμπο ως «ιστορικό-αρχαιολογικό τόπο», αντί της χωροθέτησης συγκεκριμένων ζωνών προστασίας, που ζητά εδώ και χρόνια η Αρχαιολογική Υπηρεσία που εδρεύει στην Πιερία.
Αυτό τουλάχιστον λένε οι ...

Απόλυτο μπλοκάρισμα

APOLYTO_1
Στη συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού εναποθέτει τις ελπίδες της η Πιερία για το «ξεμπλοκάρισμα» του προβλήματος που έχει προκύψει από την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης του 1985 και του Νόμου του 2002 για τον Πιερικό Όλυμπο, αφού η ερμηνεία που κάνει η ΚΖ’ Εφορία έχει «μπλοκάρει», όπως ειπώθηκε στο Συμβούλιο, κάθε οικοδομική δραστηριότητα στη νότια Πιερία
Με απόντες τους ...

Ζητούμενο η ανάπτυξη

Τρίτη 13 Απριλίου 2010
Ας αφήσουμε τα spreads και ας δούμε την οικονομία, λέει ο πρωθυπουργός
Ζητούμενο
η ανάπτυξη
«Δεν ασχολούμαι με τα spreads. Τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με τα επόμενα βήματα της οικονομίας» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Λευκωσία, όπου είχε επαφές με τον Δ.Χριστόφια. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ο μηχανισμός στήριξης είναι υπάρκτος, είτε τον χρησιμοποιήσουμε είτε όχι. Ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι χρειάζεται αξιολόγηση για το αν η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει το μηχανισμό στήριξης, τονίζοντας ότι τα spreads είναι μόνο μια παράμετρος αυτής της αξιολόγησης, καθώς.....