Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 13 Απριλίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
MAGKRIOTHS
Κατάργηση των διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας και στην Κουλούρα Ημαθίας, και αξιοποίηση των διοδίων των Μαλγάρων, σε συνεργασία με την «Εγνατία Οδό ΑΕ» και την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ανακοίνωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης.
« Έχουμε ξεκινήσει τη συνεργασία με τους παραχωρησιούχους για να μειωθούν σημαντικά τα διόδια για τα επόμενα 30 χρόνια», δήλωσε.
Είπε ακόμη ότι, το ...τελικό κόστος των διοδίων των Μαλγάρων θα καθοριστεί με βάση τις χιλιομετρικές αποστάσεις και τις τιμαριθμικές αναπροσαρμογές. «Σε κάθε περίπτωση τα διόδια θα είναι χαμηλότερα από αυτά που θα πλήρωναν οι κάτοικοι της περιοχής, εάν λειτουργούσε ο σταθμός διοδίων στο Αιγίνιο», πρόσθεσε και τόνισε ότι «η τοποθέτηση των διοδίων θα αρχίσει σταδιακά λίγο πριν το καλοκαίρι»..
Για γκρέμισμα των διοδίων (του Αιγινίου) πάντως, δεν είπε τίποτα. Ελπίζουμε μόνο να μη μας χρεώσει η κοινοπραξία την κατεδάφιση.
Επίσης ο κύριος Μαγκριώτης δεν είπε τίποτε και για κείνα που είχε δεσμευτεί στον Πλαταμώνα. Ότι δηλαδή θα εξετάσει, μαζί με τη ΑΙΓΑΙΟ, το ενδεχόμενο να ανοίγουν τα Σαββατοκύριακα τα Τέμπη μέχρι να παραδοθούν οριστικά στην κυκλοφορία.
Προφανώς αυτό δεν πρόλαβε να το συζητήσει ακόμη με τους παραχωρησιούχους.

Αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας αμφισβητήσει, είναι ότι τον Όλυμπο τον αγαπάμε.                  
Αν δεν τον αγαπάγαμε, θα χτίζαμε τις βίλες μας (αψηφώντας κάθε κίνδυνο) στα δάση του;
Δεν ξέρω αν οι αρχαιολόγοι κάνουν «του κεφαλιού τους», θέλοντας να προστατέψουν τον Όλυμπο, ξέρω όμως σίγουρα ότι η πολιτεία κάνει την … πάπια. Κυρίως απέναντι σε παρανομούντες.

Ο τέως δήμαρχος Λιτοχώρου και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Πιερίας, Γιώργος Παπαθανασίου, σκοπεύει να γυρίσει στα παλιά του λημέρια.
Όπως μαθαίνουμε, επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι θα είναι υποψήφιος για το νέο διευρυμένο δήμο της Νότιας Πιερίας.
Ο οποίος, κατά δήλωσή του, πρέπει να προκύψει από τη συνένωση του δήμου Λιτοχώρου και του δήμου Ανατολικού Ολύμπου, όχι όμως και του δήμου Δίου.

Φρέσκιες και αποκλειστικές ειδήσεις που πήραμε χθες από το μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ και βουλευτή Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδη:
Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η παράταξη των δημάρχων-μελών του Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διαμορφώσει  τις παρατηρήσεις που θα καταθέσει αύριο στη συνεδρίαση του οργάνου, όπου θα συζητηθούν και θα κατατεθούν οι παρατηρήσεις όλων επί του προσχεδίου του Καλλικράτη που έστειλε το περασμένο Σάββατο (σε ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ) το υπουργείο Εσωτερικών.
Το συγκεκριμένο προσχέδιο του σχεδίου «Καλλικράτης», δεν περιλαμβάνει το προσχέδιο για τα νέα όρια των δήμων. Αυτό θα ανακοινωθεί από Δευτέρα, Τρίτη και στις 3 του Μάη, σε έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ (στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» στην Αθήνα) θα συζητηθεί ο «Καλλικράτης» στην ολότητά του.


SKITSO
 
«Η Ελλάδα είναι σήμερα στις είκοσι πέντε πλουσιότερες χώρες του κόσμου σε κατά κεφαλήν εισόδημα και τριακοστή δεύτερη πλουσιότερη χώρα σε απόλυτο μέγεθος. Λεφτά βεβαίως και υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν».
Τα παραπάνω δήλωσε στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Όχι πέρυσι. Την περασμένη Κυριακή!


1
 
Σημαντικές ανακοινώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κάνει σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Λιτοχώρου, ο οποίος θα δώσει συνέντευξη τύπου.
Πέρα από τα του Δήμου, ο Θανάσης Τσιφοδήμος, αναμένεται να αναφερθεί και στον «Καλλικράτη» και ίσως ανακοινώσει τις προθέσεις του, αν και χωριό που φαίνεται…


2
 
Ένας, τρεις ή τέσσερις δήμοι; Καλύτερα τέσσερις, ώστε όταν συνεδριάζει η νέα ΤΕΔΚ οι τέσσερις αιρετοί να μπορούν να το ρίχνουν και στη μπιρίμπα, καθότι από πόρους θα είναι μια από τα ίδια η κατάσταση.

Υπάρχει πρόταση για την ονομασία του δήμου που πιθανότατα θα προκύψει από τη συνένωση Δίου, Λιτοχώρου και Αν. Ολύμπου. «Δήμος Ολυμπίου Διός».
Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που είναι και της μοδός!


4
 
Λίγες φορές έχω νιώσει τόσο άσχημα γράφοντας ένα θέμα…
Η ΚΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων προτίμησε να μην στείλει εκπρόσωπο στη σύσκεψη της Νομαρχίας χθες και δέχθηκε τις βολές σχεδόν όλων όσοι συμμετείχαν σ’ αυτήν για την σκληρή στάση που κρατάει.
Και όσο οι δυο πλευρές θα τραβάνε το σχοινί, τόσο θα επιδεινώνεται η κατάσταση. Και μην πει κανείς ότι το πρόβλημα πρέπει να φτάσει μέχρι το γραφείο του υπουργού για να λυθεί!

Ένα πράγμα με στεναχωρεί αν τελικά γίνουν τέσσερις δήμοι. Το ότι θα πάει χαμένος ο κόπος εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων της Κατερίνης, που ήδη ξεκίνησαν αγώνα στην ορεινή Πιερία, ψάχνοντας πολιτικούς φίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: