Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Ένχελααρ: «ΠΑΟ έρχομαι, αρκεί…»

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Ένχελααρ: «ΠΑΟ έρχομαι, αρκεί…»


Θετικός είναι στο ενδεχόμενο μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό ο αμυντικός στη Σάλκε, Ορλάντο Ένχελααρ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild», η Γερμανική ομάδα έχει στα χέρια της πρόταση των «πρασίνων» ύψους 3,5 εκατομ. ευρώ.
Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Χενκ Τεν Κάτε έχει μιλήσει με τον παίκτη και έχει πάρει το δικό του «οκ» για να έρθει στην Ελλάδα. Το μόνο που απομένει είναι να συμφωνήσει και η Σάλκε.


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εκτεθειμένη η Ν.Δ. με την αποχώρηση Ρουσόπουλου


ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

του Γιάννη Μακρυγιάννη

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθεί το ΠΑΣΟΚ τις εξελίξεις στο στρατόπεδο της Ν.Δ. με αφορμή και την αποχώρηση του Θόδωρου Ρουσόπουλου από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι η ενέργεια του πρώην υπουργού Επικρατείας καταρρίπτει τον προεκλογικό ισχυρισμό του πρωθυπουργού ότι στην υπόθεση Βατοπεδίου υπάρχουν απλώς μερικές γενικές πολιτικές ευθύνες και όχι συγκεκριμένες ευθύνες πολιτικών προσώπων.

«Εάν είναι έτσι, τότε γιατί φεύγει ο κ. Ρουσόπουλος», αναρωτιούνται και προσθέτουν με νόημα «πώς είναι δυνατόν ο κ. Καραμανλής να αφήνει τους εμπλεκομένους να φεύγουν μόνοι τους και να μην τους διώχνει ο ίδιος, ώστε να εμφανιστεί ως ο πολιτικός της κάθαρσης;». Κατά την Ιπποκράτους η φερόμενη ως οικιοθελής αποχώρηση φανερώνει ένα «συμβιβασμό συνενόχων», με τον κ. Καραμανλή να εκχωρεί τη δυνατότητα στους εμπλεκόμενους να αποχωρήσουν με μία κάποια αξιοπρέπεια, ώστε και αυτοί να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και να μην εκθέσουν περισσότερο την κυβέρνηση. Στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται να εξάγουν επίσης και ένα ακόμη σημαντικό συμπέρασμα: ότι οι εκλογές δεν θα αργήσουν και κατά πάσα πιθανότητα θα επιχειρηθεί από τον πρωθυπουργό να γίνουν τον Σεπτέμβριο. «Διαφορετικά, προς τι η αποχώρηση αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή;» αναρρωτιούνται.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Αμετανόητος μέχρι το τέλος ο κ. Ρουσόπουλος

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

του Σπύρου Γκουτζάνη

Αμετανόητος μέχρι το τέλος ο κ. Θέοδωρος Ρουσόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος με μία επιστολή προς τον πρωθυπουργό στην οποία επικαλείται απλώς «την συκοφαντία από εχθρούς και φίλους».

Σαν να μην υπήρξε ένα σκάνδαλο στο οποίο είχε την κύρια πολιτική ευθύνη και το οποίο απασχόλησε μία ολόκληρη χώρα για μήνες και προκάλεσε την απαξίωση της κυβέρνησης. Αποδίδει την απόφασή του σε πολιτικές και εσωκομματικές καταστάσεις: «Οι συνθήκες ισοπέδωσης που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό δεν μου επιτρέπουν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από την συκοφαντία είτε αυτή προέρχεται από αντιπάλους, είτε – δυστυχώς - από «φίλους». Ο κ. Ρουσόπουλος απευθύνεται σε πρώτο ενικό πρόσωπο στον πρωθυπουργό ενώ υπογραμμίζει ότι «συνέβαλε στις νίκες του 2004 και 2007».

Φυσικά πριν ανακοινώσει την αποχώρησή του ο κ. Ρουσόπουλος είχε δει τις μετρήσεις στο υπόλοιπο Αττικής που δείχνουν ότι δεν θα εκλεγόταν. Επίσης είχε κάνει συζητήσεις παλαιότερα με τον πρωθυπουργό και πρόσφατα με συνεργάτες του κ. Καραμανλή οι οποίοι του είπαν ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος. Επιπλέον ο κ. Ρουσόπουλος δεν παραιτήθηκε από την βουλευτική του έδρα ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Μέσα από αυτό το πρίσμα ο κ. Ρουσόπουλος απλώς παραιτήθηκε από την μελλοντική του αποτυχία όπως σχολίασε και το ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση της αποχώρησής του προκάλεσε συζήτηση και σχόλια μεταξύ των βουλευτών. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος πάντως απέφυγε να τοποθετηθεί και κυρίως να πει οτιδήποτε καλό για τον συνάδελφό του. Ο κ. Θεόδωρος Καράογλου θεώρησε θετική την ενέργεια και πρόσθεσε ότι υπάρχει και για τους άλλους ο δρόμος της αποχώρησης με ψηλά το κεφάλι, διευκρινίζοντας όμως ότι η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Ο κ. Γιώργος Ορφανός είπε ότι είναι προσωπική απόφαση και είναι σεβαστή. Αρκετοί θεωρούν ότι αποφορτίζει το κλίμα την επομένη της εκλογικής ήττας και αποτελεί προπομπό και για τους υπόλοιπους βατοπεδινούς και όσους έχουν απασχολήσει αρνητικά. Επίσης λένε ότι λύνει τα χέρια του κ. Καραμανλή να αφήσει εκτός ψηφοδελτίων όσους του έχουν δημιουργήσει κατά καιρούς προβλήματα και είναι πλέον βαρίδια για την επόμενη εκλογική προσπάθεια.

Η επιστολή του κ. Ρουσόπουλου έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Μ΄ αυτήν την επιστολή σου γνωστοποιώ την απόφασή μου να μην διεκδικήσω θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματός μας στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν. Με ενδιέφερε η συμμετοχή μου δεν το κρύβω. Δεν με ενδιαφέρει πια. Οι συνθήκες ισοπέδωσης που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό δεν μου επιτρέπουν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από την συκοφαντία είτε αυτή προέρχεται από αντιπάλους, είτε – δυστυχώς - από «φίλους». Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίζω το έργο της Κυβέρνησης.

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Εισήλθα στην πολιτική επιτυχημένος επαγγελματίας και αξιοπρεπής.

Αξιοπρεπής αποχωρώ.

Καμιά πικρία για πρόσωπα.

Σ΄ ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες. Προσπάθησα πάντοτε να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Πιστεύω πως από τη θέση μου συνέβαλλα – έστω στο ελάχιστο – στις νικηφόρες εκλογές του 2004 και του 2007. Ανταποκρίθηκα υπηρετώντας αρχές και αξίες. Δεν διαπραγματεύτηκα και δεν διαπραγματεύομαι την πολιτική μου επιβίωση εις βάρος της αξιοπρέπειάς μου.

Πεποίθησή μου πάντοτε παραμένει ότι οι πολίτες δεν θέλουν πολιτικούς που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν σε όλες τις καταστάσεις, αλλά πολιτικούς που όταν έρχεται η ώρα είναι έτοιμοι να πουν το μεγάλο όχι – το σωστό.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέλος οι αυταπάτες, ο σκύλος σας δεν νοιώθει... ένοχος Νέα δεδομένα

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Το «ύφος της ενοχής» στο πρόσωπο του σκύλου είναι αποκλειστικά στη φαντασία σας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές στη Νέα Υόρκη που «πέρασαν» ιδιοκτήτες και σκύλους από σειρά δοκιμασιών, συμπεραίνοντας ότι η έκφραση του σκύλου δεν έχει στην πραγματικότητα καμία σχέση με το εάν... αμάρτησε.

Οι ιδιοκτήτες πιστεύουν ακράδαντα ότι μπορούν να «διαβάσουν» την έκφραση του σκύλου τους, ειδικά αυτό το γνωστό ύφος της ενοχής όταν το τετράποδο... παραφέρεται.

Όμως, οι ερευνητές στο κολέγιο Barnard της Νέας Υόρκης με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Αλεξάντρα Χόροβιτς υποστηρίζουν ότι η έκφραση δεν έχει στην πραγματικότητα καμία σχέση με τη συμπεριφορά του σκύλου.

Αναφέρουν ότι η πεποίθηση των «αφεντικών» ότι μπορούν να διαβάσουν τη «γλώσσα του σώματος» του σκύλου τους είναι συχνά εντελώς αβάσιμη, και οι ιδιοκτήτες προβάλλουν τα δικά τους συναισθήματα στα κατοικίδια.

Οι ερευνητές κατάφεραν να ξεγελάσουν τους ιδιοκτήτες και να τους κάνουν να πιστέψουν ότι «αθώα» κατοικίδια υπήρξαν άτακτα. Οι ιδιοκτήτες έβλεπαν καθαρά μπροστά τους έναν σκύλο που νοιώθει ένοχος παρόλο που αυτός δεν είχε κάνει τίποτα.

Στη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Behavioural Processes εξετάστηκε συγκεκριμένα πώς ερμήνευσαν οι ιδιοκτήτες τις εκφράσεις του σκύλου τους όταν πίστευαν πως έκλεψε και έφαγε μία απαγορευμένη λιχουδιά.

Σε μια σειρά από τεστ, οι ιδιοκτήτες λάμβαναν ενίοτε σωστές και ενίοτε λανθασμένες πληροφορίες για τα «πεπραγμένα» του σκύλου τους.

Και το συμπέρασμα ήταν πως η ερμηνεία που έδωσαν οι ιδιοκτήτες για τη ενοχή ή μη του τετράποδου κοιτώντας το στα μάτια δεν είχε ουσιαστικά καμία σχέση με το εάν το κατοικίδιο έφαγε ή δεν έφαγε το απαγορευμένο γλύκισμα.

Όταν οι ερευνητές έλεγαν ψέματα στους ιδιοκτήτες πως ο σκύλος τους έκλεψε το γλυκό, εκείνοι έβλεπαν το ένοχο ύφος ζωγραφισμένο στο πρόσωπο του τετράποδου φίλου τους παρόλο που δεν είχε κάνει τίποτα κακό.

Εάν υπήρχε μεταβολή στην έκφραση του σκύλου ήταν επακόλουθη αντίδραση στο συναίσθημα του ανθρώπου όταν πίστευε πως ο σκύλος του «αμάρτησε»...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Λύση αναζητείται για τους εργαζομένους της American Express Τριμερής συνάντηση

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Εκπρόσωποι των εργαζομένων στην American Express και της ΟΤΟΕ συναντήθηκαν στο υπουργείο Απασχόλησης, με σκοπό να βρεθεί λύση για το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων της τράπεζας.

Νέα τριμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά το Σαββατοκύριακο, και ο στόχος είναι υπουργείο, ΟΤΟΕ και εργαζόμενοι να έχουν καταλήξει σε οριστική συμφωνία μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Σοφίας Καλαντζάκου, η οποία συμμετέχει στις συναντήσεις, η επιθυμητή λύση είναι η προώθηση των εργαζομένων της American Express σε άλλες τράπεζες.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Αυτονόητη η «αποστρατεία» Θ. Ρουσόπουλου, υποστηρίζει η Ιπποκράτους Παρόν το ΠΑΣΟΚ στη σύσκεψη για τη δημόσια ασφάλεια

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Το ΠΑΣΟΚ θα προσέλθει στη σύσκεψη για τη δημόσια τάξη που συγκάλεσε η κυβέρνηση, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Καρακλιούμη. Σχολιάζοντας την απόφαση του Θόδωρου Ρουσόπουλου να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές, τη χαρακτήρισε αναμενόμενη,αυτονόητη, αλλά και βραδυφλεγή.

"Γνωρίζετε ότι σε όλα τα θέματα δημόσιας τάξης το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις και βεβαίως και στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο εμείς δε λησμονήσαμε στην προεκλογική περίοδο. Ο Πρόεδρός μας πήγε στο Αγαθονήσι, κατέβηκε στην Πάτρα όπου έθεσε ένα πλαίσιο και για το συγκεκριμένο πρόβλημα της Πάτρας, αλλά και για τη λαθρομετανάστευση γενικά", σημείωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνοντας την πρόθεση του κόμματος να προσέλθει στη συνάντηση της Τετάρτης.

Αναφορικά με την πρόθεση του Θόδωρου Ρουσόπουλου να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική, σημείωσε ότι το θέμα δεν είναι η προσωπική πολιτική τύχη του πρώην υπουργού, αλλά η διαλεύκανση του σκανδάλου του Βατοπεδίου, έστω και μετά την παραγραφή του. "Αναρωτιέμαι όμως από τι παραιτείται ο κ. Ρουσόπουλος; Παραιτείται από την εκλογική του αποτυχία;" διερωτήθηκε η Μ. Καρακλιούμη.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του τέως υπουργού Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία «εντίμως μπήκε στην πολιτική και εντίμως αποχωρεί εξ αυτής», είπε πως δεν θα την κρίνει η ίδια, αλλά οι πολίτες.

"Παζάρια τέλος" με την Τουρκία

Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το ΠΑΣΟΚ επέρριψε ευθύνες στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Το ζήτημα δεν είναι διμερές Ελλάδας - Τουρκίας, είπε η κα Καρακλιούμη, αλλά είναι θέμα εφαρμογής της ισονομίας και της ισοπολιτείας, στο πλαίσιο της Συμνθήκλης της Λωζάνης, του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι "τα παζάρια με την Τουρκία τελείωσαν" και απευθυνόμενη στην κυβέρνηση ρώτησε αν το θέμα αμοιβαιότητας, συμψηφισμού και ανταλλαγμάτων που έθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός είναι εν γνώσει της ελληνικής κυβέρνησης.

Τέλος η κ. Καρακλιούμη άσκησε, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, έντονη κρτική στην κυβέρνηση για αδράνεια του κρατικού μηχανισμού και διαχρονική αδιαφορία.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΘΕΩΡΕΙ ΠΙΘΑΝΗ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ν.Δ.-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Σε διαρκή ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ

Σε διαρκή προεκλογική περίοδο από τώρα μέχρι και τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, μπαίνει το ΠΑΣΟΚ όπως προέκυψε χθες από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ο Γ. Παπανδρέου στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με τη Νόρα Κατσέλη, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην πώληση επιπλέον 5% του ΟΤΕ στην «Ντόιτσε Τέλεκομ» Ο Γ. Παπανδρέου στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με τη Νόρα Κατσέλη, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην πώληση επιπλέον 5% του ΟΤΕ στην «Ντόιτσε Τέλεκομ» Στη συνεδρίαση ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι θα επαναφέρει την πολιτική ατζέντα στην οικονομία, στην καθημερινότητα και στην ασφάλεια του πολίτη. Υποστήριξε ότι «οι εκλογές είναι αναγκαίες» και επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας ότι «η δική της κρίση δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρασύρει τη χώρα». Για τη Ν.Δ. είπε ακόμα ότι βρίσκεται στη δίνη των δικών της προβλημάτων, αδυνατεί να συλλάβει το μήνυμα των εκλογών και να το μεταφράσει σε αλλαγή πολιτικής, είναι αποκομμένη από τις ανάγκες της κοινωνίας και αρκείται σε επικοινωνιακή και μικροκομματική διαχείριση της ήττας της.

Από τη συνεδρίαση προέκυψε με σαφήνεια ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πιθανή τη συνεργασία της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ και έτσι θα αντιμετωπίσει στο εξής το κομματικό δίπολο της Δεξιάς-Ακροδεξιάς. Ακόμα κι αν δεν γίνει συνεργασία, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η Ν.Δ. θα εγκαταλείψει τον μεσαίο χώρο και θα στραφεί προς το χώρο του ΛΑΟΣ και της Ακροδεξιάς για να καλύψει τις απώλειές της με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην πολιτική της και τα δικαιώματα των πολιτών...

Για τους απέχοντες

Ο Γ. Παπανδρέου στην εισήγησή του επικέντρωσε μεταξύ άλλων το ενδιαφέρον του στους πολίτες που επέλεξαν να απέχουν από τις ευρωεκλογές, για να στείλουν μήνυμα στο πολιτικό σύστημα. «Σε αυτούς πρέπει να μιλήσουμε για τις μεγάλες τομές που προτείνουμε στο πολιτικό σύστημα και τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας» είπε και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να συνεχίσουν την προσπάθεια με αποφασιστικότητα, σοβαρότητα και χωρίς αλαζονική συμπεριφορά. Υπενθύμισε το πάθημα της Ν.Δ. το 1999, που κέρδισε τις ευρωεκλογές και επαναπαύτηκε, με αποτέλεσμα να χάσει δέκα μήνες μετά τις εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης ήταν αυτός που μίλησε για μια διαρκή προεκλογική περίοδο, ενώ η αναπληρωτής εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Καρακλιούμη αναλύοντας το αποτέλεσμα επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε αδυναμία στις γυναίκες, στους άνω των 65 ετών και σε εκείνους που έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

* Ο Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του (στον ρ/σ «Αρένα») υποστήριξε ότι ο Κ. Καραμανλής έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και εγκαταλείπει τον μεσαίο χώρο. *

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

30 ΧΡΟΝΙΑ - ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 13-6-2009
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Δημοσιογραφία και μαθητικό έντυπο Ημερίδα με θέμα «Δημοσιογραφία -Μαθητικό έντυπο», διοργανώνει το Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς στις 20 Ιουνίου 2009, ημέρα Σάββατο και ώρα 7:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του γυμνασίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια λειτουργίας του. Εισηγητές στην ημερίδα θα είναι τέσσερις έγκριτοι δημοσιογράφοι : Μαρία Παπουτσάκη: «Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός» Χρήστος Γιαννούλης: «Δημοσιογραφία και νέοι σήμερα», Νίκος Κούρτης: «ΜΜΕ, πως χτίζεται η αλήθεια», Πάσχος Μανδραβέλης: «Δημοσιογραφική Αλήθεια», Στην ημερίδα επίσης οι μαθητές-συντάκτες θα παρουσιάσουν την 8χρονη διαδρομή της εφημερίδας του γυμνασίου «Μαθητικές Αναζητήσεις» και η φιλόλογος κ. Ευαγγελία Κανάλη θα κάνει εισήγηση με θέμα ‘’Μαθητικά Έντυπα-Σχολικές Εφημερίδες’’. Θα ακολουθήσει παρουσίαση του βιβλίου – λευκώματος από το Δημοσιογράφο κ. Γιώργο Κουκουλιάτα με τίτλο «”Μαθητικές Αναζητήσεις”-8 χρόνια δημοσιογραφικής πορείας», το οποίο περιλαμβάνει άρθρα, κριτικές, συγχαρητήριες επιστολές, κείμενα, βραβεία και πλούσιο φωτογραφικό υλικό της εφημερίδας του σχολείου. Μετά τις εισηγήσεις των δημοσιογράφών θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ¨Αυτό που θέλω¨





ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
¨Αυτό που θέλω¨


Η Κωνσταντίνα είναι εδώ!

Ανανεωμένη και διανύοντας μια πολύ καλή και δημιουργική περίοδο, έχοντας κοντά της νέους συνεργάτες, ετοιμάζει τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα.

Αυτό που θέλει η Κωνσταντίνα είναι και ο τίτλος της νέας της δισκογραφικής δουλειάς η οποία κυκλοφορεί από την Aps Music Entertainment s.a.

Ένα cd single με τέσσερα νέα τραγούδια που υπογράφουν ο Χριστόφορος Γερμενής την μουσική και ο Πάνος Φαλάρας τους στίχους.

To Cd ξεκινάει με το ¨Θέλω να σε δω¨ ένα ρομαντικό dance τραγούδι το οποίο προβλέπεται να γίνει το απόλυτο καλοκαιρινό hit. Ακολουθεί το ομότιτλο ¨Αυτό που θέλω¨, μια δυναμική ερωτική μπαλάντα με την μοναδική φωνή της Κωνσταντίνας ενώ συνεχίζει με την ethnic μπαλάντα ¨Κανένας¨. Στο τέλος το κλίμα αλλάζει καθώς η Κωνσταντίνα ερμηνεύει το κλασικό λαϊκό ζεμπέκικο ¨Τα λάθη μου¨.

Ταξιδέψτε μαζί με την Κωνσταντίνα σ’ αυτό το μουσικό ταξίδι και απολαύστε τις μοναδικές ερμηνείες της.

Για την Aps Music Entertainment s.a.,

Αρβανίτης Κώστας

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στο εδώλιο οι ειδικοί φρουροί για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Ιουνίου 2009, 14:03 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου των δυο ειδικών φρουρών, που κατηγορούνται για το θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε το μαθητή παραπέμπεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ ο συνάδελφός του που ήταν παρών στο περιστατικό για συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Το βούλευμα διατάσσει επίσης την παράταση της προσωρινής κράτησης και των δυο αστυνομικών.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος της οικογένειας του άτυχου μαθητή, Δημήτρης Τσοβόλας, ανέφερε: «Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με το βούλευμα που επέδωσε επιβεβαίωσε όσα έλεγε η οικογένεια του θύματος, ότι δηλαδή επρόκειτο για δολοφονική ενέργεια, διαψεύδοντας τους προκλητικούς ισχυρισμούς των δυο κατηγορουμένων».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ταχυδρόμοοοοοοοοος, Γράααααααμα!! Δεν θα είναι υποψήφιος ο Ρουσόπουλος

Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2009

Aποσύρθηκε από μόνος του ο Θ. Ρουσσόπουλος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Ιουνίου 2009, ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ανακοίνωσε με επιστολή του στον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Η επιστολή του κ. Ρουσόπουλου έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Μ΄ αυτήν την επιστολή σου γνωστοποιώ την απόφασή μου να μην διεκδικήσω θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματός μας στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν. Με ενδιέφερε η συμμετοχή μου δεν το κρύβω. Δεν με ενδιαφέρει πια. Οι συνθήκες ισοπέδωσης που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό δεν μου επιτρέπουν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από την συκοφαντία είτε αυτή προέρχεται από αντιπάλους, είτε – δυστυχώς - από «φίλους». Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίζω το έργο της Κυβέρνησης.

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Εισήλθα στην πολιτική επιτυχημένος επαγγελματίας και αξιοπρεπής.

Αξιοπρεπής αποχωρώ.

Καμιά πικρία για πρόσωπα.

Σ΄ ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες. Προσπάθησα πάντοτε να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Πιστεύω πως από τη θέση μου συνέβαλλα – έστω στο ελάχιστο – στις νικηφόρες εκλογές του 2004 και του 2007. Ανταποκρίθηκα υπηρετώντας αρχές και αξίες. Δεν διαπραγματεύτηκα και δεν διαπραγματεύομαι την πολιτική μου επιβίωση εις βάρος της αξιοπρέπειάς μου.

Πεποίθησή μου πάντοτε παραμένει ότι οι πολίτες δεν θέλουν πολιτικούς που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν σε όλες τις καταστάσεις, αλλά πολιτικούς που όταν έρχεται η ώρα είναι έτοιμοι να πουν το μεγάλο όχι – το σωστό.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δραματική διάσωση ηλικιωμένου από το Θερμαϊκό Κόλπο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Επιστολή του Ρουσόπουλου στον πρωθυπουργό που δηλώνει ότι δέν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.. αφήνοντας αιχμές για συναδέλφους του.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων ανοιχτά του Σουνίου Μικρές υλικές ζημιές

Δύο φορτηγά πλοία, ένα τουρκικό και ένα κυπριακό, συγκρούστηκαν -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- στα ανοιχτά του Σουνίου τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Από τη σύγκρουση σημειώθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Το 27μελές πλήρωμα του κυπριακού πλοίου, καθώς και το 15μελές πλήρωμα του τουρκικού πλοίου είναι καλά στην υγεία τους.

Τα δύο φορτηγά πλοία βρίσκονται στο Λαύριο για επιθεώρηση.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Χαράτσι 40 εκατ. ευρώ για τους χρήστες των καρτοκινητών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Χαράτσι τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν οι χρήστες των καρτοκινητών τηλεφώνων προκειμένου να τα νομιμοποιήσουν και να τα διατηρήσουν... στη ζωή, σύμφωνα με νομοσχέδιο εξπρές που προωθεί η κυβέρνηση. Το κόστος για τη «βάπτιση» κάθε καρτοκινητού εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 3-5 ευρώ και θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον κάτοχό του, ο οποίος εάν δεν το δηλώσει ως τον Ιούνιο του 2010 δεν θα μπορεί να το... σώσει, διατηρώντας τον αριθμό του σε λειτουργία.

Η κυβέρνηση, στην αγωνιώδη προσπάθειά της να εμφανίσει μέτρα κατά της τρομοκρατίας και της αντιμετώπισης περιστατικών του κοινού ποινικού δικαίου, προχωρεί εσπευσμένα σε ειδική νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της ανωνυμίας των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων.

Η σύνταξη του σχετικού νομοσχεδίου, όπως καταγγέλλεται από την πλευρά των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ολοκληρώθηκε χωρίς την απαιτούμενη διαβούλευση μαζί τους (μόλις χτες κλήθηκαν στο υπουργείο Μεταφορών για απλή ενημέρωση), αλλά και με τις αρμόδιες Αρχές όπως είναι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Οι μοναδικές αρχές που, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, φαίνεται ότι είχαν λόγο στη σύνταξη του νομοσχεδίου, ήταν η ΕΥΠ και οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που πρόκειται να έρθει στο Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, οι 13,5 εκατ. κάτοχοι καρτοκινητών θα πρέπει να ταυτοποιηθούν μέχρι τις 30/6/2010. Οι εταιρείες κινητής θ' αναλάβουν να ενημερώσουν τους πελάτες τους για τον τρόπο υποβολής των κατάλληλων στοιχείων που θα ταυτοποιήσουν, ενώ για όσους δεν το πράξουν, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να διακόψουν τη σύνδεσή τους ένα μήνα μετά την προθεσμία που έχει οριστεί (31/7/2010).

Οσον αφορά τις νέες συνδέσεις, το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση της πώληση καρτών SΙΜ από τα περίπτερα. Στο εξής, η κάρτα SIM θα πωλείται μόνο με την επίδειξη ταυτότητας από τα καταστήματα των εταιρειών. Από τα περίπτερα οι χρήστες θα μπορούν αγοράζουν μόνο χρόνο ομιλίας των 5, 10 ή 20 ευρώ. Τα νέα μέτρα υποχρεώνουν τους κατόχους καρτοκινητών να δηλώνουν στις εταιρείες οποιαδήποτε μεταβολή της κατάστασης του καρτοκινητού τους (π. χ. δωρεά, απώλεια, κλοπή κ. ο. κ.), καθώς η οποιαδήποτε ανανέωση χρόνου ομιλίας θα συνδέεται τόσο με τον κωδικό αριθμό της κάρτας του κινητού (IMSI), όσο και με τον κωδικό αριθμό της συσκευής (ΙΜΕΙ).

Yπεύθυνη για την τήρηση των αρχείων των καρτοκινητών θα είναι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία εξουσιοδοτείται να επιβάλλει πρόστιμα στους παρόχους που δεν τηρούν ακριβή αρχεία κατόχων καρτοκινητών στις βάσεις δεδομένων τους. Μάλιστα, οι εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να διατηρούν τα στοιχεία των κατόχων των καρτοκινητών μέχρι ένα χρόνο μετά την απενεργοποίηση των συσκευών-συνδέσεών τους. Τα στοιχεία αυτά θα είναι διαθέσιμα στις διωκτικές αρχές με εισαγγελική απόφαση ανά πάσα στιγμή.

«Υπάρχουν ανοιχτά νομικά ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με το απόρρητο των επικοινωνιών, αλλά και με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, ακόμα κι αν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο, εφόσον κάποιος χρήστης θα επιθυμεί να διατηρήσει το απόρρητο του τηλεφώνου του, θα του παρέχεται αυτή η δυνατότητα, όπως ήδη συμβαίνει σήμερα και στη σταθερή τηλεφωνία», αναφέρουν νομικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν, ότι το μέτρο δεν αναμένεται να προστατέψει την πολιτεία από τους λόγους που επέβαλαν την ταυτοποίηση των κατόχων καρτοκινητών. Και αυτό, επειδή οι κακοποιοί θα μπορούν να προμηθευτούν ανωνύμως καρτοκινητά από άλλες χώρες της Ε. Ε. που δεν επιβάλλουν την ταυτοποίηση των καρτοκινητών. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική εισηγητική έκθεση του νόμου, η ταυτοποίηση των κατόχων καρτοκινητών στην Ε. Ε ισχύει μόνο σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ουγγαρία, και Σλοβακία. Εκτός Ε. Ε., ισχύει σε Ελβετία, Νορβηγία, Αυστραλία, Ιαπωνία και Ν. Αφρική.

Το μόνο βέβαιο -προσθέτουν- είναι ότι με τη ρύθμιση αυτή θα ανθίσει η μαύρη αγορά καρτών από χώρες του εξωτερικού στις οποίες πωλούνται ελεύθερα, όπως συμβαίνει και σήμερα στην Ελλάδα. Επίσης, στην αγορά αυτή θα καταφεύγουν και οι μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα. Επίσης, μεγάλο ερωτηματικό παραμένει τί θα ισχύσει για τους περίπου 15 εκατ. ξένους τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας. Θα υποχρεώνονται να δηλώνουν τον αριθμό του κινητού τους και τα προσωπικά στοιχεία τους μόλις μπαίνουν στην Ελλάδα, ώστε να έχουν κάλυψη δικτύου στη διάρκεια των διακοπών τους;

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ NEWS

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΤΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΙΣ ΧΙΛΤΟΝ




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Δείτε τί κάνει με τη Πάρις Χίλτον ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε κλάμπ... λίγες ώρες μετά την μεταγραφή σόκ!!! Εν τω μεταξύ μέσω της οικονομικής κρίσης και της οικονομικής κρίσης της Ρεάλ, άρχισανοοι φιλολογίες .. για το πού βρήκαν τέτοια ποσά.. Παρέμβαση και απο τον Μισέλ Πλατινί.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Σκούπα» 100 ατόμων την ημέρα Άρχισαν οι επιχειρήσεις κατά των παράνομων μεταναστών στην Αθήνα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet.gr

Με την κωδική ονομασία «Αστραπή» άρχισαν οι επιχειρήσεις-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. σε επιλεγμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας με στόχο την «εξαφάνιση» των παράνομων μεταναστών.
Σε πρώτη φάση δίνεται προτεραιότητα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας- Ομόνοια, Πλατεία Θεάτρου, Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθηνάς, Πειραιώς, Σοφοκλέους, Μενάνδρου και Ευριπίδου. Στο πλαίσιο της εκκαθάρισης του κέντρου αποφασίστηκε και η μεταφορά μονάδων του ΟΚΑΝΑ σε χώρους όπου θα υποδείξει το υπουργείο Υγείας.
Το υπουργείο Εσωτερικών θα διαθέσει επιπλέον 1.500 αστυνομικούς στην υπάρχουσα δύναμη των 3.000 αστυνομικών που έχει επιφορτιστεί με την αστυνόμευση του κέντρου της πρωτεύουσας. «Οι επιχειρήσεις θα είναι "χειρουργικής ακριβείας" και θα στοχεύουν στη σύλληψη, το πολύ, 100 ατόμων κάθε φορά» λέει στα «ΝΕΑ» κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών που εξηγεί: «Και να τους συλλάβουμε, δεν έχουμε πού να τους βάλουμε. Τα κρατητήρια αλλοδαπών έχουν γεμίσει».
Η δημιουργία των κατάλληλων χώρων για τη συγκέντρωση των λαθρομεταναστών ήταν το δεύτερο θέμα που τέθηκε στην Κυβερνητική Επιτροπή. «Ο αριθμός των στρατοπέδων που θα επιλεγούν θα εξαρτηθεί από τα χρήματα που δοθούν στο υπουργείο για τις αναγκαίες μετατροπές», είπε στα «ΝΕΑ» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Η ΕΛ.ΑΣ. πάντως διαμήνυσε πως θα αντιμετώπιζε θετικά ακόμη και το ενδεχόμενο κάποιοι από τους χώρους συγκέντρωσης να βρίσκονται στην επαρχία. «Η μεταφορά τους με λεωφορεία είναι εφικτή», αναφέρει ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας.
Στο μοντέλο που παρουσίασαν οι κ.κ. Παυλόπουλος και Μαρκογιαννάκης, προβλέπεται πως ύστερα από τη σύλληψη των λαθρομεταναστών και τη μεταφορά τους στα στρατόπεδα θα ακολουθεί επαναπροώθησή τους στις χώρες τους. Ήδη έχουν γίνει αρκετές επαφές με τις αντίστοιχες πρεσβείες. Η επαναπροώθηση 55 Πακιστανών συνοδεία 40 Ελλήνων αστυνομικών που πραγματοποιήθηκε με απευθείας πτήση τσάρτερ αποτελεί το μοντέλο που θέλει να ακολουθήσει η ΕΛ.ΑΣ. Τα έξοδα των πτήσεων επιστροφής, όπως υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, καλύπτονται από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Χθες αποφασίστηκε η μετατροπή σε κακούργημα του αδικήματος της δουλεμπορίας, αλλά και η παραμονή των λαθρομεταναστών στα κέντρα υποδοχής μέχρι και 12 μήνες.
● Τη λειτουργία του τζαμιού και το ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών για την κατασκευή μουσουλμανικού νεκροταφείου στο Σχιστό υποσχέθηκε, χθες ακόμη μία φορά, η κυβέρνηση.

ΜΕΧΡΙ 12 ΜΗΝΕΣ
Μέχρι και 12 μήνες η παραμονή των λαθρομεταναστών στα κέντρα υποδοχής. Σε κακούργημα μετατράπηκε το αδίκημα της δουλεμπορίας
Για κάθε έναν που συλλαμβάνεται, 7 παραμένουν ασύλληπτοι
ΣΕ ΚΑΘΕ λαθρομετανάστη που συλλαμβάνεται αντιστοιχούν 7 ασύλληπτοι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. Εξάλλου, μόνο το 2008 από τα ελληνοτουρκικά σύνορα (χερσαία και θαλάσσια) μπήκαν στην Ελλάδα και συνελήφθησαν περίπου 45.000 παράνομοι μετανάστες. Στο ίδιο διάστημα όμως, οι απελάσεις λαθρομεταναστών από χώρες με πύλη εισόδου στην Ελλάδα τα σύνορα με την Τουρκία, έφτασαν μόλις τις 2.352. Το 2008 απελάθηκαν συνολικά από την Ελλάδα 20.555 παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων οι 18.203 ήταν Αλβανοί.
Θέλουν στρατόπεδα- μπαμπούλα για να αποτρέψουν νέους λαθρομετανάστες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ- ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ, όπου οι συνθήκες «στρατωνισμού» και αυστηρού περιορισμού που θα ισχύουν θα λειτουργούν αποτρεπτικά σε άλλους υποψήφιους λαθρομετανάστες, θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της πολιτικής «νόμος και τάξη» που προωθεί.
Σ΄ αυτήν τη φάση αναζητά άρον άρον ένα ή δύο εγκαταλελειμμένα αλλά «ειδικών» προδιαγραφών στρατόπεδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δυναμικότητας περίπου 500 ατόμων το καθένα και σε τοποθεσία που να διευκολύνει τη διαδικασία ασφαλούς επαναπροώθησης όταν θα χρειάζεται. Ήδη το Πεντάγωνο έχει στείλει στο υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης λίστα με 9 παλιά στρατόπεδα- πέραν αυτού, της πρώην ΜΟΜΑ στην Πάτρα- ενώ σήμερα ή αύριο ο αρμόδιος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κώστας Τασούλας θα στείλει και συμπληρωματική λίστα με άλλους 20-25 παρόμοιων προδιαγραφών χώρους την οποία καταρτίζει το Γενικό Επιτελείο.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιλέγει για πρόταση εγκαταστάσεις που το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους είναι απλό (ανήκουν δηλαδή μόνο στο ίδιο ή στην ΚΕΔ) ώστε η παραχώρηση να μην εμπλακεί σε γραφειοκρατικές ή δικαστικές χρονοβόρες διαδικασίες. Επίσης, το «Πεντάγωνο» δεν φαίνεται διατεθειμένο να περιλάβει στη λίστα κάποιο στρατόπεδο στην Αττική παρ΄ ότι στο υπουργείο Εσωτερικών κάποια σχέδια δεν το αποκλείουν.
Αποκαλυπτικό των προθέσεων της κυβέρνησης για το τι επιδιώκει είναι το σκεπτικό που ανέπτυξε στα «ΝΕΑ» κυβερνητικό στέλεχος που εμπλέκεται στον σχεδιασμό: «Με την προώθηση των λαθρομεταναστών σε έναν αυστηρά ελεγχόμενο χώρο "στρατιωτικών" προδιαγραφών και φυλασσόμενο από την ΕΛ.ΑΣ., θέλουμε να στείλουμε σαφές μήνυμα ότι το πέρασμα στην Ελλάδα δεν οδηγεί σε ένα ανεξέλεγκτο καθεστώς όπου ο καθένας από τους λαθρομετανάστες μπορεί να πάει όπου θέλει, χωρίς έλεγχο», είπε.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κυκλώματα οργανώνουν κυνομαχίες κάτω από τη μύτη της ΕΛΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12Ιουνίου 2009, ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

του Μανώλη Βάϊα

Η φρικιαστική «μόδα» της κυνομαχίας έφτασε και στην Κρήτη όπου, εδώ και ένα χρόνο, διακινούνται μεγάλα ποσά στο βωμό ενός αποτρόπαιου θεάματος με αθώα σκυλιά να μονομαχούν μέχρι θανάτου! Τα μυστικά «ραντεβού» των διοργανωτών και οι τόποι όπου στήνονται οι αυτοσχέδιες αρένες είναι γνωστά, αλλά παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες ζωοφιλικών σωματείων η Αστυνομία δεν κάνει κάτι για να βάλεις τέλος στο βάρβαρο «παιχνίδι».

Την υπόθεση φέρνει στο φως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας του Ηρακλείου «Τόλμη», που χαρτογραφεί τις περιοχές όπου διεξάγονται οι αιματοβαμμένες κυνομαχίες μέσα σε σιδερένια κλουβιά, στις περιοχές των Δειλινών, της Βιομηχανικής Περιοχής και της Αμμουδάρας. Συνήθως, διοργανώνονται στο Ηράκλειο δύο φορές την εβδομάδα, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται πιθανότατα το καλοκαίρι.

Στους «αγώνες» του είδους συμμετέχουν σκυλιά κάθε ράτσας, εκπαιδευμένα με τον πλέον σκληρό τρόπο για να γίνονται μαχητές και να παλεύουν για την ίδια τη ζωή τους! Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν κάνει επανειλημμένα μέλη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Ζωόφιλη Δράση», γύρω από τον αγώνα που επιβίωσης που δίνουν τα άτυχα ζώα στήνεται «χορός» χιλιάδων ματωμένων ευρώ από τους διοργανωτές και τους θεατές οι οποίοι στοιχηματίζουν ιλιγγιώδη ποσά στον σκύλο που πιστεύουν ότι θα νικήσει!

Το φαινόμενο φαίνεται πως έχει αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και δεκάδες πολίτες επικοινωνούν με την «Ζωοφιλική Δράση» για να καταγγείλουν περιστατικά που πέφτουν στην αντίληψή τους…. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της οργάνωσης, πίσω από τις κυνομαχίες βρίσκεται κύκλωμα κτηνιάτρων του Ηρακλείου, οι οποίοι αναλαμβάνουν να «φορτώνουν» τα σκυλιά- μαχητές με ορμόνες και φάρμακα για να τα κάνουν πιο επιθετικά!

Την πεποίθηση αυτή ενισχύει και το γεγονός ότι δεν έχει γίνει καταγγελία από κτηνιάτρους για πληγωμένα σκυλιά που τυχόν τους έχουν φέρει οι ιδιοκτήτες τους. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι γιατροί εξυπηρετούν ιδιώτες που βάζουν τα ζώα τους σε κυνομαχίες χωρίς να αποκαλύπτουν την αιτία των τραυμάτων τους, υπακούοντας έτσι στην «Ομερτά» που καλύπτει τους παράνομους αγώνες –φυσικά, με το… αζημίωτο! Ανάλογα με την κατάσταση των ζώων, ή τα θεραπεύουν ή –συχνά, λόγω μη θεραπεύσιμων ζημιών που έχουν υποστεί- τους κάνουν ευθανασία.

Αλλεπάλληλες καταγγελίες έχουν γίνει για τις κυνομαχίες στην Αστυνομική Διεύθυνση, τόσο από τη «Ζωοφιλική Δράση» όσο και από μεμονωμένους πολίτες. Ωστόσο, οι όποιες έρευνες έχουν γίνει δεν απέφεραν αποτελέσματα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Γιώργος: Μηδενική ανοχή στην λαθρομετανάστευση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

του Γιάννη Μακρυγιάννη

Μία ολοκληρωμένη πρόταση, με οκτώ σημεία, για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους μετανάστες, παράνομους και μη, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε μία κίνηση με προφανή στόχο να αντιπαραθέσει τη δική του πολιτική απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί τα φοβικά σύνδρομα και τις κοινωνικές αντιδράσεις, που προκαλεί η παρουσία των ξένων στη χώρα μας.

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας μετά τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος ότι «πέντε χρόνια τώρα, είναι ανύπαρκτη η πολιτική της ΝΔ για την μετανάστευση, τον πολιτικό πρόσφυγα και την παράνομη μετανάστευση. Tην ίδια ανυπαρξία πολιτικής παρουσίασε η ΝΔ και το ‘90-‘93, με ανάλογα τα προβλήματα ανομίας στην χώρα. Η διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ και στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, είναι μία ακόμα απόδειξη της κατάρρευσης μιας ευνομούμενης πολιτείας στη χώρα μας, που να εγγυάται αρχές, κανόνες, διαδικασίες διαφανείς για όλους».

Ο κ. Παπανδρέου μάλιστα σημείωσε με έμφαση ότι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στον Άγιο Παντελεήμονα, την Ομόνοια, την Πάτρα και αλλού, προειδοποιώντας ότι «δεν πάει άλλο. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

Οι πολιτικές της ΝΔ βασίζονται, κατά τον κ. Παπανδρέου, στη μισαλλοδοξία και στον ρατσισμό, και τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ, και ως κυβέρνηση, και σήμερα ως αντιπολίτευση, έχει καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου της μετανάστευσης, της πολιτικής προσφυγιάς και της λαθρομετανάστευσης».

Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ συνοψίζεται στα ακόλουθα σημεία:

1. Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες.

2. Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Και ειδικότερα σκληρή διεκδίκηση στην ΕΕ για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων.

3. Εφαρμογή διεθνών και διμερών συμφωνιών – και ειδικότερα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Λαθρομεταναστών που υπογράψαμε και εφαρμόστηκε παλαιότερα με την Τουρκία.

4. Διαμόρφωση μιας κοινής ανθρωπιστικής πολιτικής της ΕΕ, που θα εγγυάται την ισότιμη ανάληψη βαρών των πολιτικών προσφύγων από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης και όχι μόνο των χωρών εισόδου των προσφύγων. Ειδικότερα, με την αναθεώρηση της Σύμβασης του Δουβλίνου ΙΙ.

5. Αποσαφήνιση της ελληνικής πολιτικής απέναντι στους πρόσφυγες. Δηλαδή γρήγορη εκτίμηση από τις ελληνικές αρχές για το ποιοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο και προστασία από την πολιτεία, αλλά και ποιοι είναι μη νόμιμοι μετανάστες που πρέπει να επαναπροωθηθούν.

6. Ένταξη των νομίμων μεταναστών στην κοινωνία μας. Με σοβαρές πολιτικές στο χώρο της παιδείας, της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας, της απόδοσης του δικαιώματος της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους της δεύτερης γενιάς.

7. Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχιακές ή μονιμότερες ανάγκες. Για τον λόγο αυτό, στην κυβέρνησή μας, η συνολική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής μας πολιτικής στην Ελλάδα θα γίνεται από ένα Υπουργείο, με εξειδικευμένες υπηρεσίες.

8. Ειδικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των πόλεών μας, των γειτονιών, ειδικά για γειτονιές που γκετοποιούνται – με παρεμβάσεις σχεδιασμένες και συνολικές. Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και ΜΚΟ, με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, με συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, με την προστασία των νομίμων δικαιωμάτων τους, και την εγγύηση της ειρηνικής συμβίωσης και κοινωνικής συνοχής στην κοινωνία μας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Μόρφωση και δουλειά»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΝΕΑ

Του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου

Η εύκολη αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστών- το οποίο κανείς δεν αμφισβητεί ότι έχει πάρει τεράστιες πλέον διαστάσεις- είναι η ρατσιστική. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε μια χώρα μεταναστών. Άρα, λοιπόν, δεν μπορούμε να κρατάμε αυτή τη στάση. Είναι πολύ δύσκολο να προτείνει κάποιος λύσεις. Το έργο της Κιβωτού όση ανακούφιση και αν προσφέρει στους μετανάστες είναι μικρό μπρο στά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν σε συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι η ανάγκη να ενταχθούν οι άνθρωποι αυτοί στον κοινωνικό ιστό. Και το κλειδί για να γίνει είναι να τους προσφέρουμε μόρφωση και δουλειά.

Ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου είναι δημιουργός της Κιβωτού.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Βιτρίνα» για παράνομες δραστηριότητες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Ιουνίου 2009 - ΠΗΓΗ ΝΕΑ!!

Του Προκόπη Δούκα

«Μένω στην Πλατεία Κουμουνδούρου σχεδόν 10 χρόνια. Μέχρι το 2004, η εικόνα στο κέντρο δεν ήταν έτσι. Τα τελευταία χρόνια και δη το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να γίνεται αφόρητη. Το ιστορικό κέντρο της πόλης το μετέτρεψαν σε γκέτο εξαθλιωμένων μεταναστών. Αυτοί αποτελούν, κατά την άποψή μου, τη “βιτρίνα” για να αναπτυχθούν παράνομες δραστηριότητες και κυκλώματα που αποφέρουν τεράστια οικονομικά οφέλη. Η τέλεια “βιτρίνα” της παραβατικότητας. Είναι λοιπόν ύποπτη αυτή η “γκετοποίηση” και φυσικά εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Κάποιοι πίσω από τους μετανάστες έχουν στήσει τα δικά τους μαγαζάκια. Το βασικό πρόβλημα λοιπόν δεν είναι οι μετανάστες. Το πρόβλημα είναι αυτοί που δημιουργούν ρατσιστικές διαθέσεις. Κατά την άποψή μου οι ιδανικές λύσεις προτείνονται στο ψήφισμα της “Κίνησης πολιτών για την διάσωση του ιστορικού κέντρου”. Απαιτούνται συντονισμένες, οργανωμένες και υπεύθυνες λύσεις από την Πολιτεία». Ο Προκόπης Δούκας είναι δημοσιογράφος, κάτοικος της περιοχής.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΙΟΥ 2009
Ωραία τα ποδήλατα.. ωραίες και οι παρουσίες της Δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης... θ αστυνομεύουν τώρα καβάλα.. όχι στο άλογο.. αλλά στο ποδήλατο.. θα ανεβαίνουν όπως δήλωσαν εύκολα στο πεζοδρόμιο, θα κινούνται αθόρυβα.. προσοχή παραβάτες... μήν σας πιάσουν στο ύπνο...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΤΑ ΝΕΑ - ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

"Δημοτική αλαζονεία Κατερίνης"

Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2009 (ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!)


"Είμαι μία εργαζόμενη γυναίκα των 600€ μετά από πολύ ψάξιμο επιτέλους βρήκα μία δουλειά και γω. Ικανοποιητική δουλειά δεν μπορώ να πω καλά είναι δούλευα πληρωνόμουν βέβαια υπάρχει και ένα πρόβλημα ο εργοδότης μου είναι αλλοδαπός και γω γυναίκα από...

ότι κατάλαβα εκ τον προτέρων αυτό είναι μειονέκτημα.
Είμαι οδηγός του οχήματος της εργασίας μου το όχημα είναι ένα βανάκι με όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν τα συνεργεία καθαρισμού. Έχει μέσα όλα τα εργαλεία που χρειαζόμαστε εγώ και άλλη μια γυναίκα συνάδελφος (σκούπες ηλεκτρικές, μηχανήματα, απορρυπαντικά, σκάλες, κουβάδες, κτλ) όπως καταλαβαίνεται δεν είναι και κάποια εύκολη εργασία. Και όμως μερικοί θέλουν να σε δυσκολέψουν πιο πολύ.
Εδώ και τρείς εβδομάδες η Δημοτική αστυνομία έχει εφαρμόσει τον νόμο στο έπακρο με όλη την αυστηρότητα που συνεπάγεται μπράβο τους, τον εφαρμόζει σε δύο εργαζόμενες γυναίκες που προσπαθούν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Έτσι σχεδόν κάθε 3 μέρες μου δίνουν και μία κλήση για παράνομο παρκάρισμα. Προσπάθησα να εξηγήσω τους δημοτικούς υπαλλήλους ότι όλα αυτά τα υλικά δουλείας είναι δύσκολα να μεταφερθούν μέσα σε 10 λεπτά και ζήτησα λίγο πιο πολύ χρόνο και την ανοχή τους σαν συνεργείο καθαρισμού και γυναίκες που είμαστε διότι είναι αδύνατον να παρκάρω σε δημοτικό παρκιν μιας και αυτό απέχει γύρω στα 300m (φανταστείτε να τα κουβαλάμε όλα αυτά στον ώμο στο κέντρο της Κατερίνης θα μας γράφαν και για αυτό) , από ότι φάνηκε δεν υπήρξε κατανόηση συνεχίζανε να με γράφουν μέχρι και ψέματα είπαν ότι με γράψανε επειδή έκλεινα ράμπα (εκεί ήταν το αποκορύφωμα του ψέματος ζήτησα αυτοψία φυσικά και δεν δεχτήκανε) λέω θα πάω στον προϊστάμενο αυτός θα με καταλάβει. Η αντιμετώπιση του κυρίου ; ακόμα χειρότερη η απάντηση του κυρίου ήταν θα συνεννοηθώ με τον δήμαρχο να μην γίνονται δεκτές οι ενστάσεις σου επειδή δεν του άρεσε η συμπεριφορά μου επειδή πνιγόμουν από το δίκιο μου. Εγώ δουλεύω για 20€ και θα πρέπει να βάζω από την τσέπη μου άλλα 20€ για τις κλήσεις. Του λέω του κυρίου προϊσταμένου αφού δεν δείχνετε κατανόηση πείτε μου τι να κάνω θα το κάνω, μου λέει δικό σου πρόβλημα δηλαδή ζητάς λίγο βοήθεια από κάποιον που πληρώνεις και αυτός σου λέει δικό σου πρόβλημα ούτε μια λύση να βρούμε ούτε τίποτα.
Το θέμα είναι ότι εγώ στο τελευταίο γράψιμο έχω σε βίντεο στο κινητό μου το πριν παρκάρω εγώ και το μετά που ενώ με όλα τα οχήματα είχαμε τον ίδιο χρόνο αναμονής (εγώ με όχημα που λέει συνεργείο καθαρισμού, δηλαδή δεν έπινα καφεδάκια μεροκάματο έβγαζα) η μόνη που είχε κλήση ήμουν εγώ του ζήτησα του κυρίου προϊσταμένου να δει το βίντεο ούτε αυτό δέχτηκε θα το δούμε λέει ( δηλαδή τι θα δούμε πως θα καλυφτούμε εμείς σαν υπηρεσία μάλλον τώρα που υπάρχει βίντεο μάλλον;) οπότε το συμπέρασμα ήταν αντί να βοηθήσει τον πολίτη, την γυναίκα, την εργαζόμενη, αυτός ο κύριος θα πάει να μιλήσει στον Δήμαρχο να μην δέχονται τίποτα από εμένα; Ωραίους υπαλλήλους πληρώνουμε να μας βοηθάνε, να τους χαιρόμαστε όλους που το μόνο που κάνουν όταν κάνεις παράπονα είναι να καπνίζουν να πίνουν καφέ χωρίς να δίνουν την απαραίτητη προσοχή στο πρόβλημα σου (μπαινάκης βγαινάκης δηλαδή) και συ να προσπαθείς να δουλέψεις και να μην σε κατανοεί κανείς μέσα στην ανεργία και την φτώχεια που περνάμε γιατί απλά μερικοί έχουν βολευτεί στο δημόσιο και ξέχασαν πως είναι το μεροκάματο. Και τι ζήτησα; Ή κατανόηση μισή ώρα να τελειώσω την δουλεία μου ή έστω δίκαιη αντιμετώπιση αφού γράφουν εμένα να γράψουν και τους υπόλοιπους δηλαδή μια δίκαιη αντιμετώπιση αλλά στη Κατερίνη μάλλον αυτό είναι αδύνατον βλέπεται έχω εργοδότη αλλοδαπό και γω είμαι γυναίκα. Είναι άραγε τυχαίο; Υπάρχει άραγε ρατσισμός στη Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης ; Τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ σαν άνθρωπος του μεροκάματου θέλω να πιστεύω πως όχι.
Η κλησόπληκτη Κατερίνης."

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΑΣΕΛΓΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΙΟΥ 2009

Θυμάστε την ιστορια που έγινε πρίν μια εβδομάδα περίπου με τον γιατρό του ΙΚΑ με την Απαράδεκτη συμπεριφορά .Οπου πήγε η ασθενής να εξεταστεί και ο γιατρός πρίν κάνει το καθήκον του θεώρησε καλό να προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις εναντίον της κοπέλλας.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ που είχαμε τότε)
Εγινε προχθέςΣτο τριμελές πλημελειοδικείο Κατερινης η δίκη και ο γιατρός καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση. Στο παρά τριχα γλύτωσε την δίωξη για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος. Ο γιατρός άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Το θέμα όμως στην όλη ιστορία είναι, ότι σύμφωνα με τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, φάνηκε σαφώς ότι, αυτού του επιπέδου άνθρωποι, επιστήμονες, πέραν πάσης υποψίας, έχουν ιδιαίτερα προβλήματα αυτού του είδους... άλλως δέν εξηγείται η πράξη με βάση την κοινή λογική...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)