Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Νέες χυδαιότητες για την Ελλάδα απο τους Γερμανούς - BINTEO


SABBATO 27.02.10
Ξεπέρασε κάθε όριο η γερμανική χυδαιότητα , όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί.
Πρόκειται για απόσπασμα από τη δημοφιλή εκπομπή «Harald Schmidt Show», που προβλήθηκε την Πέμπτη από το κανάλι «Das Erste», το οποίο ανήκει στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD

Δείτε το βίντεο. Η χυδαιότητα, η μισαλλοδοξία και η κακογουστιά γίνονται αμέσως αντιληπτές και χωρίς τη γνώση της γερμανικής γλώσσας…

Η παρουσιάστρια ειρωνεύεται τη χώρα μας και παρουσιάζει σκηνές από ομοφυλοφιλικά όργια, σχολιάζοντας ότι είναι η ελληνική επιρροή στην σύγχρονη κουλτούρα, δείχνει μία μαριονέτα από το muppet show σε σκουπιδοτενεκέ, χαρακτηρίζοντάς την ως «διάσημο φιλόσοφο» και αναφέρεται φυσικά τον Διογένη!
Η χυδαιότητα κορυφώνεται με μία παραποιημένη παράσταση από αρχαίο αγγείο, όπου ένας Τούρκος με κόκκινο φέσι συνουσιάζεται με έναν Έλληνα, ο οποίος κρατάει την ελληνική σημαία… «Να, και μια εποικοδομητική πρόταση για την Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι για να χαρούμε όλοι», λέει η παρουσιάστρια. «Θα πουλήσουμε την Ελλάδα στους Τούρκους και οι Τούρκοι αργά ή γρήγορα θα …ρυθμίσουν τα υπόλοιπα».http://www.otoposmou.gr/
.

Ανακλήσεις αυτοκινήτων CITROEN και PEUGEOT

Για αυτοκίνητα CITROEN:
Η εταιρία CITROEN ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, Γενική Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων CITROEN στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, του υπουργείου Οικονομίας, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία καταναλωτή εκτελεί τα κάτωθι προγράμματα ανακλήσεων αυτοκινήτων CITROEN:
α) Ανάκληση 4890 οχημάτων, μοντέλα C2 - C3 - C3 Pluriel - JUMPY III, με έτη κατασκευής 2006 έως 2009. Στα προαναφερόμενα οχήματα χρειάζεται να γίνει τηλεφόρτιση νέας έκδοσης λογισμικού διαχείρισης των φώτων του αυτοκινήτου.
β) Ανάκληση 1515 οχημάτων, μοντέλο...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χιλή [video]

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη Χιλή η πρόεδρος της χώρας Μισέλ Μπατσελέτ, μετά τον ισχυρό σεισμό των 8,8 Ρίχτερ που έπληξε τη χώρα, προκαλώντας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το θάνατο σε τουλάχιστον 52 ανθρώπους. 
Παράλληλα συνέστησε ψυχραιμία και επεσήμανε ότι οι αρχές προσπαθούν να εκτιμήσουν την κατάσταση αναφορικά με τις απώλειες, τους τραυματισμούς και τις καταστροφές σπιτιών και υποδομών.
Στο μεταξύ, σε όλες τις χώρες του Ειρηνικού επέκτειναν οι αμερικανικές αρχές την προειδοποίηση για τσουνάμι.
Στο Σίδνεϊ, το αυστραλιανό κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι ανακοίνωσε ότι...

Δείτε ένα video το οποίο περιέχει εικόνες από τις καταστροφές που προκάλεσαν τα 8,8 Ρίχτερ στην Χιλή...

ΣΑΒΒΑΤΟ 27-2-2010





ΔΙΟΔΙΑ - η Πιερία στα σαγόνια... της σύμβασης!

BASIKO
Αυξημένες προσδοκίες καλλιεργούσαν οι Πιεριείς για τα αποτελέσματα της πολυπόθητης συνάντησης που θα είχαν στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών.
Τι ζητούσαν; Να μη λειτουργήσει ο σταθμός διοδίων του Αιγινίου, να γίνουν οι παράλληλοι δρόμοι και οι κόμβοι στην εθνική οδό, να χρηματοδοτηθούν η 13η εθνική οδός και η περιφερειακή οδός Κατερίνης, να αποζημιωθούν οι επαγγελματίες για της ζημιές που υπέστησαν και υφίστανται από το κλείσιμο του δρόμου των Τεμπών και να ανοίξει εδώ και τώρα ο δρόμος που έχει κόψει τη χώρα στα δυο κι έχει κάνει τις περιοχές γύρω από την κοιλάδα «άγονη γραμμή».
Αλλά, επέστρεψαν με άδεια χέρια.
Άδεια; Όχι ακριβώς. Κάτι πήραν. Την παραδοχή των υπουργών ότι το κράτος είναι ανίσχυρο απέναντι στον παραχωρησιούχο της εθνικής οδού, που ‘χει κάθε νομικό δικαίωμα να αλωνίζει ασύδοτος και να γονατίζει την οικονομία του νομού!
BASIKO_2Σίγουρα δεν ήταν αυτό που περίμεναν να ακούσουν οι Πιεριείς. Δεν τους είχε προϊδεάσει τουλάχιστον ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος, όταν είχε βρεθεί στην Πιερία ένα μήνα μετά τις εκλογές του Οκτώβρη, διαβεβαίωνε την Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου, ότι τα προβλήματα που δημιουργεί ο μεγάλος αριθμός των σταθμών διοδίων και η έλλειψη παράπλευρων δικτύων για τις τοπικές μετακινήσεις, ειδικά στην Πιερία είναι πολύ μεγάλα και....

Η τάφρος της ρύπανσης

TAFROS_1
Αυστηρότεροι έλεγχοι, πρόστιμα και συνεχή παρακολούθηση της τάφρου 66 ζήτησε η Μαρία Λιονή, για την κυριότερη πηγή ρύπανσης του Θερμαϊκού κόλπου
Η τάφρος 66, ένας από τους σημαντικότερους ρυπαντές του Θερμαϊκού κόλπου, φαίνεται να απασχολεί την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία φέρεται αποφασισμένη να βάλει τέλος στην ρύπανση της τάφρου, εφαρμόζοντας κανόνες που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν.
Ήδη η Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχει ξεκινήσει επαφές με παράγοντες των νομών, όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη ρύπανση. Στις συναντήσεις διατυπώθηκαν οι απόψεις πάνω στο χρόνιο πρόβλημα της ....

Ο Σίσυφος στο μπαλκόνι

Το παιδικό βιβλίο του Πέτρου Τατσόπουλου «ο Σίσυφος στο μπαλκόνι», παρουσιάζεται την ερχόμενη Παρασκευή στην πόλη μας, σε μια εκδήλωση που διοργανώνει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και το βιβλιοπωλείο Ηλιάτορας.
O_SISYFOSΤο βιβλίο το οποίο έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών το 2009 θα παρουσιάσουν μαθητές της Ε’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και συγγραφέας, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο «Ηλιάτορας» που βρίσκεται στη Μ. Αλεξάνδρου 67
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Όταν η Κυβέλη μαζεύει έναν αδέσποτο γάτο που βρίσκει στην παιδική χαρά ένα πρωί, η ζωή και των δύο φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο. Η Κυβέλη, συντετριμμένη από το διαζύγιο των γονιών της, βρίσκει παρηγοριά στο χαρισματικό κατοικίδιό της, που δείχνει προτίμηση στα έξυπνα βιβλία της, ενώ ο Σίσυφος ο γάτος –που έχει βαρεθεί τα στριμμένα παιδιά, τα επιθετικά κοπρόσκυλα και τις μοναχικές γριούλες– βρίσκει επιτέλους ασφαλές καταφύγιο μετά τη ζωή στους δρόμους. Αλλά, τι συμβαίνει όταν η Κυβέλη ερωτεύεται έναν μύωπα, μαλθακό συμμαθητή της, που έχει αλλεργία στις γάτες; Και ακόμα, θα ξεφύγει ο ...

Αντιδρούν στα οικονομικά μέτρα Σε 24ωρη απεργία οι περιπτεριούχοι

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.02.2010
Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει την Τρίτη, 2 Μαρτίου, η Ομοσπονδία Περιπτερούχων - Καπνοπωλών Ελλάδος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κλάδος των περιπτερούχων - καπνοπωλών τον τελευταίο καιρό δέχεται ασφυκτική πίεση από τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, διεκδικώντας το δικαίωμα στην επιβίωση και στην εργασία.

"Αγωνιούμε", τονίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας, "για το μέλλον τόσο το προσωπικό, όσο και όλων των συναδέλφων".

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Επισκέψεις σε Πράγα, Δρέσδη και Λειψία


EPISKEPSEIS_1

Το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης με τριάντα τέσσερις μαθητές της Γ΄ γυμνασίου και πέντε συνοδούς καθηγητές πραγματοποίησε την πολιτιστική του δράση ενταγμένη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα στις πόλεις Πράγα – Δρέσδη – Λειψία και με θέμα «Πορτρέτα προσωπικοτήτων στα γράμματα και στις τέχνες – Εκπαιδευτικό σύστημα των δύο χωρών»....

Κολλημένο (και το) ΚΑΤ

http://www.ergose.gr/ergosesite/_images/uploaded/SS_aiginio_large.jpg 

 
Για ακόμα μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε χωρίς τον Δήμαρχο (απουσίαζε και πάλι στην Αθήνα για σημαντικά ραντεβού!!!).  Για άλλη μια φορά σημαντικότερα ζητήματα αναδείχτηκαν αυτά που προέκυψαν από τις ερωτήσεις μας.  Η γραπτή απάντηση του Δημάρχου ήταν σαφής και υποδηλώνει την γενική στασιμότητα:
Το ΚΑΤ Αιγινίου «κόλλησε» από τον Ιούλιο...........

Η Τελική κρίση

sxolh
 
Την Δευτέρα ο Αγιορείτης μοναχός π. Νίκων, ομιλητής στη Σχολή Γονέων Κατερίνης
Ο π.Νίκων θα αναπτύξει το θέμα «Η Τελική Κρίση». Ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα με πολλές προεκτάσεις
Η συγκεκριμένη εκδήλωση Συνδιοργανώνεται με το Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φώτιος», τον Σύλλογο προσκυνητών Αγίου Όρους «Παναγία η Πορταίτισσα», Την Δευτεροβάθμια Εκπάιδευση Πιερίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Δρυάνιστα»
Όλες οι εκδηλώσεις της Σχολής Γονέων γίνονται στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) στις 19:00 και είναι ελέυθερες για το κοινό.(
Πολιτεία)

Κατά μέτωπο επίθεση στη ΝΔ για την Οικονομία από τον πρωθυπουργό Στο επίκεντρο τα σκληρά μέτρα

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.02.2010 ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ
Σφοδρή επίθεση εναντίον της ΝΔ για την κατάσταση της Οικονομίας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις της γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, με αντικείμενο τα σκληρά μέτρα που καλείται να λάβει η κυβέρνηση.
Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι "οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για το πλιάτσικο" της ΝΔ και πως "το ελληνικό κράτος λύγισε υπό το βάρος της διαφθοράς". Τόνισε, δε, ότι "όποιος έχει ευθύνη, θα του αποδοθεί για να μην ξαναπαίξει κανένα κόμμα ή υπουργός με τα οικονομικά στοιχεία".
Αναφερόμενος στις επικείμενες αποφάσεις της ....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΕΠΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27-2-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/epta%2027-02-2010.jpg

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27-2-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2027-02-2010.jpg

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27-2-2010
Πρωτοσέλιδο 27.2.2010