Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ - ΒΙΝΤΕΟ


Συνέντευξη τύπου του Γραμματέα της Ν.Ε. Γιάννη Μαλτζάρη - 35 χρόνια ΠΑΣΟΚ

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Μ. Χρυσοχοϊδη αύριο στο Συνεδριακό Κέντρο

Με αφορμή τα 35 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και στο πλαίσιο του εορτασμού του κινήματος, ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Γιάννης Μαλτζάρης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μ.Μ.Ε. χθες το πρωί, "ξεφύλλισε" το κείμενο της 3ης Σεπτεμβρίου του 1974.

Με αφορμή τον εορτασμό γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ για τα 35 χρόνια από την ίδρυσή του, αύριο Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. θα βρίσκεται στην Κατερίνη ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Ο κ. Χρυσοχοίδης θα παραβρεθεί για μια πολιτική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, ύστερα από κάλεσμα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας.

Ο κ. Μαλτζάρης

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαλτζάρης έκανε αναφορά την ιστορική πορεία του κινήματος από τότε μέχρι σήμερα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην "ψαροκώσταινα" της Ευρώπης επί πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη "Πριν από 35 χρόνια με την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και μέσα από μια ανεπανάληπτη πρωτοβουλία, γεννήθηκε το ΠΑΣΟΚ. Αντιλαμβάνεσθε όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες, ότι το κίνημα μας μέσα από τα χρόνια διακυβέρνησης του άλλαξε ολόκληρη τη δομή της Ελληνικής κοινωνίας. Θα μπορούσα απλά να αναφέρω τον ιδρυτή μας τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου και την πρώτη 8ετία της διακυβέρνησης του, που αναμφισβήτητα τότε εμπέδωσε τη Δημοκρατία και όλους τους Δημοκρατικούς θεσμούς στην Ελλάδα, που ξέρετε πολύ καλά οι παλαιότεροι το έλλειμμα το οποίο υπήρχε, όπως αναμφισβήτητα έφερε ξανά πίσω το χαμένο χαμόγελο και τη χαμένη ελπίδα, την χαμένη αξιοπρέπεια σε όλο τον Ελληνικό λαό.

Αναμφισβήτητο γεγονός είναι τη 2η περίοδο διακυβέρνησης του κράτους από το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε κανείς να μην αναφέρει την 8ετία του μετέπειτα πρωθυπουργού του κ. Κώστα Σημίτη, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα έργα υποδομής που γίνανε σε όλη την Ελλάδα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το ΠΑΣΟΚ την Ελλάδα, την ψαροκώσταινα τότε της Ευρώπης, την έκανε ένα ισχυρό έτερο με φωνή στα Ευρωπαϊκά δεδομένα... κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει για την αξιοπρέπεια στο Ελληνικό Δημόσιο, για τις αξιοκρατικές διαδικασίες στην επιλογή προσωπικού. Σαφώς δεν μπορούμε να αφήσουμε απ' έξω τα μεγάλα έργα του ΠΑΣΟΚ στην παιδεία, την υγεία, στην δημόσια διοίκηση, στην αγροτιά".

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Γιάννης Μαλτζάρης αναφέρθηκε στη σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για πρόωρες εκλογές "Ξέρετε πολύ καλά ότι σήμερα, αύριο, όλοι περιμένουμε να γίνουν κάποιες κινήσεις από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και ενδεχομένως να πάμε σε εκλογές τον Οκτώβριο ή τον Μάρτιο. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το όραμα το οποίο έδινε και δίνει το ΠΑΣΟΚ στην Ελληνική κοινωνία σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Αντιλαμβάνονται όλοι οι Έλληνες ότι μετά από τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου που η κυβέρνηση της Ν.Δ. μας έλεγε ότι πήρε το μήνυμα και ότι έχει καταλάβει γιατί ο κόσμος της "γύρισε την πλάτη", σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Και πραγματικά θα δυσκολευτεί πάρα πολύ κάποιος να σκεφτεί για ποιο λόγο θα πρέπει να ξαναψηφίσει Ν.Δ. Το όραμα του Γιώργου Παπανδρέου για μια νέα Ελλάδα, για μια νέα, ισχυρή και δίκαιη Ελλάδα, είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Είμαστε βέβαιοι ότι αργά ή γρήγορα το ΠΑΣΟΚ θα ξαναέρθει στην κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου θα γίνει πρωθυπουργός. Τα 35 χρόνια του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν για μας μόνο μία σημαντική παρακαταθήκη, αλλά συνιστούν ταυτόχρονα εγγύηση της ιστορικής προοπτικής του ΠΑΣΟΚ".

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μήνυμα ενότητας από Παπανδρέου

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)

«Σας καλώ να συμβάλουμε όλοι σε μια νέα μεγάλη εθνική προσπάθεια, σε μια νέα ενότητα των Ελλήνων για το μέλλον». Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, απαντώντας με μήνυμα ενότητας στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού και στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Τώρα είναι η ώρα να πάμε μπροστά. Μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε».

Ο Γ. Παπανδρέου, στο δικό του διάγγελμα, τόνισε πως η κυβέρνηση «κατέρρευσε κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε» και πως ο τόπος έχει ανάγκη «εθνικής ανάτασης». Κάλεσε μάλιστα όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας να συνεργαστούν για την εκπλήρωση αυτού του στόχου. «Έχουμε τη δύναμη και την τόλμη να συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο. Έχουμε βαθιά πίστη στις δυνάμεις κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας...Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει».


Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Γ. Παπανδρέου:

«Ελληνίδες, Έλληνες, ήρθε η ώρα του λαού. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε για το σήμερα και το αύριο, το δικό μας και των παιδιών μας. Ήρθε η ώρα για μια νέα αρχή, για μια νέα πορεία. Η κυβέρνηση κατέρρευσε κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε. Ο Ελληνικός λαός έδωσε εντολή εμπιστοσύνης δύο φορές στην σημερινή κυβέρνηση. Αυτή την εντολή, όχι μόνο δεν την τίμησε, αλλά ακόμα και αυτονόητες αρχές και αξίες, δεν τήρησε. Έχει η ίδια αποκλειστικά την ευθύνη για την βαθιά κρίση που περνά σήμερα η χώρα.

Σήμερα, δεν αναμετρώνται απλώς τα κόμματα. Αναμετρώνται δύο ριζικά διαφορετικές πολιτικές, αντιλήψεις και επιλογές. Μια νεοσυντηρητική επιλογή, πελατειακής και αδιαφανούς διαχείρισης της χώρας - που μας έφερε στη σημερινή τραγική για τη χώρα κρίση - και από την άλλη, η προοδευτική λύση, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μια άλλη πορεία της χώρας. Βασισμένη σε αξίες και αρχές Δικαίου. Η δική μας πρόταση για το μέλλον της Ελλάδας χτίζει ένα μεγάλο όραμα που μπορούμε να το κάνουμε πράξη όλοι μαζί.
Έχουμε τη γνώση, έχουμε την πολιτική βούληση. Ξέρουμε τα προβλήματα. Έχουμε προτείνει λύσεις. Λύσεις αξιόπιστες, που σέβονται το βιος και τις ελπίδες του Ελληνικού λαού.
Λύσεις εφικτές, αλλά και δίκαιες. Λύσεις που υπηρετούν τον πολίτη, και όχι μικροκομματικά ή ισχυρά συμφέροντα των λίγων.

Έχουμε σχέδιο. Σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την σημερινή κρίση, που σε τόσους τομείς μαστίζει την καθημερινή ζωή των πολιτών. Έχουμε και τη δύναμη και την τόλμη να συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο που κρατά τη χώρα μας καθηλωμένη. Πάνω από όλα όμως, έχουμε βαθιά πίστη στις δυνάμεις του κάθε Έλληνα και της
κάθε Ελληνίδας. Ο τόπος σήμερα έχει ανάγκη εθνικής ανάτασης.Θα χρειαστεί η συνεργασία όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, όλων εκείνων που θέλουν να δουν αυτή τη χώρα να προοδεύει, να προστατεύεται ο πλούτος της, να αναπτύσσεται, να πρωταγωνιστεί,. Γι' αυτό, απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες. Στην μεγάλη δημιουργική πλειοψηφία της κοινωνίας μας.Τώρα είναι η ώρα να πάμε μπροστά. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει.

Σας καλώ να συμβάλουμε όλοι σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια. Σε μια νέα ενότητα των Ελλήνων για το μέλλον. Σε μια νέα ενότητα, που θα βασίζεται στις αξίες που όλοι μας μοιραζόμαστε. Μαζί μπορούμε. Και μαζί θα πετύχουμε»

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν ανακοίνωσε την ημερομηνία - Αύριο συναντά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρόωρες εκλογές προκήρυξε ο Καραμανλής 4 Οκτωβρίου η επικρατέστερη ημερομηνί

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)

Πρόωρες εκλογές προκήρυξε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, επικαλούμενος την οικονομική κρίση. Ο κ. Καραμανλής δεν ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών, ανέφερε ωστόσο ότι αύριο θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής.
Όπως έγινε γνωστό από την Προεδρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας θα δεχτεί αύριο στις 12.00 τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικρατέστερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών είναι η 4η Οκτωβρίου. Πάντως, από το πρωί άλλα σενάρια κάνουν λόγο για διενέργεια εκλογών στις 11 Οκτωβρίου. Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή, μετέδωσε, ύστερα από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, ότι «η ημερομηνία των εκλογών είναι η 4η Οκτωβρίου».

Στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν θα ήθελε να σύρει τη χώρα σε μακρά προεκλογική περίοδο, μεσούσης της οικονομικής κρίσης. Όπως επισήμανε, τρεις είναι οι προκλήσεις αυτή τη στιγμή: έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες και "νοικοκύρεμα" του κράτους, πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής και διαρθρωτικές αλλαγές, τολμηρές, που θα δημιουργήσουν νέες δομές διασφαλίζοντας την ανάπτυξη.

"Αυτές είναι οι τρεις προτεραιότητές μας", τόνισε ο Πρωθυπουργός, επιρρίπτοντας ευθύνες στην αντιπολίτευση για τα "βαρύτατα φορτία" που όπως είπε κληροδότησε στη σημερινή κυβέρνηση, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα δημόσια οικονομικά. Επίσης, αναφερόμενης στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε "απαράδεκτη" τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: "Πρόκειται για συμπεριφορά με πρωτοφανή μικροπολιτική σκοπιμότητα". Το συμφέρον του τόπου, συνέχισε ο κ. Καραμανλής επιβάλει μία διέξοδο - ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου.

Εξάλλου, ήδη από το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Ευάγγελος Αντώναρος επιτέθηκε εκ νέου στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και προχώρησε σε μια διλημματικού χαρακτήρα τοποθέτηση, κάνοντας λόγο για λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ, που λέει «όχι σε όλα», έναντι του νοικοκυρέματος σε όλους τους τομείς από την κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε και σήμερα να σχολιάσει τα σχετικά σενάρια. «Δεν έχω να πω τίποτα σε σενάρια» σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κληθείς να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων σχετικά με το ενδεχόμενο να προκηρύξει ο πρωθυπουργός πρόωρες εκλογές. Σε ερώτηση αν εξακολουθεί να μην έχει πρόθεση η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές, απάντησε πως έχει τοποθετηθεί πολλές φορές σ' αυτό το θέμα.

Ερωτηθείς αν αύριο Πέμπτη ο κ. Κώστας Καραμανλής θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απάντησε λέγοντας ότι δεν έχει τίποτα να ανακοινώσει.

Σε ερώτηση αν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης απέτρεψε κίνηση βουλευτών του κόμματος κατά των πρόωρων εκλογών έκανε λόγο για σενάριο το οποίο δεν γνωρίζει.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση με υπευθυνότητα κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της και επιτέθηκε εκ νέου στο ΠΑΣΟΚ Σημείωσε ότι συμφωνεί με τον εκπρόσωπο του κόμματος ότι γίνεται μάχη μεταξύ δύο αντιλήψεων: Από τη μία, είναι η αντίληψη του λαϊκισμού, η μικροπολιτική αντίληψη των υποσχέσεων για όλα σε όλους, η δημιουργία χρεών και ελλειμμάτων, η αντίληψη που εκφράζει συνεχώς ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Και από την άλλη είναι η αντίληψη του νοικοκυρέματος της οικονομίας, την οποία άφησε το ΠΑΣΟΚ σε κακά χάλια γιατί είχε μαγειρέψει όλες τις στατιστικές, η αντίληψη για την ανάγκη τομών και μεταρρυθμίσεων, η αντίληψη των μεγάλων δημοσίων έργων, των μεγάλων θεσμικών παρεμβάσεων στις οποίες το ΠΑΣΟΚ είπε όχι σε όλα, η αντίληψη της κοινωνικής προσφοράς, η στάση που εκφράζει την κυβέρνηση της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, τόνισε.

Σχετικά με το θέμα της προεδρικής εκλογής, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος ανέφερε ότι ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επανέλαβε την αντιθεσμική και αντισυνταγματική θέση που έχει πάρει και συνεχίζει να υποστηρίζει το κόμμα του».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία



Σχόλια των συντακτών... και άλλα...
Βαγγέλη, εγώ πάλι είμαι από αυτούς που κοιτάζουν το ρολόι μου…


Εμποροπανήγυρι… πλήρως συντεταγμένη με τα μέτρα πρόληψης του Υπουργείου Υγείας για τη γρίπη…
Αραιά-αραιά τα περίπτερα για το «προλαμβάνειν» και για ουδένα άλλον λόγο!


Αυτές δεν είναι πρόωρες εκλογές, είναι πρόωρη ευθανασία…


Την προηγούμενη φορά, προκηρύσσοντας εκλογές ο πρωθυπουργός ζήτησε «ισχυρή λαϊκή εντολή» και από τους 165 βουλευτές, πήγε στους 150 Τατούλη Παυλίδη…
Τώρα που ζήτησε «νωπή εντολή», τι θα πάρει;


Αγαπητοί αναγνώστες, οπλιστείτε με την ανάλογη υπομονή, καθότι θα χορτάσει το μάτι σας, Βάσω και Πάγκαλο, Γιακουμάτο και Στυλιανίδη, Δαμανάκη και Χρυσοχοίδη, Ντόρα και Παυλόπουλο, Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση!
Αυτά δεν θα είναι τηλεοπτικά πάνελ, αλλά ρωμαϊκή αρένα!


Πέρασαν κιόλας 43 μέρες από το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΔΕΥΑ Κατερίνης κι ακόμη δεν βγήκε το πόρισμα.
Πάντως, ο αναπληρωτής δημάρχου Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης έχει δημοσίως δεσμευτεί ότι μόλις ολοκληρωθεί το πόρισμα θα δοθεί αυθωρεί και παραχρήμα στη δημοσιότητα …

Τζάμπα περιμένετε, μας είπε χθες η χήρα του άλλου νεκρού υπαλλήλου του δήμου Κατερίνης, του 56χρονου ηλεκτρολόγου Σίμου Καγιά, που σκοτώθηκε στις 16 Αυγούστου του 2007, πέφτοντας από ύψος 7 μέτρων, μαζί με το χαλασμένο καλάθι του ανυψωτήρα, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης ηλεκτρικών λαμπτήρων.
«Δυο χρόνια και 16 μέρες περιμένω κι ακόμα να μου δοθεί το πόρισμα, να μάθω επίσημα τι και ποιος φταίει για το θάνατο του άνδρα μου», μας είπε, προσπαθώντας να πνίξει τους λυγμούς της.
Η ίδια μας τηλεφώνησε. Είδε, λέει, τις δυο τελευταίες μέρες, το επαναλαμβανόμενο σχόλιο για την καθυστέρηση του πορίσματος που θα έριχνε φως στα αίτια του τελευταίου τραγικού δυστυχήματος στη ΔΕΥΑ Κατερίνης.
Και πήρε να μας πει, πως η ίδια δυο χρόνια και 16 μέρες αναρωτιέται γιατί ο άνθρωπός της χάθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη. Πώς, από τα γέλια και τη χαρά της προηγούμενης μέρας, βυθίστηκε στο πένθος η οικογένειά της.
Και μεις, έτσι όπως ήταν ξαφνικό το τηλεφώνημα, δεν καταφέραμε να βρούμε, να της πούμε ένα λόγο παρηγοριάς.
Αλλά και πάλι, υπάρχουν, σε τέτοιες περιπτώσεις, τέτοια λόγια, παρηγοριάς;
Γι’ αυτό, είπαμε απλά πώς θα το γράψουμε.


Νωπή εντολή ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός!
Φωτιά στα μπατζάκια μας!


Μια μέρα πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (που αναμένεται αύριο στην Κατερίνη), μίλησε για την επόμενη μέρα των εκλογών (στον Alpha 98,9) κι όταν ρωτήθηκε πώς θα πετύχει το ΠΑΣΟΚ να συμμαζέψει τα οικονομικά, απάντησε:
«Με δύο μεγάλες αποφάσεις: περικοπές στις σπατάλες και αλλαγή του φορολογικού συστήματος. Δεν μπορεί να προσλαμβάνονται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι με ρουσφέτια στο Δημόσιο, να καλοαμείβονται κάποιοι κομματικοί και να τα πληρώνει ο πολίτης».
Άντε, άντε! Έτσι θα πάμε σε εκλογές; Χωρίς ταξίματα;

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Προκήρυξε εκλογές

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Article Author:
Πολιτεία/Β.Ζ.


Τη διάλυση της Βουλής θα ζητήσει την Πέμπτη ο Κώστας Καραμανλής και την προσφυγή στις κάλπες, με πιθανότερη ημερομηνία την 4η Οκτωβρίου
Ο Κώστας Καραμανλής, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του

"Μπροστά στην δύσκολη αυτή πραγματικότητα υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με σχέδιο και βούληση. Να μας βγάλουν από την λύση πιο δυνατούς.
Εύκολες λύσεις δεν υπάρχει. Τα αναγκαία μέτρα δεν είναι ευχάριστα αλλά μόνο αυτά μπορούν να διασφαλίσουν τον τόπο. Οι πιο δυσάρεστες συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης έφθασαν στην χώρα μας. Αν δεν δράσουμε άμεσα οι κίνδυνοι...
θα είναι μεγάλοι. Βεβαίως οι επιπτώσεις της κρίσης θα ήταν χειρότερες αν δεν είχαν παρθεί μέτρα. Γιαυτό η ύφεση δεν ήταν τόσο βαθιά όσο σε άλλες ευρωπαικές χώρες. Γιαυτό η ανεργία δεν πήρε τρομακτικές διαστάσεις όπως σε άλλες χώρες. Η εγγύηση των καταθέσεων απέτρεψε τον πανικό.
Η οικονομία μας αντιμετωπίζει παθογένειες δεκαετιών.
Η αξιωματική αντιπολίτευση κληροδότησε στον τόπο ένα τεράστιο έλλειμμα και ένα εκρηκτικό δημόσιο χρέος σε εποχές που ήταν ευνοικό το περιβάλλον και δεν κάνει αυτοκριτική. Το ζητούμενο δεν είναι η απόδοση των ευθυνών. Ένα ενδιαφέρει πως θα υπερβούμε τα προβλήματα χτίζοντας τις βάσεις για μακροχρόνια ηρεμία του τόπου.
Στο νοικοκύρεμα του κράτους πρέπει να είμαστε άτεγκτοι με το δημόσιο χρέος. Πρέπει να υπάρξει πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής. Η εκτεταμένη φοροδιαφυγή αδυνατίζει το κράτος πρόνοιας. Έχουμε ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις.

Τα θεμέλια μιας οικονομίας χτίζονται με έναν τρόπο. Διαρθρωτικές αλλαγές με νέες δομές που διασφαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη. Αυτές οι τολμηρές αλλαγές πρέπει να προχωρήσουν γιατί τις ζητάει ο τόπος. Είναι απαραίτητη προυπόθεση για μια νοικοκυρεμένη πολιτική και να αντιμετωπίσει την πρόκληση της κρίσης.

Στόχος μου ήταν να προχωρήσουν όλα αυτά αταλάντευτα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011. Αλλά έπρεπε να υπάρχει το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον το οποίο δεν υπάρχει. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι θα προκαλέσει εκλογές και θα εκβιάσει εκλογές κατά του Παπούλια με μικροπολιτική σκοπιμότητα. Με τον εκβιασμό αυτό προχωρά η χώρα σε μακρά προεκλογική περίοδο και είναι αυτό είναι ανευθυνότητα. Η χώρα δεν αντέχει προεκλογική περίοδο μέχρι τον Φεβρουάριο. Από την στιγμή που η χώρα οδηγείται σε εκλογές με ευθύνη της αντιπολίτευσης σε λίγους μήνες θα είναι ότι χειρότερο για την οικονομία. Οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν θα μπορούν να προχωρήσουν.

Επειδή η λήψη των αναγκαίων τρόπων της οικονομίας δεν μπορεί να περιμένει επιβάλλεται ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου με μια κυβέρνηση να δράσει αποφασιστικά.
Μου είναι αδιανόητο να αφήσω τον τόπο να σέρνεται για 6 μήνες σε προεκλογική περίοδο.

Την προεκλογική περίοδο δεν θα φανούμε ευχάριστοι και δεν θα μοιράσουμε υποσχέσεις θα είμαστε αληθινοί αφού οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες.

Οι πολίτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στον δύσκολο δρόμο που είναι η διέξοδος από την κρίση και την άλλη πλευρά. Ο εύκολος δρόμος είναι η επιλογή της ανευθυνότητας. Ο δύσκολος δρόμος οδηγεί σταδιακά στην ανάκαμψη με γερά θεμέλια για όλους. Ο εύκολος δρόμος θα βαθύνει την κρίση τελικά όμως αυτός ο δρόμος θα φέρει σκληρότερα μέτρα με πολύ μεγάλο κοινωνικό κόστος. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Αποτελεί πρόδηλη αντίφαση όταν η αξιωματική αντιπολίτευση καταστροφολογεί χωρίς να προτείνει ούτε ένα μέτρο. Το ΠΑΣΟΚ παραπλανά καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις. Οι πολίτες θα διαλέξουν τον πρωθυπουργό καθορίζοντας την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας και βεβαίως για τους πολίτες.

Με πίστη στις ευθύνες μας θα δώσουμε την μάχη να βγάλουμε την χώρα από την δύσκολη οικονομική κρίση.

Ζητώ νωπή εντολή για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να δημιουργήσουμε γερές βάσεις για την οικονομία. Έχω ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο θα επισκεφθώ αύριο για να ζητήσω προκήρυξη εκλογών"
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εκλογές

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009 (ΤΟΠΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ)

Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ανακοίνωσε χθες με τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Εκλογές

Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ανακοίνωσε την Τετάρτη με τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επικαλούμενος τις ανάγκες της οικονομίας και τη δεδηλωμένη πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει ούτως ή άλλως τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την Προεδρική εκλογή, στις αρχές του 2010.

Ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, όμως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα είναι στις 4 Οκτωβρίου. Ο κ. Καραμανλής έχει ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αποφάσεις του και πρόκειται να επισκεφθεί την Πέμπτη στις 12:00 μ.μ. τον κ. Κάρολο Παπούλια για να του ζητήσει διάλυση της Βουλής.

Στο διάγγελμά του ο Κ.Καραμανλής αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική κρίση, τις προκλήσεις που υπάρχουν για την Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα και τις αλλαγές που είναι απαραίτητες. Περιέγραψε μάλιστα το 2010 ως χρόνο «πολύ δύσκολο και καθοριστικό για το μέλλον», προσθέτοντας ότι «εάν δεν δράσουμε άμεσα οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι». Παράλληλα, έκανε την αυτοκριτική για όσες αλλαγές δεν προχώρησαν, λόγω των αντιδράσεων.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τρεις προτεραιότητες: νοικοκύρεμα του κράτους, πόλεμος κατά τις φοροδιαφυγής, διαρθρωτικές αλλαγές. Στόχος μου, είπε ο πρωθυπουργός, ήταν να προωθήσω αυτές τις αλλαγές ως το τέλος της θητείας της κυβέρνησης, αλλά, όπως πρόσθεσε, η εκπεφρασμένη πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το Μάρτιο του 2010, με αφορμή την επανεκλογή του Κ.Παπούλια, θα οδηγούσε σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Ο κ. Καραμανλής μίλησε για «ακραία ανευθυνότητα απέναντι στους θεσμούς, την οικονομία και τον τόπο», «πρωτοφανή μικροπολιτική σκοπιμότητα» και πολιτικό «εκβιασμό» σε ό,τι αφορά την πρόθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την Προεδρική εκλογή.

«Η χώρα δεν αντέχει, ειδικά στη σημερινή συγκυρία, μια προεκλογική περίοδο μέχρι τον Φεβρουάριο, και μάλιστα με μια αξιωματική αντιπολίτευση που σδυστυχώς πολιτεύεται με ανευθυνότητα και λαϊκισμό. Τα πάντα θα παρασυρθούν στη δίνη ενός έντονα προκελογικού κλίματος και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για την οικονομία», είπε ο κ. Καραμανλής.

Πρόσθεσε δε ότι θα ήταν «συμπεριφορά ανευθυνότητας» να αφήσει την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει το 2010 τις πολιτικές συνέπειες αυτής της επιλογής. «Μου είναι αδιανόητο να αφήσω τον τόπο να σύρεται επί έξι μήνες στη δίνη μιας καταστροφικής για την οικονομία προεκλογικής ατμόσφαιρας, μόνο και μόνο για να χρεωθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις πολιτικές συνέπειες της καταψήφισης του Κάρολου Παπούλια» είπε και ζήτησε «νωπή λαϊκή εντολή».

«Τα αναγκαία μέτρα και η αναγκαία οικονομική στρατηγική απαιτούν σταθερότητα και ήπιο πολιτικό κλίμα. Επειδή όμως η λήψη των αναγκαίων μέτρων για την οικονομία δεν μπορεί να περιμένει, το συμφέρον του τόπου επιβάλει μία και μόνη διέξοδο, ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου, έτσι ώστε μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή να δράσει άμεσα και αποφασιστικά», υπογράμμισε.

Επισημαίνοντας ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στην ωριμότητα των πολιτών» ο κ. Καραμανλής τούς κάλεσε «να αποφασίσουν ποιος διαθέτει το σχέδιο και τη βούληση για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις» και να διαλέξουν ανάμεσα στον δύσκολο δρόμο που αποτελεί τη μόνη διέξοδο για τη χώρα, συνιστά πρόταση ευθύνης και οδηγεί σταδιακά στην ανάκαμψη και στον εύκολο δρόμο της άλλης πλευράς, που αποτελεί επιλογή ανευθυνότητας και οδηγεί σε αδιέξοδο και θα βαθύνει την κρίση, με πολύ μεγάλο κοινωνικό κόστος».

Οι πρώτες αντιδράσεις στη ΝΔ

Στην ενότητα της κυβερνητικής παράταξης συνέκλιναν οι πρώτες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, στον απόηχο των διαφωνιών που είχαν εκφραστεί από πολλούς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Η επόμενη περίοδος είναι πολύ-πολύ σημαντική για την πατρίδα μας. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης. Σύσσωμη η παράταξη, σύσσωμη η ΝΔ θα δώσει μια μεγάλη μάχη που θα αποβεί νικηφόρα» δήλωσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης.

«Μετά την απόφαση του πρωθυπουργού, πρώτιστο καθήκον και χρέος όλων μας είναι η νίκη στις εκλογές, με γνώμονα το καλό της χώρας μας και η προοπτική της μεγάλης παράταξής μας» είπε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)