Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ


ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Σε 15 μήνες φυλάκιση, αλλά με αναστολή, καταδικάστηκε καταδικάστηκε σήμερα στο αυτόφωρο της Κατερίνης, ο υπάλληος της πολεοδομίας, που πήρε το φακελλάκι των 5000 ΕΥΡΩ, απο ψητοπωλη, για να του κάνει το χατήρι!!!!!!! δέςν έπεισε τους δικαστές για την αθωοτητά του!! ευτυχώς που υπάρχουν και δικαστές που και νοπύ έχουν και γνώση, αλλά και θέλουν να ποδώσουν δικαιοσύνη.. βέβαι μέχρι να τελεσιδικήσει μία απόφαση ουδείς είναι ένοχος!!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Καλοκαιρίακι ειναι.. η θάλασσα είναι η ερωμένη του καλοκαιριού.. είναι η αγπαημένη όλων μας.. απολαυμβάνουμε κάθε της χαρά.. η θάλλασα η πολυτραγουδισμένη...
Σας προτείνω να ακούσετε αυτό το πανέμορφο τραγούδι με τον Μανώλη Λιδάκη σε μουσική Παντελή Θελασσινού.... απολαύστε το!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το Amstel Eco Bar


Δευτερα 13 ιουλιου 2009

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Amstel Eco Bar στις ελληνικές παραλίες ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην οικολογική πρωτοβουλία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στις 11 και 12 Ιουλίου στην Ακτή Περίστασης της Κατερίνης και την παραλία του Αγιόκαμπου στη Λάρισα. Η προσπάθεια συνεχίζεται σε άλλες 6παραλίες σε όλη την Ελλάδα: 18-19 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική, 25-26 Ιουλίου στην Καλογριά και την Κάτω Αχαΐα, 1 και 2 Αυγούστου στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Με εκτίμηση,
Xenofon Eleftheriadis
Junior Account Executive
CIVITAS Ketchum
T: +30 210 6852400 (ext 263)
D: +30 219 9991963 F: +30 210 6800185
x.eleftheriadis@civitas.gr
13 Miltiadou Street ● 152 32 Chalandri
www.civitas.gr
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

"ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ" Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ - ΑΛΟΓΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ - ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ ΟΔΗΓΟΣ Ι.Χ


ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Τύχη βουνό είχε μία γυναίκα οδηγός χθές το βράδυ.Οδηγούσε στην εθνική οδό στο ύψος του Κορινού, όταν ξαφνικά πετάχτηκε στο δρόμο ένα άλογο, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το αυτκίντό της.Το άλογο τραυματίστηκε ελαφριά και πυήρχαν και υλικές ζημίες, χωρίς επι πλεόν συνέπειες. Και αναρωτιώμαστε.. γιατί πληρώνουμε τα διόδια.. γιατί υπάρχει η ΠΑΘΕ; γιατί στο σβέρκο των Πιεριέων παίζονται παιγνίδια; Πού είναι η σωστή περίφραξη στην Εθνική οδό; Τί περιμένουν να θρηνίσουμε και θύματα στο βωμό των "ζώων" που κάνουν βόλτα στην Εθνική οδό;Κατά τα άλλα πώς να μας πείσουν για την λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία που θα δ΄ώσει λύση σε όλα μας τα προβλήματα; Η αλήθεια είναι ότι όπου υπάρχει το κέρδος, όλα θα γίνονται με προχειρότητα για να κερδίζουν οι επιτήδειοι και εμείς τα κορόιδα....... ποιός μας υπολογίζει!!!!!
(στοιχεία και θεματογραφία του άρθρου, αναρτήθηκε απο το ΛΑΙΚΟΥΡΑ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΙΡΤΣ ΚΑΡΛΣΟΝΣ, ΑΛΛΑ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Ο Γκιρτς ΚάρλσονςΗλθε το Σαββατοκύριακο ο διεθνής Λετονός ποδοσφαιριστής Γκιρτς Κάρλσονς.Βρέθηκε με τους παράγοντες της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ξεναγήθηκε στην πόλη,αλλά και στα όμορφα περίχωρα του Νομού μας.
Επισκέφτηκε και το ρποπονητικό κέντρο στα τρία πέντε πηγάδια, μίλησε με του παίκτες της ομάδος."Επιθεώρησε και τον αγωνιστικό χώρο τυο Δημοτικού Σταδίου..Πολλές οι απαιτήσεις του Λετονού ποδοσφαιριστή.....Οχι οικονομικές μόνο..... (ο Πιερικός είναι διατεθιμένος να καταβάλλει τα ποσά που έχουν ήδη συμφωνηθεί) αλλά θέλει να του παραχωρηθεί μονοκατοικία (βίλλα) που οπωσδήποτε να έχει πισίνα.... θέλιε επίσης και υπηρέτρια - νταντά για τα παιδιά του,, αλλά και πρέπει να εγκρίνει την πόλη που θα μετακομίσει να αγωνιστεί ώς ποδοσφαιριστής και η γυναίκα του.... πα΄ρα τις τρελλές απιτήσεις οι μεγαλομέτοχοι του ΠΙεΡΙΚΟΥ είναι αποφασισμένοι να "ματώσουν" και να εντάξουν τον διαεθνή Λετονό στις τάξεις της ομάδος, που φέτος μοναδικό στόχο έχει την άνοδο στην superleega.
Δείτε εδώ!! το παλιότερο άθρο "Στην Κατερίνη ο Κάρλσονς για τον Πιερικό (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)"
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 13 Ιουλίου


ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Πανταχού παρών ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Εδώ, μπροστά από το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου, όπου εγκαινιάστηκε η έκθεση ομοιωμάτων ιστορικών ξύλινων ιστιοφόρων σκαφών.
Παρών ήταν και στις εργασίες του Παμμακεδονικού Συνεδρίου στο Αλεξάνδρειο, όπου καταχειροκροτήθηκε από τους απόδημους, δηλώνοντας από του βήματος ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.


Πήγαμε με την ελπίδα να συμμετάσχουμε σε μια μυσταγωγία.
Και φύγαμε με ένα περίεργο, ενοχλητικό κενό.
Μπορεί το «Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις» να έχει ως κύριο στόχο την αυθεντική παρουσίαση του έργου του συνθέτη, ο ερμηνευτής όμως (και λυπούμαστε πολύ που το λέμε), δεν είχε καμία σχέση με τις αυθεντικές φωνές του συνθέτη.
Προφανώς ο Μάριος Φραγκούλης το ήξερε αυτό, γιατί, παρόλο που τιτλοφόρησε τη συναυλία του «Η εποχή της αγάπης», δεν τόλμησε να αναμετρηθεί με τον Μεγάλο Ερωτικό.
Όσοι πάλι δεν ενοχλούνται απ’ αυτήν τη …λεπτομέρεια και την έχασαν τη συναυλία (το βράδυ του Σαββάτου στο αρχαίο θέατρο του Δίου) μπορούν να την ακούσουν και αλλού. Στη γειτονιά μας θα είναι. Στις 10 Αυγούστου στο Φεστιβάλ Κασσάνδρας, στις 5 Σεπτεμβρίου στη Βέροια και στις 14 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο της Γης.
Τελικά το μόνο «αυθεντικό» στην επίσημη έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου ήταν η παρουσία (για πρώτη φορά) του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πράγμα για το οποίο, τα εύσημα δεν μπορεί να τα χρεωθεί το Φεστιβάλ. Καλεσμένος του δήμου Δίου ήταν ο Πρόεδρος.
Επίσης, κάποιος να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΟΡΦΕΟ ότι η συναυλία της Σεζάρια Εβόρα, στις 24 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο του Δίου, δεν είναι η μοναδική της στη Βόρεια Ελλάδα, όπως προφανώς πίστευε και μας είχε πει στην επίσημη παρουσίαση του φετινού προγράμματος.
Η «ξυπόλητη ντίβα», από το Πράσινο Ακρωτήρι θα τραγουδήσει την επόμενη μέρα, 25 Ιουλίου και στο Φεστιβάλ της Κασσάνδρας.
Το οποίο παρεμπιπτόντως μας τρώει κι όλη τη δόξα, αφού (όπως ανακάλυψα σερφάροντας στο διαδίκτυο) όλα τα μεγάλα ΜΜΕ το έχουν περί πολλού και το διαφημίζουν συνεχώς. Με το δικό μας, κυρίως οι δικοί μας (τα τοπικά ΜΜΕ) ασχολούνται.
Να το επισημάνουμε αυτό στα γραφεία τύπου που (όπως διαβάζω στο πρόγραμμα) διατηρεί (και συντηρεί) ο ΟΡΦΕΟ στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.
Ευρηματικότατος και ευαίσθητος ο χορηγός του Φεστιβάλ Ολύμπου «tsialos». Διένειμε δωρεάν στους θεατές μαξιλαράκια από φελιζόλ, καλυμμένα όμως με πανί (αφού η χρήση του συγκεκριμένου υλικού απαγορεύεται στο θέατρο), διακοσμημένα διακριτικά με τη φίρμα της επιχείρησης.


Δυο συναυλίες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι σύνεδροι του 10ου Παμμακεδονικού Συνεδρίου.
Την Παρασκευή, στο καινούργιο ανοικτό θέατρο του δήμου Λιτοχώρου (φωτό) ακροάσθηκαν τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ι. Σακκελαρίδης» σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
Το Σάββατο, στο αρχαίο θέατρο του Δίου, άκουσαν τον Μάριο Φραγκούλη να τραγουδά Χατζιδάκι.
Οι ίδιοι βέβαια στις εργασίες του Συνεδρίου τους ήταν πιο παραδοσιακοί, αφού φρόντισαν να έχουν μαζί τους χορευτικά συγκροτήματα από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία που χόρεψαν μακεδονικούς χορούς.
Στο μεταξύ, τα πράγματα στο Παμμακεδονικό Συνέδριο στο Λιτόχωρο δεν ήταν και τόσο ρόδινα και γιορτινά.
Για παράδειγμα διαβάσαμε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ότι ο πρόεδρος των Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας Δημήτρης Μηνάς, χαρακτήρισε «πανηγύρι» την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, μιλώντας για τους πολιτικούς και τους τοπικούς άρχοντες που έσπευσαν να παραβρεθούν και να χαιρετίσουν τις εργασίες του.
«Οι περισσότεροι», εκτίμησε «μας είπαν ξανά χιλιοειπωμένα πράγματα, ότι είμαστε δυο φορές έλληνες, ότι μας αγαπάμε, ότι μας χρωστάν. Βαρεθήκαμε τα λόγια, θέλουμε έργα. Όλοι αυτοί οι τοπικοί άρχοντες και οι πολιτικοί πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση».
Βέβαια, πολλοί πολιτικοί και τοπικοί άρχοντες έχουν ξεκάθαρη θέση, αλλά πώς να την πουν στους απόδημους, που δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους! Ούτε η ευγένεια το επιτρέπει (φιλοξενούμενοι είναι οι άνθρωποι, άσχετα αν πλήρωσαν για το κτίριο του Συνεδρίου, το Αλέξανδρειο), ούτε (εννοείται) το πολιτικό κόστος τους αφήνει να τη μαρτυρήσουν.
Πολλές αντικυβερνητικές κορώνες είχε το Συνέδριο των αποδήμων που φιλοξένησε η Πιερία.
Πιο χαρακτηριστική αυτή του πρέσβη επί τιμή Ελευθέριου Καραγιάννη, ο οποίος από του βήματος του Συνεδρίου υποστήριξε ότι «το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Νίμιτς ούτε ο κ. Ομπάμα, δεν βρίσκεται ούτε στα Σκόπια ούτε στην Ουάσιγκτον, αλλά 514 χιλιόμετρα νότια από εδώ»..


Το μισό καλοκαίρι (παρά κάτι μέρες) έφυγε (ημερολογιακά) και ακόμη δεν το καταλάβαμε…
Το χειρότερο όμως είναι, ότι φροντίζει ο καιρός να μας θυμίζει ότι το καλοκαίρι δεν ήρθε ακόμα κάθε Σαββατοκύριακό!
Τα ξαφνικά μπουρίνια και τα εκνευριστικά παιχνίδια του καιρού, αποτρέπουν ακόμη και τους Κατερινιώτες να κατευθυνθούν παραλιακά, πόσο μάλλον εκείνους τους κατοίκους άλλων περιοχών.
Και όχι τίποτα άλλο, δώσαμε και τόσα χρήματα σε φυλλάδια…


Μόλις ανέβηκε στο βήμα ο καθηγητής Παντερμανλής, το Σάββατο το μεσημέρι στην εκδήλωση που είχε ετοιμάσει ο Δήμος προς τιμήν του, έπεσαν οι πρώτες ψιχάλες…
Ο καθηγητής, δεν φάνηκε να πτοείται, φροντίζοντας να καθησυχάσει τους παρευρισκόμενους, λέγοντας ότι πρόκειται για καλό σημάδι, αφού «και ο Δίας βρίσκεται κοντά μας».
Ένα λεπτό αργότερα, διαλύθηκε κάθε υποψία βροχής, την ώρα που στην Κατερίνη γινόταν χαλασμός από βροχή και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.


Τρεις φορές, διέκοψαν την Νίνα Γκατζούλη οι απόδημοι, την ώρα που εκείνη διάβαζε το ψήφισμα του 10ου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων.
Με παρατεταμένα χειροκροτήματα, οι απόδημοι έδειξαν ότι είναι υποστηρικτές μια άλλης πολιτικής για την ονομασία των Σκοπίων, από εκείνης που ακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση.
Ή είναι πολύ μακριά από την πατρίδα και δεν γνωρίζουν τι γίνεται ή είναι μακριά και βλέπουν τα πράγματα πιο ψύχραιμα και σφαιρικά.
Διαλέγετε και παίρνετε!


Περίπου 30 λεπτά πριν έρθει ο πρόεδρος στο Δίον έφτασε στο χώρο Αντώνης Καρπούζας. 10 λεπτά πριν τον πρόεδρο ήρθε και ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος.
15 λεπτά μετά τον πρόεδρο και ενώ η εκδήλωση είχε ξεκινήσει, κατέφθασε ο Κώστας Κουκοδήμος και ο Σάββας Χιονίδης, γεγονός το οποίο σχολιάστηκε αρνητικά.


Στη γωνία προσπαθούν να στριμώξει η εκάστοτε εξουσία τον τύπο με την απειλή των αγωγών για «διασπορά ψευδών ειδήσεων». Και θα το κάνει, ελπίζουμε χωρίς επιτυχία, όσο δεν θα θεσπίζεται ένα νόμος για «διασπορά ψευδών προεκλογικών και μη υποσχέσεων»
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Flash στα Γεγονότα με την Κατερίνα Τσαλού


Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009
Πιο γεμάτο από ποτέ το Σαββατοκύριακο στην Πιερία. Δεν έχουμε παράπονο. Το τρέξαμε όλο.
Τα φώτα της δημοσιότητας στην έλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας και στο μήνυμα που απηύθυνε προς τους Σκοπιανούς και την ηγεσία τους για το θέμα της ονομασίας.
Λιτός, περιεκτικός και ουσιαστικός ο λόγος του. Κάλυψε τους ομογενείς και χειροκροτήθηκε στη διάρκεια του χαιρετισμού του στην τελετή λήξης των εργασιών του Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων στο Λιτόχωρο.
Λαμπρή η τελετή το βράδυ του Σαββάτου.
Η ημέρα όμως είχε πολύ περισσότερα. Το πρωί της ίδιας ημέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη σε ειδική εκδήλωση -αφιέρωμα που διοργάνωσε ο δήμος Δίου για τα 40 χρόνια προσφοράς του Δημήτρη Παντερμαλή.
Μια ιδιαίτερη εκδήλωση παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν την σταμάτησε ούτε η ψιλή βροχή που έπεσε.
Στην Κατερίνη μπορεί να έριχνε καρέκλες αλλά στο Δίον.....σταγόνες. Όλα πήγαν κατ'ευχήν και όπως είπε και ο Δημ. Παντερμαλής ήταν απλώς το καλωσόρισμα του Δία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Λαμπρή έναρξη του Φεστιβάλ Ολύμπου με Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συναυλία από τον μοναδικό Μάριο Φραγκούλη.
Κατάμεστο από κόσμο το αρχαίο θέατρο του Δίου.
Είχε χρόνια να ζήσει τέτοιες βραδιές, μου είπαν.
Πάμε και στα απλά τα καθημερινά τώρα, που όσο πάνε και γίνονται πιο ενδιαφέροντα.
Για διασπορά ψευδών ειδήσεων και υβριστικό δημοσίευμα έκανε λόγο ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στην υπογράφουσα για τη δημοσίευση επιστολής αναγνώστη σχετικά με τη θάλασσα στην Ολυμπιακή Ακτή.
Λυπάμαι που θα μπω στη διαδικασία τελικά αλλά θα το κάνω, γιατί αυτή η καραμέλα με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και τα άλλα νομικίστικα δεν τα γουστάρω καθόλου.
Και ενώ είχα την διάθεση του διαλόγου, τελικά το μετάνιωσα. Το ξανασκέφτηκα.
Και δημόσια τοποθετούμαι όπως το κάνω πάντα. Το όνομα του αναγνώστη είναι στη διάθεση της εφημερίδας και της στήλης.
Μπορείτε κύριε δήμαρχε και σας προκαλώ αν θέλετε, να μου κάνετε μήνυση. Ακριβώς για τις κατηγορίες που “είχατε έτοιμες”.
Διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Θα πάρω και μάρτυρα τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που πριν από μερικές ημέρες σε ΔΗΜΟΣΙΑ συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε πει τα εξής ενδιαφέροντα σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα.
«Ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες που εκτελούνται στο λιμάνι της Παραλίας, για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών προτίθενται να καταθέσουν δημότες-επαγγελματίες της περιοχής της Ολυμπιακής Ακτής, που βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης καταθέτοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους.
Όπως είπαν, από την Ολυμπιακή Ακτή περνούν σε καθημερινή βάση δεκάδες φορτηγά που μεταφέρουν χαλίκια, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα όχλησης και επιβάρυνσης της περιοχής, ενώ έκαναν λόγο και για ρύπανση της θάλασσας.
Το θέμα εισηγήθηκε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάκης Λεμονόπουλος, λέγοντας πως η κατάσταση είναι απαράδεκτη, λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδο.
Τόνισε πως θα πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες, ενώ διαβεβαίωσε τους κατοίκους και επαγγελματίες πως το δημοτικό συμβούλιο θα είναι στο πλευρό τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι επαγγελματίες, υπάρχει ήδη ακύρωση από τουριστικό πράκτορα λόγω ακριβώς της άσχημης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.
Θυμίζουμε ότι στο λιμάνι της Παραλίας εκτελούνται εργασίες αντιμετώπισης της διάβρωσης της ακτής και αναμένεται σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση να ολοκληρωθούν το Φθινόπωρο.
Α, και για τη γαλάζια σημαία που επικαλείστε....ότι αφού την πήρατε όλα είναι ΟΚ.
Τη γαλάζια σημαία την έπαιρνε και ο Αμοιρίδης αλλά μη με βάλετε να ψάξω τις δηλώσεις σας τότε.
Τι έγινε; Επανιδρύθηκε και ο θεσμός μαζί με τόσα άλλα από τότε και τώρα η γαλάζια σημαία σηματοδοτεί κάτι παραπάνω από αυτό που σηματοδοτούσε τότε;
Αυτά και καλή σας ημέρα. Και προσέξτε. Μπορούν και οι πολίτες να κάνουν μήνυση στις εφημερίδες για διασπορά ψευδών ειδήσεων για μια σειρά από προαναγγελίες έργων που ΠΟΤΕ δεν έγιναν.
Ελπίζω εκτός από μηνύσεις να σκέφτεστε και κάτι για την Κατερίνη.
Καλή μας εβδομάδα.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - 1925-2009 Από τη λάσπη στο μπετόν

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009




Η πλατεία Ελευθερίας είναι ο αψευδής δείκτης της μικροϊστορίας μας, ο θρίαμβος του χρόνου επί των ανθρώπων της πόλης και επί των δεινών τής αντιπαροχής: εδώ φωτογραφήθηκε στα 1925 ο χωροφύλακας Ξενοφώντας Σινωπίδης με το κεφάλι του Γιαγκούλα και των συντρόφων του («που τα κεφάλια, των τριών, μπηγμένα σε παλούκια είχαν εκτεθεί στην κεντρική πλατεία Κατερίνης κι αγριεύανε τον κόσμο»

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ!!



«Λύση που θα σέβεται την Ιστορία»

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009
Στη λήξη του Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων που έγινε στο Λιτόχωρο
Μήνυμα Παπούλια στα Σκόπια
«Λύση που θα σέβεται την Ιστορία»
Παμμακεδονικές Ενώσεις: Δεν δεχόμαστε σύνθετη ονομασία πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις
Σαφές μήνυμα στα Σκόπια έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από το Λιτόχωρο και τις εργασίες λήξης των Παμμακεδονικών Ενώσεων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: "Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ και σας συγχαίρω για ένα πολύ επιτυχημένο συνέδριο. Θέλω να ευχαριστήσω εσάς και όλα τα μέλη σας για την δύναμη και την αποφασιστικότητα με την οποία υπερασπίζεστε όχι μόνο το θέμα της Μακεδονίας αλλά και όλα τα θέματα της Πατρίδας μας. Οι Απόδημοι Μακεδόνες αλλά και όλοι οι Απόδημοι Έλληνες έχετε αποδείξει έμπρακτα την πίστη σας στην Ελλάδα και στην δύναμη του Ελληνισμού", ανέφερε αρχικά ο Παπούλιας.
"Όλοι μας μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας και για το μέλλον των Βαλκανίων: Ευημερία, ειρήνη, οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης. Ένα όραμα που όλοι οι λαοί της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε. Ένα όραμα που απαιτεί πίστη, σκληρή δουλειά, πραγματικά φιλικές σχέσεις και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Και σ΄ αυτό τον κοινό στόχο θέλω να καλέσω την ηγεσία των Σκοπίων να εγκαταλείψει τα αλυτρωτικά της οράματα. Να εγκαταλείψει έμπρακτα την κλοπή της ιστορικής και εθνικής κληρονομιάς της Ελλάδας", υπογράμμισε μετά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την στάση της ΠΓΔΜ.
"Να αποδεχθεί αμοιβαία λύση στο θέμα του ονόματος που θα σέβεται την ιστορία. Nα επιδείξει επιτέλους την πολιτική βούληση που απαιτείται, να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με το αναγκαίο εποικοδομητικό πνεύμα, χωρίς εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές, προς όφελος της ευημερίας και της προόδου των πολιτών της", κατέληξε.
"Θα ήθελα ακόμη μία φορά να σας συγχαρώ για την προσφορά σας και να ευχηθώ καλή συνέχεια στους αγώνες σας και πίστη στον κοινό μας στόχο", ήταν η φράση με την οποία έκλεισε την ομιλία
Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις
Λίγο νωρίτερα στο δικό της χαιρετισμό η Ύπατη Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Νίνα Γκατζούλη, η οποία πέραν του ψηφίσματος κατέθεσε και επιστολή πανεπιστημιακών και διανοουμένων της Αμερικής που τάσσονται ανεπιφυλάκτως στο πλευρό της Ελλάδας : "Διαφωνούμε έντονα με την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να δεχθεί σύνθετη ονομασία πριν καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις Η ονομασία Μακεδονία είναι αναμφίβολα ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Η ιστορία της Μακεδονίας και η ελληνική ονομασία της δεν είναι διαπραγματεύσιμα και ως ιστορική κληρονομιά δεν δύναται να παραχωρηθούν σε τρίτους. Προσμένουμε όπως η μόνιμη ονομασία της χώρας ΠΓΔΜ θα εκφράζει την πολυεθνική της υπόσταση και θα επιτρέψει όλους τους κατοίκους της να συνυπάρχουν ειρηνικά. Επομένως στο όνομα πρέπει να υπάρχει εθνολογικός και όχι γεωγραφικός προσδιορισμός. Πότε δεν θα δεχτούμε για τη χώρα της ΠΓΔΜ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του και να μην αφήνει υπονοούμενα για τη γλώσσα και τους κατοίκους της.
Ζητούμε όπως δοθούν σε ελληνικής προελεύσεως κατοικούντων στις χώρες της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ιερό μας καθήκον να εξακολουθήσουμε τον αγώνα για τα δίκαια της Μακεδονίας μας. Το απαιτεί η ιστορία.
Ζητούμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε ο ελληνικός λαός να έχει την τελευταία λέξη στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ".
Το ψήφισμα υπογράφουν η Ύπατη Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Νίνα Γκατζούλη, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αυστραλίας Δημήτρης Μηνάς, Ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Ευρώπης, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Παντελεήμων και ο Πρόεδρος των Μακεδονικών τμημάτων Αφρικής Αμύντας Παπαθανασίου».
Ο νομάρχης Πιερίας
Στο δικό του χαιρετισμό ο νομάρχης Πιερίας Γ. Παπαστεργίου αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην τελετή λήξης του Συνεδρίου τόνισε: «Εδώ κάτω από τον Πιερικό Όλυμπο, δίπλα από το Αρχαίο Δίον, το σημείο που ξεκίνησε τη μεγάλη πολιτιστική εκστρατεία του ο Μέγας Αλέξανδρος για να μεταλαμπαδεύσει στα πέρατα του τότε κόσμου το ελληνικό φως, οι ομογενείς μας δημιούργησαν έναν χώρο που θα αντιστρατεύεται την οποιαδήποτε απόπειρα παραχάραξης της ιστορικές αλήθειες.
Φιλοδοξούμε ο χώρος αυτός του Ιδρύματος να γίνει μια κυψέλη πολιτισμού και Παιδείας και ζητούμε τη στήριξή σας, ούτως ώστε οι επισκέπτες του Ιδρύματος να μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία που βιώνει ο κόσμος μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, σε μια κρίσιμη περίοδο όπου εθνικές συνειδήσεις ξεθωριάζουν ή ισοπεδώνονται τέτοιες συναντήσεις αποδεικνύονται ακόμη σημαντικότερες.
Εύχομαι να ξανασυναντηθούμε σύντομα, καθώς η ευθύνη μας απέναντι στην ιστορία μας αλλά κυρίως απέναντι στις επόμενες γενιές Μακεδόνων είναι μεγάλη».
Ο κ. Τσιφοδήμος
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλωσόρισε στο Λιτόχωρο ο δήμαρχος Θανάσης Τσιφοδήμος τονίζοντας το μήνυμα που σηματοδοτεί η παρουσία του κ. Παπούλια στις εργασίες του Παμμακεδονικού Συνεδρίου.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο Δημήτρης Βίτσας εξελέγη γραμματέας ΚΠΕ ΣΥΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ
Η ΚΠΕ του ΣΥΝ, η οποία συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, εξέλεξε με 83 ψήφους υπέρ και 31 λευκά τον Δημήτρη Βίτσα ως γραμματέα της.
Τον κ. Βίτσα πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο καταλληλότερος, σε αυτή τη φάση, είναι ένας σύντροφος για τον οποίο δεν έχουν αφιερώσει πολύ μελάνι οι εφημερίδες ή πολύ χρόνο τα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα. Είναι ένας σύντροφος που δεν αποτέλεσε επίκεντρο των συζητήσεων στα πηγαδάκια ή στις συσκέψεις μας, όπου συζητάγαμε για το ποιος θα μπορούσε να είναι γραμματέας. Αλλά, όμως, είναι δοκιμασμένος σύντροφος. Ένας πετυχημένος σε ό,τι του ανατέθηκε στην κομματική του δουλειά. Και πιστεύω ότι μπορεί να είναι ένας σύντροφος ευρύτερης αποδοχής», είπε στην παρέμβασή του.
Επίσης, η ΚΠΕ ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία το κείμενο που παρουσίασε για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στις ευρωεκλογές και, με ευρύτατη πλειοψηφία τον προγραμματισμό του ΣΥΝ και την πορεία του προς τις βουλευτικές εκλογές.
Ακόμη, ενέκρινε τις προτάσεις του προέδρου του ΣΥΝ, αφενός για τη διενέργεια Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος το 2ο δεκαήμερο του προσεχούς Σεπτεμβρίου με αντικείμενο την πρόταση του ΣΥΝ προς τον ΣΥΡΙΖΑ για το προεκλογικό πρόγραμμα για τις βουλευτικές εκλογές και, αφετέρου, για την επανεκλογή, μετά από αυτό, της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ζητούν πρόωρες κάλπες

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/07/2009 - ΠΗΓΗ


Η δημοσκόπηση της Marc για το Εθνος της Κυριακής καταγράφει προβάδισμα 5,3% του ΠΑΣΟΚ.
Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 34,5% έναντι 29,2% της ΝΔ. Ακολουθούν ΚΚΕ με 7,1%, ΛΑΟΣ με 5,8%, ΣΥΡΙΖΑ με 3,6% και Οικολόγοι Πράσινοι με 3%.
Στην ερώτηση πότε πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν εθνικές εκλογές, ποσοστό 40,8% απαντά άμεσα το Φθινόπωρο, 39,4% στη λήξη της 4ετίας και 15,7% τον Μάρτιο λόγω Προέδρου.
Στη δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής, το 49% δηλώνει πως μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές έναντι 46% που λέει πως μάλλον είναι απαραίτητο. Επίσης, στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία ή θα γίνουν πρόωρες εκλογές, το 65% απαντά ότι μάλλον θα γίνουν εκλογές έναντι 25% που δηλώνει ότι μάλλον η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, σύμφωνα με το γκάλοπ της Marc ο Γ. Παπανδρέου συγκεντρώνει 41,1% έναντι 38,6% του Κ. Καραμανλή, ενώ σε αυτό της Public Issue ο Κ. Καραμανλής προηγείται με 38% έναντι 36% του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, στο ερώτημα της Public Issue για την ικανότητα διακυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 3%. Το 25% των πολιτών εκφράζει προτίμηση σε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, έναντι του 22% που απαντά ΝΔ. «Καμία από τις δύο κυβερνήσεις», λέει το 48%.
Στην παράσταση νίκης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μπροστά με 67% έναντι 15% της ΝΔ.
Μ. Λιάπης
Ο πρώην υπουργός Μ. Λιάπης σε συνέντευξή του στη Real News ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «μετά την ήττα στις ευρωεκλογές, ούτε αποφάσεις έχουν παρθεί ούτε αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές έγιναν». «Η στασιμότητα δεν ωφελεί. Πρέπει κάποτε να γίνουμε πιο αποφασιστικοί. Να δείξουμε νεύρο», δηλώνει.
Αρης Σπηλιωτόπουλος
«Επιμένω στην συνταγματική κατοχύρωση της τετραετούς κυβερνητικής θητείας για να αποσπάσουμε επιτέλους την πορεία και το μέλλον της χώρας από τον οποιονδήποτε κομματικό ωφελισμό», υπογραμμίζει ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στην ίδια εφημερίδα.
Πρ. Παυλόπουλος
«Οι υπουργοί πρέπει να κάνουμε περισσότερη δουλειά και καλύτερη... Εάν βελτιωθούν τα πρόσωπα και οι πολιτικές τους, από κει και πέρα γιατί να υπάρξει θέμα αλλαγών;», διερωτάται ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής. «Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα εγώ, για να μιλάω για τον εαυτό μου. Ενα μέρος της φθοράς η οποία υπάρχει -εγώ δεν το αμφισβήτησα ποτέ και δεν πρόκειται να το αμφισβητήσω, όλοι μας συλλογικά φέρουμε την ευθύνη- οφείλεται και σε μένα. Αν βελτιωθώ και βελτιωθούν οι επιδόσεις μου στον τομέα τον οποίο έχω αναλάβει τόσο το καλύτερο για την κοινωνία και την κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για μένα», επισήμανε. «Η κυβέρνηση εκλέγεται για 4 χρόνια και πρέπει να κάνει τα πάντα για να εξαντλήσει την 4ετία», τονίζει ο υπουργός.
Χρ. Παπουτσής
«Από πέρσι μέχρι φέτος, την ιδία περίοδο το καλοκαίρι, οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια τεράστια διάφορα υπέρ του ΠΑΣΟΚ, μια μεγάλη δυναμική, την απόφαση του κόσμου και την πιστή του, ότι η ΝΔ δεν μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής.
ΚΚΕ
«Οι εργαζόμενοι ας μην περιμένουν τις εκλογές αμέτοχοι. Πρέπει να δράσουν από τώρα, για να εμποδίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και όποτε γίνουν οι εκλογές, να τιμωρήσουν όλα τα κόμματα του ΄΄ευρωμονόδρομου΄΄ και να ενισχύσουν αποφασιστικά τη μόνη δύναμη που είναι εγγύηση και σταθερά δίπλα τους, το ΚΚΕ», είπε ο Μάκης Μαϊλης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα βιώνει ιδιαίτερη κρίση

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/07/2009- ΠΗΓΗ


Για ιδιαίτερη κρίση την οποία βιώνουν η Ελλάδα και οι Ελληνες, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας τις εργασίες του 12ου Συμποσίου της Σύμης, που διεξάγεται φέτος στη Σκιάθο.
Ανέφερε ότι η κρίση είναι οικονομική, θεσμών και αξιών, ενώ μίλησε και για κρίση στα εθνικά θέματα.
Ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για τεράστια ανασφάλεια, την οποία βιώνει η ελληνική κοινωνία και την οποία η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει καθώς δεν έχει σχέδιο, βούληση και κουράγιο.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την υποθεση του οργανωμένου εγκλήματος, μίλησε για εξελίξεις που ξαφνιάζουν και για αύξηση διαφθοράς και της εγκληματικότητας σε βαθμό που δημιούργησαν τεράστια κρίση στην κοινωνία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε όλα αυτά στην συγκέντρωση του πλούτου σε λίγους και στον έλεγχο ορισμένων μέσων ενημέρωσης από τους ίδιους.
Τόνισε επίσης οτι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για βαθειές τομές, έχοντας ταυτόχρονα συναίσθηση των ευθυνών του.
Επίσης, ανέφερε ότι η συνάντηση στο Συμπόσιο της Σύμης δίνει την δυνατότητα να γίνουν συζητήσεις με ανθρώπους που έχουν γνώση παρόμοιων προβλημάτων και θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή πορείας.
Ο κ. Παπανδρέου κατέληξε, λέγοντας ότι ως ΠΑΣΟΚ ξέρουμε και είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε πορεία.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Προσγειώθηκε» στον ουρανό αυτοκινήτου

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Μικρό αεροπλάνο που εκτελούσε εναέριους ελιγμούς επίδειξης προσγειώθηκε ανώμαλα στην οροφή αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε τριμελής οικογένεια. Το αξιοπερίεργο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδείξεων στο Γκρόσοστέϊμ, της Νότιας Γερμανίας.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο επαγγελματίας πιλότος πραγματοποιούσε με το αεροπλανάκι επανειλημμένες βυθίσεις όταν σε μια από αυτές πλησίασε πάρα πολύ το έδαφος και χτύπησε στον ουρανό του αυτοκινήτου.

Το όχημα κινείτο πολύ κοντά στο αεροδρόμιο, πάνω από το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη η εναέρια επίδειξη. Κομμάτια του αεροσκάφους, όπως η μια από τις δύο ρόδες του, σφηνώθηκαν στο σασί του αυτοκινήτου.

Το όχημα ανατράπηκε και το αεροπλάνο χτύπησε στο έδαφος. Όμως, οι επιβαίνοντες βγήκαν ζωντανοί από το αυτοκίνητο και μόνο ο οδηγός υπέστη μερικούς μώλωπες.

Ο πιλότος του αεροπλάνου τραυματίστηκε αλλά ο τραυματισμός του δεν ήταν σοβαρός. «Από θαύμα, στην κυριολεξία, δεν είχαμε μεγαλύτερα προβλήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τις μαστίγωσαν επειδή φορούσαν παντελόνια

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Αστυνομικοί στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, συνέλαβαν σε εστιατόριο και μαστίγωσαν γυναίκες με την κατηγορία ότι ήταν άσεμνα ντυμένες. Όπως προκύπτει από μαρτυρία δημοσιογράφου που συνελήφθη για τον ίδιο λόγο, υπέπεσαν στο ποινικό αδίκημα της άσεμνης πράξης επειδή φορούσαν παντελόνια.

Η Σουδανή δημοσιογράφος, Λούμπνα Αχμεντ αλ Χουσέιν, η οποία αρθρογραφεί στην εφημερίδα της αριστεράς «αλ-Σαχάφα» και εργάζεται για την αποστολή του ΟΗΕ στο Σουδάν (Unmis), συνελήφθη μαζί με τις υπόλοιπες γυναίκες την περασμένη εβδομάδα στο Χαρτούμ και της έχει απαγγελθεί κατηγορία επειδή ήταν άσεμνα ντυμένη.

Εάν βρεθεί ένοχη από το δικαστήριο κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ποινή 40 χτυπημάτων με μαστίγιο, σύμφωνα με το άρθρο 152 του σουδανικού ποινικού κώδικα που προβλέπει την τιμωρία όποιου «διαπράττει μια άσεμνη πράξη ή μια πράξη που προσβάλλει τη δημόσια αιδώ ή είναι άσεμνα ενδεδυμένος».

Η ίδια περιγράφει την εμπειρία της: «Στις 3 Ιουλίου, βρισκόμουν σε ένα εστιατόριο. Αστυνομικοί μπήκαν μέσα και ζήτησαν από τις κοπέλες που φορούσαν παντελόνια να τους ακολουθήσουν».

Τη συνέλαβαν μαζί με άλλες 12 γυναίκες. Δύο ημέρες αργότερα, 10 από αυτές εκλήθησαν στο αστυνομικό τμήμα στο κέντρο του Χαρτούμ και μαστιγώθηκαν 10 φορές η καθεμία, σύμφωνα με τη Σουδανή δημοσιογράφο, η οποία φοράει την ισλαμική μαντίλα.

Στις τρεις άλλες γυναίκες, μεταξύ των οποίων και η ίδια, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για άσεμνη ενδυμασία ενώ ακόμη δεν έχει οριστεί η ημερομηνία της δίκης.

«Θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν τί συνέβη», αναφέρει η δημοσιογράφος.

Σε αντίθεση με τις άλλες χώρες της περιοχής, οι γυναίκες έχουν μεγάλη παρουσία στη δημόσια ζωή στο Σουδάν, στο οποίο η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.

Ωστόσο, οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι ορισμένοι νόμοι εξακολουθούν να κάνουν διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)