Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΒΖ ο Λάμπρος Χαραλάμπους.. Καλή επιτυχία Λάμπρο

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-11-2009

Ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της διεύθυνσης ανάπτυξης της νομαρχίας Θεσσαλονίκης Λάμπρος Χαραλάμπους θα είναι από την ερχόμενη Δευτέρα ο νέος ισχυρός παράγων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Ο 49χρονος κυπριακής καταγωγής μηχανολόγος μηχανικός, ο οποίος ζει στη Θεσσαλονίκη από το 1979 και εργάζεται στη νομαρχία από το 1987, είναι η επιλογή της Αγροτικής Τράπεζας για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας....................

- Απο ότι δείχνουν τα πράγματα και τα βιογραφικά υποψηφίων για τη στελέχωση  καίραιων θέσεων στον κρατικό μηχανισμό, έπιασαν τόπο.
-Ετσι εμφανίστηκαν στο προσκήνιο στελέχη - τεχνοκράτες  με πολλές περγαμηνές, που έγιναν γνωστοί κατ αυτό τον τρόπο στα κυβερνητικά κλιμάκια και δόθηκε η δυνατότητα μετά απο "κοσκίνισμα" να επιλεγούν σε τέτοιες θέσεις ευθύνης..
- Ενας απο αυτούς είναι και ο Λάμπρος Χαραλάμπους. που στον χώρο της Βιομηχανίας της Θεσσαλονίκης τον γνωρίζουν αρκετοί. Γνωρίζουν πολύ καλά, τις γνώσεις του το ήθος του και την εργατικότητά του.
- Εμείς τον γνωρίζουμε πολύ καλά απο άλλη θέση..
- Σε εμάς δέν μένει παρά να του ευχηθούμε μάσα απ την καρδιά μας μας "καλή επιτυχία" στο δύσκολο πραγματικά έργο του.
Δημήτρης Καλαιτζής.

Μεγάλη νικη του πιερικου στον Εθνικο Αστερα με 1-2 και ηττα της νεων με σκορ 2-1 - αποτελέσματα 9ης αγωνιστικής Β Εθνικής


ΚΥΡΙΑΚΗ 15-11-2009

Μεγάλη νίκη του Πιερικού στον αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή με σκόρ 1-2, με γκόλ του Ολγκίν και του Τασίδη.Ενώ το νπρωί η ομάδα των νέων του Πιερικού, γνώρισε την πρώτη της ήττα με σκόρ 2-1

Ανατροπή και "διπλό" για τον Πιερικό!

Θάνος και Τασίδης πανηγυρίζουν Σημαντική εκτός έδρας νίκη με 2-1 πέτυχε ο Πιερικός στην Καισαριανή σε βάρος του Εθικού Αστέρα και βελτίωσε αισθητά τη θέση του στο βαθμολογικού πίνακα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Αθηναίοι προηγήθηκαν αλλά η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου... γύρισε το ματς και έφτασε στην επικράτηση.
Στο πρώτο ημίχρονο το ματς δεν ήταν καλό ποιοτικά, εντούτοις επετεύχθησαν δύο τέρματα. Η ομάδα της Καισαριανής κατάφερε να ανοίξει το ....

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής σε βίντεο...

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-11-2009


 

Οι 10 ανατροπές στη φορολογία - Δέκα φορολογικές ανατροπές για τα εισοδήματα, τα ακίνητα, το ποινολόγιο για τη φοροδιαφυγή και τον ελεγκτικό μηχανισμό σχεδιάζει η κυβέρνηση υπό την πίεση των ελλειμμάτων και της Κομισιόν για λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-11-2009

Ανατροπές σε δέκα φορολογικά μέτωπα σχεδιάζει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Bουλή μέχρι τον επόμενο Mάρτιο υπό την πίεση των υπέρογκων ελλειμμάτων και της ντιρεκτίβας της Kομισιόν για λήψη άμεσων δραστικών και μόνιμου χαρακτήρα μέτρων. 

Οι 10 ανατροπές στη φορολογία
Tο σχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει αλλαγές στα κλιμάκια και στους συντελεστές, ψαλίδισμα των φοροαπαλλαγών, κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και του τεκμαρτού εισοδήματος, θέσπιση αντικειμενικών τεκμηρίων για μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες, διεύρυνση των τεκμηρίων διαβίωσης και του πόθεν έσχες, λουκέτα σε καταστήματα και ανακλήσεις αδειών άσκησης επαγγέλματος για περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής, άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και μπλόκο στις offshore εταιρείες, και μείωση του χρόνου παραγραφ΄γς για τις φορολογικές υποθέσεις.Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το κυβερνητικό σχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία προβλέπει μεταξύ άλλων:
Οι 10 ανατροπές στη φορολογία
1 Νέα κλίμακα φορολογίας
Kαθιέρωση νέας κλίμακας φορολογίας εισοδήματος με περισσότερα κλιμάκια και συντελεστές με ταυτόχρονο ψαλίδισμα ή και κατάργηση φοροαπαλλαγών.

Στη νέα κλίμακα θα ενταχθούν όλα τα εισοδήματα που σήμερα φορολογούνται αυτοτελώς.
Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται να παρεμβληθεί ένα κλιμάκιο μεταξύ των 12.000 και 20.000 ευρώ με συντελεστή 15% έναντι 25% που ισχύει σήμερα.
Για το θέμα αυτό υπάρχουν δύο σενάρια. Tο ένα προβλέπει το κλιμάκιο με τον χαμηλότερο συντελεστή να αφορά στο τμήμα του εισοδήματος από τις 12.000 μέχρι τις 15.000 ευρώ και το άλλο το νέο κλιμάκιο να εκτείνεται μέχρι τις 20.000 ευρώ.
Oρισμένοι ......

Αντιδράσεις για το διαγωνισμό εξπρές της ΥΠΑ Νέες «αερομαχίες» προσεχώς

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-11-2009


Νέες «αερομαχίες» προμηνύουν οι χειρισμοί Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την ανάθεση έργου για πραγματοποίηση επιδοτούμενων πτήσεων σε άγονες γραμμές μετά από διαγωνισμό εξπρές.
Οπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την ΥΠΑ με τις εταιρείες Athens Airways και Skyexpress (κρητικές αερογραμμές) θα ταξιδεύουν από την 1η Δεκεμβρίου έως την 1η Απριλίου οι επιβάτες 15 νησιών της άγονης γραμμής, μετά από διαγωνιστική διαδικασία διαπραγμάτευσης που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή των εταιρειών που είχαν συμμετάσχει στον ακυρωθέντα διαγωνισμό.
Για τις υπόλοιπες 9 γραμμές ο διαγωνισμός απέβη άγονος και έως ....

Μας έρχεται... βασική σύνταξη Tο ταμειακό αδιέξοδο επιταχύνει τον διάλογο, με τα συνδικάτα να προειδοποιούν πως αύξηση ορίων ηλικίας και μείωση συντάξεων αποτελούν «αιτία πολέμου»

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-11-2009

Tην καθιέρωση «βασικής σύνταξης» για το σύνολο των ταμείων με παράλληλη θέσπιση «κινήτρων ασφάλισης» σχεδιάζει η κυβέρνηση, που ανοίγει αυτή την εβδομάδα τον διάλογο για το ασφαλιστικό. 

Μας έρχεται... βασική σύνταξη
Ενα από τα κεντρικά θέματα αναμένεται να είναι η καθιέρωση ενιαίου ποσού σύνταξης για όλα τα ταμεία που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας, δηλαδή το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΔΕΚΟ και τράπεζες).
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο ασφαλισμένος θα ξεκινά από τη βασική σύνταξη και στη συνέχεια το ποσό αυτό θα αυξάνεται ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας και τις εισφορές που έχει καταβάλει. Για την εφαρμογή του μέτρου, θα χρειαστεί να αλλάξουν οι συντελεστές αναπλήρωσης στα ασφαλιστικά ταμεία και να υπάρξει ένα ενιαίο σύστημα υπολογισμού της σύνταξης.
Εφ' όλης της ύλης
Σε περίπτωση που το μέτρο «κλειδώσει», κυβερνητικά .....

«Ορος στις συμβάσεις η κατάθεση πιστοποιητικού από ξένο οίκο ότι δεν διακινήθηκε «μαύρο» χρήμα» «Ο ηττημένος στη Ν.Δ. ας κάνει ό,τι εγώ στο ΠΑΣΟΚ»

«Οι ριζικές αλλαγές στο πεδίο της προμήθειας αμυντικών εξοπλισμών εντάσσονται στην προσπάθεια να περιοριστεί η διαφθορά, η διακίνηση μαύρου χρήματος, αλλά και να εξοικονομηθούν πόροι ώστε να ενισχυθούν η πραγματική οικονομία και η κοινωνική πολιτική».
  *Ο υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοινώνει σήμερα ότι: «Στο εξής όρος κάθε σύμβασης θα είναι η κατάθεση πιστοποίησης από διεθνή, έγκυρο ελεγκτικό οίκο ότι δεν εκταμιεύθηκαν από την προμηθεύτρια εταιρεία χρήματα για υποστηρικτικές ή άλλες ενέργειες χωρίς παραστατικά, ότι δεν διακινήθηκε μ' άλλα λόγια "μαύρο" χρήμα μέσω αντιπροσώπων, μεσαζόντων, συμβούλων».
*Ο κορυφαίος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «η κριτική, ακόμη και η κακόπιστη, είναι πάντα ευπρόσδεκτη», αν και επισημαίνει ότι «υπάρχουν επιμέρους συμφέροντα που ασχημονούν και συστήματα εθισμένα στο....

Πρωτότυπη διαμαρτυρία κατοίκων Βενετίας


Κυριακη 15-11-2009 


Εκατοντάδες κάτοικοι της Βενετίας τέλεσαν συμβολικά την κηδεία της πόλης τους καθώς ο πληθυσμός μειώνεται συνεχώς με αποτέλεσμα να είναι μικρότερος από 60.000.

Δεκάδες γόνδολες που μετέφεραν άδεια φέρετρα και μπουκέτα λουλούδια πέρασαν από όλα τα κανάλια της Βενετίας με τη συνοδεία τραγουδιών και ποιημάτων στην τοπική διάλεκτο.
"Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για τα προβλήματα της πόλης μας.

Στη Βενετία οι τιμές των σπιτιών είναι υπερδιπλάσιες από κάθε άλλο μέρος. Αυτό δεν μπορεί να το αντέξει η μεσαία τάξη", τόνισε ο Πιερλουίτζι Ταμπουρίνι, εκπρόσωπος της ένωσης πολιτών Venessia.com, που προωθεί τον βενετισάνικο πολιτισμό και οργάνωσε την διαφορετική αυτή εκδήλωση.
Ο ίδιος συμπλήρωσε: "Ζητάμε να ληφθούν περισσότερα μέτρα για την πόλη και τους μόνιμους κατοίκους της. Αρνούμαστε να δεχτούμε μόνο την

κουλτούρα του τουρισμού που επικρατεί, πρέπει να αναπτυχθούν και πάλι και άλλοι τομείς".

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ Όσο αυτοί τσακώνονται, εγώ κοιμάμαι ήσυχος - Ο τόπος (και η κυβέρνηση) χρειάζονται μία αποτελεσματική και ενωμένη αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ ξέρει γιατί έχει περάσει τα ίδια...

Κυριακη 15-11-2009

του Γιώργου Παπαχρήστου

Εντάξει, δεν είναι ότι δεν μπορώ να κλείσω μάτι το βράδυ από την αγωνία τι θα γίνει στη Νέα Δημοκρατία, όχι. Κοιμάμαι, και κοιμάμαι καλά- οι γύρω μου δεν ξέρω πώς κοιμούνται ή αν κοιμούνται, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση! Εγώ πάντως κοιμάμαι, διότι ούτε Ερινύες με κυνηγούν, ούτε άγχη, όπως το προηγούμενο: θα κερδίσει η Ντόρα ή πάνω στο νήμα θα τη νικήσει ο Σαμαράς; Σιγά μη σπαταλήσω τον ύπνο μου με κάτι τέτοια. Όμως έχει ενδιαφέρον αυτό που γίνεται τούτες τις μέρες στη Νέα Δημοκρατία. Όχι μόνο γιατί- το ΄χουμε ξαναπεί - μια ισχυρή αντιπολίτευση κάνει καλύτερη την κυβέρνηση, αλλά γιατί αυτό που περνάει σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το πέρασε και σε σοβαρότερο βαθμό το ΠΑΣΟΚ το 2007. Το θυμάστε; Ακριβώς δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε. Δύο, ούτε μέρα παραπάνω. Στα παράθυρα εκπρόσωποι των δύο πλευρών, του Γιώργου και του Βενιζέλου, έδιναν μάχες- «έβγαζαν τα μάτια τους» κατά το ......

Ολα για όλα στην Ουκρανία


ΚΥΡΙΑΚΗ 15-11-2009


Η Εθνική θα τα παίξει «όλα για όλα» στην Ουκρανία την ερχόμενη Τετάρτη.
Το πρώτο παιχνίδια -μπαράζ με αντίπαλο την ομάδα του Αλεξέι Μιχαηλιτσένκο έληξε 0-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο, ένα αποτέλεσμα που φάνηκε ότι δεν αφήνει δυσαρεστημένο τον Οτο Ρεχάγκελ. Κι αυτό, γιατί ο προπονητής της Εθνικής γνωρίζει πως με ένα γκολ στο εκτός έδρας ματς, μπορεί να φέρει τα «πάνω -κάτω». Η Εθνική, πάντως, συνεχίζει να έχει ελπίδες πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Ουκρανία πήγε για την ισοπαλία και την πήρε. Η Εθνική, θέλησε να παίξει με τον Σαλπιγγίδη στα δεξιά, δημιούργησε κάποια ρήγματα, αλλά η αντίπαλη άμυνα στάθηκε καλά και τελικά το 0-0 κρίνεται ως δίκαιο αποτέλεσμα.
Σε ένα άθλιο τερέν  που έμοιαζε  περισσότερο με χωράφι,  οι δύο ομάδες  ήταν δύσκολο να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο. Και είναι απορίας άξιον πώς το ωραιότερο γήπεδο της Ελλάδας,  το ΟΑΚΑ, έχει τέτοιον αγωνιστικό χώρο.
Στο 3' σε φάουλ του Σεβτσένκο ο Τζόρβας έδειξε τα αντανακλαστικά του και στο 15' κόπηκε αναίτια ως οφ-σάιντ ο Σαλπιγγίδης!Μάλιστα, τότε έδωσε  την πάσα στον ....