Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΑΡΓΩ

Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2009

[ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ+ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ+ΑΡΓΩ+27-09-2009.jpg]

Επιχείρηση πόλωσης από τη ΝΔ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)

Με βρώμικο πόλεμο κατά του Γ. Παπανδρέου προσπαθεί το Μαξίμου να ανεβάσει τη γαλάζια συσπείρωση

Η «γκρίζα διαφήμιση» φαίνεται ότι αποτελεί το τελευταίο «όπλο» της ΝΔ, προκειμένου να πετύχει την πολυπόθητη συσπείρωση των οπαδών της έστω και στο «παρά πέντε» της εκλογικής αναμέτρησης.


Ο Κ. Καραμανλής θα επιχειρήσει μέσα από τις ομιλίες του να πολώσει ακόμη περισσότερο το κλίμα
Ο Κ. Καραμανλής θα επιχειρήσει μέσα από τις ομιλίες του να πολώσει ακόμη περισσότερο το κλίμα

Στη Ρηγίλλης, όπου από χθες μελετούν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες κατέγραψαν και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης μετά τις δύο τηλεμαχίες, ετοιμάζονται για μια εφ' όλης της ύλης επίθεση προσωπικά στον κ. Γ. Παπανδρέου.

Πέρα από τις ομιλίες σε ανοιχτές συγκεντρώσεις του κ. Καραμανλή την τελευταία εβδομάδα, που θα έχουν ως στόχο να πληγεί η αξιοπιστία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ έχουν ήδη ετοιμάσει και την καμπάνια που περιλαμβάνει την προβολή αρνητικών μηνυμάτων για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η καμπάνια αποτελεί συνέχεια των μηνυμάτων που ήδη προβάλλονται στις τηλεοράσεις και τα οποία δείχνουν αποσπασματικά τις δεσμεύσεις του κ. Παπανδρέου. Παράλληλα, από την Παρασκευή προβάλλεται ακόμη ένα μήνυμα το οποίο περιγράφει με μελανά χρώματα την κυβερνητική πρόταση του ΠΑΣΟΚ (δείχνει ένα θόλο τοπίο που ο πολίτης δεν γνωρίζει πού καταλήγει ο δρόμος που καλείται να ακολουθήσει) και χαρακτηρίζονται ως μονόδρομος για τη χώρα οι προτάσεις του κ. Κ. Καραμανλή (δείχνει έναν ανηφορικό μεν, αλλά πιο καθαρό δρόμο). Ουσιαστικά με αυτήν την κίνηση τα στελέχη της ΝΔ έδωσαν εικόνα στο κινδυνολογικό δίλημμα που ο πρωθυπουργός θέτει όταν μιλά περί ανευθυνότητας και υπευθυνότητας.

Μηνύματα
Στο συρτάρι των στελεχών της ΝΔ υπάρχουν διαφημιστικά μηνύματα που εμφανίζουν τον κ. Παπανδρέου από παλαιότερες ομιλίες του να ζητεί αυτοσυγκράτηση και υπεύθυνη πολιτική από τον κ. Καραμανλή και τμήματα δηλώσεών του κατά την προεκλογική περίοδο, όπου υπόσχεται αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Η ΝΔ θα εξακολουθήσει να ποντάρει επικοινωνιακά πάνω στη λέξη «ευθύνη» και η «γραμμή» που έχουν τα στελέχη της είναι να καταγγέλλουν για αναξιοπιστία και «κρυφό πρόγραμμα» τον κ. Παπανδρέου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν επίσης και εισηγήσεις για να τονιστεί το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση και να υπάρξει απόπειρα τρομοκράτησης των αναποφάσιστων ότι δήθεν θα γίνει επέλαση στον δημόσιο τομέα από τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διωγμοί εκείνων που ανήκουν σε άλλες πολιτικές παρατάξεις.

Ταυτόχρονα και πάντα με στόχο την αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ, ο κ. Καραμανλής θα επιχειρήσει μέσα από τις ομιλίες του να πολώσει ακόμη περισσότερο το κλίμα, ενώ κορυφαίοι υπουργοί που μέσα στο Σαββατοκύριακο θα περιοδεύσουν στην περιφέρεια θα εξαπολύσουν επίθεση και κατά του κ. Γ. Καρατζαφέρη, λέγοντας ότι «κάθε ψήφος στον ΛΑΟΣ είναι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ».

Οι δημοσκοπήσεις
Η υιοθέτηση της τακτικής για «γκρίζα διαφήμιση» επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που το «Εθνος» δημοσίευσε χθες ότι οι δημοσκοπήσεις μετά τις τηλεμαχίες δεν έδειξαν τα στοιχεία που οι επιτελείς της Ρηγίλλης ανέμεναν.

Προφανώς, η συσπείρωση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, γεγονός που δεν δημιουργεί αισιοδοξία για ουσιαστική μείωση της διαφοράς που χωρίζει τα δύο κόμματα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης δηλώνουν δημόσια ότι το βασικό πρόβλημα που έχει η ΝΔ είναι η επιστροφή των πολιτών που την επέλεξαν το 2007 και σημειώνουν ότι για πρώτη φορά καταγράφονται σημαντικές διαρροές του κυβερνώντος κόμματος και προς τα αριστερά (ΠΑΣΟΚ) και προς τα δεξιά (ΛΑΟΣ).

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Κρας τεστ στην περιφέρεια του Αρ. Παυλίδη

Στην... έδρα του κ. Αρ. Παυλίδη θα βρεθεί τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, ο οποίος στο πλαίσιο των περιοδειών του και των ομιλιών του σε ανοιχτές συγκεντρώσεις θα μεταβεί στη Ρόδο.

Η επίσκεψη αυτή έχει -αυτήν τη φορά- ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσει ο ίδιος ο πρώην υπουργός Αιγαίου αλλά και οι πολιτικοί του φίλοι. Στελέχη της ΝΔ δεν απέκλειαν ο κ. Παυλίδης να θελήσει να παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού, προκειμένου να δείξει ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να «κόψει» τις γέφυρες με τη ΝΔ. Πάντως, στο κυβερνών κόμμα ανησυχούν έντονα για το εκλογικό αποτέλεσμα ειδικά στα Δωδεκάνησα, καθώς γνωρίζουν ότι παρά τη φθορά που έχει υποστεί, ο κ. Παυλίδης διατηρεί ισχυρά ερείσματα μεταξύ των τοπικών κομματικών στελεχών.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε «ανοιχτή» εκδήλωση στην Πάτρα, ενώ αύριο θα μεταβεί στο Ηράκλειο. Τη Δευτέρα πέραν της Ρόδου θα επισκεφθεί και τη Μυτιλήνη, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η «ανοιχτή» συγκέντρωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή θα «κλείσει» η προεκλογική καμπάνια με την ομιλία του πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Μέσα στην προσεχή εβδομάδα, πάντως, προγραμματίζονται επισκέψεις - αστραπή του κ. Καραμανλή σε μονοεδρικές περιφέρειες, αλλά ακόμη δεν έχουν οριστεί το ποιες θα είναι αυτές.

Ο κ. Καραμανλής θα συνοδεύεται στις επισκέψεις αυτές μόνο από τη σύζυγό του, καθώς είναι απόφασή του να μην έχει δίπλα του κανέναν από τους συνεργάτες του, προκειμένου να δώσει προσωπικό τόνο στην επικείμενη αναμέτρηση.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Παπανδρέου: "Θα τα καταφέρουμε"

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)

Αισιοδοξος για τη νίκη στις εκλογές και με υποσχέσεις για προνόμια σε όλους περιόδευσε στην Ανατ. και τη Δυτ. Αττική ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Περιοδεία στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική πραγματοποίησε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαβδρεου, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατεία.


Παπανδρέου:  Θα τα καταφέρουμε

«Η δυτική Αττική έχει τεράστια προβλήματα περιβάλλοντος, ανεργίας, υποβάθμισης και κοινωνικής απομόνωσης. Έξι χρόνια είχαμε μια κυβέρνηση που, παρά τις πολλές υποσχέσεις, εγκατέλειψε αυτή την περιοχή», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, με δηλώσεις του από την Ελευσίνα.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως «οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς δείχνουν τι μπορούμε να κάνουμε ως Έλληνες», καθώς «με δική τους δουλειά και προσπάθεια έγινε η Ελευσίνα πρωταθλήτρια της ανακύκλωσης». Πρόσθεσε δε, ότι συμμαζεύτηκαν τα οικονομικά, δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας και πως ακόμα περισσότερο αναδείχθηκε ο πολιτιστικός πλούτος μέσα από το Θριάσειο πεδίο.

«Είναι ανάγκη για μια ισχυρή κυβέρνηση, που θα αξιοποιήσει τον ανθρώπινο και τον πολιτιστικό πλούτο, όπως είναι και η περιοχή του Αισχύλου για να μπορέσουμε να κάνουμε την "πράσινη ανάπτυξη" μια χώρα, που θα φέρει επενδύσεις και θα στηρίξει τον πολίτη, το ανθρώπινο δυναμικό και το όμορφο περιβάλλον».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, εξέφρασε την αισιοδοξία του. «Θα τα καταφέρουμε», είπε.

Νωρίτερα, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους της περιοχής, στον πεζόδρομο Νικολαΐδου, και με νέους σε ίντερνετ καφέ, που επισκέφθηκε.

«Θα δώσω φωνή σε εσάς με τις φρέσκιες και ανατρεπτικές ιδέες, που έχετε, να αλλάξουμε τη χώρα», τους είπε, μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε από την προϊσταμένη Αρχαιοτήτων για τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

Πριν την επίσκεψή του στην Ελευσίνα, ο κ. Παπανδρέου είχε επισκεφθεί τον δήμο Αχαρνών και συγκεκριμένα το Μενίδι, όπου ξεναγήθηκε στο Μουσείο της πόλης.

«Δεν θα μοιράσουμε προνόμια για τους λίγους, θα εγγυηθούμε δικαιώματα για όλους», τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στους κατοίκους του Μενιδίου, στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου. Είπε ακόμη ότι το κόμμα του δεν λέει ότι όλα είναι εύκολα, αλλά ότι «θα χτυπηθούμε με τα δύσκολα και τα κατεστημένα, που δεν θέλουν να πάει η χώρα μπροστά».

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι «λέει πως για όλα φταίει κάποιος άλλος, ο εργαζόμενος, ο μισθωτός, ο ιδιωτικός υπάλληλος, το νοικοκυριό και γι' αυτό προτείνει να ρίξει και άλλα βάρη σε αυτούς».

«Εμείς λέμε ότι πρέπει να φτιάξουμε κράτος που σέβεται τον πολίτη, τον εργαζόμενο και τη νεολαία, που δεν σπαταλά πελατειακά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, και κατέληξε: «Οχι πολλά για τους λίγους και λίγα για τους πολλούς, αλλά δίκαιη αναδιανομή».

Τον κ. Παπανδρέου συνόδευσαν στην περιοδεία του υποψήφιοι βουλευτές της περιφέρειας Αττικής, μεταξύ των οποίων ο Θόδωρος Πάγκαλος και η Εύη Χριστοφιλοπούλου.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
pollatos  poltiki

pollatos@protothema.gr


Για «εμπαιγμό, ειδικά την ώρα της κρίσης» κατηγόρησε ο κ. Κώστας Καραμανλής τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια του debate των έξι πολιτικών αρχηγών. Την… ενδιαφέρουσα άποψή του ο πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να την τεκμηριώσει λέγοντας ότι την ώρα που «πρέπει να συμμαζέψουμε τη δημόσια δαπάνη, πρέπει να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή», ο κ. Παπανδρέου (σύμφωνα με την επιχειρηματολογία Καραμανλή πάντοτε) μοιράζει «ακάλυπτες επιταγές».
Άθελά του προφανώς ο κ. Καραμανλής ακύρωσε τις πολιτικές της δικής του απερχόμενης κυβέρνησης και απογυμνώθηκε πολιτικά. Ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του ήταν που μόλις προσφάτως έλαβαν μια σειρά από ακατανόητα μέτρα που απλώς αύξησαν τα έσοδα των ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών. Ή μήπως είναι δίκαιες οι άλλες ρυθμίσεις με τις οποίες μοιράζεται κρατικό (και κοινοτικό) χρήμα σε δικηγόρους, γιατρούς και συμβολαιογράφους για να βελτιώσουν τον εξοπλισμό των γραφείων τους; Μήπως ο κ. Καραμανλής ισχυρίζεται ότι οι πολιτικές της ΝΔ στόχευαν στην ενίσχυση εκείνων που επλήγησαν από την κρίση; Τολμά μήπως να υποστηρίξει ο πρόεδρος της ΝΔ ότι στήριξε τους μη έχοντες; Γιατί ο κ. Καραμανλής σπεύδει να αυτοχαρακτηρίσει την πολιτική του «υπεύθυνη»;
Εάν ο ίδιος είχε πραγματικά συνείδηση των δύσκολων ετών που περνά η ελληνική κοινωνία, θα ελάμβανε τα μέτρα που προαναγγέλει οψίμως πριν την προκήρυξη εκλογών και δεν θα συμπεριφερόταν λες και τα τελευταία έξι χρόνια βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Αλλά ο κ. Καραμανλής για άλλη μια φορά επιλέγει τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία.
Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρθηκε σχεδόν σε όλα τα θέματα. Και εξηγώ : ανέχθηκε ή και ενέκρινε την υπόθεση των ομολόγων. Μετά την αποκάλυψή της αναδιπλώθηκε. Βατοπέδι. Πρώτα ευλόγησε τις ανταλλαγές, έπειτα αρνήθηκε τις ευθύνες των συνεργατών του και μετά ανέλαβε την ευθύνη ζητώντας συγγνώμη. Σκοπιανό : δεν έκανε τίποτα για να υπάρξει συμβιβαστική λύση, προέβαλλε το βέτο σαν επιτυχία (ενώ η αρνησικυρία αποτελεί απόδειξη αποτυχίας, αφού η Ελλάδα είπε όχι κι απομονώθηκε) και δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες για να αλλάξει τους συσχετισμούς υπέρ της Ελλάδας. Σε όλα τα θέματα ο κ. Καραμανλής αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο. Πρώτα επέλεγε τη στείρα άρνηση και μετά κατέφευγε σε μια δημόσια συγγνώμη. Λες και η συγγνώμη είναι μπλάνκο και εξαφανίζει τα λάθη και τις παραλείψεις.
Έτσι έγινε και με τα υποτιθέμενα καθαρά ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής έκοψε από τις λίστες του κόμματός του όσους ήθελε με κριτήρια απολύτως υποκειμενικά. Ο ίδιος το παραδέχθηκε… ξεκάθαρα : «τα κριτήρια επιλογής και στάθμισης, είναι οι συνολικές πολιτικές συμπεριφορές». Δηλαδή; Μπορείτε να μας το εξηγήσετε λίγο καλύτερα κ. Καραμανλή; Μήπως σημαίνει ότι κάποιος ενεπλάκη σε σκάνδαλο, ελέγχεται για παραλείψεις, κακοδιαχείριση ή δεν ξέρω τι άλλο, αλλά θα αντιμετωπιστεί με επιείκεια αν είναι φίλος σας ή με τις πράξεις του έχει ευεργετήσει την παράταξή σας; Διότι οι πολίτες κάτι τέτοιο αντιλαμβάνονται. Μόνο μια φορά ο κ. Καραμανλής θα μπορούσε να είναι ειλικρινής. Και να πει «ξεκάθαρα» (το συγκεκριμένο επίρρημα είναι το αγαπημένο του πρωθυπουργού και το προσθέτει σε κάθε φράση) ότι αποφάσισε να κόψει από τα ψηφοδέλτια όσους γαλάζιους δεν πήγαινε ασκώντας «αρχηγικό» δικαίωμα.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι οι υπαινιγμοί του κ. Καραμανλή για τον πατριωτισμό του κ. Παπανδρέου. Κι αυτό με αφορμή μια φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ (αναφορικά με τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης) ότι θα διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα. Από πότε κ. Καραμανλή ελέγχεται σαν «ενδοτικός» κάποιος που δεσμεύεται ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Ελλήνων;
Αλλά βλέπετε για τον κ. Καραμανλή αυτά είναι ψιλά γράμματα. Τη συγγνώμη την έχει στο τσεπάκι. Ίσως σε 5-6 χρόνια να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος που αμφισβήτησε τον πατριωτισμό του κ. Παπανδρέου. Υπάρχει και το σχετικό προηγούμενο με τον κ. Σημίτη. Ανασκευάζοντας ως υπερβολική παλαιότερη φράση με την οποία είχε χαρακτηρίσει τον κ. Σημίτη «αρχιερέα της διαπλοκής», ο κ. Καραμανλής είπε κάτι σαν το «λέμε και καμιά μ… για να περνάει η ώρα». Ό,τι δηλαδή αναγκάστηκε να πει ο λαγός (αναφερόμαστε στο ανέκδοτο) όταν το εξαγριωμένο λιοντάρι ζητούσε εξηγήσεις για τις φήμες περί της δήθεν σεξουαλικής σχέσης των δύο ζώων.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τελευταίο χαρτί οι διαδόσεις για μυστικές δημοσκοπήσεις και σκάνδαλα του ΠαΣοΚ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009 (ΒΗΜΑ)
Κορυφώνεται τις επόμενες πέντε ημέρες ο πόλεμος των εντυπώσεων που έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα το Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση των οπαδών της ΝΔ. Στην ήδη οξυμμένη αντιπαράθεση μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης μπαίνουν από τη Δευτέρα οι φήμες και οι διαδόσεις που διασπείρουν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος για δήθεν μυστικές δημοσκοπήσεις που ανατρέπουν τα δεδομένα, καθώς και πληροφορίες για την αποκάλυψη νέων σκανδάλων τα οποία εμπλέκουν υψηλόβαθμα στελέχη του ΠαΣοΚ. Ο κ. Κ. Καραμανλής ρίχνεται από σήμερα σε αυτή τη μάχη των εντυπώσεων με ανοιχτές συγκεντρώσεις σε πόλεις όπου το ΠαΣοΚ έχει παραδοσιακά το προβάδισμα, δίνοντας το μήνυμα πως δεν φοβάται να αντιμετωπίσει ακόμη και το πιο εχθρικό ακροατήριο.
Τις τελευταίες δύο ημέρες οι διάδρομοι της Ρηγίλλης και τα υπουργικά γραφεία βοούν από φήμες για μυστικές δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τη ΝΔ να συσπειρώνει τους οπαδούς της και να μειώνει τη διαφορά από το ΠαΣοΚ.
Οι πιο συγκρατημένοι μιλούν για μια φυσιολογική και αναμενόμενη μείωση της διαφοράς, η οποία είναι αποτέλεσμα της διακοπής των διαρροών προς τον ΛΑΟΣ. Οι πιο ενθουσιώδεις κάνουν λόγο για θεαματική μείωση της διαφοράς, η οποία οφείλεται στην κρίση αξιοπιστίας που διέρχεται το ΠαΣοΚ, σε συνδυασμό με την αύξηση της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων. Το δεύτερο σενάριο διακινεί από χθες με επιμέλεια η Ρηγίλλης, επιχειρώντας να τονώσει το ηθικό των οπαδών της και να δημιουργήσει κλίμα ενθουσιασμού στην εκλογική βάση της για να επιτύχει ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτης αλλά και κορυφαίοι υπουργοί επιβεβαίωναν δημοσίως τις φήμες αυτές, παρά τη ρητή απαγόρευση του νόμου για τη δημοσιοποίηση στοιχείων από δημοσκοπήσεις, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο Πρωθυπουργός στις προσεχείς συνεντεύξεις του προς τα ΜΜΕ.
Οπως πληροφορείται εξάλλου «Το Βήμα», η κυβέρνηση ερευνά τις τελευταίες ημέρες μια σειρά από υποθέσεις διαφθοράς που έχει στα χέρια της και στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται κομματικά στελέχη του ΠαΣοΚ, ενώ αναζητεί στοιχεία για να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση ορισμένων από αυτές. Αν συμβεί αυτό, εκτιμάται ότι η ένταση της προεκλογικής περιόδου θα αυξηθεί ραγδαία και ότι θα διαταραχθεί η ηρεμία που επικρατούσε ως σήμερα.
«Είναι η τελευταία εβδομάδα. Ολοι θα παίξουν τα ρέστα τους, κι εμείς τα δικά μας» παρατηρούσαν χθες μέλη της επικοινωνιακής ομάδας του Πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι οι τελευταίες επικοινωνιακές πρωτοβουλίες (όπως για παράδειγμα η ανάδειξη των ανακριβειών από φυλλάδιο του ΠαΣοΚ και η αξιοποίηση των «θολών» δεσμεύσεων του κ. Γ. Παπανδρέου ) έχουν αποφέρει αποτελέσματα και έχουν κλονίσει μερίδα των αναποφάσιστων ψηφοφόρων που μέχρι πρότινος είχαν γυρίσει την πλάτη στη ΝΔ.
Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων εντάσσεται και η στροφή που πραγματοποιείται από σήμερα στη στρατηγική των δημόσιων εμφανίσεων του κ. Καραμανλή. Για να δείξει ότι δεν φοβάται να εμφανιστεί σε περιφέρειες-κάστρα του ΠαΣοΚ, μιλάει σήμερα στην Πάτρα, αύριο στο Ηράκλειο και τη Δευτέρα στη Μυτιλήνη και στη Ρόδο.
Ερευνα για τα blogs
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε χθες κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω των blogs, παρά τη σχετική απαγόρευση.
Στο πλαίσιο της έρευνας ζητείται από τις εισαγγελικές αρχές να αρθεί το απόρρητο των ιστολογίων στα οποία δημοσιεύθηκαν οι δημοσκοπήσεις, καθώς και να δοθούν οι ταυτότητες των εταιρειών που τις διενήργησαν.
Η Εισαγγελία θα αξιολογήσει το υλικό και με βάση τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου με νεολαίους του ΠΑΣΟΚ Πιερίας.


ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Στο καφέ Άστρα στον πεζόδρομο Κατερίνης πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ πάρτι της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Πιερίας που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου. Στη φωτογραφία ο υποψήφιος βουλευτής με τους νεολαίους: Βασίλη Δημούση, Ηλιάνα Παπανικολάου, Ελένη Παπανικολάου, Γιώργο Μηλιώτη ,Κώστα Τσαούση, Περιστέρα Πείδου, Γιάννη Γκρέμο, Κωνσταντίνου και Ιωαννίδου.(ΛΕΥΤΕΡΙΑ)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΤΑ

http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2026-09-2009.jpghttp://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/epta%2026-09-2009.jpg

Κόντρα για τις προσλήψεις

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Κόντρα

για τις προσλήψεις

Συνεχίζεται η κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις οικονομικές εξαγγελίες, αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με τα προγράμματα stage και τις φήμες περί δημοσκοπήσεων.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και πάλι στο φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ που αφορά στην προστασία των δανειοληπτών: «Σας συνιστώ αυτό το φυλλάδιο να το κρατήσετε γιατί αποκτά συλλεκτική αξία, καθώς σήμερα το ΠΑΣΟΚ το απέσυρε μαζικά από τα προεκλογικά του περίπτερα.»

Ο ίδιος απέρριψε το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ ότι το φυλλάδιο είναι του περασμένου έτους, λέγοντας ότι τα φυλλάδια για τους δανειολήπτες είναι σημερινά. Επικαλέστηκε μάλιστα ανάρτηση στο Δικτυακό Τόπο του ΠΑΣΟΚ με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2009.

Για το θέμα των stage, απευθύνθηκε προς το ΠΑΣΟΚ ρωτώντας: «Τι λένε σε αυτούς τους ανθρώπους; Θα τους διώξουν;».

Στη συνέχεια παρέθεσε κοινή υπουργική απόφαση του 2002 με υπογραφή των Ν.Χριστοδουλάκη, Δ.Ρέππα και Κ.Στεφανή, που αφορούσε πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων στην υγεία.

Σημείωσε δε επικαλούμενος το ΦΕΚ που παρέθεσε ότι τα ποσά που διατέθηκαν για τις χρονιές 2003 και 2004 καλύφθηκαν από τον τακτικό προϋπολογισμό. Συμπλήρωσε ότι και επί ΠΑΣΟΚ τα stage χρηματοδοτούνταν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όσον αφορά στην άλλη παρατήρηση του ΠΑΣΟΚ περί προσλήψεων μετά την προκήρυξη των εκλογών, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι τα αιτήματα για τα stage υποβάλλονται από δήμους και νομαρχίες στους οποίους επικεφαλής δεν είναι μόνο στελέχη της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Πρόσθεσε ότι τέτοιες προσλήψεις γίνονται όταν υπάρχουν ανάγκες και υποβάλλονται σχετικά αιτήματα.

Για τις δημοσκοπήσεις ο ίδιος είπε ότι ο πολιτικός διάλογος απελευθερώνεται, γίνεται πιο ουσιαστικός και πιο συγκεκριμένος, χωρίς να εγκλωβίζεται στα στοιχεία και στους αριθμούς των δημοσκοπήσεων, ενώ υπεραμύνθηκε της επιλογής της κυβέρνησης για απαγόρευση των δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν τις εκλογές.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου επικαλέστηκε έγγραφο από το οποίο προκύπτει επιχορήγηση φορέων σε μία εκλογική περιφέρεια υφυπουργού της κυβέρνησης με το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ σε μία μόνο μέρα.

«Επιχορηγήσεις σε ιερούς ναούς, σε πολιτιστικούς συλλόγους, πέντε χιλιάδες εδώ, πέντε χιλιάδες εκεί, τέσσερις χιλιάδες παραπέρα. Σε μία ημέρα. Ο κ. Καραμανλής δεν δικαιούται να μιλά για σπατάλες στο Δημόσιο, δεν δικαιούται να ρωτά για το πού θα βρεθούν τα χρήματα. Να τα χρήματα, είναι αυτό το όργιο που γίνεται αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι εφόσον ζητηθεί από την κυβέρνηση, θα δοθεί το όνομα του συγκεκριμένου υφυπουργού.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο Κ.Καραμανλής συμπεριφέρεται σαν τον Τσώρτσιλ: «υπόσχεται αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Όμως ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε απέναντί του έναν πραγματικό εχθρό. Ο κ. Καραμανλής έχει απέναντί του την αδράνεια και τα λάθη των ίδιων των πολιτικών του» σημείωσε.

Σχετικά με τα stage, o κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι εκεί που υπάρχουν παρανομίες, θα διορθωθούν, ενώ εκεί όπου υπάρχουν υπογεγραμμένες νόμιμες συμβάσεις, το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα τις σεβαστεί. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υπάρχουν stage στο Δημόσιο.

Για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερό στο να μην αναπαράγει φήμες, αλλά ξεκαθαρίζει ότι τίποτα δεν έχει κριθεί μέχρι την τελευταία μέρα.

Σημειώνεται ότι για το θέμα της δημοσίευσης δημοσκοπήσεων σε προσωπικές ιστοσελίδες (blogs), ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ι.Σακελάκος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο εισαγγελέας έχει εντολή να άρει το ηλεκτρονικό απόρρητο, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι των επίμαχων σελίδων και ακολούθως οι υπεύθυνοι των δημοσκοπικών εταιρειών που ενδεχομένως διοχέτευσαν πληροφορίες.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

Πρωτοσέλιδο 26.9.2009
Κλείσιμο Παραθύρου

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2-1

Σαββατο 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.



Κώστας Βασιλακάκης (Τεχνικός Δόξας Δράμας): Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον κόσμο για την πολύ σημαντική σημερινή νίκη απέναντι σε ένα αντίπαλο με υψηλούς στόχους. Προερχόμασταν από δυο αποτελέσματα που δεν μας ικανοποίησαν και ήταν άμεση η ανάγκη της νίκης για να ανακάμψουμε βαθμολογικά , κυρίως όμως για την ψυχολογία όλων μας. Το πρωτάθλημα είναι ακόμα στην αρχή του, χρειάζεται υπομονή και συσπείρωση.

Μάκης Κατσαβάκης (Τεχνικός Πιερικού): Συγχαρητήρια στην Δόξα για την νίκη της. Σήμερα είδα μια διαφορετική ομάδα σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας με την Ηλιούπολη. Σε ότι αφορά το παιχνίδι, δεχτήκαμε δύο γκολ σε στιγμές που καταρρακώνουν την ψυχολογία. Μετά το 2-0 λειτουργήσαμε καλά, υστερήσαμε όμως στην τελική προσπάθεια. Δεν υπάρχουν φαβορί στην κατηγορία πιστεύω πάντως ότι ομάδες όπως η Δόξα αλλά φυσικά και η δική μας αξίζουν να είναι στις ομάδες που θα αγωνιστούν στην Σούπερλίγκα.
Μάρκο Μαρκόφσκι (Ποδοσφαιριστής Δόξας Δράμας):
Πήραμε μια μεγάλη νίκη. Ευχαριστούμε τον κόσμο που σήμερα αλλά και στα προηγούμενα παιχνίδια στάθηκε δίπλα μας. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, ο προπονητής αλλά και ο κόσμος, έκαναν σήμερα το χρέος τους και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Χαίρομαι που σκόραρα περισσότερο όμως που κερδίσαμε.

Τάσος Παστός (Ποδοσφαιριστής Πιερικού): Ήταν μια καθαρή νίκης της Δόξας. Όταν ξεκινάς με γκολ από τα αποδυτήρια τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Προσπαθήσαμε αλλά στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη. Ο Πιερικός και η Δόξα είναι ομάδες που τις χρειάζεται η μεγάλη κατηγορία. Θα δουλέψουμε και στο επόμενο παιχνίδι θα πάρουμε την νίκη στην έδρα μας.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2-1

Αυτή τη φορά δεν έφτανε το γκολ του Θάνου.


Είναι δύσκολο για μια ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ από τις πρώτες στιγμές της αναμέτρησης να συνέλθει γρήγορα και να ξαναμπεί στο κυνήγι του θετικού αποτελέσματος. Κι η αποστολή της γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν έχει «στηθεί» από τον προπονητή της με στόχο καταρχήν να διαφυλάξει το «0» στην άμυνα. Αν σε αυτά τα δεδομένα προσθέσει κανείς και την αδυναμία στη δημιουργία φάσεων, εύκολα μπορεί να καταλάβει ότι ο Πιερικός από το 3’ του αγώνα με τη Δόξα Δράμας είχε να «ανεβεί ένα βουνό». Ήταν τότε που ο Μάρκο Μαρκόφσι εκμεταλλεύτηκε τη…γλίστρα του Εξουζίδη και την ολιγωρία του Μανουσαρίδη στη σέντρα του Μουρατίδη από τα δεξιά και βρέθηκε στην πορεία της μπάλας στέλνοντάς την στα δίχτυα του Κοτταρά (1-0). Το γκολ αυτό έδιωξε το άγχος από τα πόδια των «γηπεδούχων» μεταφέροντάς του στο «πιερικό» στρατόπεδο. Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη προσπάθησαν να αντιδράσουν, έκαναν αισθητή την παρουσία τους με την κεφαλία του Μαρτίνεζ η οποία πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καρατζιοβαλή ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πέντα στο 5’ ενώ στο 20’ ο Αργεντινός κατέβασε όμορφα τη μπάλα, τροφοδότησε τον Ντεμπελέ αλλά το δυνατό σουτ του Γάλλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής των «μαυραετών» πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η επιθετική δραστηριότητα του Πιερικού στο πρώτο ημίχρονο εξαντλήθηκε στο 28’ με το απελπιστικά άστοχο σουτ του Παντελιάδη από τα πλάγια, ενώ οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν στο να διαφυλάξουν το προβάδισμά τους, επισκεπτόμενοι μόλις μια φορά τα «καρέ» του Κοτταρά με τον Γκίκα στο 38’ να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής ύστερα από απόκρουση του γκολκίπερ του Πιερικού. Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη είχε τη μπάλα περισσότερη ώρα στην κατοχή της αλλά από ουσία…λίγα πράγματα.

Στην επανάληψη, ο Σερραίος κόουτς του Πιερικού έκανε την ομάδα πιο επιθετική αποσύροντας τον Παστό και περνώντας στη θέση του τον Θάνο (επίσης ο ευέλικτος Τσιτλακίδης αντικατέστησε τον βαρύ Ολγκίν), όμως το «έργο» με το γρήγορο γκολ για τη Δόξα Δράμας επαναλήφθηκε στο 54’. Ο Τόνι Γκονζάλεζ με δυνατό διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το έμμεσο φάουλ που κέρδισε η ομάδα του και ζευγάρωσε τα τέρματα της Δόξας στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κοτταρά (2-0). Οι Δραμινοί που είχαν απειλήσει στο 46’ και το 52’ με τους Γκονζάλεζ (σουτ άουτ) και Τσουκαλά (απέκρουσε ο Κοτταράς) είχαν πλέον την πολυτέλεια να δώσουν χώρο στον Πιερικό και να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Η είσοδος του Φρέντερικς στη θέση του Ντεμπελέ έδωσε φρεσκάδα στην επιθετική γραμμή του Πιερικού με τους Κατερινιώτες ωστόσο να μη μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ της Δόξας. Ο Τάσος Θάνος στο 71’ με απευθείας ωραία εκτέλεση φάουλ έβαλε ξανά στο «κόλπό» τον Πιερικό αλλά το γκολ του 25χρονου επιθετικού δε στάθηκε αρκετό για να δώσει κάτι παραπάνω στην ομάδα της Κατερίνης καθώς από το σημείο αυτό και έπειτα οι παίκτες του Πιερικού δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να βρουν διαδρόμους προς τα καρέ του Καρατζιοβαλή Οι Δραμινοί, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο Πιερικός άφηνε ανοιχτούς χώρους και στο 79’, σε μια κόντρα-επίθεση έφτασαν κοντά στο να τελειώσουν το παιχνίδι όταν πρώτα ο Κοτταράς είπε «όχι» σε δυνατό διαγώνιο σουτ του Μπαξεβανίδη μέσα από την περιοχή και εν συνεχεία (με τον Κοτταρά εξουδετερωμένο) το δεξί κάθετο δοκάρι «εξοστράκισε» τη μπάλα σε κεφαλιά του Τσουκαλά προ κενής εστίας. Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ανήκε και πάλι στη Δόξα με τον Εξουζίδη να απομακρύνει με το κεφάλι πάνω στη γραμμή, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Σαμαρά.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, (ύστερα από δυο ισοπαλίες) και αυτούς του Πιερικού να αποχωρούν απογοητευμένοι. Οπωσδήποτε το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμα στην αρχή του, και η έδρα της Δόξας θα είναι δύσκολη για κάθε αντίπαλο, όμως η απόδοση της κατερινιώτικης ομάδας θα πρέπει να ανεβεί πολύ, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, προκειμένου να φτάσει στα επίπεδα που χρειάζονται για να συνεχίσει με πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό «μαραθώνιο».

Ο ρέφερι της συνάντησης Κομίνης (Θεσπρωτίας) παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Παπαθανασίου, Πακάλτση, Μουρατίδη και Τσουκαλά από τη Δόξα Δράμας και τους Ολγκίν και Φρέντερικς από τον Πιερικό.

Τον αγώνα παρακολούθησαν 2500-3000 χιλιάδες φίλαθλοι, μεταξύ αυτών περίπου 80-100 φίλοι του Πιερικού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Δράμας (Κώστας Βασιλακάκης): Καρατζιοβαλής, Παπαθανασίου, Γαλακτερός, Σαμαράς, Πακάλτσης, Μουρατίδης Χ., Γκονζάλες (56' Μπαξεβανίδης), Γκίνας (74' Εν Ντουρ), Πινδώνης, Χλωρός (44' Τσουκαλάς), Μαρκόφσκι.

Πιερικός (Μάκης Κατσαβάκης): Κοτταράς, Καλλιμάνης, Παντελιάδης, Παστός (46' Θάνος), Εξουζίδης, Τασίδης, Μαρτίνεζ, Μανουσαρίδης, Πέντα, Ολγκίν (46' Τσιτλακίδης), Ντεμπελέ.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ:

  • Στις κερκίδες του "Αντώνης Καστρινός" βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Σάκης Τσιώλης (τεχνικός ΑΣ Ολυμπιακού Β.), Μάκης Ευθυμιάδης (διαιτητής στο αλήστου μνήμης ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2001-02), Μιχάλης Λεοντιάδης (παλαίμαχος ΠΑΟΚ), Πέτρος Θεοδωρίδης (πρόεδρος ΠΑΕ Πανσερραϊκός) Γιάννης Ξανθόπουλος (παλαίμαχος Ιωνικού). Μάλιστα οι δυο τελευταίοι είχαν "τετ-α-τετ" στην ανάπαυλα του αγώνα.
  • Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πιερικός Γιάννης Ντούμος πριν την έναρξη του αγώνα βρισκόταν στην θύρα 1, μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Δημήτρη Ελευθεριάδη, ωστόσο μετά από πρόσκληση των παραγόντων της Δόξας, "μετακόμισε" δίπλα τους, στα "επίσημα" του γηπέδου.
  • Ωραίο το "match program" που μοιράζει πριν από κάθε εντός έδρας αγώνα η δραμινή ΠΑΕ.
  • Νερά και φρούτα προσφέρθηκαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στα δημοσιογραφικά θεωρεία.
  • Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκε και η 5η Μοίρα Καταδρομών!(