Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Συνέλαβαν τον Σεραφείμ Φυντανίδη για δεύτερη φορά είναι δυνατόν;

Πέμπτη, 9 Απρίλιος 2009


Για δεύτερη φορά συνελήφθη από την αστυνομία ο Σεραφείμ Φυντανίδης και βρέθηκε σε κρατητήρια...

"Κι αν την προηγούμενη φορά τον είχε συλλάβει η Ελληνική Αστυνομία λόγω του «τρομονόμου», αυτή τη φορά βρέθηκε στα «δίχτυα» της τουρκοκυπριακής αστυνομίας στα κατεχόμενα της Κύπρου. Ο δημοσιογράφος με τηλεοπτικό συνεργείο (έξι άτομα) και μία αρχαιολόγο βρίσκεται από προχθές στην Κύπρο για γυρίσματα της εκπομπής του «Χθες, σήμερα, αύριο», που μεταδίδεται από τη ΝΕΤ κάθε Κυριακή (16.00), καθώς επιχειρεί να διερευνήσει το επίπεδο των σχέσεων των δύο κοινοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ είχαν μεταβεί στην Αμμόχωστο για να καταγράψουν τι γίνεται σήμερα εκεί και πριν προλάβουν να κάνουν το παραμικρό γύρισμα, κυκλώθηκαν από περιπολικά και συνελήφθησαν καθώς, όπως τους είπαν, δεν είχαν άδεια για γυρίσματα και μαγνητοσκοπούσαν απαγορευμένες περιοχές. Παρά το ότι εξήγησαν ότι δεν έχουν τραβήξει τίποτε ακόμη καθώς έκαναν ρεπεράζ (προετοιμασία πιθανού γυρίσματος) τα τουρκοκυπριακά όργανα τάξης ήταν ανένδοτα. Τους συνέλαβαν, τους οδήγησαν στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα, άρχισαν να εξετάζουν τα διαβατήριά τους, να τηλεφωνούν για να εξακριβώσουν στοιχεία και κατέσχεσαν τις κασέτες για να τις εξετάσουν. Παρέμειναν όλοι εκεί κάτι παραπάνω από ένα πεντάωρο, όπου τους απαγόρευσαν να κάθονται σταυροπόδι, ενώ χρειάστηκε παρέμβαση από την πρεσβεία και το γραφείο του Ταλάτ για την απελευθέρωσή τους.

Τελικά ο Σεραφείμ Φυντανίδης μαζί με το συνεργείο και την αρχαιολόγο αφέθησαν ελεύθεροι με την προειδοποίηση ότι αν συλληφθούν να κινηματογραφούν χωρίς άδεια θα προφυλακιστούν και θα παραπεμφθούν σε δίκη."

http://www.enet.gr

Απόφαση ΣτΕ για τα ασφαλιστικά ταμεία


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Σύμφωνα με μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης και το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οφείλουν να καταβάλουν τα νοσήλια σε ασφαλισμένους, σε περίπτωση που αυτοί εισαχθούν, λόγω επείγουσας ανάγκης, σε νοσηλευτικό ίδρυμα ή ιδιωτικές κλινικές μη συμβεβλημένες με τους φορείς.

Όπως δημοσίευσε το LawNet, το ΣτΕ έκρινε (με τις υπ’ αριθμ. 1187 και 1188/2009 αποφάσεις) ότι από τις συνταγματικές επιταγές προκύπτει ότι «το κράτος και οι οργανισμοί κοινωνικής ασφαλίσεως υποχρεούνται να παρέχουν στα ασφαλιζόμενα πρόσωπα υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, οι οποίες πρέπει να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες διαγνώσεως και θεραπείας των σχετικών παθήσεων, τις χειρουργικές επεμβάσεις, εφόσον απαιτούνται, ως και γενικώς τις ανάγκες νοσηλείας των εν λόγω προσώπων».

Και συνεχίζει ότι εάν ασθενείς ασφαλισμένοι εισαχθούν αυτοβούλως σε ιδιωτική κλινική, για τον λόγο ότι «εκ της αναβολής απειλείται κίνδυνος δια τη ζωή ή την υγεία του ασθενή, οι φορείς αυτοί καταβάλλουν τα νοσήλια των ασφαλισμένων, ανεξαρτήτως εάν υπάρχει σύμβαση μεταξύ των εν λόγω θεραπευτηρίων και των ασφαλιστικών φορέων».

Το ΣτΕ επισημαίνει, επίσης, ότι «σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι ασθενείς εισάγονται μεν σε συμβεβλημένα με τους ασφαλιστικούς φορείς θεραπευτήρια, τα θεραπευτήρια όμως αυτά αδυνατούν να παράσχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας, είτε διότι υστερούν, ως προς τις σύγχρονες μεθόδους διαγνώσεως και θεραπείας, είτε λόγω ανεπάρκειας των αναγκαίων υποδομών για να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες νοσηλείας, είτε τέλος λόγω ελλείψεως του απαραίτητου εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού και για τους λόγους αυτούς οι ασθενείς καταφύγουν αναγκαίως σε μη συμβεβλημένα με οργανισμούς κοινωνικής ασφαλίσεως, όπως το ΙΚΑ, θεραπευτήρια προκειμένου να αποφύγουν κίνδυνο της ζωής τους ή της υγείας τους, στην περίπτωση αυτή και για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο νοσηλείας του ασθενούς σε τέτοιο θεραπευτήριο, το ΙΚΑ όπως και κάθε ασφαλιστικός φορέας υποχρεούται να αποδώσει στους ενδιαφερόμενους το σύνολο της δαπάνης νοσηλείας τους».

Με την πρώτη απόφαση το ΣτΕ δικαίωσε ασφαλισμένη στο ΙΚΑ και μάλιστα της επιδίκασε και αποζημίωση για ηθική βλάβη, καθώς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν της κατέβαλε όλα τα νοσήλια που είχε πληρώσει σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, στο οποίο κατέφυγε καθώς τα δημόσια νοσοκομεία δεν είχαν κρεβάτι σε μονάδα εντατικής νοσηλείας. Με την δεύτερη απόφαση το ΣτΕ δικαίωσε ασφαλισμένη στο ΙΚΑ (χρειάστηκε θεραπεία εμβολισμού και εμφράξεως, μετά από πέντε ανευρύσματα εγκεφάλου) από το Ηράκλειο Κρήτης καθώς το ΙΚΑ αρνήθηκε να της καταβάλει τα νοσήλια σε ιδιωτική κλινική μη συμβεβλημένη με το ΙΚΑ.

kraxtis-gr.blogspot.com.

Τέλος και στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων του Alpha

Τέλος και στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων του Alpha

Ο Alpha αποφάσισε να διακόψει τα νυχτερινά μαγνητοσκοπημένα δελτία ειδήσεων του σταθμού
kraxtis-gr.blogspot.com .

Εξεταστική για τη Siemens θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει άμεσα την πρότασή του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπενθύμισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καταθέσει παρόμοια πρόταση το Φεβρουάριο του 2008, η οποία απορρίφθηκε ενώ μερικούς μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του 2008, δεν συζητήθηκε, γιατί έληξε η σύνοδος της Βουλής.

kraxtis-gr.blogspot.com

Συνεχίζεται την Πέμπτη η κατάθεση του εφοπλιστή Φώτη Μανούση, στην προανακριτική επιτροπή, για την υπόθεση Παυλίδη.


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΣΚΑΙ

Καταθέτοντας την Τετάρτη στην επιτροπή, ο κ. Μανούσης –σύμφωνα με πληροφορίες- χαρακτήρισε "ζούγκλα" τους διαγωνισμούς των άγονων γραμμών.
Φέρεται επίσης να δήλωσε πως "αν δεν έδινες λεφτά, δεν έπαιρνες άγονη γραμμή".


Καταθέσεις για Παυλίδη
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστεί και η δεύτερη δικογραφία για τον πρώην υπουργό.

Αφορά στο διαγωνισμό του Δεκεμβρίου 2005 για την άγονη γραμμή Δωδεκανήσου μετά την καταγγελία του δημάρχου Τήλου, Τάσου Αλιφέρη.

Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος του νησιού όπως και ο πρόεδρος της "Δωδεκάνησος Ναυτιλιακής", Γιώργος Σπανός, είχαν καταγγείλει τον κ. Παυλίδη για φωτογραφική προκήρυξη προκειμένου να δοθούν οι γραμμές σε συγκεκριμένη ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία όμως δεν διέθετε το απαραίτητο πλοίο.

Το απόγευμα της Πέμπτης έχουν κληθεί να καταθέσουν στην επιτροπή, η υπάλληλος του λογιστηρίου του εφοπλιστή Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κώστας Ζαχαράκης.

"Αν είχαμε φθηνά εισιτήρια θα είχαμε μετατρέψει την κρίση σε πλεονέκτημα" δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Τήλου, Τάσος Αλιφέρης.
kraxtis-gr.blogspot.com.

Αχ , την βγάλαμε και σήμερα

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Αχ , την βγάλαμε και σήμερα






Share on Facebook


Διαβάστε Περισσότερα

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωινών, Οικονομικών, Αθλητικών και Θεσσαλονίκης


9-4-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ















ΠΡΩΙΝΕΣ






ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ









ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ













ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ











Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Εκκενώθηκε το Εφετείο Αθηνών λόγω προειδοποίησης για βόμβα


Πέμπτη, 09.04.09
Εκκενώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης το Εφετείο Αθηνών στην Ευελπίδων, έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα. Το κτίριο ελέγχεται αυτή την ώρα από ομάδα του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

"Δεν ξέρω αν είστε πραγματικά κουρασμένος"

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Του χρειαζόταν του "κουρασμένου", γιατί μας περνά για ηλίθιους...



"Σας ρωτώ: ποιες ασκήσεις έγιναν από τότε για να μην ξαναζήσουμε τα ίδια; Για να μην κουράζεστε, σας δίνω εγώ την απάντηση. Απολύτως καμία. Τέτοια περιφρόνηση. Περιφρόνηση για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν. Τέτοια αίσθηση ευθύνης. Δύο χρόνια ούτε μια άσκηση για να βγουν συμπεράσματα, να διορθωθούν τα όποια πιθανά λάθη".

"Ενημερώστε τον Ελληνικό λαό, σας ρωτώ και πάλι, ποιες ασκήσεις έγιναν από τότε, για να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό στις φυλακές; Και πάλι, για να μην κουράζεστε σας απαντώ: Απολύτως καμία".

"Μας είπατε για τις αποδράσεις, ότι «είναι κάτι φυσιολογικό». Δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει να αποδράσουν για δεύτερη φορά οι ίδιοι κρατούμενοι, από την ίδια φυλακή, με την ίδια μέθοδο με το ελικόπτερο; Και παριστάνετε ότι αυτό είναι κάτι περίπου φυσιολογικό; Θα μου πείτε, βέβαια, ότι με την κυβέρνηση σας, πρέπει να περιμένουμε ότι όλα είναι κάπως έτσι, φυσιολογικά..."

"Έχετε τεράστια ευθύνη. Δεν ξέρω αν είστε πραγματικά κουρασμένος. Σήμερα, φαίνεστε μια χαρά. Αλλά ξέρω καλά, όπως το ξέρουν και όλοι οι Έλληνες, ότι η κοινωνία κουράστηκε. Κουράστηκε πια από την ανικανότητα της κυβέρνησής σας. Κουράστηκε από τις διαλυτικές και κοινωνικά άδικες πολιτικές σας, από τα εφιαλτικά αποτελέσματά τους στην καθημερινή ζωή και την ασφάλεια του πολίτη.

Εμείς πάντως δεν θα κουραζόμαστε να καταθέτουμε τις εποικοδομητικές μας προτάσεις για μια άλλη πορεία που χρειάζεται ο τόπος. Και θα αγωνιζόμαστε συνέχεια όταν, λαού θέλοντος βρεθούμε στη θέση σας, για ένα ευνομούμενο κράτος που θα παρέχει κάθε εγγύηση αξιοκρατίας, διαφάνειας, σιγουριάς, ασφάλειας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον Έλληνα πολίτη και στην ελληνική οικογένεια".

Από την ομιλία και τη δευτερολογία του Γ. Παπανδρέου στη συζήτηση στη Βουλή "για την αδυναμία του κράτους στην ασφάλεια και την προστασία των πολιτών"

ΑΠΟ ΚΡΟΓΙΑΣ

Ο κρατικοδίαιτος πίστευε ότι οι άλλοι είναι οι κλέφτες...

9 Απρ 2009



Tο jungle report επέστρεψε...


ΑΠΟ ΚΡΟΓΙΑΣ

Να απαντήσουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ!


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009Από το "Πρώτο Θέμα" η είδηση:

Δικαιώθηκε από τον Αρειο Πάγο ο κ. Δημήτρης Τσοβόλας αναφορικά με το θέμα της νόμιμης εκπροσώπησης του ΔΗΚΚΙ και της νόμιμης χρήσης του ονόματος και των συμβόλων του κόμματος που ο ίδιος ίδρυσε το 1995. Η πενταετής δικαστική διαμάχη του επί οκταετία υπουργού Οικονομικών των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου με τους κατά δήλωσή τους συνεχιστές και εκπροσώπους του κομματικού φορέα, του οποίου ο κ. Τσοβόλας ηγήθηκε για 9 συνολικά χρόνια, ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη με την έκδοση της αμετάκλητης απόφασης με αριθμό 590/2009. Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποφάνθηκε ότι ο κ. Τσοβόλας είναι ο νόμιμος πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, αφού έκρινε ότι ως ηγεσία του κόμματος θεωρούνται τα εκλεγμένα όργανα από το τελευταίο συνέδριό του που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2000 και κατά το οποίο ο ίδιος είχε εκλεγεί απευθείας πρόεδρος. Ο κ. Τσοβόλας από την πλευρά του επισημαίνει ότι η ετυμηγορία του δικαστηρίου αποτελεί πραγματικό κόλαφο για όλους εκείνους που υποστήριξαν κάποια πρώην μέλη του ΔΗΚΚΙ ώστε «να αναβαπτιστούν ‘‘ως νέα δήθεν ηγεσία αυτού’’, χρησιμοποιώντας παράνομα το όνομα, τα σύμβολα του ΔΗΚΚΙ και προσβάλλοντας την ιστορία και τον ανιδιοτελή και έντιμο πολιτικό αγώνα καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας αυτού από το 1995». Τα πολιτικά βέλη του ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ, που εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Αρτας του Κινήματος το 1977, στρέφονται κατά των πολιτικών ηγεσιών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, «που όλα αυτά τα χρόνια, από το 2004 έως σήμερα, προσέφεραν εναλλάξ πολιτική στήριξη» σε όσους θεωρεί ότι καπηλεύτηκαν τον πολιτικό φορέα που σύστησε. Η σκληρή κριτική του συμπεριλαμβάνει και την κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία «την ώρα που έχει επιβάλει σκληρή λιτότητα στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού αρνήθηκε για μικροκομματικά συμφέροντα να παραλάβει την κρατική επιχορήγηση και τα χρηματικά διαθέσιμα του ΔΗΚΚΙ, παρά την απόφασή μας τον Οκτώβριο του 2004 για την επιστροφή αυτών στο ελληνικό Δημόσιο». Αλλωστε, ο ίδιος εντοπίζει μια καθημερινή διολίσθηση και απαξίωση του πολιτικού συστήματος οι οποίες έχουν οδηγήσει σε πλήρη διάσταση την πολιτική με την ηθική. Ο κ. Τσοβόλας, ως νόμιμος πλέον εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ, δηλώνει ότι από εδώ και πέρα «θα κινηθούμε με βάση τις ιδεολογικές και πολιτικές μας θέσεις, τη νομιμότητα, το πολιτικό ήθος και την οικονομική διαφάνεια και συνέπεια».

Σχόλιο: πολύ θα ήθελα να ακούσω τις δικαιολογίες της Αλέκας και του Αλέκου, που συνήθως ... κόπτονται για την ηθική της "αριστεράς", σχετικά με το θέμα αυτό!

Για όλα φταίει το άσυλο!!!

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

asilo1Στροφή προς τα δεξιά έκανε χθες ο Κώστας Καραμανλής προαναγγέλλοντας την ποινικοποίηση της κουκούλας, την κατάργηση ουσιαστικά του πανεπιστημιακού ασύλου και την ενεργοποίηση των καμερών για την παρακολούθηση δρόμων, διαδηλώσεων και πολιτών.

O Πρωθυπουργός, στη χθεσινή συζήτηση για την εγκληματικότητα στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που έγινε έπειτα από αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιτέθηκε δριμύτατα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς υποστήριξε ότι «κλείνουν το μάτι στους κουκουλοφόρους»! Ο Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε τα δύο κόμματα για «πολιτική υποκρισία», ενώ χαρακτήρισε την κουκούλα «μέσο προστασίας εκείνων που καταστρέφουν, που λεηλατούν, που βάζουν φωτιά σε δημόσια περιουσία και συμπολιτών μας, μέσο που τους επιτρέπει να διαφεύγουν»! Επιπλέον επιχείρησε να συνδέσει τους κουκουλοφόρους με το κοινό ποινικό έγκλημα- «αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία»- και είπε ότι «χρησιμοποιούν για την επικοινωνία τους SΜS και το Διαδίκτυο»! (ΑΠΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ)! Διαβάστε όλο το άρθρο…

Επικράτησε ο "Κανάρης στις εκλογές της ΕΠΣ Πιερίας

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Σαν τον άλλοτε μπουρλοτιέρη κυριάρχησε πλήρως ο "Κανάρης", δηλαδή ο Αντώνης Παπαπετρίδης, αφού εξέλεξε επτά συμβούλους στις χτεσινές εκλογές, ενώ οι άλλοι δύο συνδυασμοί του Νίκου Καλαμπάκα και του Πουρσανίδη δεν εξέλεξαν ούτε ένα σύμβουλο.
Σήμερα θα γίνουν οι επαναληπτικές για να εκλεγούν και τα άλλα τέσσερα μέλη που θα συμπληρώσουν το 11μελες συμβούλιο της νέας διοίκησης της ΕΠΣΠ.
Οι εκλεγέντες :
1. Ελευθεριάδης Δημήτριος 39
2. Κούρτης Κωνσταντίνος 36
3. Παπαπετρίδης Αντώνιος "Κανάρης" 35
4. Πριόνας Διονύσιος 34

ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΣΠ



Πλήρης επικράτηση του "Κανάρη" χτες στις εκλογές της ΕΠΣ Πιερίας... Ο Γεράσιμος "ξαμολάει" το χαρτάκι στην

5. Γεωργιάδης Νικόλαος 34
6. Δερμετζίδης Διονύσιος 27
7. Ορφανίδης Κωνσταντίνος 26







Πρωτιά "χτύπησε" ο Ελευθεριάδης στην ΕΠΣΠ



Πρώτος σε ψήφους με δυναμισμό και άνεση ο αντιπρόεδρος του Πιερικού Δημήτριος Ελευθεριάδης, αφού έλαβε 39 "μαγικά χαρτάκια" στην χτεσινή ψηφοφορία της ΕΠΣΠ που τον ...εξακόντισαν στην κορυφή...
(ΑΠΟ ΛΕΦΤΕΡΙΑ)

Δίωξη κατά δύο υπαλλήλων του ΕΟΤ


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Ποινική δίωξη για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση και συναυτουργία ασκήθηκε εναντίον δύο υπαλλήλων του ΕΟΤ, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία σε υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την καταγγελία, η επιχειρηματίας δέχτηκε εκβιασμό από τις δύο υπαλλήλους του ΕΟΤ, ώστε να της χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας δύο διαμερισμάτων ως τουριστικών καταλυμάτων. Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστας Μαρκόπουλος αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την καταγγελία έδωσε εντολή για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη του υπουργείου προέτρεψαν την επιχειρηματία να αποφανθεί στην Ελληνική Αστυνομία, ώστε να αποκαλυφθεί τυχόν παράνομη δραστηριότητα υπαλλήλων του ΕΟΤ. Στις 7 Απριλίου, στη Διεύθυνση Τουριστικών Εγκαταστάσεων του ΕΟΤ έλαβε χώρα η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Γιάννης Κοφίνης, ενήμερος εξαρχής για την σχετική καταγγελία, κίνησε ήδη τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για τις δύο κατηγορούμενες υπαλλήλους.
kraxtis-gr.blogspot.com
. .

Νέα εισβολή χάκερ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης των ΗΠΑ


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal υποστηρίζει ότι χάκερ που δρούσαν για λογαριασμό ξένων κυβερνήσεων κατάφεραν να διεισδύσουν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης των ΗΠΑ και άφησαν πίσω τους λογισμικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να θέσει εκτός λειτουργίας τα συστήματα.
«Οι Κινέζοι έχουν επιχειρήσει να χαρτογραφήσουν υποδομές μας όπως το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Το ίδιο έχουν κάνει και οι Ρώσοι» δήλωσε στην εφημερίδα ανώτατος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος πάντως δεν κατονομάζεται. «Καταγράφονται εισβολές, οι οποίες μάλιστα αυξάνονται. Υπήρξαν πολλές πέρυσι» ανέφερε πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και πρόσθεσε ότι οι απόπειρες κατασκοπείας αφορούν όλη την αμερικανική επικράτεια και δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές ή εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας. Στο μεταξύ, αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού παραδέχτηκαν ότι τους τελευταίους έξι μήνες το Πεντάγωνο χρειάστηκε να δαπανήσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να αποκαταστήσει τις ζημιές από κυβερνοεπιθέσεις και ιούς στα συστήματά του.
kraxtis-gr.blogspot.com
..

Ακυρώθηκε πρόστιμο σε στελέχη της εταιρείας “Γερμανός”


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακύρωσε το πρόστιμο των 580.000 ευρώ που είχε επιβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε διοικητικά στελέχη της εταιρείας "Γερμανός" για χειραγώγηση μετοχών. Στις 7 Μαρτίου του 2008, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επιβολή προστίμων ύψους 200.000 ευρώ στον Π. Γερμανό, 100.000 ευρώ στους Σ. Μάρρα και Σ. Κόπολα, 80.000 ευρώ στους Γ. Διαμαντή και Α. Παναγιώτου και 20.000 ευρώ στον Ι. Κότσιρα, καθώς "με τη συναλλακτική τους συμπεριφορά στο διάστημα 15/12/2005 - 23/3/2006 προέβησαν επανειλημμένα σε στήριξη της τιμής της μετοχής Γερμανός ΑΒΕΕ κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας στην οποία υπολογίζεται η τιμή κλεισίματος, κατά παράβαση του Ν. 3340/2005".
kraxtis-gr.blogspot.com
..

Διαβεβαιώσεις για μεταφορά των φυλακών του Κορυδαλλού από τον υπουργό Δικαιοσύνης


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Περίπου χίλιοι κάτοικοι του Κορυδαλλού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης με αίτημα την μεταφορά των φυλακών.


Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Δένδια και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα υλοποιηθεί το δίκαιο -όπως χαρακτηρίστηκε- αίτημα υπό την αίρεση ότι θα βρεθεί σύντομα ο κατάλληλος χώρος για την μετεγκατάσταση των φυλακών.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, στον δήμαρχο Κορυδαλλού, η απόφαση είναι μεν ειλημμένη, αλλά αν δεν εξευρεθεί η κατάλληλη έκταση, δεν μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο απομάκρυνσης των φυλακών από τον Κορυδαλλό.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε, ότι το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα συνταχθεί χρονοδιάγραμμα για την μετεγκατάσταση των φυλακών ή την εκκένωση των φυλακών Κορυδαλλού δια της μεταφοράς των κρατουμένων σε άλλες φυλακές που βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού τόνισε ότι δεν είναι δυνατό η μεγαλύτερη φυλακή της χώρας να συνυπάρχει με σχολεία, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές εγκαταστάσεις.
kraxtis-gr.blogspot.com..

Ημερήσιο μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


ΠΕΜΠΤΗ 9 Απριλίου 2009

Πάμε να δούμε σήμερα λίγο τα του τουρισμού μας, μιας και θα είναι ένα θέμα που τις επόμενες ημέρες και μήνες θα μας απασχολήσει.

Η είδηση έρχεται από τη νότια Ελλάδα και κάνει λόγο για μειώσεις τιμών σε καταλύματα προκειμένου να γίνουν ελκυστικά στους τουρίστες.

Κάτι ανάλογο δεν ξέρω αν έχει ήδη συμβεί στην Πιερία αλλά το σίγουρο είναι πως αυτή η κρίση θα επηρεάσει και το νομό μας.

Τουλάχιστον αυτό μεταφέρουν γνώστες του θέματος. Διστακτικά βέβαια.

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι. Οι γνώμες βέβαια διίστανται σε ο,τι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό. Κάποιοι θεωρούν ότι η ανασφάλεια στην αγορά θα οδηγήσει πολλούς Έλληνες στο να μην κάνουν διακοπές.

Άλλοι πάλι λένε πως αυτή η ανασφάλεια και η οικονομική κρίση μπορεί να στρέψει ακόμη περισσότερους στον εσωτερικό τουρισμό και να απορρίψουν προορισμούς του εξωτερικού.

Ίδωμεν.

Πολλά και ενδιαφέροντα τα όσα ακούστηκαν στη διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Τουριστικής Προβολής της Πιερίας χθες στο διοικητήριο.

Ακούστηκαν πολλές προτάσεις. Επίσης ακούσαμε ότι στη Θεσσαλονίκη οι καταστηματάρχες προσανατολίζονται στο να μειώσουν την τιμή του καφέ και να προσφέρουν μαζί και ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Ωραία, κι εμείς να προσφέρουμε σάμαλι και κανένα πετικιούρ.

Βρε ας μειώσουν τις τιμές και μετά βλέπουμε για τις προσφορές.

Η απουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημάρχων από τη συνεδρίαση σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους τουριστικούς φορείς.

Ο μόνος δήμαρχος που πήρε μέρος ήταν ο Δημήτρης Βασιλειάδης, δήμαρχος Πύδνας.

Άφαντοι οι παραλιακοί δήμαρχοι.

Να μειώσουμε τις τιμές ήταν η έμμεση παρότρυνση.

Πονηροί ορισμένοι…ζήτησαν πάγωμα δημοτικών τελών, τελών πρασιάς, μη είσπραξη τέλους 2% από όλους τους κλάδους και άλλα τινά.

Και όλα αυτά, χωρίς οι ίδιοι να μιλήσουν για μείωση τιμών.

Ωραίοι είμαστε. Να γλιτώσουμε τέλη και πάγια έξοδα αλλά να μη κάνουμε σκόντο. Δεν πάει έτσι μάλλον.

Για τον Όλυμπο μίλησε η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας που παρακολούθησε τη σύσκεψη.

Ναι, αρκεί να τον θυμούνται στον Όλυμπο και οι των Αθηνών. Εμείς αρκετές φορές τον μνημονεύουμε.

Τελικώς κατατέθηκαν 10 προτάσεις που στο επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν. Μεταξύ αυτών; Συνάντηση με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης.

Τι γίνεται με τα κουνούπια;

Η περιφέρεια λέει, όχι μόνο δεν συζητάει για αύξηση των κονδυλίων που έως τώρα διέθετε αλλά θέλει να προχωρήσει και σε μείωση.

Εκεί που μας χρωστούσαν να μας πάρουν και το βόδι ένα πράγμα.

Παραφιλολογίας το ανάγνωσμα για τα εκλογικά. Μην ακούτε μπουρμπουλήθρες. Στο τέλος-τέλος τι αξία έχει μια είδηση αν διαψευσθεί από την ίδια την πραγματικότητα.

Καλή μας ημέρα.

kraxtis-gr.blogspot.com.