Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3


ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΟΥΣΙΩΔΗΣ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3:
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ - ΒΙΝΤΕΟ!!



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ - ΒΙΝΤΕΟ!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - «Πληρώνει» σήμερα ο ΕΛΓΑ


ΠΕΜΠΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://www.protothema.gr/content.php?id=45296

Τις αποζημιώσεις των ζημιών που προκλήθηκαν από τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα θα κληθεί να προσκομίσει ο ΕΛΓΑ σήμερα Πέμπτη. Το ύψος των αποζημιώσεων αντιστοιχεί σε περίπου 27 εκατ. ευρώ και θα διανεμηθεί σε 29.207 παραγωγούς οι οποίοι βρίσκονται σε 44 νομούς της χώρας και υπέστησαν ζημιές στη φυτική τους παραγωγή εντός του 2009.

Πρέπει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, οι καταστροφές που γίνονται λόγω κακών καιρικών συνθηκών αφορούν συγκεκριμένα καιρικά φαινόμενα τα οποία είναι βροχοπτώσεις, πλημμύρα, χαλάζι, παγετό, ανεμοθύελλα, καύσωνα και χιόνι.

Οι αποζημιώσεις θα κατατεθούν ως είθισται στους λογαριασμούς της Αγροτικής Τράπεζας των δικαιούχων.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν τους αγρότες των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ζακύνθου, Ηλείας Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιώς, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σερρών, Σάμου, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Χαλκιδικής και Χανίων.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Διεθνές ρεζιλίκι με Siemens και δομημένα


ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://www.protothema.gr/content.php?id=45274

Ένα ακόμη διεθνές ρεζιλίκι για την χώρα μας, αυτήν την φορά με αφορμή τα σκάνδαλα της Siemens αλλά και των δομημένων ομολόγων.

Οι αναφορές για τις δύο πολύκροτες υποθέσεις βρίσκονται σε περίοπτη θέση στη νέα έκθεση της διεθνούς οργάνωσης για την διαφάνεια, της Transparency International (Τ.Ι.), καθώς η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στην ειδική λίστα των 46 χωρών με περιπτώσεις διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονται εταιρείες του ιδιωτικού τομέα σε συναλλαγές τους με το δμόσιο.

Στην ειδική έκθεση της Transparency International (Global Corruption Report 2009: Corruption & the Private Sector) επισημαίνεται ότι οι δωροδοκίες και η παράνομη διαμόρφωση των τιμών ασκούν επιρροή στη δημόσια πολιτική, κοστίζοντας στις διάφορες χώρες αρκετά δισ. ευρώ σε χαμένα έσοδα.

Στην ειδική μελέτη για την Ελλάδα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο σκάνδαλο Siemens καθώς και στο σκάνδαλο για τις ζημίες που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία από τοποθετήσεις σε δομημένα ομόλογα. Παράλληλα, παρουσιάζονται οι νομικές και θεσμικές ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά της για την πάταξη της διαφθοράς, στον απόηχο ενός «κύματος» κατηγοριών για σκάνδαλα διαφθοράς που προκάλεσαν έντονους «τριγμούς» στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Ωστόσο, αυτό που κυρίως μένει από την έκθεση είναι η παραδοχή των στελεχών του ιδιωτικού τομέα (2 στους 5, για την ακρίβεια) ότι για να κάνουν την δουλειά τους στην χώρα μας , τους ζητήθηκε «δωράκι» από κρατικούς λειτουργούς.

‘Ένα, δε, στα πέντε στελέχη του ιδιωτικού τομέα αναφέρει ότι έχασε δουλειά επειδή ανταγωνιστής του ήταν πιο …αποτελεσματικός στην δωροδοκία!

Και μεταξύ, τέλος, των βασικών συμπερασμάτων είναι ότι στην χώρα μας η διαφθορά αυξάνει σημαντικά το κόστος δραστηριοποίησης του ιδιωτικού τομέα…

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Το ΠΑΣΟΚ βγάζει 17-18 βουλευτές στην Β Αθήνας - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2009

http://troktiko.blogspot.com/2009/09/17-18.html

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση (δεν λέμε ονόματα εταιρειών για να μην τις εκθέτουμε) στην Β Αθήνας το ΠΑΣΟΚ βγάζει 17-18 βουλευτές και η Ν.Δ 11-12. Δεν θα πούμε ποιοι προηγούνται για να μην επηρεάσουμε θετικά ή αρνητικά.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η ιστορία με τα κουστούμια στη ντουλάπα

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2009

http://troktiko.blogspot.com/2009/09/blog-post_1550.html
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!

Όλα άρχισαν κάτω από την εξέδρα την ώρα που μιλούσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συγκέντρωση στο Θησείο.
Γνωστοί και μη εξαιρετέοι παρατρεχάμενοι ορισμένων πολύ γνωστών πασόκων βουλευτών πλησίαζαν επαγγελματίες, που βρίσκονταν στη συγκέντρωση τάζοντας διάφορα.

Μάλιστα ένας από τους παρατρεχάμενους τους έλεγε ότι «μετά τις εκλογές να έρθετε στο υπουργείο, έχουμε δουλειές για σας και θέλουμε να κάνουμε μια καλή συμφωνία…»

Ένας από τους επαγγελματίες είπε στον παρατρεχάμενο, «τι λέτε ρε, μαζευτείτε, γιατί θα φάτε ξύλο από τον κόσμο που βρίσκεται εδώ και στο κάτω-κάτω από πού προεξοφλείς εσύ ότι ο δικός σου θα είναι υπουργός;». Άκου να δεις φίλε, του απάντησε ακάθεκτος ο παρατρεχάμενος, «ο δικός μου υποστήριξε το Γιώργο σε δύσκολες ώρες βγαίνοντας στα παράθυρα και θα γίνει σίγουρα υπουργός και μάλιστα θα πάρει το τάδε υπουργείο»…

Όμως ο παρατρεχάμενος είχε πέσει στην περίπτωση… Ο συνομιλητής πήγε αμέσως και το σφύριξε το περιστατικό στους στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου που μόλις το έμαθε έγινε έξαλλος και λίγα 24ωρα μετά έκανε τη δήλωση «γι αυτούς που ράβουν κουστούμια να τα βάλουν στην ντουλάπα…»

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Από μια άλλη οπτική γωνία 24.9.2009

ΠΕΠΜΠΤΗ 24.09.2009


τουΔημητρίου Μοσχοτέλια (πιερι.αντιλαλ)

- Διαβάζοντας ενημερωτικό φυλλάδιο υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσα την φτώχεια που έχουν να επιδείξουν, στην κατασκευή έργων στο Νομό Πιερίας.
Γράφει το ενημερωτικό φυλλάδιο ότι διατέθηκαν χρήματα για την άρδευση.
Ένα έργο που κάποτε ήταν υπόθεση του καθενός, τώρα παρουσιάζεται ως σημαντικό κυβερνητικό έργο.
Για την άρδευση θα πούμε ότι πολλοί κτηματίες έχουν ιδιωτικές γεωτρήσεις, με τις οποίες αρδεύουν τα κτήματά τους και δίνουν νερό ακόμη και σε γειτονικά κτήματα.
Σήμερα μας παρουσιάζουν τα έργα άρδευσης ως έργα υποδομής και πλουτισμού για τους αγρότες.

- Για τα έργα της άρδευσης διαβάζουμε ανακοινώσεις και ευχαριστίες των τοπικών συμβουλίων.
Διαβάζουμε και βλέπουμε φωτογραφίες Δημάρχων.
Διαβάζουμε και βλέπουμε επίσης φωτογραφίες του Νομάρχη.
Διαβάζουμε ανακοινώσεις της Περιφέρειας.
Διαβάζουμε δηλώσεις Υπουργών που μας επισκέπτονται.
Διαβάζουμε ακόμη και σε προεκλογικά φυλλάδια, για τα τόσο σημαντικά αυτά έργα.
Βέβαια όταν δεν υπάρχει κάτι σημαντικό να μας πουν θα μας μιλούν για την άρδευση.

- Η Νέα Δημοκρατία με τόση συμπαράσταση απ' το λαό της Πιερίας, δεν έχει να παρουσιάσει ούτε ένα σημαντικό έργο.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταφεύγει σε αστειότητες.
Μπορούν να ζητήσουν συγνώμη, για όσα δεν έκαναν και να υποσχεθούν μια άλλη φορά, όταν ξανάρθουν στην εξουσία, να κάνουν κάτι.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά για την απερχόμενη Κυβέρνηση. Προς το παρόν θα περιοριστούμε σε λίγα σχόλια, για να μην συμπεριληφθούμε στην κατηγορία εκείνων, για τους οποίους λένε: "Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξηλεύεται".

- Το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε και μάλλον τα κατάφερε να δείξει στον ελληνικό λαό ένα διαφορετικό πρόσωπο.
Για να γίνει αυτό χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και προ παντός μεγάλες εσωκομματικές συγκρούσεις.
Το ότι επιβλήθηκε ο Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του κόμματος δεν σημαίνει ότι έπαψαν να υπάρχουν εσωκομματικές δυνάμεις, οι οποίες είναι έτοιμες να τον κατασπαράξουν.
Ψάχνουν την ευκαιρία και εύχονται ν' αρθεί σύντομα.
Δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι μια νέα ήττα του κ. Γ. Παπανδρέου θα σημάνει την απομάκρυνσή του απ' την ηγεσία του κόμματος.
Μέχρι σήμερα δεν ρωτήθηκε για το τι θα κάνει ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση ήττας του κόμματός του.
Πιθανόν να πιστεύουν οι δημοσιογράφοι ότι δεν πρόκειται να χάσει. Εκτός αν θεωρούν ως βέβαιη την αποχώρησή του σε περίπτωση ήττας.
Πάντως κάποια σιγουριά υπάρχει.

- Το ΠΑΣΟΚ, όπως είπαμε, άλλαξε πρόσωπο. Έγινε πιο ανθρώπινο και πιο συμπαθές με τα νέα και άφθαρτα στελέχη του.
Η εσωτερική αυτή αλλαγή ήταν μια πρώτη και κύρια νίκη του Γ. Παπανδρέου.
Ο χρόνος θα δείξει αν θα αποδώσει και στην πράξη.
Διότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να άλλαξε πρόσωπο, παραμένουν όμως τα ίδια χέρια.

- Είναι γνωστό ότι το κόμμα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ - ΠΡΑΣΙΝΩΝ παρουσιάζει οργανωτικές αδυναμίες.
Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι είναι νεοεμφανιζόμενο κόμμα στην ελληνική πολιτική ζωή.
Δεν έχουν δημιουργηθεί οργανώσεις, στο πρότυπο των παλαιών κομμάτων και ως εκ τούτου η επικοινωνία του με τους ψηφοφόρους είναι δυσχερής.
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ θα πρέπει να προσθέσουμε ότι όσοι είναι υποψήφιοι δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, ούτε έχουν έντονες πολιτικές φιλοδοξίες.
Είναι άνθρωποι με περιβαλλοντολογικές ανησυχίες. Είναι εθελοντές σε μια προσπάθεια για τη σωτηρία της φύσης.
Είναι κάτι ξεχωριστό, απ' τ' άλλα κόμματα και έτσι πρέπει να το δουν οι πολίτες.
Αν οι προσπάθειές τους εκτιμηθούν απ' τους πολίτες θα το μάθουμε το βράδι των εκλογών.

- Στην Ελλάδα οι έννοιες προοδευτικός και συντηρητικός είναι δυσδιάκριτες.
Η Νέα Δημοκρατία με τον ιδρυτή της Κων/νο Καραμανλή κρατικοποίησε την Εμπορική Τράπεζα και τα Ναυπηγεία Ιδιοκτησίας Ανδρεάδη.
Παρά ταύτα χαρακτηρίζεται ως συντηρητική.
Το ΠΑΣΟΚ ξεπούλησε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις και τις παρέδωσε σε ιδιώτες.
Παρά ταύτα θεωρείται προοδευτικό.
Πρόσφατα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, διότι εξήρεσε από το ΕΤΑΚ την εκκλησιαστική περιουσία.
Δηλαδή η συντηρητική Νέα Δημοκρατία φορολογεί την περιουσία της εκκλησίας και το προοδευτικό ΠΑΣΟΚ μας λέει ότι δεν θα φορολογηθεί.
Πέραν αυτών, κατά την τηλεμαχία των Πολιτικών Αρχηγών, ακούσαμε από τον "ακροδεξιό" κ. Γ. Καρατζαφέρη να λέει ότι είναι αντίθετο με τις οικονομικές δραστηριότητες της εκκλησίας και των μοναστηριών.
Οι ...προοδευτικοί δεν έδειξαν και τόσο ενδιαφέρον για ένα τόσο μεγάλο θέμα.
Τελικά ποιοι είναι συντηρητικοί και ποιοι προοδευτικοί δεν θα το μάθουμε ποτέ.
Εκτός αν ο λαός αποφασίσει να ψηφίσει με ιδεολογικά κριτήρια.

- Από τα μέχρι σήμερα διαφημιστικά φυλλάδια που είδα των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας, διαπίστωσα ότι απουσιάζει η αλλαγή στο σύστημα περίθαλψης των συνταξιούχων του Νομού μας.
Η απόφαση της Κυβερνήσεως για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος στο Νομό μας, ήταν κάτι ξεχωριστό.
Έκανε τους συνταξιούχους μας πειραματόζωα για να δοκιμαστεί το σύστημα.
Όχι για να μην νομίζουν ότι δεν έγινε τίποτε στην Πιερία!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ - ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝ


ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Ο πανταχού παρών Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, αυτή την ώρα δίνει την εκκίνηση του ράλλυ των αυτοκινήτων αντίκα..... μπράβο Παναγιώτη άν ήταν πανταχού κπαρόντες και οι υπουγροί του φίλου σου Καραμανλή, σε κάτι θα οφελούμασταν και εμείς οι πολίτες.....και άς είπε πρίν λίγο ο Αυτιάς " όπου γάμος και χαρά και ηΒασίλω πρώτη", άς τόκανε και η κυβέρνηση.. για νάχαμε να λέμε και κάτι θετικό.....

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Ο Κώστας Δημόπουλος στη ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Ο Κώστας Δημόπουλος στη ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ «Η αλήθεια σώζει και ο Καραμανλής λέει την αλήθεια». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Δημόπουλος.
Μιλώντας στην εκπομπή 2Ν ΕΠΙ ΤΥΠΟΥ και τον Ευγένιο Ολύμπιο ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Νέας Δημοκρατίας στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας.
Ακόμη τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έκανε αυτό που είχαν στο μυαλό τους οι πολίτες.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Oι ευθύνες για τη Δημοσιονομική κατάρρευση - Άρθρο του Θανάση Παπαγεωργίου

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΜΕΒΡΙΟΥ 2009
Oι ευθύνες για τη Δημοσιονομική κατάρρευση Άρθρο του Θανάση Παπαγεωργίου
Η Ν.Δ. προσέρχεται σε αυτές τις εκλογές επιχειρώντας πρώτον να κρύψει την ευθύνη της για τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία οδήγησε τη χώρα, πίσω από τη διεθνή οικονομική κρίση, και δεύτερον ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόγραμμα .
Όμως η αλήθεια την οποία γνωρίζουν οι πολίτες είναι πολύ διαφορετική.
Η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας λόγω της οικονομικής πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση αμέσως μετά το 2004, ξεκίνησε πολύ πριν από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.
Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας το νεοσυντηρητικό της πρόγραμμα οδήγησε τη χώρα στη δημοσιονομική κατάρρευση και την αύξηση του δημοσίου χρέους κατά 100 δισ. ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια όταν από ιδρύσεως Ελληνικού κράτους μέχρι το 2003 το συνολικό χρέος ήταν 182 δισ. ευρώ.
Η δημοσιονομική κατάρρευση ξεκίνησε ουσιαστικά το 2006 όταν το έλλειμμα από 2.8% του ΑΕΠ αυξάνεται με ιλιγγιώδης ρυθμούς για να φθάσει το 2009 το 8% του ΑΕΠ. Η μείωση της φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις, η κατάργηση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, η διάλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, οι χαριστικές ρυθμίσεις, η μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος για τα υψηλά εισοδήματα είναι μερικά από τα μέτρα που λήφθηκαν σε μια συνειδητή προσπάθεια να μεταφέρουν τα φορολογικά βάρη στους μισθωτούς και τα μικρομεσαία εισοδήματα.
Όμως εκτός από την κατάρρευση του προϋπολογισμού η κυβέρνηση με την οικονομική της πολιτική ανέκοψε την οικονομική ανάπτυξη της χώρας η ο οποία για πρώτη φορά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια το ΑΕΠ θα σημειώσει φέτος αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Μετά την κορύφωση της αύξησης του ΑΕΠ το 2003 στο 5,6% άρχισε ουσιαστικά η επιβράδυνση της οικονομίας με κατάληξη την σημερινή ασφυξία. Η κυβέρνηση με την πολιτική της ανέκοψε προσπάθειες πολλών ετών και ποτέ δεν δημιούργησε προϋποθέσεις βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης.
Όσον αφορά το δεύτερο επιχείρημα η κυβέρνησε ενώ αρχικά ισχυριζόταν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόγραμμα τώρα που αντιλαμβάνεται ότι αυτό το επιχείρημα δεν μπορεί να σταθεί διολίσθησε στο κλασσικό επιχείρημα που θα βρεθούν τα λεφτά.
Αυτό όμως που δεν μπορεί να αντιληφθεί είναι ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ κινείται μακριά από την πελατειακή ρουσφετολογική πολιτική της νεοσυντήρησης. Η ΝΔ κατέρχεται στις εκλογές χωρίς συνολικό σχέδιο ούτε για την έξοδο από την κρίση ούτε για την ανάπτυξη της χώρας. Το διετές πάγωμα των μισθών εκτός από τη συνέχιση του σημερινού αδιεξόδου καμία άλλη προοπτική δεν προσφέρει. Η έλλειψη οράματος και σχεδίου για τη χώρα είναι φανερή.
Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει ιεραρχημένους στόχους και η επιτυχία του θα δημιουργήσει οφέλη που θα διαχυθούν δίκαια στην Ελληνική κοινωνία .
Η χώρα έχει ανάγκη από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σταθεροποίησης και ανάπτυξης από μία εναλλακτική πολιτική που θα απαντά στις απαιτήσεις της νέας εποχής που είναι ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης με βάση την πράσινη ανάπτυξη, που θα περιορίζει τις ανισότητες και τους αποκλεισμούς, θα καταπολεμά τη φτώχεια, θα διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα, θα οικοδομεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, θα προωθεί την κοινωνική συνοχή, θα σέβεται το περιβάλλον.
Αμέσως μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ για τη σταθεροποίηση της οικονομίας θα προωθήσει πέντε νομοσχέδια. Για τη στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και την αναδιανομή του πλούτου, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση των επενδύσεων, για την στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και την ρευστότητα στην οικονομία. για την προστασία του δανειολήπτη και την καταπολέμηση της ακρίβειας.
Αυτή είναι η κατεύθυνση μας, αυτή είναι η δέσμη των προτάσεων μας και αφορούν τις πρώτες 100 μέρες, γιατί αμέσως μετά θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση της μεγάλης στρατηγικής για την ανάπτυξη της χώρας. (ΔΙΟΝ)

Πρόγραμμα ομιλιών του Θ. Παπαγεωργίου την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009
Ώρα 19.00: Κονταριώτισσα – καφενείο Λαμπίρη Γιώργου
Ώρα 20.00: Καρίτσα – πλατεία
Ώρα 21.00: Βροντού – καφενείο Γκολέμα Γιώργου

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Ο Ηλίας Τσιτλακίδης στη ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
«Ο κόσμος αναγνωρίζει αυτούς που αγωνίζονται και πρέπει να παλεύουμε όλοι μαζί», δήλωσε στη ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία, Ηλίας Τσιτλακίδης.
Μιλώντας στην εκπομπή 2Ν ΕΠΙ ΤΥΠΟΥ ο κ. Τσιτλακίδης μίλησε για σπατάλες του κράτους και υποστήριξε ότι το μέγα θέμα για την Πιερία είναι η υπόθεση των διοδίων.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο Αστέριος Τόκας στη ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Ο κόσμος έχει ανάγκη από καινούρια πρόσωπα.
Την άποψη αυτή διατύπωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία, Αστέριος Τόκας.
Ο κ. Τόκας έδωσε μεγάλη έμφαση στα ζητήματα του αγροτικού κόσμου, σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία πρόσεξε τους αγρότες, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχουν κι άλλα προβλήματα προς επίλυση

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Στη μάχη προς τις κάλπες

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΔΙΟΝ)
Στη μάχη προς τις κάλπες Ύστερα από τα δύο debate, ένα με τους έξι πολιτικούς αρχηγούς και ένα με τους δύο υποψήφιους πρωθυπουργούς, τα κομματικά επιτελεία ρίχνονται στη μάχη της προεκλογικής περιόδου για τις λιγοστές ημέρες που απομένουν έως τις 4 Οκτωβρίου.
Στην Πιερία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να γίνουν σημαντικά γεγονότα σε πολιτικό επίπεδο, γεγονός που καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία που δίνουν τα τοπικά επιτελεία των κομμάτων σε εκδηλώσεις προβολής των έργων και των σχεδιασμών τους.
Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στις 19.00 έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Νέας Δημοκρατίας στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη. Εκεί θα βρεθεί και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ θα παρουσιαστούν και οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στο νομό Πιερίας.
Το ίδιο βράδυ στις 22.00 έχει προγραμματιστεί και συνάντηση της τοπικής ΟΝΝΕΔ.
Στις 20.00 της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ.
Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στο Στέκι του ΣΥΡΙΖΑ επί της οδού Βότση έχει προγραμματιστεί προεκλογική συγκέντρωση.
Στο μεταξύ, τις δικές της εκπλήξεις για την τελευταία εβδομάδα των εκλογών ετοιμάζει και η ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, στην προσπάθεια της πιο ολοκληρωμένης ενημέρωσης των πολιτών.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ψηφοθηρία

ΠΕΜΠΤΗ 24 Σεπτεμβρίου 2009 - (ΤΑ ΝΕΑ)
ΜΕΧΡΙ και στο παρά πέντε των εκλογών η κυβέρνηση επιμένει στο ρουσφέτι και την εξυπηρέτηση των «δικών μας παιδιών».

ΚΟΡΥΦΑΙΟ παράδειγμα η πρόσληψη πριν από λίγες ημέρες δώδεκα χιλιάδων μέσω των προγραμμάτων stage του ΟΑΕΔ, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στις στρατιές των συμβασιούχων των τελευταίων ετών.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για προσλήψεις με έντονα ψηφοθηρικά χαρακτηριστικά που γίνονται με αδιαφανείς διαδικασίες- υπάρχουν καταγγελίες που μιλούν για σημειώματα που δίνονται από τα γραφεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

ΕΙΝΑΙ μάλιστα ο εμφύλιος ανταγωνισμός τόσο έντονος που η επικεφαλής υπουργός επιτέθηκε ουσιαστικά στον διοικητή του ΟΑΕΔ- τωρινό υποψήφιο βουλευτή- για ανεξέλεγκτο διορισμό ημετέρων.

ΔΕΝ είναι αυτή όμως η μόνη παρανομία. Τα προγράμματα stage χρηματοδοτούνται από πόρους του ΟΑΕΔ, δηλαδή των εργαζομένων, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απαγορεύεται όμως να χρησιμοποιούνται για προσλήψεις στο Δημόσιο.

ΓΙΝΕΤΑΙ το ακριβώς αντίθετο: η κυβέρνηση έχει φτάσει να καλύπτει πάγιες ανάγκες του Δημοσίου σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες και νοσοκομεία με μαθητευόμενους.

ΚΑΙ ενώ το ανώτατο όριο παραμονής τους είναι οι δεκαοκτώ μήνες, υπάρχουν εργαζόμενοι που κλείνουν πενταετία συνεχούς απασχόλησης με ανανέωση των συμβάσεων- ουσιαστικά δηλαδή πάνε για μονιμοποίηση που ρητά απαγορεύεται.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ όμως και η εξής αδικία. Οι εργαζόμενοι μέσω stage πριμοδοτούνται με μόρια προϋπηρεσίας και έτσι πλεονεκτούν έναντι των υπολοίπων σε περίπτωση που θα μετάσχουν σε διαγωνισμούς του Δημοσίου. Γεγονός που κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη διαφάνειας στην επιλογή τους. ΓΙΑ τίποτα από όλα αυτά δεν έχει μεριμνήσει η κυβέρνηση. Γιατί βέβαια μοναδικό μέλημά της ήταν να τακτοποιήσει κάποιους και να μειώσει τεχνητά το ποσοστό της ανεργίας.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Όχι φούσκωμα του «δυνάστη»


ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Τη μοίρα αυτού του τόπου την σφραγίζει ένα κράτος που, όπως σωστά επισήμανε στην τηλεμαχία των δυο αρχηγών η κ. Χούκλη, «αντί να είναι υπηρέτης, λειτουργεί ως δυνάστης των πολιτών. Κατά τούτο το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι η ενίσχυση του δυνάστη.

Ελπίζω ότι όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην τελευταία αντιμαχία, ως προς την τακτοποίηση κάποιων υπαλλήλων που έχουν μια «χαλαρή» σχέση με το δημόσιο, είχαν ένα και μόνο κίνητρο. Την αποκατάσταση ενδεχόμενων αδικιών. Και δεν ήταν προάγγελος νέων διορισμών και μονιμοποιήσεων.

Το μόνο που δεν έχει ανάγκη ο τόπος είναι μια καινούργια στρατιά διορισμών στο δημόσιο. Και μάλιστα για «διοικητικούς» υπαλλήλους. Από τέτοιους, κατά τη λαϊκή έκφραση «βρομάει ο τόπος».

Το κακό είναι ότι τα κόμματα εναλλάσσονται στην εξουσία και η γραφειοκρατία όχι μόνο δεν «πατάσσεται» όπως δεκαετίες τώρα μας υπόσχονται όλοι, αλλά θεριεύει κάθε φορά και περισσότερο. Σαν την Λερναία Ύδρα.

Αν κάπου έπρεπε να συμφωνήσουν, οι δυο κορυφαίοι του εκλογικού αγώνα, ως προς την δημόσια διοίκηση, ήταν τούτο: Να παραμερίσουν τις κλαδικές τους και να επιβάλλουν μια κοινώς αποδεκτή νομοθεσία με την οποία επιτέλους θα καθίσταται δυνατή η εφαρμογή της λύσης που είχε προκρίνει, αλλά δεν μπόρεσε να εφαρμόσει ο Άνδρας Παπανδρέου, αλλά και κανένας από όσους κυβέρνησαν μετά από αυτόν: Τις μετατάξεις. Με κύριο στόχο να ενισχυθεί η λειτουργία του κράτους και της αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια. Να καλυφθούν πραγματικά κενά με αυτούς που περισσεύουν τόσο προκλητικά ώστε δεν έχουν καρέκλα να κάτσουν σε ορισμένες υπηρεσίες και επιχειρήσεις του δημοσίου στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Θα έπρεπε επίσης να συμφωνήσουν σε αυτό που έθεσε σωστά ο πρωθυπουργός και το οποίο έχουν αναδείξει πριν από αυτόν οι επιθεωρητές της δημόσιας διοίκησης: Την ριζική αλλαγή των υπηρεσιακών συμβουλίων που αντί να αξιολογούν πραγματικά τους δημοσίους υπαλλήλους λειτουργούν απλώς ως συντεχνιακά ...πλυντήρια. Με προκλητικές απαλλαγές ακόμη και ατόμων που έχουν «συλληφθεί στα πράσα» να χρηματίζονται, να εκβιάζουν, να παρανομούν... Αλλά και με μπλοκάρισμα κάθε μετάταξης η και μετάθεσης.

Δυστυχώς, οι «κλαδικές» ζουν και βασιλεύουν σε αμφότερα τα κόμματα εξουσίας. Όπως και στην Αριστερά. Και όλοι τους κολακεύουν.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Πρωτοσέλιδο 24.9.2009
Κλείσιμο Παραθύρου
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ερευνες και προσαγωγές υπόπτων για βομβιστικές επιθέσεις

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=85316

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα φέρεται να ανακρίνει από το απόγευμα η αστυνομία, στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ως υπόπτους για συμμετοχή σε βομβιστικές ενέργειες.

Με ενημέρωσή του αργά το βράδυ το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες, κάνοντας επίσης λόγο για έρευνες που είχαν ως αφετηρία διαμέρισμα στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες που αναφέρει το υπουργείο ξεκίνησαν από διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή του Χαλανδρίου, όπου και βρέθηκαν υλικά συμβατά για την κατασκευή αυτοσχέδιων μηχανισμών, παρόμοιων με εκείνους που έχουν εκραγεί το τελευταίο διάστημα και είχαν τοποθετηθεί μέσα σε χύτρες.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΑΣΟΚ: Τα πέντε ψέματα του πρωθυπουργού

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=85320

Για πέντε «μεγάλα ψέματα» του Κώστα Καραμανλή έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την παρουσία του πρωθυπουργού στα δύο ντιμπέιτ.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στο ΦΕΚ που παρουσίασε ο πρωθυπουργός και σύμφωνα με τον ίδιο αποδείκνυε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου συνυπόγραψε τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων. Τόνισε ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν αφορά παρά στην κοινότητα Ανθούσας και όχι σε δασική έκταση. Διερωτήθηκε αν ο Κ. Καραμανλής δεν ήξερε, ή επίτηδες επιχείρησε να παραπλανήσει τους Έλληνες πολίτες.

Ως δεύτερο ψέμα, παρουσίασε το γεγονός ότι ο Κ. Καραμανλής δεν αναφέρθηκε στην τριετία Μητσοτάκη, όταν μίλησε για το δημόσιο χρέος και συγκεκριμένα ότι "το πήρε το ΠΑΣΟΚ στο 30% του ΑΕΠ και το πήγε στο 100%". Επίσης, απέρριψε το επιχείρημα του πρωθυπουργού, ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του χρέους που προστέθηκε τα τελευταία πεντέμισι χρόνια αφορά σε τόκους.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ψευδή και τα στοιχεία που παρουσίασε ο Κ. Καραμανλής για την ανεργία, λέγοντας ότι "μειώθηκε, από το 11,5% πήγε στο 7% και τώρα αυξήθηκε λίγο παραπάνω". Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παραποίησε τα στοιχεία για την ανεργία την περίοδο της απογραφής και αναφέρθηκε στην ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η οποία υπολογίζει την πραγματική ανεργία στο 15%.

Τέταρτο ψέμα, η επιμονή του πρωθυπουργού ότι το πρόγραμμα 100 ημερών του ΠΑΣΟΚ θα στοιχίσει 10 δισ. ευρώ. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι τα 7,8 δισ. αφορούν στην Παιδεία, σε βάθος τετραετίας και όχι τριών μηνών. Κατηγόρησε τον γιάννη Παπαθανασίου ότι κάνει ταυτόχρονα το ρόλο του υπουργού και του συγγραφέα των non paper της Νέας Δημοκρατίας και μίλησε για απάτη.

Σημείωσε ότι το πρόγραμμα θα κοστίσει 2.5 με 3 δισ. ευρώ και διερωτήθηκε πως η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι το πάγωμα των μισθών, με όφελος περί τα 500 εκατ. ευρώ, θα μειώσει το έλλειμμα. "Ποιο είναι, λοιπόν, το κρυφό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας; Θα δανειστούν, θα βάλουν φόρους", διερωτήθηκε.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ψέμα και "μαγική" τη φράση ότι «η μέση οικογένεια σήμερα πληρώνει 50% λιγότερο φόρο απ' ό,τι πλήρωνε". Ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι τα αφορολόγητα όρια έχουν μείνει ίδια εδώ και τέσσερα χρόνια σταθερό, χωρίς να τιμαριθμοποιείται. Αναφέρθηκε σε έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία από το 2004 μέχρι σήμερα, για έναν χαμηλόμισθο, η φορολογική επιβάρυνση έχει τετραπλασιαστεί. Για έναν άγαμο με μέσο μισθό έχει αυξηθεί κατά 45% και για μία οικογένεια με μέσο μισθό και δύο παιδιά έχει αυξηθεί κατά 42%.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Σε ετοιμότητα για τη γρίπη η Πιερία

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

BASIKO_2Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη της Τετάρτης στη Νομαρχία


Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τη χθεσινή συνάντηση φορέων του νομού για την ετοιμότητα των μέτρων πρόληψης της νέας γρίπης. Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπισή της, το οποίο καταρτίστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΚΕΠΥ, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Εθνικού Σχεδίου αντιμετώπισης της νέας γρίπης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας, με τη συμμετοχή του Νομάρχη, του αντινομάρχη κ. Γκουγκουρέλα, των Διοικητών του Νοσοκομείου Κατερίνης και του ΨΝΠΟ, εκπροσώπων της Εκπαιδευτικής και Ιατρικής Κοινότητας του νομού μας, εκπροσώπων των Δήμων, καθώς και με τη συμμετοχή του Αστυνομικού Διευθυντή Πιερίας και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, η προετοιμασία που έχει γίνει, είναι βάση οδηγιών που καθορίζει το Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση του ιού της γρίπης και πρόκειται ουσιαστικά για «τοπικό σχέδιο», το οποίο παίρνει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
Του συγκεκριμένου σχεδιασμού, προηγήθηκε ένα άλλο στάδιο που αφορούσε την ενημέρωση των πολιτών, μέσα από τη διανομή φυλλαδίων και στα σχολεία, ενώ η εφαρμογή του τοπικού σχεδίου συντονίζεται από το Συντονιστικό Όργανο και από την Ομάδα διαχείρισης κρίσης, οι οποίες συγκροτήθηκαν ακριβώς για αυτόν τον λόγο.
Όπως ανέφερε ο αντινομάρχης κ. Γκουγκουρέλας, το κύριο επίπεδο πρόληψης είναι η δημιουργία Κέντρων Εμβολιασμού. Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν εννέα Κέντρα Εμβολιασμού, έξι στην Κατερίνη και τρία στην περιφέρεια με την προοπτική, εφόσον παραστεί ανάγκη αυτά να διπλασιαστούν.
Εννοείται ότι σ’ αυτά δεν περιλαμβάνεται το Νοσοκομείο Κατερίνης και το ΨΝΠΟ, ενώ για τους εργαζομένους στα σώματα ασφαλείας του νομού υπάρχει η πρόβλεψη να εμβολιαστούν στην Ταξιαρχία Λιτοχώρου.
Να σημειωθεί, ότι τα Κέντρα Εμβολιασμού θα φιλοξενηθούν σε σχολεία και θα λειτουργούν σε πρώτη φάση Σαββατοκύριακο και για όσα Σαββατοκύριακα χρειαστούν. Στο σημείο αυτό, ο κ. Παπαστεργίου, ζήτησε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι πανέτοιμη και να προβλέψει την καθαριότητα των συγκεκριμένων χώρων καθώς και τη θέρμανσή τους.
Παρόλα αυτά, εκεί που πιθανότατα θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα, είναι στο ΙΚΑ το οποίο αν και εφόσον παραστεί ανάγκη για μαζικό εμβολιασμό, θα κληθεί να εμβολιάσει κοντά στα 50 χιλιάδες άτομα. «Είναι κάτι που πρέπει να δούμε», ανέφερε ο νομάρχης, διευκρινίζοντας ότι σε πρώτη φάση θα εμβολιαστούν προληπτικά μόνο οι ευπαθείς ομάδες, όπως αυτές ορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και σύμφωνα με τις οδηγίες που θα πάρει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από το Υπουργείο Υγείας.
Όπως αναφέρθηκε, η προμήθεια των εμβολίων θα γίνει από Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (αυτό προβλέπεται για την περιοχή μας), ενώ πολλές φορές τονίστηκε, ότι το συγκεκριμένο σχέδιο «δεν είναι στατικό» και μπορεί να μεταβάλλεται, ανάλογα με τις οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας, αλλά και εξετάζοντας καθημερινά τα δεδομένα όπως αυτά διαμορφώνονται στην περιοχή μας.

BASIKO_1Ικανοποίηση από το επίπεδο ετοιμότητας στη Νομαρχία


Είναι η πρώτη φορά που καταρτίζεται ένα σχέδιο αντιμετώπισης γρίπης στην Πιερία, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Παπαστεργίου, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντικό ότι ο κάθε φορέας γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για την αντιμετώπιση του ιού.
«Από τη μεριά μας, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και φορείς, είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη γρίπη. Είμαστε έτοιμοι και σε υλικό. Έχουμε π.χ. προμηθευτεί πάνω 80 χιλιάδες χειρουργικές μάσκες», είπε ο Νομάρχης.
«Πιστεύω ότι θα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα», είπε ο κ. Παπαστεργίου, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους φορείς για την ουσιαστική συνεργασία στην κατάρτιση του τοπικού σχεδίου αντιμετώπισης της γρίπης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009 (ΤΟΠΙΚΗ)

Με έκπληξη είδαμε στο Ολύμπιο Βήμα να δημοσιεύεται και μάλιστα στο πρωτοσέλιδο επιστολή του Γιώργου Κωνσταντόπουλου σχετικά με δημοσίευμά μας, για την τελετή παράδοσης του νέου νοσοκομείου, του συντάκτη μας Ανδρέα Γαλανού. Είναι πρωτοφανές και πέρα πάνω από κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας επιστολή απάντηση για άλλη εφημερίδα να δημοσιεύεται από άλλη.

Δεν περιμέναμε βέβαια κάποια εκδήλωση συναδερφικής αλληλεγγύης από τον αγαπητό συνάδελφο κύριο Κορομήλη. Άλλωστε στην περίφημη δίωξη της πετούνιας όπου διώκονται τρεις συνάδελφοι δεν εδέησε να αφιερώσει ούτε δυο γραμμές.

Προφανώς η χθεσινή επιστολή βόλευε τον κ. Κορομήλη.

Λυπούμαστε για το γεγονός που αναγκαζόμαστε να δώσουμε μαθήματα δεοντολογίας σ’έναν παλιό και έμπειρο συνάδελφο.

***

Ε, αυτό δεν το περίμενα. Χειραγωγούμε λέει την κοινή γνώμη. Η κοινή γνώμη δεν χειραγωγείται με ελεύθερα ρεπορτάζ αλλά με φιλικές δημοσκοπήσεις.

***

Εμείς εξυπηρετούμε κομματικά συμφέροντα ή όσοι τρέχουν να εγκαινιάσουν ένα έργο που θα λειτουργήσει 6 μήνες μ’έναν χρόνο μετά;

Φανταστείτε να εγκαινιάζεται ένα σούπερ μάρκετ που θα λειτουργήσει το Μάιο από τον Σεπτέμβριο. Ίσως είναι νέα εξέλιξη στο μάρκετιγκ που αγνοώ.

***

Να πάμε και στα ντιμπέιτ. Ποιος μου άρεσε περισσότερο, Καραμανλής ή Παπανδρέου; Σαφώς η Χούκλη.

***

Ο Κουμουτσάκος θέλει και δεύτερη παρτίδα ντιμπέϊτ. Μη το κάνουμε κουμ-καν. Συνήθως ο χαμένος ζητάει να ρεφάρει. Καρφωθήκατε.

***

Πολλοί υποψήφιοι τα βάζουν με τα μέσα ενημέρωσης. Γιατί ρε παιδιά, ως τώρα εμείς lexotanil, εσείς Lexus. Τώρα εμείς Lexus, εσείς lexotanil.

***

Όλα εδώ πληρώνονται κύριε Αλογοσκούφη μας.

Τι ήθελες να σε υποδεχθούν με γαρύφαλλα στην Α’ Αθηνών; Αυτά είναι για τα μπουζουξίδικα. Στις λαϊκές συνήθως πετάνε ντομάτες.

***

Μπαστούνια τα βρήκε κι ο Παυλόπουλος. Λογικό δεν είναι Προκόπη, δεν μπορεί για όλα να φταίει ο Καραμανλής, μόνος του κυβέρνησε;

***

Στην ημερήσια διάταξη τα πάρτυ νεολαίας. Καλά τα σφηνάκια δεν λέω αλλά και καμιά δουλίτσα δεν θα ήταν άσχημα, γιατί ο μπαμπάς βαρέθηκε να πληρώνει.

***

Γιώργο, δεν ξέρω αν η ανάπτυξη θα είναι πράσινη ή γαλάζια αλλά το πενηντάρικο είναι καφετί κι έχουμε κάτι μήνες να το δούμε! Κάντε κάτι.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

PEZODROMOS
Άλλη μια φωτογραφία, από άλλο ένα πρωινό στην καρδιά του κεντρικού πεζόδρομου της πόλης.
Η οποία βέβαια δεν κομίζει γλαύκα ες Κατερίνη. Συνηθισμένο φαινόμενο το μποτιλιάρισμα των φορτηγών, κάτω από το βάρος των οποίων έχουν βουλιάξει κι οι καημένοι κυβόλιθοι (οικολογικοί και μη).
Προφανώς εκείνο το περσινό (ή μήπως και προπέρσινο;) σχέδιο της διοίκησης του δήμου για τους σταθμούς μεταφόρτωσης εμπορευμάτων (σε ειδικά κλάρκ) σε συγκεκριμένες εισόδους του πεζοδρόμου, έχει χρεία περεταίρω μελέτης για την εφαρμογή του.


Σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο αναβαθμίστηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Κορινού, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Υγείας, μας πληροφορεί, με ανακοίνωσή του, ο Διοικητής του γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.
Υποθέτουμε πως η προαγωγή του Ιατρείου συνοδεύεται και από κάποια προνόμια (σε υποδομές και προσωπικό), για τα οποία όμως δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση.


«Εγώ θα παρακαλέσω όλους τους πολίτες να κάνουν μια προσευχή για μας... Ερχόμαστε όχι για να διαχειριστούμε απλώς τις δημόσιες υποθέσεις, αλλά για να αλλάξουμε ξανά τη ζωή σ' αυτήν τη χώρα και είναι δύσκολο εγχείρημα, εν μέσω επίσης πολύ μεγάλων δυσκολιών, γι’ αυτό είπα, ας κάνουν όλοι μια προσευχή για μας», είπε προχθές (στον City 99,5) ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης.
«Προσευχές να κάνουμε όσες θέλει. Τη... νηστεία δεν αντέχουμε άλλο!», σχολίασε εύστοχα το ΕΘΝΟΣ.


Ψηφοθηρικές προσλήψεις, στο παρά πέντε των εκλογών, κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ ανοίγοντας τις πόρτες του δημοσίου σε τουλάχιστον 10.000 ανέργους, μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων stage, καταγγέλλει ο (Πασόκος) πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Δεν κατάλαβα γιατί διαμαρτύρεται. Απλά η Ν.Δ αποτίνει τον (τελευταίο) φόρο τιμής στη
stage πολιτική απασχόλησης των προηγούμενων (και πρώτων διδαξάντων) κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Το μόνο που μπορεί να προσάψει στη σημερινή κυβέρνηση είναι ότι πήγε τα stage ένα βήμα πιο πέρα: προσλαμβάνει ανασφάλιστους (αυτό το κακό το’ χουν τα stage) και (αυτό είναι η επιτομή της ειρωνίας) τους στέλνει να δουλέψουν στα ασφαλιστικά ταμεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ!


Έξαρση των κρουσμάτων της γρίπης των χοίρων από τον επόμενο μήνα περιμένουν οι επιδημιολόγοι.
Έτσι εξηγείται γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ προκήρυξε πρόωρες εκλογές στις 4 του Οκτώβρη. Σου λέει, τόσα χρεώθηκα, να φορτωθώ και τη γρίπη;


49 χιλιάδες ασφαλισμένους θα πρέπει να εμβολιάσει το ΙΚΑ Κατερίνης, αν και εφόσον παραστεί ανάγκη, πράγμα το οποίο απευχόμαστε όλοι…
Φανταστείτε σ’ αυτό το νούμερο, να ήταν και οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ της Πιερίας, οι οποίοι λόγω της πιλοτικής εφαρμογής του γνωστού προγράμματός του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης, εξυπηρετούνται από τον κλάδο υγείας του ΟΑΕΕ…
Εδώ πάει το ουδέν κακόν αμιγές καλού…
(Πάντως η αλήθεια είναι ότι έψαξα πολύ για να βρω ένα θετικό της συγκεκριμένη πιλοτικής εφαρμογής, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται, παρά την παταγώδη αποτυχία της!)


"Όσα σκουλήκια ή ποντίκια έχουν τρυπώσει στο κρατικό κεφαλοτύρι θα δούνε την πόρτα".
Σάλος έχει προκληθεί από τη συγκεκριμένη δήλωση του Θ. Πάγκαλου, αφού προφανώς με την λέξη «σκουλήκια» δεν εννοεί τους φιλάθλους του Άρεως Θεσσαλονίκης.
Πάντως πρώτη φορά, ακούω για «κεφαλοτύρι» με… πόρτα. Για να το λέει ο Θόδωρος κάτι θα ξέρει.


Εκείνη η «ασφαλής διαδρομή» προς το 4ο Δημοτικό Σχολείο θα ολοκληρωθεί ή θα παραμείνει «ημι-ασφαλής»;


Αφού δεν μπορούν οι δημοσιογράφοι των μεγάλων μέσων ενημέρωσης να καταλήξουν ποιος ήταν καλύτερος «στο ντιμπέιτ των δύο» και ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις, μήπως μπορούν να συμφωνήσουν ποιος ήταν ο λιγότερο κακός;
Εξάλλου, ως είθισται, δια της ατόπου επιλέγουμε τον πρωθυπουργό, ψηφίζοντας πάντα τον λιγότερο κακό…
-----------------------------------------------------------------------------
«Οι πολίτες με εξέλεξαν δυο φορές πρωθυπουργό και οφείλω να τους πω την αλήθεια», είπε ο Κώστας Καραμανλής.
Δηλαδή το 2004, επειδή δεν σε είχαν εκλέξει πρωθυπουργό από το 2000, δεν όφειλες να την πεις πρόεδρε;
----------------------------------------------------------------------------------------

Τελικά εκείνη την υπογραφή για τον αποχαρακτηρισμό των καμένων δασών της Αν. Αττικής την έβαλε ή όχι ο Παπανδρέου;
Διότι αν την έβαλε τα περί «πράσινης ανάπτυξης», είναι «πράσινα άλογα» και η οικολογική συνείδηση, ευκαιριακή απόχη αλίευσης ψήφων…
Βεβαίως υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο, να κρατάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την απάντηση, για να «ταπώσει» τον Καραμανλή σε επόμενο ντιμπέιτ, αν και όπως λένε από την Ιπποκράτους δεν θα υπάρξει επόμενο καθότι ο Γιώργος κέρδισε τις εντυπώσεις από το… πρώτο!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στην τελική ευθεία

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Η επομένη των ντιμπέιτ

Στην τελική

ευθεία

Μετρώντας κέρδη και απώλειες, την επομένη των ντιμπέιτ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προχωρούν προς τις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου από νέα βάση. Η Ρηγίλλης αναπροσαρμόζει τη στρατηγική της, με κεντρικό σύνθημα «κάθε ψήφος που δεν πηγαίνει στη ΝΔ ευνοεί το ΠΑΣΟΚ», ενώ η Ιπποκράτους ετοιμάζει επικοινωνιακή «καταιγίδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρηγίλλης θα επιχειρήσει τις τελευταίες ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική μάχη να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση. Παράλληλα θα προσπαθήσει να μειώσει τις διαρροές του κυβερνώντος κόμματος προς τον ΛΑΟΣ και γι' αυτόν τον λόγο αναμένεται ο πρωθυπουργός να υψώσει υπέρμετρα τους τόνους τις τελευταίες ημέρες της εκλογικής αναμέτρησης.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΝΔ έχει αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της και έχει υψηλά στην ατζέντα της τα εθνικά θέματα, στοχεύοντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, την αποδόμηση του οποίου επιχειρεί η ΝΔ.

Εξάλλου, με στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ, επιστρατεύθηκαν και κορυφαίοι υπουργοί, οι οποίοι θα αφήσουν τις εκλογικές τους περιφέρειες και θα περιοδεύσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο για να μιλήσουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε κρίσιμους νομούς.

Στην επικοινωνιακή διαχείριση των επικείμενων ομιλιών και παρεμβάσεων του Γ.Παπανδρέου επικεντρώνονται όλες οι προσπάθειες της Ιπποκράτους, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών.

Μετά την επιστροφή του από τη Ν.Υόρκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μπροστά του πυκνό πρόγραμμα ομιλιών και συνεντεύξεων. Συγκεκριμένα, εκτός απροόπτου θα μιλήσει το βράδυ της Παρασκευής στο Ηράκλειο, την Κυριακή στη Λάρισα, την ερχόμενη Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη στην Αθήνα και την επόμενη Παρασκευή στην Πάτρα.

Εν τω μεταξύ, εκκρεμεί μια εκδήλωση -πιθανώς να πραγματοποιηθεί εντός του Σαββατοκύριακου- για την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος, στην οποία θα γίνει και η παρουσίαση των προσώπων του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου θα δώσει περισσότερες από δέκα συνεντεύξεις σε ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα μέσα, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του ηγετικού προφίλ του και την εμπέδωση της πεποίθησης ότι είναι έτοιμος για την πρωθυπουργία.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://www.eptanews.gr/new/images/stories/protoselido/protoselido%20politeia%20845.jpg

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ


ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009


ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη 24/09/2009 και ώρα 13:00μμ ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου θα δώσει συνέντευξη στην ΕΤ3.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)