ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Για πέντε «μεγάλα ψέματα» του Κώστα Καραμανλή έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την παρουσία του πρωθυπουργού στα δύο ντιμπέιτ.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στο ΦΕΚ που παρουσίασε ο πρωθυπουργός και σύμφωνα με τον ίδιο αποδείκνυε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου συνυπόγραψε τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων. Τόνισε ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν αφορά παρά στην κοινότητα Ανθούσας και όχι σε δασική έκταση. Διερωτήθηκε αν ο Κ. Καραμανλής δεν ήξερε, ή επίτηδες επιχείρησε να παραπλανήσει τους Έλληνες πολίτες.
Ως δεύτερο ψέμα, παρουσίασε το γεγονός ότι ο Κ. Καραμανλής δεν αναφέρθηκε στην τριετία Μητσοτάκη, όταν μίλησε για το δημόσιο χρέος και συγκεκριμένα ότι "το πήρε το ΠΑΣΟΚ στο 30% του ΑΕΠ και το πήγε στο 100%". Επίσης, απέρριψε το επιχείρημα του πρωθυπουργού, ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του χρέους που προστέθηκε τα τελευταία πεντέμισι χρόνια αφορά σε τόκους.
Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ψευδή και τα στοιχεία που παρουσίασε ο Κ. Καραμανλής για την ανεργία, λέγοντας ότι "μειώθηκε, από το 11,5% πήγε στο 7% και τώρα αυξήθηκε λίγο παραπάνω". Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παραποίησε τα στοιχεία για την ανεργία την περίοδο της απογραφής και αναφέρθηκε στην ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η οποία υπολογίζει την πραγματική ανεργία στο 15%.
Τέταρτο ψέμα, η επιμονή του πρωθυπουργού ότι το πρόγραμμα 100 ημερών του ΠΑΣΟΚ θα στοιχίσει 10 δισ. ευρώ. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι τα 7,8 δισ. αφορούν στην Παιδεία, σε βάθος τετραετίας και όχι τριών μηνών. Κατηγόρησε τον γιάννη Παπαθανασίου ότι κάνει ταυτόχρονα το ρόλο του υπουργού και του συγγραφέα των non paper της Νέας Δημοκρατίας και μίλησε για απάτη.
Σημείωσε ότι το πρόγραμμα θα κοστίσει 2.5 με 3 δισ. ευρώ και διερωτήθηκε πως η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι το πάγωμα των μισθών, με όφελος περί τα 500 εκατ. ευρώ, θα μειώσει το έλλειμμα. "Ποιο είναι, λοιπόν, το κρυφό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας; Θα δανειστούν, θα βάλουν φόρους", διερωτήθηκε.
Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ψέμα και "μαγική" τη φράση ότι «η μέση οικογένεια σήμερα πληρώνει 50% λιγότερο φόρο απ' ό,τι πλήρωνε". Ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι τα αφορολόγητα όρια έχουν μείνει ίδια εδώ και τέσσερα χρόνια σταθερό, χωρίς να τιμαριθμοποιείται. Αναφέρθηκε σε έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία από το 2004 μέχρι σήμερα, για έναν χαμηλόμισθο, η φορολογική επιβάρυνση έχει τετραπλασιαστεί. Για έναν άγαμο με μέσο μισθό έχει αυξηθεί κατά 45% και για μία οικογένεια με μέσο μισθό και δύο παιδιά έχει αυξηθεί κατά 42%.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου