Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ψηφοθηρία

ΠΕΜΠΤΗ 24 Σεπτεμβρίου 2009 - (ΤΑ ΝΕΑ)
ΜΕΧΡΙ και στο παρά πέντε των εκλογών η κυβέρνηση επιμένει στο ρουσφέτι και την εξυπηρέτηση των «δικών μας παιδιών».

ΚΟΡΥΦΑΙΟ παράδειγμα η πρόσληψη πριν από λίγες ημέρες δώδεκα χιλιάδων μέσω των προγραμμάτων stage του ΟΑΕΔ, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στις στρατιές των συμβασιούχων των τελευταίων ετών.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για προσλήψεις με έντονα ψηφοθηρικά χαρακτηριστικά που γίνονται με αδιαφανείς διαδικασίες- υπάρχουν καταγγελίες που μιλούν για σημειώματα που δίνονται από τα γραφεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

ΕΙΝΑΙ μάλιστα ο εμφύλιος ανταγωνισμός τόσο έντονος που η επικεφαλής υπουργός επιτέθηκε ουσιαστικά στον διοικητή του ΟΑΕΔ- τωρινό υποψήφιο βουλευτή- για ανεξέλεγκτο διορισμό ημετέρων.

ΔΕΝ είναι αυτή όμως η μόνη παρανομία. Τα προγράμματα stage χρηματοδοτούνται από πόρους του ΟΑΕΔ, δηλαδή των εργαζομένων, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απαγορεύεται όμως να χρησιμοποιούνται για προσλήψεις στο Δημόσιο.

ΓΙΝΕΤΑΙ το ακριβώς αντίθετο: η κυβέρνηση έχει φτάσει να καλύπτει πάγιες ανάγκες του Δημοσίου σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες και νοσοκομεία με μαθητευόμενους.

ΚΑΙ ενώ το ανώτατο όριο παραμονής τους είναι οι δεκαοκτώ μήνες, υπάρχουν εργαζόμενοι που κλείνουν πενταετία συνεχούς απασχόλησης με ανανέωση των συμβάσεων- ουσιαστικά δηλαδή πάνε για μονιμοποίηση που ρητά απαγορεύεται.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ όμως και η εξής αδικία. Οι εργαζόμενοι μέσω stage πριμοδοτούνται με μόρια προϋπηρεσίας και έτσι πλεονεκτούν έναντι των υπολοίπων σε περίπτωση που θα μετάσχουν σε διαγωνισμούς του Δημοσίου. Γεγονός που κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη διαφάνειας στην επιλογή τους. ΓΙΑ τίποτα από όλα αυτά δεν έχει μεριμνήσει η κυβέρνηση. Γιατί βέβαια μοναδικό μέλημά της ήταν να τακτοποιήσει κάποιους και να μειώσει τεχνητά το ποσοστό της ανεργίας.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: