Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

PEZODROMOS
Άλλη μια φωτογραφία, από άλλο ένα πρωινό στην καρδιά του κεντρικού πεζόδρομου της πόλης.
Η οποία βέβαια δεν κομίζει γλαύκα ες Κατερίνη. Συνηθισμένο φαινόμενο το μποτιλιάρισμα των φορτηγών, κάτω από το βάρος των οποίων έχουν βουλιάξει κι οι καημένοι κυβόλιθοι (οικολογικοί και μη).
Προφανώς εκείνο το περσινό (ή μήπως και προπέρσινο;) σχέδιο της διοίκησης του δήμου για τους σταθμούς μεταφόρτωσης εμπορευμάτων (σε ειδικά κλάρκ) σε συγκεκριμένες εισόδους του πεζοδρόμου, έχει χρεία περεταίρω μελέτης για την εφαρμογή του.


Σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο αναβαθμίστηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Κορινού, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Υγείας, μας πληροφορεί, με ανακοίνωσή του, ο Διοικητής του γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.
Υποθέτουμε πως η προαγωγή του Ιατρείου συνοδεύεται και από κάποια προνόμια (σε υποδομές και προσωπικό), για τα οποία όμως δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση.


«Εγώ θα παρακαλέσω όλους τους πολίτες να κάνουν μια προσευχή για μας... Ερχόμαστε όχι για να διαχειριστούμε απλώς τις δημόσιες υποθέσεις, αλλά για να αλλάξουμε ξανά τη ζωή σ' αυτήν τη χώρα και είναι δύσκολο εγχείρημα, εν μέσω επίσης πολύ μεγάλων δυσκολιών, γι’ αυτό είπα, ας κάνουν όλοι μια προσευχή για μας», είπε προχθές (στον City 99,5) ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης.
«Προσευχές να κάνουμε όσες θέλει. Τη... νηστεία δεν αντέχουμε άλλο!», σχολίασε εύστοχα το ΕΘΝΟΣ.


Ψηφοθηρικές προσλήψεις, στο παρά πέντε των εκλογών, κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ ανοίγοντας τις πόρτες του δημοσίου σε τουλάχιστον 10.000 ανέργους, μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων stage, καταγγέλλει ο (Πασόκος) πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Δεν κατάλαβα γιατί διαμαρτύρεται. Απλά η Ν.Δ αποτίνει τον (τελευταίο) φόρο τιμής στη
stage πολιτική απασχόλησης των προηγούμενων (και πρώτων διδαξάντων) κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Το μόνο που μπορεί να προσάψει στη σημερινή κυβέρνηση είναι ότι πήγε τα stage ένα βήμα πιο πέρα: προσλαμβάνει ανασφάλιστους (αυτό το κακό το’ χουν τα stage) και (αυτό είναι η επιτομή της ειρωνίας) τους στέλνει να δουλέψουν στα ασφαλιστικά ταμεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ!


Έξαρση των κρουσμάτων της γρίπης των χοίρων από τον επόμενο μήνα περιμένουν οι επιδημιολόγοι.
Έτσι εξηγείται γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ προκήρυξε πρόωρες εκλογές στις 4 του Οκτώβρη. Σου λέει, τόσα χρεώθηκα, να φορτωθώ και τη γρίπη;


49 χιλιάδες ασφαλισμένους θα πρέπει να εμβολιάσει το ΙΚΑ Κατερίνης, αν και εφόσον παραστεί ανάγκη, πράγμα το οποίο απευχόμαστε όλοι…
Φανταστείτε σ’ αυτό το νούμερο, να ήταν και οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ της Πιερίας, οι οποίοι λόγω της πιλοτικής εφαρμογής του γνωστού προγράμματός του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης, εξυπηρετούνται από τον κλάδο υγείας του ΟΑΕΕ…
Εδώ πάει το ουδέν κακόν αμιγές καλού…
(Πάντως η αλήθεια είναι ότι έψαξα πολύ για να βρω ένα θετικό της συγκεκριμένη πιλοτικής εφαρμογής, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται, παρά την παταγώδη αποτυχία της!)


"Όσα σκουλήκια ή ποντίκια έχουν τρυπώσει στο κρατικό κεφαλοτύρι θα δούνε την πόρτα".
Σάλος έχει προκληθεί από τη συγκεκριμένη δήλωση του Θ. Πάγκαλου, αφού προφανώς με την λέξη «σκουλήκια» δεν εννοεί τους φιλάθλους του Άρεως Θεσσαλονίκης.
Πάντως πρώτη φορά, ακούω για «κεφαλοτύρι» με… πόρτα. Για να το λέει ο Θόδωρος κάτι θα ξέρει.


Εκείνη η «ασφαλής διαδρομή» προς το 4ο Δημοτικό Σχολείο θα ολοκληρωθεί ή θα παραμείνει «ημι-ασφαλής»;


Αφού δεν μπορούν οι δημοσιογράφοι των μεγάλων μέσων ενημέρωσης να καταλήξουν ποιος ήταν καλύτερος «στο ντιμπέιτ των δύο» και ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις, μήπως μπορούν να συμφωνήσουν ποιος ήταν ο λιγότερο κακός;
Εξάλλου, ως είθισται, δια της ατόπου επιλέγουμε τον πρωθυπουργό, ψηφίζοντας πάντα τον λιγότερο κακό…
-----------------------------------------------------------------------------
«Οι πολίτες με εξέλεξαν δυο φορές πρωθυπουργό και οφείλω να τους πω την αλήθεια», είπε ο Κώστας Καραμανλής.
Δηλαδή το 2004, επειδή δεν σε είχαν εκλέξει πρωθυπουργό από το 2000, δεν όφειλες να την πεις πρόεδρε;
----------------------------------------------------------------------------------------

Τελικά εκείνη την υπογραφή για τον αποχαρακτηρισμό των καμένων δασών της Αν. Αττικής την έβαλε ή όχι ο Παπανδρέου;
Διότι αν την έβαλε τα περί «πράσινης ανάπτυξης», είναι «πράσινα άλογα» και η οικολογική συνείδηση, ευκαιριακή απόχη αλίευσης ψήφων…
Βεβαίως υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο, να κρατάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την απάντηση, για να «ταπώσει» τον Καραμανλή σε επόμενο ντιμπέιτ, αν και όπως λένε από την Ιπποκράτους δεν θα υπάρξει επόμενο καθότι ο Γιώργος κέρδισε τις εντυπώσεις από το… πρώτο!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: