Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Δικαστικές «αποκαλύψεις» για την εμπλοκή υπουργών Ελεύθερος κατηγορούμενος για την υπόθεση Βατοπεδίου Η ενοχή του «σκόνταψε» σε υπουργικές εντολές

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-12-2009 

Ελεύθερος και μάλιστα χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην εφέτη-ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, ο πρώτος από τους κατηγορουμένους για την υπόθεση της Μονής Βατοπειδίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η απαλλαγή του κατηγορουμένου σχετίζεται με το γεγονός ότι στα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί, φωτογραφίζεται η εμπλοκή υπουργών που με τις ενέργειες ή τις παραλείψεις τους, φέρονται να έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση. Και όπως επίδης διαφαίνεται η εμπλοκή των κατηγορουμένων εξαντλείται σε ρόλους εκτελεστικών οργάνων των υπουργικών (γραπτών ή άγραφων) αποφάσεων.
Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ήταν μέλος των γνωμοδοτικών συμβουλίων δημόσιας γης και ανταλλάξιμης περιουσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,και αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) 

Μακάβρια αποκάλυψη Έκλεψαν το λείψανο του Τάσσου Παπαδόπουλου!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-12-2009

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Κυπριακή Αστυνομία, έπειτα από το πρωτοφανές περιστατικό της κλοπής του λειψάνου του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.
Οι κυπριακές αρχές από το πρωί διεξάγουν έρευνες για την ανεύρεση της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου,την οποία πήραν άγνωστοι,αφού σύλησαν τον τάφο του στο Κοιμητήριο της κοινότητας της Δευτεράς.
Οι άγνωστοι πήραν μόνο τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου και όχι το φέρετρο, στο οποίο αυτή βρισκόταν. Ο χώρος του Κοιμητηρίου έχει αποκλειστεί με κορδέλες και απαγορεύεται η είσοδος, ενώ οι δημοσιογράφοι βρίσκονται έξω από το Κοιμητήριο.
Ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαϊας, στην επαρχία του οποίου βρίσκεται το Κοιμητήριο , χαρακτήρισε "γιγαντιαίο ανοσιούργημα την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου".
Επίσης, απηύθυνε έκκληση να επιδειχθεί ηρεμία και ενότητα από το λαό.
Ακόμη ο Μητροπολίτης, ο οποίος μετέβη στο Κοιμητήριο της κοινότητας της Δευτεράς, δήλωσε ότι ο χώρος έχει αγιαστεί και έτσι θα τελεστεί,εκεί αύριο, και τρισάγιο και μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατό του.
 Επιπλέον στο κοιμητήριο βρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου καθώς και ο βοηθός αρχηγός της Αστυνομίας Αντρέας Ιατρόπουλος και ο αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης.
 Σε δηλώσεις του στην Κυπριακή εφημερίδα ο πρώην στενός συνεργάτης του αείμνηστου Τ.Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης, χαρακτήρισε την πράξη αυτή ως εγκληματική και βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας.
 «Εγκληματίες, ιερόσυλοι άνοιξαν τον τάφο του Προέδρου και αφαίρεσαν τη σορό», δήλωσε ο κ. Παντελίδης και πρόσθεσε πως το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί, πρώην μέλος από την φρουρά του Τάσσου Παπαδόπουλου που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι στον τάφο του.
Το πρωτοφανές περιστατικό καταδίκασαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου.

«Δεν είμαστε στο χείλους του γκρεμού» - Να κλείσει τη «φιλολογία περί σκληρών μέτρων» επιχείρησε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός -

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009
«Δεν φταίει ο μισθωτός, δεν θα πληρώσει ο κοσμάκης», ήταν το μήνυμα που έστειλε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, βάζοντας τέλος στα σενάρια για μέτρα τύπου Ιρλανδίας και ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση του θα επιχειρήσει την περιστολή του ελλείμματος με την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών στο φορολογικό και τη διαφάνεια και όχι με έκτακτα μέτρα.

«Δεν είμαστε στο χείλος του γκρεμού, ωστέ να χρειάζεται να μειώσουμε τους μισθούς. Δεν είναι ο μισθωτός το πρόβλημα της οικονομίας», είπε ο Γ. Παπανδρέου και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν προσανατολίζεται σε περιστολή της μισθολογικής δαπάνης στο δημόσιο. Μάλιστα χαρακτήρισε «αβάσιμη φιλολογία» τη συζήτηση για σκληρά μέτρα, ενώ επανέλαβε πολλές φορές ότι το μεγαλύτερο έλλειμμα που ταλανίζει τη χώρα είναι «έλλειμμα αξιοπιστίας, το οποίο κληρονομήσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση».
Αναφερόμενος στα αρνητικά σχόλια του ξένου Τύπου, έκανε λόγο για ανεύθυνες αναλύσεις και επεσήμανέ ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες που δεν έχουν αξιοποιηθεί.
Ιδιαίτερο βάρος έδωσε ο πρωθυπουργός στην καταπολέμηση της διαφθοράς και επανέλαβε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα θέσει σε διακομματική διαβούλευση τις προτάσεις του για τη διαφάνεια. «Είναι εθνική ανάγκη να συνεννοηθούμε σε αυτά τα θεμελιώδη ζητήματα δημοκρατίας», είπε ο πρωθυπουργός και ζήτησε τη συναίνεση των κομμάτων, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι «ούτως ή αλλως εμείς θα προχωρήσουμε».
Επιμένοντας στο ζήτημα της διαφθοράς, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τις επιπτώσεις που έχει το φαινόμενο στα δημόσια οικονομικά, λέγοντας ότι λειτρουργεί ως μείζων αποτρεπτικός παράγοντας για τις επενδύσεις.
«Αυτή η κρίση είναι και μια ιστορική ευκαιρία για να αναμετρηθούμε και να λύσουμε μεγάλα χρονίζοντα προβλήματα», είπε ο Γ. Παπανδρέου και έκανε εκτενή αναφορά στις δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει στη χώρα η πράσινη οικονομία. 

Καταγγελία παραβίασης της προστατευμένης περιοχής

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009
Στο πάρκο της περιοχής των ποταμών Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα από την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» στο Αιγίνιο
Η Συντονιστική Επιτροπή της Επιτροπής Αγώνα Εναντίων των Νέων Διοδίων στο Αιγίνιο αποτελούμενη από τους Κ. Αβραμίδη, Δήμαρχο Μεθώνης, Ν. Αβραμίδη, Δήμαρχο Κορινού, Δ. Βασιλειάδη, Δήμαρχο Πύδνας, Π. Αγγελίδη, μέλος, Α. Νταγλιούδη, μέλος, Η. Τσιτλακίδη, μέλος.
Image

Στην καταγγελία τους αναφέρουν τα εξής: «Καταγγέλλουμε την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» η οποία κατά την κατασκευή του νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας παραβιάζει την περιοχή που βάση της ΚΥΑ 12966/09 (ΦΕΚ 220  ΑΑΠ/14-5-2009)  ανακηρύχθηκε ως Εθνικό Προστατευόμενο Πάρκο των ποταμών ΑΞΙΟΥ - ΛΟΥΔΙΑ – ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ. (Περιοχή Β1 όπου ορίζει «να ενισχύονται οι Περιβαλλοντικές – Οικολογικές διεργασίες στην προστατευμένη περιοχή»). Βάση της ισχύουσας ΚΥΑ τα όρια του προστατευμένου πάρκου αρχίζουν από το «ανατολικό πρανές» του αυτοκινητόδρομου στο σημείο αυτό του Αιγινίου.
Καταγγέλλουμε ότι η εταιρία:
1. Διεπλάτυνε το οδόστρωμα του αυτοκινητοδρόμου ανατολικά μετατοπίζοντας το «ανατολικό πρανές» τουλάχιστον 10m σε μήκος περίπου 300m ανατολικά σε βάρος του υγροβιότοπου τοποθετώντας μέσα στον υγροβιότοπο αμμοχάλικα και άσφαλτο κατασκευάζοντας δρόμο.
2. Κάνει διάτρηση εντός του διαπλατυμένου ανατολικά εδάφους, που αποτελεί έδαφος του προστατευμένου υγροβιότοπου και τοποθετεί υπόγειες κατακόρυφες κολώνες με οπλισμένο σκυρόδεμα, προφανώς για να στηρίξει μεταγενέστερα υπερκατασκευή.
3. Χρησιμοποίησε παρακείμενο έδαφος εντός του προστατευμένου υγροβιότοπου για την εναπόθεση «μπαζών» και «σκουπιδιών» (τα δένδρα που έκοψε, κλαδιά κτλ).
4. Επέλεξε το σημείο αυτό κατασκευής του σταθμού διοδίων με αποτέλεσμα να προκαλεί επιπλέον όχληση και μόλυνση στον υγροβιότοπο ιδίως κατά τις ημέρες αιχμής της κυκλοφορίας («μποτιλιαρίσματα»).
Επειδή και παρά το αίτημά μας (Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου- Εισαγγελία Πιερίας από 10-12-08)) δεν μας προσκομίστηκε ποτέ καμία άδεια από την εταιρία παρακαλούμε όπως επιληφθείτε των πράξεων αυτών, ελέγξετε την νομιμότητά τους και προβείτε στις προβλεπόμενες ενέργειες για να διαφυλαχθεί η νομιμότητα και να προστατευτεί ο θεσμοθετημένος υγροβιότοπος».(ΤΟΠΙΚΗ)
 ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009
Μουλιάσαμεεεεεε!!!! Ναι κυρίες και κύριοι, η πρόγνωση επιβεβαιώθηκε και από το βράδυ της Τετάρτης επιτέλους μετά από μεγάλο διάστημα η βροχή μας επισκέφθηκε και μάλιστα δεν ήθελε να μας αφήσει κιόλας.
Προβλήματα πολλά και παντού. Ο χειμώνας ήρθε, ας τον καλωσορίσουμε όσο κι αν η διάθεσή μας είναι μελαγχολική λόγω των καιρικών συνθηκών.
Αποτελεσματικότητα πρέπει να δείχνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε παρόμοιες περιπτώσεις και επαγρύπνηση.
Τι να την κάνω την ετοιμότητα όταν εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται …απλή διαπίστωση;
Στην προκειμένη περίπτωση πάντως έπεσε πολύ νερό σε ....

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009
Και ήρθε η ώρα να πούμε κάποιες αλήθειες. Κι ας πονέσουν. Και πρώτα-πρώτα ν’αρχίσω από τον αγαπητό Αντώνη Σαμαρά που με πότισε φαρμάκι με την προχθεσινή δήλωσή του περί ιταμών θέσεων του Γιώργου κ.λ.π.
***
Προσποιείται τον αδιάφορο ο Αντώνης και δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει όταν λέμε ότι το χρέος υπονομεύει την εθνική μας κυριαρχία. Σημαίνει απλά ότι ως κράτος είσαι ευάλωτος, εύκολος σε εκβιασμούς και συμβιβασμούς.
***
Αντί λοιπόν να ψάχνει άλλοθι για τη Ν.Δ. και να ....

Το φάντασμα της πυρηνικής ενέργειας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-12-2009
Σήμερα που στην Κοπεγχάγη συζητάνε ηγέτες για το μέλλον ανθρώπων και της γης, επέλεξε το ΤΕΕ να θέσει για συζήτηση την πυρηνική ενέργεια. Ακτιβιστές του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών οργανώσεων, ειρηνικά, ξεδίπλωσαν τρία πανό στην αίθουσα της ημερίδας, στο ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη.  
Image 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΠΑΝΔΟΙΚΟ)
Την ώρα που οι ισχυροί ηγέτες συζητούν στην Κοπεγχάγη για τα προβλήματα του πλανήτη, δια της πλαγίας οδού, έρχεται πάλι στην Ελλάδα, το φάντασμα της πυρηνικής ενέργειας, προς συζήτηση.
Ενώ είναι νωπές στη μνήμη μας οι συνέπειες του Τσερνομπίλ. Ενώ αποτρέψαμε από το 1977 την εγκατάσταση πυρηνικού αντιδραστήρα στην Ελλάδα
Κανείς δε θα μας πείσει σήμερα ότι κάτι άλλαξε:
  • Γιατί αυξάνει την οικονομική εξάρτηση της χώρας και την εξάρτηση από πρώτες ύλες, που δε διαθέτουμε ως χώρα
  • Γιατί συμβάλει και αυτή στο φαινόμενο του θερμοκηπίου
  • Γιατί η παραγωγή ενέργειας από πυρηνικά είναι πολύ ακριβότερη από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
  • Γιατί υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι ατυχήματος από ανθρώπινο λάθος, τρομοκρατική ενέργεια ή πόλεμο με τεράστιες συνέπειες
  • Γιατί είναι ο προθάλαμος κατασκευής πυρηνικών όπλων
  • Γιατί είναι άλυτο πρόβλημα διαχείρισης των πυρηνικών καταλοίπων
  • Γιατί η κοινωνία δεν τα θέλει και όπου γίνονται, γίνονται μόνο με βρόμικες μεθόδους και μπόλικο μαύρο χρήμα.
Image
Το πυρηνικό λόμπι και οι ντόπιοι υπάλληλοί του δεν θα υποθηκεύσουν το μέλλον του τόπου μας.
«Τώρα πια οι άνθρωποι του πυρηνικού κράτους, ξέροντας ότι οι καρκίνοι θα κάνουν δεκαετίες ολόκληρες για να φανούν, ενεργούν με τη βεβαιότητα ότι κανείς δεν θα τους ζητήσει ευθύνες, όσο είναι ζωντανοί».  (Νίκος Ράπτης)
Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) Πληροφορίες: Νίκος Ασλάνογλου 6946-381707    Κώστας Βολιώτης 6977-686838 (http://www.otoposmou.gr/)

Ζητείται συναίνεση

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009
Εθνική συστράτευση για την οικονομία ζητά ο πρωθυπουργός 
Ζητείται συναίνεση
Συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων έναντι της διαφθοράς και προς όφελος της οικονομίας, ζήτησε μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ.Παπούλια, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Αμεση ήταν η ανταπόκριση του Κ.Παπούλια, ο οποίος τόνισε ότι η εθνική συστράτευση είναι αναγκαία και πως στόχος μας πρέπει να είναι οι αποφάσεις.
Ο Γ.Παπανδρέου τόνισε πως το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο που αντιμετωπίζουν άλλες χώρες και εξήγησε πως η διαφθορά, οι πελατειακές σχέσεις, η ανομία, η σπατάλη, η φοροδιαφυγή είναι παράγοντες που έχουν οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως είναι αναγκαίες θεσμικές τομές, ειδικά στην λειτουργία του κράτους, προκειμένου να υπάρξει νοικοκύρεμα της οικονομίας. Προανήγγειλε, δε, ...

Κατερίνη, Α Πάροδος Θεσσαλονίκης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-12-2009

Image
Βλέποντας τέτοιες εικόνες στην πόλη μας, μου έρχεται πάντοτε στο νου το κείμενο της μήνυσης που υπέβαλε ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Ζήνωνας Σατραζέμης εναντίον εφημερίδων, δημοσιογράφων και πολίτη που άσκησε κριτική εναντίον τους.
Παρατίθεται απόσπασμα της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Σατραζέμη: «...οι δε εγκαλούμενοι προέβησαν στη δημοσίευση τους με σκοπό να προσβάλουν την τιμή και την υπόληψή μου ως πολίτη αλλά και ως Αντιδημάρχου της πόλης μας, που υπηρετεί το Δήμο Κατερίνης επί εικοσαετία και πλέον ως αιρετό μέλος της διοίκησής του.»
«...και ζητώ την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους και δηλώνω ότι παρίσταμαι πολιτικώς ενάγων και ζητώ να μου επιδικασθεί ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη που υπέστην, από την τέλεση αυτού του αδικήματος σε βάρος μου το ποσό των 100,00 ευρώ με επιφύλαξη να αξιώσω το υπόλοιπο ποσό στα πολιτικά δικαστήρια.»

Image 
Κύριοι της δημοτικής αρχής της πόλης της Κατερίνης, τι θα γίνει με την τιμή και την υπόληψη των πολιτών που προσβάλλεται κατάφορα από τις καθημερινές σας παραλήψεις, την ανεπάρκειά σας, την κακή ποιότητα των υπηρεσιών και των έργων σας; Ποια χρηματική ικανοποίηση πρέπει να αξιώσουμε εμείς οι πολίτες για τις ηθικές βλάβες και τον εξευτελισμό της προσωπικότητάς μας που δεχόμαστε καθημερινά από τα κατειλημμένα πεζοδρόμια, τις άβαφες διαβάσεις πεζών σε εισόδους σχολικών κτιρίων, τους κατεστραμμένους δρόμους και τα στοιβαγμένα παιδιά μας μέσα σε τυφλές αίθουσες διδασκαλίας;\
Ξεχάστηκα! Εσείς ξαναχτίζετε την πλατεία, αναβαθμίζετε την αισθητική του χώρου και θα μειώσετε βάσει πανεπιστημιακών μελετών κατά 3 βαθμούς Κελσίου τη μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι.
Βασίλη μου, πάλι αδιάβαστο σε πιάνω!

Ηλίας Τσολακίδης