Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009
Και ήρθε η ώρα να πούμε κάποιες αλήθειες. Κι ας πονέσουν. Και πρώτα-πρώτα ν’αρχίσω από τον αγαπητό Αντώνη Σαμαρά που με πότισε φαρμάκι με την προχθεσινή δήλωσή του περί ιταμών θέσεων του Γιώργου κ.λ.π.
***
Προσποιείται τον αδιάφορο ο Αντώνης και δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει όταν λέμε ότι το χρέος υπονομεύει την εθνική μας κυριαρχία. Σημαίνει απλά ότι ως κράτος είσαι ευάλωτος, εύκολος σε εκβιασμούς και συμβιβασμούς.
***
Αντί λοιπόν να ψάχνει άλλοθι για τη Ν.Δ. και να ....σκορπάει συγχωροχάρτια στο χώρο του καλό θα είναι να αναλάβει τις ευθύνες της παράταξης και  ευθαρσώς να μας πει.
***
Συμφωνεί ή όχι με τα προτεινόμενα μέτρα από την Ε.Ε. Συμφωνεί με την κατάργηση του 13ου μισθού, τη μείωση των μισθών κατά 10% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα; Συμφωνεί ή όχι με το φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, την επιβολή τεκμηρίων, την αύξηση ορίων συνταξιοδότησης ή όχι;
***
Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν, τα οικονομικά είναι συγκεκριμένα και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης πολύ απλά.
***
Είναι αυτά που η κυβέρνηση Καραμανλή γνώριζε πολύ καλά όπως κι ένας πρωτοετής  Οικονομικών Επιστημών αλλά δίστασε να τα πάρει φοβούμενος το πολιτικό κόστος.
***
Η αναβλητικότητα μας οδήγησε εκεί που δυστυχώς φτάσαμε. Κι αν συνεχίσουμε να προσποιούμαστε τους κοινωνιστές σε περιόδους ισχνών αγελάδων διαπράττουμε μέγα λάθος.
***
Απ’τη μια έχουμε το θράσος της Ν.Δ. να μιλάει για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου κι απ’την άλλη το ΠΑΣΟΚ να μη τολμά να αναιρέσει μέρος των προεκλογικών του εξαγγελιών.
***
Εκεί που φτάσαμε δυστυχώς επιβάλλεται η μείωση μισθών, με αναλογική κλίμακα, η μείωση ή αναστολή πληρωμής του 14ου μισθού και των παρελκομένων, η επιβολή αυστηρών τεκμηρίων διαβίωσης ακόμη και έκτακτες εισφορές.
***
Επιβάλλεται να κλείσει το δημόσιο τις πόρτες των προσλήψεων για μια τουλάχιστον διετία, να καταργηθούν συμβούλια, παρασυμβούλια και ίσως και η επιμήκυνση του χρόνου εργασίας κατά 1 έτος.
***
Θα μου πείτε είναι σκληρά μέτρα και ίσως διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή, ίσως θα ήταν όμως δυσχερέστερο να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να βρεθούμε σε ουρές για συσσίτια κι αντί για ευρώ με πλατανόφυλλα στο χέρι.
***
Και βέβαια θα ήμασταν ευτυχείς αν επιτέλους σ’αυτή τη χώρα λογοδοτούσαν όσοι μας οδήγησαν σ’αυτό το χάλι.
***
Δυστυχώς, έτσι έχουν τα πράγματα και η εποχή δεν ενδείκνυνται ούτε για ανέξοδους ηρωισμούς ούτε για τζάμπα δημοκόπους. (ΤΟΠΙΚΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: