Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Άρχισε να τρέμει ο Κάτσικας όταν τον στρίμωξαν οι βουλευτές...

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010



...και δεν είχε απαντήσεις για τα 200.000 ευρώ της Siemens!
Σε αδιέξοδο βρέθηκε, καταθέτοντας στην Εξεταστικής Επιτροπή για την Siemens, ο επιχειρηματίας Μάριος Κάτσικας.  
Aπέδωσε την ύπαρξη του εμβάσματος ύψους 200.000 ευρώ, το 2003, προς το....

Απορρίφθηκαν οι φάκελοι ΟΦΗ, Πιερικού, Εθνικού! - ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙΕΡΙΚΟ!!!

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/06/2010
Απορρίφθηκαν οι φάκελοι ΟΦΗ, Πιερικού, Εθνικού!
Σε τραγική κατάσταση είναι οι ομάδες της Β' που αγωνίζονται στα πλέι οφ και κατέθεσαν του φακέλους τους στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες..

Σε εξέλιξη η απέλαση των ακτιβιστών - Δείτε τα video

Τεταρτη, 02 06 2010
gaza_protests_humanitarian_ship44
Στην απελευθέρωση όλων των ξένων υπηκόων που κρατούνταν στις φυλακές Μπιρ Σέβα προχώρησαν οι ισραηλινές αρχές Ασφαλείας, ενώ ήδη έχουν απελαθείτην παγκόσμια κατακραυγή για την αιματηρή επέμβαση στα πλοία του "Στόλου της Ελευθερίας". Στην Ιορδανία είχαν ..Δείτε τα video

Αυτοπυρπολήθηκε μέσα σε τράπεζα


αστυνομίαΤα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε οδήγησαν έναν 50χρονο να λουστεί με βενζίνη και μπροστά στα μάτια έντρομων πολιτών να βάλει φωτιά στα ρούχα του μέσα σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο...

Ένταση και εξελίξεις στην υπόθεση Siemens


Τεταρτη, 02 06 2010
exetastiki_katsikas_mΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens. Σε κλίμα έντασης συνεδριάζει η εξεταστική επιτροπή, στην οποία κατέθεσε ο επιχειρηματίας Μάριος Κάτσικας, ο φερόμενος ως παραλήπτης ηλεκτρονικού μηνύματος, που στάλθηκε το Μάρτιο 2008 και έδινε ...

Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ για τους αιχμάλωτους ακτιβιστές και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, 2/6/2010

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ - Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ 

Οι χτεσινές καταγγελίες των 6 Ελλήνων της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» που επέστρεψαν στην Αθήνα αποκάλυψαν ότι οι Ισραηλινοί νεοναζί, και μετά τη δολοφονική πειρατική επιδρομή τους εναντίον του Στόλου της Ελευθερίας, συνέχισαν τα βασανιστήρια σε βάρος των εκατοντάδων συλληφθέντων μελών της αποστολής, περιλαμβανομένων των...

Δεν πήρε άδεια ο Ηρακλής!

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010 
thumb
Η επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ απέρριψε τον φάκελο που κατέθεσε η ΠΑΕ Ηρακλής για συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Αυτό σημαίνει, αν και ο Ηρακλής έχει το δικαίωμα εντός 5 ημερών να καταθέσει έφεση και να προβεί σε αγώνα δρόμου ώστε να συμπληρώσει τα κενά της αίτησης, ότι ο..

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ Ε-MAIL ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΟΝ ΒΑΛΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΓΚΑΦΑ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ - Ο «υπουργός» ήταν κατασκευαστής επίπλων...

Η κούρσα των δύο μεγάλων κομμάτων, στη μάχη εντοπισμού δωροδοκηθέντων στελεχών της άλλης πλευράς στην υπόθεση της SIEMENS, είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ σε μνημειώδη γκάφα, αν δεν έπεσε...

Παρέμβαση Θεοδωράκη για οικονομική κρίση και Ισραήλ - βιντεο

ΑΘΗΝΑ 02/06/2010

Την αποχώρηση της χώρας από το μηχανισμό Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΔΝΤ και από το ΝΑΤΟ πρότεινε μιλώντας σε εκδήλωση του Συνασπισμού ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος επίσης καταδίκασε το "νέο έγκλημα του Ισραήλ", μιλώντας για την αιματηρή επίθεση στην...(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Αδόλφε ζεις, εσύ τους οδηγείς

Γράφει ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
giorgis@massavetas.gr
Η τρομοκρατία είναι μισητή, σιχαμερή και καταδικαστέα, οθενδήποτε και αν προέρχεται. Και στο όνομα οιωνδήποτε συμφερόντων, ή με επίκληση οιωνδήποτε "ιδεολογιών" και αν ασκείται. Δεν την εξαγνίζει καμιά πολιτική η ...

"Όταν το άδικο ονομάζεται καθήκον..."

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010
«Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ’ ευχήν στην Aποικία» δεν χρειάζεται να μας το πει ο Αλεξανδρινός, αν και η δική του ανάλυση για τους «Πολιτικούς Αναμορφωτές» στο ποίημα «Εν μεγάλη Eλληνική αποικία, 200 π.X.» θα αποδειχτεί πολύτιμη στη...

Το ασφαλιστικό «προικοσύμφωνο»

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010
thumb
Στο παρελθόν τις τύχες των μαζών καθόριζαν τα προικοσύμφωνα. Εκατομμύρια άνθρωποι, περιοχές ολόκληρες της Ευρώπης, άλλαζαν μέσα σε μια νύχτα αφέντη μετά από ένα συνοικέσιο μεταξύ επιφανών μελών των οίκων των Αψβούργων, των ...

Τι κρύβει ο τραπεζικός λογαριασμός 88167960;

Τετάρτη, 02 Ιούνιος 2010


siemens5Πολλοί πόντοι έχουν φύγει από το πουλόβερ του σκανδάλου Siemens και όλα δείχνουν ότι το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται.
Στην Εξεταστική Επιτροπή φθάνουν πληροφορίες και μαρτυρίες, που συμβάλλουν στην διερεύνηση της υπόθεσης, αρκεί να ...

Τα πρωτοφανή ψεύδη Νταβούτογλου και το Ελληνικό δίλημμα

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
Του Σάββα Ιακωβίδη από την ΣΗΜΕΡΙΝΗ
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ακτιβιστές και οι δυστυχείς Παλαιστίνιοι είναι τα μεγάλα θύματα του καλά μεθοδευμένου παιγνιδιού, που η Τουρκία προσπαθεί να παίξει στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ας δούμε τη μεγάλη εικόνα, όπως..

Κάτι τρέχει με τους Κώστες...ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010

thumb
Κάποτε, πριν από καιρό, ένα γλυκόξινο χαμόγελο του Κώστα Σημίτη αρκούσε για να ανέβει το Χρηματιστήριο.  Έγερνε τα ματόκλαδά του και σουρούπωνε στο Στρασβούργο...

Στο 48% του μισθού οι συντάξεις



Ασφαλιστικός "Αρμαγεδών"
Γ. Παπακωνσταντίνου: "Ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων"
Ασφαλιστικός "Αρμαγεδδών" έχει πλήξει την κυβέρνηση, εξαιτίας των αφόρητων πιέσεων της τρόικας για την πλήρη ανατροπή του προσχεδίου νόμου για το Ασφαλιστικό, που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Αν.Λοβέρδος, αγνοώντας αυτά που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση με το μνημόνιο.
ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι ελεγκτές της ΕΕ και του ΔΝΤ ζητούν την υιοθέτηση εξαιρετικά επώδυνων μέ...

ΚΡΑΧΤΗΣ

Τριετή συμφωνία με μηδενικές αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα ζήτησαν οι εργοδότες από τη ΓΣΕΕ "Κλειδώνει" το πάγωμα μισθών


02.06.2010 Οικονομία
Τριετή συμφωνία με μηδενικές αυξήσεις -τουλάχιστον για φέτος- ζήτησαν οι εργοδότες από τη ΓΣΕΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης για την υπογραφή νέας γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Αντιθέτως, η ΓΣΕΕ...

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 2 Ιουνίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά,
σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
PODHL._KALAMATA
Ποδηλατόδρομο μήκους περίπου 4,5 χιλιομέτρων που ενώνει την παλιά πόλη με την παραλία της Καλαμάτας έφτιαξε ο δήμος Καλαμάτας.
Τον ποδηλατόδρομο εγκαινίασαν τρεις ηλικιωμένοι Καλαματιανοί ποδηλάτες…
PODHL._KATERINH
Δεν ξέρω τι σόι είναι ο ποδηλατόδρομος που εγκαινίασαν στην Καλαμάτα, εμείς πάντως στην Κατερίνη έχουμε σκεφτεί έναν ιδιόμορφο τρόπο για να γυμνάζονται σωστά οι παπούδες … ΚΑΙ ποδηλατώντας ΚΑΙ κουβαλώντας το ποδήλατο στην πλάτη για να παρακάμψουν εμπόδια, που επιτούτου τα αφήνουμε.
Το ίδιο βέβαια κάνουμε και για τους πεζούς, οι οποίοι στα νέα φαρδιά-πλατιά πεζοδρόμια (που φτιάχτηκαν με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, μην ξεχνιόμαστε) εξασκούνται στη μετ’ εμποδίων πεζοπορία. Όπου εμπόδια βλέπε αυτοκίνητα, που βρήκαν φιλόξενα πάρκιγκ, καθώς και λογής-λογής πραμάτειες που αραδιάζουν οι συμπαθείς μαγαζάτορες.
Μα, στο θεό σας, είναι δυνατόν να μη μπορεί η Δημοτική Αστυνομία να βάλει τάξη σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια και δρόμους; Μια πινακίδα να πάρεις από έναν γάϊδαρο που καλύπτει με το αμάξι του το πεζοδρόμιο, θα κάνουν πίσω οι άλλοι γάϊδαροι.
Κι αν δεν μπορεί (λόγω περιορισμένης αρμοδιότητας) να το κάνει αυτό η Δημοτική Αστυνομία, ας το κάνει η Τροχαία. Γκοτζάμου μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο δήμος μαζί της.

Ένοπλη ληστεία είχαμε χθες πρωί-πρωί στα ΕΛΤΑ του Κορινού.
Με το που άνοιξε το υποκατάστημα (στις οκτώ παρά τέταρτο περίπου) εισέβαλλαν (λέει) τρεις κουκουλοφόροι-κρανοφόροι με προτεταμένα δύο καλάσνικωφ και ένα πιστόλι και ζήτησαν από τους ταμίες όσα χρήματα υπήρχαν στα ταμεία.
2.500 ήταν όλα κι όλα, τα πήραν κι έφυγαν με δύο μοτοσικλέτες.
Αν δεν είναι απ’ την περιοχή, στις βενζίνες θα τα δώσουν.

XRANH
Ίδρωσαν για να τους συνδέσει η ΔΕΥΑ Κατερίνης με τον Βιολογικό Σταθμό και τώρα καταριούνται την ώρα και τη στιγμή, μου φαίνεται, οι Χρανιώτες.
Πρώτον γιατί, άμα καθυστερήσουν τη δόση αποπληρωμής του κόστους σύνδεσης, η ΔΕΥΑΚ τους βάζει καπέλο 2% και κάτι παραπάνω το μήνα (δηλαδή 24% το χρόνο;) και δεύτερον γιατί άφησε (η ΔΕΥΑΚ) μήνες τώρα τα φρεάτια να εξέχουν πολλούς πόντους (με το συμπάθιο!) πάνω από το έδαφος, με κίνδυνο να γκρεμοτσακιστούν (οι κάτοικοι) πάνω τους.

Εκστρατεία καθαρισμού σε ακτές των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή και θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιουνίου, με πρωτοβουλία ανέλαβαν οι αντίστοιχες νομαρχίες σε συνεργασία με τους δήμους Επανομής Θεσσαλονίκης, Καλλικράτειας Χαλκιδικής και Κορινού Πιερίας.
Όπως ανακοινώθηκε, καθαρισμοί ακτών θα γίνουν στις 6 Ιουνίου στην Επανομή, στις 13 Ιουνίου στην Καλλικράτεια και στις 20 Ιουνίου στον Κορινό.
Με αφορμή το παραπάνω, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης αναφέρθηκε και στο εγχείρημα της θαλάσσιας σύνδεσης των τριών νομών με ταχύπλοα σκάφη. «Ζητήσαμε 90.000 ευρώ για τη μελέτη από το υπουργείο Πολιτισμού, ωστόσο το θέμα δεν ευδοκίμησε παρά τις έντονες προσπάθειες των νομαρχών», είπε.

Άρχισαν τα εγκαίνια
Ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας του Περιβάλλοντος θα εγκαινιάσει ο δήμος Κατερίνης το έργο του Εκσυγχρονισμού και Επέκτασης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Κατερίνης, δηλαδή του Βιολογικού Σταθμού.

Αυστηρά μέτρα για την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας.
Την υγεία μας σκέφτεται η γυναίκα, φως φανάρι. Σου λέει, άμα κόψετε το τσιγάρο, τι να το κάνετε το νέο Νοσοκομείο;

DELTA_AKSIOY
Αξιός, Κορώνεια-Βόλβη, Κερκίνη, Όλυμπος: «Παράθυρα» στη Φύση
Τα Εθνικά Πάρκα της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.
Οι Φορείς Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης, Λίμνης Κερκίνης και Εθνικού Δρυμού Ολύμπου θα βρίσκονται εκεί το Σάββατο 5 Ιουνίου για να υποδεχτούν μεγάλους και μικρούς φίλους που θα θελήσουν να ενημερωθούν για τους φυσικούς θησαυρούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και να παίξουν περιβαλλοντικά παιχνίδια και να συμμετέχουν στον διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά.
Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Εχεδώρου και με την υποστήριξη του Δήμου Λαγκαδά, συμμετέχουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και Καλλιστώ.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί και θα διαρκέσει ως τις 7.00 το απόγευμα. Από τις 11.30 ως τις 13:30 θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά, ενώ στις 13:00 θα απονεμηθούν τα βραβεία, που είναι τα βιβλία των εκδόσεων Polaris «Ο χάρτης των κλιματικών αλλαγών» των Κίρστιν Ντάουν και Τόμας Ε. Ντάουνινγκ, καθώς και «Έξι βαθμοί: το μέλλον της ανθρωπότητας σε ένα θερμότερο πλανήτη» του Μαρκ Λίνας.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να γνωρίσουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τους φυσικούς αυτούς θησαυρούς, που βρίσκονται τόσο κοντά στην πόλη και προσφέρουν εξαιρετικές δυνατότητες αναψυχής, επαφής με τη φύση και την άγρια ζωή και, παράλληλα, η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας αυτού του φυσικού πλούτου.
OLYMPOS
 «Οι πόντιοι λένε: δεν θέλω να σε φιλήσω και ρωτώ πού είναι το μάγουλο», με το συγκεκριμένο γνωμικό σχολίασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Τάκης Λεμονόπουλος, την απόφαση της μείζονος αντιπολίτευσης να αποχωρήσει από τη συζήτηση για το Γ.Π.Σ.

2
Τι δουλειά έχει ο λύκος (της ενημέρωσης) στο παζάρι;

Το μέλλον γράφτηκε… χθες!

BASIKO_1 

Με τη χθεσινή αποδοχή του «Β2 σταδίου» της μελέτης του Γ.Π.Σ, το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης «προδιέγραψε» το μέλλον της πόλης για την επόμενη 10ετία τουλάχιστον. Την ευθύνη ανέλαβαν εξ’ ολοκλήρου οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αφού από ...

Η οδύσσεια των ανεκπλήρωτων σχεδιασμών

PODHLATA_1
Και η προηγούμενη και η σημερινή διοίκηση του δήμου μπορούν να καυχώνται ότι οι σχέσεις τους με το ποδήλατο ήταν και είναι σχέσεις ερωτικές. Αλλά, δεν κατάφεραν να τις ολοκληρώσουν!
«Η υπόθεση ‘βιώσιμη κινητικότητα’ δεν είναι μία μεταξύ πολλών...

ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010 
Γιάννης Τσαπουρνιώτης
Φέρνοντας στη μνήμη μας τα μαθητικά μας χρόνια, αναλογιζόμαστε την αγωνία και το άγχος όλων των μαθητών, που αυτή την εποχή και για μια μακρά περίοδο, υπόκεινται σε μια βασανιστική, εξεταστική δοκιμασία.
Τα μαθήματα πολλά. Η εξεταστική ύλη άφθονη, φορτωμένη πέραν της..

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010
Ανοίγουν σε λίγες μέρες οι διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών ενόψει των προσεχών εκλογών για την Αυτοδιοίκηση.
Για τους περιφερειάρχες αναμένουμε άνωθεν εντολή. Για...

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010
Φάγαμε το χειμώνα περιμένοντας το σχέδιο Καλλικράτης, τώρα θα φάμε και το καλοκαίρι περιμένοντας συνδυασμούς και ονόματα.

Πολύ μεγάλο το....

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. Κατερίνης για το ΓΠΣ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010
Αποχωρήσεις και διαμαρτυρίες

* Α. Μπουσνάκης – Ά.Αθανασάκη: Αποχωρούμε, δεν ενημερωθήκαμε για ένα τόσο σημαντικό θέμα

* Παντελιάδου: Μα καλά, από τις 17/12/2009 μέχρι σήμερα δεν μπορούσατε να μας ενημερώσετε; Δηλώνω «παρούσα».

* Σ.Χιονίδης: Προσχηματική η αποχώρηση της ...