Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Αδόλφε ζεις, εσύ τους οδηγείς

Γράφει ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
giorgis@massavetas.gr
Η τρομοκρατία είναι μισητή, σιχαμερή και καταδικαστέα, οθενδήποτε και αν προέρχεται. Και στο όνομα οιωνδήποτε συμφερόντων, ή με επίκληση οιωνδήποτε "ιδεολογιών" και αν ασκείται. Δεν την εξαγνίζει καμιά πολιτική η ...θρησκευτική σκοπιμότητα τυφλωμένων από μίσος φανατικών.

Η χείριστη όμως μορφή τρομοκρατίας είναι εκείνη που περιβάλλεται την ισχύ ενός κράτους. Είτε είναι ευθέως ασκούμενη κρατική τρομοκρατία, είτε εμμέσως, με την λειτουργία παρακρατικών μηχανισμών. Και κάθε ελεύθερος άνθρωπος οφείλει να εκδηλώνει εμπράκτως την αντίθεση του σε όλες της μορφές κρατικής τρομοκρατίας. Δεν κάνουμε επιλογή τρομοκρατίας. Απορρίπτουμε κάθε μορφή της. Είτε γίνεται στο όνομα του Ισλάμ από καθεστώτα αγιατολάδων, είτε στο όνομα του Σιωνισμού, από θερμοκέφαλους ηγέτες του Ισραήλ, στηριζόμενους σε δεδομένη ανοχή άλλων ισχυρών δυνάμεων, όπως οι ΗΠΑ.

Το μέγα πρόβλημα της ανθρωπότητας δεν είναι μόνο ότι διαπράχθηκε ένα έγκλημα με την εν ψυχρώ μαζική δολοφονία ανθρώπων. Άμαχων ειρηνιστών που μετείχαν σε μια αποστολή αλληλεγγύης, στα θύματα μιας ήδη ασκούμενης κρατικής τρομοκρατίας διά του αποκλεισμού μιας ολόκληρης κοινωνίας ανθρώπων. Από ένα κράτος του οποίου μέγα μέρος των πολιτών του βίωσε στο πετσί του την τρομοκρατία του ναζισμού. Αλλά συμπεριφέρεται εφαρμόζοντας πάνω σε άλλους εκείνα, ένεκεν των οποίων η διεθνής κοινότητα αποφάσισε να «στήσει» αυτό το κράτος.

Το μέγα πρόβλημα είναι η πολιτική εκείνων που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν το πνεύμα του "ελευθέρου κόσμου", τις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Που εμφανίζονται ως υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Τόσο  ώστε ενίοτε να αναλαμβάνουν ...εργολαβικώς να επιβάλλουν τις "αξίες" τους επί άλλων κοινωνιών, όπως στην περίπτωση του Ιράκ ή του Αφγανιστάν. Και οι οποίοι τώρα χρησιμοποιούν την διεθνή ισχύ τους για να εμποδίσουν την πρακτική καταδίκη της κρατικής βίας του Ισραήλ.

Εκείνος που δεν καταδικάζει ένα έγκλημα, που δεν εξεγείρεται κατά του εγκληματία, είναι συνένοχος αυτού του εγκλήματος και ηθικός αυτουργός για κάθε κατ' εξακολούθηση επανάληψη του.

Το θέμα δεν είναι αν οι φανατικοί ακροδεξιοί σιωνιστές που κυβερνούν το Ισραήλ συμπεριφέρονται ωσάν να εφαρμόζουν το σύνθημα "Αδόλφε ζεις, εσύ μας οδηγείς". Αλλά πόσο προκλητικά τους ενθαρρύνει η στάση των ΗΠΑ και πόσο αδυνατεί, λόγω ηγετικής λειψανδρίας να τους επιβάλει τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου η Ευρώπη.
Κυριαρχούν δυστυχώς οι Τσάμπερλαιν, που χαϊδεύουν τους νέους χιτλερίσκους.

ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: