Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Αποκαλύψεις Σόιμπλε για το δημοψήφισμα Παπανδρέου. Στοιχημάτισα ένα μπουκάλι κρασί και το έχασα, γιατί ο Βενιζέλος έριξε τον Παπανδρέου

«Μάθε από τον Ανδρέα Παπανδρέου» προτρέπει η Guardian τον Τσίπρα

..

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ο ηγέτης της εθνικής αστικής τάξης γκρέμισε την καθεστωτική προπαγάνδα

..

O Πάνος Καμμένος στον Alpha απάντησε ξεκάθαρα μετά το ΟΧΙ τι; Αλλά κάνεις δεν το αναμεταδίδει ..

..


ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΟΧΙ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ…..


..

ΕΣΡ: «Βροχή καταγγελιών για τρομολαγνεία» - Το MEGA ΤΟ ΈΒΓΑΛΕ ΤΑ ΜΆΤΙΑ.ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΕΙ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΣΤΑ ΑΤΜ

..

Πώς τα capital controls νομιμοποιούν το μαύρο χρήμα


..

Ο Σουλτς εξηγεί το σχέδιο για το τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα Κυνική Ομολογία


..

''ΟΧΙ'' ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ''ΟΧΙ'' ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

..

Πέφτουν οι μάσκες - Κόλαφος η έκθεση του ΔΝΤ: Μόνη λύση για την Ελλάδα η μείωση του χρέους


..

Κόλαφος η έκθεση του ΔΝΤ: Μόνη λύση για την Ελλάδα η μείωση του χρέους

Πέφτουν οι μάσκες


Το βαθύ χάσμα των πιστωτών για την Ελλάδα επιβεβαιώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο στην, επίμαχη, έκθεση του ΔΝΤ για τη (μη) βιωσιμότητα του χρέους που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα το απόγευμα.
Σύμφωνα με την έκθεση το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, χρειάζεται «μεγάλης κλίμακας ελάφρυνση», ενώ παράλληλα η χώρα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο 50 δις για την επόμενη τριετία. Στην πραγματικότητα, δε, το πακέτο αυτό φθάνει τουλάχιστον στα 60 δις, καθώς στην έκθεση υπολογίζονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες από τον Οκτώβριο του 2015 έως το 2018 και δεν λαμβάνονται υπ' όψιν οι πρόσθετες ανάγκες της Ελλάδας, περίπου 10 δις, από σήμερα έως το φθινόπωρο.
Η έκθεση, που έρχεται τρεις ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, με τις τράπεζες κλειστές και με όλον τον πλανήτη να παρακολουθεί τη μάχη επιβίωσης της Ελλάδας, έρχεται να γίνει το μεγάλο «mea culpa» του ΔΝΤ για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα ηχηρότατο μήνυμα προς τη Γερμανία η οποία σε όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για την ελληνική κρίση αρνείτο κατηγορηματικά τη μείωση του χρέους.
Στην έκθεση του Ταμείου το χρέος χαρακτηρίζεται «μη βιώσιμο», ενώ το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι δεν μπορεί να καταθέσει πρόταση τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα στο Διοικητικό του Συμβούλιο εάν αυτή δεν περιλαμβάνει παράλληλες δεσμεύσεις για οικονομικές μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση του χρέους. Το Ταμείο αναφέρει επίσης ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα 20ετής περίοδος χάριτος πριν αρχίσει να αποπληρώνει τα χρέη της, ενώ οι τελικές αποπληρωμές, όπως αναφέρει, δεν μπορούν να γίνουν πριν από το 2055. Σε περίπτωση, δε, που δεν υπάρξουν πρόσθετα μέτρα λιτότητας, θεωρεί ότι πέραν της μείωσης - ελάφρυσνης του χρέους μέσω της παράτασης αποπληρωμών θα απαιτηθεί και απ'ευθείας «κουρεμα» της τάξης του 30%.
Το ΔΝΤ τονίζει ότι η χρηματοοικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει επιδεινωθεί σημαντικά, γεγονός που σημαίνει - όπως αναφέρεται στην έκθεση - ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να κάνει ακόμη και αποπληρωμές τόκων τουλάχιστον για τρία χρόνια, ακόμη κι εάν υπάρξει διαγραφή χρέους.
«Ακόμη και με πρόσθετη χρηματοδότηση έως το 2018, το χρέος θα παραμείνει πολύ υψηλό για δεκαετίες και ιδιαίτερα ευάλωτοο σε σοκ», αναφέρεται στην έκθεση και προστίθεται: «Με δεδομένη την ευάλωτη δυναμική του χρέους, χρειάζονται περαιτέρω παραχωρήσεις για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους. Μια εκδοχή είναι η παράταση της περιόδου χάριτος στα 20 χρόνια και της περιόδου εξομάλυνσης στα 40 χρόνια σε ό,τι αφορά τα υφιστάμενα δάνεια της ΕΕ. Παράλληλα απαιτείται νέα δανειοδότηση από τον επίσημο τομέα, με αντίστοιχους όρους, προκειμένου να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες έως το 2018».
Στελέχη του ΔΝΤ παρουσιάζοντας την έκθεση επεσήμαναν πως η επιδείνωση της κατάστασης στην Ελλάδα μετά την εισαγωγή των κεφαλαιακών περιορισμών και την μη πληρωμή του Ταμείου (κάτι που χαρακτήρισαν ως χρεοκοπία) αυξάνει σημαντικά τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας. Τα ίδια στελέχη προειδοποίησαν ότι εάν τα capital controls διατηρηθούν για αρκετό διάστημα οι ζημιές στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα είναι εκτεταμένες.
Η έκθεση του Ταμείου, η οποία σύμφωνα με χθεσινοβραδυνές πληροφορίες, αποφασίστηκε να δοθεί στη δημοσιότητα εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τη γερμανική πλευρά, συντάσσεται ουσιαστικά με τα επιχειρήματα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία εξ αρχής επέμενε ότι δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη λύση χωρίς μείωση του χρέους.
http://tvxs.gr/

ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ-ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ....ΕΛΕΓΧΟ


..

ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΠΙ!!!)

..

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΙ (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)


..

Νέα αλητεία από την Τρέμη – Έβγαλε υποψήφια της ΝΔ ως… αγανακτισμένη στο κοινό

..

TΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: Πήγαν στις ουρές στις τράπεζες και άκουγαν «μας εκβιάζουν οι Ευρωπαίοι»

..

Προβάδισμα του ΟΧΙ σε νέα δημοσκόπηση

..

Το MEGA «κόβει» στον αέρα όσους λένε ΟΧΙ

..

Κλέων Γρηγοριάδης: Ο ηθοποιός ξεφτίλισε το MEGA on air και η Σαράφογλου τον έκλεισε! (vid)

 ..

Αλ. Τσίπρας: Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα


..