Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Κηδεύεται ο ηρωικός πιλότος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
pezetelsmallptosi_copy
Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται το απόγευμα ο σμήναρχος Στέργιος Κωτούλας, που έχασε πρόωρα τη ζωή του, την Πέμπτη το μεσημέρι στην Κεφαλονιά στη διάρκεια επιχείρησης για την κατάσβεση πυρκαγιάς, όταν το πυροσβεστικό του αεροσκάφος προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ και συνετρίβη. Η κηδεία του άτυχου πιλότου θα γίνει στις 6 παρά τέταρτο το απόγευμα στο Νεκροταφείο Παπάγου.Στην Πολεμική Αεροπορία κηρύχθηκε διήμερο πένθος, ενώ συλλυπητήρια στην οικογένεια του εξέφρασε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Πηγή: ΝΕΤ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΙΟΥΦΑ ΓΙΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΒΟΥΛΕΤΩΝ - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΤΣΠΑΓΙΑ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΚΙΤΣΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 (ΠΗΓΗ)

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Απόπειρα δολοφονίας κατά αξιωματούχου των υπηρεσιών ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας Επίθεση από καμικάζι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)
Καταζητούμενος εξτρεμιστής πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας με στόχο τον αρμόδιο για θέματα ασφάλειας στο υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκηπα Μοχάμαντ μπιν Νάγιεφ, στην Τζέντα. Ο πρίγκηπας Νάγιεφ τραυματίστηκε ελαφρά.

Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο πρίγκηπας Νάγιεφ δεχόταν φίλους που ήθελαν να του ευχηθούν με την ευκαιρία του Ραμαζανιού. Ωστόσο, ένας από τους επισκέπτες ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, τα οποία πυροδότησε, με συνέπεια να τραυματιστεί ο πρίγκηπας Μοχάμαντ μπιν Νάγιεφ.

Το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο al Arabiya έδειξε εικόνες του πρίγκηπα, που -μετά την απόπειρα δολοφονίας του- συναντήθηκε με τον Βασιλιά Αμπντάλα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SPA, δράστης της επίθεσης αυτοκτονίας ήταν ένας άνδρας που καταζητείτο για εξτρεμιστική δράση, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή.

Ο άνδρας πλησίασε τους άνδρες ασφαλείας του πρίγκηπα και τους ανακοίνωσε ότι ήθελε να τον συναντήσει για να τον ενημερώσει αυτοπροσώπως ότι θέλει να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ασφάλεια του πρίγκηπα έψαξε τον άνδρα, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο πρίγκηπας Μοχάμαντ μπιν Νάγιεφ είναι ο άνθρωπος που έχει καταφέρει να πλήξει καίρια ομάδες που θεωρούνται προσκείμενες στην αλ Κάιντα και οι οποίες σχεδίαζαν σειρά επιθέσεων με στόχο την αποσταθεροποίηση της μοναρχίας.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μοιραία διαδρομή


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Ακόμη και ν' «αναστήσει» τα καμένα, να φέρει τον Χριστοφοράκο, να τάξει λαγούς με πετραχήλια και να βγάλει άσους από το μανίκι του -από εκείνους που βαυκαλίζεται ότι διαθέτει η κεντρική εξουσία- ο Καραμανλής δεν σώζεται.

Εστω: οι πιθανότητες είναι ελάχιστες... Ολα κυλούν εις βάρος του. Και ό,τι αναμένεται (προϋπολογισμός, οικονομικές εξελίξεις κ.λπ.) θα επιβαρύνει έτι μάλλον τη δυσμενή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το κυβερνών κόμμα. Στις συγκεκριμένες συνθήκες, ο ανασχηματισμός ακούγεται ότι θα περάσει απαρατήρητος, σαν ντρίμπλα χωρίς ουσία στο κέντρο του γηπέδου. Ο κόσμος έχει χορτάσει από φιγούρες... Αλλά και τις πρόωρες εκλογές τι να τις κάνει; Αν είχε στρατηγική, θα μπορούσε να είχε προκηρύξει εκλογές τον Ιούνιο, μαζί με τις ευρωεκλογές, να τις χάσει αξιοπρεπώς και να αφήσει το ΠΑΣΟΚ να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά της οικονομικής κρίσης. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διακηρύττει σε όλους τους τόνους ότι διαθέτει πειστικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της, όντως πρωτοφανούς, οικονομικής κρίσης, θα βρισκόταν αντιμέτωπο με τις δικές του εξαγγελίες και υποσχέσεις. Και -είναι βέβαιο ότι- θα αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της συνοφρυωμένης πραγματικότητας. Η κλασική συνταγή η οποία επιστρατεύεται μονίμως από τα κόμματα εξουσίας («Παραλάβαμε καμένη γη»), υπό τις σημερινές συνθήκες θα εξατμιζόταν τάχιστα και θα γινόταν μπούμερανγκ. Ετσι ο Καραμανλής θα έμπαινε με αξιώσεις και με νέους όρους στο παιχνίδι επανάκτησης της εξουσίας... Ομως ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι μετά τη δεύτερη εκλογική νίκη του ούτε στρατηγική διαθέτει ούτε ικμάδα, αποφασιστικότητα και φαντασία. Σέρνεται από τα γεγονότα και παρατηρεί άβουλος τις εξελίξεις... Εχασε πολλές ευκαιρίες ο Καραμανλής, αρχής γενομένης από την περυσινή, οικτρή παράσταση στη Θεσσαλονίκη... Δεν τόλμησε ν' αντιδράσει ούτε σε κραυγαλέες περιπτώσεις, κατά τις οποίες κορυφαίοι υπουργοί του (Ντόρα Μπακογιάννη, υπόθεση Καραβέλα) εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και τον ίδιο... Στα λαϊκά καφενεία του θέρους μονάχα ένας πολιτικός σχηματισμός είχε την ισοϋψή με την κυβέρνηση τιμητική του σε επίπεδο αρνητικών σχολίων: ο ΣΥΡΙΖΑ... Είχαν εύκολο έργο οι Κασσάνδρες. Για τον Καραμανλή έβλεπαν ότι χάνει την εξουσία. Και για τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα δυσκολευτεί να μπει στη Βουλή... Και ως γνωστόν, η Κασσάνδρα ουδέποτε αστοχούσε στις προβλέψεις της...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εταιρεία δολοφόνων από την Ελλάδα εκτελεί στην Κύπρο - Εγκέφαλος πίσω από τη λίστα θανάτου φέρεται να είναι ο σαραντάχρονος βαρυποινίτης Σωτήρης Αθηνή


"
Η" Online 28/8
Εγκέφαλος πίσω από τη λίστα θανάτου φέρεται να είναι ο σαραντάχρονος βαρυποινίτης Σωτήρης Αθηνής, που καταδικάστηκε σε εικοσαετή φυλάκιση πριν από τρία χρόνια για εισαγωγή πέντε κιλών κοκαΐνης.

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Πολίτης" ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης περιλαμβάνεται σε λίστα θανάτου πληρωμένων δολοφόνων από την Ελλάδα που θα ενεργούσαν για λογαριασμό βαρυποινίτη στις φυλακές της Λευκωσίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε ότι έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα για την προστασία του Γενικού Εισαγγελέα και άλλων ατόμων και ότι οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες, αλλά σύμφωνα με τον "Πολίτη", η Αστυνομία έδρασε προληπτικά, όταν βρέθηκε η λίστα θανάτου στην κατοχή του βαρυποινίτη με το όνομα του Γενικού Εισαγγελέα ανάμεσα στα υποψήφια θύματα, δεδομένου ότι οι πληρωμένοι δολοφόνοι είχαν ήδη εκτελέσει ένα από τα συμβόλαιά τους. Εγκέφαλος πίσω από τη λίστα θανάτου φέρεται να είναι ο σαραντάχρονος βαρυποινίτης Σωτήρης Αθηνής, που καταδικάστηκε σε εικοσαετή φυλάκιση πριν από τρία χρόνια για εισαγωγή πέντε κιλών κοκαΐνης. Αιτία του μένους του εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα ήταν η άρνησή του να εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την απονομή χάριτος κατά το ένα τέταρτο της ποινής του, με βάση την πάγια πρακτική ότι οι καταδικαζόμενοι για κατοχή ή εμπορία ναρκωτικών εξαιρούνται της απονομής προεδρικής χάριτος.
Η Αστυνομία βρισκόταν ήδη στα ίχνη του κυκλώματος θανάτου ύστερα από τη δολοφονία ενός άνδρα 67 χρόνων - πρώην ιδιοκτήτη καμπαρέ στη Λεμεσό - στις 17 Ιουλίου, ύστερα από εντολή του Αθηνή, επειδή, όπως λέγεται, υποψιαζόταν ότι τον είχε καρφώσει για τα ναρκωτικά. Ο δολοφονηθείς βρισκόταν με τον βαρυποινίτη όταν πήγε στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να παραλάβει τα ναρκωτικά που μετέφερε Βραζιλιάνα, αλλά δεν διώχθηκε, γιατί, όπως ανακοινώθηκε τότε, δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον του.
Εκτελεστής ήταν ένας Ελλαδίτης, πληρωμένος δολοφόνος, στον οποίο καταβλήθηκαν 30 χιλιάδες ευρώ, και με υποκατάστατο εκτελεστή ένα αλλοδαπό. Είχε καταρτισθεί σχέδιο παγίδευσης των εκτελεστών όταν θα επέστρεφαν στην Κύπρο για το δεύτερο συμβόλαιο θανάτου, αλλά τα πράγματα επιταχύνθηκαν όταν βρέθηκε η λίστα θανάτου με το όνομα του Γενικού Εισαγγελέα. Η Αστυνομία διενήργησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κελί του βαρυποινίτη και βρήκε κινητά τηλέφωνα και κάρτες κινητών τηλεφώνων, το περιεχόμενο των οποίων οδήγησε στη σύλληψη άλλων δύο μελών του κυκλώματος -του ατόμου που έδωσε στο δολοφόνο τα χρήματα και το δολοφονικό όπλο, και του ανθρώπου που μετέφερε τον πληρωμένο δολοφόνο στη σκηνή της εκτέλεσης και στη συνέχεια εξαφάνισε το πιστόλι. Μετά τη σύλληψή του μίλησε και υπέδειξε στην αστυνομία το σημείο πού το είχε κρύψει. Η Αστυνομία έχει εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης του δολοφόνου και του δεύτερου εκτελεστή και σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, είναι θέμα χρόνου η σύλληψη και η έκδοσή τους στην Κύπρο. Στο μεταξύ, η Αστυνομία έχει λάβει μέτρα προστασίας του Γενικού Εισαγγελέα και των μελών της οικογένειάς του. Τα άλλα υποψήφια θύματα έχουν ενημερωθεί, με τη σύσταση να προφυλάσσονται.-
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τα ζώα έχουν ένστικτο - Κοπάδι αγελάδων επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Εσωτερικών Ντέιβιντ Μπλάνκετ που έκανε αμέριμνος βόλτα με τον σκύλο του.



"Η" Online 28/8 11:13

Κοπάδι αγελάδων επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Εσωτερικών Ντέιβιντ Μπλάνκετ που έκανε αμέριμνος βόλτα με τον σκύλο του.

Οι αγελάδες μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα επιθετικές όταν βρίσκονται με τα μικρά τους ή όταν βλέπουν ανθρώπους με σκύλους, επισημαίνει η Εθνική Ένωση Αγροτών που συμβουλεύει όσους κάνουν βόλτα μαζί με το σκύλο τους κοντά σε κοπάδια αγελάδων να τον αφήνουν ελεύθερο. "Οι αγελάδες στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν το σκύλο πέφτουν πάνω στους ανθρώπους με τραγικές συνέπειες", επισημαίνει εκπρόσωπος της ένωσης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πριμέρα Ντιβιζιόν καλεί Μάντζιο!

Πριμέρα Ντιβιζιόν καλεί Μάντζιο!

"Goal" 28/8/2009

Του ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗ

Την προοπτική να αγωνιστεί σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, την Πριμέρα Ντιβιζιόν, έχει ο Βαγγέλης Μάντζιος! Ο Ελληνας στράικερ ενημερώθηκε χθες από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ότι κατέφθασε επίσημη πρόταση από τη Χερέθ στα γραφεία του συλλόγου για την απόκτησή του με τη μορφή του δανεισμού και οι «πράσινοι» είναι διατεθειμένοι να την αποδεχτούν, προσδοκώντας ότι ο Μάντζιος μπορεί να αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις του ισπανικού πρωταθλήματος και να αυξήσει εν συνεχεία τις μετοχές του. Εάν δηλαδή ο Μάντζιος καταφέρει να «πιάσει» στην Πριμέρα Ντιβιζιόν να έχει όφελος άμεσα και ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο ίδιος ο παίκτης.

Ο Ελληνας επιθετικός ζήτησε προθεσμία μίας ημέρας για να το σκεφτεί με τους ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος και την οικογένειά του και σήμερα αναμένεται να δώσει την οριστική του απάντηση. Κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πατέρας του παίκτη δεν είναι ιδιαίτερα ζεστός, αλλά είναι κάτι που δύσκολα μπορεί κανείς να ισχυριστεί με σιγουριά, καθώς η Πριμέρα Ντιβιζιόν είναι... Πριμέρα Ντιβιζιόν και ταυτόχρονα το ποδόσφαιρο που παίζεται στην Ισπανία ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού του Μάντζιου.

Επιπλέον, είναι νωπό το παράδειγμα του Τζιόλη που αρνήθηκε την πρόταση της Αταλάντα και έχασε την ευκαιρία να αγωνίζεται ήδη στο Καμπιονάτο, τη στιγμή που έκτοτε δεν έχει προκύψει κάποια άλλη πρόταση και όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι θα μείνει στην Παιανία «ανενεργός». Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εξέλιξη της καριέρας του.

Κατηγορηματικά διαψεύστηκε από τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού η φημολογία περί ανταλλαγής του Μάντζιου με τον Τζιμπούρ.

Τυπικό είναι το θέμα της οριστικής ανακοίνωσης για την παραχώρηση του Μαρσέλο Μάτος στην Κορίνθιανς. Σήμερα προβλέπονται να μπουν τα χρήματα της μεταγραφής του Σόουζα στην τράπεζα και κατόπιν να οριστικοποιηθεί ο δανεισμός του Βραζιλιάνου αμυντικού μέσου.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ιπτάμενα - φέρετρα για κατάσβεση πυρκαγιών «Ως παλιοσίδερα που έπρεπε να αποσυρθούν» χαρακτηρίζουν οι αξιωματικοί τα PZL

Ιπτάμενα - φέρετρα για κατάσβεση πυρκαγιών

"Η" 28/8

του Γιώργου Σόμπολου

Με αεροπλάνο-φέρετρο του 1983 έχασε χθες τη ζωή του ο σμήναρχος εν αποστρατεία Στέργιος Κωτούλας, ο οποίος στην προσπάθειά του να φτάσει έγκαιρα σε πυρκαγιά κοντά στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς με το γηρασμένο πυροσβεστικό PZL κατέπεσε δύο μίλια από το αεροδρόμιο.

Τα ακριβή αίτια πτώσης του μικρού αεροπλάνου παραμένουν άγνωστα, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο έμπειρος πιλότος πετούσε χαμηλά στην προσπάθειά του να κατασβέσει από κοντά τη φωτιά και πιθανότατα βρήκε σε καλώδια της ΔΕΗ. Τη σορό του άτυχου άνδρα βρήκαν οι χειριστές ελικοπτέρου τύπου Σούπερ-Πούμα που έσπευσαν στο σημείο μόλις χάθηκε το στίγμα του αεροπλάνου.

Πρόκειται για το τέταρτο PZL που πέφτει τα τελευταία χρόνια, ενώ από το 2000 η Πυροσβεστική έχει θρηνήσει άλλους δύο πιλότους PZL. Τον Αύγουστο του 2003 ο 42χρονος τότε Στ. Κουρέλιας, επισμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας εν αποστρατεία, έχασε τη ζωή του όταν ίδιου τύπου αεροσκάφος είχε συντριβεί στη Μυτιλήνη.

Τρία χρόνια νωρίτερα στην Κέρκυρα, τραγικό τέλος είχε βρει άλλος ένας χειριστής PZL, ο 28χρονος Θανάσης Μπεσλεμές, κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης στην Κέρκυρα. Ο σμήναρχος Κωτούλας ήταν από τους πλέον έμπειρους ανέφεραν συνάδελφοί του, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν τον τραγικό χαμό.

Οι ειδικοί πραγματογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας ερευνούν ήδη τα συντρίμμια ώστε να εντοπίσουν τα ακριβή αίτια πτώσης του αεροσκάφους. Τα συνδικαλιστικά σωματεία της Πυροσβεστικής κατήγγειλαν για μια ακόμη φορά τη χρήση των ιπτάμενων φέρετρων, όπως τα χαρακτηρίζουν, ζητώντας να υπάρξει άμεση αντικατάστασή τους με άλλα, καινούργιου τύπου εναέρια μέσα.

Χιλιάδες ώρες πτήσης
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Ετσι μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή απώλεια του ηρωικού πιλότου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σβήσει την πυρκαγιά με ένα αεροσκάφος το οποίο είχε ηλικία πάνω από 25 χρόνια. Τα συνολικά 30 πολωνικής κατασκευής PZL παρελήφθησαν από την Ελλάδα το 1983-84, έχουν δηλαδή χιλιάδες ώρες πτήσεις και θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί.

Από το 2005 οι πυροσβέστες έχουν κάνει προτάσεις για να παροπλιστούν. Πρόκειται για αεροπλάνα που αγοράστηκαν ως αεροψεκαστικά και μετά από τις απαραίτητες μετατροπές χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό των εστιών και κυρίως για να κάνουν την πρώτη ρήψη σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την άμεση επέκταση του μετώπου, έως ότου έρθουν τα υπόλοιπα επίγεια και εναέρια μέσα.

Θεωρούνται πυροσβεστικά μικρής επιχειρησιακής δυνατότητας, αφού δεν μπορούν να πετάξουν πάνω από τη θάλασσα, εφοδιάζονται από πυροσβεστικό σε αεροδρόμια, και το βασικότερο δεν έχουν σύστημα εκτίναξης του πιλότου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Από τα 30 που αποκτήθηκαν χρησιμοποιούνται κυρίως 18 ανά ζεύγη σε 9 αεροδρόμια.

«Πρόκειται για αεροπλάνα τα οποία θα έπρεπε να είχαν γίνει παλιοσίδερα εδώ και πολλά χρόνια», τονίζει στέλεχος της Ένωσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής.

Αιτήματα
Αιτήματα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και για την ανανέωση του στόλου, έχουν στείλει κατά δεκάδες προς όλους τους υπευθύνους όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις της Πυροσβεστικής, αφού τα συγκεκριμένα αεροπλάνα κάθε άλλο παρά ασφαλή ήταν πλέον. Μάλιστα, ακόμη και φέτος έχει προβλεφθεί ένα σημαντικό κονδύλι για τη συντήρηση των PZL, κάτι που σημαίνει ότι η Πυροσβεστική δεν είχε σκοπό να τα αποσύρει σύντομα.

Στο Σώμα υπάρχουν, επίσης, άλλα 13 παλαιού τύπου αεροσκάφη, τα CL 215, τα οποία, όμως, με θερμοκρασία άνω των 38 βαθμών δεν μπορούν να απογειωθούν.Υπάρχουν επίσης οκτώ CL 415 νέου τύπου και τρία Καναντέρ. Τη βαθιά τους οδύνη για το χαμό του σμηνάρχου εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, όλα τα κόμματα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Ελαμψαν χθές οι νέοι μουσικοί του Νίκου Πατρή της Ορχήστρας Δήμου Δίου.Σε εκδηλώσεις του 12 ου ΔΙΕΘΝΕΣ Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, στη Σίνδο, έκλεισαν χθές τη βραδυά με μία συναυλία, που προκάλεσε πολλά θετικά σχόλια και αρκετά επιφωνήματα θαυμασμού του κοινού, που φώναζε να παίξουν και άλλα τραγούδια.Πράγμα που δέν μπορούσε να γίνει, αφού το πρόγραμμα των ορχηστρών που έλαβα μέρος ήταν συγκεκριμένος αριθμός τραγουδιών.Παρα ταύτα έγινε το χατήρι του κοινού και έπαιξαν ένα τραγούδι ακόμη, αφού ήταν η ορχήστρα που έκλεψε την παρασταση αλλά και έκλεισε τη βραδιά.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΌΣΜΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΜΉΜΑΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009 (ΤΟΠΙΚΗ)

Μαθήματα Δημοκρατίας παρέδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης ο Γιάννης Γρηγοριάδης. Άλλοι το αντέκρουσαν λόγω ιδεολογίας, άλλοι γιατί έμαθαν πως όταν τρώνε δεν μιλάνε και άλλοι απλώς έκαναν την πάπια. Βγάζει Γιάννη μου, κόραξ κοράκου μάτι;

***

Κάτω τα χέρια από τον Γενικό Γραμματέα. Το ψωμί του βγάζει ο άνθρωπος. Μη του το βγάζετε ξινό.

***

Ναι Αμοιρίδη, επιτέλους, αντιληφθήκατε τι έγινε στο δήμο. Κι όσο έλεγα, άλλος Lexotanil κι άλλος Lexus.

***

Ναι Θανάση, ξέρω. Ο Ζήνων ήταν δικός μας παιδί αλλά τώρα είναι πασάς στα Γιάννενα. Πού ξέρεις, δισταυρία έχουμε, μπορεί να ρίξει έναν στον κοντό, έναν σε σένα.

***

Είπε στον Ευγένιο ο Ζήνων ότι αν δηλώσουμε ότι δεν συμφωνούμε με την επιστολή Τσολακίδη θα αποσύρει τις «εγκλήσεις»!

***

Πάλι καλά που δεν ζήτησε να πάμε με τον κηδεμόνα μας στο γραφείο του Σάββα.

***

Εγώ λέω να γράψουμε σ’ένα χαρτί 100 φορές «ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ» και να το πάμε στο γραφείο του αναπληρωτή δημάρχου.

***

Ανέκφραστος ο Σάββας την ώρα που στο δημοτικό συμβούλιο ο Γρηγοριάδης τους τα’χωνε. Τale quale, ίδιος ο πρωθυπουργός.

***

Ζήνων, άσε τα καταφυγιώτικα μασλάτια. Κανείς δεν συμφωνεί με τον Τσολακίδη, γιατί πρωτίστως απαξιώνει τους δημοσιογράφους που τον έκαναν γνωστό. Ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας θα τον γνώριζε.

***

Πες ότι έκανες λάθος, ότι ήσουν εν βρασμώ ψυχής, ότι ήθελες να δώσεις διαπιστευτήρια στους νέους σου φίλους, το Μίλτο και τα άλλα παιδιά, γιατί θα τη φας για ψευδή καταμήνυση και διατάραξη οικογενειακής γαλήνης.

Αλλά μήπως τι σε νοιάζει, εσύ πληρώνεις το δικηγόρο; Είμαστε ανοιχτοί για τη συγνώμη σου.

***

Η αλήθεια είναι ότι μόλις πληροφορήθηκα τα της εγκλήσεως, σκέφτηκα να την σκαπουλάρω στο εξωτερικό σαν τον Χριστοφοράκο αλλά κατόπιν ωρίμου σκέψεως είπα, που να πάω ο τύπος με σκέτη ελληνική υπηκοότητα!

***

Πάντως κανείς συνάδελφος δεν μου είπε για το «πιπέρι στο στόμα» κι απ’ο,τι μου είπες είχα δόλο και ήθελα να σε βλάψω. Πάντα δικός σου, με συντροφικούς χαιρετισμούς.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Έτσι θα προκόψουμε;


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009


Γράφει ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
giorgis@massavetas.gr

Για να καταλάβετε κ Πρόεδρε, με την ευκαιρία των αποτελεσμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πόσο παράλογο είναι το εκπαιδευτικό μας σύστημα -το είκοσι δυο φορές μεταρρυθμισμένο από το 1974- και πόση επίδραση έχει στην ποιότητα ζωής μας, ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας.
Ας υποθέσουμε ότι τα παιδιά σας είναι σε ηλικία επιλογής επαγγέλματος. Και το ένα από αυτά έχει συνειδητά επιλέξει να αφοσιωθεί στη νοσηλευτική. Ότι είναι μια ιδεολογική του επιλογή να υπηρετήσει τους συνανθρώπους του από μια τέτοια θέση. Γιατί έχει διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα περισσεύουν οι γιατροί -είμαστε δεύτεροι στην Ευρώπη σε αναλογία γιατρών προς κατοίκους, αλλά με ...κακοήθη αστυφιλία- ενώ στα δημόσια νοσοκομεία οι ασθενείς δεν έχουν επαρκή υποστήριξη από νοσηλευτικό προσωπικό.
Αυτό το παιδί, το δικό σας, το δικό μου, του αγρότη από την Ηλεία που μου έγραψε για την περίπτωση της κόρης του, με την συνειδητή επιλογή, το έχει απόλυτη ανάγκη το εθνικό σύστημα υγείας. Γιατί θα αναβάθμιζε με το μεράκι του την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπου θα υπηρετούσε.
Έκανα μια πρόχειρη έρευνα για το πως εισάγονται σε σχολές νοσηλευτικής άλλων χωρών. Και δεν θα σας πάω μακριά. Εδώ δίπλα, στην άλλη Ελλάδα. Στην Κύπρο. Δυο υποχρεωτικά μαθήματα: Ελληνικά και βιολογία ή χημεία. Και άλλα δυο επιλογής από χημεία, βιολογία, φυσική, μαθηματικά, πληροφορική, τεχνολογία, πολιτικήοικονομία, ιστορία, αρχαία ελληνικά ή αγγλικά.
Με λίγα λόγια, το κορίτσι από την Ηλεία -η και από την Ραφήνα- θα γινόταν μια καλή νοσηλεύτρια στην Κύπρο αφού τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι μέσα στα ενδιαφέροντα της και θα μπορούσε στις επιλογές να παρακάμψει τα μαθηματικά, μια και δεν τα πήγε ποτέ καλά με την άλγεβρα, που δεν θα την χρειαζόταν ως θεραπαινίδα του Ασκληπιού. Ενώ στην Ελλάδα δεν θα είχε τύχη στην επιλογή της. Το πολύ - πολύ να βρισκόταν σε κάποιο άσχετο με τα ενδιαφέροντα της ΤΕΙ.
Τα βρίσκετε λογικά, χρήσιμα για τον τόπο, συμβατά με τις ανάγκες της κοινωνίας και ...μεταρρυθμιστικά όλα αυτά;
Και δεν ρωτάω μόνο εσάς. Αλλά και τον διατελέσαντα υπουργό Παιδείας κ. Παπανδρέου, τα τέκνα του οποίου έμειναν στο ...απυρόβλητο του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ...δραπετεύσαντα σε άλλα, ορθολογικότερα, της αλλοδαπής.
Έτσι θα πάει μπροστά ο τόπος;

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009 (ΤΟΠΙΚΗ)

E, εγώ πάλι φταίω; Αφού με γαργαλάνε. Μου είπαν ότι ο αναπληρωτής βγήκε στην τιβί για να ΜΗΝ απαντήσει αλλά ΑΠΑΝΤΗΣΕ.

Οι εφημερίδες λέει πήραν το κείμενο του Τσολακίδη, του βάλαν υπότιτλους, του έβαλαν τίτλους και άλλα τέτοια.

Θα μιλήσω μόνο για τη δική μου εφημερίδα και για καμία άλλη. Το δημοσίευσε με τον τίτλο που στάλθηκε, με την υπογραφή που στάλθηκε και σε καμία περίπτωση δεν …ψάχνω δικαιολογίες.

Απλά λέω τα πράγματα όπως είναι και ακριβολογώ. Αυτά μακριά από εμάς κύριε αναπληρωτά.

Δεύτερον. Έχετε ΚΑΙ γνώσεις δημοσιογραφίας, σύνταξης και στησίματος εφημερίδων; Θέλετε μήπως να μας πείτε και για κάτι άλλο τη γνώμη σας; Το κείμενο που είχε δημοσιευθεί μέρες πριν από την επίσκεψή σας στο Μόουσμπουργκ και οι φωτογραφίες σας, ήταν δικό μας ρεπορτάζ ή το έστειλε το Γραφείο Τύπου σας; Μήπως δεν του αλλάξαμε τίτλο; Μήπως βάλαμε «υπογραφή» ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ;

Μήπως να μας χώσει κάποιος πολίτης μια μήνυση; Μήπως δεν πρέπει να πω στον αναγνώστη μου ότι αυτό είναι ανακοίνωση και προβολή του δήμου Κατερίνης και όχι δικό μου ρεπορτάζ;

Τρίτον: Η έγκληση που επικαλείστε και το τρίμηνο περιθώριο που δώσατε σημαίνει ότι στις 7 Σεπτεμβρίου που κλήθηκαν οι εγκαλούμενοι για κατάθεση, δεν είναι τίποτα;

Όχι ότι θα άλλαζε κάτι αλλά μην παίζουμε με τις λέξεις και κυρίως με τις προθέσεις. Γιατί αν θέλατε την αποκατάστασή σας πραγματικά, θα στέλνατε επιστολή στις εφημερίδες.

Μήπως δεν είχατε χαρτί και μολύβι; Έστω και εξώδικο αν γουστάρατε για πιο επίσημα πράγματα.

Τέταρτον: Ουδέποτε ζητήσατε από τις εφημερίδες αποκατάσταση εσείς ο ίδιος. ΟΥΔΕΠΟΤΕ. Και θα χαρούμε πολύ να βγείτε πάλι στην Τιβί και να το πείτε ευθαρσώς.

Εκτός αν χρησιμοποιήσατε ως «ταχυδρομικά περιστέρια» δημοτικούς υπαλλήλους. Γιατί όμως κύριε Ζήνωνα; Ας πηγαίνατε στον Εισαγγελέα να το ζητήσετε. Ας μας παίρνατε ένα τηλέφωνο.

Όχι ότι θα άλλαζε κάτι, επαναλαμβάνω. Αλλά δεν μ’αρέσουν οι ανακρίβειες.

Πέμπτον: Σ’αυτή τη στήλη δεν γράφω ειρωνικά σχόλια. Ο,τι έγραψα είναι η άποψή μου. Αν το εκλαμβάνετε ως ειρωνεία μηνύστε με.

Κι εσείς και όλος ο συνδυασμός και όλο σας το γενεαλογικό δέντρο.

Εκτον: Το επιχείρημά σας ότι εσείς δεν δημοσιοποιήσατε την πρόθεσή σας, αλλά αντιθέτως οι εφημερίδες όπως είπατε «Σήκωσαν το θέμα» είναι αυτό που μάθαμε σε όλες τις δημοσιογραφικές σχολές να κάνουμε και πολύ λυπάμαι που δεν βρέθηκε κανείς να σας το θυμίσει.

Γράφουμε δημόσια, επιχειρηματολογούμε δημόσια, κρίνουμε και κρινόμαστε. Δημόσια.

Και οι δημόσιοι άνδρες έτσι λειτουργούν. Ή τουλάχιστον οφείλουν.

Εβδομον: Γιατί αυτά που λέτε με ευκολία στην τιβί δεν τα είπατε σ’εμάς; Θεωρείτε ότι δεν θα φιλοξενούσαμε τις απόψεις σας;

Μήπως είναι πιο «φιλικό» το περιβάλλον στην τιβί και ΜΟΝΙΜΩΣ απολογείστε, δικαιολογείστε εκεί;

Δεν πειράζει. Όλοι κρινόμαστε καθημερινά. Η διαφορά μας είναι στην ούγια. Άλλοι απαντάνε με έργο άλλοι με μηνύσεις άλλοι με εγκλήσεις άλλοι με σιωπή.

Γιατί η σιωπή είναι ακριβότερη από τη φωνή. Αυτό δυστυχώς, το βλέπουμε καθημερινά.

Παρεμπιπτόντως η «Ημερήσια» σας ανακοινώνει με πολύ περηφάνια πως έχει ανακατατάξεις στην ταυτότητα της και μετά τα τελευταία γεγονότα.

Διευθυντής όπως πάντα ο Γιάννης Χατζηιωάννου.

Αρχισυντάκτρια εγώ, και δεν θέλω πάλι χαζά.

Τμήμα Μηνύσεων-Εγκλήσεων και πάσης φύσεως δικαστικών εγγράφων στη διεύθυνση της οικίας μου, γιατί τα πρωινά λείπω και από τα γραφεία:

Σημειώστε κύριε Ζήνωνα.

Κολινδρού 5, 4ος Όροφος, Τσαλού Αικατερίνη του Αθανασίου και της Παρασκευής.

Πρωινές ώρες είναι μόνο η σκυλίτσα μου η Ροζαλία που δεν δαγκώνει.

Μεσημεριανές, επειδή αναπαυόμαστε ολίγον, μην μας ενοχλείστε.

Από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 12 όλο και κάποιον θα πετύχετε.

Σαββατοκύριακα συνήθως πάω με κάτι φιλαράκια για ποτάκια. Εγώ πίνω κανένα, όταν έχω ντέρτια.

Τζιν με τόνικ και λεμονάκι, αλλά πάντα ελαφρύ.

Α, και για να μην ξεχαστώ. Στη σελίδα 3 του σημερινού φύλλου έχει μια καταγγελία πολιτών για το δήμο Κατερίνης.

Δηλώνω ανερυθρίαστα και ευθαρσώς πως δεν κατέχω το θέμα και όποιος υποτιμά το δήμαρχο, το δήμο, τους αντιδημάρχους, το δημοτικό συμβούλιο είναι το λιγότερο θρασύς.

Δηλώνω επίσης πως αν γίνει πάλι έγκληση, παρακαλώ, φροντίστε λίγο τις ημερομηνίες, γιατί έχουμε και δουλειές.

Μην μας φάνε τα δικαστήρια.

Παρεμπιπτόντως, αν μας κάνετε όλους τους δημότες μήνυση, θα μπορούμε να ποτίζουμε και τις πετούνιες στο δικαστικό μέγαρο, όπου δυστυχώς οι αδιάφοροι συμπολίτες μας τις άφησαν να μαραθούν.

Παρακαλώ επίσης, όσοι έχετε αντίθετη άποψη να βγείτε στην τιβί.

Εδώ Πολυτεχνείο-Εδώ Πολυτεχνείο.

Αν θέλετε πάλι να στείλετε επιστολές συμπαράστασης, προσοχή. Ο «Τειρεσίας» ωχριά…..

Καλή μου μέρα και πάλι και ευχαριστώ για τη συμβολή σας στην στήλη μου. Η αλήθεια είναι πως μου έλειπε η έμπνευση τελευταίως.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Πρωτοσέλιδο 28.8.2009
Κλείσιμο Παραθύρου



ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ανασχηματισμός ή εκλογές

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Ανασχηματισμός

ή εκλογές

Ενώπιον του διλήμματος ανασχηματισμός ή πρόωρες εκλογές εξακολουθεί να βρίσκεται ο πρωθυπουργός αναμένοντας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας τα αποτελέσματα των ποιοτικών μετρήσεων που έχει παραγγείλει το μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Καραμανλής δέχεται παράλληλα ασφυκτικές πιέσεις από υπουργούς και βουλευτές του να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων πριν τη ΔΕΘ ώστε να εμφανισθεί με ανανεωμένο σχήμα στη Θεσσαλονίκη. Ορισμένοι μάλιστα προειδοποιούν ότι εάν δεν γίνουν άμεσα αλλαγές η ΝΔ κινδυνεύει με συντριβή.

"Όταν χάνεις με 5-0 και όταν βλέπεις ότι υπάρχουν δημοσκοπήσεις της Κυριακής, οι οποίες είναι κακά τα μαντάτα, απ' ότι πληροφορούμαι, τότε δεν χρειάζεται ισορροπίες, χρειάζεται ανατροπή" σχολίασε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Στο τραπέζι του πρωθυπουργού παραμένει η εισήγηση για αλλαγές σε κορυφαία υπουργεία με τη δημιουργία νέων σχημάτων. Ο κ. Καραμανλής φέρεται να αντιμετωπίζει τη δημιουργία υπουργείου Υποδομών που θα προκύψει από τη συνένωση των υπουργείων Δημοσίων Έργων και Μεταφορών υπό το Γιώργο Σουφλιά.

Σύμφωνα με την ίδια εισήγηση ο Προκόπης Παυλόπουλος μετακομίζει στο υπουργείο Επικρατείας ενώ ιδρύεται υπουργείο Περιβάλλοντος με πιθανούς υπουργούς τον νυν υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Σταύρο Καλογιάννη ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός αποφασίσει να δώσει έμφαση στα έσοδα που καταποντίζονται ενδέχεται να διαχωρίσει το υπουργείο Οικονομικών από το υπουργείο Οικονομίας και να τοποθετήσει εκεί τον Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνης, "νομίζω ότι μικρές χειρουργικές κινήσεις, μπορεί να γίνει και αυτό και να είναι πιο αποτελεσματική η κυβέρνηση".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι "το μεγαλύτερο ρίσκο το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση, πόσο μάλλον σε συνθήκη πίεσης, είναι παρατεταμένη απραξία".

Στον αντίποδα υπάρχουν υπουργοί που θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός εάν και εφόσον προχωρήσει σε αλλαγές θα κινηθεί μετά τη ΔΕΘ. Ακόμα και στα πιο ευφάνταστα σενάρια ανασχηματισμού αμετακίνητοι θεωρούνται η Ντόρα Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Γιάννης Παπαθανασίου στο υπουργείο Οικονομίας, ο Κωστής Χατζηδάκης στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο υπουργείο Υγείας και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο υπουργείο Παιδείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιμένει ότι η κυβέρνηση θα προτάξει την πολιτική δράση έναντι των αλλαγών στα πρόσωπα τονίζοντας ότι "έχουμε αρκετές μέρες ακόμη μέχρι τα εγκαίνια της ΔΕΘ και εν πάσι περιπτώσει περισσότερο από μια βδομάδα. Η σημερινή κυβέρνηση πηγαίνει μπροστά με το έργο της".

Στα σενάρια των αλλαγών περιλαμβάνεται και η πιθανή υπουργοποίηση τριών υφυπουργών ενώ ερώτημα παραμένει αν ο Λευτέρης Ζαγορίτης θα μείνει στη Ρηγίλλης. Ως υπό αναβάθμιση εμφανίζονται οι υφυπουργοί Θανάσης Νάκος, Γιάννης Βαληνάκης και Σταύρος Καλογιάννης. Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά πως ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να βελτιώσει την πήχη της κυβέρνησης στους πολίτες.

"Στους πολίτες υπάρχει διάχυτη η αίσθηση, -υποστήριξε ο Γ. Παπακωνσταντίνου- η πεποίθηση πια ότι αυτή η κυβέρνηση έχει κλείσει τον κύκλο της. Νομίζω ότι ουδείς περιμένει ότι ένας ανασχηματισμός, όποια πρόσωπα και αν ανακατευτούν στην τράπουλα, όποιες δομικές αλλαγές, απαραίτητες, γίνουν, ουδείς πραγματικά πιστεύει πως αυτό θα δώσει νέα πνοή στην κυβέρνηση".

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)