Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009 (ΤΟΠΙΚΗ)

Μαθήματα Δημοκρατίας παρέδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης ο Γιάννης Γρηγοριάδης. Άλλοι το αντέκρουσαν λόγω ιδεολογίας, άλλοι γιατί έμαθαν πως όταν τρώνε δεν μιλάνε και άλλοι απλώς έκαναν την πάπια. Βγάζει Γιάννη μου, κόραξ κοράκου μάτι;

***

Κάτω τα χέρια από τον Γενικό Γραμματέα. Το ψωμί του βγάζει ο άνθρωπος. Μη του το βγάζετε ξινό.

***

Ναι Αμοιρίδη, επιτέλους, αντιληφθήκατε τι έγινε στο δήμο. Κι όσο έλεγα, άλλος Lexotanil κι άλλος Lexus.

***

Ναι Θανάση, ξέρω. Ο Ζήνων ήταν δικός μας παιδί αλλά τώρα είναι πασάς στα Γιάννενα. Πού ξέρεις, δισταυρία έχουμε, μπορεί να ρίξει έναν στον κοντό, έναν σε σένα.

***

Είπε στον Ευγένιο ο Ζήνων ότι αν δηλώσουμε ότι δεν συμφωνούμε με την επιστολή Τσολακίδη θα αποσύρει τις «εγκλήσεις»!

***

Πάλι καλά που δεν ζήτησε να πάμε με τον κηδεμόνα μας στο γραφείο του Σάββα.

***

Εγώ λέω να γράψουμε σ’ένα χαρτί 100 φορές «ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ» και να το πάμε στο γραφείο του αναπληρωτή δημάρχου.

***

Ανέκφραστος ο Σάββας την ώρα που στο δημοτικό συμβούλιο ο Γρηγοριάδης τους τα’χωνε. Τale quale, ίδιος ο πρωθυπουργός.

***

Ζήνων, άσε τα καταφυγιώτικα μασλάτια. Κανείς δεν συμφωνεί με τον Τσολακίδη, γιατί πρωτίστως απαξιώνει τους δημοσιογράφους που τον έκαναν γνωστό. Ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας θα τον γνώριζε.

***

Πες ότι έκανες λάθος, ότι ήσουν εν βρασμώ ψυχής, ότι ήθελες να δώσεις διαπιστευτήρια στους νέους σου φίλους, το Μίλτο και τα άλλα παιδιά, γιατί θα τη φας για ψευδή καταμήνυση και διατάραξη οικογενειακής γαλήνης.

Αλλά μήπως τι σε νοιάζει, εσύ πληρώνεις το δικηγόρο; Είμαστε ανοιχτοί για τη συγνώμη σου.

***

Η αλήθεια είναι ότι μόλις πληροφορήθηκα τα της εγκλήσεως, σκέφτηκα να την σκαπουλάρω στο εξωτερικό σαν τον Χριστοφοράκο αλλά κατόπιν ωρίμου σκέψεως είπα, που να πάω ο τύπος με σκέτη ελληνική υπηκοότητα!

***

Πάντως κανείς συνάδελφος δεν μου είπε για το «πιπέρι στο στόμα» κι απ’ο,τι μου είπες είχα δόλο και ήθελα να σε βλάψω. Πάντα δικός σου, με συντροφικούς χαιρετισμούς.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: