Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας στην „πόλη των Πελαργών“



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Ενημερωτικό υλικό της, για την ανακύκλωση, θα μοιράσει ο Δήμος Αιγινίου στους Δημότες του.


Ο Δήμος Αιγινίου στη συνεδρίαση του στις 31 Αυγούστου αποφάσισε να παραλάβει και να διανείμει μέσω των λογαριασμών ύδρευσης το ενημερωτικό τρίπτυχο της Oμάδας Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας με τίτλο «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου», ώστε να ενημερωθούν καλύτερα οι δημότες στα πλαίσια της προσπάθειας της Δημοτικής αρχής για την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης στο Δήμο Αιγινίου. Σήμερα Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009, στις 12:00 το μεσημέρι, τα μέλη της συντονιστικής Επιτροπής Κική Κιτιξή, Σταματία Μπέση, Χρήστος Μπρασκίδης και Ηλίας Τσολακίδης παρέδωσαν στον Δήμαρχο Αιγινίου κ. Β. Κοντό, 4.000 έντυπα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αιγινίου, στο γραφείο του Δημάρχου, όπου μετά την παράδοση του ενημερικού υλικού, ακολούθησε συζήτηση, με αντικείμενο την συμμετοχή του Δήμου Αιγινίου στις δραστηριότητες της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Ο Δήμαρχος Αιγινίου ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της ομάδας και τους διαβεβαίωσε, πως το επόμενο καλοκαίρι, η „πόλη των Πελαργών“ θα συναδράμει στην ενίσχυση της πυροπραστίας του Ολύμπου και των Πιερίων και θα συμμετέχει ενεργά με Δημότες της στο „Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος“. Επίσης συζητήθηκε η οργάνωση κοινής δράσης με αντικείμενο την επίσκεψη του Αλιάκμονα και την αποψίλωση συγκεκριμένης περιοχής, η οποία έχει ιδιαίτερο κάλλος και ενδείκνυται για πεζοπορία και ποδηλασία.

Οι στόχοι των δράσεών μας

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, στα πλαίσια του „Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου“, έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα διάφορες δραστηριότητες, όπως:

  • η συστηματική παρακολούθηση και η καταγραφή των προβλημάτων της διαδικασίας συλλογής των υλικών ανακύκλωσης, στο κέντρο της πόλης, από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης,
  • η καταγραφή της διαδικασίας διαχωρισμού των ανακυκλώσιμων υλικών στο εργοστάσιο διαχωρισμού της πόλης μας
  • έκδοση ενημερωτικού υλικού (τρίπτυχο φεϋγ βολάν) με συμβουλές για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση
  • DVD για την σωστή ανακύκλωση που έχει διατεθεί σε εκπαιδευτικούς και σχολεία
  • Παραγωγή ραδιοφωνικών σπότ
  • καμπάνια για την χρήση της πάνινης τσάντας για τα καθημερινά μας ψώνια με σύνθημα „Εχω πάντα μια πάνινη τσάντα μαζί μου“

Στόχοι των παραπάνω δράσεών μας είναι η σωστή ενημέρωση των πολιτών για ένα καθαρότερο περιβάλλον και η δραστική μείωση του όγκου των σκουπιδιών μας, μέσα από την διάδοση της ανακύκλωσης και την κομποστοποίησης.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους πολίτες της Πιερίας να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια ανακυκλώνοντας με συνέπεια και διαδίδοντας την ιδέα της ανακύκλωσης.

Το τρίπτυχο έντυπο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας συντάχθηκε από την συντονιστική επιτροπή του «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου», σχεδιάστηκε αφιλοκερδώς από το μέλος μας κ. Σπύρο Καννελάτο και η εκτύπωση των 21.000 εντύπων έγινε με την στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας.

Πληροφορούμε τους δήμους του νομού Πιερίας, υπηρεσίες, φορείς, αλλά και ιδιώτες, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το ενημερωτικό τρίπτυχο, πως μπορούν να επικοινωνήσουν με την ομάδα μας (Κική Κιτιξή, 6972 158 579, Ηλίας Τσολακίδης 697 33 80 700).

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Καρατζαφέρης - Ψηνάκης, μάτσα μούτσες !!!!!!!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Απαιχτος ο Καρατζαφέρης, ότι κυκλοφορεί συλλαμβάνεται!Ψηνάκης ελεύθερος;Να συλληφθει.Συνελήφθη!Μπήκε και αυτός στη λίστα!Τί έγινε έχουν έλλειμα στον ΛΑΟΣ;Τί είγνε ρε Αδωνι;Τί έγινε φίλε Βελόπουλε;Κολοτούμπες κάνουμε, ή μάθαμε το "ποίημα" απο τον Καραμανλή; που μεγάλωσε το μαγαζί το 2004 με τον "μεσαίο" χώρο;Τάπιασε καλά τότε "τα ποσοστά του" ο Καρμανλής.Εσείς θα τα πιάσετε του Ψηνάκη τα ψηφαλάκια, ή θα τα ψάχνετε!! Ε ρε γέλιο που θα κάνουμε, όταν θάρχετε ρεπορτάζ απο την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ (στην οποία θα συμμετέχει σίγουρα και ο Ψηνάκης, αφού οι ψήφοι των "ιδίων" είναι πολλοί, αφού οι μαιντανοί φυτρώνουν παντού) και θα μαθαίνουμε ότι ο Ψηνάκης αποκάλεσε τον Κυριάκο..Κυριακούλα!! Πολύ Γέλιο!! Και μήν μου πείτε εκεί στον ΛΑΟΣ ότι γίνατε τώρα κολητάρια με τους ανθρώπους αυοτύς που βρίζατε καθημερινά με διάφορους χαρακτηρισμούς!! Ρε τί σου κάνει η πολιτική.. απο κολοτούμπα ξεπερνάς και την Κομανέτσι...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Στα χαρτιά έμειναν οι εξαγγελίες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)
Το μέτρο της απόσυρσης των ΙΧ, το φρένο στους πλειστηριασμούς και οι αλλαγές στην πληρωμή του ΦΠΑ δεν πρόλαβαν να ψηφιστούν από τη Βουλή

Στο «ράφι» μένουν οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ, καθώς η απόφαση του πρωθυπουργού για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον Οκτώβριο ακυρώνει στην πράξη μία σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες -όπως η απόσυρση των παλαιών ΙΧ- στις οποίες είχε επενδύσει επικοινωνιακά η αποχωρούσα πλέον κυβέρνηση Καραμανλή.


Στα χαρτιά έμειναν οι εξαγγελίες

Συγκεκριμένα, δεν πρόκειται να ισχύσουν:

Πρώτον, το μέτρο της απόσυρσης των παλαιάς τεχνολογίας (ρυπογόνων) αυτοκινήτων, καθώς η τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης επρόκειτο να ψηφιστεί στο τρίτο θερινό τμήμα, την προσεχή εβδομάδα, το οποίο δεν θα λειτουργήσει μετά τη διάλυση της Βουλής.

Δεύτερον, το «φρένο» στους πλειστηριασμούς που υποσχέθηκε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου μέχρι το τέλος του χρόνου για οφειλές έως 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες. Η ρύθμιση δεν πρόλαβε να κατατεθεί στη Βουλή.

Τρίτον, οι αλλαγές στην πληρωμή του ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις. Η τροπολογία που δεν πρόλαβε κι αυτή να κατατεθεί στη Βουλή προέβλεπε 30% προκαταβολή και δύο δόσεις.

Τέταρτον, η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, πρωτοβουλία την οποία η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να προωθήσει ενσωματώνοντας τη σχετική κοινοτική οδηγία, ωστόσο ετοιμαζόταν να την εμφανίσει ως «μεγάλη μεταρρύθμιση». Το προσχέδιο παρουσιάστηκε στη Βουλή στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης, ωστόσο το τελικό κείμενο παραμένει στα «συρτάρια» του υπουργείου Οικονομίας.

Πέμπτον, στον «αέρα» βρίσκεται και η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. Το υπουργείο Ανάπτυξης που παρουσίασε πρόσφατα το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ Οίκον» προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ δεν έχει πάρει την τυπική έγκριση της Βουλής.

Αφορά κτίρια που έχουν κατασκευαστεί πριν το 1980 σε περιοχές με τιμή ζώνης μικρότερη των 1.500 ευρώ. Το ανώτατο όριο επιδότησης είναι 120.000 ευρώ. Στις παρεμβάσεις που επιδοτούνται περιλαμβάνονται η θερμομόνωση στο δώμα του κτιρίου, η τοποθέτηση υαλοπινάκων και θερμομονωτικών κουφωμάτων, η αντικατάσταση λέβητα με νέο υψηλής απόδοσης ή με σύστημα φυσικού αερίου κ.ά.

Με το πρόγραμμα προσδοκούσαν να πάρουν «ανάσα» μία σειρά από επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της οικοδομής που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.

Εκτον, η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού θα παραμείνει στα «χαρτιά», καθώς η πρόταση της κυβέρνησης ήρθε προς συζήτηση για δημόσια διαβούλευση, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Η κυβέρνηση φρόντισε πάντως την ύστατη ώρα να τακτοποιήσει μερικές πελατειακές υποχρεώσεις.

Το τελευταίο «ρουσφέτι» που ψήφισε η Βουλή λίγες μόλις ώρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών αφορά την πρόσληψη 20.000 ανέργων του ΟΑΕΔ από τους «γαλάζιους» δήμους, παρά τις αντιδράσεις 350 δημάρχων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και άλλες παρατάξεις.

«ΠΑΓΩΜΑ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ

Στα «χαρτιά» έμειναν τελικά τα μεγαλεπήβολα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για το συμμάζεμα των κολεγίων και την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους. Αυτή τη στιγμή οι ιδιοκτήτες των κολεγίων βρίσκονται στα κρύα του λουτρού αφού το Προεδρικό Διάταγμα για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας (που θα αναγνώριζε τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων) δεν θα προχωρήσει, ούτε και θα δοθούν οι άδειες λειτουργίας στα κολέγια που περίμεναν στην ουρά, αφού είχαν δώσει και ανάλογες υποσχέσεις στους γονείς που ήθελαν να γράψουν τα παιδιά τους. Μετά και την απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, η διαδικασία αδειοδότησης θα λήξει και όποια κυβέρνηση προκύψει θα κρίνει αν θα προχωρήσει αυτή η προσπάθεια ή αν θα σταματήσει. Το θέμα των κολεγίων προκαλεί σοβαρότατες αντιδράσεις στη δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση, και καμία πολιτική ηγεσία δεν θέλει ένα τέτοιο βάρος στην πλάτη της και μάλιστα σε μία δύσκολη προεκλογική περίοδο. Γι αυτό άλλωστε μία μέρα πριν από την ανακοίνωση για εκλογές, το υπ. Παιδείας φρόντισε να «παγώσει» το θέμα των κολεγίων.ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στρατηγική 10 σημείων από το ΠΑΣΟΚ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)
«Οχι» στην πόλωση, στην αλαζονεία και στη συγκάλυψη σκανδάλων. Καμία έκπτωση για τα ψηφοδέλτια. Δέσμευση για Παπούλια. Ντιμπέιτ με Γιώργο - Καραμανλή. Στη ΔΕΘ ο οδικός χάρτης για την ανάπτυξη

«Τι να περιμένουμε από το ΠΑΣΟΚ; Τα αυτονόητα, τα καλά και συμφέροντα για τον τόπο. Δηλαδή; Αυτή τη φορά δεν θέλουμε να σας μείνουμε... αξέχαστοι, όπως έγινε το 2004 και το 2007, αλλά να μας θυμηθείτε στην κάλπη»!


Στρατηγική 10 σημείων από το ΠΑΣΟΚ

Ο διάλογος του «Εθνους» με κορυφαίο κομματικό παράγοντα της Ιπποκράτους είναι αποκαλυπτικός των προθέσεων των επιτελών του Γ. Παπανδρέου για την προεκλογική περίοδο. Ο δεκάλογος του ΠΑΣΟΚ, στην πορεία του προς την πολυπόθητη αυτοδυναμία, περιλαμβάνει πέντε ναι και πέντε όχι.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας» δηλώνουν μέλη της επιτροπής ψηφοδελτίων. Ο Κ. Σημίτης επιστρέφει σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα
«Θεωρούμε αυτονόητο ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας» δηλώνουν μέλη της επιτροπής ψηφοδελτίων. Ο Κ. Σημίτης επιστρέφει σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα

Πρώτον, όχι στην πόλωση. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου το είπε χθες με όλους τους δυνατούς τρόπους: «Αυτό που θέλω να ξέρετε είναι ότι δεν θα ακολουθήσουμε τη ΝΔ σε οποιαδήποτε προσπάθεια τεχνητής πόλωσης επιχειρήσει να κάνει. Δεν θα την ακολουθήσουμε σε οποιαδήποτε λασπολογία επιχειρήσει.

Θα σταθούμε με σεβασμό μπροστά στους Ελληνες πολίτες, με προτάσεις, με λύσεις για τα προβλήματά τους, για την επόμενη μέρα». Δεύτερον, όχι στα φαινόμενα αλαζονείας. Η δήλωση που συμπεριελήφθη στην εκλογική εγκύκλιο του γραμματέα του κόμματος, Γ. Ραγκούση, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: «Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι, είναι κεντρική πολιτική μας απόφαση να διεξάγουμε μια προεκλογική εκστρατεία ήθους, ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού.

Με απόλυτο σεβασμό, όχι μόνο -όπως είναι αυτονόητο- στην εκλογική νομοθεσία, αλλά και σε όλους τους κανόνες δεοντολογίας καθώς και με σεβασμό στις απόψεις των πολιτικών μας αντιπάλων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να ζημιώσει τη δημόσια εικόνα του Κινήματος με συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το ήθος και την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης»!Τρίτον, όχι στον Κ. Καραμανλή. «Επιχειρεί να αποσπάσει τρίτη εντολή από τον ελληνικό λαό όταν δεν ήξερε να διαχειριστεί τις δύο πρώτες. Απέτυχε, ομολόγησε την αποτυχία του και ζητά από τους Ελληνες πολίτες να τον υπερψηφίσουν και πάλι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ταυτόχρονα, η Ιπποκράτους σηκώνει και γάντι της προσωπικής κόντρας των δύο αρχηγών. «Θέλουμε οι Ελληνες πολίτες να ξέρουν ότι η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν πρωθυπουργό που λέγεται Γιώργος Παπανδρέου, ή στον πρωθυπουργό που γνώρισαν πέντε χρόνια τώρα, και λέγεται Κώστας Καραμανλής» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Τέταρτον, όχι στη συγκάλυψη των σκανδάλων. Οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου δηλώνουν ότι η επιλογή τους να μην εμπλακούν στην πόλωση δεν σημαίνει συγχωροχάρτι. Οι εξεταστικές επιτροπές θα προχωρήσουν κανονικά από τη νέα κυβέρνηση, ώστε, όπως λένε, «να λάμψει η αλήθεια και να τη μάθουν οι πολίτες».

Πέμπτον, όχι στις «εκπτώσεις» για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. «Ο κώδικας δεοντολογίας θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα» δηλώνουν οι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παραπέμπουν στην εγκύκλιο που απέστειλε χθες ο γραμματέας του κόμματος.

Ολοι οι ενδιαφερόμενοι για μια θέση στις λίστες του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να καταθέσουν μαζί με την αίτησή τους και τη δήλωση του πόθεν έσχες.

Εκτον, ναι στην αυτοδυναμία. Για το ΠΑΣΟΚ η συγκυρία απαιτεί ισχυρή κυβέρνηση, αλλά σπεύδουν να επισημάνουν πως «μετά θα ανοιχτούμε σε ευρύτερες δυνάμεις στον προοδευτικό χώρο, γιατί είναι πολλή η δουλειά που πρέπει να γίνει, μεγάλες οι τομές και οι αλλαγές που απαιτούνται και αυτές πρέπει να στηριχθούν από μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες».

Στο πλαίσιο αυτό, λένε ναι και στις συνεργασίες, ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Εάν δεν επιτευχθεί η αυτοδυναμία, το Σύνταγμα έχει συγκεκριμένες προβλέψεις και αυτές θα ακολουθήσουμε» είναι το εκπεμπόμενο μήνυμα προς την Κουμουνδούρου και τους Οικολόγους.

Εβδομον, ναι στον Κ. Παπούλια: «Η δική μας δέσμευση ισχύει απολύτως. Δεν έχει ο κ. Καραμανλής παρά να πει κι αυτός δημοσίως ότι δεσμεύεται ότι, τον επόμενο Μάρτιο, θα στηρίξει την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια» δήλωσε χθες ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ογδοον, «ναι, είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε». Τόσο ο πρόεδρος του κόμματος όσο και τα υπόλοιπα στελέχη δεν χάνουν ευκαιρία να επισημαίνουν την προγραμματική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Στη ΔΕΘ ο Γ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της χώρας.

Ενατον, ναι στις εκλογές, παρά τα συνταγματικά προβλήματα στον τρόπο με τον οποίο προκηρύχθηκαν. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε πως ο Κ. Καραμανλής προανήγγειλε τις εκλογές προτού επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Στην πράξη, είναι σαν να έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά «όμως, αυτό που προέχει για μας είναι το πολιτικό ζήτημα, και το πολιτικό ζήτημα είναι πως οι εκλογές θα αναδείξουν μια νέα Βουλή και μια νέα κυβέρνηση».

Δέκατον, ναι στο debate: Το ΠΑΣΟΚ δέχεται το debate των πολιτικών αρχηγών και ζητά μία επιπλέον μονομαχία του Γ. Παπανδρέου με τον Κ. Καραμανλή, όπως έκανε και στις ευρωεκλογές. Οι συνεργάτες του αρχηγού του Κινήματος δηλώνουν ότι επιθυμούν και αλλαγή των όρων διεξαγωγής των τηλεοπτικών συζητήσεων, ώστε να γίνουν πιο ουσιαστικές για τους πολίτες.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥ
Βερελής: Θα συνεχίσω τους αγώνες μου για τις αρχές μου

Εκτός Βουλής βρίσκεται και ο Χρ. Βερελής, ο οποίος παραιτήθηκε προκειμένου να μην μπορεί η κυβέρνηση να χτυπά το ΠΑΣΟΚ για το θέμα της προμήθειας τρόλεϊ από τη γερμανική εταιρεία «ΜΑΝ». Ο πρώην βουλευτής παρουσίασε χθες επιστολή της Εισαγγελίας του Μονάχου και του δικηγόρου του, από τις οποίες προκύπτουν πως δεν θεωρείται εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

«Συνεπής σε όσα δήλωνα όταν παραιτήθηκα, έκανα όλες τις ενέργειες που μου επιτρέπει ο νόμος, για να τεκμηριώσω αυτό που εγώ γνώριζα πολύ καλά, δηλαδή την απόλυτη διαφάνεια, με την οποία πολιτεύτηκα ως υπουργός Μεταφορών την περίοδο 2000-2004, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και διαχειρίστηκα στον βαθμό της αρμοδιότητάς μου όλες τις υποθέσεις, περιλαμβανομένης και της υπόθεσης ΜΑΝ», επισημαίνει στη δική του συνοδευτική δήλωση ο Χρ. Βερελής.

«Πιστεύω ότι με την παραίτησή μου ωφέλησα την πολιτική, ωφέλησα το ΠΑΣΟΚ, που μπήκε στη μάχη των ευρωεκλογών τότε έχοντας μεγαλύτερο δικαίωμα να μιλά για τη διαφθορά», αναφέρει χαρακτηριστικά και δηλώνει πως «με ήσυχη τη συνείδησή μου θα συνεχίσω την πολιτική μου πορεία και τους αγώνες μου για τις αρχές μου».

Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
Οι ανοιχτές πληγές στις λίστες

Τα μεγάλα ερωτηματικά των ψηφοδελτίων δεν είναι τα νέα πρόσωπα, αλλά όσοι έχουν βγει από αυτά κατά καιρούς και για διαφόρους λόγους. Ο λόγος για τον Γ. Παπαντωνίου, τον Μ. Νεονάκη, τον Χρ. Πάχτα, τον Κ. Κουλούρη κ.ά. Η γραμμή της Ιπποκράτους είναι να μην ανοίξει θέματα που μπορεί να ανασύρουν αρνητικές μνήμες αυτή την περίοδο, αλλά ο Μ. Νεονάκης και ο Χρ. Πάχτας έχουν δικαιωθεί δικαστικά και έχουν τύχει προφορικής αποκατάστασης από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου.

Με βάση αυτά τα δεδομένα διεκδικούν την ολοκλήρωση της πολιτικής τους αποκατάστασης με την ανακοίνωση των ονομάτων τους στα ψηφοδέλτια του Ρεθύμνου και της Χαλκιδικής αντιστοίχως.

Μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση, συνομιλητές του Γ. Παπανδρέου διαμηνύουν πως «σε κάθε περίπτωση, όποια κι αν είναι η τύχη τους, θα πρέπει να σκεφτούν τις εκλογικές ανάγκες» και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής αξιοποίησης «εφόσον δεν δημιουργήσουν πρόβλημα στην παράταξη».

Σε ό,τι αφορά τον Γ. Παπαντωνίου, αν και οι επιτελείς της Ιπποκράτους αναγνωρίζουν την προσφορά του στην ΟΝΕ, εμφανίζονται επιφυλακτικοί, θεωρώντας ότι η ΝΔ μπορεί να τους χτυπήσει με το θέμα του χρηματιστηρίου. Ο Κ. Κουλούρης διεκδικεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Κέρκυρας, αλλά οι συνεργάτες του προέδρου του κόμματος δεν φαίνεται να είναι θετικοί στο συγκεκριμένο αίτημα.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
Τα νέα πρόσωπα

Στην Α Αθηνών θα πολιτευθούν ο βουλευτής Επικρατείας Σπ. Κουβέλης και ο πρώην ευρωβουλευτής Κ. Μποτόπουλος, όπως και η ηθοποιός Π. Ζούνη και ο πρώην μπασκετμπολίστας Κ. Παταβούκας. Τις δυνάμεις τους θα δοκιμάσουν ξανά ο Π. Οικονόμου και ο στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, Θ. Τσούρας.

Στη Β Αθηνών το μοναδικό σίγουρο νέο πρόσωπο είναι η Λ. Κατσέλη, ενώ ερωτηματικό παραμένει η υποψηφιότητα του Α. Μητρόπουλου.

Στην Περιφέρεια Αττικής τη δεύτερη ευκαιρία με το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά νίκης διεκδικούν ο Π. Ασπραδάκης και η Ε. Γράψα, ενώ στην Α Πειραιά κινούνται οι Δ. Καρύδης και Δ. Κατσικάρης.

Στην Κοζάνη θα κατέβει ο Π. Κουκουλόπουλος, στο Ηράκλειο ή σε περιφέρεια του κέντρου ο Ν. Ανδρουλάκης, στη Φθιώτιδα η Κ. Μπατζελή και ο Α. Κρητικός, στη Μαγνησία η Π. Ντελεδήμου, στο Ηράκλειο ο Στ. Αρναουτάκης, στην Κόρινθο ο Μπ. Κασίμης, στην Αρκαδία ο Ο. Κωνσταντινόπουλος και στις Σέρρες η Φ. Τσαμπάζη. Οσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους μέχρι αύριο, ώστε να πάρουν τη σκυτάλη οι Νομαρχιακές.

ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ
Οραμα για την Ελλάδα

Μετά το «Πάθος για την Ελλάδα», που έπεσε πρώτο στη μάχη των εκλογών, η συνθηματολογία του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει ακόμη τα εξής: «Οραμα για την Ελλάδα», «Μαζί μπορούμε», «Τέρμα τα ψέματα», «Νέα εθνική ενότητα», «Εχουμε το σχέδιο», «Κόκκινη γραμμή» και «Πάμε μαζί».

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ
Προς το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Κ. Σημίτης

Μετά την αποκατάσταση των σχέσεων του Γ. Παπανδρέου με τον Κ. Σημίτη, οι δύο άνδρες δεν είχαν άλλη ουσιαστική επαφή. Το γεγονός αυτό οδήγησε στη δημιουργία αρκετών σεναρίων, αλλά όλα δείχνουν πως οι κάλπες θα βρουν τους δύο κορυφαίους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ σε μία νέα θετική ισορροπία. Αν και ο Γ. Παπανδρέου κρατά κλειστά τα χαρτιά του, μέλη της επιτροπής ψηφοδελτίων δήλωσαν στο «Εθνος» πως «θεωρούμε αυτονόητο ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας». Η κίνηση αυτή εκτιμάται πως μπορεί να αποφέρει σημαντικά εκλογικά οφέλη στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Γιατί, εκτός του ότι καλύπτει το ρήγμα που υπάρχει με τους εκσυγχρονιστές, αποτελεί και ένα «σήμα συνέχειας και σοβαρότητας προς τον λεγόμενο μεσαίο χώρο». Μέχρι στιγμής, βέβαια, η Ακαδημίας δεν έχει λάβει κανένα σχετικό μήνυμα. Ο Κ. Σημίτης, ο οποίος επιστρέφει σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα από το Κορακοχώρι, «είναι βουλευτής Πειραιά και μέχρι να γίνει κάποια συζήτηση θεωρεί ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος». Από την τελευταία φράση, που ανήκει σε άνθρωπο που ξέρει τις σκέψεις του, καθίσταται προφανές πως ο πρώην πρωθυπουργός επιθυμεί να παραμείνει ενεργός στην πολιτική ζωή της χώρας.

ΡΟΛΟΣ - ΚΛΕΙΔΙ
Τα σενάρια για τον Γ. Ραγκούση

Εφόσον ο Κ. Σημίτης είναι ο πρώτος του ψηφοδελτίου Επικρατείας, όλα δείχνουν ότι ο Γ. Ραγκούσης θα είναι ο δεύτερος. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατάφερε να συνδυάσει τη θητεία του με την εκλογική ανατροπή, κρίνεται απαραίτητος στην καθημερινή πολιτική μάχη, οπότε θα πρέπει να βγει από τους περιορισμούς του εκλογικού νόμου. Η μόνη... ελπίδα του να πάει σε εκλογική περιφέρεια προκύπτει από το γεγονός πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα διατηρήσει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, καθώς δεν θα είναι υποψήφιος. Θα παραμείνει στη Βουλή και θα περιμένει τη συγκρότηση της κυβέρνησης για να μετακομίσει είτε σε κάποιο οικονομικό πόστο είτε στο... υπουργείο Εξωτερικών, όπως ακούγεται εσχάτως στην Ιπποκράτους. Αν τελικά μπει σε λίστα ο Γ. Ραγκούσης, οι δύο πιθανότερες εκλογικές περιφέρειες είναι η Β Αθηνών και η Β Πειραιά, όπου το Κίνημα είναι σε αναζήτηση ισχυρής υποψηφιότητας.

Σε τιμητική θέση (την τελευταία) του ψηφοδελτίου Επικρατείας ενδέχεται να είναι και ο Κ. Λαλιώτης, ο οποίος δουλεύει σε μια σειρά «ειδικών αποστολών» που του αναθέτει ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρώην γραμματέας είναι το κρίσιμο πρόσωπο στη συγκρότηση του σχεδίου του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση των καμένων περιοχών της Αττικής και των υπολοίπων νομών της χώρας. Χθες, ακούστηκε και το όνομα του Π. Γερουλάνου, ο οποίος «τρέχει» τα επικοινωνιακά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ εν αναμονή κάποιων μεγάλων ονομάτων που χειρίζεται προσωπικά ο Γ. Παπανδρέου «υποψίες» συγκεντρώνουν δύο κυρίες της Ιπποκράτους, η Ντ. Λάζαρη και η Τ. Μπιρμπίλη.ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ, ΓΙΩΡΓΟ !...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://logoplokies.blogspot.com/2009/09/blog-post_04.html
Ο τίτλος και το φωτομοντάζ μπορεί και να παραπέμπουν στα αλλοτριωμένα κείμενα και τις αναλύσεις, όσων δεν θέλουν την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ, (για διάφορους λόγους) και επιμένουν, μονότονα κι εκνευριστικά, να θέτουν το ζήτημα σε προσωπική βάση και να μιλούν για «την κάψα του Γιώργου», για «τον τρίτο Παπανδρέου, πρωθυπουργό» κλπ, κλπ.
Δεν συμμερίζομαι, βέβαια, αυτή την οπτική γωνία προσέγγισης των πολιτικών εξελίξεων, πλην όμως ο τίτλος, αλλά και η φωτοσύνθεση, μ΄ αρέσουν, γι αυτό και τ΄ αναρτώ…

"...Το ΠΑΣΟΚ έρχεται από μακριά και θα πάει πολύ μακριά...",
γνωμάτευσε, κάποια στιγμή, ο ευφυέστατος ιδρυτής του, ο μεγάλος Ανδρέας, τονίζοντας το αυτονόητο : ένα Κίνημα, φορέας μιας συγκεκριμένης ιδεολογικοπολιτικής άποψης και εκφραστής των συμφερόντων, των πόθων και των ελπίδων της πλειοψηφίας του λαού, δεν μπορεί να χαθεί και να σβήσει εύκολα, όσο κι αν λαθέψει, όσο κι αν πολεμηθεί…

Ο φορέας της Αλλαγής, επιστρέφει, λοιπόν, με άλλον αρχηγό, δημοκρατικά και πανηγυρικά εκλεγμένο, για να δείξει τι είδους συνθέσεις έχει κάνει και τι προτάσεις και μέτρα, έχει να εφαρμόσει για την επίλυση των πολλών, σύνθετων και φλεγόντων προβλημάτων, της χώρας και του λαού της.
Η τρίτη επιστροφή, δυστυχώς, διαφέρει από τις άλλες, καθόσον, τώρα, οι συνήθεις και εν πολλοίς βερμπαλιστικές εκφράσεις, περί συντριμμιών, καμένης γης, άδειων ταμείων, χρεών κλπ, αυτή τη φορά απηχούν πραγματικότητες και καταστάσεις !

Η νεοδεξιά του Καραμανλή, του μικρού, στα 5,5 χρόνια της θητείας της, …κατάφερε κι έδωσε περιεχόμενο σ΄ όλες αυτές τις έννοιες !...

Η όποια ελπίδα και αισιοδοξία, για την ανταπόκριση του νέου ΠΑΣΟΚ στις απαιτήσεις της κρισιμότατης συγκυρίας, πηγάζουν από τη δουλειά, η οποία έχει πραγματοποιηθεί, τα τελευταία, σχεδόν, δύο χρόνια, σε επίπεδο μελέτης και ανάλυσης των σύγχρονων προβλημάτων και της διαμόρφωσης θέσεων και προτάσεων για την κοινωνία και την οικονομία, σε προοδευτική κατεύθυνση…
Ελπίδα και αισιοδοξία, γεννά, επί πλέον, η παρουσία και η δράση του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου, με τις εμπειρίες του και τις αρχές του, καθώς επίσης, με την αποφασιστικότητά του και τις ικανότητές του…

Εφησυχασμοί δεν μπορεί να υπάρξουν, καθώς οι δυσκολίες, αλλά και οι προκλήσεις είναι τεράστιες, ενώ οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες πολλές…
Ο μεγάλος Ανδρέας Παπανδρέου, στα παραπάνω αναφερθέντα, για τη συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, είχε προσθέσει και το σημαντικότερο : την ενότητα !... Δηλαδή την προϋπόθεση…

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κώστας Καραμανλής: "Αυτοκτόνησε" για το καλό μας!

Πλήρης  στοίχιση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://seferou.blogspot.com/2009/09/blog-post_03.html
Αντί για διαμαρτυρίες κι αφορισμούς, αξίζει να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πολιτικό αυτόχειρα, και να ευχηθούμε “Θεός σχωρέσ’ τον”, ου γαρ οίδε τι εποίησε… Ήθελε, λέει, "νωπή εντολή". Μου θυμίζει το νωπό, δηλαδή το ωμό κρέας. Η προκήρυξη άμεσων εκλογών ήταν μια πράξη "αυτοθυσίας" και υπέρτατου πολιτικού "αλτρουισμού" εκ μέρους του Κώστα Καραμανλή. Ας μην είμαστε αχάριστοι! Από τον περασμένο Φεβρουάριο ο Γιώργος Παπανδρέου βροντοφωνούσε σε κάθε ευκαιρία, εντός κι εκτός Βουλής: «Κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα»! Και ο Καραμανλής επιτέλους του έκανε το χατίρι και παραμέρισε… για να περάσει η Ελλάδα! (Των ποιων;)

Το εκπληκτικό είναι ότι η ανακοίνωση της πολιτικής αυτοχειρίας – “ευθανασία” την είπαν κάποιοι, αλλά είναι κακοθανασία – έγινε στην πιο κατάλληλη στιγμή, παραμονή της 3ης Σεπτεμβρίου, επετείου της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ! Ούτε μια μέρα πριν, ούτε μια μέρα μετά. Εδώ μιλάμε για την απόλυτη πολιτική γενναιοδωρία του Καραμανλή σε right timing! Το απογοητευτικό είναι ότι παρά τη μεγάλη προσφορά του αυτόχειρα στο κόμμα τους, κάποιοι πράσινοι οπαδοί επέπεσαν με μοχθηρία στο άψυχο πολιτικό κουφάρι του για να το ξεσκίσουν εν μέσω κανιβαλικού πάρτι. Επόμενο ήταν, θα μου πεις, αφού αυτά είναι τα "δημοκρατικά" ήθη κι έθιμα του τόπου μας.

Προσωπικά δεν έχω πλέον κίνητρο να κάνω κριτική στον αυτόχειρα για το τι έκανε και τι δεν έκανε στα 5,5 χρόνια της αποτυχημένης πρωθυπουργίας του. Άλλωστε το είχα κάνει πολλές φορές μέσα από τα άρθρα μου με δριμύτητα, συχνά και σκληρότητα, όταν ήταν ακόμη πολιτικά ζωντανός επί σκηνής. Τώρα και αν τον κρίνω ποιον θα ωφελήσει; Ο άνθρωπος είναι πολιτικά νεκρός. Ξοφλημένος, εκτός από το μακρινό ενδεχόμενο της νεκρανάστασης. Δε μαστιγώνεις ένα άλογο όταν εγκαταλείπει την κούρσα και είναι πεσμένο κατά γης. Απλά το λυπάσαι, κι αν μπορείς του επουλώνεις και καμιά πληγή, έτσι από ανθρωπιά.

Ωστόσο θα κάνω ένα σχόλιο για την τελευταία πράξη του δράματος. Αν ο κ. Καραμανλής είχε την ευθιξία να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκαν τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου, θα ήταν μια ηρωική έξοδος. Τώρα, όμως, είναι μια άκρως ταπεινωτική φυγή, πήδημα στο κενό, χαριστική βολή για τον ίδιο και τη ΝΔ. Κρίμα στους ψηφοφόρους που τον εμπιστεύθηκαν… Θα ντρέπονται τώρα να βγουν στα καφενεία του χωριού τους. Οι δικαιολογίες που επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός στο “Διάγγελμά” του είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, και δεν πείθουν ούτε τους πιο αφελείς ανάμεσά μας. Θα μπορούσε να έχει βγει ξεκάθαρα και να πει στον Ελληνικό λαό χωρίς μισόλογα: "Εκλογές στο τέλος της τετραετίας." Κι ας άφηνε το Γιώργο Παπανδρέου να τις προκαλούσε με τη μη συναίνεση στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε θα αναλάμβανε και το πολιτικό κόστος του εμπαιγμού των θεσμών.

Σε κάθε περίπτωση, πέραν του να είναι η απόφαση του K. Καραμανλή “πράξη ευθύνης”, όπως ισχυρίστηκε, προσωπικά τη θεωρώ πράξη δειλίας, παιδαριώδους ανευθυνότητας και φυγοπονίας, στην οποία βέβαια σύρθηκε εκών άκων κάτω από το βάρος της ισχνής πλειοψηφίας, των ανταρτών βουλευτών του κόμματός του, των σκανδάλων και της ανικανότητας της κυβέρνησής του. Ο Γ. Παπανδρέου απλά βρήκε πρόσφορο έδαφος για ν’ απαιτεί μονότονα πρόωρες εκλογές. Εκτός κι αν υπήρχαν αφόρητες πιέσεις και “άνωθεν” εντολές προς τον Καραμανλή από τα γνωστά-άγνωστα κέντρα της οικονομικής ολιγαρχίας για να τους αδειάσει άρον-άρον τη γωνιά – εντολές που του είχαν μάλιστα ορίσει και την ημερομηνία ανακοίνωσης της απόδρασης από την αποτυχημένη θητεία του στον πρωθυπουργικό θώκο, για να δοθεί θριαμβευτικός τόνος στην επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου...

Την υποψία μου ότι η ημερομηνία της αυτοχειρίας είχε ίσως οριστεί από την αοράτως διαπλεκόμενη εξουσία του οικονομικού κατεστημένου, με την πιθανή συνεργασία κάποιων κέντρων του εξωτερικού που πολύ μας αγαπάνε, ενισχύει και το γεγονός ότι η ημερομηνία της 4ης Οκτωβρίου για πρόωρες εκλογές είχε διαρρεύσει – από ποιους άραγε; – στο press-gr από την περασμένη εβδομάδα. Ποιος λοιπόν τη γνώριζε; Μα, προφανώς εκείνοι που την καθόρισαν. Κάτι θέλουν να προωθήσουν φαίνεται, και ίσως ελπίζουν πως θα τους διευκολύνει καλύτερα ο Γιώργος Παπανδρέου, που είναι και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Θα δείξει…

Μακάρι να είμαι λάθος στη διαίσθησή μου. Πάντως μη μου πείτε ότι εξωτερικοί παράγοντες δεν ήταν ποτέ αναμεμιγμένοι στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας, και μάλιστα σε ανώμαλες εποχές, διότι η ιστορία θα σας διαψεύσει. Εκτός κι αν οι παρεμβάσεις ανήκουν πια στο παρελθόν και δε συμβαίνουν στις μέρες μας… Βέβαια, βρίσκουν και τα κάνουν. Αν το πολιτικό μας σύστημα ήταν υγιές, η οικονομία μας εύρωστη, και τα κόμματα ενωμένα μια γροθιά εναντίον των εκτός Ελλάδος υπονομευτών του έθνους μας, δε θα υπήρχε έδαφος για έξωθεν παρεμβάσεις.

Θα κλείσω το άχαρο τούτο άρθρο με το Δελτίο Τύπου-κατηγορώ του πρώην Υπουργού και εξάδελφου του Πρωθυπουργού, Μιχάλη Λιάπη, που διανεμήθηκε σήμερα. Πιστεύω ότι εκφράζει τα συναισθήματα πολλών προδομένων οπαδών της ΝΔ, και συγχαίρω τον Μ. Λιάπη για την απόφασή του να μη συμμετάσχει στις προσεχείς εκλογές:

«Δεν μπορώ να συμπράξω με αποφάσεις με τις οποίες διαφωνώ ριζικά. Είναι θέμα πολιτικής συνέπειας. Και ασφαλώς προσωπικής αξιοπρέπειας. Αποφάσεις που – κατά την γνώμη μου – αποτελούν ιστορικό λάθος για την χώρα και ατόπημα για την παράταξη. Η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτεια. Η Ν.Δ. σε παρατεταμένη κρίση.Δεν μπορώ να συμμετάσχω σ’ αυτό τον παραλογισμό. Με τι επιχειρήματα θα ζητήσουμε και πάλι την ψήφο του λαού, όταν χθες εμφανιστήκαμε να ομολογούμε ότι αποτύχαμε τα χρόνια που κυβερνάμε; Με τι ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε από τους δικούς μας ψηφοφόρους να δώσουν την μάχη, όταν δεν τιμήσαμε την εμπιστοσύνη τους, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια της 4ετίας;

Για λόγους λοιπόν ηθικής και πολιτικής τάξεως δεν μπορώ να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν έγκαιρα, προ μηνός, με επιστολή μου στον Πρόεδρο του κόμματος είχα επισημάνει τους κινδύνους των πρόωρων εκλογών, για τον τόπο και το κόμμα. Αλλά κυρίως για τον ίδιο προσωπικά. Τότε είχε συμφωνήσει. Τώρα όμως κάποιοι με πολλαπλές διασυνδέσεις και προφανείς ιδιοτελείς λόγους, τον μετέπεισαν…Παραμένω μάχιμος πολιτικός στην παράταξή μου. Και πιστός στις αυθεντικές παρακαταθήκες του ιδρυτή της! Είμαι δίπλα στους αγνούς αγωνιστές της Ν.Δ. και συμμετέχω στην σημερινή μεγάλη τους θλίψη και απογοήτευση.Και είμαι βαθύτατα συγκινημένος για την πάνδημη στήριξή τους τις τελευταίες μέρες, στις απόψεις μου. Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο στα δύσκολα χρόνια, που έρχονται.»
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Προκήρυξη για την ενίσχυση επιστημόνων - ελευθέρων επαγγελματιών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013
Ενισχύονται οικονομικά επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους με την προμήθεια σύγχρονου και εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού. Με ποσοστό ενίσχυσης (επιχορήγησης) 50% ή 80% ανάλογα με την ημερομηνία πρώτης έναρξης δραστηριότητας και με μέγιστο επιχορηγούμενο προϋπολογισμό που κυμαίνεται από 6.250€ έως 40.000€, ανάλογα με τη κατηγορία επαγγελματικής δραστηριότητας και την ημερομηνία πρώτης έναρξης δραστηριότητας.
Ταυτότητα και σκοπός δράσης
Με τη συγκεκριμένη δράση, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχύουν για πρώτη φορά τους συγκεκριμένους κλάδους, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση της δραστηριότητας δεκάδων χιλιάδων επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών.
Οι παρεχόμενες ενισχύσεις αφορούν την ενίσχυση ελευθέρων επαγγελματιών για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους με την προμήθεια εξοπλισμού Η/Υ και περιφερειακού εξοπλισμού, ειδικού τυποποιημένου λογισμικού και σύγχρονου και εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού.
Οι παρεχόμενες ενισχύσεις αφορούν στις ακόλουθες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών:
1.Ιατροί
2.Οδοντίατροι
3.Μηχανικοί
4.Γεωτεχνικοί (στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται γεωλόγοι, γεωπόνοι, δασοπόνοι και ιχθυολόγοι)
5.Δικηγόροι
6.Συμβολαιογράφοι
7.Λογιστές
8.Οικονομολόγοι / Σύμβουλοι

Η συνολική δημόσια δαπάνη, δηλαδή το άθροισμα κοινοτικής και εθνικής συμμετοχής, ανέρχεται σε 250 εκ. ευρώ.

Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι σήμερα ενεργοί, έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας πριν την 1η Ιανουαρίου 2009 και δεν απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Τι χρηματοδοτείται
Η προκήρυξη αφορά την ενίσχυση των ακόλουθων κατηγοριών δαπανών ανά κατηγορία επαγγελματικής δραστηριότητας:
εξοπλισμός πληροφορικής (Η/Υ και περιφερειακά)
απαραίτητο ειδικό τυποποιημένο λογισμικό (software)
εξειδικευμένος εξοπλισμός σύγχρονης τεχνολογίας για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας (π.χ. ιατρικά μηχανήματα).
Αυξημένο ποσοστό ενίσχυσης, ύψους 80% επί της υποβαλλόμενης πρότασης, προβλέπεται για τους νέους επαγγελματίες, δηλαδή εκείνους οι οποίοι κατέθεσαν δήλωση έναρξης άσκησης επαγγέλματος μετά την 1η Ιανουαρίου 2004. Για όσους έχουν κάνει έναρξη άσκησης επαγγέλματος πριν την 1η Ιανουαρίου 2004 προβλέπεται ποσοστό ενίσχυσης ύψους 50% επί του προϋπολογισμού της πρότασης, όπως παρουσιάζονται στον πίνακα 1.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο προϋπολογισμός μιας υποβαλλόμενης πρότασης υπερβαίνει τα ανώτατα όρια της ανά δραστηριότητα επιχορηγούμενης πρότασης, η ενίσχυση περιορίζεται στο μέγιστο προβλεπόμενο ποσό το οποίο εμφανίζεται στον πίνακα 1.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΟΡΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ 5 ΕΤΩΝ
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ 5 ΕΤΩΝ
Ιατροί
5.000 -20.000 €
80%
50%
Οδοντίατροι
5.000 -20.000 €
80%
50%
Μηχανικοί
4.000 - 8.000 €
80%
50%
Δικηγόροι- Συμβολαιογράφοι
3.000 - 5.000 €
80%
50%
Οικονομολόγοι- Σύμβουλοι
3.000 - 5.000 €
80%
50%
Λογιστές
3.000 - 5.000 €
80%
50%

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr, από την 1η Σεπτεμβρίου 2009 μέχρι την 9η Οκτωβρίου 2009 χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει ηλεκτρονικά τον ΑΦΜ του, τα στοιχεία του, έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για την καταβολή της επιχορήγησης (εφόσον το σχέδιό του εγκριθεί) και περιγραφή του εξοπλισμού και των δαπανών, στις οποίες επιθυμεί να προβεί. Θα ακολουθεί εκ των υστέρων έλεγχος υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της πρότασης.

Τα κριτήρια επιλογής των προτάσεων θα βασίζονται σε οικονομικά στοιχεία παρελθόντων ετών. Η αξιολόγησή τους θα είναι συγκριτική και θα γίνεται ηλεκτρονικά με αυτόματο τρόπο - μέσω του συστήματος taxis- μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής. Η προθεσμία υλοποίησης των προτάσεων ορίζεται σε 4 μήνες από την ημερομηνία έγκρισης τους. Για τις εγκεκριμένες προτάσεις, θα γίνονται αποδεκτές μόνο δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί από 01/09/2009.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι ενίσχυσης είναι οι επιστήμονες - ελεύθεροι επαγγελματίες που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και οι οποίοι :
 Είναι εγκατεστημένοι στην ελληνική Επικράτεια
 Λειτουργούν με νομική μορφή ατομικής επιχείρησης
 Τηρούν βιβλία Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας και έχουν μία τουλάχιστον μία (1)
 κλεισμένη διαχειριστική χρήση (τουλάχιστον για το οικονομικό έτος 2009 – διαχειριστική χρήση 2008)
 Διαθέτουν ΑΦΜ έγκυρο, ενεργό και ενταγμένο σε συγκεκριμένους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ).
 Έχουν κάνει πρώτη έναρξη επαγγέλματος πριν την 1η/1/2009.
 Διαθέτουν φορολογική ενημερότητα.
 Στις περιπτώσεις που δραστηριοποιούνται πάνω από πέντε χρόνια, θα πρέπει να εμφανίζουν από την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος στις φορολογικές τους δηλώσεις, μέσο όρο ακαθάριστων εσόδων κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρήσεων, υψηλότερο από τον αναφερόμενο κατά περίπτωση στον Πίνακα 2.
Από τον όρο αυτό, εξαιρούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες που κατοικούν και ασκούν το επάγγελμα τους σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 3100 κατοίκων, τα άτομα με αναπηρία και όσοι ακούν το επάγγελμά τους σε χαρακτηρισμένους ορεινούς όγκους, όπως αυτοί προσδιορίζονται από το Υπουργείο Εσωτερικών.
ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΕΚΤΟΣ ΝΗΣΩΝ) &
Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Ιατροί - Οδοντίατροι
35.000 €
28.000 €
Γεωτεχνικοί *
35.000 €
28.000 €
Μηχανικοί
35.000 €
28.000 €
Δικηγόροι
25.000 €
20.000 €
Συμβολαιογράφοι
50.000 €
40.000 €
Οικονομολόγοι- Σύμβουλοι
25.000 €
20.000 €
Λογιστές
25.000 €
20.000 €

7η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων


& Αγροτικής Τεχνολογίας
4 – 6 Σεπτεμβρίου, στο Δ. Στάδιο Καρίτσας

Πολυεπίπεδη έκθεση – ρεκόρ συμμετοχών – πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα


Εγκαινιάζεται, το απόγευμα της Παρασκευής, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κατερίνης, Κίτρους και Πλαταμώνα κ.κ. Αγαθόνικου η 7η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων & Αγροτικής Τεχνολογίας, που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Δίου και το Επιμελητήριο Πιερίας. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 4,5, και 6 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Στάδιο Καρίτσας. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 5μ.μ. έως τις 12μ.μ. και η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

Είναι η δεύτερη χρονιά που ο Δήμος Δίου και το Επιμελητήριο Πιερίας ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν μια πολυεπίπεδη έκθεση, με τη συμμετοχή πολλών εκθετών αλλά και με πλούσιο πρόγραμμα με αναφορές στην τοπική και πολιτιστική παράδοση. Φέτος, ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπερνά τους 70 εκθέτες. Ιδιαίτερα πλούσιο θα είναι το πολιτιστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που πλαισιώνει την έκθεση με τη συμμετοχή πολλών παραδοσιακών συλλόγων και συγκροτημάτων.
Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός γευσιγνωσίας τοπικών εδεσμάτων καθώς και τοπικών κρασιών και ποτών.

Ανοιχτό κάλεσμα προς το Πιερικό κοινό να αγκαλιάσει την έκθεση με την παρουσία του απηύθυναν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. Οι δύο φορείς τόνισαν ότι πρόκειται για «μια μοναδική έκθεση, τη δική μας γιορτή του αγρότη, που αξίζει να επισκεφθούμε για να γνωρίσουμε από κοντά τα προϊόντα της πιερικής γης, να παρακολουθήσουμε τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και να συμμετέχουμε στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις».

Οι εκθέτες
Η έκθεση αποτελεί ταυτόχρονα μια επιχειρηματική και πολιτιστική πρόταση αφού θέλει να προωθήσει στις συνειδήσεις των Πιεριέων την αξία της δικής μας παράδοσης ως στάση ζωής αλλά και διατροφής.

Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους αγροτικής και κτηνοτροφικής τεχνολογίας, συνεταιρισμοί αγροτικών προϊόντων, εταιρείες προώθησης γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, επιχειρήσεις παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων, γυναικείοι συνεταιρισμοί, πρατήρια/εκθετήρια αγροτουριστικών προϊόντων, βιολογικά προϊόντα, επιχειρηματίες από τον τομέα της μεταποίησης τοπικών προϊόντων, παραγωγοί λαδιού επεξεργασίας και τυποποίησης της ελιάς, οινοπαραγωγοί με πιστοποίηση εμφιάλωσης κρασιού, παραγωγοί καρποφόρων δενδρυλλίων και καλλωπιστικών φυτών, φορείς πολιτισμού και εργαστήρια λαϊκής τέχνης δίνουν το παρών στη φετινή έκθεση.



Το Πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα της έκθεσης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
5 μ.μ. ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΘΕΣΗΣ
7 μ.μ. ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
8.30 μ.μ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
9.30 μ.μ. ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΗ ΑΗΔΟΝΙΔΗ, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΘΡΑΚΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ & ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
5 μ.μ. ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΘΕΣΗΣ
8 μ.μ. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ
9 μ.μ. ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΙΩΤΑ ΒΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ:
ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ¨ΟΙ ΠΙΕΡΕΣ¨ & ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ¨ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ¨

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
5 μ.μ. ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΘΕΣΗΣ
8 μ.μ. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
9 μ.μ. ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΑΒΑΓΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ:
ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Ν. ΕΦΕΣΟΥ ¨ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ¨, ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΙΤΣΑΣ ¨Ο ΟΛΥΜΠΟΣ¨

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΝΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Γιατί οι ομάδες με κκόκινο χρώμα νικάνε περισσότερο.Γιατί το κκόκινο έχιε επιθετικότητα κλπ σε σχέση πχ. με το μπλέ.. δείτε τί λέει ο Κατερινιώτης Επιστήμονας αθλητικός ψυχολόγος δόκτορ Σταλίκας....
Δείτε το βίντεο:

ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΛΟΓΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Παγώνουν οι προσλήψεις λόγω εκλογών.
Δείτε το Βίντεο:

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τραγωδία στον Όλυμπο - Σκοτώθηκε Βρετανός ορειβάτης

Παρασκευή, 4 Σεπτέμβριος 2009



Τραγωδία στον Όλυμπο με νεκρό έναν 21χρονο Βρετανό ορειβάτη που έκανε αναρρίχηση με 21χρονο φίλο του από την Κατερίνη, όταν έπεσε σε πολύ απόκρημνη βραχώδη περιοχή στη θέση Ζιλνιά, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα και να πεθάνει στο δρόμο κατά τη διάρκεια μεταφοράς του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Η ολονύχτια επιχείρηση που είχε στηθεί για τη διάσωση των δυο ορειβατών ήταν πραγματικά μεγάλη. Άνδρες του αστυνομικού τμήματος Λιτοχώρου, άνδρες των ΕΚΑΜ και της πυροσβεστικής, μέλη του ΕΟΣ Λιτοχώρου, του ΕΚΑΒ και ομάδων διάσωσης έσπευσαν στην περιοχή του Ολύμπου και κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες να σώσουν τον τραυματισμένο και τον φίλο του που παρέμεναν κρεμασμένοι με τα σχοινιά της αναρρίχησης από τον απόκρημνο βράχο του Ολύμπου. Δυστυχώς ο Βρετανός ορειβάτης είχε τραυματισθεί κατά την πτώση του από το βράχο πολύ σοβαρά στο κεφάλι και η σωτηρία του κατέστη αδύνατη.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ στην ΠΙΕΡΙΑ ; ΤΙ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ;



















Ποιοί θα είναι τελικά οι υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία;!!!!!!!
Μαίνεται τις τελευταίες ημέρες το παρασκήνιο για τους υποψήφιους βουλευτές της Πιερίας στο ΠΑΣΟΚ και επειδή, πολλά ακούγονται και πολλά λέγονται.. αφού πραγματικά πολλά γίνονται στο παρασκήνιο, με εκείνους που προσπαθούν να εισβάλλουν σε πόρτες της κομματικής εξουσίας για εξασφαλίσουν τον εαυτό τους... στέλνω ένα μήνυμα...Γιώργο.... κλείστους την πόρτα...γιατί...
Στην Πιερία, εδώ και δεκαετίες, στις κομματικές νομενκλατούρες, επικράτησαν πολλά αξιόλογα στελέχη που έδωσαν πολλά θετικά.Υπήρξαν όμως και στελέχη τα οποία με τις πράξεις και παραλείψεις τους, πλήγωσαν τον εγωισμό και τη δημοκρατικότητα των οπαδών της δημοκρατικής παράταξης... Παρά τις πολλές αλλαγές που συντελούνται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, πάντα υπάρχουν οι επιτείδιοι, που κρατούν τα στεγανά, επιβιώνουν πολιτικά αφού είναι αρκετά επιτήδειοι, αλλά επι είκοσι οκτώ χρόνια, συντηρούν μία εικόνα αρνητική, με την υπέρμετρη φιλοδοξία τους.Υπάρχουν, (ευτυχώς λίγοι), που έχουν περάσει απο όλες τις προβεβλημένες θέσεις της πολιτικής.. και δέν μπορούν να κατανοήσουν.. ότι για όλα υπάρχει και ένα τέλος.. ότι εν πάσει περιπτώσει.. κούρασαν και κουράστηκαν.
Δέν είναι δυνατόν και σήμερα με ίντριγκες.. πολιτικές τρικλοποδιές.. συμπαιγνίες.. να προσπαθούν να καρατήσουν μπροστά και ζωντανή την πολιτική τους ύπαρξη... Αυτοί λοιπόν οι "λίγοι",χρησιμοποιούν με κάθε μέσο, συνήθως αθέμιτο, για να καταφέρουν να κρατηθούν σε κάποια καρέκλα.. έστω και άν την αλλάξουν.. καρέκλα νάναι και ότι νάναι.. γιατί χρόνια τώρα αυτό κάνουν...
Ομως ο λαός άρχισε να υποψιάζεται, ότι δέν μπορεί και δέν πρέπει να στηρίξει πρόσωπα που χωρίς "καρέκλα" δέν υπάρχουν, πρόσωπα που ο υποτιθέμενος αγώνας τους δέν είχε ποτέ και δέν έχει αγνή πρόθεση, αλλά "δούνε και λαβείν", "λαβείν" πάντα για τον εαυτό τους.Ισως κάποιοι να πούν "μα ποιούς εννοεί;".Δέν χρειάζεται να τους ονοματήσω.. τους γνωρίζει ο λαός της Πιερίας.
Και άν το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου πρέπει να αλλάξει, θα αλλάξει με νέα πρόσωπα στο προσκήνιο της πολιτικής.. και όχι με πρόσωπα που επι σειρά ετών πληγώνουν το ΠΑΣΟΚ, με την άκρατη φιλοδοξία τους, που "μετέρχονται κάθε μέσου για να επιβιώσουν"..
Αυτές τις μέρες στα πολιτικά πηγαδάκια της Πιερίας συζητιούνται, .....το τί παρασκήνιο προσπαθούν αν επιβάλλουν ορισμένοι για να μπορέσουν, είτε να οφεληθούν οι ίδιοι, είτε να επιβάλλουν άλλους.. ώς μπροστάρηδες σε τούτον τον αγώνα.. αφού ώς γνήσιες αλεπούδες της πολιτικής, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό , προσβλέπουν στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να έρχεται..
Βέβαια, πρέπει όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες να απομωνώνουν με την ψήφο τους πρόσωπα, που μονίμως θέλουν να καρπώνονται απο την εξουσία.. τους λεγόμενους μόνιμα κομματικοδίαιτους.
Γιατί νάι πρέπει να έχουνε ανανεωμένα ψηφοδέλτια στα κόμματα, αλλά με πραγματική ανανέωση προσώπων και όχι με πρόσωπα που κούρασαν σε άλλες θέσεις και τώρα προσπαθούν να καταλάβουν άλλη θέση.Για τί έτσι δέν έιναι ανανέωση, αλλά αναπαλαίωση με φθαρμένα υλικά.. σε άλλο τμήμα του οικοδομήματος.....
Υ.Γ Εχουμε καιρό μπροστά μας και θα επανέλθω!!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Τα είπε όλα στον Αυτιά ο Καρατζαφέρης.. για τις μεταγραφές... μέχρι και όνομα ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.. θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.... μίλησε για την παράταξη... στην οποία ανήκουν ΝΔ και ΛΑΟΣ.. και είπε ότι θα είναι πάντα δίπλα στους ανθρώπους της παράταξης... είπε για Ντόρα και Αβραμόπουλο.. για τη διαδοχή στη ΝΔ.. πώς μπορεί να υπάροχυν και εκπλήξεις και μπορεί να εξαρτηθεί απο τα Ανάκτορα... μα δέν υπάρχουν ανάκτορα του είπε ο Αυτιάς... υπάρχουν πέραν απο τον Ατλαντικό δήλωσε ο Καρατζαφέρης....

δείτε το Βίντεο:

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δέν θα αμφισβητήσει τον Καραμανλή



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Δέν θα αμφισβητήσει τον Καραμανλή η Ντόρα και άν χαθούν οι εκλογές.... κρατείστε το και περιμένετε μετά τις εκλογές να δείτε άν και πώς θα τον αμφισβητήσει!!! Αλεπού Μητσοτακίεικη η Ντόρα!!!









Δειτε το αποκλειστικο βιντεο:
http://www.youtube.com/my_videos_annotate?v=Q_0eOSuEN3s
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Σε καλό να μας βγει


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Γράφει ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
giorgis@massavetas.gr

Οι εκλογές που ανακοινώθηκαν θα γίνουν με τον ίδιο εκλογικό νόμο με τον οποίο έγιναν και οι προηγούμενες. Τον γνωστό ως "νόμο Σκανδαλίδη". Και το ζητούμενο είναι αν θα δώσουν ένα λυτρωτικό για τον τόπο αποτέλεσμα. Αν δηλαδή θα δώσουν μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, ή θα μπούμε σε περιπέτειες.
Το αν θα συμβεί το ευκταίο, δεν εξαρτάται πια, όπως παλιότερα, από την διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων, αλλά από δυο παραμέτρους:
Η μία είναι η πιθανότητα να αποκτήσει, το ένα από τα δύο κόμματα εξουσίας, κατά την προεκλογική περίοδο ένα ενισχυμένο ρεύμα, που δεν είχε εκδηλωθεί ως τώρα, ώστε να πιάσει ένα ποσοστό από 39,5% κατ' ελάχιστο, για μια οριακή, έως πάνω από 41,5% για μια άνετη πλειοψηφία.
Η άλλη, όσο και αν φαίνεται παράξενο, αφορά τους πολιτικούς σχηματισμούς που δεν θα μπορέσουν να πιάσουν το όριο του 3% και θα μείνουν εκτός βουλής. Όσο μεγαλύτερο είναι το συνολικό ποσοστό που θα πάρουν αυτά τα ψηφοδέλτια, τόσο το καλύτερο για το πρώτο κόμμα. Όλοι αυτοί που θα έχουν ψηφίσει αυτά τα κόμματα θα είναι στην πραγματικότητα έμμεσοι ψηφοφόροι του.
Η παράμετρος του ρεύματος, είναι κομμάτι δύσκολο να λειτουργήσει υπέρ της Νέας Δημοκρατίας τώρα, μετά από έξη χρόνια εξουσίας και δύο χρόνια "φαγούρας". Είναι ένας παράγοντας που μπορεί να ευνοήσει μόνο το ΠΑΣΟΚ, εφόσον οι δημοσκοπήσεις του εξασφαλίσουν την "παράσταση νίκης". Και κατά τούτο είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς την λογική των επικοινωνιολόγων που συμβούλεψαν τον κ. Καραμανλή να προχωρήσει σε ένα διάβημα, που κινδυνεύει να αποδειχθεί, για το κόμμα του, "απονενοημένο".
Αν δεν υπάρξει το "ρεύμα" και αν το πρώτο κόμμα πάρει κάτω από 39%, η φιλοπατρία των πολιτικών μας ηγετών θα τεθεί υπό σκληρή δοκιμασία. Διότι, ή θα πρέπει να συνεργασθούν τα δυο μεγάλα κόμματα είτε μεταξύ τους είτε με όποιον άλλον τους εξασφαλίζει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ή ο τόπος θα περάσει μια πολιτική ...γρίπη αστάθειας, με απρόβλεπτες συνέπειες, μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.
Σε καλό να μας βγει...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

-Γιώργο, μην επιτρέψεις στον εαυτό σου, να καταντήσει όπως ο Καραμανλής.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Απο τον Βασίλη Μπόνιο
http://kourdistoportocali.blogspot.com/

Η ατιμωτική πτώση του νυν πρωθυπουργού,
θα πρέπει να σταθεί διδακτικό μάθημα, τόσο για τον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και για όλους εκείνους τους πολιτικούς που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν την πατρίδα μας.
Είναι λυπηρό να βλέπεις ένα νέο άνθρωπο, κληρονόμο μιας τεράστιας πολιτικής περιουσίας, και εν ενεργεία πρωθυπουργό, να μετατρέπεται σε άβουλο και αδύναμο πιόνι των πιο σκοτεινών συμφερόντων που λυμαίνονται τη χώρα.
Είναι κατάντια να λέγεσαι Καραμανλής και να σε σέρνει ο Σουφλιάς απο τη μύτη σε εκλογές.
Ηδη απο σήμερα το δελτίο του Μέγκα, μιλάει απαξιωτικά για τον πρωθυπουργό απο τον οποίο μέχρι πρότινος απαιτούσαν (ο Πρετεντέρης), να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και να μην την αφήσει να σέρνεται. Το διέπραξε ο Καραμανλής και αίφνης έγινε η χλεύη τους.
Την ίδια στιγμή ο βασικός μέτοχος της αυτοχειρίας Γιώργος Σουφλιάς, λουφάζει στα μετόπισθεν ευελπιστώντας για μια ακόμη φορά, η κουτοπόνηρη επαρχιώτικη συμπεριφορά του να σταθεί το σωσίβιό του.
Οφείλει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να παραδειγματισθεί απο την αυτοχειρία του Καραμανλή και να μην επιτρέψει στον εαυτό του να γίνει βορά του διαπλεκόμενου σκότους...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)