Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΠΙΕΡΙΚΟ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4.9.09

ΠΙΕΡΙΚΟΣ


Τη διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε ο Πιερικός για να υπερπηδήσει το εμπόδιο της Επανομής και να περάσει στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι "μελανόλευκοι" επικράτησαν με 5-4 στα πέναλτι της νεοφώτιστης στη Γ' Εθνική Αναγέννησης Επανομής με τον κανονικό αγώνα αλλά και την ημίωρη παράταση να λήγουν 1-1. Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη παρουσιάστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με το συνηθισμένο μέτριο πρόσωπο που δείχνουν στα πρόσφατα φιλικά και έδωσαν το δικαίωμα στην Επανομή να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό και να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Μεγάλο ρόλο ωστόσο έπαιξε η αποβολή του Λαναρή στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν ο έμπειρος παίκτης του Πιερικού αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Δροσινού για εκτός φάσης χτύπημα στον Σιαντρόπουλο. Ο Πιερικός, σε ένα γενικά πολύ μέτριο από πλευράς θεάματος πρώτο ημίχρονο όπου κυριάρχησαν τα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ της Επανομής στο 11' όταν από εκτέλεση κόρνερ του Πέντα, η μπάλα κατέληξε στον Παντελιάδη ο οποίος επιχείρησε να κάνει γέμισμα με κεφαλιά, βρέθηκε στο έδαφος ύστερα από σύγκρουσή του με τον Δεμιρτζόγλου με τον διαιτητή Δροσινό να υποδεικνύει το πέναλτι. Ο Αργεντινός Ολγκίν εκτέλεσε εύστοχα την "εσχάτη των ποινών", παρά την προσπάθεια του Κόσογλου και έβαλε τον Πιερικό από νωρίς μπροστά στο σκορ (0-1). Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 17' με τον Αποστολίδη από πολύ μακριά να εκτελεί απευθείας φάουλ και τον Κοτταρά να...ίπταται στο αριστερό παραθυράκι του και να στέλνει τη μπάλα κόρνερ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Πιερικός έδωσε χώρο στην Επανομή και προσπάθησε να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, στο 21', Ντεμπελέ, Καλλιμάνης και Λαναρής έφυγαν με καλές προυποθέσεις, όμως ο Γάλλος ποδοσφαιριστής από τα δεξιά έκανε τη σέντρα την οποία πρόλαβαν να απομακρύνουν οι αμυντικοί.
Στην επανάληψη, κι ενώ είχε προηγηθεί η αποβολή του Λαναρή στο 45', με τον Δροσινό πάντως να "κλείνει τα μάτια" νωρίτερα σε ανάλογη φάση με "θύτη" τον Νάκα και "θύμα" τον Καλλιμάνη, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή και απείλησαν με το σουτ του Καπτίεφ στο 47'. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μαρτίνεζ έκλεψε, από αριστερά βρήκε τον Ντεμπελέ, αυτός ξεμαρκαρίστηκε όμορφα στο ύψος του πέναλτι αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε σε κόρνερ ο Κόσογλου. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 52' με τον Βούλγαρο Καπτίεφ να εκμεταλλεύεται λάθος του Παντελιάδη, να περνάει τρεις παίκτες και να νικά τον Κοτταρά με δυνατό διαγώνιο σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής (1-1). Με κεκτημένη ταχύτητα από το γκολ οι γηπεδούχοι απείλησαν και στο 55' όταν ο Δαμιανίδης από κοντά νικήθηκε από τον Κοτταρά και ο Καπτίεφ στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πιερικού. Στο 62' τη σέντρα σουτ του Ντεμπελέ από τα αριστερά δεν πρόλαβε ο Ολγκίν του οποίου το γέμισμα στη συνέχεια πέρασε ανεκμετάλλευτο. Μετά το 60' ήταν φανερή η κόπωση των γηπεδούχων, πράγμα που προσπάθησε να περιορίσει ο τεχνικός της Επανομής με τρεις αλλαγές σε διάστημα 10 λεπτών. Ήταν φανερή η πρόθεση του Αλέκου Βοσνιάδη να κυνηγήσει το γκολ στην κανονική διάρκεια γιατί όσο περνούσε η ώρα ήταν λογικό να βαρύνουν τα πόδια όλων των παικτών και να εκμηδενιστεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 75' λίγο έλειψε ο Μαρτίνεζ να σημειώσει αυτογκόλ με προβολή ενώ στο 87' ο Εξουζίδης πήρε τη "μπουκιά από το στόμα" του Καπτίεφ πέφτοντας με αυτοθυσία και διώχνοντας τη μπάλα.
Στην ημίωρη παράταση ο Πιερικός μπήκε δυνατά και με την έναρξη της Γκουγκουλιάς και Ντεμπελέ αλλάξανε όμορφα με τον Έλληνα επιθετικό να μην προλαβαίνει να τσιμπήσει τη μπάλα προ του Κόσογλου. Η επιθετική δραστηριότητα των γηπεδούχων εξαντλήθηκε με ένα δυνατό σουτ του Καπτίεφ και ένα μακρινό φάουλ του Αποστολίδη στο 95' και το 97' τα οποία μπλόκαρε ο Κοτταράς ενώ στο 108' ο Φρέντερικς έχασε την ευκαιρία να "λυτρώσει" τους "μελανολεύκους" αφού το σουτ που επιχείρησε εν κινήσει ευρισκόμενος στην πλάτη της άμυνας της Επανομής ύστερα από εξαιρετική μπαλιά του Μαρτίνεζ κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κόσογλου. Το 1-1 δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί "μίλησε" ο Κοτταράς ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Γκλάμοτσακ και έδωσε την πρόκριση στον Πιερικό.
Η σειρά των πέναλτι:
Φρέντερικς: 0-1
Αποστολίδης: 1-1
Εξουζίδης: 1-2
Καπτίεφ: 2-2
Γκουγκουλιάς: 2-3
Δεμιρτζόγλου: 3-3
Γιαζιτζόγλου: 3-4
Βαγγέλι: 4-4
Μαρτίνεζ: 4-5
Γκλάμοτσακ: απέκρουσε ο Κοτταράς

Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τους παίκτες και το προπονητικό τιμ του Πιερικού να πανηγυρίζουν την πρόκριση "ένα κουβάρι" και να γνωρίζουν την αποθέωση από τους περίπου 400 Κατερινιώτες φιλάθλους που βρέθηκαν στο "Νίκος Σαράφης". Η εμφάνιση οπωσδήποτε και δε μπορεί να αφήνει κανέναν ικανοποιημένο στο "μελανόλευκο στρατόπεδο", όμως σε έναν νοκ άουτ αγώνα, ο οποίος είναι και ο πρώτος της σεζόν, στον οποίον μάλιστα η ομάδα με τον τίτλο του "φαβορί" (άρα και το ανάλογο άγχος) αγωνίζεται εκτός έδρας και υποχρεούται να παίξει για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού με παίκτη λιγότερο υπάρχουν ελαφρυντικά. Οπωσδήποτε πάντως, ο Πιερικός θα χρειαστεί μεγάλη βελτίωση προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του "μαραθωνίου" της Β' Εθνικής.

Διαιτητής ήταν ο Δροσινός από τη Χαλκιδική, με βοηθούς τους Γρεβένη (Χαλκιδικής) και Πεντζερετζή (Κιλκίς). Εκτός από την κόκκινη κάρτα στον Λαναρή, ο Δροσινός τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τους Αρχοντίδη, Δεμιρτζόγλου, Μπακάλη και Σακκά από την Επανομή και τους Καλλιμάνη, Παντελιάδη, Μανουσαρίδη και Ντεμπελέ από τον Πιερικό.

Αναγέννηση Επανομής (Αλέκος Βοσνιάδης): Κόσογλου, Αρχοντίδης, Σιαντρόπουλος, Αποστολίδης, Γκάμοσακ, Βαγγέλι, Θεοδωρίδης (63' Κράβαρης), Νάκας (71' Μπακάλης), Καπτίεφ, Δεμιρτζόγλου, Δαμιανίδης (68' Σακκάς).

Πιερικός (Μάκης Κατσαβάκης): Κοτταράς, Καλλιμάνης, Παντελιάδης, Εξουζίδης, Μανουσαρίδης, Μαρτίνεζ, Μακρής, Λαναρής, Ολγκίν (69' Γκουγκουλιάς), Πέντα (80' Φρέντερικς), Ντεμπελέ (97' Γιαζιτζόγλου).

Στην τέταρτη φάση του θεσμού ο Πιερικός θα υποδεχτεί τον Εργοτέλη, πιθανότατα στις 28 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: